تالار گفتگوی تخصصی متا

مرجع علوم انسانی متا => مرجع حسابداری (تالار تخصصی حسابداری) => مرجع حسابداری مالی => نويسنده: A.Ehsani در ۱۹ شهریور ۱۳۸۹ - ۲۳:۱۴:۱۲

عنوان: مسئولیت بحران در یک شرکت
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۱۹ شهریور ۱۳۸۹ - ۲۳:۱۴:۱۲
سلام


سوال بعدی: به نظر شما مسئولیت ایجاد یک بحران در موسسه با کیست؟ و چرا وقتی شرکت مدیر مالی دارد باید دچار بحران شود؟ آیا او مقصر است؟
عنوان: پاسخ : مسئولیت بحران در یک شرکت
رسال شده توسط: DELFAN در ۲۰ شهریور ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۸:۲۱
با سلام و احترام


 گاهی اوقات بحرانها غیر قابل پیش بینی و جلوگیری هستند و مدیران ارشد باید این تشخیص رو داشته باشن که این طور مواقع از زیر دستاشون بازخواست نکنند.

 اما بحرانهایی که از سهل انگاری اعضا بوجود میاد، فرق می کنه، و باید دید که منبع این سهو و کم کاری از کجاست؟ هر عضوی حتی هر چه قدر هم پایین رتبه وظایفی در گروه داره و باید کارش رو بدرستی انجام بده، اما باید به این توجه کرد که مدیران و افراد ارشد باید به کار زیر دستانشون کنترل داشته باشند و از بحرانهای ناشی از کم کاری اونها جلوگیری کنند و مدیر عامل هم باید روی کار مدیر مالی کنترل داشته باشه.

 مطمئنا در مقابل افراد ذینفع خارج از مجموعه، مدیر عامل باید پاسخگو باشه و در مقابل مدیر عامل، مدیر مالی و در مقابل مدیر مالی، مسئول بخش خاص و... .

 این رو هم باید در نظر داشت که وقتی کاری به کسی سپرده شد باید اون شخص مسئولیت کار خودش رو به عهده بگیره و شاید و در اکثر مواقع مدیر عامل علم کنترل بر کار مدیر مالی رو نداشته باشه.
عنوان: پاسخ : مسئولیت بحران در یک شرکت
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۲۰ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۰:۲۵:۲۶
باسلام

نکات مهمي رو اشاره داشتيد خوب ابتدا بايد ديد بحران چيست و شامل چه موضوعاتي است:
-زيان ناشي از کاهش قيمت بازار محصول.
-زيان ناشي از افزايش هزينه هاي داخلي
-زيان ناشي از ناتواني در ارائه پروژه
-کاهش نقدينگي در عين سودآوري
-عدم فروش محصولات به دليل بازاررقابتي
-عدم فروش محصولات به دليل رکود اقتصادي
-دموده شدن محصول مثلاتوليدکننده بخاري نفتي هستيم
ودهها دليل ديگر......
در اينجا اگرتوجه کنيم مدير مالي شايد رد تعداي از موارد فقط ميتواند نقش کنترلي و يا تحليل گري داشته باشد و اساسا" ملاحظه ميفرمائيد که هيئت مديره بيشترين نقش را برعهده دارند.اگر در سيستم کاري ما مثل بدن ما سلولهاي نوجايگزين سلولهاي کهنه نشود و با محيط نتوانيم شرايط را تغيير دهيم نابود ميشويم و اين سرگذشت خيلي از شرکتهاي موفق بوده است.
درکشور ما به مصرف انرژي توجهي نشده است لذا کم کم بسياري از شرکتها دچار بحران ميشوند.شما انرژي را مصرف چه کاري ميکنيد؟ يک دستگاه سيتي اسکن توليد ميکنيد يا آب مدني؟
درکل ساختار توليد ما وطراحي ساختمان و انبارها و فاصله آنها بدون توجه به بحث انرژي انجام گرفته است و طولي نخواهدکشيد که بهاي تمام شده افزايش يابدودچاربحران شويم.
در اينجا مديرمالي نقش اگاهي رساني فوري دارد.اگر مصرف سوخت ٢ برابر شود چه تاثيري بر هزينه ها دارد و.....