تالار گفتگوی تخصصی متا

بخش عمومی تالار و آشنایی با متا => تالار مشترک بین تخصصها => نويسنده: رز سرخ در ۱۰ مرداد ۱۳۸۹ - ۲۱:۵۵:۴۸

عنوان: چگونه دروغگوها را می‌شناسید؟
رسال شده توسط: رز سرخ در ۱۰ مرداد ۱۳۸۹ - ۲۱:۵۵:۴۸
8 سوال برای شناخت بهتر دروغگو ها

برای هر کسی پیش می‌آید که گاهی دروغی بگوید. اگر چه این دروغ گفتن «بله» باشد وقتی که پاسخ درست «نه» است. اما آیا شما می‌توانید بگویید چه موقع دیگران با شما صادق نیستند؟
برای هر کسی پیش می‌آید که گاهی دروغی مصلحت‌آمیز بگوید. اگر چه این دروغ گفتن «بله» باشد وقتی که پاسخ درست «نه» است و یا پنهان کردن حقیقتی برای رعایت احساسات دیگران باشد. اما آیا شما می‌توانید بگویید چه موقع دیگران با شما صادق نیستند؟
 

سوال 1

تغییر در لحن و بیان فرد شما را مطمئن می‌کند که او در حال دروغ گفتن است.

- درست

- نادرست
 


سوال 2

توجه دقیق به حرکات اندام عضو فرد می‌تواند در تشخیص دروغ به شما کمک کند؟

- دست‌ها

- حالت بدن

- چشم‌ها

- چهره
 


سوال3

باور کردن کدام عبارت برای شما مشکل‌تر است؟

- می‌خواستم بهت تلفن کنم، ولی شماره‌ات را گم کردم.

- خواستم بیایم، اما راستش حال و حوصله‌اش را نداشتم.

- خیلی از دیدنت خوشحال شدم، یک قرار هم برای هفته بعد بگذاریم.

- خیلی دوست دارم دعوتت کنم، فقط متاسفانه که جایی برای پذیرایی ندارم.
 


سوال 4

شما دوستی دارید که همیشه لبخند می‌زند. اما آیا لبخند او واقعی است؟ بهترین راهی که متوجه این امر شوید این است که ببینید او....

- چند وقت به چند وقت لبخند می‌زند

- چگونه لبخند می‌زند

- چه مدت زمانی لبخند می‌زند

- تبسم کوچکی می‌کند یا کاملا می‌خندد
 


سوال 5

کدام یک از عبارات زیر به نظر ساختگی می‌رسد؟

- خیلی خوشحال شدم که به من تلفن کردید. داشتم به شما فکر می‌کردم.

- چه لباس مجلل زیبایی – از کجا خریدیش؟

- رنگ موی جدیدت چقدر زیباست- من سعی کردم مال خودم را با کمی‌اختلاف مثل مال شما رنگ کنم.

- پشتم از نشستن خسته شده، بهتر است که من در حال قدم زدن روی چمن‌ها منتظر باشم.
 


سوال 6

تشخیص دادن یک دروغ در متنی نوشتاری مثل Email ، نامه و شرح حال ناممکن است.

- درست.

- نادرست.



سوال 7

شما همراه دوستی در رستوران مشغول شام خوردن هستید. دوست‌تان می‌گوید کیف پولش را جا گذاشته و نمی‌تواند صورت حساب رستوران را بپردازد. اگر چه او خیلی زیاد عذرخواهی می‌کند اما به نظر می‌رسد که نمی‌تواند به چشم شما نگاه کند.آیا حرف او را باور می‌کنید:

- بله

- خیر
 


سوال 8

کتاب فروش به شما تاکید می‌کند که واقعا از خواندن آخرین کتابی که رسیده لذت خواهید برد. شما می‌پرسید که آیا خودش آن را خوانده است و می‌گوید «بله» در حالی که به جای دیگری نگاه می‌کند. آیا باور می‌کنید؟

- بله

- خیر
 


پاسخ‌ها
 


سوال 1

پاسخ صحیح «نادرست» است. اگر چه تغییری در صدا سرنخی برای کشف یک دروغ است، اما متخصصان معتقدند که برای اطمینان بیشتر، شما باید به سرعت حرف زدن و مدل تنفس فرد هم توجه کنید؟ اگر هر دو با هم سرعت می‌گیرند یا کند می‌شوند، می‌توان گفت که بخشی از صحبت‌های شخص مقابل شما دروغ است.



سوال 2

پاسخ صحیح «چهره» است. شاید شما فکر کنید که به آسانی با یک لبخند، می‌توانید احساس واقعی‌تان را پنهان کنید، اما حالتی که به سرعت از چهره شما عبور می‌کند فکر و احساس واقعی‌تان را بروز می‌دهد.

چه شما آن را بدانید و چه ندانید.

روانشناسان توجه دقیق به حرکات چهره را توصیه می‌کنند. حرکات ریزی که چهره فرد نمی‌تواند آنها را پنهان کند.

البته کشف این نشانه‌ها به طور معمول بسیار مشکل است تا جایی که حتی روان‌شناسان ماهر به سختی آنها را تشخیص می‌دهند.



سوال 3

پاسخ صحیح «دیدارتان باعث خوشحالی است، هفته بعد دیدار دیگری باشد.» است. پروفسور جیمز پندبکر- استاد روانشناسی دانشگاه اوستین در تگزاس- معتقد است که دروغگوها از بیان کلماتی مانند «اما»، «فقط»، «به‌جز» و «در حالی که» خودداری می‌کنند، زیرا آنها فرآیند فکری بسیار پیچیده‌ای دارند.



سوال 4

پاسخ صحیح «چگونه لبخند می‌زند» است. لبخند گاهی می‌تواند پوششی بر احساس واقعی فرد باشد. همچنان که به سایر حرکات چهره فرد توجه دارید، به چگونگی لبخندهای او توجه دقیق داشته باشید. ممکن است شما بتوانید احساساتی را در لبخند او تشخیص دهید که سعی در پنهان کردنشان دارد. احساساتی مثل ترس، خشم و تنفر. پاول الکمن، استاد روانشناسی دانشگاه سان‌فرانسیسکو در کالیفرنیا، می‌گوید: «در یک لبخند حقیقی لب‌ها و چشم‌ها با هم هماهنگ هستند.» حرف زدن، لحن صدا و حرکات دست را در مقایسه با آن رفتار مبنایی و نیز با در نظر گرفتن موقعیت موجود بسنجید.



سوال 5

پاسخ صحیح «چه لباس مجلل زیبایی- از کجا خریدیش؟» است. دروغگوها کمتر تمایل دارند از کلماتی مانند من، مال من و مرا استفاده کنند. آنها به طور روانی تلاش می‌کنند میان خودشان و داستان‌هایی که می‌سازند، فاصله بیندازند. پس دوست ندارند از ضمایر شخصی استفاده کنند.



سوال 6

پاسخ صحیح «نادرست» است. در حال حاضر دروغ در نوشته‌ها قابل تشخیص است. پروفسور جیمز پندبکر و همکارانش در دانشگاه اوستین، یک برنامه نرم‌افزاری طراحی کرده‌اند که کار آن «بررسی زمان شناختی و تحلیل لغات» است. این نرم‌افزار می‌تواند با تجزیه و تحلیل شفاهی و نوشتاری دروغ‌ها را تشخیص دهد. به این صورت که نشانه‌های که متن دروغین دچار نوعی ناپیوستگی در استفاده از ضمایر شخصی و اصطلاحاتی است که ارجاع شخصی دارند. چرا؟ پنه‌بکر می‌گوید: «دروغگوها ترجیح می‌دهند که میان خودشان و دروغشان فاصله بیندازند. پس زحمت افکار پیچیده را به خود می‌دهند. به همین دلیل هم‌، همان‌طور که گفتیم از اصطلاحاتی مثل، «من»، «مرا»، «مال‌من»، «اما» و «درحالی که»، «فقط» و «به جز» در نوشته‌ها‌یشان استفاده نمی‌کنند.»



سوال 7

پاسخ صحیح «بله» است. چگونگی صحبت کردن ما به موضوع اصلی صحبت بستگی دارد. یک برخورد نگاه زیرکانه همیشه روش مطمئنی برای تشخیص دروغ نیست. روانشناسان معتقدند3 وقتی که موضوع صحبت باعث خجالت و شرمساری در گوینده می‌شود، طبیعی است که او از برخورد نگاهش با مخاطب خودداری می‌کند.

سوال 8

پاسخ صحیح «خیر» است.

اگر کتاب‌فروش واقعا آن را خوانده بود به راحتی می‌توانست با نگاه کردن به چهره شما این مطلب را بگوید. ماورین او-سالیوان- استاد روانشناسی دانشگاهی در کالیفرنیا- می‌گوید: «وقتی سوال سختی از کسی پرسیده می‌شود طبیعی است که به جای دیگری نگاه کند. اما وقتی کسی هنگام پاسخ دادن به سوال‌ ساده‌ای از نگاه کردن به شما خودداری می‌کند، باید به او مشکوک باشید. »