تالار گفتگوی تخصصی متا

مرجع علوم انسانی متا => مرجع برنامه ریزی علوم تربیتی => سایر مباحث برنامه ریزی علوم تربیتی => نويسنده: Elnaz در ۱۸ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۱:۲۹:۵۵

عنوان: برنامه ریزی برای روزهای مانده تا کنکور...
رسال شده توسط: Elnaz در ۱۸ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۱:۲۹:۵۵
چگونه بخوانیم تا کمتر فراموش کینم؟

بهترین مطالعه
1)  هنگامی که کلمات یک مبحث را پشت سر هم بخوانیم و رد شویم، به همان سرعت هم فراموش می شود. خواندن فعال آن است که فرد سعی می کند مفاهیم اصلی مطلب را درک کند و برای خود تکرار کند و مثال هایی برای آن بزند. بتواند ارتباط بین مفاهیم را بفهمد و درباره آن بحث کند و از روش های یادداشت برداری استفاده کند و سعی کند مطلب را به گونه ای یاد بگیرد که بتواند به یک فرد دیگر آن را یاد بدهد.
و در یک مطالعه خوب باید روند زیر طی شود:
الف- یادگیری مفاهیم
ب- حل مسایل کتاب درسی
ج- تست زدن
2) در هنگام مطالعه قصد جدی داشته باشید تا مطلب خوانده شده را برای مدت طولانی به خاطر بسپارید. زمان به خاطر سپردن مطالب بستگی به این قصد دارد.
3) مرور منظم – مرور کردن منظم مطالب باعث می شود که مطالب برای مدت طولانی تری در ذهن بماند و حافظه تقویت شود باید توجه داشته باشید که باید مرور قبل از فراموش شدن مطالب انجام شود چرا که وقتی مطلب فراموش شد دوباره باید با صرف وقت زیادی دوباره از نو یاد گرفته شود، بنابراین مرور کردن منظم مطالب علاوه بر جلوگیری از فراموشی نوعی ذخیره کردن زمان است و برخی از افراد علت مرور نکردن خود را کمبود وقت می دانند که باید به آنها گفت که اگر وقت کم دارید مرور کنید.
4)  بیشتر فراموشی در یک ماه اول بعد از مطالعه در 24 ساعت اول می باشد و بیشتر فراموشی در 24 ساعت اول بعد از مطالعه در 1 ساعت اول است، بنابراین برای جلوگیری از این افت ناگهانی در مطالب حفظ شده باید اولین مرور بلافاصله بعد از یک جلسه مطالعه انجام گیرد و مرور بعدی 24 ساعت بعد از آن باشد این کار باعث می شود این مطلب تا یک هفته در ذهن بماند و بعد از آن هفته هم باید برنامه مروری ادامه داشته باشد.
5) سعی کنید درباره مطلب خوانده شده فکر کنید و در ذهن خود درباره آن تصویری بسازید و به ارتباط آن با مفاهیم مربوط به آن در کتب دیگر و کتاب درسی فکر کنید، این مسئله باعث تثبیت شدن مسأله در ذهن شما و بهتر یاد گرفتن آن مطلب می شود.
6) سعی کنید با یک دید مثبت و شاداب سراغ مطالب بروید در این حالت انگیزه و یادگیری شما چند برابر خواهد شد و کیفیت و ساعت مطالعاتی شما بالاتر می رود.
7) سعی کنید یک لیستی از هدفهای خود و کنکور و رشته مورد علاقه و دانشگاه و رتبه ی خود تهیه کنید و هنگامی که موضوعی شما را آزرده است یا احساس خستگی یا اضطراب دارید یا بی حوصله هستند و مخصوصاً در موقع کم کاری خود آن را برای خود بخوانید این باعث می شود که دوباره به درس خواندن رجوع کنید.

 

برنامه ریزی صحیح
1- بهترین برنامه ریزی برای هر شخص خو آن فرد است ولی باید از یک برنامه ریزی کلی و جامع استفاده کند تا با در نظر گرفتن توانایی های خود آن را مرتب کند و از آن استفاده کند.
2- مرور بخش مهمی از درس خواندن است و باید در برنامه زمانی اختصاص به مرور داشته باشد که در این برنامه روز جمعه بیشتر مخصوص دوره است و تمام درس های در طول هفته را دوباره مرور می کنید و تمام کم و کاستی ها را جبران می کنید.
3- سعی کنید پایان هر هفته مطالعه کل هفته ی خود را با استفاده از ثبت هر روز و ساعت مطالعاتی خود مورد مقایسه و بررسی قرار دهید و سعی کنید هر روزتان با روز قبل و هر هفته با هفته های قبل فرق کند و بهتر شود حتی با اضافه کردن نیم ساعت به ساعت مطالعاتی خود.
4- سعی کنید درس های کلاس و مدرسه ی خود را بعد از کلاس تا پایان همان روز حداکثر تا فردار مرور کنید چون هم به بهتر فراگیری درس و هم صرفه جویی زمان به شما کمک می کند.
5- همیشه سعی کنید از برنامه آزمون ها و کلاس های خود یک قدم جلو باشید.
6- بهترین برنامه , برنمه ای است که علاوه بر درس جدید مرور مطالب گذشته هم به همراه آن باشد.

 

 

یادگیری تدریجی
برنامه ای که دروس مختلف درسی با فواصل کمی مطالعه شود ( مثلاً یک روز در میان درس ریاضی ) بهتر باعث ماند مطلب در حافظه می شود تا برنامه ای که مثلاً برای یک یا چند روز یک درس گذاشته می شود، چون نوبت بعدی این درس ممکن است 8 – 7 روز بعد باشد که ممکن است درس کمی از ذهن شما پاک شده باشد ( که این روش در برنامه ی ما پیاده شده است)