تالار گفتگوی تخصصی متا

انجمنهای عمومی - اجتماعی => مرجع اعتیاد => شیشه (مت آمفتامین) => نويسنده: کمال حقیقی در ۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۹:۰۴

عنوان: دختران در استعمال موادمخدر از پسران پيشي مي گيرند
رسال شده توسط: کمال حقیقی در ۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۹:۰۴
دختران در استعمال موادمخدر از پسران پيشي مي گيرند


گروه نظرسنجي : نتايج آخرين نظرسنجي انجام شده گروه تحقيق روزنامه ايران حاكي از آن است كه استعمال موادمخدر در دختران نسبت به قبل بسيار بيشتر شده است.
۷۲ درصد از پاسخگويان در اين تحقيق توافق نظرداشته اند كه استعمال موادمخدر در ميان دختران نسبت به قبل بيشتر شده است و در مقابل اين عده ۸ درصد گفته اند كه اينگونه نيست. ۲۰ درصد از پاسخگويان درباره اين موضوع خبري نداشته اند. در اين نظرسنجي از پاسخگويان سؤال شده گسترش موادمخدر بين دختران بيشتر است يا در نزد پسران ! كه ۶۱ درصد از جامعه آماري به پسران اشاره كرده اند، ۶ درصد به دختران و ۳۳ درصد به گزينه هر دو مورد پاسخ داده اند.
طي تحقيق به عمل آمده ۲۴ درصد از پاسخگويان جامعه آماري، مشكلات خانوادگي و بي توجهي خانواده ها را بيشترين و مهمترين عامل در اعتياد دختران به موادمخدر دانسته اند. در دسترس بودن موادمخدر، و دوستان ناباب هركدام با ۸ درصد دررتبه بعدي قراردارند و خود فرد با ۶ درصد، (افسردگي، عدم اعتماد به نفس و كمبود شخصيت) و فقر و بيكاري هر كدام با ۵ درصد، ثروت زياد، مدارس و دانشگاهها و (بالابودن هزينه تفريح هاي سالم) و (محدوديت دختران) هركدام با ۴ درصد و وسايل ارتباط جمعي از جمله تلويزيون با ۲ درصد مهمترين عامل در اعتياد دختران به موادمخدر بوده است. ۳۰ درصد از پاسخگويان نيز به گزينه همه موارد اشاره كرده اند.
همچنين به اعتقاد ۷۸ درصد پاسخگويان گرايش دختران به موادمخدر در شمال شهر تهران بيشتر از جنوب آن است. ضمن آنكه ۹ درصد از پاسخگويان به گزينه كم و ۱۲ درصد به گزينه اصلاً اشاره كرده اند. ۴۵ درصد از پاسخگويان اين تحقيق تاحدودي و ۴۳ درصد زياد كشيدن سيگار را نخستين عامل در تمايل دختران به موادمخدر دانسته اند، ۸ درصد كم و ۴ درصد اصلاً اين عامل را در تمايل دختران به موادمخدرمؤثر ندانسته اند.
اعتقاد به اين مطلب كه «در مدارس دخترانه موادمخدر به راحتي رد و بدل مي شود»، در نزد ۲۱ درصد از پاسخگويان به مقدار «زياد» و در نزد ۴۰ درصد «تاحدودي» و در نزد ۳۱ درصد «كم» بوده است. ۵ درصد پاسخگويان هم «اصلاً به اين مطلب اعتقادي نداشته اند.
آزادي زياد در گرايش دختران به موادمخدر مؤثر است اين پاسخ ۷۹ درصد از پاسخگويان ما در اين نظرسنجي بود و ۱۵ درصد از پاسخگويان اعتقاد داشته اند كه آزادي زياد درگرايش دختران به موادمخدر كم مؤثر است. تنها ۶ درصد از پاسخگويان گزينه اصلاً را علامت زده اند.
همچنين به اعتقاد ۵۷ درصد از جامعه آماري اين نظرسنجي مسؤولان مبارزه با موادمخدر براي مقابله با اعتياد كوتاهي مي كنند و به اعتقاد ۲۰ درصد ديگر تا حدودي و ۱۷ درصد ديگر، كمي مسؤولان موادمخدر كوتاهي مي كنند. ۶ درصد ديگر به گزينه اصلاً پاسخ داده اند. ازدياد جمعيت و گستردگي و گوناگوني اقشار در ايجاد بزهكاري و گرايش به اعتياد مؤثر است. ۳۷ درصد از پاسخگويان زياد به اين مطلب اعتقاد داشته اند. ۴۵ درصد تا حدودي و ۱۱ درصد كم به اين مطلب اعتقاد داشته اند. ۵ درصد اصلاً اعتقادي به اين مطلب نداشته اند. ۲ درصد به اين سؤال پاسخي نداده اند. راههاي پيشگيري از اعتياد چيست؟ فراهم آوردن تفريحات سالم براي جوانان بويژه دختران با ۱۳ درصد، جمع آوري موادمخدر از ميان جامعه با ۱۱ درصد، تدوين قوانين جدي براي مبارزه با اعتياد و برخورد با معتادان با ۹ درصد، كنترل جوانان با ۷ درصد، آموزش به خانواده ها با ۴ درصد از جمله پيشنهادات مردم براي پيشگيري از اعتياد بوده است. ۵۶ درصد گزينه همه موارد را انتخاب كرده اند. در اين نظرسنجي ۲۷ درصد زير ۲۰ سال، ۵۲ درصد بين ۲۱ تا ۳۰ سال، ۱۴ درصد بين ۳۱ تا ۴۰ سال، ۵ درصد بين ۴۱ تا ۵۰ سال و ۲ درصد بالاي ۵۰ سال سن داشته اند. شغل ۴ درصد از جامعه آماري كارمند، ۴ درصد آزاد، ۴۲ درصد دانشجو و محصل، ۸ درصد پزشكي و مهندسي، ۱۳ درصد فرهنگي يا هنري، ۱۵ درصد خانه دار و ۵ درصد بيكار بوده اند. ۹ درصد از پاسخگويان به اين سؤال پاسخي نداده اند.


منبع :http://forum.iransalamat.com