• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - عوارض واحدهاي توليدي آلاينده - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google


normal_post - عوارض واحدهاي توليدي آلاينده - متا نویسنده موضوع: عوارض واحدهاي توليدي آلاينده  (دفعات بازدید: 910 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین morteza.tabatabaei

xx - عوارض واحدهاي توليدي آلاينده - متا
عوارض واحدهاي توليدي آلاينده
« : ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۹:۱۴ »
باسلام خدمت همكاران عزيز
براساس ماده 38 قانون ماليات برارزش افزوده واحدهاي توليدي آلاينده محيط زيست بايد 1% قيمت فروش را بعنوان عوارض آلايندگي پرداخت نمايند حال سوالات زير مطرح است لطفا مستندا  راهنمايي فرماييد:
1- آيا اين 1% شامل فروش صادراتي و يا خدمات ارئه شده هم مي شود يا خير؟
2- نحوه ثبت سند حسابداري
3- اين مبلغ بايد به كدام حساب واريز گردد.
باتشكر از مشاركت شما


Linkback: https://irmeta.com/meta/b1054/t20086/
سخن گفتن بموقع و سكوت نمودن بموقع نشانه عقل است.(سقراط)

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع مالیات بر ارزش افزوده

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - عوارض واحدهاي توليدي آلاينده - متا
پاسخ : عوارض واحدهاي توليدي آلاينده
« پاسخ #1 : ۲۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۰:۰۸ »
سلام

1- بله می شود .
2- در سرفصل هزینه های توزیع و فروش و در معین هزینه آلایندگی ثبت شود .
3- به حساب اعلامی که از طرف سایت سازمان امور مالیاتی اعلام میگردد .
و در ضمن مطلب ذیل در تایید ردیف یک می باشد .

تاریخ: 06 آذر 1391

کلاسه پرونده: 46/90
شماره دادنامه: 618
موضوع رأی: عدم ابطال بند 20 بخشنامه شماره 28004 – 12/11/1388 معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی کشور
شاکی: خلیل بابایی و محمدحسن درودیان به وکالت از شرکت پتروشیمی شازند
بسم الله الرحمن الرحیم

 مرجع رسیدگی: هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

 گردش کار: آقایان جلیل بابایی و محمدحسن درودیان به وکالت از شرکت پتروشیمی شازند به موجب دادخواستی، ابطال بند 20 بخشنامه شماره 28004- 12/11/1388 معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی کشور را خواستار شده اند و در جهت تبیین خواسته اعلام کرده اند که:
 " احتراماً، به استحضار می رساند، اطلاق و عموم بند 20 از بخشنامه شماره 28004 – 12/11/1388 معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی در خصوص الزام ادارات کل امور مالیاتی به اخذ یک درصد از فروش کل محصولات شرکتهای پتروشیمی و تسری آن به محصولات صادراتی شرکت موکل بنا به دلایل ذیل خلاف قانون می باشد و لذا تقاضای ابطال آن مورد استدعاست.
1- حسب تبصره 1 از ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده که مقرر می دارد: « واحدهای تولیدی آلاینده محیط زیست که استانداردها و ضوابط محیط را رعایت نمی نمایند طبق تشخیص و اعلام سازمان حفاظت محیط زیست ( تا پانزدهم اسفند ماه هر سال برای اجرا در سال بعد) همچنین پالایشگاههای نفت و واحدهای پتروشیمی، علاوه بر مالیات و عوارض متعلق موضوع این قانون، مشمول پرداخت یک درصد (1%) از قیمت فروش به عنوان عوارض آلایندگی می باشند....» حسب صراحت ذیل ماده 52 قانون مزبور، قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که در فاصله زمانی 1384 تا انتهای 1388 لازم الاجرا بوده است و اخیراً نیز تا سال 1389 تمدید گردیده است از شمول مقررات قانون مالیات بر ارزش افزوده مستثنی می باشد. به عبارت دیگر قانون برنامه چهارم توسعه حاکم بر قانون مالیات بر ارزش افزوده می باشد.
2- قانونگذار به منظور ارتقای تولیدات با کیفیت و صادرات آن به بازارهای بین المللی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی حسب بند «د» ماده 33 قانون برنامه چهارم توسعه مقرر نموده است: « برقراری هر گونه مالیات و عوارض برای صادرات کالای غیر نفتی و خدمات در طول برنامه ممنوع می باشد».
3- مستنداً به ماده یک قانون نفت مصوب 1365 مجلس شورای اسلامی و نامه شماره 921616/729- 18/7/1386 معاونت حقوقی و امور مجلس ریاست جمهوری، محصولات صنایع پتروشیمی جزء کالای نفتی نبوده و مشمول بند «د» ماده 33 قانون برنامه چهارم توسعه می باشند.
4- با توجه به الزامات مقرر در قوانین فوق الذکر به وضوح روشن است که یک درصد عوارض آلایندگی موضوع ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده صرفاً در خصوص فروش محصولات داخلی قابل اعمال بوده و منصرف از محصولات صادراتی می باشد. این در حالی است که سازمان امور مالیاتی بر خلاف صراحت بند «د» از ماده 33 قانون برنامه توسعه چهارم که برقراری هر گونه عوارض و مالیات برای صادرات کالاهای غیر نفتی و خدمات را در طول برنامه (1384 تا 1388) ممنوع نموده است با صدور و ابلاغ بند 20 از بخشنامه شماره 28004 – 12/11/1388، ادارات کل امور مالیاتی کل کشور را مکلف نموده است که نسبت به اخذ یک درصد از فروش کلیه محصولات اعم از ( داخلی و صادراتی) به عنوان عوارض آلایندگی اقدام نمایند.
در نتیجه اطلاق مفاد بخشنامه مزبور و تسری حکم آن به محصولات صادراتی در مخالفت آشکار با بند «د» ماده 33 قانون برنامه چهارم توسعه می باشد. لذا تقاضای طرح موضوع در هیأت عمومی دیوان عدالت اداری و ابطال آن مورد تقاضاست.
5- با توجه به این که هیأتهای حل اختلاف بدوی و تجدیدنظر مالیاتی استان مرکزی به استناد بخشنامه مزبور طی آراء صادره به شماره های 13508 الی 135011 مبادرت به محکومیت شرکت و الزام موکل به پرداخت یک درصد فروش محصولات صادراتی نموده اند و این موضوع به دلیل حجم زیاد محصولات صادراتی موجب تحمیل مبالغ غیر قانونی به شرکت گردیده که عدم تمکین به مفاد احکام مالیاتی منجر به توقیف اموال و حسابهای بانکی شرکت خواهد شد و از طرفی به دلیل تمدید یک ساله قانون برنامه جهارم توسعه و تسری آن به 1389 قطعاً یک درصد از فروش محصولات صادراتی سال مزبور نیز همانند سال 1388 مورد حکم قرار خواهد گرفت که موجب ضرر وز یان غیر قابل جبران برای شرکت موکل خواهد شد. لذا تقاضای صدور دستور موقت مبنی بر توقف اجرای بخشنامه مزبور در خصوص محصولات صادراتی شرکت موکل تا تعیین تکلیف نهایی و اتخاذ تصمیم در هیأت عمومی دیوان عدالت
 اداری را دارد. "
متن بند 20 بخشنامه شماره 28004- 12/11/1388 معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی کشور به قرار زیر است:
 "20- مأخذ عوارض آلایندگی موضوع تبصره (1) ماده (38) قیمت فروش خواهد بود. عوارض مزبور از خریداران قابل دریافت نخواهد بود و به عهده واحد تولیدی آلاینده می باشد که مکلفند صرف نظر از نوع فروش ( اعم از داخلی و صادراتی) و در قالب دوره های مالیاتی و با تسلیم اظهارنامه مالیاتی نسبت به واریز آن به حسابهای تعیین شده اقدام نمایند. "
در پاسخ به شکایت مذکور، مدیرکل دفتر حقوقی سازمان امور مالیاتی کشور به موجب لایحه شماره 2533/212/د- 25/7/1390 توضیح داده است که:
 " با احترام، در خصوص پرونده 8909980900087387 موضوع دادخواست شرکت پتروشیمی شازند ( اراک سابق) به خواسته ابطال بند 20 بخشنامه شماره 28004 – 12/11/1388 معاونت فنی و حقوقی سابق سازمان متبوع معروض می دارد:
عوارض آلایندگی موضوع تبصره یک ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده کاملاً متفاوت از مالیات و عوارض موضوع قانون مذکور می باشد چرا که این نوع از عوارض صرفاً در برگیرنده واحدهای تولیدی آلاینده محیط زیست است، در حالی که مالیات و عوارض موضوع قانون مذکور که نرخ آنها در مواد 38 و 16 قید گردیده است، بر کالاها و خدمات وضع شده است. از طرفی استناد خواهان به بند د ماده 33 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران می باشد که با توجه به توضیح فوق و همچنین با امعان نظر به مفاد این بند درمی یابیم که منظور قانونگذار ممنوعیت مالیات و عوارضی است که برای کالاهای صادراتی در نظر گرفته شده است، که در همین راستا نیز ماده 13 قانون مالیات بر ارزش افزوده کلیه کالاهای صادراتی از جمله کالاهای غیر نفتی را از شمول مالیات و عوارض برکالاها و خدمات خارج نموده است. لذا با التفات به این که عوارض آلایندگی برای آن دسته از واحدهایی است که استانداردها و ضوابط حفاظت از محیط زیست را رعایت نمی نمایند و بنا بر تشخیص و
 اعلام سازمان حفاظت محیط زیست همه ساله در فهرست واحدهای آلاینده اعلام می گردند، هیچ گونه ارتباطی با بند «د» ماده 33 قانون برنامه چهارم توسعه ... ندارد ضمن این که توجهاً به پاراگراف دوم تبصره یک ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده، صرفاً در صورت رفع آلایندگی توسط واحد تولیدی وتایید سازمان حفاظت محیط زیست از فهرست واحدهای آلاینده خارج می گردند. در ضمن مستحضر می دارد عوارض آلایندگی بر کالاها وضع نشده است و واحدتولیدی آلاینده اجازه درج عوارض آلایندگی در فاکتور فروش و اخذ آن از خریداران را ندارد و عوارض مزبور باید توسط واحدهای تولیدی آلاینده و از مأخذ فروش بدون قید صادراتی یا داخلی به میزان 1% قیمت فروش پرداخت گردد. بنابراین در صورت صادرات کالاها ( فروش خارجی) نیز واحد تولیدی آلاینده مکلف به پرداخت یک درصد عوارض مورد نظر می باشد. لازم به ذکر است ماده 52 قانون یاد شده، قوانین و مقررات مغایر با این قانون را از تاریخ اجرایی شدن این قانون لغو نموده است و مواردی را که در ادامه مورد استثناء قرار داده است بدین مفهوم است که مقررات موضوع این استثنائات همزمان با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده قابل اجراست و نه تنها مغایر با آن نیست بلکه در موازات این قانون می باشد.
بنابراین با توجه به مراتب فوق و از آن جا که واحد تولیدی خواهان در فهرست صنایع آلاینده اعلامی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست می باشد و تاکنون اعلامیه ای از جانب سازمان مذکور مبنی بر رفع آلایندگی شرکت شاکی به سازمان متبوع واصل نشده است لذا شرکت مذکور مشمول یک درصد عوارض آلایندگی موضوع تبصره یک ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده می باشد، تقاضای رسیدگی و رد دادخواست را دارد. "
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ یاد شده با حضور رؤسا، مستشاران و دادرسان شعب دیوان تشکیل شد. پس از بحث و بررسی، با اکثریت آراء به شرح آينده به صدور رأی مبادرت می‎کند.
رأی هيأت عمومي
 مطابق تبصره 1 ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال 1387، عوارض آلایندگی از قیمت فروش واحدهای تولیدی آلاینده محیط زیست با رعایت شرایط مندرج در تبصره مذکور اخذ می شود و به موجب بند د ماده 33 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب سال 1383، برقراری هر گونه مالیات و عوارض برای صادرات کالاهای غیرنفتی و خدمات در طول برنامه ممنوع است. نظر به این که موضوع عوارض آلایندگی از مقوله عوارض بر صادرات کالاهای غیرنفتی و خدمات محسوب نمی شود تا مطابق بند د ماده 33 قانون اخیرالذکر برقراری آن ممنوع باشد، بنابراین بند20 بخشنامه شماره
28004 – 12/11/1388 معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی کشور که عوارض آلایندگی موضوع تبصره 1 ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده را بر مبنای قیمت فروش و بر عهده واحد تولیدی آلاینده تعیین کرده است خلاف قانون و خارج از حدود اختیارات مرجع وضع تشخیص داده نشد و قابل ابطال نیست./

هیأت عمومی دیوان عدالت اداری
 معاون قضایی دیوان عدالت اداری
 علی مبشری
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالیات بر ارزش افزوده


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
درصد های عوارض و مالیات ؟

نویسنده ساغر

7 پاسخ ها
2350 مشاهده
آخرين ارسال ۴ تیر ۱۳۹۱ - ۱۹:۲۴:۱۴
توسط A.Ehsani
xx
سرفصل عوارض و مالیات جداگانه و یکی ؟

نویسنده davod.dashti

5 پاسخ ها
2569 مشاهده
آخرين ارسال ۳۰ فروردین ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۵:۰۲
توسط mohammad-acc
xx
فرق بین مالیات بر ارزش افزوده و عوارض

نویسنده behrouz.sa712

1 پاسخ ها
6723 مشاهده
آخرين ارسال ۱۰ مهر ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۸:۴۹
توسط DELFAN
xx
تجمیع عوارض و مالیات بر ارزش افزوده

نویسنده حبیبی

3 پاسخ ها
2582 مشاهده
آخرين ارسال ۱۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۴:۳۲
توسط MAZIARDM
xx
برگشت مالیات و عوارض از حساب هزینه ها

نویسنده ar.t

1 پاسخ ها
450 مشاهده
آخرين ارسال ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۹:۲۸
توسط امیرحسین منتظری
xx
نميتونم مبالغ ماليات و عوارض قبض ها رو بدست بيارم

نویسنده delsa ahmadi

2 پاسخ ها
708 مشاهده
آخرين ارسال ۱۷ تیر ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۳:۵۶
توسط nikpar