• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - بخشنامه ۹۲/۱۹۰۵۴۰ مورخ۹۲/۱۱/۸(نحوه بررسی افزایش سرمایه از طریق مازاد تجدید ارزیا - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



normal_post - بخشنامه ۹۲/۱۹۰۵۴۰ مورخ۹۲/۱۱/۸(نحوه بررسی افزایش سرمایه از طریق مازاد تجدید ارزیا - متا نویسنده موضوع: بخشنامه ۹۲/۱۹۰۵۴۰ مورخ۹۲/۱۱/۸(نحوه بررسی افزایش سرمایه از طریق مازاد تجدید ارزیا  (دفعات بازدید: 442 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین فريدون مظفرنژاد

اداره کل محترم ثبت اسناد واملاک استان ………….

سلام علیکم

    با احترام ، با عنایت به استاندارد سازی و عملیاتی نمودن فرایند ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری و ایجاد رویه واحد و در راستای تکالیف قانونی به استناد ماده (۱۷) قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات و اصلاح ماده (۱۰۴) قانون مالیاتهای مستقیم  و آیین‌نامه اجرایی آن مصوب ۹/۴/۱۳۹۲  و همچنین بند ۴۸ قانون بودجه سال ۱۳۹۲ ، نحوه ممیزی و اقدامات ثبتی در خصوص صورتجلسات افزایش سرمایه از طریق مازاد تجدید ارزیابی بشرح ذیل می باشد :


1-     کلیه اشخاص حقوقی از جمله انواع شرکت های تجاری و واحد های اقتصادی که طی ۵ سال اخیر اقدام به تجدید ارزیابی دارایی ننموده اند  ، می توانند از این قانون و آیین نامه اجرایی آن در خصوص افزایش سرمایه با توجه به مدت زمان پیش بینی شده مرقوم اقدام نمایند .

۲-     اشخاص حقوقی که تا پایان سال تجدید ارزیابی ، افزایش سرمایه خود را در مرجع ثبت شرکت ها ، ثبت ننمایند ، می بایستی ، تجدید  ارزیابی دارایی ها را در دفتر قانونی شرکت منظور و بر اساس تبصره ۳ ماده ۲ ائین نامه مرقوم حداکثر تا سه ماه پس از انقضاء مهلت تسلیم اظهارنامه نسبت به ثبت آن اقدام نمایند .

۳-     در اجرای افزایش سرمایه از طریق مازاد تجدید ارزیابی ، رعایت دقیق قوانین تجارت از جمله تکالیف ماده ۱۰۶ و ۱۶۱ لایحه اصلاحی الزامی می باشد .

۴-     با عنایت به اینکه تجدید ارزیابی نسبت به اموال اشخاص حقوقی صورت می پذیرد و شخصیت حقوقی شرکت یا موسسه جدا از شخصیت حقوقی سهامداران یا شرکاء می باشد ، لذا سلب افزایش سرمایه نسبت به برخی از سهامداران و شرکاء امکان پذیر نمی باشد و سرمایه به نسبت مساوی سرمایه افزایش می یابد .

۵-    با عنایت به اینکه افزایش سرمایه علاوه بر پیش بینی در قوانین بودجه سنواتی ، در قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات و اصلاح ماده (۱۰۴) قانون مالیاتهای مستقیم  و آیین‌نامه اجرایی آن مصوب ۹/۴/۱۳۹۲  پیش بینی شده است ، لذا تا زمان اعتبار قانون مذکور می توان نسبت به ثبت افزایش سرمایه از طریق مازاد تجدید ارزیابی اقدام نمود.

۶-      در صورتجلسات ابرازی بموجب این مقررات و مدارک و مستندات پیوست می بایست شخصیت حقوقی به صراحت مراتب رعایت مفاد ماده ۳ ائین نامه مرقوم مبنی بر تجدید ارزیابی تمامی اموال یک طبقه را گواهی و تائید نمایند .

۷-     تجدید ارزیابی دارایی توسط کارشناس رسمی دادگستری صورت می پذیرد . همچنین در مورد شرکت های دولتی و شرکت های وابسته به موسسات عمومی غیر دولتی ، تجدید ارزیابی توسط  کارشناس یا کارشناسان منتخب مجمع عمومی صاحبان سهام نیز امکان پذیر می باشد .

۸-     مدارک و مستندات لازم در خصوص ثبت افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی ، علاوه بر شرایط کلی و شرایط دعوت و رعایت اساسنامه  ، ارائه صورتجلسه مجمع عمومی  فوق العاده با دستور افزایش سرمایه ، گزارش بازرس در خصوص مبلغ تجدید ارزیابی و نحوه اختصاص آن در تقویم افزایش سرمایه  ، گزارش کامل کارشناس رسمی دادگستری ویا کارشناس منتخب مجمع عمومی (در خصوص شرکت های دولتی و عمومی) ضروری می باشد .

۹-     اشخاص حقوقی مشمول نهادهای مالی و یا شرکت های سهامی عام مشمول بورس،  در اجرای ماده ۹۹  قانون برنامه پنجم توسعه و ماده ۲۵ قانون بورس اوراق بهادار ، می بایستی قبل از ثبت افزایش سرمایه نسبت به اخذ مجوز از سازمان بورس اقدام نمایند .

۱۰- اشخاص حقوقی موضوع نهادهای پولی و بانکی ، در اجرای ماده ۹۶ قانون برنامه پنجم توسعه و قانون پولی و بانکی کشور می بایستی قبل از ثبت افزایش سرمایه نسبت بهاخذ مجوز از بانک مرکزی اقدام نمایند .

    لذا با عنایت خواهشمند است مراتب به نحو مقتضی به مراجع ثبت شرکت ها تابعه آن استان ابلاغ و پیگیری لازم بعمل آید  .

 

               مرتضی ادب

                                                                                               مدیر کل ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری




Linkback: https://irmeta.com/meta/b286/t19568/
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالیات بر ارزش افزوده


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

 


anything