تالار گفتگوی تخصصی متا

انجمنهای عمومی - اجتماعی => مرجع اعتیاد => شیشه (مت آمفتامین) => نويسنده: کمال حقیقی در ۱۱ بهمن ۱۳۸۹ - ۲۱:۵۹:۵۷

عنوان: سالانه شش هزار میلیارد تومان، حداقل ضرر اقتصادی سوءمصرف موادمخدر در کشور
رسال شده توسط: کمال حقیقی در ۱۱ بهمن ۱۳۸۹ - ۲۱:۵۹:۵۷


جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خبرداد:
سالانه شش هزار میلیارد تومان، حداقل ضرر اقتصادی سوءمصرف موادمخدر در کشور


جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر حداقل پیامد و ضرر اقتصادی ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در کشور را سالانه حدود شش هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» ایسنا، با تکیه بر رقم ذکر شده افزود: به همین دلیل است که گفته می‌شود سوءمصرف مواد مخدر از تهدیدات بزرگ کشور است و کنترل و کاهش مصرف مواد را باید با برنامه‌ای مدون و همه‌جانبه پیش برد.

وی با تاکید بر این که دستگاه‌های ذی‌ربط باید به صورت ساختارمند پاسخگوی تکالیف تعیین شده خود از نظر کم‌کاری و پرکاری در حیطه پیشگیری از سوء مصرف مواد باشند، عنوان کرد: این امر علاوه بر آن که از وظایف حاکمیتی به شمار می‌رود، اما مشارکت مردم و دستگاه‌های اجتماعی را نیز می‌طلبد.

جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه با این اعتقاد که در بخش «درمان اعتیاد» چنان چه مردم به صورت صد در صدی مداخله کنند، سرعت کار بسیار بیشتر می‌شود، اظهار کرد: با ورود نهادهای اجتماعی، سازمان‌های مردم نهاد و همچنین بخش خصوصی به عرصه درمان اعتیاد طی دو تا سه سال گذشته، سرعت درمان و همچنین تعداد افراد تحت پوشش درمان افزایش یافته است.

طاهری ایجاد انگیزه را از دیگر مولفه‌های بخش پیشگیری از سوءمصرف مواد با استفاده از مشارکت مردمی خواند و ادامه داد: مردم باید بدانند از آن‌ها چه می‌خواهیم که این امر و همچنین خواسته‌ها و مطالباتشان در طرح جامع پیشگیری از اعتیاد پیش‌بینی شده است.

وی با بیان این که پیش‌بینی می‌شود، انجمن‌های اولیا و مربیان آموزش و پرورش بیشترین تاثیر را در حوزه پیشگیری از اعتیاد دارند، گفت: در طرح جامع پیشگیری از اعتیاد حتی دست نیروی بسیج را نیز فشرده‌ایم تا با کمک آن‌ها مصون‌سازی جدی را در بخش پیشگیری از اعتیاد داشته باشیم.

جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به بخشی از مواد مخدر کشف شده که وارد صنایع داروسازی و تبدیل به مواد اولیه دارویی می‌شوند، عنوان کرد: در گذشته این مواد اولیه را با التماس و گدایی از دنیا و با قیمت‌های گزاف خریداری می‌کردیم، اما امروز در صنایع تبدیلی کشور مواد مخدر به مواد اولیه تبدیل می‌شود که این امر باعث استقلال اقتصادی را نیز در پی داشته است.

طاهری با بیان این که معتقد به مهار اعتیاد در کشور هستیم، گفت: این در حالیست که از تغییر الگوی مصرف به شدت نگران هستیم. البته مهار اعتیاد در کشور به این معناست که به همان میزانی که افراد معتاد تحت درمان قرار می‌گیرند، به همان میزان نیز به چرخه اعتیاد وارد می‌شوند.

وی خاطر نشان کرد: همین امر هر چند باعث شده تا تعداد معتادان ثابت بماند، اما باید به تبعات و پیامدهای منفی ناشی از مسیری که معتادان می‌گذرانند، توجه داشت و در این زمینه درصدد پیشگیری از ورود افراد به عرصه اعتیاد هستیم.



منبع:سایت رسمی ستاد مبارزه با مواد مخدر (http://dchq.ir)