تالار گفتگوی تخصصی متا

مرجع علوم انسانی متا => مرجع حسابداری (تالار تخصصی حسابداری) => مرجع حسابداری پیمانکاری => نويسنده: mehd.bayat در ۱۴ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۷:۱۲:۰۷

عنوان: حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: mehd.bayat در ۱۴ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۷:۱۲:۰۷
با سلام
اگر در طرح سوال اشکالی صورت گرفت قبلا" از کاربران عزرخواهی میکنم.
     اگر ما زیر مجموعه یک شرکت پیمانکاری باشیم و دارای حسابداری مستقل و دو طرفه باشیم مبالغی که از دفتر مرکزی جهت تامین موجودی واریز میشود تحت چه عنوانی میتوان در حسابها منظور کرد که در دیگر سرفصلها تاثیری نگذارد.
ممنون
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۱۴ اسفند ۱۳۸۹ - ۲۲:۳۱:۰۸
سلام

دو حالت را میتوان از سوال شما استنباط نمود.زیر مجموعه به این ترتیب که شما یک موسسه یا شرکت به ثبت رسیده هستید و بیش از 50 درصد سهام شما را شرکت پیمانکار صاحب است در این صورت وجوه نقد داده شده مانند مراودات با سایر شرکتها دیگر ثبت میشود.

وجوه نقد و بانک   بدهکار

              سایر حسابهای پرداختنی-شرکت مادر-        بستانکار

اما اگر شما شعبه یا بخشی از همان شرکت هستید که خود گردان هستید در اینجا 2 روش وجود دارد:

1- روش تنخواه گردان

2- روش حسابداری شعبه

در روش اول با پرداخت پول به شما این ثبت در دفتر مرکزی زده میشود:

تنخواه پروژه  بدهکار

           بانک          بستانکار

و شما فقط خرج و مدارک را به مرکز ارسال میکنید اما روش دوم شما حسابداری دارید پس این ثبتها هنگام پرداخت پول زده میشود:

در دفتر مرکزی:

حساب دفتر پروژه        بدهکار

                 بانک                    بستانکار

دفتر شما

بانک   بدهکار

      حساب دفتر مرکزی بستانکار

هنگام خرج این پول ثبتی در دفتر مرکزی زده نمیشود و ثبتها همه در درفتر پروژه انجام سپس تراز ماهیانه به مرکز ارسال و سند در مرکز صادر خواهد شد.

عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: mehd.bayat در ۱۵ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۸:۵۲:۰۰
با تشکر از جواب کامل شما
با توجه به توضیحات شما شرکت ما روش حسابداری شعبه محسوب شده و دقیقا" ما به همین صورت که شما توضیح داده اید عمل کردیم و شرکت مادر را تحت عنوان حسابهای پرداختنی منظور کرده ایم ولی حسابهای پرداختنی ما به طور غیر واقعی متورم شده .یعنی اگر ما از حسابهای پرداختنی گزارش تهیه کنیم مانده ای که به ما میدهد شامل بستانکاران پروژه و شرکت مادر است .که در این حالت استفاده کنندگان از گزارش دچار اشتباه میشوند.
در ضمن در هنگام اتمام پروژه این سرفصل با چه حسابی بسته میشود.
ممنون
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۱۵ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۰:۵۵:۵۴
سلام

اینطور نیست که حسابهای پرداختنی شما کاذب نمایش داده شود در واقع شما یک حسابی تحت عنوان حساب مرکز دارید که این حساب حکم سرمایه شما را دارد و طرف مقابل این حساب دارائیهای شماست حالا شما در مراودات با دفتر مرکزی فقط این حساب با طرف مقابل آن درگیر است ولی با سایر اشخاص حسابهای بدهی و دارائی شما تحت تاثیر واقع میشود و تنها زمانی که شما تراز را به مرکز ارسال میکنید حساب مرکز شما با حساب پروژه آنان باید یکی باشد و عملا" این دو حذف میشودند و دارائی های شما و بدهی های شما به مرکز افزوده میشود.

مثال:
دریافت 10 میلیون از مرکز

بانک     10

          حساب مرکز  10

پرداخت 5 میلیون بابت خرید

پیش پرداختها  5

            بانک         5

خرید مواد 15 میلیون نسیه

موجودیها     15

               بستانکاران  15

ترازنامه شما

بانک            5           بستانکاران     15
موجودیها      15
پیش پرداخت 5            حساب مرکز   10
جمع            25                            25

حالا این تراز شما وقتی به مرکز میرود حسا مرکز شما که 10 است با حساب شعبه که ماهیت بدهکار 10 دارد صفر میشود و مابقی موارد به حسابهای مرکز اضافه میشود.
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: mehd.bayat در ۱۶ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۶:۰۸:۴۰
سلام جناب آقای احسانی
ممنون از اینکه به سوال قبل جواب کاملی دادید.
   یک سوال دیگه برام پیش اومده که بهش بر نخورده بودم !
اگر ما از سود انباشته اندوخته احتیاطی بگیریم و از محل اندوخته به کارکنان وام پرداخت کنیم چه ثبتی رو میزنیم؟
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۱۶ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۷:۰۷:۵۶
سلام

خیلی خوشحالم که درخدمت شما دوست عزیز هستم.

طبق معادله حسابداری که داریم:

دارائیها =  بدهی ها + حقوق صاحبان سرمایه

پرداخت وام از وجوه نقد شرکت که جزء دارائیهاست انجام میشود حالا این دارائیها ممکن است از بدهی ها یا حقوق صاحبان که سرمایه یا همان سود انباشته ای که شما اشاره داشتید داخل مبالغ نقدی ما باشد و هیچ منعی ندارد فقط ثبت وام به این ترتیب است و ارتباطی به اندوخته ندارد:

سایر حسابهای دریافتنی - وام کارکنان   بدهکار

             بانک                                بستانکار

اگر سوالی بود خواهش میکنم مطرح بفرمائید.
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: mehd.bayat در ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۴:۵۲
ممنون از راهنمائی شما

 
جناب آقای احسانی یک سوال راجع به دفاتر قانونی هم داشتم

طبق ماده 13)آئین نامه تحریر دفاتر در مواردی که دفاتر روزنامه و کل نگهداری می شود کلیه معاملات و سایر رویدادهای مـالـی و محـاسبـاتی مربوط و در موارد نگهداری دفاتر باید در همان روز ثبت گردد.  بنا به تبصره 2:این ماده تاخیر در تحریر عملیات در صورتیکه به منظور سوء استفاده نباشد تا 15 روز به تشخیص اداره امور مالیاتی و بیش از آن به تشخیص هیئت سه نفری موضوع بند 3 ماده 97 قانون مالیات های مستقیم مصوب 3/12/66 و اصلاحیه های بعدی به قانونی بودن دفاتر خللی وارد نخواهد کرد.
نکته اینجاست که اگر ما به عنوان یک حسابرس بخواهیم این موضوع را پیگیری کنیم که آیا عملیات به موقع در دفاتر ثبت شده یا خیر چگونه امکان پذیر خواهد بود؟
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۹:۵۶
سلام خدمت جنابعالی

اگر ما حسابرس شرکت هستیم با توجه به اینکه معمولا" حسابرس بازرس هم میباشد.با توجه به اینکه تاخیر در تحریر دفاتر یا عدم تحریر ممکن است بار مالیاتی را متوجه شرکت نماید حسابرس ملزم است بعنوان یک بند توضیحی به آن اشاره نماید اما از طرفی چون یک نسخه از گزارش حسابرسی تقدیم حوزه مالیاتی میشود همین بند خود باعث رد دفاتر خواهد شد لذا حسابرس بنا بر احتیاط این موضوع را بصورت نامه مدیریتی مطرح تا در زمان رسیدگی تاخیرات برطرف گردد.
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: mehd.bayat در ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۹:۱۵
البته این نکته که انکار ناپذیر است که در ایران تقریبا" 90%شرکتها دفاتر خود رادر پایان سال مالی می نویسند .
سوال من فقط در مورد این مطلب بود که میشود راهکاری پیشنهاد کنید که بتوان تشخیص داد تحریر دفاتر به موقع بوده یاخیر؟ 
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۴:۰۲:۵۶
اگر درست متوجه منظور شما شده باشم. اینکه ما حسابرس شرکتی هستیم که دفاتر را ثبت کرده و حالا میخواهیم از طریقی متوجه شویم دفاتر را طبق قانون به موقع ثبت کرده است یا خیر؟
از یک سری موارد میتوان فهمید مثلا" کسی که دفاتر را یکدفعه آخر سال می نویسد از نرم افزار پرینت میگیرد و از روی پرینت ثبت میکند و ثبت از روی پرینت خطاهائی دارد مثل از قلم افتادگی یک آرتیکل اما ثبت آن در دفتر کل و ثبت و تکرار آرتیکل یا سند. هنگامی که سر موقع ثبت انجام شود جوهر ثبت های اول به مراتب کهنه تر و کم رنگ تر از ثبتهای آخر است و صفحات اول بوی جوهر نمیدهد درحالی که هرچه جلو تر میرویم بوی جوهر بیشتر محسوس است . شاید با یک سری ابزارهای فیزیک هم بتوانیم مشخص کنیم ولی اساسا" حسابرسها دنبال این قضییه نیستند و وقتی دفتر ثبت شده فرض بر این است که به موقع ثبت انجام شده است.
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: mehd.bayat در ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۴:۲۷:۵۸
این سوال جهت اطلاعات شخصی خودم بود .

در واقع از لحاظ علمی امکان تشخیص تحریر به موقع دفاتر وجود ندارد؟

ولی به نظر من در پایان سال احتمال ثبت اصلاحی در دفاتر وجود دارد (به عنوان مثال در  در حساب بانک ) که در صورت نبود هیچ ثبتی احتمالا" دفاتر در سال بعد و پس از بستن حسابها تحریر شده .

آیا خط خوردگی در دفاتر جریمه نقدی هم دارد؟

عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۴:۴۲:۱۵
سلام

در موردی که مثال زدید درست است دفاتر ثبت شده است ولی عدم ثبت حتی یک رویداد در تاریخ مربوطه باعث رد دفاتر میشود حالا این رویداد ثبت نشود و آخر سال ثبت شود بعلت تاخیر ثبت باعث رد دفاتر میشود.

فصل پنجم موارد رد دفاتر
ماده 20) تخلف از تکالیف مقرر در این آئین نامه در موارد زیر موجب رد دفاتر می باشد : 1-در صورتیکه دفاتر ارائه شده بنحوی از پلمپ خارج شده و یا فاقد یک یا چند برگ باشد. 2- عدم ثبت یک یا چند فعالیت مالی در دفاتر به شرط احراز. 3- ثبت تمام یا قسمتی از یک فعالیت در حاشیه . 4- ثبت تمام یا قسمتی از یک فعالیت (آرتیکل) بین سطور 5- تراشیدن و پاک کردن و محو کردن مندرجات دفاتر به منظور سوء استفاده 6- جای سفید گذاشتن بیش از حد معمول در صفحات و سفید ماندن تمام صفحه در دفتر روزنامه و دفتر مشاغل به منظور سوء استفاده . 7- بستانکار شدن حسابهای نقدی و بانکی مگر اینکه حسابهای بانکی با صورتحساب بانک مطابقت نمـایند و یا بستانکـار شدن حسابهای بانکی یا نقدی ناشی از تقدم و تاخر ثبت حسابها باشد که در این صورت موجب رد دفتر نیست. 8- تاخیر تحریر دفتر روزنامه و مشاغل زاید بر حد مجاز مقرر در تبصره های 2و3و4 ، ماده 13 و تاخیر تحریر دفتر کل زاید بر حد مجاز مقر در ماده 14 و تاخیر تحریر زاید بر حد مقرر در ماده 17 این آئین نامه . 9- عدم ثبت عملیات شعبه و یا شعب در دفاتر مرکز طبق مقررات ماده 15 این آئین نامه . 10- اشتباه حساب حاصل در ثبت عملیات موسسه در صورتی که نسبت به اصلاح آن طبق مقررات تبصره ماده 11این آئین نامه اقدام نشده باشد. 11- در صورتی که مودیان مالیاتی حسب مورد از اوراق مخصوص موضوع ماده 169 قانون مالیـاتهای مستقیم استفـاده ننمایند . 12- عدم ارائه آئین نامه ها یا دستور العمل های کار ماشین و برنامه های آن و نحوه ی کار با نرم افزارهای مالی مورد استفاده و همچنین عـدم تسلیم خـلاصه عملیـات موضوع ماده 17 این آئین نـامـه در مهلتـی مقـرر در آن مـاده در مورد اشخـاصــی که از سیستمهای الکترونیکی استفاده می نمایند(ابطال شد) . 13- عدم ارائه یک یا چند جلد از دفتر ثبت و پلمپ شده (ولونانویس) 14- استفاده از دفاتر ثبت و پلمپ شده سالهای قبل (با توجه به مقررات ماده 3 این آئین نامه ) 15- عدم تطبیق مندرجات دفـاتـر با اطلاعات موجود در سیستمهـای الکتـرونیـکی در مورد اشخاصی که از سیستمهای مذکور استفاده می نمایند . 16- ثبت هزینه ها و درآمد ها و هر نوع اعمال و اقلام مالی غیر واقع در دفاتر به شرط احراز (توضیح آنکه ثبت هزینه هایی که وقوع آن محقق بوده اما به دلایل خاص قانونی قابل قبول از حیث مالیاتـی نیست و برگشت داده می شود به منزلـه ثبت هزینـه های غیر واقع تلقی نمی شود) تبصره – در مورد بند 6 این ماده چنانچه سفید ماندن جهت ثبت تــراز افتتـاحی باشد موجب رد دفـاتـر نخواهد بود و همچنین سفید ماندن ذیل صفحات دفتردرآخرهر روزیاهر هفته یا هر ماه به شرطی که اسناددارای شماره ردیف بوده و قسمت سفید مانده با خط بسته شود به اعتبار دفتر خللی وارد نمی آورد


البته مورد فوق از قلم افتادن بود و در مورد تاخیر هم خود شما زحمت کشیده بودید و ماده قانونی رو گذاشتید.


آیا خط خوردگی در دفاتر جریمه نقدی هم دارد؟

البته اگر خط خوردگی بشکلی خوانا باشد در غیر اینصورت مخدوش و سیاه شود به شکلی که زیر آن مشخص نباشد دفاتر رد میشود. توصیه میشود خط با خودکار روشن مثل قرمز یا سبز کشیده شود.
طبق ماده 21 آیین نامه تحریر دفاتراگر دفاتر مودی مورد قبول ماموران تشخیص یا حسب مورد هیات موضوع بند 3 ماده 97قانون مالیاتها قراربگیرد .

الف ) هر مورد قلم خوردگی 200 ریال و حداکثر 10،000 ریال مشمول جریمه خواهد بود
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: mehd.bayat در ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۷:۰۵:۵۶
آقای احسانی سلام:

میتونم راجع به شما بیشتر بدونم ؟ البته اگر جسارت نیست.

مدرکتون ؟ و اگر کتابی از شما چاپ شده ،نام کتاب و مقاله هائی که ارائه دادید.

آیا کلاسهائی جهت حسابداری از طرف شما برگزار میشه؟
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۷:۱۰:۱۹
سلام

اختیار دارید دوست عزیز. بنده یک حسابدار اجرائی هستم نه استاد یا محقق البته این تاپیک رو هم قبلا" زده بودیم برای دوستان که خودشون رومعرفی کنند:

http://irmeta.com/meta/index.php/topic,1519.msg2553.html#msg2553
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: mehd.bayat در ۱۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۹:۲۰:۱۵
سلام جناب آقای احسانی

در صورت امکان یک نمونه ی کامل کاردکس انبار که از لحاظ کنترل تمامی موارد در آن رعایت شده باشد ارسال نمائید.

ممنون
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۱۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۳:۵۹:۵۰
سلام

کاردکس انبار معمولا" برای نگهداری اطلاعات موجودیهاست که یک شکل استاندارد در تمامی دنیا دارد و برخی فیلد ها هم متناسب با خصوصیات شرکت شما اضافه میشود مثلا" در یک شرکتی شماره فنی لازم نیست در شرکت شما هست.شکل کلی آن هم:

کدانبار:                                                        کاردکس موجودی انبار                                          کدکالا:
شرح انبار:                                                                                                                          شرح کالا:
                                                                                                                                      شماره فنی:
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
|ردیف |            شرح جنس               |                وارده                  |          صادره                   |   موجودی             |

عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: mehd.bayat در ۲۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۲:۰۲
با سلام خدمت آقای احسانی
قبلا" از اینکه مزاحم وقتتون میشم عذر میخوام
طبق بحثی که قبلا" داشتیم شرکت ما شعبه ی یک شرکت پیمانکاری است که ماهیانه بابت عملیاتی که انجام میدیم تراز ارسال میکنیم.
حالا یک سوال پیش اومده که اگر امکان داره راهنمائی بفرمائید .
ما برای شعب دیگه خرید هائی که لازم دارن انجام میدیم ،سوال من اینجاست که جهت کنترل خریدهائی که جهت شعب انجام میشه چه ثبتی رو پیشنهاد میکنید(خریدها مستقیما"از فروشگاه به شعب در شهرستانها انتقال داده میشه) و اینکه هزینه هائی که میشه از حساب مرکز کسر بشه یا به حساب شعب منظور بشه؟

عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۲۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۰:۰۴
سلام

خدمت شما

درمورد اقلام و اجناسی که ارسال میکنید بستگی به نوع آن دارد .اگر اقلام با ارزش باشد باید برای کنترل آن از حساب موجودیهای ارسالی استفاده و کارتکس انبار تهیه فرمائید و اگر اقلام هزینه ای است باید برای آن بودجه و پارامترهای کنترلی لحاظ کنید. در هر صورت اگر بتوانید تمامی اقلام از طریق انبار انجام شود کنترلهای بهتری میتونید اعمال نمائید.
این خرید ها که از طریق شما انجام میشود و به شعبه ارسال میشود:

هنگام ارسال:

موجودی های شعبه ...            بدهکار

               انبار مرکزی                             بستانکار

و هنگامی که گزارش فروش شعبه دریافت میشود به نسبت از موجودی شعبه کسر و به بهای تمام شده منتقل میشود.
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: mehd.bayat در ۲۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۵:۰۷
ممنون از جوابتون
ولی فکر میکنم سوالمو خوب مطرح نکردم
1-ما پیمانکار هستیم و اقلام ارسالی در دیگر شعب هزینه میشود.
2-ما خودمان به عنوان شعبه مشغول فعالیت هستیم و از محل واریزیهای مرکز اقدام به خرید برای دیگر شعب میکنیم .
3-اقلام خریداری شده به دلیل دوری مسیر فروشنده ،روئت نمیشود و وارد انبار هم نمیشود و مستقیما"از فروشگاهی که اجناس خریداری میشود به شعبات دیگر انتقال میابد و امکان کنترل وجود ندارد.
در این حالت دفتر مرکزی چه برخوردی میتواند انجام دهد و همین طور شعبه ما ؟
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۲۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۱۵:۴۶
سلام

در این موارد چونکه شما فقط رابط هستید هنگام خرید فقط شعبه مورد نظر رو بدهکار میکنید و طی یک اعلامیه اطلاعات خرید را برای شعبه ارسال میکنید. و مسئولیت کنترل موارد با خود شعبه دریافت کننده کالا است که با مندرجات صورتحساب شما کنترل نماید. دفتر مرکزی هم تنها نسبت به جمع آوری اطلاعات اقدام میکند و معمولا" بهترین کنترل زمان تحویل جنس است نه بعد از آن.

خرید شما:

شعبه الف    بدهکار

             بانک                 بستانکار

و شعبه:

موجودیها    بدهکار

            شعبه  دو          بستانکار
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: pooneh در ۷ آذر ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۹:۱۳
با سلام ودرود
جناب استاد احسانی عزیز یک سوال در رابطه با همین موضوع که چطور میشه یک حسابرس بفهمه دفاتر بموقع نوشته شده یادر پایان سال به یکباره نوشته شده .
اینجوری که دوست عزیز گفت این سوال برای من پیش اومد که:  آیا حسابرس میتونه بعضی مواقع بدون اطلاع قبلی از شرکت مربوطه دفاتر رو بخواهد ببینه ؟اگر بتونه پس یک راهش اینه که هذچند وقت یکبار یه شبیخون بزنه وبره شرکت و بگه دفاترتونو ببینم .من نمیدونم آیا چنین اختیاری حسابرس داره یا خیر ؟
با سپاس و احترام
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۷ آذر ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۸:۱۴
ماده 97 : در موارد زير درآمد مشمول ماليات مودي از طريق علي الرأس تشخيص خواهد شد :
1: درصورتي كه تا موعد مقرر ترازنامه و حساب سودوزيان و ياحساب درآمد وهزينه و حساب سودوزيان , حسب مورد , تسليم نشده باشد .
2: درصورتي كه مودي به درخواست كتبي اداره امورمالياتي مربوط ازارائه دفاتر و يا مدارك حساب در محل كار خود خودداري نمايد ( منظور از محل کاردرمورد اشخاص حقوقي نيز همان اقامتگاه قانوني آنها مي باشد مگر اين كه مودي قبلا مركز عمليات خود را براي ارائه دفاتر و اسناد و مدارك كتبا به اداره امور مالياتي مربوط اعلام نموده باشد . )در اجراي اين بند هرگاه مودي از ارائه قسمتي از مدارك حساب خودداري نمايد چنانچه مربوط به هزينه باشد از احتساب آن جزء هزينه هاي قابل قبول خودداري مي شود و در صورتي كه مربوط به درآمد باشد درآمد مشمول ماليات اين قسمت از طريق علي الرأس تعيين خواهد شد .
3: درصورتي كه دفاترواسنادو مدارك ابرازي براي محاسبه درآمد مشمول ماليات به نظر اداره امور مالياتي غيرقابل رسيدگي تشخيص شود و يا به علت عدم رعايت موازين قانوني و آيين نامه مربوط مورد قبول واقع نشود كه در اين صورت مراتب بايد با ذكر دلايل كافي كتبا به مودي ابلاغ و پرونده براي رسيدگي به هيأتي متشكل از سه نفر حسابرس منتخب رئيس كل سازمان امور مالياتي كشور احاله گردد . مودي مي تواند ظرف يك ماه از تاريخ ابلاغ با مراجعه به هيأت مزبور نسبت به رفع اشكال رسيدگي و اداي توضيح كتبي در مورد نحوه رعايت موازين قانوني و آئين نامه حسب مورد اقدام نمايد و در هر حال هيأت مكلف است ظرف ده روز پس از انقضاي يك ماه فوق نظر خود را با توجيهات و دلايل لازم و كافي به اداره امور مالياتي اعلام نمايد تا براساس آن اقدام گردد . نظر هيأت با اكثريت مناط اعتبار است و نظر عضوي كه در اقليت قرار گيرد بايد در صورت جلسه درج گردد . در مواردي كه هيأت نظر اداره امور مالياتي را در مورد غيرقابل رسيدگي بودن دفاتر مودي مردود اعلام مي كند بايد مراتب را به دادستاني انتظامي مالياتي نيز اعلام نمايد .


سلام خانم شاهی

طبق قانون مالیاتها این کار باید با درخواست کتبی صورت بگیرد و تنها راه بعدی اجرای ماده 181است که البته موضوع آن دفاتر نیست بلکه حساب دوم است.

ماده ۱۸۱: سازمان امور مالیاتی کشور می تواند به منظور نظارت براجرای قوانین و مقررات مالیاتی هیات هایی مرکب از سه نفر را جهت بازدید و کنترل دفاتر قانونی مودیان مالیاتی طبق آئین نامه ای که به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور و تصویب وزیر امور اقتصادی و دارائی خواهد بود اعزام نماید . درصورتی که مودی از ارائه دفاتر خودداری نماید با موافقت هیات مذکور در بند ۳ ماده ۹۷ این قانون درآمد مشمول مالیات سال مربوط از طریق علی الراس تشخیص خواهدشد .

تبصره : هیات های موضوع این ماده می توانند حسب تجویز سازمان امور مالیاتی کشور کلیه دفاتر و اسناد و مدارک مالی مودیان را اعم از این که مربوط به سال مراحعه باشد یا سنوات قبل باشند به منظور کسب اطلاعات لازم و ارائه آن به اداره امور مالیاتی ذیربط مورد بازرسی قرار دهند و یا درصورت لزوم دفاتر و اسناد و مدارک سنوات قبل را در قبال ارائه رسید به اداره امور مالیاتی منتقل نماید .



این وظایف ممیز است ولی گفتید حسابرس ایشان چنین حقی ندارند.
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: حبیبی در ۸ آذر ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۱:۲۵
سلام جناب احسانی نظر شما اینه از روی پرینت نرم افزار دفاتر رو ننویسیم؟
عنوان: پاسخ : حسابداری شرکتهای پیمانکاری
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۸ آذر ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۲:۱۰
سلام خانم آنوشا

این نظر بنده نیست بلکه نظر وزارت دارائیست.طبق آئین نامه تحریردفاتر شما دفتر روزنامه را باید روزانه ثبت فرمائید البته برای روش دستی ولی در روش ماشینی از روی پرینت تراز برنامه حسابداری میتوانید خلاصه روزانه یا هفتگی یا ماهیانه ثبت بفرمائید. صحبت از کنترل دفاتر توسط حسابرس بود که اگر نانوشته باشد. چون بسیاری از شرکتها پایان سال دفاتر رو مینویسند.