تالار گفتگوی تخصصی متا

انجمنهای عمومی - اجتماعی => شیشه (مت آمفتامین) => مرجع اعتیاد => درمان شیشه (مت آمفتامین) => نويسنده: کمال حقیقی در ۱۳ دی ۱۳۸۹ - ۱۱:۴۹:۲۳

عنوان: چند نکته در مورد درمان شیشه
رسال شده توسط: کمال حقیقی در ۱۳ دی ۱۳۸۹ - ۱۱:۴۹:۲۳
اکثر مشاوره های صورت گرفته با خانواده هایی که عضوی معتاد به شیشه و مواد روانگردان داشته اند ، عدم تمایل به درمان و انکار اعتیاد آن عضو معتاد در خانواده را  بعنوان سد و مانع ایی برای بهبودی قلمداد میکنند،لذا بر آن شدیم تا نکاتی را برای رفع این مانع  بصورتی مختصر توضیح دهیم:
1-بعنوان یک اصل کلی ، خانواده ها نمی بایست به عضو معتاد خود در خانواده باج دهند، توجه داشته باشید تامین هزینه مواد اعتیاد آور آن عضو معتاد در خانواده و مساعدت های دیگر به ادامه اعتیاد وی در خانواده دامن میزند.
2-اکثر و یا تمامی معتادین هنگامی به فکر درمان اعتیاد خود میافتند که دچار مشکل حادی بشوند،البته بنا به تفاوت های فردی ، سطح اجتماعی و وضعیت شخصیتی فرد معتاد قبل از اعتیاد ،بحران و مشکل متفاوت میشود،مثلا در یک نفر معتاد ،ممکن است هنگامی که در تامین هزینه های اعتیاد و مواد مصرفی خود دچار مشکل شد به فکر درمان بیافتد و یا فردی دیگر وقتی که در موقعیت اجتماعی خود نسبت به قبل از اعتیاد، پس رفت ببیند ،احساس کند که دچار مشکل شده است، ولی بعنوان یک قاعده کلی زمانی که فرد احساس نماید دچار مشکل و تنگنا است به فکر کمک خواستن و درمان اعتیاد خود خواهد بود.

نتیجه:
پس میبایست مساعدت هایی را که اعضاء خانواده میکنند محدود و هماهنگ با هم بوده و سعی کنند همراهی با فرد معتاد در خانواده نداشته باشند البته این برای شرایطی است که عضو معتاد در خانواده به درمان رضایت ندهد و اعتیاد خود را انکار کند.

یادآوری :
ناامیدی و خود را محکوم به سرنوشت محتوم دانستن مخربترین عامل برای دست یابی به سلامت و دور شدن از مواد اعتیاد آور است.
وضعیت موجود حاصل و نیجه تصمیمات شما در طول زندگی بوده است ، پس در خصوص درمان خود حداقل برای یک بار هم که شده خود را به آنانی بسپارید که از تخصص و تعهد لازم برای بهبودی شما برخوردار اند.

توصیه به خانواده ها:
1- در درمان عضوی وابسته به مواد محرک در خانواده ،سایر اعضاء مخصوصا آنانی که ارتباطی نزدیک با فرد مصرف کننده مواد دارند ،میبایست مشارکت فعالانه داشته باشند، اولین قدم در مشارکت فعالانه بالا بردن سطح اگاهی و اطلاعات از تغییراتی است که مواد اعتیاد آور بر روی جسم و روان فرد معتاد میگذارند.

2- برای برخورد مناسب و چگونگی رفتار با عضوی معتاد به مواد محرک در خانواده ،میبایست از متخصصین راهنمایی گرفت.بیاد داشته باشید دلسوزی ناآگاهانه اگر ضرر نداشته باشد قطعا سودمند نیز نیست.

3-برای رسیدن به درمانی مناسب تنها فرد مصرف کننده مواد در خانواده نیست که می بایست در روان و شخصیت خود تغییرات ایجاد کند،شما نیز در طول زمان اعتیاد او و با توجه به مشکلاتی که داشته اید متاسفانه دچار تغییرات رفتاری و بعضی عادات نامناسب شده اید،لذا بدنبال شناسایی عادات و رفتارهای نامناسب خود باشید.

4-روح معنوی را در خانواده جاری سازید.معنویت نه بمعنای رفتن به مسجد، کلیسا و کنیسه  و برپا داشتن فرایض دینی و مذهیی،بلکه داشتن احساسی که فرد خود را وابسته به قدرتی بداند که برترین و کاملترین قدرت هاست و این وابستگی فرد را از آرامش برخوردار کند،متاسفانه اکثر افراد معنویت را در ظاهر و رفتار مذهبی مییابند،بدون آن تعمق و آرامشی که نتیجه جاری شدن روح معنویست.

 
سخن پایانی:

بدانید تا زمانی که زنده هستیم ، پتانسیل تغییر و برخورداری از یک زندگی متعالی را خداوند در ما نهاده است،اگر قادر به یافتن و درک آن نیستیم خود را ملامت نکنیم و تقدیر را از پیش رقم خورده ندانیم و از کسانی که دارای تخصص لازم هستند کمک بطلبیم.
منبع :http://www.behroozan.ir]
عنوان: پاسخ : چند نکته در مورد درمان شیشه
رسال شده توسط: DELFAN در ۱۳ دی ۱۳۸۹ - ۱۶:۰۹:۰۹
با سلام

 با تشکر دوباره از مطالب ارزشمندی که ارائه می فرمائید، در این مطلب اشاره شده که خانواده به عضو معتاد باج ندهند تا معتاد در تامین مواد دچار مشکل شود، آیا این کار باعث افتادن فرد معتاد در یک معضل دیگر یعنی دزدی نمی شود؟ آیا در صورتی که در تهیه مواد پول نداشته باشد و نیاز شدید به مصرف داشته باشد به دزدی کشیده نمی شود؟

 علائم ظاهری فردی که معتاد به شیشه هست چیست؟
عنوان: پاسخ : چند نکته در مورد درمان شیشه
رسال شده توسط: کمال حقیقی در ۱۳ دی ۱۳۸۹ - ۲۳:۳۴:۱۲
معمولا خانواده ها دچار این ترس هستند که اگر پول مصرف معتاد را تامین نکنند فرد معتاد دست به دزدی میزند به همین علت تمام آنچه که معتاد برای مصرف نیاز دارد را در اختیارش می گذارند غافل از اینکه با این کار بیشتر به اعتیاد  و نابودی فرد کمک کرده اند.
بسیاری از معتادان به محض قطع حمایت خانواده به بهبودی و درمان روی می آورند.یعنی اغلب خانواده بزرگترین عامل و مانع برای درمان معتاد است.
در این مورد یک قاعده کلی وجود دارد که برای 99% افراد معتاد صادق است و آن اینست که یک معتاد تا زمانی که از طرف خانواده حمایت مالی و عاطفی می شود به مصرف ادامه میدهد.
فقط وقتی معتاد دست از مصرف بر میدارد که درد حاصل از مصرف بیشتر از لذت مصرف شود.و تا وقتی خانواده هزینه مصرف فرد را می پردازد و از معتاد حمایت میکند معتاد بابت مصرف متحمل درد نمیشود ،پس همچنان به مصرف ادامه میدهد.
در مورد علایم ظاهری شیشه بی خوابی غیر عادی (بیشتر از 48 ساعت)،خواب زیاد (بیشتر از 24 ساعت) و پر حرفی سرسام آور و غیر عادی را می توان نام برد.
عنوان: پاسخ : چند نکته در مورد درمان شیشه
رسال شده توسط: DELFAN در ۱۴ دی ۱۳۸۹ - ۱۱:۲۵:۰۹
سلام


 بله واقعا هم همین طور هست و اکثر خانواده ها همین تفکر را دارند و تفکرات غلط به اعتیاد فرد دامن می زند، برای این کار باید کار را به متخصص بسپارند و با مشاوره گرفتن از افرادی مطلع و محقق در این زمینه به انگیزه دادن به فرد معتاد برای ترک و شرکت در کمپ های ترک اعتیاد گام های بلند بردارند.

 فعالیت شما و آگاهی دادن به عامه مردم مورد تقدیر و تشکر است و امیدوارم در همه مراحل زندگی موفق باشید.

با احترام