تالار گفتگوی تخصصی متا

مرجع علوم انسانی متا => مرجع حسابداری (تالار تخصصی حسابداری) => مرجع حسابداری مالی => نويسنده: DELFAN در ۲۶ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۲:۵۶

عنوان: تجزیه سنی بدهکاران و بستانکاران
رسال شده توسط: DELFAN در ۲۶ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۲:۵۶
با سلام و احترام


 در تاپیک " برنامه ریزی برای اخذ تسهیلات و قدرت بازخرید آن " لینکhttp://irmeta.com/meta/index.php/topic,3156.0.html (http://irmeta.com/meta/index.php/topic,3156.0.html) جناب آقای احسانی به تجزیه سنی بدهکاران و بستانکاران اشاره فرمودند، در این لینک می خواستم که بیشتر این مبحث به چالش گذاشته بشه و دوستان اطلاعاتشون رو در مورد این موضوع در اختیار بقیه بذارن تا استفاده بشه.

عنوان: پاسخ : تجزیه سنی بدهکاران و بستانکاران
رسال شده توسط: Accpanel در ۲۶ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۲:۱۷
با   سلام


روشهای بر آورد مطالبات مشکوک الوصول

1-      بررسی کلیه اقلام بدهکاران ، روش موردی

2-      روش تعیین مدت بدهی بدهکاران تشکیل جدول تجزیه سنی

3-      پیش بینی مطالبات مشکوک به نسبت به مدت معینی از مانده بدهکاران

4-      پیش ینی مطالبات مشکوک الوصول به نسبت معینی از فروش خالص دوره مالی



که در اینجا بحث در رابطه با مورد دوم است.
 
بحث   خوبی   است از شما تشکر  می کنم.
عنوان: پاسخ : تجزیه سنی بدهکاران و بستانکاران
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۲۶ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۸:۴۹
سلام

بدهکاران تجاری و غیر تجاری شرکت در بخش معین به عناوین مختلفی تقسیم میشود مانند شرکتهای گروه - پیمانکاران  - فروشندگان مواد اولیه و..... و در بخش تفصیلی هم نام شرکتها و اشخاص قید میشود.
اما ما میخواهیم اطلاع حاصل کنیم بدهکاران ایجاد شده دیروز با ماه یا فصل یا حتی سالهای قبل را تفکیک کنیم تا بتوانیم هم تصمیم گیری کنیم و هم برنامه ریزی.
در اکثر نرم افزارها به ترتیبی است که شما میتوانید مدت تسویه را روی تاریخ مشخص کنید که بر اساس آن میتوانید گزارش تهیه کنید و این گزارش در بودجه نقدینگی کاربرد مهم و ارزشمندی دارد.
عنوان: پاسخ : تجزیه سنی بدهکاران و بستانکاران
رسال شده توسط: DELFAN در ۲۸ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۴:۴۹:۱۴
با سلام


 جدول سنی بدهکاران اصولا برای برآورد مطالبات مشکوک الوصول تهیه می شود و بغیر از این برای بودجه بندی، تامین مالی و... هم استفاده می شود و بسیار مورد نیاز و کاربر است، برای تهیه این جدول حساب بدهکاران و حسابهای دریافتنی را مورد بررسی قرارداده و از لحاظ زمان پرداخت و سررسید بدهی طبقه بندی می کنیم.

 برای اینکار جدولی کامل از اسامی بدهکاران تهیه کرده و در ستون دوم بعد از ستون ردیف قرار می دهیم، ستون سوم را مختص به مبلغ کل بدهی قرار داده و برای بررسی مطالبات مشکوک الوصول در ستون چهارم بدهی هایی که هنوز سررسید آنها نشده را قرار می دهیم و در چند ستون بعدی بدهی هایی را که سررسید آنها گذشته را به این صورت تفکیک می کنیم که در ستون پنجم جدول مبلغ بدهی هایی که 1 ماه از سررسید آنها گذشته و در ستون ششم 2 ماه و ستون هفتم 3 ماه و ستون آخر بالای 4 ماه را قرار می دهیم که البته می توان به تعداد ستون ها افزود و تعداد ماه ها را به 5 و 6 و ... رساند.

 در ردیف پایین در آخر اسم بدهکاران ردیف جمع مبالغ هر ستون را قرارداده و برای هر ستون جمع کل را بدست آورده و در ردیف پایین جمع ردیفی برای درصد ذخیره مطالبات با توجه به مدت زمان سررسید از ستون چهارم به بعد در نظر می گیریم و در پایان در ردیف آخر زیر ردیف درصد، مبلغ ذخیره هر گروه از ستون های بالا را محاسبه کرده و جمع کل را بدست می آوریم.

قسمت دوم مطالب:

 البته از اساتید می خواهم که در صورت اشتباه اصلاح بفرمایند.

در صورتی که ما جدول را برای بررسی بدهکاران جهت بودجه بندی و تامین مالی تهیه می کنیم برای قسمت بدهی هایی که سرریسدشان نگذشته و در ماههای آتی در سال جاری محقق می شوند نیز چندین ستون برای ماههای مختلف تشکیل می دهیم و جمع کل وصولیات در ماههای مختلف را مورد بررسی قرار داده و در جدولی دیگر در مورد حساب بستانکاران و حسابهای پرداختنی نیز به همین صورت جدول با توجه به سررسید در ماههای مختلف تشکیل داده و مورد بررسی قرار می دهیم.

و در آخر جدول حسابهای پرداختنی و دریافتنی را مورد بررسی قرار می دهیم.


Users found this pages searching for: