تالار گفتگوی تخصصی متا

مرجع پزشکی متا => مرجع پرستاری و مامائی => مامائی => نويسنده: Yaser Rasa در ۴ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۵:۲۳:۲۶

عنوان: 10 مورد از نشانه ها و علائم بارداری
رسال شده توسط: Yaser Rasa در ۴ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۵:۲۳:۲۶
10 مورد از نشانه ها و علائم بارداری

ممکن است شما مانند دیگران، سعی می کنید بفهمید علائم و نشانه های بارداری چه چیزهایی هستند و چقدر احتمال این وجود دارد تا آنها به این معنا باشند که شما باردار هستید. شما می توانید از دیگران سوال کنید، می توانید در خفا نگرانی و ترس داشته باشید، اما بهترین راه این است که این نشانه ها را به دقت مطالعه نمایید و نشانه ها و علائم را جمع بندی کنید. هرچه علائم و نشانه های بیشتری داشته باشید، احتمال اینکه باردار باشید بیشتر است.

1.   پریودهای نامنظم: هیچ چیزی مثل قاعدگی نامنظم ترس و نگرانی را به دل یک زن راه نمی دهد، مگر اینکه آن زن در حال تلاش برای حامله گی باشد. آیا من حامله ام؟ حاملگی اولین چیزی است که وقتی قاعدگی مان به تعویق می افتد به ذهن ما خطور می کند. اما آیا حاملگی تنها دلیل داشتن قاعدگی نامنظم برای افراد است؟ 10 مورد از شایع ترین دلایلی که قاعدگی شما را دچار تغییر می کند در ذیل آمده است:
فشار عصبی (استرس)، بیماری، تغییر در برنامه ها، تغییر در داروها، اضافه وزن داشتن، کمبود وزن داشتن، اشتباه در محاسبات، دوران قبل از یائسگی، یائسگی و حاملگی.

2.   پریودهای عجیب یا غیر عادی: یک سیکل قاعدگی که از جهاتی، با قاعدگی های عادی و طبیعی تان مثفاوت است. یعنی ممکن است قاعدگی شما بیشتر یا کمتر طول بکشد، و یا زودتر یا دیرتر از موعد پیش بینی شده اتفاق بیافتد. این امر ممکن است بخاطر تغییر در جریان خون باشد. هر کدام از این مغایرت ها و ناسازگاری ها، ممکن است نشان دهنده ی این باشد که شما حامله هستید.

3.   صرف اینکه احساس کنید حامله هستید: بسیاری از زنان، احساس درد در ناحیه رحم را در دوره ی ابتدایی بارداری متوجه می شوند. این مورد، برای برخی زنان، بیشتر مسبب ناراحتی است. شما ممکن است در این دوره گرفتگی یا درد در یک طرف بدن را احساس نمایید.

شایع ترین دلیل داشتن دردی که بمانند گرفتگی عضلات می ماند، در واقع رحم در حال رشد شما می باشد. این مورد، یک درد طبیعی است و در یک حاملگی سالم و نرمال، باید انتظار آن را بکشید. شما همچنین ممکن است احساس "پر بودن" یا "سنگین بودن" در ناحیه ی رحم خود داشته باشید.

4.   تهوع و استفراغ: در چه زمانی بیماری های صبحگاهی حین حاملگی اتفاق می افتند؟ :
بیماری یا عارضه های صبحگاهی معمولا اولین نشانه ی حاملگی است که اکثر زنها تجربه اش می کنند. این مورد می تواند همزمان با اینکه جواب تست حاملگی مثبت می شود، شروع شود، با این وجود بسیاری از زنان، بیماری های صبحگاهی را تا هفته ی ششم بارداری تجربه نمی کنند.


آیا این مورد تنها صبح ها اتفاق می افتد؟

شما ممکن است بیماری های صبحگاهی  را در هر زمانی از روز یا شب تجربه کنید، گرچه بیشتر زنان، ناراحتی هایی را در ناحیه ی معده شان، صبحهای زود تجربه می کنند، ممکن است این بخاطر خالی بودن معده شان باشد. اگر شما آنقدر بد شانس هستید که در محل کارتان از این عارضه ی بارداری رنج می برید، مواردی وجود دارد که با عمل به آنها می توانید این نشانه ها را تسکین دهید و با آنها براحتی کنار بیایید.


داشتن بیماری های صبحگاهی چه حسی دارد؟

برخی زنان تهوع و استفراغ دارند، در حالیکه بقیه ممکن است فقط حالت تهوع داشته باشند. در هر حال هیچ یک از این دو، خوشایند نیستند. برخی زنان ابراز می کنند که در واقع استفراغ، باعث می شود آنها احساس بهتری داشته باشند. اما برای بقیه تاثیری در آرام شدن ندارد. سعی کنید بفهمید چه چیزی می تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید، چه خوردن باشد، یا مکیدن شیرینی یا شکلات، یا حتی پرهیز از غذاهای معین.


چه راه هایی برای درمان این عارضه ی بارداری در دسترس است؟

موارد بسیاری وجود دارد که زنان می توانند با عمل به آنها، این عارضه ی ناخوشایند بارداری را کمرنگ و آرام کنند.
   پرهیز از غذاهای مضر (غذاهای با چربی بالا یا غذاهای تند)
   کم خوردن، و وعده های غذایی متاوب در طول روز برای کمک به تثبیت و پایداری قند خون
   استفاده از شیرینی و شکلات، چیزهای ترش مانند لیمو
   درمانهایی که توسط  دکتر یا ماما برای شما تجویز می شود، شامل درمان های دارویی
    اقدام به روشهای غیر دارویی که نیازی به تجویز دارو ندارند.

آیا بیماریهای صبحگاهی اصلا خطری دارند؟
اگر شما قادر به خوردن یا نوشیدن نباشید، بیماریهای صبحگاهی ممکن است باعث شود بدن شما دچار کم آبی شود یا باعث شود دائما غذای خود را از طریق استفراغ بیرون بریزید. زمانی که این اتفاق می افتد، به آن hyperemesis gravidarum (استفراغ شدید حاملگی) می گویند. با این حال معمولا برخی IV hydration ها (سرم های هیدراتاسیون) و گاهی اوقات تغذیه از طریق لوله های tube feeding می تواند در رفع این مشکل موثر باشد. همچنین درمان های دارویی منحصرا در موارد حاد و شدید استفاده می شوند.

5.   Montgomery's Tubercules: این موارد، برجستگی هایی در اطراف هاله ی پستان تان هستند. این یک نوک پستان اضافی نیست، نیازی به نگرانی هم ندارد. از این مورد بعنوان یکی از نشانه های محتمل حاملگی یاد می شود.

6.   بزرگ شدن رحم:
سوال: بزرگ شدن شکم من چه زمانی شروع می شود؟
پاسخ: پروسه ی "آشکار شدن" در زمانهای متفاوتی برای افراد اتفاق می افتد. و از آنجائیکه مقایسه نکردن شکم های برآمده (بخاطر حاملگی) سخت و دشوار است، بهترین کار این است که از مقایسه اجتناب شود. برای مادری که قبلا زایمان هایی را انجام داده است، احتمال اینکه حاملگی اش زودتر نمایان شود بیشتر از مادری است که اولین حاملگی اش را دارد. همچنین افزایش وزن، اینکه آیا قبلا جراحی شکمی داشته اید یا نه، استحکام ماهیچه ها و...، همگی موارد تاثیرگذاری هستند و بحساب می آیند. گفته شده است که بسیاری از زنان در 3 تا 4 ماهگی شروع می کنند به احساس اینکه نیاز دارند تا دیگر لباس های معمولی خود را نپوشند. این لزوما به این معنا نیست که لباس های حاملگی در این زمان (3 تا 4 ماهگی) برای همه لازم و واجب می شود.

7.   تست مثبت حاملگی: تست حاملگی کار سخت و دشواری نیست. با این حال، این موردی است که در آن، فرد تست کننده اهمیت دو چندانی دارد. این بدین معناست که شما برای اینکه مطمئن شوید تست را بدرستی انجام می دهید و اینکه اشتباهات ساده نخواهید کرد، باید مطمئن شوید که کلیه ی دستورالعمل ها را قبل از انجام تست خوانده اید. این نکته به شما کمک می کند تا بالاترین اطمینان را از تست حاملگی خود داشته باشید.
شما ابتدا باید یک تست حاملگی انتخاب کنید و آنرا بخرید. برخی زنان با مارک های مشخص و انواع مشخصی از تست ها احساس راحتی و رضایت می کنند. اکثر تست ها، علیرغم مارک، بسته بندی و قیمت شان، شبیه یکدیگر هستند و هیچ فرقی ندارند. شما ممکن است بخواهید مثل بسیاری از زنان که تمایل دارند اولین تست شان را در عرض چند روز تثبیت کنند، یک بسته ی چند تایی از تست حاملگی بخرید. خرید کلی تست های حاملگی، همچنین باعث صرفه جویی مالی شما هم می شود، حتی اگر در بسته های 2 یا 3 تایی باشد.

8.   ضربان قلب جنین: قلب بچه ی شما در سه ماهه ی اول شروع به تپیدن می کند. البته معمولا این ضربان، تا نه یا دهمین هفته ی ابتدایی حاملگی و گاهی تا دوازده تا چهاردهمین هفته ی حاملگی، حتی با داپلر هم شنیده نمی شود. ضربان قلب جنین، که معمولا FHT (ضربان قلب جنینی) نامیده می شود، بسیار تند و سریع تر از ضربان قلب یک بزرگسال است. در واقع با نرخ 180 ضرب در دقیقه آغاز می شود و بعد از حدود 12 هفته از حاملگی، به نرخ نرمال 120-160 ضرب در دقیقه برای مدت زمان باقی مانده از حاملگی می رسد.

9.   تشخیص توسط اولترا سوند: سه ماهه اول، زمانی است که بچه ی شما بیشترین رشد را خواهد داشت. با دیدن تصاویر اولتراسوند (در وب سایت ها و کتاب ها و مجلات)، می توانید احساس تان را از زمانی که تنها یک نقطه ی کوچک می بینید تا زمانی که یک بچه ای که دست ها و پاهایش را تکان می دهد و قلبش ضربان دارد، درک کنید. یک هفته از این سه ماهه، چه تفاوت  قابل توجهی در بچه بوجود می آورد!
 
10.   لمس بچه: Leopold's Maneuvers روشی است که طی آن دکتر یا مامای شما با استفاده از دست هایش، موقعیت بچه تان را تشخیص می دهد. این مورد عموما در اکثر ویزیت های پیش از تولد در سه ماهه ی سوم انجام می شود. زمانی که دکتر یا مامای شما این کار را انجام می دهد، حتما بپرسید که بچه کجا قرار گرفته است. این امر به شما فرصت این را می دهد تا بتوانید بچه را در بهترین موقعیت ممکن قرار دهید.

منبع: About.com

ترجمه: یاسر رسا


فایل Word به زبان اصلی در لینک زیر موجود می باشد:
http://irmeta.com/meta/index.php?action=downloads;sa=view;down=347

Users found this pages searching for: