تالار گفتگوی تخصصی متا

مرجع علوم انسانی متا => مرجع برنامه ریزی علوم اداری و مدیریت => مرجع مدیریت کارافرینی => نويسنده: کـوکـبـی در ۱۴ مهر ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۵:۵۲

عنوان: SWOT چیست ؟
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۱۴ مهر ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۵:۵۲
سلام

احتراما در مورد SWOT توضیحاتی را ارائه بفرمایید ؟

                                   با سپاس
عنوان: پاسخ : SWOT چیست؟
رسال شده توسط: اجـاقـی در ۱۸ مهر ۱۳۹۰ - ۰۱:۱۷:۴۹
با سلام

swot، با توجه به تحقیق و جستجوی اندکی که انجام دادم ، می توان گفت به عنوان یک تحلیل، ابزاری برای دستیابی به اهداف بلند مدت یک سازمان است. تحلیل SWOT ابزاری کارآمد برای شناسایی شرایط محیطی و توانایی های درونی سازمان است.

و هدف این ابزار در مدیریت استراتژیک و بازاریابی، شناخت محیط پیرامونی سازمان است. حروف SWOT که آن را به شکل های دیگر مثل TOWS هم می توان نوشت، ابتدای کلمات Strength به معنای قوت ، Weakness به معنای ضعف، Opportunity به معنای فرصت و Threat (http://irmeta.com/meta/index.php?topic=15046.msg68088#msg68088) به معنای تهدید است.

که باید سازمان را از جهاتی که گفته شد از طریق مصاحبه کردن مدیران اجرایی و جمع آوری اطلاعات ارزیابی نمود. یعنی باید  نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت ها و تهديدها مورد ارزیابی واقع شود. که ماهیت قوت و ضعف مربوط به درون سازمان است و تهدیدها و فرصت ها معمولا محیطی است.

همچنین در جستجویی از انجمن
مرجع برنامه ریزی علوم اداری و مدیریت (http://irmeta.com/meta/b202/) مطلبی دیدم که به این مورد اشاره شده بود.
 
2- تحلیل موقعیت: یکی از بخشهای مهم و برجسته در یک طرح بازاریابی تحلیل موقعیت است که از جنبه‌های مختلف تهیه و ارائه می‌شود. تحلیل شرکت، تحلیل مشتری، تحلیل رقبا، تحلیل همکاران، تحلیل محیط و تحلیل SWOT از جمله تحلیلهایی است که در این بخش می‌بایست صورت پذیرند. SWOT نوعی تجزیه و تحلیل سازمانی است که سازمانها را قادر می‌سازد منابع داخلی خود را در دوره‌های قدرت و ضعف تجزیه و تحلیل کرده و آنها را در برابر محیط خارجی در دوره‌ فرصتها و تهدیدها با هم هماهنگ کنند.

                                                                               موفق باشید
عنوان: پاسخ : SWOT چیست ؟
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۱۸ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۶:۰۸
سلام

با تقدیم درود

به نظر می رسد شرکتها و حتی اشخاص در شناخت فرصتها دچار مشکل هستند و شاید عاملی که عمده ترین نقش را در ایجاد این حالت دارد مشکلات درون فردی و یا درون سازمانی باشد .

 شناخت فرصت  =  بزرگترین  ضعف  .

مساله بعد در شناخت ضعفهاست . شناخت ضعف هم استرس زا ، نگران کننده و عامل ضعف روحیه است . و تجربه شخصی حقیر در مراوداتی که با مدیران سازمانها داشتم موید این مطلب است که ورود فضای فکری مدیران ارشد سازمانها به موضوع شناخت ضعفها باعث تخریب شدن تعادل رفتاری و روحیه مثبت آنها شده و عملا تبدیل به عامل تشدیدی برای از بین رفتن فرصتها می شود .
نتیجه تلاش برای شناخت ضعف موجب تزلزل تارورپود احساسی و فکری سازمان

شناخت ضعف = بزرگترین تهدید

ابراز نظر دوستان موجب خوشحالیست
                                   با احترام