• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - نحوه افزایش سرمایه شرکتها - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



normal_post - نحوه افزایش سرمایه شرکتها - متا نویسنده موضوع: نحوه افزایش سرمایه شرکتها  (دفعات بازدید: 894 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - نحوه افزایش سرمایه شرکتها - متا
نحوه افزایش سرمایه شرکتها
« : ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۳:۰۸ »
هرگاه شرکت برای توسعة فعالیت‌های خود به منابع مالی جدید نیاز داشته باشد، با پیشنهاد هیئت مدیره، سهامداران شرکت افزایش سرمایه را در جلسة مجمع عمومی فوق‌العاده مورد بررسی و رأی‌گیری قرار می‌دهند تا سرمایة شرکت به میزان مورد نظر افزایش یابد. شرکت‌ها از سه روش ذیل می‌توانند سرمایة خود را افزایش دهند:

از محل سود انباشته و اندوختة طرح و توسعه در قالب سهام جایزه: معمولا شرکتها مقداری از سود سالیانه خود را در حساب اندوخته ذخیره می نمایند و در زمان مقتضی با انتقال موجودی این حساب به حساب سرمایه و انتشار اوراق سهام جدید، سرمایه اسمی شرکت را افزایش می دهند و سپس اوراق سهام جدید را به نسبت سهام قبلی بین سهامداران توزیع می نمایند. چون در این حالت سهامداران پولی بابت اوراق جدید پرداخت نمی نمایند، اصطلاحاً به آن افزایش سرمایه به روش جایزه می گویند.
از محل آوردة نقدی و مطالبات در قالب حق تقدم: زمانی که شرکت اندوخته ای جهت افزایش سرمایه در اختیار ندارد و جهت ایجاد نقدینگی قصد افزایش سرمایه را داشته باشد، می تواند از این روش برای افزایش سرمایه استفاده کند(توضیح اینکه گاهی شرکتها مقداری از مبلغ افزایش سرمایه را بصورت اندوخته دارند ولی این مقدار برای افزایش موردنظر کافی نیست، در این حالت شرکت می تواند از روش اول و دوم همزمان مبلغ افزایش سرمایه را تأمین کند). در این حالت شرکت به هر سهامدار به نسبت تعداد سهام قبلی امتیازی جهت خرید سهام جدید می دهد که اصطلاحا به آن حق تقدم می گویند.
پس از ثبت افزایش به این روش برگه های حق تقدم به آدرس سهامداران ارسال می گردد. سهامداران پس از دریافت برگه های حق تقدم در صورت تمایل، مبلغ اسمی سهام متعلقه (که تعداد آن در برگه حق تقدم مشخص می شود) را در مهلت مقرر به حساب شرکت واریز نموده و پس از مدتی برگه های سهام جدید به سهامداران داده می شود.
در صورتی که سهامدار به هر علتی مایل نباشد از امتیاز حق تقدم خویش استفاده نماید، می تواند این امتیاز را به دیگری واگذار نماید. برای اینکار می بایست با مراجعه به کارگزاری و تکمیل فرم درخواست فروش، تقاضای فروش حق تقدم خود را بنماید.
خریداران برگه های حق تقدم می بایست علاوه بر پرداخت مبلغی که بابت خرید حق تقدم به فروشنده می پردازند مبلغ اسمی تعداد حق تقدم خریداری شده را نیز به حساب شرکت واریز و به انتظار دریافت برگه های سهام بمانند. در زمانی که به هر دلیلی سهامداری از حق تقدم خود استفاده ننماید و یا به علت نداشتن آدرس پستی دقیق نزد شرکت موفق به دریافت برگه حق تقدم خود نشود، شرکت پس از فروش این برگه ها در بازار وجه آن را در حساب سهامدار نزد شرکت نگهداری می نماید.
از محل صرف سهام: در این روش با سلب حق تقدم سهامداران، سهام جدید ناشی از افزایش سرمایه به قیمت بازار مورد پذیره کلیه متقاضیان قرار می گیرد.
در حال حاضر حجم نقدینگی بالا است بنابراین در موضوع افزایش سرمایه و تامین نقدینگی بانک ها باید ملاحظات اقتصادی را لحاظ کرد تا این موضوع به تشدید بی ضابطه نقدینگی در جامعه منجر نشود.
درگذشته راه های مثل فروش اوراق مشارکت و.. هم براجذب نقدینگی مردم در بانک ها مورد استفاده قرار گرفته است.
افزایش سرمایه بانک ها باید به نحوی انجام شود که بانک تعهدات خود را نسبت به مردم اجرایی کنند یعنی تسهیلاتی مانند وام ازدواج را با سهولت در اختیار مردم قرار دهند.
همچنین اصلاح سیستم بانکی می تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی بانک ها را در موضوعات مختلفی مانند تامین سرمایه حل کند، اما متاسفانه تاکنون مسئولان اقتصادی لایحه اصلاح نظام پولی و بانکی را به کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه نکرده است.

Linkback: https://irmeta.com/meta/b277/t17989/
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالی


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
افزایش سرمایه در برخی شرکتها که به صورت سوری

نویسنده مصطفی شریعتی

0 پاسخ ها
847 مشاهده
آخرين ارسال ۳۱ شهریور ۱۳۹۲ - ۲۰:۲۱:۵۳
توسط مصطفی شریعتی
xx
نحوه افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

نویسنده ولی اله قاسمی

0 پاسخ ها
787 مشاهده
آخرين ارسال ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۳:۴۹
توسط ولی اله قاسمی
xx
نحوه ثبت افزایش سرمایه ازطریق تجدیدارزیابی دارایی

نویسنده FARIBORZ.J

3 پاسخ ها
1033 مشاهده
آخرين ارسال ۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۱:۰۳
توسط b721947
xx
سرمایه گذاری در سایر شرکتها

نویسنده امیر61

0 پاسخ ها
670 مشاهده
آخرين ارسال ۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۶:۳۵
توسط امیر61
topicsolved
افزایش تعداد سهام در نتیجه افزایش سرمایه

نویسنده شیدامحبی

0 پاسخ ها
404 مشاهده
آخرين ارسال ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۰:۵۰
توسط شیدامحبی
xx
نحوه جیدمان نشان دادن درآمدهای شرکتها

نویسنده bakhitalireza

2 پاسخ ها
1343 مشاهده
آخرين ارسال ۲۰ آذر ۱۳۹۰ - ۰۰:۱۵:۴۴
توسط iacpa