• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - ماده 104قانون مالياتهاي مستقيم والحاقيه هاي آن - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google


normal_post - ماده 104قانون مالياتهاي مستقيم والحاقيه هاي آن - متا نویسنده موضوع: ماده 104قانون مالياتهاي مستقيم والحاقيه هاي آن  (دفعات بازدید: 6832 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین tadbir

xx - ماده 104قانون مالياتهاي مستقيم والحاقيه هاي آن - متا
ماده 104قانون مالياتهاي مستقيم والحاقيه هاي آن
« : ۲۱ فروردین ۱۳۸۹ - ۰۰:۲۷:۴۳ »
ماده 104 - وزارتخانه ها , موسسات دولتی , شهرداریها , موسسات وابسته به دولت و شهرداریها و کلیه اشخاص حقوقی اعم از انتفاعی و غیرانتفاعی و اشخاص موضوع بند ( الف ) ماده (95) این قانون مکلف اند در هر مورد که بابت حق الزحمه پزشکی , هزینه های بیمارستانی و آزمایشگاهی و رادیولوژی , داوری , مشاوره , کارشناسی , حسابرسی , خدمات مالی و اداری , نویسندگی , تألیف و تصنیف , آهنگ سازی , نوازندگی و هنرپیشگی و خوانندگی , نقاشی و دلالی و حق العمل کاری , هرگونه حق الزحمه یا کارمزد ارائه خدمات به استثنای کارمزد پرداختی به بانکها , صندوق تعاون و موسسات اعتباری غیربانکی مجاز , امورمربوط به نظافت اماکن و ابنیه , اجاره ماشین آلات اداری و محاسباتی , کلیه خدمات و ارتباطات رایانه ای , اجاره هر نوع وسایل نقلیه موتوری زمینی , هوایی و دریایی , ماشین آلات و کارخانجات و سردخانه ها , انبارداری , نگاهداری و تعمیر آسانسور و شوفاژ و تهویه مطبوع , هر نوع کار ساختمانی و تأسیسات فنی وتأسیساتی , تهیه طرح ساختمانهاو تأسیسات , نقشه کشی , نقشه برداری , نظارت و محاسبات فنی , حمل و نقل و وجوهی که بابت حق نمایش فیلم به هر عنوان پرداخت می کنند پنج درصد آن را به عنوان علی الحساب مالیات مودی ( دریافت کنندگان وجوه ) کسر و ظرف سی روز به حساب تعیین شده از طرف سازمان امور مالیاتی کشور واریز و رسید آن را به مودی تسلیم نمایند و همچنین ظرف همین مدت مشخصات دریافت کنندگان را با ذکر نام و نشانی آنها به اداره امور مالیاتی ذیربط ارسال دارند .
تسهیلات اعطایی بانکها از طریق قرارداد جعاله در امور مربوط به کشاورزی و تعمیر و تکمیل یک واحد مسکونی مشمول کسر 5 % مالیات علی الحساب موضوع این ماده نبوده و در این گونه موارد بانکها مکلف اند رونوشت قرارداد جعاله تنظیمی با عامل را ظرف سی روز از تاریخ انعقاد قرارداد به اداره امور مالیاتی ذیربط ارسال دارند
تبصره 1 -
در مورد انجام امور مربوط به اين ماده چنانچه قراردادي تنظيم گردد كارفرما مكلف است ظرف سي روز از تاريخ انعقاد قرارداد رونوشت آن را به اداره امور مالياتي محل با اخذ رسيد تنظيم نمايد .
تبصره 2 -
در مواردي كه منابع درآمد مذكور در اين ماده كلا از پرداخت ماليات معاف باشد كسر علي الحساب ماليات به شرح فوق به شرط استعلام قبلي و كسر نظر اداره امور مالياتي محل منتفي است .
تبصره 3 -
 در مواردي كه وجوه مذكور در اين ماده در صندوق دادگستري و امثال آن توديع و يا وسيله مراجع اجرايي وصول و ايصال مي گردد توديع كننده مكلف به كسر ماليات نخواهد بود و انجام تكاليف مقرر در اين ماده به عهده متصدياني خواهد بود كه دستور پرداخت وجوه مذكور را صادر مي كنند .
تبصره 4 -
 در مورد قراردادهاي پيمانكاري موضوع ماده (76) قانون مالياتهاي مستقيم مصوب اسفند ماه 1345 و اصلاحيه هاي بعدي آن كه پيشنهاد آنها قبل از تاريخ تصويب اين قانون باشد كارفرما مكلف است طبق مقررات ماده مذكور عمل نمايد .
تبصره 5-
سازمان امورمالياتي كشورتاپايان دي ماه هرسال فهرست سايرمواردي راكه بايدازآغازسال بعدبه امورمصرح دراين ماده اضافه شود،ازطريق درج آگهي درروزنامه رسمي ويكي ازروزنامه هاي كثيرالانتشاركشوراعلام خواهدكرد.
تبصره 6 -
 سازمان امور مالياتي كشور مي تواند در صورت خودداري پرداخت كنندگان وجوه موضوع اين ماده از انجام تكاليف مقرر , به آنها از پرداخت , از طريق عمليات اجرايي موضوع فصل نهم از باب چهارم اين قانون , ماليات را وصول و در مورد كليه دستگاههاي اجرايي دولت , نهادهاي عمومي غيردولتي و ساير سازمانها و موسساتي كه به نحوي از اعتبارات دولتي استفاده مي كنند و همچنين ساير دستگاههايي كه شمول قانون بر آنها مستلزم ذكر نام يا تصريح نام است , از حساب بانكي آنها برداشت كند .
الحاقيه 1:
مواردمشروحه زيرازابتداي سال 83لازم اجراخواهدبود:
1-ساخت هرنوع ماشين آلات ،قالبها،دستكاهها،قطعات ،ابزارآلات ،سالنهاي فلزي وقطعات بتوني پيش ساخته
2-حفاظت ونگهباني تخليه وبارگيري وصفافي وجابجاكردن كالاهابراي ارزيابي وانوانتروتفكيك كالادراماكن گمركي
3-ساخت پاكت ،كارتن ،جعبه وقوطي
4-طبخ غذاوسايرخدمات جنبي
5-هركونه چاپ وصحافي
6-برگزاري سمينارها،جلسات ،جشنواره هاوهمايش ها
7-آگهي تبليغاتي
8-قراردادهاي تحقيقاتي وپژوهشي


الحاقيه 2:
در اجرای تبصره (5) الحاقی به ماده 104 اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 27/11/80 فهرست سایر مواردی كه باید از آغاز سال بعد به امور مصرح در ماده مذكور اضافه شود، حسب  مقررات موضوعه اعلام شده است. لذا موارد مشروحه ذیل از ابتدای سال 1386 برای اشخاص مذكور در صدر ماده یادشده لازم الاجرا می باشد.

1-   خدمات تعمیر و نگهداری هر نوع وسائل نقلیه موتوری زمینی، هوایی ، دریایی و ریلی ، ماشین آلات و تجهیزات اعم از اداری و غیره كه به موجب قراردادها انجام می شود.
2-  خدمات اسكان كاركنان دستگاهها  و موسسات دولتی و غیردولتی در هتلها و سایر اماكن به همراه خدمات جانبی كه به موجب قرارداد انجام می شود.
3- خدمات آموزشی از هر قبیل.
4-  خدمات نمایشگاهی به منظور استفاده از تسهیلات و امكانات جانبی نمایشگاه.
5- خدمات بیمه ای (‌اعم از درمانی و بهداشتی).
6- هر نوع خدمات مدیریت.
7- خدمات نگهداری فضای سبز.
8- خدمات بسته بندی (‌هر نوع محصول به هر شكل و با هر نوع جنس).
9- حق الزحمه پرداختی بابت ارائه خدمات پشتیبانی و همچنین بهره برداری از تاسیسات و تجهیزات پایانه های بار و مسافر به موسسات مربوطه اعم از ریلی، فرودگاهی و پروازی، بندری و پایانه ای زمینی.
10- هر گونه حق الزحمه بابت تصفیه و تبدیل قند و شكر.
11- حق الزحمه پرداختی بابت استفاده از تجهیزات و تاسیسات مخابراتی.



دستورالعمل اجرايي ماده 104:
نظر به اينكه در خصوص نحوه كسر علي الحساب ماليات موضوع ماده 104 اصلاحي قانون مالياتهاي مستقيم مصوب 27/11/80 سوالاتي توسط موديان محترم مالياتي در خصوص قراردادهاي فروش تجهيزات به همراه ارائه برخي خدمات مطرح است. لذا به منظور اجراي صحيح مقررات ماده فوق مقرر مي دارد.
وجوه پرداختي به موجب قراردادهاي سفارش ساخت و فروش يا نصب و تهيه مواد و تجهيزات به همراه ارائه برخي از امور مصرح در ماده 104 قانون مالياتهاي مستقيم مصوب اسفندماه 1366 و اصلاحيه هاي بعدي آن و ساير عناوين اضافه شده به موجب آگهي هاي موضوع تبصره 5 الحاقي ماده مزبور، قابل تفكيك به هر عنوان نبوده و كل وجوه پرداختي مشمول كسر علي الحساب ماليات موضوع ماده 104 قانون موصوف مي باشد. لذا پرداخت كنندگان وجوه مكلفند در هر پرداخت نسبت به كسر 5% علي الحساب ماليات مودي (دريافت كنندگان وجوه) و انجام ساير تكاليف مقرر در ماده صدرالذكر، اقدام نمايند.
بنابراين تاكيد مي شود انعقاد قراردادهاي EP (مهندسي، تامين كالا و تجهيزات به صورت توام)، PC (تامين كالا و تجهيزات، ساختمان و نصب به صورت توام) و EPC (مهندسي، تامين كالا و تجهيزات، ساختمان و نصب به صورت توام) به هر صورت با پيمانكاران، مشمول ماليات تكليفي به شرح فوق و به عنوان علي الحساب مالياتي مي¬باشد. بديهي است مازاد پرداختي طبق مفاد مواد 159 و تبصره 3 ماده 105 قانون صدر الذكر پس از بررسي و با رعايت مقررات قابل استرداد خواهد بود.
علي اكبر عرب مازار
رئيس كل سازمان امور مالياتي كشور

Linkback: https://irmeta.com/meta/b275/t854/

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالیات مستقیم


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
بند 5 ماده 149 قانون مالياتهاي مستقيم

نویسنده بیتا رهی

16 پاسخ ها
4858 مشاهده
آخرين ارسال ۹ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۸:۳۰
توسط mohammad-acc
xx
تغيرات ماده 104 مالياتهاي مستقيم از 5درصد به 3درصد

نویسنده beygzadeh

10 پاسخ ها
3632 مشاهده
آخرين ارسال ۲۴ مهر ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۴:۰۸
توسط DELFAN
xx
جريمه کتمان درآمد موضوع قسمت اخير تبصره ماده 192 قانون مالياتهاي مستقيم

نویسنده محمد ابراهیم کلوب

0 پاسخ ها
1245 مشاهده
آخرين ارسال ۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۵:۱۹
توسط محمد ابراهیم کلوب
xx
قانون مالياتهاي مستقيم اطلاح شده در تاريخ 940431

نویسنده morteza.tabatabaei

0 پاسخ ها
530 مشاهده
آخرين ارسال ۲۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۰:۳۵
توسط morteza.tabatabaei
xx
ماده 104 قانون ماليات مستقيم

نویسنده amir maleki

1 پاسخ ها
637 مشاهده
آخرين ارسال ۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۰:۱۱
توسط mohammad.a
xx
ماده 186 قانون مالياتهاي مسقيم

نویسنده سبا موسوي

2 پاسخ ها
844 مشاهده
آخرين ارسال ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۱:۲۹
توسط مرتضایی