تالار گفتگوی تخصصی متا

مرجع علوم انسانی متا => مرجع حسابداری (تالار تخصصی حسابداری) => مرجع قانون تجارت ، کار و تامین اجتماعی => نويسنده: ریحانه در ۲۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۴:۱۵

عنوان: سنوات پرسنل ساعتی
رسال شده توسط: ریحانه در ۲۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۴:۱۵
سلام خسته نباشید

پرسنلی داشتیم که به صورت ساعتی در محل کار حاضر میشد (از ساعت 17 الی 22)  ،براش یه حقوق ثابت به مبلغ 5000000 در نظر گرفته شده بود

حالا این شخص رفته ، سنوات و عیدی و بازخرید مرخصیش رو چطور باید محاسبه کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ممنون میشم توضیح بدید
عنوان: پاسخ : سنوات پرسنل ساعتی
رسال شده توسط: فريدون مظفرنژاد در ۲۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۲:۱۳
سلام
سنوات نسبت به كاركرد به ميزان حقوق ثابت يعني اگر ايشان امسال 180 روز كاركرد داشته باشد  :
5000.000/365*180=2.465.753 ريال
 و عيدي دو برابر حقوق ثابت نسبت به كاركرد با فرض همان 180روز :
5.000.000*2/365*180=4.931507 ريال
و بازخريد مرخصي بشرح ذيل
5.000.000/30=166.667 ريال حقوق روزانه
166.667*مانده مرخصي = مبلغ بازخريد مرخصي
عنوان: پاسخ : سنوات پرسنل ساعتی
رسال شده توسط: ریحانه در ۲۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۹:۴۳
ممنون از توضیحاتتون

کارکرد ایشون ساعتی بوده ، این توضیحی که شما دادین مربوط به کارکرد روزانه هستش ، اگه بخوام سنواتش و عیدی رو مثلا برای ایشون که کارکردشون کلا 3 ماه بوده و برای این 3 ماه میشه 465 ساعت  حساب کنم چطور باید عمل کنم
عنوان: پاسخ : سنوات پرسنل ساعتی
رسال شده توسط: فريدون مظفرنژاد در ۲۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۰:۱۱
ممنون از توضیحاتتون

کارکرد ایشون ساعتی بوده ، این توضیحی که شما دادین مربوط به کارکرد روزانه هستش ، اگه بخوام سنواتش و عیدی رو مثلا برای ایشون که کارکردشون کلا 3 ماه بوده و برای این 3 ماه میشه 465 ساعت  حساب کنم چطور باید عمل کنم
با سلام مجدد
تبصره 2 ماده 35 قانون كار :
ماده 12. مزد ساعتی‌، مزدی است که بابت ساعاتی که وقت کارگردر اختیار کارفرماست محاسبه و پرداخت می‌شود.
ماده 13. در قراردادهای مزد ساعتی‌، نوع کار (صرف‌نظر از مقدار ومیزان آن‌) و نیز ساعات کار در روز یا هفته یا ماه مشخص می‌گردد.
ماده 14. در نظام مزد ساعتی‌، کارفرما مکلف است علاوه بر مزدثابت‌، مزایای رفاهی از قبیل حق مسکن‌، حق خواربار و کمک‌عائله‌مندی را به نسبت ساعات کار محاسبه و به‌کارگرپرداخت‌نماید.
ماده 15. اعمال نظام کارمزد ساعتی در موارد زیر مجاز است‌:
الف ـ متصدیان حمل و نقل کالا و مسافر.
ب ـ کارگران مطب‌های خصوصی پزشکان‌، کلین‌یک‌های پزشکی وپیراپزشکی و دامپزشکی و نظایر آنها در صورتی که مدت فعالیت‌آنها کمتر از حداکثر ساعات قانونی کار در شبانه‌روز باشد.
ج ـ مشاغل غیر تمام‌وقت در زمینه‌های مشاوره و نظایر آن‌.
د ـ مشاغل مربوط به نگهداری و مراقبت از اموال‌، تأسیسات وساختمان و حیوانات به شرطی که ساعات کار کمتر از حداکثرساعات قانونی کار در شبانه‌روز باشد.
ه ـ مشاغل آموزشی و پژوهشی‌
تبصره 1. حکم این ماده مانع از اعمال سایر نظام‌های مزدی درفعالیت‌های مذکور نخواهد بود.
تبصره 2. استفاده از نظام مزد ساعتی جز در موارد مصرحه در این‌ماده موکول به اخذ موافقت وزارت کار و امور اجتماعی است‌.
ماده 16. مزد کارگرانی که مشمول نظام مزد ساعتی می‌باشند به‌تناسب ساعات کار عادی کار در شبانه‌روز نباید کمتر از مزد مشاغل‌مشابه در نظام روزمزدی باشد.
ماده 17. در کارگاههایی که فعالیت آنها جنبه استمرار دارد یابه‌صورت فصلی فعالیت می‌کنند کارگران مشمول مزد ساعتی حق‌استفاده از مرخصی و تعطیلات رسمی با استفاده از مزد را دارند.
هرگاه نوع کار طوری باشد که تعداد ساعات کار عادی و مجموع مزدهر روز مساوی باشند مزد ایام مذکور معادل روزهای کار است درغیر این صورت ماخذ محاسبه میانگین مزد ساعتی کارگر درروزهای آخرین ماه کار وی خواهد بود. مبلغ پرداختی در هر حال‌نباید کمتر از حداقل مزد قانونی باشد.
ماده 18. ماخذ محاسبه مزد، حقوق ، حق سنوات و خسارات ومزایای پایان کار موضوع مواد 18، 20، 27، 29، 31، 32 قانون کاردر مورد کارگران مشمول نظام مزد ساعتی میانگین مجموع‌پرداختی‌ها در آخرین 90 روز کارکرد کارگر است‌.
ماده 19. در کارگاه‌هایی که دارای عرف و رویه خاص در مورد مزدساعتی می‌باشند در صورتی که براساس عرف و رویه موجود مزد ومزایایی بیش از ضوابط مقرر در این آیین‌نامه به کارکنان مشمول‌پرداخت نمایند عرف و رویه مذکور مناط اعتبار است‌.
ماده 20. تغییر نظام ساعتی به سایر نظام‌های مزدی در اجرای ماده‌قانون کار با موافقت کارکنان مشمول و تایید وزارت کار و اموراجتماعی امکان‌پذیر است‌.