تالار گفتگوی تخصصی متا

مرجع علوم انسانی متا => مرجع حسابداری (تالار تخصصی حسابداری) => سایر مباحث و فعالیتهای حسابداری => نويسنده: کـوکـبـی در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۴:۴۰:۱۷

عنوان: جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۴:۴۰:۱۷
صد درود

از همه همکاران گرامی تقاضا دارم با شرکت در این نظر سنجی به این سوال که آیا حرفه حسابداری از جایگاه لازم برخوردار است  یا خیر ؟ پاسخ دهند.

                                                                                                          با سپاس
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: فريدون مظفرنژاد در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۷:۴۲:۵۳
 سلام جناب آقاي كوكبي

پاسخ شما را مختصر مي دهم و آن خير مي باشد و اگر بخواهم علت آن را ذكر كنم دردنامه خواهد شد و شايد دانشجويان و حسابداران جوان را نااميد و از ادامه طريق منصرف نمايم ولي انشاا.. با فيلترهاي كه سازمان امور مالياتي جديدا گذاشته است شايد كم كم جايگاهي براي حسابداران فراهم گردد.

با احترام
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: آزاده پرتو در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۶:۴۷
با عرض ادب و احترام
منم بانظر جناب مظفرنژادموافقم
فکرمیکنم سالهاطول بکشه که به جایگاه واقعی برسیم
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۸:۲۳
ضمن تشکر از مشارکت شما

متمنیست یکی از گزینه های
بله
خیر
نمی دانم
را که در نظر سنجی آمده نیز انتخاب فرمایید و به این شکل پاسخ را ارائه فرمایید

                                                   با تشکر
                                                   
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: آزاده پرتو در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۳:۴۰
ببخشید
خیر
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: حبیبی در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۰:۰۱
سلام به نظر بنده خیر
البته به تازگی حسابداری داره مطرح میشه. اما از لحاظ کیفی بهش ظلم شده.
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: مصطفی شریعتی در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۰:۰۳
با سلام

خیر

متاسفانه به علت ضعف سیاستهای اقتصادی دولت و دانش کم مدیران ارشد و اجرایی در شرکتهای خصوصی، حرفه حسابداری در ایران به آن جایگاه که در دیگر جوامع دارد نرسیده است .
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۱:۴۰
ضمن تشکر از مشارکت اعضا

همانطور که در تصویر زیر ملاحظه می فرمایید امکان انتخاب یکی از گزینه ها وجود دارد

گفتنی است هر عضو یک بار امکان نظردهی دارد و این نظر قابل تغییر نخواهد بود
(http://s4.picofile.com/file/7746206983/jaygahhesabdari_poll.jpg)

پس از ارسال نظر خود، همواره نتیجه نظرها را مشاهده خواهید کرد
(http://s4.picofile.com/file/7746210535/resultpoll.jpg)


                                                            با درود فراوان
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۰:۰۲
با تجدید احترام

شایان ذکر است اعضای گرامی می توانند نظرات خود را در این باره ارسال و به بحث و تبادل نظر بپردازند اما متمنیست ارسال نظر نیز با توجه به تصاویری که در ارسال قبل ارائه شد فراموش نگردد.

نظر حقیر ضرورت نقش آفرینی و تاثیرگذاری جامعه حسابداری برای دست یابی به شرایط مطلوب است که قبل جامعه حسابداری برای سایر آحاد جامعه انتفاع لازم را خواهد داشت .
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: مرتضی رئیسی در ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۲:۵۴
سلام
حسابداری و حسابداران در ایران متاسفانه جایگاه لازم را در نزد اکثریت جامعه ندارد و این امر هم متاثر از عوامل مختلفی میباشد.
1-دانشگاه بدون اموزش صحیح کاربردی فقط مفاهیم را تئوریک تدریس مینمایند
2-جوانان از روی علاقه وارد این رشته نمیشوند
3-عدم پذیرش صحیح جایگاه حسابدار در سازمانها و جامعه توسط خود حسابداران
4-روزمرگی حسابداران یعنی خیلیها تک بعدی عمل میکنند اگر در شرکت بازگانی مشغول به کار شدند تا اخر همان راه را میروند
5-عدم اشنایی با اصول گزارشگری و گزارشگیری و ارائه گزارشات منطقی به مدیران
.
.
.
به قول جناب مظفر نژاد بحث در این خصوص یه مثنوی پر از درد و رنج است.
اما مهمترین نکته این است که افراد غیر مرتبط هم در این رشته وارد شده اند و مشغول هستند بطور مثال عرض کنم بنده یه دوستی دارم که فوق لیسانس علوم سیاسی است و در حال حاظر با یه اموزش مختصر خودش را مدیر مالی میداند و یا اینکه طرف با مهندسی اکتشاف معدن در واحد مالی یه شرکت بزرگ در سطح خاورمیانه کار میکند و جالب اینکه خودش میخندد و میگوید که عجب سازمان بی در و پیکری است که مرا استخدام نموده.
جایگاه پائین است راهکار بدهید برای ارتقاءآن
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: صبا مظفر در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۱:۲۲
با سلام
به نظر من مشکل از دانشگاهه چون خودم وقتی دانشجو بودم خیلی از اساتید جای امید وار کردن بچه ها به ما لقب ملا بنویس میدادن هیچ وقت در دانشگاه (دولتی )کار حرفه ای از یک دانشجو خواسته نمیشد هیچ وقت بحث اظهار نامه ومباحث مرتبط با اون به دانشجو در میون گذاشته نمیشد
مثلا در س حسابداری مالیاتی یک در س 2 واحدی که از طرف بچه ها خیلی هم جدی گرفته نمی شد به جای اون مباحثی که هیچ وقت یک حسابدار تازه کار با اون در ارتباط نیست مطرح می شد مثل مباحث حسابداری پیشرفته 2
به خاطر همینه که کسانی که هیچ سر رشته ای ازین رشته ندارن میتونن وارد این حرفه بشن اگه در دانشگاه با دانشجوی حسابداری بیشتر کار بشه هیچ وقت یه شرکت به خودش اجازه نمیده از افراد غیر متخصص استفاده کنه وکسی به خودش اجازه نمیده تابلو بزنه آموزش حسابداری در 10 جلسه و..... این طور نیست
وقتی از دانشگاه ر اومدیم تازه فهمیدیم که هیچ ......
درسته کار حسابداری همش تجربست ولی ........
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: shahi-ab در ۱۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۰:۳۰
باسلام
دلایل متعددی در عدم تعالی جایگاه حسابداری دخیل است؛
1-سیستم آموزشی صرفا" تئوریک واساتید حرفه.
2-کارفرمایان دوستدار میرزا بنویس-ونبود آگاهی درمورد نوع شرکتها(بامسئول.م,خاص وعام و....)
3-خود حسابداران
,حسابسازان! ومدیران مالی این رشته.
البته اخیرا" بدلیل کاربردی شدن قوانین وسازمانهای متولی مانند مالیات وبیمه وجامعه و... گاها"اهمیت وکلای مالی(حسابداران) بیش از پیش نمود پیدا میکند لکن همچنان کارفرمایان و متولیان(حتی دولتیها) نیز بر حل مسائل امور حسابداری ومالی از طریق روابط بجای ضوابط ,استفاده و تاکید مینمایند که این موضوع کاربلدها ومتخصصین  را خودبخود دلسرد وبه بیراهه ها هدایت میکند.
نبود نقش عملی بازرسان اصلی وعلی البدل در زمان ثبت شرکتها وفرمالیته بودن اسم ایشان،نمونه بارز بیگانه بودن قانون و مردم با حرفه وکالت مالی(حسابداری ومهندسی مالی)در فرهنگ ایرانیهاست.وتاکنون نیز حسابداری در ایران یعنی:
دودوتا چهارتا !! 
راهکار پیشنهادی:امیدوارم انجام وظایف توسط متخصصین این رشته در جامعه درحدکارهای خاص وقوی و دفاع از حقوق کارفرمایان در محاکم مالیاتی,بیمه ای,بورس ودیوان عدالت اداری,بتواند بر ارزش واعتبار این حرفه نزد عموم بیش از پیش بیافزاید و منجر به  قبول فرهنگ وکالت ومهندسی مالی  وحذف تفکر دودوتاچهارتایی شود انشاالله.
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: vin.t در ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۰:۲۲
اساسی ترین راه حل برای حفظ جایگاه حسابداران در یک نظام اقتصادی ایجاد یک صنف یا طبقه بندی غیر انحصاری است . مثلا وظایف جامعه حسابدارن رسمی شمایل و وظایف گسترده تری پیدا کند و به جای اینکه یک فاصله غیر قابل دسترسی بین حسابداران رسمی و غیر رسمی ایجاد کند ، اقدام به امتیاز بندی و رتبه بندی شاغلین این حرفه نماید. تعیین دستمزدها و شرح وظایف آنها برعهده جامعه باشد. حسابداران بتوانند و موظف باشند سالانه با دادن آزمون جامعه برای خود امتیاز کسب نمایند و بتدریج ارتقاء یافته و رتبه بالاتری را کسب کنند.
جالب است حرفه ای که اساس آن طبقه بندی اطلاعات است و عموما یک حسابدار باید توانایی دسته بندی و طبقه بندی را داشته باشد در جامعه حرفه ای خود فاقد طبقه بندی است.
علاوه بر فارق التحصیلان حسابداری ، دانش آموخته های رشته های زیادی نظیر شاخه های مدیریت و مهندسی صنایع و اقتصاد و حتی رشته هایی نظیر مهندسی کشاورزی و عمران نیز در این حرفه فعالیت میکنند. ولی بدلیل عدم وجود دسته بندی و امتیاز دهی مناسب آنها امکان فعالیت آزاد و تاسیس شرکت را بنام خود ندارند. البته شاید این ایراد گرفته شود که چرا آنها در حرفه های مرتبط با رشته فوق فعالیت نمیکنند، لازم به توضیح است که در شرایط اقتصادی و بازار کار نامتوازن این اتفاقات اجتناب ناپذیر است .  ولی غیر منصفانه ترین وجه قضیه برای رشته های مرتبط و هم ریشه با حسابداری اتفاق افتاده است که تحصیلات مرتبط دارند ولی بدلیل عدم وجود مرجعی برای صدور گواهی و رتبه بندی نمیتوانند مستقل شوند. با رتبه بندی و دسته بندی صحیح برای این حرفه با اهمیت در اقتصاد، میتوان به کسانی که مدتهاست خاک این حرفه را خورده اند فرصت استقلال داد، که اساسا این استقلال عمل به پیشرفت دانش و فن حسابداری و ارتقا جایگاه این حرفه نزد مدیران بنگاههای اقتصادی کمک خواهد کرد.
درست است که تغییرات قانون مالیاتهای و سازمان اداره امور مالیاتی میتواند به ارتقا و اهمیت حرفه حسابداری بیافزاید اما اگر به روند این تغییرات توجه کنید متوجه خواهید شد که سازمان امور مالیاتی به نوعی در حال انحصاری کردن حسابداری و حسابرسی مالیاتی است و با دادن فرصت به کارکنان بازنشسته خود برای تاسیس موسسات مشاوره و مالیاتی آن را محدود به دایره مورد اعتماد خود میکند.
بنابراین حرفه حسابداری و شاغلین این حرفه و بزرگانی که برای آن استخوان خرد کرده اند باید به فکر ایجاد یک سازمان و سلسله مراتبی باشند که بتواند بصورت مستقل و قوی علاوه بر تجارب بزرگان این حرفه از پتانسیل شاغلین انفرادی غیر رسمی و جوان برای ایجاد سازمانی مهم و پایدار استفاده کند.
از سوی دیگر در جهت احقاق حقوق و مطالبات شاغلین حرفه حسابداری نیز و جلوگیری از سوئ استفاده و برده داری موجود در این شغل در بنگاههای اقتصادی جلوگیری کند.
متاسفم که از واژه برده داری استفاده کردم و امیدوارم سوءتعبیر و توهین تلقی نشود، ولی در شرایط فعلی اغلب کارفرما ها بدون داشتن دانش و تجربه کافی به خود اجازه دخالت در سازمان دهی و عملیات مالی را میدهند و سعی دارن سلیقه خود را اعمال کنندو از طرفی کمترین ارزش دستمزدی را برای یک حسابدار درنظر میگیرند که یکی از دلایل آن عدم شناخت کافی از مشکلات و شرح وظایف این حرفه است . اگر به تناسب رتبه بندی این حرفه ،بنگاههای اقتصادی به نسبت میزان سرمایه خود و گردش مالی خود اقدام به استخدام حسابدار نمایند و برای هرحجم گردش مالی موظف به استخدام حسابدار با دارای رتبه بندی خاص آن گردش نمایند ، آنگاه هم اعتبار لازم از نظر عمومی کسب خواهد شد وهم کار فراتراز توان به یک شخص تحمیل نخواهد شد. از جهت دیگر عناوینی نظیر مدیرمالی یا حسابدار ارشد دارای تعریف صحیح خواهند بود و یک فارق التحصیل بدون سابقه کار زیر بار نام وعنوان و حقوق حداقلی خرد نخواهد شد.
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۴:۰۵
با سلام
از همه دوستان تشکر می کنم واقعا نظرات عالی و خوبی مطرح شد.

از دوستان دیگر هم دعوت می کنم تشریف بیاورند و نظرات خود را مطرح کنند حتی عزیزانی که فکر می کنند ابتدای راه هستند.
به نظر بنده اتفاقا دوستانی که در ابتدای راه هستند باید با حساسیت بیشتری به این موضوع توجه کنند و صد البته که حتما یکی از دغدغه های آنها نیز هست.

جناب احسانی هم به نکته خوبی اشاره کرده اند که جای تامل و کار دارد لطفا بخوانید
http://irmeta.com/meta/b1056/t9085/ (http://irmeta.com/meta/b1056/t9085/)

به نظر بنده 2 کار می توان انجام داد
1- منتظر بمانیم ببنیم چه می شود و یا اینکه دیگران چه خواهند کرد و اینکه آیا اصلا کاری خواهند کرد

2- بررسی کنیم که چه کاری می توان انجام داد و هر یک از ما نیز به سهم خود اقدام کنیم یعنی کاری باشد که همه ما بتوانیم انجام دهیم. (آیا واقعا راههایی هست که انجام آن در توان همه ما باشد)

ضمن دعوت مجدد از عزیزان (چه با تجربه ها و چه کم تجربه ها)
برای تبادل نظر
و همچنین شرکت در نظر سنجی

(http://s4.picofile.com/file/7746206983/jaygahhesabdari_poll.jpg)

خواهشمند است اگر در مورد سوال دوم بنده نیز نظری دارید با زبانی ساده و خودمانی بیان فرمایید
 

نقل قول
2- بررسی کنیم که چه کاری می توان انجام داد و هر یک از ما نیز به سهم خود اقدام کنیم یعنی کاری باشد که همه ما بتوانیم انجام دهیم.
و اینکه اگر راهی توسط هر یک از دوستان پیشنهاد شد آیا شما از آن حمایت کرده و در آن مشارکت می کنید؟ لطفا حتی در حد پاسخ بله خشک و خالی، در این سوال مشارکت فرمایید. (مشارکت نکردن به معنای خیر است - خنده)

                                                                                                                                با تشکر
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: الهام ریاحی در ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۲:۰۴
با سلام
مبحث خیلی جالبی بود و دوستان نظرات بسیار خوبی گذاشتند اما تاپیک آقای احسانی واقعا باعث ناراحتی من شد به نظر من اینکه بعد از چهارسال و کسب تجربه کافی به حداقل ها بخوای قانع باشی یعنی  هیچوقت رشد نمیکنی من موافق این هستم که وقتی تازه فارغ التحصیل میشی چون تجربه عملی نداری باید با بعضی از شرایط کنار بیای و از فرصتهای کاری برای کسب تجربه استفاده کنی حتی موافق این هستم که شده به صورت رایگان بری و کار کنی اما وقتی تجریه شو بدست آوردی باید به خودت اطمینان داشته باشی که لایق بهترین شرایطی و از عهده ش برمیای...

و اینکه اگر راهی توسط هر یک از دوستان پیشنهاد شد آیا شما از آن حمایت کرده و در آن مشارکت می کنید؟ لطفا حتی در حد پاسخ بله خشک و خالی، در این سوال مشارکت فرمایید. (مشارکت نکردن به معنای خیر است - خنده)

                                                                                                                                با تشکر

بنده با کمال میل حاضر به مشارکت هستم..با احترام
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: maleheh در ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۷:۰۶
باسلام
موضوعی که مطرح شد یک مشکل همیشگی هست که فکر میکنم این اتفاق برای خیلی از مشاغل دیگه هم افتاده (بازار خراب کار ) حال اینکه چه کاری میتوان انجام داد باید بگم فقط به خود ما (حسابدارها) بستگی داره ، اینکه حاضر نباشیم با هر قیمتی و با هرشرایطی کار کنیم البته گاهی اوقات افراد به علتهای مختلفی از جمله معیشت مجبور به پذیرش کارهایی که دارای حداقل مزیتها هستند میشن . با اینحال من هم از هر راه حلی که از جانب دوستان ارائه بشه حمایت میکنم و برای اشاعه اون تلاشمو میکنم .
با احترام .
عنوان: پاسخ : جایگاه حرفه حسابداری
رسال شده توسط: سیدحامد صمصامی در ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۵:۵۵
با سلام
با توجه به افزایش درآمدهای مالیاتی دولت در سالهای اخیر و کاهش درآمدهای نفتی ، مطمئنا جایگاه حرفه حسابداری و امور مالی در بنگاههای اقتصادی به شدت بالا خواهد رفت . و به حتم آینده روشنی برای این حرفه متصور می باشد .