• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - ماده 141 قانون تجارت  - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



normal_post - ماده 141 قانون تجارت  - متا نویسنده موضوع: ماده 141 قانون تجارت  (دفعات بازدید: 24006 بار)

0 کاربر و 7 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین kaveh

xx - ماده 141 قانون تجارت  - متا
ماده 141 قانون تجارت
« : ۲۳ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۱:۴۶ »
متن کامل ماده ۱۴۱ قانون تجارت عبارتست از:

اگربراثر زیانهای وارده حداقل نصف سرمایه شرکت ازمیان برود هیئت مدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام را دعوت نماید تا موضوع انحلال یا بقاء شرکت، مورد شورو رای واقع شود. هرگاه مجمع مزبور رای به شرکت ندهد باید درهمان جلسه وبا رعایت مقررات ماده 6 این قانون سرمایه شرکت را به مبلغ سرمایه موجودکاهش دهد. درصورتی که هیئت مدیره برخلاف این ماده به دعوت مجمع عمومی فوق العاده مبادرت ننماید و یا مجمعی که دعوت می شود نتواند مطابق مقررات قانونی منعقد گردد هر ذینفعی می تواند انحلال شرکت را از دادگاه صلاحیتدار درخواست کند.
سوال منه اینه که چرا دراین حالت قانون شرکت رو مکلف کرده سرمایه خود را کاهش دهد آیا دراین حالت برای نجات شرکت نمیشه سهامداران سرمایه خود را افزایش دهند.؟


Linkback: https://irmeta.com/meta/b286/t11705/

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع قانون تجارت کار و تامین اجتماعی

آفلاین مرتضایی

  • کاربر متایی
  • ******
  • index - ماده 141 قانون تجارت  - متا
  • تعداد ارسال: 1.157
  • متا امتیاز 85173 تومان
  • لیست کدهای من
  • تشکر و اهداء امتیاز به مرتضایی
  • رای برای مدیریت : 22
  • متحد متا
  • تخصص: کارشناس ارشد حسابداری
  • سمت: مدیر مالی و اداری
  • استان / شهر: البرز - کرج
  • سپاس شده از ایشان: 434
  • سپاس کرده از دیگران: 231
xx - ماده 141 قانون تجارت  - متا
پاسخ : ماده 141 قانون تجارت
« پاسخ #1 : ۲۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۲:۲۹ »
درود بر شما

دوست عزیز  ماده 141 ق تجارت و چگونگی اجرای ان همیشه مورد توجه‌ حسابداران،حسابرسان بوده است.در حالی که به‌رغم‌ دشواریها تفسیر آن،کمتر مورد بحث و بررسی قرار گرفته‌ .
قضاوت در این مورد که شرکتی مشمول ماده‌ 141 می‌باشد یا خیر متسلزم این است که بدانیم چه‌ بخشی از سرمایه شرکت در اثر زبانهای وارد از بین رفته و چه بخشی از آن موجود است.
که البته مواردی که باعث زیان وارده بر واحد تجاری متحمل شده است و بررسی آن توسط هیئت مدیره بسیار مهم و در روند بازگشت شرکت به روال اصلی و فعالیت خود بسیار مهم میباشد . که 2 مورد سرمایه باقیمانده و سرمایه از دست رفته بسیار مبخث مهمی است و مثلا در مورد شرکتی که سرمایه ثبت شده 5.000.000.000 ريال داشته باشد باز هم راه برگشتی دارد یا نه ؟
حتی اگر یکی از سهامداران راضی با تزریق سرمایه جهت بیرون کشیدن از این بحران مالی نشود مطمئنا شرکت باید با رعایت ماده 141 ق تجارت اعلام ورشکستگی نماید .
" فرشته های زمینی منتظر یاری شما هستند "
جهت عضویت در گروه محک و شرکت در این امر خدا پسندانه به لینک ذیل مراجعه فرمایید
منتظر حضورسبز شما هستیم

mahak2 - ماده 141 قانون تجارت  - متا

آفلاین behnam5

xx - ماده 141 قانون تجارت  - متا
پاسخ : ماده 141 قانون تجارت
« پاسخ #2 : ۳۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۲۳:۱۰:۱۶ »
باسلام وقتي شركتي زياني متحمل شده كه سرمايه از دست داده خب معلومه كه هيچ سرمايه گذاري در شركت سرمايه گذاري نمي كنه پس براي نجات شركت بهترين روش كاهش سرمايه است
بزرگي در احترام داشتن نيست   بلكه
درشايستگي احترام است.

آفلاین b721947

xx - ماده 141 قانون تجارت  - متا
پاسخ : ماده 141 قانون تجارت
« پاسخ #3 : ۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۹:۱۴ »
سلام بر شما

قانون نمی تواند اشخاص را مکلف به افزایش سرمایه گذاری در جایی کرده و برای منابع مالی آنها مخارجی غیر از موارد حاکمیتی ایجاد کند اما برای حفط حقوق ذینفعان و بستانکاران شرکت، می تواند تکلیف کند که از اعلام و نمایش سرمایه کذایی خودداری کنند. در واقع محق نیست که تکلیف کند پول خود را در فلان شرکت بریزید اما می تواند الزام کند که سرمایه از دست رفته خود را از حساب سرمایه ثبت شده خارج کنید تا موجب اغوای اشخاص ثالث نشود.

با این حال، بعد از کاهش سرمایه، صاحبان سهام شرکت محقند که اگر صلاح دیدند مجدداً به انحای مختلف در شرکت سرمایه گذاری کنند (مثلاً بدون افزایش سرمایه قانونی، وجوهی را موقتاً به شرکت تزریق کرده و یا وجوه تزریق شده را به عنوان سرمایه قانونی شرکت نیز به ثبت برسانند).


... شرکت باید با رعایت ماده 141 ق تجارت اعلام ورشکستگی نماید .

جسارتاً اعلام ورشکستگی، موضوع ماده 141 قانون تجارت نیست و هیچ حکمی از این بابت در ماده مذکور وجود ندارد در واقع کاهش سرمایه مترادف با ورشستگی نیست. ضمن اینکه حتی ممکن است شرکت، یک ریال هم بدهی نداشته باشد در عین حال بخش عمده سرمایه آن تبدیل به زیان شده باشد لذا در این حالت اعلام ورشکستگی نه تنها معنا نخواهد داشت بلکه مطابق با ماده 412 قانون تجارت، مفهوم ورشکستگی نیز در این حالت محلی از اعراب ندارد.

با احترام

آفلاین Accpanel

xx - ماده 141 قانون تجارت  - متا
پاسخ : ماده 141 قانون تجارت
« پاسخ #4 : ۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۴:۵۴ »
ورشکستگی در اصطلاح حقوق تجارت، حالت تاجری است که از پرداخت دیون خود متوقف شود یعنی نتواند به تعهدات تجاری خود عملی کند.توقف از پرداخت دین مستلزم حالت اعسار نیست زیرا ممکن است تاجر اموالی بیش از دیون خود داشته باشد اما فعلاً نتواند دیون خود را بدهد.

ورشکستگی در اصطلاح حقوق تجارت، حالت تاجری است که از پرداخت دیون خود متوقف شود یعنی نتواند به تعهدات تجاری خود عملی کند.توقف از پرداخت دین مستلزم حالت اعسار نیست زیرا ممکن است تاجر اموالی بیش از دیون خود داشته باشد اما فعلاً نتواند دیون خود را بدهد. به عنوان مثال، اموال او در رهن غیر باشد یا مبلغی از اموال خود را به صندوق دادگستری سپرده باشد.

شرایط ورشکستگی
1- تاجر یا شرکت تجاری بودن.
2- داشتن اهلیت قانونی برای اشتغال به تجارت؛ بنابراین اگر شخص محجوری که اهلیت انجام امور مالی را ندارد به تجارت اشتغال ورزد و دچار عدم توانایی در تأدیه قروض شود، ورشکسته محسوب نمی‌شود.
3- ورشکستگی تنها به اعمال تجارتی تعلق دارد.
4- دیون مربوط به معاملات تجارتی باشد؛ در غیر این صورت دیون غیر تجارتی مستلزم توقف نیست مگر اینکه موجب اختلال در امور تجارتی شود.
5- عدم پرداخت دین در نتیجه ناتوانی از تأدیه (پرداخت) آنها باشد؛ در غیر این صورت صرف عدم پرداخت مانند نکول براتی مستلزم ورشکستگی نیست.
6- لازم نیست دارایی تاجر کمتر از بدهی او باشد بلکه اگر (به هر دلیل) نتواند بدهی خود را بپردازد، ورشکسته است.

اقسام ورشکستگی
با توجه به مواد 549، 541 و 412 قانون تجارت سه نوع ورشکستگی وجود دارد:
الف) ورشکستگی عادی؛ که تاجر بر اثر عوامل خارجی یا حوادث غیر مترقبه بدون تقصیر یا تقلب متوقف شود.
ب) ورشکستگی به تقصیر؛ که به واسطه تقصیر و خطای تاجر، حاصل می‌شود و از جمله جرایم غیر عمدی است.
ج) ورشکستگی به تقلب؛ به دلیل سوء نیت و حیله و تقلبی که تاجر به کار برده است، مجرم شناخته شده است.
بر اساس ماده 549 قانون تجارت «هر تاجر ورشکسته که دفاتر خود رامفقود کرده یا قسمتی از دارایی خود را مخفی کرده یا به طریق مواضعه و معاملات صوری از میان برده است و همچنین هر تاجر ورشکسته که خود را به وسیله اسناد یا به وسیله صورت دارایی و قروض به طورتقلب به میزانی که در حقیقت مدیون نبوده، مدیون قلمداد کرده است، ورشکسته به تقلب اعلام و مجازات می‌شود.»

آثار و نتایج حکم ورشکستگی
به طور خلاصه آثار ورشکستگی به قرار زیر است:
1- منع مداخله تاجر در اموال خود.
2- ممنوعیت از مداخله در دعاوی.
3- بطلان معاملات.
4- حال شدن دیون مؤجّل.
5- سقوط حق تعقیب انفرادی بستانکاران.
6- تأدیه و تأمین مطالبات.
7- سلب اعتبار.
8- محرومیت از برخی حقوق سیاسی اجتماعی.
9- مجازات ورشکسته در صورت صدور حکم ورشکستگی به تقصیر و تقلب.
تاجر ورشکسته از تاریخ صدور حکم از مداخله در تمام اموال خود حتی آنچه که ممکن است در مدت ورشکستگی عاید او شود، ممنوع است. در تمامی اختیارات و حقوق مالی ورشکسته که استفاده از آن موثر در تادیه دیون او باشد، مدیرتصفیه قائم‌مقام قانونی ورشکسته بوده و حق دارد به جای او از اختیارات و حقوق مزبور استفاده کند. (ماده 418 قانون تجارت)آثار حکم ورشکستگی وقتی ظاهر می‌شود که حکم ورشکستگی از دادگاه صلاحیت‌دار صادر شده باشد و برابر ماده 419 قانون تجارت، از تاریخ حکم ورشکستگی هر کس نسبت به تاجر ورشکسته دعوایی از منقول یا غیر منقول داشته باشد، باید بر مدیر تصفیه اقامه یا به طرفیت (علیه) او تعقیب کند. تمامی اقدامات اجرایی نیز مشمول همین دستور خواهد بود.ماده ٤١٨ به طور صریح تاریخ صدور حکم را مبدا سلب مداخله تاجر در تمام اموال خود تعیین کرده است و منطقی نیز به نظر می‌رسد زیرا اشخاص طرف معامله تاجر بدون آگاهی از وضع مالی او مبادرت به تنظیم قرارداهایی کرده و آن را به مورد اجرا می‌گذارند. حال اگر پس از مدتی چنین قراردادهایی به علت توقف تاجر باطل اعلام شود، اشخاص مذکور که سونیتی نیز نداشته‌اند، متضرر خواهند شد.
accpanel.ir           

دروازه ای به بی نهایت

هیچ وقت به گمان اینکه وقت دارید ننشینید زیرا در عمل خواهید دید که همیشه وقت کم و کوتاه است. (فرانکلین)

آفلاین Accpanel

xx - ماده 141 قانون تجارت  - متا
پاسخ : ماده 141 قانون تجارت
« پاسخ #5 : ۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۴:۱۹ »


طبق ماده 141 لا‌یحه اصلا‌حیه قسمتی از قانون تجارت مصوب سال 1347 وظایف شرکت در صورت ورشکستگی به شرح زیر بیان شده است:
اگر براثر زیانهای وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از میان برود، هیئت مدیره مکلف است بلا‌فاصله مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام را دعوت نماید تا موضوع انحلا‌ل یا بقا ی شرکت مورد شور و رای واقع شود. هرگاه مجمع مزبور رای به انحلا‌ل شرکت ندهد باید در همان جلسه و با رعایت مقررات ماده 6 این قانون ، سرمایه شرکت را به مبلغ سرمایه موجود کاهش دهد. در صورتی که هیئت مدیره برخلا‌ف این ماده به دعوت مجمع عمومی فوق‌العاده مبادرت نکند و یا مجمعی که دعوت می‌شود نتواند مطابق مقررات قانون ی منعقد گردد هر ذینفع می‌تواند انحلا‌ل شرکت را از دادگاه صلا‌حیتدار درخواست کند.
گرچه در این ماده قانون ی امر ورشکستگی به صراحت مشخص نشده است اما در ماده 143 همین قانون که در ادامه خواهد آمد ورشکستگی تصریح گردیده است.
همان‌طور که می‌بینیم طبق قانون تجارت، شرکت ورشکسته شرکتی است که دارای زیان انباشته حداقل به میزان نصف کل سرمایه شرکت باشد. در این صورت می‌باید مجمع عمومی فوق‌العاده تشکیل و در مورد انحلا‌ل یا ادامه فعالیت شرکت تصمیمگیری شود. بنابراین قانون ، حمایت اندکی از ذینفعان و بخصوص اعتباردهندگان می‌کند و شرکت را در مورد بقا یا انحلا‌ل مخیر می‌داند، در حالی‌که ممکن است کل سرمایه آنها براثر این تصمیمگیری از دست برود. از طرف دیگر حتی تعریف ورشکستگی شرکت هم مبتنی بر منافع سهامداران بوده و معیار را زیان انباشته و سرمایه اسمی می‌داند. قدرت پرداخت دیون شرکت به عنوان معیاری که برای تعیین وضع مالی شرکت و تداوم فعالیت آن نقش کلیدی را داراست، در قانون درنظر گرفته نشده است
accpanel.ir           

دروازه ای به بی نهایت

هیچ وقت به گمان اینکه وقت دارید ننشینید زیرا در عمل خواهید دید که همیشه وقت کم و کوتاه است. (فرانکلین)

آفلاین b721947

xx - ماده 141 قانون تجارت  - متا
پاسخ : ماده 141 قانون تجارت
« پاسخ #6 : ۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۴:۲۰ »

طبق ماده 141 لا‌یحه اصلا‌حیه قسمتی از قانون تجارت مصوب سال 1347 وظایف شرکت در صورت ورشکستگی به شرح زیر بیان شده است:1
...
گرچه در این ماده قانون ی امر ورشکستگی به صراحت مشخص نشده است اما در ماده 143 همین قانون که در ادامه خواهد آمد ورشکستگی تصریح گردیده است.2
همان‌طور که می‌بینیم طبق قانون تجارت، شرکت ورشکسته شرکتی است که دارای زیان انباشته حداقل به میزان نصف کل سرمایه شرکت باشد.3
...


با سلام

1- موضوع ورشکستگی در ماده 141 به هیچ وجه بیان نشده است بلکه تنها مسئله ای که موضوع این ماده است «از بین رفتن حداقل نیمی از سرمایه شرکت به موجب زیانهای وارده» است. «از بین رفتن نیمی از سرمایه به موجب زیان انباشته» مترادف با «ورشکستگی» نیست. جهت درک بهتر عرض بنده، نظر شما را به یک ترازنامه نمونه به شرح زیر جلب می کنم:

وجوه نقد و بانک       50
سرمایه                                100
سود (زیان) انباشته               (50)

پرسش:
آیا ترازنامه فوق مشمول ماده 141 قانون تجارت است؟
پاسخ:
بله، نیمی از سرمایه شرکت در ترازنامه فوق به وضوح به موجب زیان انباشته آن از بین رفته است لذا مشمول ماده 141 می شود.

پرسش:
آیا موضوع ورشکستگی مشمول حال ترازنامه فوق می شود؟
پاسخ:
خیر، برای چرایی این پاسخ و فهم بهتر موضوع ورشکستگی باید به ماده 412 قانون تجارت که ذیلاً تقدیم می شود مراجعه کرد:

قانون تجارت
باب یازدهم - در ورشکستگی
فصل اول - در کلیات

ماده 412- ورشکستگی تاجر یا شرکت تجارتی در نتیجه توقف از تأدیه وجوهی که بر عهده او است حاصل می‌شود.

در ماده فوق الذکر که به صراحت معنا و مفهوم ورشکستگی را تبیین کرده است، «توقف در توان تأدیه دیون» یا همان «عدم امکان تسویه بدهی ها» را «ورشکستگی» عنوان کرده است. حال بفرمایید آیا در ترازنامه نمونه بالا بدهی یا دیونی وجود دارد که بحث ورشکستگی مطرح شود؟ قطعاً خیر؛ و این یعنی، علی رغم اینکه ترازنامه فوق مشمول ماده 141 شده است در عین حال نیز موضوع ورشکستگی در رابطه با آن مطرح نخواهد بود.

نتیجه اخلاقی این بحث این است که ماده 141 فارغ از بحث ورشکستگی وضع شده است. به بیان دیگر قانونگذار به هیچ وجه در این ماده، موضوع ورشکستگی را مدنظر نداشته است.

2- بله در ماده 141 موضوع ورشکستگی مطرح نشده است اما در بخشی از ماده 143 به ورشکستگی اشاره شده است اما دلیلی وجود ندارد که نتیجه بگیریم ماده 141 موضوعش ورشکستگی است! در سایر مواد قانون تجارت نیز موارد دیگری اشاره شده است اما آیا بدون عطف و ربط مفهومی و حقوقی می توان مواد قانونی مختلف را به یکدیگر مرتبط دانست و اصطلاحاً خلط مبحث کرد؟

3- همانطور که در توضیحات پیرامون ماده 412 ذکر شد تعریف ورشکستگی که شما ارائه کردید منطبق با قانون نیست

4- به نظر می رسد مطلبی که مرقوم فرمودید را از آدرس زیر کپی کرده اید:

VATANDAR

با این حال، اکنون که نظر «زهره حاجیها» نگارنده نوشتار مزبور را مطالعه فرمودید خواهشمند است یک بار دیگر نوشتار ایشان را با در نظر گرفتن عرائض قبلی بنده بازخوانی بفرمایید (و سناریوی مثالی بنده که در ترازنامه نمونه ارائه شد را در نظر بگیرید). به اعتقاد بنده به این نتیجه خواهید رسید که هر نوشتار حقوقی و هر استنباطی که از احکام قانونی و حقوقی ارائه می شود نمی تواند لزوماً صواب و صحیح باشد لذا خیلی بهتر است که در کنار مطالعه و نقل قول مطالب دیگران اولاً خودمان تحلیل کرده و تحلیل خود را نیز ارائه کنیم ثانیاً اگر جسارت نباشد توصیه می کنم اگر مطلبی را از شخص دیگری نقل می کنید رفرنس مطلب را نیز ارائه فرمایید.

با احترام و سپاس از توجه شما

آفلاین Accpanel

xx - ماده 141 قانون تجارت  - متا
پاسخ : ماده 141 قانون تجارت
« پاسخ #7 : ۱۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۶:۳۳ »
با سلام

با تشکر از پاسخ حضرتعالی



1- موضوع ورشکستگی در ماده 141 به هیچ وجه بیان نشده است بلکه تنها مسئله ای که موضوع این ماده است «از بین رفتن حداقل نیمی از سرمایه شرکت به موجب زیانهای وارده» است.




گرچه در این ماده قانونی(ماده 141) امر ورشکستگی به صراحت مشخص نشده است اما در ماده 143 همین قانون که در ادامه خواهد آمد ورشکستگی تصریح گردیده است.


1- موضوع ورشکستگی در ماده 141 به هیچ وجه بیان نشده است بلکه تنها مسئله ای که موضوع این ماده است «از بین رفتن حداقل نیمی از سرمایه شرکت به موجب زیانهای وارده» است. «از بین رفتن نیمی از سرمایه به موجب زیان انباشته» مترادف با «ورشکستگی» نیست.

بنده هم قبول دارم شاید مترداف با ورشکستگی نباشد اما به نظر بنده حقیر آستانه ورشکستگی می باشد.



دلیلی وجود ندارد که نتیجه بگیریم ماده 141 موضوعش ورشکستگی است! در سایر مواد قانون تجارت نیز موارد دیگری اشاره شده است اما آیا بدون عطف و ربط مفهومی و حقوقی می توان مواد قانونی مختلف را به یکدیگر مرتبط دانست و اصطلاحاً خلط مبحث کرد؟
در متن ماده 141 آمده شرکتی که نصف سرمایه اش از بین برود باید  بلا‌فاصله مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام را دعوت نماید.آیا این موضوع به معنای جلوگیری از خطر ورشکستگی نیست؟

در صورتی که هیئت مدیره برخلا‌ف این ماده به دعوت مجمع عمومی فوق‌العاده مبادرت نکند و یا مجمعی که دعوت می‌شود نتواند مطابق مقررات قانون ی منعقد گردد هر ذینفع می‌تواند انحلا‌ل شرکت را از دادگاه صلا‌حیتدار درخواست کند.آیا حکم انحلال شرکت به خاطر زیان های وارده حکم ورشکستگی نیست؟[/color][/size]

accpanel.ir           

دروازه ای به بی نهایت

هیچ وقت به گمان اینکه وقت دارید ننشینید زیرا در عمل خواهید دید که همیشه وقت کم و کوتاه است. (فرانکلین)

آفلاین b721947

xx - ماده 141 قانون تجارت  - متا
پاسخ : ماده 141 قانون تجارت
« پاسخ #8 : ۱۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۴:۳۷ »

بنده هم قبول دارم شاید مترداف با ورشکستگی نباشد اما به نظر بنده حقیر آستانه ورشکستگی می باشد.1

در متن ماده 141 آمده شرکتی که نصف سرمایه اش از بین برود باید  بلا‌فاصله مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام را دعوت نماید.آیا این موضوع به معنای جلوگیری از خطر ورشکستگی نیست؟2

آیا حکم انحلال شرکت به خاطر زیان های وارده حکم ورشکستگی نیست؟3


با سلام مجدد و تشکر ویژه از جنابعالی

1- در ترازنامه ارائه شده در پاسخ قبل مشخص است که شرکت در آستانه ورشکستگی قرار ندارد چرا که اساساً بدهی ندارد که بتوان گفت قادر به پرداخت آن نیست.

2- خیر، نیست.
چرا؟ چون به عنوان مثال، ترازنامه نمونه ای که در پاسخ قبل ارائه شد مشمول ماده 141 است و مجمع می بایست راجع به انحلال یا کاهش سرمایه تصمیم گیری کند اما در عین حال، ابداً این ترازنامه، ترازنامه یک شرکت ورشکسته نیست؛ لذا از بین رفتن سرمایه لزوماً منجر به ورشکستگی نخواهد شد. حکم ماده 141 جهت جلوگیری از ورشکستگی نیست (چرا که جلوگیری از ورشکستگی با تدابیر مدیریتیِ اعمال شده توسط مدیران واحد تجاری میسر می باشد). حکم ماده 141 صرفاً جهت جلوگیری از نمایش سرمایه موهوم در اسناد و مدارک قانونی شرکت وضع شده است.

3- خیر، انحلال شرکت تصمیمی است که صاحبان سهام شرکت اتخاذ می کنند که لزوماً مجبور به اخذ این تصمیم نبوده اند بلکه می توانستند به جای انحلال، کاهش سرمایه بدهند (البته منوط به اینکه سرمایه نهایی از حداقل سرمایه قانونی کمتر نشود). در واقع، چنانچه مجمع عمومی نسبت به ترازنامه پاسخ قبل تصمیم به انحلال بگیرد این تصمیم ناشی از ورشکستگی به معنای حقوقی، که از ماده 412 قانون تجارت استنباط می شود اتخاذ نمی شود بلکه از بین رفتن بخش عمده سرمایه منجر به تصمیم انحلال شده است که حتی به جای انحلال می توانستند کاهش سرمایه بدهند لذا دوباره به این نتیجه می رسیم که از بین رفتن سرمایه مترادف با ورشکستگی نیست.


توجه به این نکته، ضروری به نظر می رسد که شمول ماده 141 لزوماً شمول ورشکستگی را به دنبال نخواهد داشت و همچنین بالعکس، شمول ورشکستگی نیز لزوماً شمول ماده 141 را به دنبال نخواهد داشت.

ترازنامه مثالی پاسخ قبل، تعارض شمول ماده 141 با ورشستگی را نمایش داد و اکنون ترازنامه مثالی زیر، تعارض ورشکستگی را با ماده 141 مطرح خواهد کرد:

داراییهای ثابت       200
           حسابهای پرداختنی         100
           سرمایه                          50
           سود انباشته                  50

در ترازنامه فوق، پر واضح است که شمولیت ماده 141 به هیچ وجه مطرح نیست اما در شرایطی ممکن است شرکتِ موضوع این ترازنامه در فضای ورشکستگی قرار داشته باشد! چطور؟ به عنوان مثال، اگر کل داراییهای ثابت این شرکت در سنوات اخیر در یک دعوای حقوقی جدی، توقیف شده باشد شرایط این شرکت مبنی بر ناتوانی در پرداخت بدهی های خود می تواند یکی از مصادیق شرایط ورشکستگی باشد.

مستحضرید که نه «شمول ماده 141» لزوماً منجر به «ورشکستگی» خواهد شد و نه «توقف در تأدیه دیون و بدهیها» لزوماً منجر به «شمول ماده 141» خواهد شد.

با احترام

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالیات بر ارزش افزوده


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
ماده 35 قانون تجارت

نویسنده hossein_h62

2 پاسخ ها
664 مشاهده
آخرين ارسال ۲۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۲:۳۹
توسط b721947
xx
سوالاتی در خصوص اجرای ماده 141 قانون تجارت

نویسنده امین90

7 پاسخ ها
3834 مشاهده
آخرين ارسال ۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۹:۰۷
توسط فريدون مظفرنژاد
xx
اجرای ماده 141 قانون تجارت در شرکت با مسولیت محدود و عوافب عدم اجرای این ماده

نویسنده pedro56

4 پاسخ ها
1568 مشاهده
آخرين ارسال ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۹:۱۸
توسط Accpanel
xx
اصلاحیه ماده ۱۲۹ قانون تجارت در دستور کار مجامع قرار گرفت

نویسنده فريدون مظفرنژاد

2 پاسخ ها
1025 مشاهده
آخرين ارسال ۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۷:۲۶
توسط DELFAN
xx
دانلود قانون تجارت

نویسنده کـوکـبـی

0 پاسخ ها
1255 مشاهده
آخرين ارسال ۲۱ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۸:۱۹
توسط کـوکـبـی
xx
قانون تجارت مصوب 13 ارديبهشت ماه 1311 شمسي (‌كميسيون قوانين عدليه)

نویسنده A.Ehsani

8 پاسخ ها
5111 مشاهده
آخرين ارسال ۲۷ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۹:۳۷
توسط mohsenmas
 


anything