تالار گفتگوی تخصصی متا

بخش عمومی تالار و آشنایی با متا => تالار مشترک بین تخصصها => نويسنده: آزاده پرتو در ۲۵ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۷:۰۱

عنوان: اشـک بر سـر سفـره نیـازمنـدان
رسال شده توسط: آزاده پرتو در ۲۵ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۷:۰۱

از چند روز گذشته که بحث افزایش ناگهانی قیمت نان در کل کشور مطرح شده نانوایی های شهرهای غرب استان تهران خلوت شده و به گفته یک مادر سرپرست خانوار از این پس باید اشک را بر سر سفره کودکانم بگذارم.

به گزارش مهر، کلمه نداشتن برای انسانهای مرفه جامعه شاید لغتی غریب باشد و شاید خیلی ها با موج گرانی کنار بیایند یا به عبارتی آن را دور بزنند اما مفهوم نداشتن را کودکان بی سرپرست و خانواده های نیازمند به شدت لمس می کنند و هر زمان تومانی بر قیمت محصولی اضافه می شود آنان خون به جگر می شوند.

روزی که موضوع پرداخت یارانه ها مطرح شد خیلی ها از آن حمایت و خیلی ها با آن مخالفت کردند و بسیاری از حامیان خواستار تدبیر درست در اجرای صحیح این طرح ملی وعظیم بودند.

شاید خیلیها پیش بینی می کردند که اگر کوچکترین اشکالی در برنامه ریزی اجرای این طرح از ابتدا وجود داشته باشد و خشتها کج نهاده شود بار به مقصد نرسد.

طرح اجرایی شد و در گامهای اول افزایش نرخ گاز، برق، آب،‌ سوخت و ... شکی بر مردم وارد آورد که موضوع قبضهای ۱۰ و ۲۰ میلیون تومانی در شهرهای شمالی به تیترهای اول رسانه های کشور تبدیل شد.

مردم قدرشناس و ولایی نظام جمهوری اسلامی ایران به امید آبادانی بیشتر کشورمان تورمها را نادیده گرفته و با گرانیها کنار آمدند.

در این میان نیازمندان و فقرا و زنان سرپرست خانوار فشارها را بیش از دیگران تحمل کردند فشارهایی که مرفهین را نیز به گله و شکایت واداشته بود و آنان را می توانست از پا در بیاید.

گیلاس رویایی در ذهن کودکان نیازمند

ماه ها گذشت، افزایش قیمت شیر، گوشت، مرغ، میوه و ... نیز مزید بر علت شد اما باز هم مردم چون شرایط حساس کشور و موضوع تحریمها را به خوبی درک می کردند،‌ لب به گلایه نگشودند و تنها در پی افزایش نظارتها از سوی مسئولان برای کنترل قیمتها شدند، قیمتها کنترل نشد و گیلاس هفت هزار و ۴۰۰ تومانی به رویایی برای کودکان فقیر تبدیل شد.

نیازمندان از خوردن بسیاری از اقلام چشم پوشاندند، میوه های بهاری را تجملی دانسته و صرف نظر کردند، گوشت را به بهانه داشتن تب کنگو از سفره های بچه هایشان حذف کردند و از خوردن پروتین حیوانی صرف نظر کردند و .... از کنار خیلی محصولات خوراکی گذشتند و به نان و پنیر و سبزی دل خوش کردند.

اما دیروز خبری شنیدند که نان را نیز از سر سفره خیلی هایشان حذف می کرد، لواش ۱۶۰ تومانی، سنگک ۶۰۰ تومانی، بربری ۵۰۰ تومانی، تافتون ۳۰۰ تومانی دلهره و استرسی در نگاه زنانی انداخته بود که در صف نانوایی به امید خرید چند قطعه نان برای فرزندان یتیم خود می خواستند بخرند.

پیرزنی در صف نانوایی در رباط کریم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سنگک دانه ای ۶۰۰ تومان باید از سبد کالای من و همسرم حذف شود چون همسرم از کار افتاده و توانایی کار کردن ندارد و حقوق بازنشستگی هم نداریم و با کمک کمیته امداد زندگی می کنیم و قدرت مالی ما بسیار کم است.

بالاخره نان گران شد، امید است به بهانه افزایش قیمت نان سایر کالاها و مواد خوراکی افزایش قیمت نداشته باشد که آنوقت کنترل و نظارت بازار بسیار سخت و سخت تر خواهد شد.
منبع: پرشین استار

 

عنوان: پاسخ : اشـک بر سـر سفـره نیـازمنـدان - نصب دزدگیر در نانوائی
رسال شده توسط: مرجان رضوی در ۲۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۴:۱۶
جام جم آنلاین نوشت: قدر نان تازه را کسی داند که به نان خشکه دچار شود. قدر نان خشکه را هم کسی داند که به گران شدن نان تازه گرفتار شود. و حالا حکایت ماست که برماست!… (به به، صحبت از نان شد، ماست هم خودش آمد!)‌

خبر هدفمند: «با گذشت ۱۸ ماه از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، قیمت نان برای سومین بار در تهران و شهرستان‌ها رسما ۲۰ تا ۳۰ درصد گران شد.» ـ به نقل هرچه جراید

بسته پیشنهادی: از آنجا که گران شدن مجدد نان احتیاج به هیچ آب و تاب و توضیح اضافه‌ای ندارد و مثل روز روشن است که هر که نان از عمل خویش خورد، بعد از این، نان گران از قبل خویش خورد؛ خیلی صاف و پوست‌کنده می‌رویم سراغ چند پیشنهاد تازه از تنور درآمده و خشخاشی:

۱ـ جلوگیری از آجر شدن نان: حالا که قیمت نان افزون‌تر از سابق و هدفمند شده است، لااقل مواظبت بیشتری بشود که کیفیت نان هم از سابق بهتر و باحال‌تر بشود. همچین نشود که فقط نرخ نان هی دراز و درازتر شود. سعی کنیم هدفمند گران بکنیم، نه همین‌طور بی‌هدف. کیفیت پخت و پز نان هم افزایش یابد. مگر نه که نان برای خوردن است؟… وگرنه بابا بی‌خود نان داد. برای نخوردن، چه آجر چه نان!

۲ـ فروش نان قسطی: از آنجا که شاطری کم‌کم به زرگری پهلو خواهد زد، همچون بسیاری از مایحتاج کلان و گنده که فروش قسطی دارند، از حالا چه نیکو خواهد بود اگر که شاطران عزیز نیز به این عمل حسنه، یعنی فروش نان در چند قسط اقدام نمایند. بعضی از خانواده‌ها ممکن است من‌بعد قادر نباشند یکجا و دم نقد نان بخرند. از این رو، مجهز شدن نانوایی‌ها به دفترچه‌های قسط الزامی می‌باشد.

۳ـ آب شدن نان خشکه: از حالا کار و کاسبی نان خشکی‌ها هم کساد می‌شود و باید که تغییر شغل بدهند. دیگر بعد از اینها بعید است یک لقمه از نان هم داخل سفره، آنقدر نخورده باقی‌بماند تا نعمت خدا کپک بزند یا تبدیل به نان خشکه شود. حتی احتمال خورده شدن سنگ نان سنگک هم هست اگر اشخاص دقت نکنند. از امروز کم‌کم باید نان خشکی‌ها را در موزه‌های تاریخ تطوّر نان سراغ گرفت؛ تاریخی که همیشه برای عده‌ای نان دارد، برای عده‌ای ندارد.

۴ـ نصب دزدگیر در نانوایی‌ها: از نظر امنیتی بهتر است که از هم‌اکنون تمامی شاطران کشور به نصب دزدگیر در محل نانوایی و تنور و تغار خود اقدام کنند.