تالار گفتگوی تخصصی متا

مرجع علوم انسانی متا => مرجع فرهنگ ومعارف (اسلامی) => سایرمباحث و فعالیتهای فرهنگ و معارف => نويسنده: A.Ehsani در ۲۴ مهر ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۲:۴۹

عنوان: آشنایی با ماهاریشی ماهش یوگی خالق TM
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۲۴ مهر ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۲:۴۹

"ماهاريشي ماهش يوگي" خالق تي ام (ترانسندنتال مديتيشن) يا مهار فكر در سن ‪۹۱‬سالگي در خانه‌اش در لاهه، هلند درگذشت.
خبرگزاري آسوشيتدپرس از لاهه گزارش داد كه وي سه هفته پس از آنكه پيروان خود را آگاه كرد كه رسالتش به پايان آمده است و به سكوت پناه برد، جان سپرد.
"ماهاريشي" در ‪۱۲‬ژانويه سال ‪۱۹۰۷‬ديده به جهان گشود. اگرچه وي اين تاريخ را هيچگاه مورد تاييد قرار نداد. قرار است جسد وي ظرف روزهاي آينده براي مراسم تشييع به هند منتقل شود.
وي تعاليم مربوط به "تي ام" را از سال ‪۱۹۵۵‬آغاز كرد و اين تكنيك را در سال ‪۱۹۵۹‬به آمريكا برد. اما رشد اين جنبش با شركت گروه موسيقي "بيتل ها" در يكي از جلسات آموزشي اين معلم بزرگ هندي در "ولز" در سال ‪۱۹۶۷‬ اوج گرفت.
وي حدود پنج ميليون پيرو در جهان دارد كه هر صبح و عصر ‪۲۰‬دقيقه با ذكر يك مانترا (يك عبارت يا آواي مخصوص) به تمرین مي‌پردازند و به درون ناخودآگاه خود سفر مي‌كنند.
يكي از گفته‌هاي مشهور وي كه در يك گفت و گو در سال ‪۲۰۰۶‬بيان كرد اين است: با ظلمت جنگ نكن. نور را بياور، تاريكي ناپديد خواهد شد.
بناي مراكز مديتيشن يا كاخ‌هاي صلح در چند شهر جهان از اقدامات بنياد اين معلم بزرگ (گورو) هندي است. وي هزينه صدها مدرسه در هند را تامين مي‌كرد كه اين هزينه‌ها از شهريه آموزش "تي ام" به علاقمندان تامين مي‌شد.
دوستداران شيوه "تي ام" معتقدند كه بررسي‌هاي علمي نشان مي‌دهد كه "مديتيشن" باعث تقليل استرس، كاهش فشار خون شده، تمركز حواس را بهبود مي بخشد و نتايج كار دانشجويان و بازرگانان را بالا مي‌برد.
وي در دانشگاه "الله آباد" هند فيزيك خواند و پس از مرگ گورودو - استادش - كه وي دستيار او شده بود دوسال در دامنه‌هاي هيماليا به سكوت و تامل پرداخت.
وي با زبان فيزيك پيام خود را به غرب برد و غيب و علم را به هم آميخت و ورد زبان دانشجويان دانشگاهها بويژه آمريكايي شد. وي "تي ام" را "حوزه واحد تمام قوانين طبيعت" توصيف مي‌كرد.

دوستان برای آشنایی بیشتر با تکنیک TM می تونن به سایت http://www.alltm.org مراجعه کنن . البته در دیگاه شخصی من به عنوان کسی که درگیر هم ذن و هم تی ام بوده مقایسه ذن و تی ام اصلا ممکن نیست و لطفا دوستان نیز این دو رو مقایسه نکنن . TM یک تکنیک و فرآیند محسوب می شه در حالی که ذن واقعا تعریف مشخصی نداره و غایت رسیدن به شمار میاد و شاید بشه ذن از طریق مانتراها رو در تشابه با TM دانست ... اما هر کدام کاربردهای ویژه خودشون رو دارند .