تالار گفتگوی تخصصی متا

مرجع علوم انسانی متا => مدیریت عمومی => مرجع برنامه ریزی علوم اداری و مدیریت => رهبری => نويسنده: کـوکـبـی در ۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۲:۳۸

عنوان: تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۲:۳۸
سلام

با آرزوی ایامی شاد و پر مسرت

همه می دانیم که مجموعا ، ما ایرانیها در دوران فعلی که در حال سپری کردن و از دست دادن آن هستیم در کارهای انفرادی موفق تر هستیم تا در کارهای غیر انفرادی !!!

در حالیکه همه شاهد فاجعه زلزله در کشور ژاپن بودیم و یکی از مواردی که بارزه این اتفاق بود روحیه غیر انفرادی آنها که بیش از پیش رخ نمایی می کرد بود.

حال به نظر شما فرق کار تیمی با کار گروهی در چیست ؟؟؟

                                        درود
عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: DiYakO در ۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۳:۴۱
كار تيمي همواره ضروري است چون به شما اجازه مي‌دهـد تـا در صورت بروز مشكل، فرد ديگري را نكوهش كنيد!
عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۱:۳۸
سلام

در بسیاری از مواقع کلمات تیم و گروه  به جای یکدیگر به کار می روند. اما در واقع بین « تیم » و « گروه » تفاوتهایی وجود دارد، خصوصاً مهم است که به تفاوت این عبارت در محیط کار و متون مدیریتی توجه داشته باشیم. بسیاری از کارشناسان که در حوزه مسائل مدیریت و رهبری نظر داده اند، بر این باور هستند که باید تیمهای کاری ایجاد کرد نه گروه های کاری. به عبارتی تیمهای کاری ارجح هستند.

لطفا نظرات خودتون رو در این زمینه بفرمایید   .                     با تشکر

عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: اکبرزاده در ۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۹:۱۱
با سلام

ایرانیها افراد بسیار توان مندی هستند

ولی چون قوانین ما در خیلی موارد ناقص هستند

و احتیاج به یک باز نویسی کامل دارد

و این باز نویسی دست و پاهای خیلی را از آزادی های بی حد و حصر

خواهد بست در نتیجه هیچ متولی برای این باز نویسی وجود نخواهد

داشت .

به همین دلیل هر گونه اجتماع و کار تیمی ضمانت اجرا را برای هیچ یک

از افراد تیم حفظ نخواهد کرد و خطر ریسک پذیری در سرمایه گذاری و

هرگونه تحقیقات علمی بسیار بالا خواهد بود زیرا هر آن ممکن است با

توجه به بی قانونی و گریزهای بسیار در قوانین کشوری ما به خاطر

خیانت هر کدام از اعضای تیم تمامی دست آورد های تیم و گروه کاری و

علمی و و و و  به راهی از دست برود.

پس در ایران تا قوانین این گونه هستند اصلا فکر کار تیمی و گروهی را

ننمائید0





عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۴:۱۷
و این باز نویسی دست و پاهای خیلی را از آزادی های بی حد و حصر

خواهد بست
در نتیجه هیچ متولی برای این باز نویسی وجود نخواهد

داشت .

به همین دلیل هر گونه اجتماع و کار تیمی ضمانت اجرا را برای هیچ یک

از افراد تیم حفظ نخواهد کرد و خطر ریسک پذیری در سرمایه گذاری و

هرگونه تحقیقات علمی بسیار بالا خواهد بود زیرا هر آن ممکن است با

توجه به بی قانونی و گریزهای بسیار در قوانین کشوری ما به خاطر

خیانت هر کدام از اعضای تیم تمامی دست آورد های تیم و گروه کاری و

علمی و و و و  به راحتی از دست برود.


پس در ایران تا قوانین این گونه هستند اصلا فکر کار تیمی و گروهی را

ننمائید
با سلام

از فرمایشات شما این طور به نظر می رسد که از عوامل شکست خوردن یا پیشتر از آن عدم تشکیل کار گروهی موارد قرمز رنگی هستند که حقیر مشخص نمودم

مورد بعد اینکه به نظر حقیر درست است که زمینه کار گروهی یا تیمی در ایران کم است اما معنای آن به هیچ عنوان این نیست که هیچ وقت برای کار گروهی یا تیمی هیچ اقدامی نباید کرد که به تدریج چاره ای جز سرمایه گذاری برای کارهای تیمی و گروهی وجود نخواهد داشت .


اما مورد سوال بنده بیشتر به مقایسه تیم و گروه بر می گردد زیرا تیم تفاوتهای زیادی با گروه دارد
لطفا نظرات خودتون رو بفرمایید

                                                        با تشکر
عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۴۴:۳۳
با سلام مجدد

در کتاب مهارت های زندگی 2 اثر آقای منصور دهستانی که چهار کتاب در قالب 4H را برجای گذاشته اند چنین آمده است :

گروه :مجموعه ای از افراد که برای رسیدن به هدف مشترکی گرد هم آمده اند برای مثال یک دسته بوفالو یک گروه با ویژگی های زیر است :

تیم :
مجموعه ای از افراد با دانش و مهارتهای مکمل یکدیگر که برای رسیدن به هدفی مشترک گرد هم آمده اند و برای رسیدن به هدف و ماموریت اصلی تیم به یکدیگر تکیه می کنند (همدل ، همدست و هم داستان هستند ) برای مثال یک دسته غاز یک تیم با ویژگیهای زیر است :

                                             با احترام
عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۱۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۸:۰۱
سلام

 مهمترین تفاوتهای تیم و گروه :
ویژگی  گروه  تیم
ماهیتدل بخواهی و قراردادی ، ناهماهنگ و فاقد پیوستگی ، افراد گروه معمولا ماهیت ،هویت و توانمندی های خود را در گروه نشان نمی دهندباانگیزه ، پیوند محکم و اداره شده و زمینه ساز شکوفاشدن هویت و ماهیت و توانمندی های افراد
چارچوب زمانیمستمرووظیفه ایمقیاس زمانی مشخص و هدف سازو هدف گرا
کارکردکلی یا متعدد،ممکن است هم افزای منفی باشد و نتیجه کارگروه کم ترازنتیجه کارتک تک اعضا شودتکلیف ویژه و مشخص ، هم افزایی مثبت است
اهداف و آرمانکلی ، متعدد یا مبهم مشخص ، واحد و تعریف شده
مسولیت هاکلی یا مشترک تخصیص درونی نقش ها و مسولیت ها
پاسخگوییمبهم و توزیع شده ؛ اعضا تنها برای انجام وظیفه و تکلیف با یکدیگر کار می کنند و معمولا به طور غیروابسته به یکدیگر در محل کار حضور می یابند و اهداف متفاوتی را دنبال می کنندعملکرد درراستای اهداف ،اعضا باوردارند که به یکدیگر دلبسته هستند و دستیابی به اهداف فردی و گروهی در گرو مشارکت و همدلی در کارها صورت می کیرد
ارتباطضعیف ،اعضادرفرایندتصمیم گیری مشارکت نمی کنندو تطابق و سازگاری و همرنگ جماعت شدن اهمیت بیشتری درمقایسه با کسب نتایج مثبت داردارتباط میان اعضا بسیار زیاد و گسترده است و فرصت های زیادی برای بحث و گفتگو وجود دارد .کنش متقابل و وابستگی متقابل زیاد است .
پیوندهاعلایق مشترک ،دارای آرمان مشترک نیست و هریک از اعضا ممکن است با انگیزه و یا دلیل دیگری به گروه پیوسته باشد .اهداف و تعهد مشترک ، دارای آرمان مشترک هستند و همه اعضا به آن آرمان ایمان دارند ، درفرآیند تصمیم گیری مشارکت کرده و دستیابی به نتایج مثبت و نه الزاما تطابق و سازگاری ، از اهمیت بالایی برخوردار است .
انگیزشضعیف ، ارتباط بین اعضا کم و یا ناچیز است .اعتماد پایین است .قوی ، ارتباط بین اعضا گسترده است و فرصت بحث  و تبادل افکار فراهم است . درجه اعتماد به هم زیاد است .
عضویتمتنوع ،کنش های متعددو نسبتا آزاد ،هیچ گونه حمایتی ازطرف اعضا گروه به دیگر اعضا نمی شودانتخاب شده و یک دست یا مکمل ، حمایت زیادی از طرف گروه درمورد تک تک اعضا صورت می گیرد .
اندازهبزرگ یا کوچک نسبتا کوچک
جای دادن عضو جدیداختصاصی ، اعضا از پذیرش و قبول افراد تازه صرف نظر می کنند،زیرا می خواهند راه و روش گذشته خود را ادامه دهند ئ تاکید بیشتر برروی تطابق و سازگاری اعضا دارند .سازماندهی شده ، به اعضا تازه وارد خوش آمد گفته می شود و برای پربارتر کردن و رسیدن به نتایج بهتر ازآنها استقبال می شود .
رهبریضعیف . معمولا در داخل گروههای کاری ، هسته های تصمیم گیری خود گردان و سازمان غیررسمی تشکیل می شود . افراد ماهیت خود را پنهان می کنند. شفاف و واضح ، اعضا با مهارتهای کاری ، دانش و تجربیات مختلف به آسانی با یکدیگر همکاری می کنندو انسجام می یابند
فرهنگ رایجبه دلیل عدم درک و شناخت درست از وظایف خود و همکاران ، باور و انگیزه کافی در افراد وجود ندارد و محافظه کاری و پنهان کاری رواج دارد .جوی دوستانه و سرشار از صمیمیت حاکم است و بیان آزادانه عقاید و ایده ها مورد تشویق و حمایت قرار می گیرد .

با توجه به تفاوتهای عنوان شده لینکهای زیر نیز بسیار مفید و خواندنی هستند
http://irmeta.com/meta/index.php/topic,5506.0.html
http://irmeta.com/meta/index.php/topic,5715.0.html


                                      با احترام
عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۱۵ خرداد ۱۳۹۰ - ۲۱:۰۸:۳۰
سلام

در لینک دوم در ارسال قبل
http://irmeta.com/meta/index.php/topic,5715.0.html
که توسط جناب آقای احسانی گرامی با عنوان 5 دشمن کار تیمی در دانلود سنتر بصورت pdf قرار گرفته است نکات مطرح شده خالی از لطف نیستند .

داستان مربوط به شرکتیست که باوجود داشتن بهترین متخصصها ، سرمایه و نقدینگی و فناوریها متاسفانه دچار شکست شده است و کاترین تنها ضعف را نبود کار تیمی (در لایه های مختلف ) بین متخصصین می داند و برای آن دعوت شده است .

لطفا تصویر اول که مربوط به صفحه دهم این پی دی اف است راملاحظه فرمایید

کاترین در این pdf معتقد است
1-  اولین دشمن کار تیمی بی اعتمادی است . زمانیکه بی اعتمادی حکم فرما باشد افراد مجبورند سپرها و دیوارهای ستپری را برای جلوگیری از آسیب پذیری بچینند و بهر حال نتیجه آن شکست حتمی در کار گروهی و از آن مهمتر کار تیمیست .

شما نیز امتحان کنید !!! سعی کنید اعتماد کنید وقتی سعی می کنیم به افراد اعتماد کنیم بهتر می توانیم این مورد را درک و بررسی کنیم .

2-ترس از برخورد : همانطور که در تصویر آمده تیم برای هماهنگی نیاز به دور هم بودن دارد و تا موضوع قابل توجهی وجود نداشته باشد هیچ تیمی دور هم جمع نخواهند شد . حال در برخی دور هم بودنها افراد از برخورد نگرانند بنابراین بصورت ظاهری با هم سازگار می شوند و این خصوصیت تیم را می پاشاند و به حالت گروه (درجه نازل تر تیم ) نزدیکتر می کند. درحالیکه بحث و عدم سازگاری ظاهری افراد را به هم نزدیکتر می کند و اعتماد را ریشه دار تر خواهد نمود .
این مورد در مقایسه مهمترین تفاوتهای تیم و گروه در ارسال قبل در مساله ارتباط در مقایسه ششم ، نیز آمده است .

3- ترس از برخورد موجب عدم مشارکت در حالت مناسب خود در تصمیم گیریها خواهد شد و عدم مشارکت ابهام آفرین است زمانیکه ابهام بوجود بیاید تعهد شکل کمرنگی خواهد داشت

4- زمانیکه تعهدی نباشد مسولیت پذیری معنا ندارد و افراد در کارهایی که انجام می دهند خیلی به نتیجه کار خود چنانچه باید فکر نمی کنند و اینجاست که معیارها در نازل ترین شکل خود رخ نمایی می کنند و همان بحث قدیمی رجحان محتوا بر شکل ضروری می شود .

5- گاهی افرادی در تیم فقط خود را می بینند و خیلی به مصلحت و آینده تیم اعتنایی نمی کنند (البته باید گفت متاسفانه) ; که ممکن است دلایل متنوعی داشته باشد
ممکن است این مساله در امتداد 4 مورد قبل باشد که زمانیکه معیارها منطقی نیستند افراد بیشتر به فکر تامین خودشان خواهند بود(که رفتار های ناشایست و خودخواهانه کاملا مشهود می شوند )
ممکن است شخص دارای روحیه گروهی قویتری نسبت به روحیه تیمی یا بدتر از آن دارای روحیه انفرادی قویتری نسبت به روحیه تیمی یا گروهی باشد .(که همانطور که بیان شد تیم به گروه سرتر است و بسیاری از گروهها و افراد توسط تیمها هدایت می شوند )
و یا تحت تاثیر صحبت دیگران به سوء استفاده کشیده شود
یا اینکه فرد بجای بزرگواری ، دچار خودبزرگ بینی باشد (بدون هیچ رزومه قابل اتکا)


و .... .... ....

در تصاویر بعدی که صفحه یازده از پی دی اف فوق الذکر هستند بر ضرورت کار تیمی حتی به شرط وجود بهترین متخصصین ، بالاترین سرمایه ها و نقدینگیها و فناوریها تاکید شده است


در این بخش بعد از اینکه مساله کار تیمی شکافته می شود با توجه  به اینکه ممکن است هر شخص در یک تیم بزرگ عضو چند تیم کوچکتر در همان تیم بزرگ باشد ضرورت الویت بندی و تقدم تیمها را بیان می کند که فوق العاده حائز اهمیت است چرا که چنانچه نتوانیم این الویت را تشخیص دهیم دوباره به آفت شماره 5 (خودبینی و منیت که موجب عدم توجه شخص به مسائل سازمان و تیم می شود و فقط خود را خواهد دید و تمام موارد 1 ،2 ، 3 ، 4 را در خود دارد و راه میانبری برای شکستن کار تیمی است  ) که در بالا بیان شد برگشت خواهیم کرد .


احتراما ضمن تشکر از آقای احسانی عزیز ،  مطالعه این Pdf را به همه علاقه مندان کار تیمی پیشنهاد می کنم .
                                                                        پیروز باشید
عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۱۶ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۳۰:۴۲
سلام

گامهای شکل گیری گروه و تیم را می توان به این صورت بیان کرد :
مرحله های اول و دوم : آشنایی و شکل گیری
تیم با مساله آشنایی افراد ، روشن شدن هدف ها و مرزهایش رو برو می شود .روابط و اعتماد پایه ریزی می شود. در این مرحله روشن کردن چشم انداز ازسوی رهبران تیم ضرورت دارد .ویژگی های اصلی این مرحله هیجان و اضطراب ، وابستگی و اعتماد سازی است .در پایان مرحله ، شکل گیری تعاون است و اختلافها نادیده گرفته می شوند.افراد با استانداردها و انتظارها آشنا وبه چشم انداز تیم متعهد می شوند . با حفظ یگانگی و همبستگی نقش ها متمایز و روشن می شوند و سطوح سرمایه گذاری شخصی معین می شود .
 
پرسش های افرادتیم در مرحله آشنایی اولیه اینها هستند :

مرحله سوم : مرحله تعامل (تلاطم یا توفان ) :
دراین مرحله مقابله ، تک روی و تعارض بروز می کنند . سرپیچی از هنجارها و انتظارهای تیم و انتخاب فرد محوری یا تیم گرایی از یک سو (افراد تیم ) و تمرکز بر بهبود کار و قدردانی از موفقیت های تیم و تشویق رابطه های برنده / برنده از سوی دیگر (برخی رهبران ) مهمترین چالشهای این مرحله است .

مهمترین مسائل این مرحله مدیریت تعارض و حل اختلاف ،غلبه بر فرد اندیشی و رسیدن به گروه اندیشی و بررسی فرایندهای کلیدی کارتیم است .


رهبران تیم رو (برخلاف تک رو ) هدف مشترک را یادآوری می کنند و با پافشاری برروی چشم انداز در میان افراد تعهد می آفرینند.

پرسشهای افراد تیم در مرحله تعامل اینهاست :
در صورت نبود شایستگی های رهبری تیم می تواند در این مرحله از هم بپاشد و تبدیل به گروه شود .

مرحله چهارم و پنجم : انسجام (تعادل یا اجرا ) و تکامل (کارایی ) :

دراین مرحله تیم با نیاز به بهبود پیوسته ، نوآوری ، سرعت و سرمابه گذاری روی مهارت های اصلی روبروست .
حمایت از اندیشه های نو ، خلاق و پویاس افراد و هماهنگی برای اجاری آنها و تشویق عملکرد بالا از سوی رهبران تیم مهمترین چالشهای این مرحله است .
دراین مرحله اعتماد متقابل زیاد است و افراد بدون قید و شرط به تیم متعهد هستند .روابط افراد چند بعدیست و آموزش متقابل در جریان است .کارافرینی و خودکفایی تیم از میوه های این مرحله است .بهره برداری از مهارتهای اصلی افراد ، تشویق بهبود پیوسته و پیش بینی نیازها و پاسخ پیشاپیش به آنها و افزایش سرعت و وقت شناسی و تشویق مشکل گشایی خلاق به مهترین کار تیم تبدیل می شود . درجریان فعالیت تیم پیوسته بازخورد عملکرد گرفته می شود و افراد یکدیگررا به پیش روس تشویق می کنند.
پرسشهای افراد تیم در مرحله انسجام اینهاست :

مرحله ششم همسویی
دراین مرحله تیم به اوج هم سویی در بینش و عملکرد دست پیدا می کند .تیم توسعه می یابد و ساختار شبکه ای تیم در سرتاسربرنامه توسعه تیم گسترش می یابد .استانداردهاو الگوهای سرآمدی و کارآمدی تیم تدوین می شوند و برنامه های توسعه چشم انداز و عملکرد تیم ترسیم می شوند . مدیریت خوشنامی مهمترین چالش رهبران این تیم هاست .
 الگوبرداریها و بهبود پیوسته فرایندهای کاری و مهندسی مجدد فرآیندهای تیم دراین مرحله انجام می شود .
برخی پرسشهای افراد تیم در مرحله همسویی اینهاست :

پرفسور شوجی یاما (Shoji Yama) گفته است :کارتیمی مهارتی نیست که بتوان آنرایکباره آموخت . وی در تشبیه کارتیمی می گوید : کارتیمی همانند اتصال دوشاخه ماشین لباسشویی با پریز برق نیست که باعث روشن شدن آن می شود ، بلکه مشابه پرورش گل است .کارتیمی مستلزم پرورش افراد است .هریک از افراد تیم علاوه براینکه می بایستی در داخل تیم و به صورت تیمی با هم کارکنند ، می بایستی خارج از تیم و به صورت انفرادی نیز وظیفه ها و مسولیتهای مربوط به کار تیمی را انجام دهد .

                     در همین جا از زحمات جناب آقای منصور دهستانی کمال تشکر را دارم .
عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۱۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۲۱:۵۹:۱۵
سلام

عیب های کارتیمی (گروهی ) :


                                    پیروز باشید
عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۱۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۰:۴۴
سلام

آفتهای کارتیمی

                                               با تشکر
عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: اجـاقـی در ۱۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۹:۵۸:۰۸


ده تفاوت اساسی تیم و گروه

نویسنده: نایجل ویلیامز

مترجم: سید محمد موسوی


هدف از تشکیل یک تیم حصول اهدافیست که بدست آوردن آنها توسط کار فردی امکان پذیر نیست. هدف و مقصود یک تیم فعالیت، حصول نتایج و بدست آوردن پیروزی در محیط و بازار کار است.

بهترین مدیران آنهایی هستند که بتوانند گروهی از افراد را گرد هم آورده و آنها را بشکل یک تیم درآورند. در ادامه به بیان ۱۰ تفاوت اساسی بین تیم و گروه خواهیم پرداخت که شما را در ایجاد تیمی فعال و مولد یاری خواهد نمود.



ادراک

در یک گروه، اعضاء بر این باورند که برای مقاصد اجرایی گرد هم آمده اند. در این بین ممکن است افراد در کارهای یکدیگر نیز دخالت کرده و بخاطر منافع خود، منافع دیگران را به خطر انداخته و یا آنرا نادیده بگیرند.

در یک تیم، اعضاء استقلال خود را دریافته اند و می دانند که بهترین راه حصول اهداف فردی و گروهی، پشتیبانی متقابل است. در تیم، زمان با کشمکش در خصوص ریشه ها و پایه ها و بدست آوردن مقاصد شخصی به قیمت به خطر انداختن مصالح دیگران هدر نمی رود.

مالکیت

در یک گروه، افراد بیشتر بر روی خود و اهداف خود تمرکز می کنند، چراکه نقش بسزایی در برنامه ریزی اهداف و مسیر حرکت بخش خود ندارند. آنها به شغل خود بعنوان یک کار استخدامی نگاه می کنند. در یک گروه افراد بیشتر به دنبال نفع شخصی خود هستند.

در یک تیم، افراد نسبت به کار و بخش خود احساس مالکیت می کنند، چراکه آنها نسبت به اهداف و ارزش هایی که خود در بوجود آوردن آنها سهیم بوده اند متعهد هستند.



خلاقیت و همکاری

در یک گروه، به جای نظرخواهی درباره بهترین رویکرد کاری، کارها به افراد دیکته می شود. ابراز پیشنهادات و خلاقیت تشویق نمی شود.

در یک تیم، افراد با بکارگیری استعدادهای شخصی، دانش و خلاقیت در موفقیت سازمان خود مشارکت می نمایند.



اعتماد

در یک گروه، افراد یک حس عدم اعتماد نسبت به انگیزه های همکاران خود دارند، چراکه نقش آنها را در سازمان درک نمی نمایند. در یک گروه، ابراز نظر یا مخالفت، عملی تفرقه انداز و غیرحمایتی در نظر گرفته می شود.

در یک تیم، افراد در فضایی مملوح از اعتماد فعالیت می نمایند و نسبت به ابراز ایده ها، نظرات، مخالفت ها و احساسات خود تشویق می شوند. یک تیم سؤالات و پرسش های اعضاء خود را با آغوش باز می پذیرد.



درک متقابل

در یک گروه، افراد در مورد حرف های خود خیلی احتیاط می کنند، لذا هیچگاه فضایی برای درک واقعی فراهم نمی شود. ممکن است افراد نا آگاه به بازی گرفته شوند و یا برای مچ گیری تله ای برای آنها فراهم شود.

در یک تیم، اعضاء ارتباطات باز و صادقانه را تمرین می کنند. آنها تلاش می کنند نقطه نظرات یکدیگر را درک نمایند.



رشد فردی

در یک گروه، افراد از آموزش خوبی برخوردار می شوند، اما در نحوه و چگونگی بکارگیری آن در کارشان توسط مدیر و گروه کاری محدود می شوند.

در یک تیم، اعضاء تشویق می شوند تا مهارت های خود را توسعه داده و آنها را در کار خود بکار گیرند. آنها پشتیبانی مستقیم تیم را به وضوح مشاهده می کنند.



رفع تضادها

در یک گروه، افراد خود را در وضعیت های تضادی می یابند که چگونگی حل آن برای آنها نامعلوم است. ممکن است سرپرست یا مدیر آنها تا بروز آسیب جدی (وضعیت بحران) از مداخله دوری گزیند.

در یک تیم، اعضاء این نکته را درک می نمایند که تضاد یکی از جنبه های عادی فعل و انفعالات روابط انسانی است و به چنین وضعیت هایی به چشم فرصتی برای ایده های جدید و خلاقیت می نگرند.



تصمیم گیری مشارکتی

در یک گروه، افراد ممکن است در یک تصمیم گیری که بر روی گروه تأثیرگذار است شرکت نموده یا ننمایند. در یک گروه، اغلب اوقات مطابقت و همرنگی با جماعت مهمتر از نتایج مثبت است. وضعیت های برنده/بازنده در یک گروه بسیار عادی است.

در یک تیم، اعضاء در تصمیم گیری های تیم مشارکت می نمایند، اما می دانند که لیدر تیم باید در مواقعی که تصمیم گیری نهایی با مشکل مواجه شده و یا در مواقع اضطراری، تصمیم نهایی را اتخاذ نماید. وضعیت های برنده/برنده در تمامی اوقات هدف غایی تیم می باشد.



رهبری شفاف

در یک گروه، اعضاء تمایل دارند در محیطی کار کنند که استانداردهای عملکرد تعریف نشده باشد. لیدرها معمولاً در صحنه عمل حضور نداشته و ترجیح می دهند از پشت میز کارشان رهبری کنند.

در یک تیم، اعضاء در یک محیط ساخت یافته فعالیت می کنند. آنها می دانند که مرزهایی وجود داشته و چه کسی تصمیم گیرنده و مرجع نهایی است. لیدر استانداردهای عالی عملکرد مورد توافق همه را تعیین نموده و از طریق مشارکت فعال و راغب گروه مورد احترام قرار می گیرد.



تعهد

در یک گروه، اعضاء تعهد خاصی نسبت به برتری و افتخار فردی ندارند. تراز عملکرد معمولاً متوسط است. جابجایی پرسنل معمولاً زیاد دیده می شود، چراکه افراد مستعد سریعاً در می یابند که:

الف) انتظارات شخصی آنها تأمین نمی گردد

ب) رشد نمی کنند و از دیگران یاد نمی گیرند

ج) با بهترین افراد همکاری ندارند

در یک تیم، فقط آنهایی که به برتری و عملکرد عالی متعهد هستند استخدام می شوند. اعضاء آینده تیم در پشت در صف می گیرند تا بتوانند بر اساس سطوح بالای مهارت خود به استخدام تیم درآیند. همه افراد در محیطی سازگار و هماهنگ با یکدیگر کار می کنند.

عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۲۵ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۰:۲۱:۴۰
سلام دوباره

سلام
با تشکر از مطلب مفیدی که قراردادید
 

گامهای پیاده سازی کارتیمی

                                    پیروز باشید
عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: xman در ۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۲:۱۵
سلام
ما درکارتیمی ضعیف هستیم چون ازبنیان به ماتک روی آموزش داده شده،ازاول دبستان همه تلاش خانواده اینه که شاگرداول بشیم.برای آموزش پرورش هم شاگرداوله مهمه.نتیجه وضعیت الان ماست.
عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۹:۳۱
سلام


برای کار گروهی دو عامل فرهنگ و قانون تاثیر گذاراست. وقتی تمام افکار روی منافع شخصی متمرکز است مسلما" منافع اجتماع و گروهی ازبین خواهد رفت. به همین دلیل کارهای گروهی مورد خیانت قرار گرفته هر چند وقتی گروه یا اجتماع آسیب می بینند به فرد هم آسیب زده میشود.
عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: اورش در ۷ مرداد ۱۳۹۰ - ۲۲:۳۳:۵۹
فكر ميكنم كار گروهي يك مشكل اساسي داره  چون  نتيجه كار بنام رهبر گروه
كه اگر  پيروزي  باشه متاسفانه زحمت اعضاي گروه اصلا ديده نميشه  و اگر شكست بخوره  معمولا فقط رئيس گروه عوض ميكنند و تمام مسئوليت پاي اون نوشته ميشه كه بنظر من اصلا صحيح نيست و مشكل اساسي ما در كار گروهي عدم اعتماد بهمديگر كه فكر ميكنيم اگر معلوماتمون در اختيار يكديگر قراردهيم  فردا جاي ما رو در مجموعه خواهند گرفت  و بهمين دليل عدم اعتماد و عدم ثبات كاري معمولا در كشور ما كار گروهي خيلي كم انجام ميشه 
كار تيمي بسيار عالي و چون تمامي اعضا به يك نسبت خودشان رو در موفقيت و شكست پروژه كاري سهيم ميدوند و براي همين حداكثر تلاششون و ميكنند تا به هدف برسند و نتيجه كار به كل تيم نسبت داده ميشود

كار انفرادي با اينكه خيلي سختر است ولي بنظر من نتيجه از كار گروهي بهتر چون شخص مسئول جوابگويي نسبت به  كاري كه فقط خودش وظيفه انجام دادن داره در نتيجه تلاش ميكنه بنحوه احسن انجام بده
ولي متاسفانه در كشور ما فرهنگ كار تيمي اصلا وجود نداره حتي در رسانه فيلمهاي كه نشون ميده معمولا كارهاي تيمي يك نفر خيانت ميكنه و تيم از هم ميپاشه  ولي در رسانه غربي از در مقطع ابتدايي بچه هاي دبستاني  بيشتر كارها بصورت تيمي انجام ميدهند و روحيه كار  تيمي در بچهگي در شخص نهادينه ميشه نهايتا چنين شخصي فردا كه وارد اجتماع شد  حتما موفقتر خواهد بود






عنوان: پاسخ : تفاوت کار تیمی !!! با کار گروهی !!! و کار انفرادی !!!
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۱۷ آبان ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۰:۳۶
سلام

ضمن تشکر از نظرات دوستان گرامی

متا به عنوان یک گروه علمی متشکل از تیم های علمی در تخصصهای مختلف ، می تواند یک مجموعه گرانبهای تجربه از کار تیمی و کار گروهی باشد که امیدواریم در این امر به عنوان الگوی تیم کاری و گروه کاری در کشور مورد استناد باشیم .

                                      شاد باشید و استوار

Users found this pages searching for: