Google


normal_post - سقف نیازیت - متا نویسنده موضوع: سقف نیازیت  (دفعات بازدید: 5176 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین CIVILAR

xx - سقف نیازیت - متا
سقف نیازیت
« : ۲۳ آذر ۱۳۸۹ - ۰۳:۵۵:۵۱ »
سقف نیازیت

مبتكر و سازنده اين سقف،‌ آقای مهندس نيازی می باشد كه دو مقاله توسط ايشان و مهندس مهدی حاج اسماعيلی، كارشناس بخش سازه مركز تحقيقات ساختمان و مسكن، تحت عناوين زير به چاپ رسيده است:
۱. سبك سازی ساختمان با استفاده از سقف سبک نيازيت، نهمين همايش توسعه مسكن در ايران، مهر ماه 1381
۲. ارتقای كيفيت طراحی و ساخت سقف ساختمان های موجود در راستای سبک سازی و بهينه سازی مصرف انرژی

اين سيستم از خانواده سقف های تيرچه بلوک می باشد و عمده تفاوت آن نسبت به سقف های تيرچه بلوک درنوع تيرچه های آن مي باشد.

متناظر با سيستم تيرچه بلوك معمولی، در اين سيستم به جای تيرچه های بتنی، از تيرچه های فولادی با جان خالي و به عبارت ديگر تيرچه خرپايی بدون بتن ريزی در تيرچه استفاده می شود و به جای بلوك های سفالی يا بتنی، از بلوك های گچی به همراه بلوك های پلی استايرن، و يا بلوك های لیكا به همراه بلوك های پلي استايرن، به طولي برابر تيرهای فولادی استفاده مي شود. روی بلوك های پلی استايرن مش فولادی و در نهايت بتن به ضخامت 5 سانتی متر اندود می شود.



منبع:بررسی رفتار سقف های سبک


Linkback: https://irmeta.com/meta/b135/t5740/

آفلاین CIVILAR

xx - سقف نیازیت - متا
اجزای تشکیل دهنده سقف نیازیت
« پاسخ #1 : ۲۳ آذر ۱۳۸۹ - ۰۴:۱۴:۱۶ »
اجزای تشکیل دهنده سقف نیازیت

۱. تيرچه های فولادی

تيرچه های فولادی با جان خالی، عضو اصلی باربر در اين سيستم اند،‌ در ساخت اين تيرها ميل گردهای آج دار با نمره های متنوع، تسمه های فولادی و سپری استفاده می شود. مشخصات اين تيرها طبق طراحی مورد نظر صورت پذيرفته و در نقشه های اجرایی ارايه مي گردد.


۲. بلوک نيازيت

قسمت اعظم مواد تشكيل دهنده اين بلوک را گچ تشكيل می دهد كه مواد افزودنی نيز به آن افزوده مي شود و وزن مخصوص بلوک را به ۶۰۰ كيلوگرم برمتر مكعب می رساند.

بلوک گچی نيازيت با ضخامت های مختلف مطابق نقشه های اجرایی درقسمت پایين تير فولادی روی لبه تسمه ها در فاصله داخلی تيرها (۵۰ تا ۷۰ سانتی متر) وعرض ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر در طول تير استفاده می شود. در قسمت زيرين اين بلوک عمليات نازک كاری انجام می گيرد. عمق بلوک بر حسب مشخصات سقف، متغير است.


۳. بلوک های پلی استایرن

در سقف نيازيت علاوه بر آن كه در جهت عايق بندی از يك بلوک پلی استايرن استفاده شده است، يك لايه بلوک گچی سوراخ دار نيز در زير بلوک های پلی استايرن اجرا شده كه اين لايه گچی علاوه بر عايق بودن، محافظ مناسبي براي بلوک پلي استايرن در مواقع آتش سوزی است.

اين بلوک نقش پر كننده و قالب بتن دال سقف نيازيت را بر عهده دارد و البته نقش های ديگر از جمله عايق حرارت و صدا را نيز می توان به اين موارد افزود.


۴. دال بتنی

ضخامت بتن دال فوقانی بايد حداقل ۵ سانتی متر بوده و در اين لايه بتنی، جلوگيری از ترك خوردگی در اثر تغييرات درجه حرارت و انقباض و انبساط بتن از ميل گردهای حرارتی استفاده می شود.




منبع: بررسی رفتار سقف های سبک
لینک به مطلب: اجزای تشکیل دهنده سقف نیازیت

آفلاین CIVILAR

xx - سقف نیازیت - متا
ویژگی های سقف نيازيت
« پاسخ #2 : ۲۳ آذر ۱۳۸۹ - ۰۴:۳۱:۲۷ »
ویژگی های سقف نيازيت

محاسن
۱. تيرچه های سقف نيازيت، به دليل فلزی بودن، شكننده نيستند ، حمل و نقل و انبار كردن آنها آسان تر است و ضايعات كمتری دارند و مدت زمان لازم جهت ساخت تيرچه هاي فلزی در مقايسه با تيرچه های بتنی، با توجه به اين كه تيرچه های بتنی بايد به مدت هفت روز در حوضچه های آب نگهداری شود، کمتر است. (حدود ۶۰ درصد نسبت به تيرچه هاي بتني سبک تر می باشند.)

۲. به علت امكان استفاده از سقف نيازيت در دهانه های بالا، محدويت های معماری در اين سقف، نسبت به سقف تيرچه بلوک كمتر شده است.

۳. مي توان با برش دادن بلوک پلی استايرن، لوله كشي ها را از داخل سقف و از فضای خالي تيرچه ها عبور داد. بدين ترتيب مي توان از اضافه وزنی كه پوكه ريزی در سقف تيرچه بلوک به سازه تحميل می كرد، در اين سقف صرف نظر شود؛ كه البته اين عمل مشكل بزرگی به همراه می آورد كه در قسمت ۶ به آن اشاره می شود.

۴. استفاده از دو لايه بلوک با جنس های متفاوت يعنی پلی استايرن و گچ،‌ هر كدام به نوبه خود در عايق نمودن سقف در برابر صدا و جلوگيری از اتلاف انرژی موثر می باشند.

بلوک های گچی زيرين، محافظ مناسبی براي بلوک های پلی استايرن در مواقع آتش سوزی می باشند و در ضمن با استفاده از بلوک های گچی در لايه زيرين سقف، پيوستگی و چسبندگی به مراتب مناسب تری بين سقف سازه ای و نازک كاری آن پديد می آيد.

در ضمن با استفاده از بلوک پلی استايرن، مشكل جذب شيره بتن توسط بلوک و پايين آمدن كيفيت بتن مرتفع شده است.

۵. تيرچه های اين سقف نيز، مانند تيرچه های سقف کرومیت خود ایستا بوده و بی نیاز از شمع بندی می باشد.

۶. طبق نظر مبتکر سقف، این سقف نسبت به سقف تيرچه بلوک حدود ۵۰ درصد سبک تر شده است؛ كه البته به علت استفاده از تيرچه های فلزی وزن سقف مقداري كمتر شده است ودر ضمن سبک تر شدن سقف به علت عبور تاسيسات از داخل سقف سازه ای اشتباه بزرگی است، چون در صورت بروز مشكل براي لوله های تاسيسات، دسترسی به آن ها را بسيار مشکل و بعضا غیر ممکن می سازد.‏‎‎

در ضمن تصور می شود كه سبكي ۵۰ درصدی سقف نيازيت نسبت به سقف تيرچه بلوک با در نظر گرفتن بلوک های سفالی و يا حتي بتنی در محاسبه وزن سقف تيرچه بلوک انجام گرفته است؛ بنابراين اين مقايسه اشتباه است، چون درسقف تيرچه بلوک نيز، امكان استفاده از بلوک های پلی استايرن می باشد.


معايب
۱. استفاده از ۲ سری بلوک به طور هم زمان، موجب طولانی تر شدن زمانی كه صرف بلوک ها مي شود، خواهد شد. به عبارتي ديگر خريداری، حمل، انبار كردن و نيز چيدن بلوک ها بر روی سقف، به جای اين كه فقط در مورد بلوک سفالی يا فقط در مورد بلوک بتنی در سقف تيرچه بلوک انجام شود، بايد در مورد ۲ سری بلوک (گچی و پلی استايرن) انجام گيرد.

۲. همانند سقف كروميت، خود ايستا بودن تيرچه ها، منجر به مصرف فولاد مضاعف در تيرچه ها می شود.

موارد دیگر ضعف هم همانند سقف کرومیت می باشد.



منبع:بررسی رفتار سقف های سبک

آفلاین CIVILAR

xx - سقف نیازیت - متا
جدول مقایسه اقتصادی طرح
« پاسخ #3 : ۲۳ آذر ۱۳۸۹ - ۰۴:۵۶:۰۵ »
جدول مقایسه اقتصادی طرح



مقايسه قيمت تمام شده سقف نيازيت و تيرچه بلوک سنتی در متر مربع
(در اسكلت بتنی)



توضيحات:

- آناليز قيمت برای متوسط طول دهانه ۵ تا ۵/۵ متر منظور شده است.

- فاصله متوالی تيرچه‌ های نيازيت ۷۰ سانتی متر می باشد.

- برآورد فوق برای واحدهای مسكونی با سربار ۲۰۰ كيلوگرم بر متر مربع محاسبه شده است.

- در صورت استفاده از سقف كاذب هزينه ميل گردهای انتظار (حدود ۱۵۰۰۰ ريال) به قيمت تمام شده سقف تيرچه بلوک اضافه می گردد.



مقايسه قيمت تمام شده سقف نيازيت و تيرچه بلوک سنتی در متر مربع
(دراسكلت فلزی)




توضيحات:

- آناليز قيمت برای متوسط طول دهانه ۵ تا ۵/۵ متر منظور شده است.

- فاصله متوالی تيرچه‌ های نيازيت ۷۰ سانتی متر و تيرچه های بتنی ۵۰ سانتی متر می باشد.

- برآورد فوق برای واحدهای مسكونی با سربار ۲۰۰ كيلوگرم بر متر مربع محاسبه شده است.

- در صورت استفاده از سقف كاذب هزينه ميل گردهای انتظار (حدود ۱۵۰۰۰ ريال) به قيمت تمام شده سقف تيرچه بلوک اضافه می گردد.



مقايسه قيمت تمام شده سيستم سقف نيازيت و كامپوزيت در متر مربع



توضيحات:

- آناليز قيمت برای متوسط طول دهانه ۵ تا ۵/۵ متر منظور شده است.

- فاصله متوالی تيرچه‌ های نيازيت ۷۰ سانتی متر می باشد.

- برآورد فوق برای واحدهای مسكونی با سربار ۲۰۰ كيلوگرم بر متر مربع محاسبه شده است.



منبع: سایت سقف سبک نیازیت

آفلاین CIVILAR

xx - سقف نیازیت - متا
معرفی طرح
« پاسخ #4 : ۲۳ آذر ۱۳۸۹ - ۰۵:۱۹:۳۰ »
معرفی طرح


كليات
سقف نيازيت تركيبی از تيرچه‌ های نيازيت و دال بتنی است كه قابل استفاده در تمامی سازه‌ های فولادی و بتنی بوده و منطبق بر استانداردهای جهانی از قبيل آيين نامه سازه های فولادی آمريكا (AISC)، آيين نامه سازه های فولادی كانادا (CISC) و انجمن تيرچه‌های فلزی آمريكا (SJI) و نيز نشريه ۱۵۱ سازمان مديريت و برنامه‌ريزی كشور می باشد. با حذف مقطع T شكل كه عامل باربر سقف در سقف‌ های مشابه مي‌باشد، بتن جان تيرچه حذف شده و مقدار قابل ملاحظه‌ ای از حجم بتن (تا ۴۰ درصد) كاهش می يابد. تيرچه‌ ها خود ايستا بوده و نياز به شمع بندی ندارند.

اصول باربری اين سقف‌ ها بر مبنای انتقال بار از طريق تيرچه‌ های فلزی خرپايی به صورت دو سر مفصل بوده كه اتصال تيرچه‌ ها در سازه‌ های بتنی، فلزی و مصالح بنايی – كلاف بتنی؛  قابل اجرا می باشد كه در ادامه جزئيات اتصال تيرچه‌ ها در انواع سازه‌ ها نمايش داده شده است.

فضای بين تيرچه‌ ها با انواع قالب‌ های ثابت از قبيل بلوک های سيمانی سبک، پلی استايرن و ... پر می شود. فاصله بين تيرچه‌ های متوالی بسته به ملاحظات محاسباتی از ۵۰ تا ۷۰ سانتی متر متغير می باشد. دال بتنی سقف به ضخامت ۵ سانتی متر به همراه فضای ذوزنقه‌ ای شكل تشكيل شده در محل پخ بلوک ها علاوه بر ايجاد ديافراگم صلب تشكيل يك مقطع كامپوزيت (شكل زير) داده كه از ظرفيت اين مقطع در تنش‌ های فشاری يال فوقانی در بارگذاری نهایی (مرده + زنده) پس از گيرش بتن استفاده می شود.


اجزای سقف نيازيت

تيرچه
تيرچه نيازيت يك تيرچه فولادي با جان باز است كه بر اساس اصول طراحي خرپاهاي ساده مسطح با اتصالات مفصلي به گونه‌اي طراحي شده كه قادر است وزن سقف شامل بتن تازه، بلوك‌ها و عوامل اجرايي را تا قبل از گيرش بتن تحمل نمايد (خود ايستا مي‌باشد) كه در نتيجه نيازي به شمع بندي زير سقف وجود ندارد.
در ساختمان اين تيرچه‌ها از تسمه جهت يال تحتاني (بال كششي)، سپري و يا پروفيل‌هاي مشابه جهت يال فوقاني (بال فشاري) و نيز از ميلگردهاي ساده يا آجدار به منظور ايجاد جان تيرچه استفاده مي‌شود.

بلوك
در سقف نيازيت به منظور پوشش فضاي خالي بين تيرچه‌ها از انواع قالبهاي ثابت استفاده مي‌شود كه رايج‌ترين آنها بلوك‌هاي سيماني سبك (با پوكه) و بلوك‌هاي پلي استايرن كند سوز (FR-EPS) با عرض ۵۰ و ۶۷ سانتيمتر به ارتفاع ۲۰ يا ۲۵ سانتيمتر مي‌باشد.

دال بتني
پس از جا گذاري تيرچه ها و بلوک ها بتن پوششي اجرا ميشود . طبق بند ۳-۱-۳ نشريه ۱۵۱ ضخامت دال بتني نباي از ۵۰ ميليمتر و يک دوازدهم فاصله آزاد بين تيرچه ها کمتر باشد.لذا با توجه به فاصله آزاد بين تيرچه ها برابر ۶۰ سانتيمتر، حداقل ضخامت دال بتني بايستي ۵ سانتيمتر در نظر گرفته شود

ميلگرد افت و حرارت
طبق بند ۲-۱-۳ نشريه ۱۵۱ ميلگرد افت و حرارت تنها در جهت عمود بر تيرچه ها لازم است و حداقل سطح مقطع اين ميلگردها نبايد از ۰/۰۰۲ سطح مقطع دال بتني كمتر باشد. بنابر اين، استفاده از ميلگرد سايز ۶ و با فاصله ۲۵ سانتيمتر و در جهت عمود بر تيرچه‌ها کفايت مي‌کند.
مطلب فوق در بند ۹-۱۱-۲-۶-۳ مبحث نهم مقررات ملي ساختمان نيز قيد شده است.
در صورتيکه ميلگردهاي دال به سپري فوقاني جوش شوند، (جهت جلوگيري از کمانش جانبي) بايد آنها از نوع فولاد (1َ A) يا (11A) باشد و در غير اينصورت مي توان آنها را از نوع فولاد (111A) نيز انتخاب نمود.
طبق بند ۲-۱-۳-۵ نشريه ۱۵۱ فاصله بين ميلگردهاي افت و حرارت نبايد از ۵ برابر ضخامت دال بتني و ۳۰۰ ميليمتربيشتر باشد و همچنين قطر آنها از ۵ ميليمتر کمتر نباشد.

كلاف عرضي
استفاده از كلاف عرضي جهت مهار كمانش‌هاي جانبي جزئي (تيرچه‌ها) و كلي (سقف) بر اساس ضوابط آيين‌نامه‌اي يكي از ويژگيهاي سقف نيازيت است كه در ديگر سقف‌هاي مشابه كه از تيرچه‌هاي فولادي با جان باز استفاده مي‌نمايند توجه خاصي به آن نشده، و همين امر تاكنون باعث مشكلات فني و اجرايي جدي در اينگونه سقف‌ها بوده است.
كلاف عرضي شامل دو ميلگرد به قطر حداقل 12 ميليمتر در جهت عمود بر تيرچه‌ها به يالهاي فوقاني و تحتاني تيرچه جوش مي‌شود. عرض اين كلاف‌ها حداقل 10 سانتيمتر و تعداد آنها در هر چشمه سقف بسته به طول دهانه متغير مي‌باشد (براي دهانه‌هاي كوچكتر از 5/5 متر حداقل يك كلاف و براي دهانه‌هاي بزرگتر، كلاف‌هاي عرضي بايد به نحوي انتخاب شود كه فاصله دو كلاف عرضي مجاور هم، از 5/2 متر تجاوز نكند).


مقطع مركب
جزئيات اجرايي سقف نيازيت بگونه‌اي است كه بال فشاري تيرچه به همراه بتن موجود در قسمت ذوزنقه‌اي شكل بلوك‌ها تشكيل يك مقطع مركب مي‌دهد (شكل زير). همانگونه كه ملاحظه مي‌گردد بال فوقاني تيرچه كاملاً در بتن محاط شده است بطوريكه ضخامت بتن موجود در گونه‌ها و زير تير حداقل ۵۰ ميليمتر بوده و سطح بالاي تير حداقل ۴۰ ميليمتر زير سطح فوقاني دال بتني و ۵۰ ميليمتر بالاي سطح تحتاني دال بتني مي‌باشد كه با توجه به مبحث ۱۰ مقررات ملي بدون نياز به استفاده از برش‌گير بال فوقاني تيرچه با بتن سقف تشكيل يك مقطع كامپوزيت داده كه علاوه بر يكپارچگي و انسجام سقف از ظرفيت باربري آن نيز مي‌توان استفاده نمود.


اتصال تيرچه‌ها مي‌تواند به تكيه‌گاه‌هاي بتني، فولادي و يا از مصالح بنايي باشد.

- تكيه‌گاه با مصالح بنايي و بتني
انتهاي تيرچه بايد حداقل به اندازه ۱۰ سانتيمتر داخل كلاف بتني افقي يا تير بتني قرار گيرد. در مواردي كه تيرچه روي تير يا شناژ بتني قرار مي‌گيرد، جزئيات اتصال آن مطابق شكل‌هاي زير مي‌باشد.


- تكيه‌گاه فولادي
اندازه نشيمن تيرچه از لبه تكيه‌گاه فولادي به سمت داخل بايد از طريق محاسبات تعيين شود، اما توصيه مي‌گردد در هيچ حالتي كمتر از ۲ سانتيمتر نباشد. جهت اطمينان در هنگام نصب و همچنين يكپارچگي سقف و اسكلت، انتهاي تيرچه بايد به تكيه‌گاه جوش شود. طول اين جوش حداقل ۵ سانتيمتر و بعد آن حداقل ۳ ميليمتر است.

جدول بار مرده سقف نيازيت با سقف بلوک سيمانی سبک (h= 25 cm)


جدول بار مرده سقف نيازيت با سقف بلوک پلی استايرن (h= 25 cm)

منبع: سایت سقف سبک نیازیت

آفلاین CIVILAR

xx - سقف نیازیت - متا
ویژگی طرح
« پاسخ #5 : ۲۳ آذر ۱۳۸۹ - ۰۵:۲۶:۲۱ »
ویژگی طرح

عـدم نيــاز بــه شمـع بنـدي
كاهش مصرف بتن و وزن سقف
يكپـارچـگـي سقف و اسكـلت
پــاييـن بـودن تنـش در بتـن
حـذف رد فــولاد زيـر سقـف
سـهــولــت اجــراي داكـت
نظــارت مستمــر بــر اجــرا
داراي گـواهينـامه ثبت اختـراع
امكان طراحي و اجراي سقف با دهانه‌ها و باربري خاص
امـكــان عبـور لولـه‌هــاي تــاسيسـاتــي از درون سقف
يـكنــواختــي زيــر سقــف و مصــرف گــچ و خــاك كمتـــر
داراي تآئيديه از مركز تحقيقات ساختمان و مسكن وزارت مسكن و شهرسازي



مزاياي سقف نيازيت

سقف نيازيت از لحاظ فني، اجرايي و اقتصادي داراي محاسن و مزاياي متعددي مي‌باشد كه در اين بخش بطـور اجمال معرفي مي‌گردد.

عدم نياز به شمع بندي
عدم نياز به شمع بندي ازجنبه‌هاي اقتصادي و اجرايي افزايش سرعت اجرا، حذف ابزار شمع‌بندي و كاهش ضايعات آن، و نيز كاهش اجرت اجراي سقف (هزينه‌هاي پيمانكاري) را در پي خواهد داشت. از طرفي اين ويژگي اجراي همزمان چند سقف را در سازه‌هاي فولادي امكان‌پذير ساخته كه فاكتور بسيار مهمي در كاهش زمان اجراي پروژه مي‌باشد.

كاهش مصرف بتن و وزن كمتر سقف
بارزترين امتياز سقف نيازيت حذف بتن جان تيرچه مي‌باشد كه کاهش ۴۰ درصدي مصرف بتن را بهمراه خواهد داشت. اين ويژگي كه منحصراً در اين سيستم ديده مي‌شود، عامل بسيار مهمي در مبحث سبك سازي است كه در بخش‌هاي بعدي به تفصيل مورد بررسي قرار خواهد گرفت.

يكپارچگي سقف و اسكلت
در اين سيستم به دليل نوع اتصالات تيرچه‌ها به تيرهاي فولادي يا بتني – مطابق جزئيات اجرايي – و نيز مقطع مركب (كامپوزيت) ايجاد شده در قسمت فوقاني سقف (يال فشاري) به دليل شكل خاص بلوك‌ها،‌ يكپارچگي و هماهنگي به مراتب مناسب‌تري نسبت به سقف‌هاي تيرچه بلوك در سازه بوجود مي‌آيد (تأمين صلبيت ديافراگم سقف).

پايين بودن تنش در بتن
بدليل خود ايستا بودن تيرچه نيازيت و نيز ايجاد خيز منفي در هنگام ساخت، تنش در بتن دال بسيار پايين‌تر از سقف‌هاي تيرچه بلوك بوده و امكان بارگذاري سريع روي سقف را پس از ۴۸ ساعت ميسر مي‌سازد كه در نتيجه كاهش قابل ملاحظه‌اي در زمان نهايي اجراي پروژه صورت مي‌گيرد.

امكان طراحي و اجراي سقف با دهانه‌ها و باربري‌هاي خاص
بدليل ساختار خرپايي تيرچه نيازيت امكان اجراي سقف‌هايي با دهانه‌هاي بزرگتر و نيز بارگذاري‌هاي خاص امكان‌پذير مي‌گردد.
پوشش سقف‌هاي بناهاي با عرض كمتر از ۱۰ متر – كه معمولاً به دليل وجود يك رديف ستون مياني در تأمين پاركينگ و طراحي معماري دچار مشكل مي‌باشند – و نيز سالن‌هاي صنعتي، اجتماعات، ورزشي و غيره كه نياز به فضاهاي وسيع يكدست دارند، با استفاده از سقف‌هاي نيازيت قابل اجرا مي‌باشند.

امكان بازرسي عيني و كنترل كيفي تيرچه‌ها
با توجه به نمايان بودن اسكلت تيرچه، بازديد و كنترل كيفي تمام المان‌ها و اتصالات جوشي در تمام مراحل ساخت تا اجرا ميسر بوده كه مي‌تواند بر خلاف تيرچه‌هاي معمولي كه بخش اعظم فولاد كششي آنها قابل رويت نبوده و ممكن است بر اثر حذف احتمالي مشكلات سازه‌اي جبران ناپذيري را بهمراه داشته باشد، باعث اطمينان خاطر مهندسين ناظر و مالكين گردد.

امكان عبور لوله‌هاي تاسيساتي از درون سقف
بدليل شكل خاص تيرچه نيازيت و حذف بتن در جان آن، امكان عبور لوله‌هاي تاسيساتي مكانيكي و برقي از درون سقف ميسر گشته و عمر طولاني لوله‌هاي تاسيساتي را بدليل دوري از شرايط پوسيدگي – مدفون شدن در كف‌سازي - سبب مي‌گردد و از طرفي در صورت نياز به اصلاحات و تعميرات لازم، دسترسي به تاسيسات به سادگي و با هزينه اندك از زير سقف امكان پذير است. اين ويژگي از امتيازات منحصر به فرد سقف نيازيت مي‌باشد.

يكنواختي زير سقف و مصرف گچ و خاك كمتر
يكي ديگر از فاكتورهاي صرفه‌جويي اقتصادي در اين نوع سقف، يكنواختي زير سقف مي‌باشد كه گذشته از كاهش مصرف گچ و خاك، سهولت و سرعت نازك‌كاري زير سقف را بهمراه خواهد داشت.

حذف رد فولاد زير سقف
رد فولاد زير سقف يكي از معضلات استفاده از تيرها و يا تيرچه‌هاي فولادي مي‌باشد. در اين سقف به دليل پايين‌تر قرار گرفتن سطح زيرين بلوك از تسمه تحتاني تيرچه (۱ سانتيمتر) فضاي ملات‌خور زير تيرچه ضخيم‌تر گشته، در نتيجه ردي از فولاد به جاي نمي‌ماند.

سهولت اجراي داكت
با توجه به فاصله تيرچه‌هاي متوالي كه از ۵۰ سانتيمتر به ۷۰ سانتيمتر افزايش يافته، فضاي بيشتري جهت ايجاد داكت براي عبور تاسيسات مختلف ايجاد مي‌گردد.

نظارت بر اجراي سقف در طول اجرا
اكيپ‌هاي مجرب دفتر فني نيازيت همواره در طول اجراي سقف، كيفيت مصالح و نحوه صحيح اجرا منطبق بر اصول فني و ملاحظات آيين‌نامه‌اي را تحت كنترل و نظارت لازم قرار مي‌دهند.

داراي گواهينامه ثبت اختراع
از آنجائيكه حذف بتن جان تيرچه در هيچيك از سيستم‌هاي رايج سقف‌هاي تيرچه بلوك – اعم از تيرچه‌هاي معمولي و تيرچه‌هاي فولادي با جان باز – سابقه نداشته و طرحي كاملاً نو، منحصر به فرد و غير تقليدي مي‌باشد، توانسته گواهي ثبت اختراع به شماره ۲۷۷۳۴ مورخ ۱۳۸۰/۳/۱۱ با موضوعيت "تيرچه خرپايي و عدم بتن‌ريزي در جان تيرچه" را از اداره ثبت شركتها و مالكيت صنعتي كسب نمايد.

داراي تآئيديه از مركز تحقيقات ساختمان و مسكن وزارت مسكن و شهرسازي
تيرچه نيازيت با استناد به نامه شماره ۲۵۴۱-۳ مورخ ۸۴/۴/۸ و سيستم سقف نيازيت با استناد به گزارش بارگذاري اين سقف (كپي پيوست ضميمه)، مورد تأئيد مركز تحقيقات ساختمان و مسكن وزارت مسكن و شهرسازي قرار گرفته است.
 
منبع:سایت سقف سبک نیازیت

آفلاین CIVILAR

xx - سقف نیازیت - متا
توضیح
« پاسخ #6 : ۲۳ آذر ۱۳۸۹ - ۰۵:۲۹:۰۱ »
این مطلب را می توان کامل ترین منبع برای مطالعه در مورد این سقف در فضای اینترنت کشور دانست. امیدوارم علاقه مندان نهایت استفاده از این مطلب را داشته باشند.


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter