• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - بیمه‌مشاغل آزاد چرا باید جدی گرفته شود؟ - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



normal_post - بیمه‌مشاغل آزاد چرا باید جدی گرفته شود؟ - متا نویسنده موضوع: بیمه‌مشاغل آزاد چرا باید جدی گرفته شود؟  (دفعات بازدید: 191 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین محسن فرهادی

xx - بیمه‌مشاغل آزاد چرا باید جدی گرفته شود؟ - متا
بیمه‌مشاغل آزاد چرا باید جدی گرفته شود؟
« : ۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۰:۵۹ »
براساس برآورد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۶ میلیون نفر در شهرها فاقد هرگونه پوشش بیمه اجتماعی هستند و باید در مورد بیمه کردن این افراد اقدام لازم صورت بگیرد. سازمان تامین‌اجتماعی با پوشش بیمه‌ای گسترده و عوامل اجرایی فراگیر که تمامی نقاط کشور را پوشش می‌دهد، می‌تواند در امر پوشش بیمه‌ای این افراد پیش‌قدم باشد. دلایل لزوم اقدام سازمان تامین‌اجتماعی در این امر مهم را می‌توان به صورت زیر بیان کرد:

۱- سازمان تامین‌اجتماعی هم از نظر اجرایی، داشتن امکانات و ابزارهای لازم و هم مجوزهای قانونی می‌تواند در این عرصه وارد شود و امکان موفقیت آن نیز نسبت به سایر صندوق‌ها بیشتر است. قانون تامین‌اجتماعی و مقررات مرتبط با آن این قابلیت را دارند که انواع گروه‌ها با گزینه‌های مختلف را تشویق به بیمه شدن کنند. بیمه‌های خویش‌فرما و پوشش سهل و آسان آن، با ارقام متفاوت حق‌بیمه این امکان را برای همگان فراهم می‌سازند تا بتوانند خدمات خاصی را از سازمان تامین‌اجتماعی دریافت کنند. در این خصوص می‌توان به بیمه مشاغل آزاد با نرخ‌های مختلف حق‌بیمه اشاره کرد. در حال حاضر تعداد بیمه‌شدگان حرف و مشاغل آزاد ۸۲۹ هزار و ۴۲۰ نفر است که ۱/۶ درصد از مجموع بیمه‌شدگان اصلی سازمان را شامل می‌شود و وجود ظرفیت‌های فراوان و امکان گسترش آن پنجره وسیعی را پیش روی سازمان تامین‌اجتماعی می‌گشاید. مزیت‌ها و قابلیت‌های این نوع بیمه عبارت است از:

– بیمه بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی با نرخ ۱۲ درصد حق‌بیمه. با پرداخت مبلغ مذکور به صورت اختیاری به سازمان تامین‌اجتماعی، متقاضی می‌تواند از خدمات و مزایای بازنشستگی و مستمری فوت بعد از بازنشستگی برخوردار شود. یعنی زمانی که طبق ماده ۷۶ قانون تامین‌اجتماعی حائز شرایط سنی و سابقه‌ای شود، می‌تواند درخواست بازنشستگی کند. در صورتی که بیمه‌شده مذکور پس از بازنشستگی فوت کند، برای خانواده‌اش مستمری بازماندگان در نظر گرفته می‌شود و در این حالت کلیه بازماندگان واجد شرایط (همسر، فرزندان و پدر و مادر) تا زمانی که شرایط لازم را دارند می‌توانند از مستمری و کلیه خدمات درمانی سازمان بهره‌مند شوند. در سال ۹۵ که حداقل حقوق کارگری ۸۱۲ هزار تومان است، افراد فاقد بیمه می‌توانند با پرداخت مبلغ ۵۰۰/۹۷ تومان به صورت ماهانه از خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی استفاده کنند.

– بیمه بازنشستگی و فوت قبل و بعد بازنشستگی با نرخ ۱۴ درصد. در این نوع از بیمه متقاضی می‌تواند با پرداخت حداقل ۱۱۴ هزار تومان از مستمری بازنشستگی بهره‌مند شود و در صورت فوت چه قبل و چه بعد از بازنشستگی، بازماندگان وی می‌توانند از مستمری و خدمات درمانی برخوردار شوند.

– بیمه بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی با نرخ ۱۸ درصد حق‌بیمه. در این نوع از بیمه، متقاضی با پرداخت حداقل ۱۴۶ هزار تومان در سال جاری می‌تواند از خدمات توامان مستمری بازنشستگی و فوت و ازکارافتادگی غیرناشی از کار برخوردار شود.

– بیمه بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی با نرخ ۱۸ درصد حق‌بیمه به همراه سرانه درمان. در این شکل از بیمه علاوه بر خدمات مربوط به بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت، بیمه‌شده و افراد خانواده وی با پرداخت سرانه درمان از خدمات درمانی در طول زمان بیمه‌پردازی و پس از آن برخوردار می‌شوند. سرانه درمان در سال ۹۵ ماهانه مبلغ ۳۱ هزار تومان است که به ازای هر نفر از اعضای خانواده باید پرداخت شود.

لازم به توضیح است که انتخاب بیمه بازنشستگی با ۱۲ درصد برای تمامی بیمه‌های چهارگانه فوق ضروری است، ولی پذیرش سایر موارد با انتخاب متقاضی است و امکان جابه‌جایی دارد. در بیمه مشاغل آزاد دولت پرداخت ۲ درصد حق‌بیمه را به‌عنوان کمک متعهد شده است. البته یک درصد سهم درمان دولت در مبلغ سرانه درمان لحاظ شده است.

۲- وجود قوانین و مقررات شفاف و سهل و آسان برای بیمه حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری می‌تواند این نوع بیمه را بیمه‌ای کاربردی و محبوب معرفی کند. تا جایی که با وجود این نوع بیمه دیگر کسی در سطح کشور از پوشش بیمه تامین‌اجتماعی به دور نخواهد ماند.

۳- وضعیت مالی سازمان اقتضا می‌کند این سازمان برای جذب افراد بدون پوشش بیمه تلاش بیشتری کند. همان‌گونه که در نوشته‌های قبلی نیز مکرر بر آن تاکید شده، در شرایط اقتصادی کنونی کشور و منابع محدود سازمان و بحران‌های ناگزیر صندوق‌های بازنشستگی کشور تنها راه برای برون‌رفت از این وضعیت و به تعویق انداختن بحران مالی سازمان تامین‌اجتماعی، افزایش تعداد بیمه‌شدگان است. صندوق‌های بازنشستگی به طور طبیعی مراحلی را طی می‌کنند و پس از سپری شدن مدت‌زمانی که طول مدت آن به شرایط اقتصادی، تعهدات و… بستگی دارد، بی‌شک به پیری و تهی شدن منابع می‌رسند. این موضوع برای همه صندوق‌های بازنشستگی (چه داخلی و چه خارجی) به وجود آمده و می‌آید. باید کاری کرد که این جریان و نتیجه حاصل از آن هرچه بیشتر به عقب بیفتد. اصلاحات پارامتریک که یکی از موارد مهم در جلوگیری از بحران صندوق‌هاست در حال حاضر در کشور امکان‌پذیر نیست. درآمد و منابع حاصل از سرمایه‌گذاری نیز بسیار ناچیز است و نمی‌تواند جوابگوی هزینه‌های بالای پرداخت مستمری و هزینه‌های درمانی باشد. سازمان باید متکی به خود باشد و زمینه افزایش منابع را فراهم سازد. بقای سازمان هم با وجود بیش از ۷۰ سال فعالیت به خاطر افزایش تعداد بیمه‌شدگان از زمان تاسیس تاکنون بوده است که این روند باید بیش‌ازپیش تقویت شود. سازمان قادر است تعداد بیمه‌شدگان اصلی را تا ۲۰ میلیون نفر افزایش دهد. این هدف باید یکی از برنامه‌های میان‌مدت سازمان محسوب شود.

ترویج فرهنگ بیمه و تامین‌اجتماعی میان آحاد جامعه و تشریح مزایا و امکانات ناشی از آن از مهم‌ترین وظایف فعلی متصدیان سازمان است و کوتاهی در این امر با توجه به تلاش در جهت تاسیس صندوق‌های خصوصی و ورود بیمه‌های تجاری به عرصه بیمه‌های تامین‌اجتماعی و بازنشستگی فرصت‌سوزی است و نباید به راحتی از دست برود.

**پرسش و پاسخ**
من زیاد در مورد بیمه نمی‌دانم. ۳۰ساله‌ام و تحت تکفل پدرم هستم. در موسسه‌ای کار می‌کنم که از من خواسته‌اند ۵۰ درصد بیمه را خودم بپردازم؟ اگر یک سال بیمه پرداخت کنم و بعد به هر دلیلی، حالا یا به میل خودم یا توسط سازمان مربوطه بیکار شوم (نه رسمی هستم نه قراردادی)، چون دیگر حقوقی ندارم که از آن حق‌بیمه کسر شود، در این شرایط چطور می‌توانم بیمه‌ام را ادامه دهم؟ و اگر نخواهم بیمه را ادامه بدهم پول‌هایی که در این مدت از حقوقم کسر شده چه می‌شود؟ آیا می‌توانم آن را پس بگیرم؟
بیمه برای همه لازم است، بیمه درواقع تضمینی برای زندگی است، چه برای حال و چه برای آینده. هم برای خود و هم برای خانواده. حق‌بیمه ۳۰ درصد دستمزد است که ۲۳ درصد آن سهم کارفرما و ۷ درصد سهم بیمه شده است. بنابراین اخذ ۵۰ درصد حق‌بیمه از کارگر غیرقانونی است. سابقه در تامین‌اجتماعی همیشه برای فرد محفوظ است و هروقت شرایط دریافت خدماتی برای بیمه‌شده فراهم شود، می‌تواند از مزایای آن استفاده کند. در قانون تامین‌اجتماعی مجوزی برای استرداد حق‌بیمه وجود ندارد و فقط می‌توان سوابق را به صندوق دیگری منتقل کرد. ضمن اینکه شما می‌توانید با پرداخت حق‌بیمه در چارچوب بیمه اختیاری و یا بیمه حرف و مشاغل آزاد بیمه خود را ادامه دهید تا شرایط بازنشستگی را به دست آورید.

منبع» آتیه نو/ محمد حسین قشقایی – کارشناس تامین اجتماعی

Linkback: https://irmeta.com/meta/b286/t20565/
موفق و پیروز باشید
در پناه حق

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالیات بر ارزش افزوده


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
نحوه پرداخت حق بیمه بیمه شدگان صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری

نویسنده فريدون مظفرنژاد

0 پاسخ ها
943 مشاهده
آخرين ارسال ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۳:۰۴
توسط فريدون مظفرنژاد
xx
دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه ‌باید واقعی باشد

نویسنده فريدون مظفرنژاد

0 پاسخ ها
598 مشاهده
آخرين ارسال ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۱:۴۱
توسط فريدون مظفرنژاد
xx
باید ها و نبایدهای پرداخت غرامت دوران بیماری به بیمه شدگان

نویسنده فريدون مظفرنژاد

0 پاسخ ها
555 مشاهده
آخرين ارسال ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۷:۲۸
توسط فريدون مظفرنژاد
xx
تخلف بودن گرفته سفته یا چک از کارگر؟

نویسنده امین90

4 پاسخ ها
1043 مشاهده
آخرين ارسال ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۵:۲۷
توسط مرتضایی
xx
برای محاسبه عیدی چه موقع باید میزان حداقل و حساب کرد چه موقع باید حداکثرو ؟

نویسنده ahmad0066

12 پاسخ ها
2523 مشاهده
آخرين ارسال ۱۲ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۹:۴۴
توسط ahmad0066
xx
مشاغل سخت وزيان آور

نویسنده حبیبی

2 پاسخ ها
2332 مشاهده
آخرين ارسال ۳ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۹:۳۳
توسط hamidi
 


anything