تالار گفتگوی تخصصی متا

مرجع علوم انسانی متا => مرجع حسابداری (تالار تخصصی حسابداری) => مرجع حسابداری مالی => نويسنده: زهره مدرسه دوست در ۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۲:۱۹

عنوان: روش های حسابداری انبار
رسال شده توسط: زهره مدرسه دوست در ۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۲:۱۹
حسابداری انبار مبحث مهمی است که با گسترش مجموعه های هلدینگ و کارخانجات و فروشگاه های اینترنتی و ... باید به آن توجه کرد. ما در این مبحث به اصول حسابداری انبار و آنچه در حسابداری انبارداری باید به آن توجه کنیم می پردازیم.

مبانی حسابداری انبار
هر مجموعه اقتصادی در انتهای یک سال مالی، موظف به ارائه ترازنامه مالی است که در آن، باید به دارایی ها از جمله موجودی انبار اشاره کرد. 

هزینه فروش/ هزینه کالای فروخته شده چیست؟
هزینه فروش یا هزینه کالای فروخته شده، میزان موجودی است که شما به فروش رسانده اید. در اینجا:
سود ناخالص = مبلغ خالص فروش - قیمت فروش.
در هنگام فروش، دارایی کاهش یافته و هزینه فروش افزایش پیدا می کند که همین امر، ارزش موجودی را از ترازنامه به گزارش سود و زیان و وضعیت درآمد انتقال می دهد. این  امر، با توجه به روش حسابداری انبار شما می تواند در هنگامی که هر فروش انجام می شود اتفاق بیفتد یا اینکه در پایان هر ماه اتفاق بیفتد و حسابدار باید بتواند بهترین روش را برای مجموعه شما تشخیص دهد.

روش های حسابداری انبار
حسابداری انبار به دور روش دوره ای و هزینه فروش انجام می شود.
الف) روش حسابداری دوره ای انبار
در این روش، حسابداری انبار در پایان دوره عمدتاً یک ماهه انجام می شود و نه در زمان انجام فروش. بنابراین معاملات و درآمد مالیاتی در فروش ذخیره شده و همه سود آن در صورت سود و زیان لحاظ می شود. در واقع ارزش موجودی هر دوره پس از بروزرسانی های موجودی دوره ای با دوره قبل مقایسه می شود.

پس از تعیین ارزش موجودی اول دوره و پایان دوره، و خریدهای احتمالی در طول دوره، هزینه فروش تعیین شده و پس از کسر از درآمد حاصل از فروش، سود ناخالص تعیین می شود. در واقع در این روش ارزش خرید در زمان خرید به صورت سود و زیان اضافه می شود و در پایان هر ماه می توان گزارش سود را گرفت.

معایب حسابداری دوره ای:
یکی از معایب این روش آن است که تا پایان دوره مشخص و انجام شمارش، ضرر و زیان احتمالی، سرقت یا مفقودی، فروش هدیه و نمونه های اشانتیون و ... معلوم نمی شود.
مزایای حسابداری دوره ای انبار:
این روش آسان تر از روش حسابداری انبار هزینه فروش است و نیازی به محاسبه جداگانه هزینه موجودی برای هر یک از فروش ها نیست. اما به شرطی که حسابداری انبار و مدیریت موجودی انبار شما سیستم های جداگانه ای داشته باشند.

ب) روش حسابداری انبار هزینه فروش

در این روش، پس از هر فروش، صورت سود و زیان به روز رسانی شده و از ارزش دارایی ها در ترازنامه کاسته می شود. همچنین ارزش وقعی کالای فروخته شده باعث افزایش هزینه فروش در گزارش سود و زیان می شود. بعلاوه خرید دارایی بیشتر همانند روش دوره ای منجر به افزایش دارایی های شما در ترازنامه می شود.
نرم افزار حسابداری انبار چه کمکی به شما می کند؟
در هنگام ورود کالا به انبار باید دقیق ترین ارزش هزینه وارد شود. نرم افزار حسابداری در اینجا باید قادر باشد که اختلافات جزئی را لحاظ کند.
نرم افزار های حسابداری یکپارچه در اینجا بهترین گزینه هستند تا فرآیندهای خرید، کنترل موجودی و حسابداری انبار و هزینه فروش را بتوان با کمترین خطا و بیشترین دقت مدیریت کرد.

حسابداری هزینه فروش خود انواع مختلفی دارد و در یک نرم افزار حسابداری انبار نیز باید موارد متعددی را وارد کرد. این مطلب خلاصه ای از مطلب حسابداری انبار (http://pss.ir/5741/%D9%86%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D9%86%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C/) از وبسایت حسابداری پایا بود که می توانید برای مشاهده جزئیات مطلب به منبع ذکر شده مراجعه کنید.
عنوان: پاسخ : روش های حسابداری انبار
رسال شده توسط: فريدون مظفرنژاد در ۱۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۲:۰۷
سلام به تالار خودتان خوش آمدید

لطفا منبع مطالبتان را ذکر فرمائید و در ضمن موجودیهای انبار به دو روش ادواری و دائمی نگهداری می شوند ، در لینک ذیل و لینکهای بسیاری که در آرشیو تالار موجود و حاصل سالها تلاش کاربران محترم می باشد مطالب مفیدی در این مورد می باشد .

ثبت هاي دائمي و ادواري - متا - Page 1 of 1 (http://irmeta.com/meta/b277/t3618/)