Google


normal_post - بانوی بانوان سخن می گوید - متا نویسنده موضوع: بانوی بانوان سخن می گوید  (دفعات بازدید: 3323 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین اجـاقـی

xx - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
بانوی بانوان سخن می گوید
« : ۳۱ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۹:۲۲:۱۲ »
تصمیم دارم کتابی را معرفی کنم که اين كتاب متن كامل خطبه غرّاء و سترگ حضرت صديقه طاهره فاطمه زهرا(س) در مسجد پيامبر گرامی اسلام(ص) است كه به همراه ترجمه آن منتشر شده است. اين خطبه كه در كتاب‌های متعددی از مصادر پيروان اهل بيت(ع) و عامه نقل شده است شامل معارف وحيانی، احكام و اخلاق و همچنين نظام تكوين و تشريع است و نشان از دانش آسمانی و لدنی آن حضرت و علو مقام آن گرامی دارد.

متن كتاب «بانوی بانوان سخن می‌گويد» از روايت علامه شيخ ابوعلی فضل بن حسن طبرسی كه از بزرگان علمای شيعه در قرن ششم هجری است انتخاب شده و به خط نسخ به همراه ترجمه حجت‌الاسلام سيدجواد حسينی كه به خط نستعلق در اين كتاب گنجانده شده چاپ شده است.


2011_04_25__08_28_13_news - بانوی بانوان سخن می گوید - متا

متن این کتاب را در ادامه مطالب دنبال نمایید.

Linkback: https://irmeta.com/meta/b562/t10330/
mahak2 - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
دفتر تلفن مشاغل سامانه پیام کوتاه ویژه اعضای دفتر تلفن مشاغل

آفلاین اجـاقـی

xx - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
پاسخ : بانوی بانوان سخن می گوید
« پاسخ #1 : ۳۱ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۹:۲۷:۳۰ »
بسم الله الرحمن الرحیم
إنـّا أعـطـیـنـاکــ الـکـوثــــر
فـصـلّ لـربــّک و الـنـحــــر
إنّ شـانـئـک هــو الأبــتــر

سخنرانی حضرت زهرا علیها السلام در مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله

ترجمه این کتاب:

عبدالله بن حسن- نواده ی امام مجتبی علیه السلام- از پدرانش علیهماالسلام نقل می کند(١)

هنگامی که ابوبکر و عمر همدست شدند تا از دسترسی حضرت فاطمه علیهاالسلام به فدک جلوگیری نمایند، این خبر به آن علیا جناب رسید (٢)

ایشان مقنعه زد و چادر را بر خود پیچید و همراه با گروهی از بستگان و زنان قومش -بنی هاشم- به سوی مسجد آمد(٣)

در هنگام راه رفتن -چندان پوشش ایشان بلند بود که پا برپائین لباس دامن خویش می گذاشت و راه رفتن ان جناب مانند راه رفتن پدرش رسول خدا صلّی الله علیه و اله بود )

تا اینکه بر ابوبکر که در جمع زیادی از مهاجرین و انصار و دیگران حضور داشت، وارد شد. به خاطر آن حضرت پرده ای آویختند )

و ایشان نشست؛ آنگاه ناله ای سر داد که همه ی مردم بخاطر او به گریه افتادند )

و مجلس به خروش در آمدو منقلب شد، سپس حضرت لحظاتی درنگ نمود تا صدای گریه ی ان جمعیت فرو نشست و از خروش افتادند (٧)

آنگاه سخن را با حمــد و ثــنــــای خداوند متعال و صلوات بر رسول خدا صلی الله علیه و اله و سلم آغاز کرد. -با یادآوری پیامبر خدا صلی الله علیه و اله و سلم- مردم دوباره به گریه افتادندو چون ساکت شدند حضرت فاطمه علیهاالسلام سخن را از سر گرفت و فرمود: (٨)

سپاس و ستایش خداوند را به خاطر نعمت هایی که بخشید، و او را شکر به خاطر آنچه الهام کرد و مدح و ثنا شایسته اوست بخاطر نعمت های فراگیری که از پیش فرستاد، نیکی هایی تمام که بی سابقه ارزانی نمود و احسان های کاملی که روا داشت (٩)

و انها بیش از ان است که شمارش شودو والاتر از ان است که جبران گردد و پایندگی اش فراتر از آن است که به اندیشه آید. آفریدگان را به ستایش فرا خواند تا نعمت را بر آنان بیشتر کند و پایدار سازد (١٠)

و با نثار نعمت فراوان شکر آنان را خواستار شدو با دعوت دوباره بندگان به شکر خواسته است نعمت ها رو دو چندان نماید (١١)

.... ادامه دارد
mahak2 - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
دفتر تلفن مشاغل سامانه پیام کوتاه ویژه اعضای دفتر تلفن مشاغل

آفلاین اجـاقـی

xx - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
پاسخ : بانوی بانوان سخن می گوید
« پاسخ #2 : ۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۹:۱۰:۰۲ »
و گواهی می دهم که خدایی جز الله نیست او یکتاست و شریکی ندارد. ترجمان این سخن و نتیجه آن، اخلاص است، خداوند این کلمه را با دل ها پیوند داده و اندیشه ها را به مفهوم آن نورانی ساخته است (12)

دیدگان ناتوان از دیدارش و زبان ها عاجز از توصیف او هستند و خیال ها چگونگی اش را درک نتوانند کرد. همه چیز را آفرید ولی نه از چیزی که پیش از ان وجود داشته باشد و انها را ایجاد کرد بی آنکه نمونه ای را الگو قرار داده باشد.(١3)

آنها را باقدرت خویش پدید اوردو با خواست خود آفرید بدون اینکه نیازی به آفرینش آنها داشته باشد و سودی از صورت بخشی آنها حاصلش گردد. بلکه - آنها را آفرید- تا حکمتش را اثبات کند و بر طاعت خویش توجه دهد و قدرتش را نمایان سازد و موجبات بندگی خلقش را فراهم اورد و دعوتش را عزت و ارجمندی بخشید(١4)

سپس پاداش را بر طاعت خویش و مجازات را بر معصیت خویش قرار داد.(١5)

تا بندگان را از خشمش دور سازد و انان را به سوی بهشت کشاند، و گواهی می دهم که پدرم محمد صلی الله علیه و اله و سلم بنده و فرستاده اوست او را پیش از انکه مبعوث نماید برگزید و پیش از انکه بر گزیند او را نام برده و نامگذاری کرد و پیش از آنکه او را به رسالت بر گزیند انتخاب کرد در آن هنگام خلائق در پرده غیب پوشیده و در پوششی ترسناک محفوظ بودند و به نهایت نیستی و عدم مقرون بودند. این بدان جهت است که خداوند به سرانجام امور اگاه بوده و حوادث روزگاران را می داند و به جایگاه انچه شدنی است شناسا است(١6)

خداوند او را به رسالت فرستاد برای اینکه فرمان خویش را تمام کند و اراده فرمود حکمتش را به اجر گذارد و مقدرات حتمی اش را جاری سازد، پس رسول خدا صلی الله علیه و اله و سلم مردم را دید که در عقایدشان پراکنـــده و پایبند اتش های خویش اند و بت ها ی خود را می پرستند و با اینکه خدا را می شناسند انکار می ورزند(١7)

پس خدا وند توسط پدرم محمد صلی الله علیه و اله و سلم تاریکی های آنان را روشن ساخت و از دلهایشان پیچیدگی ها و نادانسته ها را برطرف نمود و کدورت و غبار را از بینایی چشم ها زدود(١8)

و برای هدایت پردم در میانشان به پا خاستو آنان را از گمراهی نجات داد و از کوردلی بصیرت بخشید و به دین استوار رهنمون گردید و به راه مستقیم دعوت نمود(١9)
mahak2 - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
دفتر تلفن مشاغل سامانه پیام کوتاه ویژه اعضای دفتر تلفن مشاغل

آفلاین اجـاقـی

xx - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
پاسخ : بانوی بانوان سخن می گوید
« پاسخ #3 : ۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۸:۲۷:۰۷ »
سپس خداوند با مهربانی و اختیار -پیامبر صلی الله علیه و آله و سلّم- جان او را گرفت و با اشتیاق و انتخاب خود- آن بزرگوار- او را به سوی خویش برد. اینک محمد صلی الله علیه و آله و سلّم از رنج و زحمت این سرای د راسایش بسر می برد. فرشتگان نیکو کار و خوشنودی پروردگار آمرزنده آن حضرت رت در بر گرفته و همنشین پادشاه فرمانرواست. درود خدا بر پدرم ، پیامبر خدا و امین وحی و برگزیده او باد؛ همو که بهترین آفریدگان خدا و پسندیده اوست. سلام ، رحمت و برکات خداوند بر او باد(20)

سپس آن بانوی بزرگوار حاضران را خطاب قرار داده فرمود: شما ای بندگان خدا، مخاطب امر و نهی خداوند و حاملان دین و وحی اوییدشما امینان خداوند بر خویش و رساننده ی - دین به سوی دیگر امّت ها هستید (21)

پیشوای حقی از سوی خدا در میان شماست و نیز پیمانی که پیشتر از شما گرفته است و نیز، بازمانده ای گذاشته که او را بر شما جانشین قرار داده است. او -امام امیر المومنین علی علیه السلام- کتاب گویای خدا و قرآن صادق و نور درخشان و روشنایی پر فروغ است. دیدگاه هایش روشن و اسرارش آشکار و ظواهر و سیمایش شفاف می باشد. دیگران بر پیروانش رشک می برند. او پیروان خویش را بهشت رهبری می کند و گوش سپردن به او مایه حیات است (22)

به وجود او می توان به حجت های نورانی خداوند و واجبات واضح شده و محرّمات نهی شده و دلایل روشن و براهین کافی و فضیلت های مستحب و رخصت های مباح و آیین های واجب پروردگار دست یافت(23)

خداوند ایمان را برای پاکی شما از شرک و نماز را برای دوریتان از تکبر و خود پرستی و زکات را موجب پاکیزگی جانتان ساخت (24)

و فزونی روزیتان را در آن قرار داد. روزه را برای پایداری در اخلاص و حج را برای استواری در دین و عدل را برای یکپارچگی دلها (25)

و پیروی ما- اهل بیت- را برای همبستگی در امّت و امامت و پیشوایی ما -اهل بیت- را به خاطر ایمنی از تفرقه واجب ساخت (26)


ادامه دارد...
mahak2 - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
دفتر تلفن مشاغل سامانه پیام کوتاه ویژه اعضای دفتر تلفن مشاغل

آفلاین اجـاقـی

xx - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
پاسخ : بانوی بانوان سخن می گوید
« پاسخ #4 : ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۲:۲۱ »
...
جهاد را موجب عزّت اسلام و ذلّت و خواری کفار و منافقان و صبر را مایه ی استحقاق پاداش و امر به معروف را به خاطر مصلحت عموم و نیکی به پد رو مادر را به جهت حفظ از خشم خود بنیان نهاد، صله ی ارحام را مایه ی طول عمر و فزونی نفرات؛(27)

و قصاص را مایه یحفظ خون ها و وفای به نذر را موجب آمرزش و امر به پیمانه ی پر وزن کامل را -در معاملات- به خاطر پیشگیری از کم فروشی و نهی از شراب خواری را برای کناره گرفتن از پلیدی حکم نمود. و خودداری از تهمت و نسبت های نا روا را برای ایمن ماندن از لعنت شدن و ترک دزدی را موجب عفّت قرار داد. خداوند شرک را حرام کرد تا عقاید نسبت به پروردگاری اش خالص گردد.(28)

پس (ای مردم) از خدا آنگونه که شایسته است بترسید و تا پای مرگ مسلمان بمانید خدا را در آنچه به شما فرمان داده و نهی نموده است اطاعت کنید؛ چه آن که از میان بندگان خدا فقط دانشمنــــدان از او بیمناکند(29)

سپس فاطمه علیها سلام فرمو: ای مردم بدانید که من فاطمه ام و پدرم محمد
صلی الله علیه و اله و سلم
است. این را تکرار می کنم و نخست هم گفته ام و انچه می گویم نا درست نیست و آنچه می کنم به ناحق انجام نمی دهم. «به تحقیق رسولی به نزدتان آمد که از خود شماست. رنج و سختی های شما بر او بسیار ناگوار می اید و نسبت به مؤمنان رئوف و مهربان است. (30)


اگر نَسَب او را جویا شده او را بشناسید می بینید که او پدر من است نه پدرِ زنان شما و برادر پسر عموی من است نه برادر مردان شما و چه خوب انتسابی است انتساب به او!
او رسالت را در حالی ابلاغ فرمود که مردم را اشکارا بیم می داد و از ائین مشرکان روی بر گردان بود (31)


بر کمرشان ضربه می زد و حلقومشان را می فشردو با حکمت و اندرز نیکو مردم را به راه پروردگارش دعوت می نمود. بت ها را شکست و بر سر بزرگــان -کفــر- کوبید تا آنکه جمع آنان شکست خورده گریختند(32)


تا اینکه از میان شب، چهره ی صبح اشکار و حق پیدا و نمایان شد و پیشوای دین لب به سخن گشود و هیاهو و یاوه گویی شیاطین خاموش گشت و فرومایگان منافق میدان تهی کرده و پیمانهای کفر و تفرقه از هم گسست(33)


آنگاه شما همراه با گروهی روزه دار و سپید رو زبان به اخلاص و توحید گشودید (34)


ادامه دارد...
mahak2 - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
دفتر تلفن مشاغل سامانه پیام کوتاه ویژه اعضای دفتر تلفن مشاغل

آفلاین اجـاقـی

xx - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
پاسخ : بانوی بانوان سخن می گوید
« پاسخ #5 : ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۰:۲۰ »

...
این در حالی بود که شما (پیش از آنان) بر لبه ی پرتگاه جهنم بودید. جرعه ای برای نوشندگان و طعمه ای برای خورندگان و پاره ی آتشی برای شتابزدگان و پایمال شده ی قدم ها بشمار می آمدید. آبهای گندیده و آلوده را می نوشیدید و خوراک تان پوست شتران بود. مردمانی خوار و ذلیل و مطرود بودید و می ترسیدید که دیگر مردم شما را به بردگی اسیر کنند(35)

اما خداوند شما را توسط پدرم محمد صلی الله علیه و اله و سلم پس از آن وضعیت رقّت بار و پس از آن همه خواری نجات بخشید بعد از انکه آن حضرت مبتلا به شجاعان نادان و حمله گرگ های عرب و سرکشان اهل کتاب شد(36)

هر بار که آتش جنگ را بر افروختند خداوند آن را خاموش ساخت. هر زمان که شاخ شیطان پدیدار می گشت یادهان -یاوه گویی- از سوی مشرکین باز می شد، برادرش -علی علیه السلام - را در کامشان می افکند و او باز نمی گشت مگر اینکه آنها را لگدکوب کرده و زیر پا می گرفتو شراره های آتششان را با شمشیر خود خاموش می ساخت (37)

او - علی علیه السلام- به خاطر خداوند بسیار رنج میدیدو برای فرمان او بسیار می کوشید. نزدیک به رسول خدا صلی الله علیه و اله و سلم و سرور اولیاء خدا بود. پر تلاش و خیر خواه بود. سخت می کوشید و در راه خدا سرزنش ملامت گران در او اثر نداشت. در حالی که شما با اسایش زندگی می کردید ساکت و آرام، خوش گذران و در امان بودید(38)


منتظر بودید تا روزگار علیه ما بگردد. گوش بزنگ خبرها بودید - تا خبر رحلت پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم را بشنوید- همواره در بحران ها می نشستید و در جنگ می گریختید (39)


هنگامیکه خداوند برای پیامبرش سرای انبیاء و جایگاه برگزیدگانش را اختیار کرد، در میان شما خارهای نفاق پدیدار گشت و لباس دین - و معنویت در نزدتان- کهنه شد، گمراهانِ خاموش سخن گفتند و فرو مایگان ناچیز و گمنام سر برآورده و سرکردگان باطل به خروش آمدند(40)


 و در حضور و جمع شما دُم جنبانیدید و شیطان سر از مخفیگاه بیرو آورد و شما را صدا زد و دریافت دعوتش را اجابت می کنید و فریبش را می پذیرید(41)


ادامه دارد...
mahak2 - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
دفتر تلفن مشاغل سامانه پیام کوتاه ویژه اعضای دفتر تلفن مشاغل

آفلاین اجـاقـی

xx - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
پاسخ : بانوی بانوان سخن می گوید
« پاسخ #6 : ۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۷:۰۴ »

...
شما را برانگیخت و سبک رفتارتان یافت و برافروخت تان و مشاهده کرد که زود به خشم می آیید. آنگاه شما شتران دیگران را مالک شدید و به نام خودتان داغ زدید و به آبشخور دیگران فرود آمدید. با اینکه هنوز زمان زیادی از عهد پیامبر -صلی الله علیه و اله و سلم- نگذشته و زخم های ما (در مصیبت آن حضرت) هنوز تازه بود.(42)

و جراحت ها التیام نیافته و رسُول خدا صلی الله علیه و اله و سلم هنوز دفن نشده بود. شما شتابان چنین کرده گمان نمودید -اگر نکنید- بیم فتنه می رود! «آگاه باشید که به فتنه افتادند و جهنم در برگیرنده کافران است».(43)

چه بعید بود از شما! شما را چه شده است؟ «چرا بیراهه می روید؟» (44)

در حالی که کتاب خدا پیش روی شماست، اُمورش آشکار و احکامش روشن و نشانه ها و راهنمایی هایش نمایان و نواهی اش معلوم و اوامرش واضح است. شما آن را وا نهادید آیا می خواهید از آن روی بگردانید و به غیر آن حکم کنید؟ «این چه جایگزینی بدی است برای ستمکاران!» «و هر که جز اسلام آئینی برای خود برگزیند از او پذیرفته نخواهد شد و در آخرت از زیانکاران است».(45)


سپس شما انقدر درنگ نکردید تا شتر فتنه از جنبش فرو ایستد و افسار کردنش اسان شود -بلافاصله- آتش فتنه را برافروختید و شعله هایش را برانگیختید و ندای شیطان گمراه را لبیک گفته و به خاموش ساختن (46)


نورهای تابناک دین و نابود ساختن سنت های پیامبر برگزیده پرداختید، شما آرام آرام به بهانه کف روی شیر، خود شیر را می نوشید و پنهان و آشکار علیه خانواده و فرزندان رسول خدا صلی الله علیه و اله و سلم اقدام کرده و دست به توطئه و فریب می زنید. ما شکیبایی می ورزیم همچون کسی که بر زخم کارد و فرورفتن نیزه در شکم شکیبایی کند! (47)


 اکنون می پندارید که ما ارثی نداریم. آیا شما حکم دوران جاهلیت را دنبال می کنید؛ در حالی که برای اهل یقین چه کسی بهتر از خدا حکم می کند؟ آیا نمی دانید؟ چرا برایتان همچون خورشید فروزان روشن است که من دختر او (پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم) هستم (48)


ادامه دارد...
mahak2 - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
دفتر تلفن مشاغل سامانه پیام کوتاه ویژه اعضای دفتر تلفن مشاغل

آفلاین اجـاقـی

xx - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
پاسخ : بانوی بانوان سخن می گوید
« پاسخ #7 : ۲۲ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۰:۱۷ »
...
ای مسلمانان! آیا (انصاف است که) من در گرفتن ارثم شکست بخورم؟ ای پسر ابوقحافه! آیا در کتاب خدا چنین آمده که تو از پدرت ارث ببری و من از پدرم ارث نبرم؟!(49)

همانا بر خدا و رسولش دروغ می بندی. آیا از روی آگاهی و عمد کتاب خدا را ترک نموده، و پشت سرتان انداخته اید(50)

که می فرماید: «سلیمان از داود ارث برد» و در آنجا که از قصه یحی بن ذکریا علیه السلام خبر می دهد می فرماید: «خداوندا- از جانب خود ولی و جانشینی به من عطا کن تا از من و از خاندان یعقوب ارث ببرد» و فرمود: «در کتاب خداوند برخی از خویشاوندان نسبت به برخی دیگر سزاوارترند (51)

و فرمود: «خداوند شما را سفارش می کند که در میان فرزندانتان سهم پسر دوبرابر سهم دختر باشد» و فرمود: «اگر مالی از خود به جای گذاشت باید نسبت به پدر و مادر و نزدیکان خود آنگونه که معروف است و نیکوست وصیت کند و این حقّی است برای پرهیزکاران». شما پنداشته اید من هیچ نصیبی نداشته و از پدرم ارث نمی برم و میان ما رابطه ی خویشاوندی وجود ندارد(52)


آیا خداوند آیه ای از قرآن را به شما اختصاص داده و پدرم محمد صلی الله علیه و اله و سلم را از آن خارج ساخته است؟ یا این که -در مورد من و پدرم- می گویید: اهل دو دین مختلف از یکدیگر ارث نمی برند. ایا من و پدرم بر یک دین نیستی؟ یا اینکه شما نسبت به مفاهیم خاصّ و عام قرآن از پدرم و پسر عمویم آگاه ترید؟! (53)


پس حال که چنین است این خلافت و فدک -چون شتری افسار بسته و بار گرفته ارزانی تو باد، تو را در روز محشر ملاقات خواهد کرد و خداوند خوب حکم کننده ای است و محمد صلی الله علیه و اله و سلم خوب پیشوا و سرپرستی و قیامت خوب وهده گاهی است و در روز رستخیز باطل پیشگان زیانکارند و آنگاه هر چه فریاد ندامت بکشید سودی به حالتان ندارد (54)


«و برای هر خبری جایگاهی است». «و خواهید دانست که بر چه کسی عذاب خوار کننده فرود خواهد آمد و عذاب پایدار او را فرا خواهد گرفت»  (55


ادامه دارد...
mahak2 - بانوی بانوان سخن می گوید - متا
دفتر تلفن مشاغل سامانه پیام کوتاه ویژه اعضای دفتر تلفن مشاغل

برچسبهای این موضوع :


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter