تالار گفتگوی تخصصی متا

مرجع علوم انسانی متا => مرجع حسابداری (تالار تخصصی حسابداری) => سایر مباحث و فعالیتهای حسابداری => نويسنده: A.Ehsani در ۹ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۱:۲۰

عنوان: اخبار بورس
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۹ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۱:۲۰
ترجمان عصرگاهی ایران سهم
2 خرداد 1389

امروز یکشنبه مورخ 02/03/1389 شاخص بورس با 70/36واحد کاهش (حدود 0.26 درصد) به عدد 14080 رسید.
در معاملات امروز بانک تجارت بیشترین تاثیر منفی را با حدود 12واحد بر شاخص گذاشت. بعد از بانک تجارت، سایپا با 11واحد، مدیریت سرمایه گذاری امید با حدود 9واحد، بانک پارسیان و بانک صادرات هرکدام با حدود 7.5واحد، توسعه معادن روی و شرکت حفاری شمال هرکدام با حدود 2واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بر جای گذاشتند. در طرف مقابل نیز بانک ملت با حدود 20واحد، گروه صنعتی بارز با 4.5واحد و خدمات انفورماتیک با حدود 3واحد، بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص را برجای گذاشتند. همچنین ارزش معاملات امروز با تعداد حدود 6میلیارد 800میلیون سهم معامله شده، 7،965،595میلیون ریال بود.

خلاصه بازار:
در معاملات امروز شاهد معاملات بلوکی در نمادهای وبملت و وتجارت بودیم که باعث افزایش حجم معاملات امروز شد. شاخص که در ابتدای شروع بازار روند منفی داشت در اواسط بازار با یک جهش صعودی به 14114 هم رسید ولی در نهایت به روند نزولی خود ادامه داد و به 14080رسید.
در گروه خودرو، اکثر شرکت های گروه منفی بودند. سایپا با حدود 20میلیون سهم معامله شده بیشترین حجم معاملات امروز را داشت و با کاهش 2.86درصدی قیمت پایانی و صف فروش حدودا 2میلیونی به قیمت 1934ریال رسید. سرمایه گذاری رنا و سرمایه گذاری سایپا از فروشندگان سهام سایپا در روز گذشته بودند. ایران خودرو نیز که سرمایه گذاری سمند در حال خرید آن می باشد حدود 5میلیون معامله شد و به قیمت 1588ریال رسید. قابل ذکر است که در معاملات فردا بلوک 15.66درصدی سهام سرمایه گذاری رنا که معادل 250ميليون و 609 هزار و 438 سهم اين شركت می باشد، به قيمت هر سهم 285 تومان از سوي صباتامين به صورت 30 درصد نقد و باقي اقساط 3 ساله عرضه مي شود.

در گروه بانکی، نماد معاملاتی بانک ملت با توجه به ارائه واقعي سال مالي منتهي به 29/12/1389 بازگشایی شد. این بانک که در گزارش خود سود هر سهم را 285ریال اعلام کرده است، با قیمت 1780ریال اولین معامله را شروع کرد و با حدود 3میلیون سهم معامله شده به قیمت پایانی 1730ریال رسید. برخی کارشناسان معتقدند قیمت هر سهم بانک ملت در معاملات فردا منفی خواهد بود. معامله بلوکی بانک تجارت نیز به دليل رقابت در دقايق پاياني جلسه معاملاتي در نماد معاملاتي "وتجارت4" تا قيمت 702ر2 ريال ادامه پیدا کرد و ادامه رقابت به روز دوشنبه مورخ 03/03/1389 موكول گرديد. قیمت هر سهم بانک تجارت نیز در نماد "وتجارت" با حدود 6.5میلیون سهمی که معامله شد به 1837ریال رسید و شاخص را نیز حدود 11واحد منفی کرد.
در گروه فلزات، همه شرکت های گروه منفی بودند. این در حالی است که فولاد مباركه اصفهان در حالي پيش‌بيني سود هر سهم خود براي سال مالي منتهي به 29 اسفند 89 را 40 تومان اعلام كرد كه مدير عامل اين شركت در اوايل سال جاري سود سال 89 را حدود 23 تومان اعلام كرده بود.
معاملات سهام شرکت مپنا همانند روز گذشته حدود 2میلیون بود که قیمت پایانی هر سهم را به 3500ریال رساند. صدرا نیز تنها 300هزار سهم از 50میلیون صف فروش آن خریداری شد و قیمت هر سهم آن را به 3691ریال رساند.
حفاری شمال هم با کاهش 1.67درصدی قیمت و حجم معامله 6.5میلیونی به قیمت 2948ریال رسید. اولین معامله سهام حفاری با 3000ریال قیمت خورد و در طول ساعات معامله به 2900ریال نیز رسید.
در گروه کانه های فلزی، سهام توسعه معادن روی 7میلیون روی درصد منفی آن خریداری شد ولی صف فروش آن کامل از بین نرفت و قیمت هر سهم را به 3839ریال رساند. سرمایه گذاری تجلی سامانه از خریداران کروی بوده است. لازم به ذکر است که در پایان معاملات امروز نماد معاملاتی این شرکت جهت برگزاري مجمع عمومي عادي ساليانه به منظور تصويب صورتهاي مالي ساليانه متوقف گردید.
در گروه بیمه، بیمه آسیا با صف خرید کار خود را آغاز کرد و حدود 2میلیون سهام این شرکت همگی روی درصد مثبت معامله شد و قیمت هر سهم را با افزایش 3.5درصدی به 2888ریال رساند. بیمه البرز منفی بود و با حدود 700هزار سهمی که عرضه کرد به قیمت 6492ریال رسید.

اخبار انتشار یافته:
عملكرد سازمان خصوصي سازي در دو ماه اول سال با فروش بيش از731 ميليون سهم 32 شركت بورسي و غير بورسي به ارزش 298 ميليارد تومان همراه بود.
پيش بيني سود 39 صنعت بورس نسبت به اسفند سال گذشته 306 ميليارد تومان افزايش يافت تا مجموع پيش بيني331 شركت به بيش از 11هزار ميليارد تومان برسد.

پیش بینی بازار دوشنبه:
کاشناسان ما بازار فردا را مانند امروز و همراه با عرضه می دانند. در نهایت می توانیم حفاری شمال را در معاملات فردا برای خرید پیشنهاد کنیم.

گزارش بازارچهار شنبه ۵ خرداد ۸۹
صفوفی که غیب شد!!
امروز ، چهارشنبه ، آخرین روز از اولین هفته خرداد را در حالی آغاز کردیم که مطابق پیش بینی که اولین روز این ماه صورت گرفت ، یکی از پر حداثه ترین ماه های بازار را پشت سرخواهیم داشت که از مسائل سیاسی گرفته تا اقتصادی و بورسی می بینیم که چه طور بازار در تلاطم بوده و هر روز اتفاق تازه ای رخ میدهد . همین چند روز پیش بود که رکب خوردن برخی حقوقی ها از هم را شاهد بودیم و حالا امروز هم دیدیم که چگونه صفوف خرید و فروش برخی از شرکت های بزرگ غیب شدند که البته در بین آنها سایپا و صدرا بیش از همه خودنمایی می کردند .
برخلاف پیش بینی ها جو عرضه همچنان به بازار امان نمی دهد که اکثراً ان را به دلیل ریزش سفت و سخت بازار های جهانی و عدم رشد ان طی روز های اخیرمی دانند . امیدواریم دراین چند روز تعطیلی حداقل بازار خوبی را در آن طرف مرزها شاهد باشیم که بزرگترین مژده ان می تواند قیمت های مناسب نفت ، مس و سایر فلزات باشد .
اما بی حاشیه به سراغ حاشیه های بازار میرویم . در مسائل سیاسی همه منتظر نتایج صحبت های اردوغان با سایر کشور ها هستند . گفته می شود امریکا کمی نرم تر شده و احتمال توافق بین طرفین و فریز کردن همه چیز وجود دارد یا به عبارتی دیگر برای مدتی کسی کاری با ما نخواهد داشت تا احتمالاً چند وقت دیگر اوضاع باز هم به زیان ما تغییر کند .
اما انچه برای بازارما مهم است حاشیه های اقتصادی و بازار های جهانی است که دست از سر بازار ما برنمی دارد و همانند میگرنی حاد به سر بازار و شرکت های ما افتاده و آنها را شکنجه میدهد .هرچند امروز رشد اندکی را در بازار های جهانی داشتیم اما کاهش در روز های قبل را نمی توان نادیده گرفت که بحران از اروپاو اسیا به امریکا هم رسیده است . امروز قیمت نفت در محدوده ۶۹ و ۷۰ دلار قرار داشت و مثل همیشه در این چند روز تغییرخاصی را شاهد نبودیم . البته همین که از مرز ۶۷ دلار فاصله گرفته است برای بازار ما خبر خوبی خواهد بود .

اما در سایر فلزات مس در محدوده ۶۷۰۰ دلار قرار گرفته است و نسبت به روز قبل کاهشی بوده روی هم در قیمت های ۱۸۳۰ معامله می شود . اما مهم تر از همه بیلت است که توانسته خود را فعلاًدر محدوده ۴۴۵ حفظ کند . که البته احتمال کاهش اندک و مجدد آن نیز وجود دارد .
اما امروزدر کنار اخبار خوب بد بازار که بیشتر حول محور نفت و واگذاری قرارداد های نفتی به شرکت های داخلی می چرخید خبر تعدیل مثبت مخابرات نیز بازار را خوشحال کرد . این روزهابرگ های برنده یکی پس ازدیگری از آستین سهامداران عمده مخابرات بیرون زده و این بار تعدیل بسیار قابل توجه این شرکت درست قبل از بازگشایی روی سایت بورس قرار گرفت تا قیمت سهم طی روز های پس از بازگشایی ریزش آنچنانی نداشته و بازدهی سهامداران حفظ شود . این شرکت اعلام کرده است که سود او ازمبلغ ۲۱۶ ریال به ۳۰۲ ریال افزایش یافته است . همچنین سود شرکت اصلی نیز از مبلغ ۱۸۰ ریالی به ۲۶۴ ریال افزایش یافته است .در مورد بازگشایی نیز مدیر عامل شرکت اظهار داشته است اطلاعات و مستندات مورد نظر سازمان بورس ارايه و گزارش هاي مربوطه درپايگاه اطلاع رساني درج شده است. بنابراين دليلي براي ادامه توقف نمادمعاملاتي مخابرات وجود ندارد. به نظر مي رسد اين رويداد در اوايل هفتهآينده رخ دهد.
به هر حال بازگشایی اخابر در کنار سایر شرکت ها می تواند موتور تحرک بازار را روشن نماید .
اما بازار را از کجا آغاز کنیم . بی شک مهم ترین اخبار بازار در جمع آوری صف فروش صدرا خلاصه می شد که از دو روز قبل هشدار این موضوع روی سایت قرار گرفت و امروز گفته می شود تعاونی کارکنان ایران خودرو و برخی کد های شخصی استیل آذین خریداران صدرا بودند . به نظر میرسددر قیمت فعلی برای ثبات این سهم و رشد آن باید معامله ۴۰ تا ۴۵ میلیونی سهم را شاهد باشیم تا به اصطلاح زهر سهم در قیمت های فعلی گرفته شده و فشار عرضه را در روز های آتی نداشته باشیم که امروز ۳۲ میلیون ان جابجا شده و رفتن ۱۵ تا ۲۰ میلیون دیگر به ثبات سهم کمک شایانی خواهد کرد . شایعات در مورد این سهم بازهم بالا گرفته که البته تا کنون همه تکذیب می شود

اما در همین گروه و در واقع در کنار ان فاذر نیز با جمع اوری مواجه شد که گفته می شود استان قدس در جمع اور ی و نقش مهمی داشته . دم فاذر به صدرا بسته شده و هر اتفاقی که برای او رخ دهد با کمی تاخیر برای فاذر نیز به وقوع خواهد پیوست .
در کنار این دو مپنا نیزامروز مانندروز های قبل با حجم معاملات بالا در محدوده همیشگی قرار داشت البته حجم او نسبت به روز های قبل بهتر شده و جو او نیز نسبت به دفعات قبل مثبت تر بود که نشا ن میدهد مثبت شدن صدرا براو نیز اثر مثبت گذاشته است و احتمالاً با امدن یک خبر بود کار تکمیل می شود . او امروز هم مانندهمیشه با یک پله صعود در قیمت های ۳۴۸ تا ۳۵۵ معامله میشد .
گفته می شود که در نماد حفاری ساتا خرید های خود را اغاز کرده و امروز رشد معاملات و جمع اوری صف فروش او نیز ازاین بابت بوده است . البته حفاری پیش ازاین نیز نشان داده بود که به کاهش قیمت بسیار حساس است .شاید اطلاع رسانی بهتر و بیشتردر مورد دو بلوکی که ناکام مانده و مشخص شدن صاحب اول و اخر آنها بتواند بازار را از سردرگمی نجات دهد .
امروز در بازار گروه سیمان وضعیت بدی نداشت و تعداد مثبتهای انها کمی رو به افزایش بود . برخی خبر افزایش صادرات شرکت های سیمانی و ورود او به بورس کالا را آغاز راه مثبت این گروه می دانند که مدت ها در خواب زمستانی قرار داشت . البته چشم انداز صنعت با توجه به رکود فعلی نمی تواندد خیلی جالب توجه باشد و احتمالاً نوسانات فعلی نیز مقطعی خواهد بود . امروز شرکت هایی مانند شمال ، شاهرود، سپاهان، کردستان، صوفیان، بهبهان ،تهران و برخی دیگر مثبت بوده که تعدد مثبت ها در این گروه بیش از هر روز دیگری خودنمایی می کند .
در کنار این گروه برخی اعضای ساختمانی نیز از سر رفتن حوصله خود خبرداده و مثبت شدند . ثاخت و نوسازی امروز دربازار نمود بیشتر ی داشتند که البته به نظر میرسد نوسازی با خبرهای جدید از اقتصادنوین است که این چنین مثبت شده است .
خبر کشتی جدید کشتی رانی نیز او را اندکی مثبت کرده است و در محدوده ۲۱۲ حفظ کرد. در کنار آنها امروز جو دارو نسبت به روز قبل اندکی تیره تر بوده و عرضه ها در این گروه رو به افزایش است . به نظر میرسد که عطش کاهش قیمت یورونیز دراین گروه فروکش کرده و باید منتظر خبرهای بنیادی تر و اساسی برای این گروه بود که شاید یکی از گروه های کم اثر از طرح تحول باشد .دران مقطع باردیگر مورد توجه قرار گرفته . امروز مثبت بودن لقمان و عبیدی ان هم با این شدت در نوع خود جالب توجه بود .
در بازر امروز و در گروه پتروشیمی شاهد اقبال مناسب به شاراک بودیم . سهمی که امروز برای مجمع و تغییرنام متوقف شد . این که بخواهیم پس ازاین همه مدت نامی غیر از پتروشیمی اراک را صدا بزنیم کمی سخت است اما به هر حال سهم امروز با بیش از ۳ میلیون معامله و شرایط مثبت به کار خود پایان داد که قیمت ۳۲۷ برای او قیمت مناسبی است .
دراین گروه اکثر اعضا منفی بودن هر چنددر گروه همسایه خبرمیرسد که شپنا با تعدیل منفی مواجه شده و نفت بهران نیز با خبر های خوب افزایش سرمایه مواجه است .

اما در گروه خودرو امروز هم شاهد جابجایی رنا بین سرمایه گذاری ملی و سر سایپا بودیم . دراین گروه امروز شدت عرضه بیشتر بود و نماد سایپا را نیز که با صف بیش از ۳۰ میلیونی مواجه بود به منفی ها کشاند . او امروز با بیش از ۳۵ میلیون عرضه در قیمت های ۲۰۶ تومانی قرار گرفت که دیروز برای آن بر سراین نرخ دعوا بود و کسی حاضر نبود صف را ترک کند . هر چند صف خرید ایران خودرو همچنان با عرضه بیش از ۲ میلیونی پابرجاست . دراین گروه منفی بودن سایپا نیز احتمالاً خیلی دامنه دار نبوده و به زودی برمی گردد . حواس شکارچیان خودرویی به سهم باشد که این باردر محدوده ۲۰۰ از قافله عقب نمانند .
البته در بازی این نماد ها دو شرکت سرمایه گذاری ملی ایران و سر سایپا نیز خوب صف خرید شده اند که می توان به تعدیل هر دو امیدوار بود به خصوص ونیکی که احتمالاً به زودی متوقف می شود .
اما در روز های گذشته نام گروه خودرو همواره با گروه بانک عجین بود . اماامروز این گروه به خصوص در دولتی ها وضعیت خوبی نداشت اما خصوصی های بازار اندکی مثبت بودند که نشان میدهد مجامع و تقسیم سود آنها باعث شده توجه سهامداران به این گروه بیشتر شود . امروز از سرعت رشد وکار کاسته شدو او نیز برای دقایقی در منفی ها به سر میبرد . شدت منفی صادرات و تجارت نیز بیشتر شده که البته احتمال می رود صادرات در اوایل هفته آینده با رقابت جدی مواجه شده و قیمت ان بازهم تا محدوده ۱۴۵۰ و ۱۵۰۰ صعود کند .
امروز گروه فلزات و معدن به خصوص سنگ آهن و فولاد خبرهای بسیاری را در خود داشتند . در گروه فولاد با منفی شدن فولاد مبارکه و جمع اوری احتمالی مهرو برخی حقیقی ها مواجه بودیم که به قیمت ۲۴۰۰ واکنش نشان داده و ریزش به زیر این محدوده را فرصت خوبی برای خرید به شمار اوردند . احتمالاً شنبه سهم در همین محدوده و کمی بالاتر معامله خواهد شد . خبر لغو عرضه محصولات فولاد در بورس دراین مقطع تاثیر منفی بر شرکت گذاشته و امیدواریم هرچه سریعتر برطرف شود . دراین گروه منفی بودن فملی با توجه به سقوط قیمت مس عادی می زد اما بازگشایی فراوری پس ازافزایش سرمایه نیز در نوع خود جالب بود که این شرکت افزایش سرمایه ۱۵۰% را در دستور کار خود داشت و با برگزاری مجمع این افزایش سرمایه را تصویب کرد و امروز با اعلام سود ۹۱ ریالی و با سرمایه جدید بازگشایی شد .قیمت ۴۹۸ ریالی برای سهم رقم نسبتاً پایئنی بوده و احتمالاً نوسان ۶ الی ۸% را در کوتاه مدت خواهد داشت و سپس خود را در محدوده ۴۸۰۰ تا ۵۰۰۰ تثبیت می کند . البته این سهم بسته به حمایت ساتا می تواند روندصعودی با نزولی در پیش بگیرد .
اما در گروه سنگ آهن امروز یکی از پر طرفدارترین این شرکت ها از بین ما رفت تا به مراد افزایش سرمایه خودبرسد . با وجود منفی بودن اکثر شرکت های این گروه امروز کچاد با حجم معامله بالا مثبت بود . نماد چادرملو برای مجمع عادی و افزایش سرمایه ۲۰۰% متوقف شد این در حالی است که همه چیز برای اعمال افزایش سرمایه آماده است و در مجمع نیز احتمالاً با تقسیم ۹۵۰ تا ۱۰۰۰ ریال سود مواجه خواهیم بود . به نظر میرسد میان مدت ها وبلند مدت ها با پذیرفتن ریسک بازار های جهانی و احتمال این که این بازار ها مثبت شود در این افزایش سرمایه سنگین حضور یافته که به نظر میرسد با توجه به تجربه قبلی کچاد در دراز مدت قطعاً سودآور خواهد بود .

ترجمان عصرگاهی ایران سهم
8 خرداد 1389

امروز شنبه مورخ 08/03/1389 شاخص بورس با 97/33واحد کاهش (حدود 0.24 درصد) به عدد 14119 رسید.
در معاملات امروز سایپا بیشترین تاثیر منفی را با حدود 12.5واحد بر شاخص گذاشت. بعد از سایپا، بانک ملت با حدود 10واحد، بانک سینا، بانک تجارت، کالسیمین، حفاری شمال و مپناهرکدام با حدود 2واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بر جای گذاشتند. در طرف مقابل نیز ایران خودرو با 2.5واحد و سرمایه گذاری ملی ایران و فولاد مبارکه هر کدام با حدود 2واحد، بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص را برجای گذاشتند. همچنین ارزش معاملات امروز با تعداد حدود 181میلیون سهم معامله شده، 469،910میلیون ریال بود.
در بازارهای جهانی شاخص داوجونز با 122.36واحد کاهش به عدد 10136رسیده است، شاخص نزدک نیز به عدد 2257 و شاخص s&p 500 به 1089 رسید. قیمت نفت نسبت به قیمت پایانی روز قبل خود با 1.35 واحد کاهش به 73.97دلار و قیمت طلا نیز با 1.50واحد افزایش به 1212دلار رسید.
در مورد فلزات نیز، مس به 6839، روی به 1875 و آلومینیوم به 2003دلار رسیدند.

خلاصه بازار:
امروز شاهد بازاری منفی بودیم و شاخص با افت حدود 34واحدی نسبت به روز قبل به 14119رسید.
در گروه تجهیزاتی، صدرا بازهم توجه همگان را به خود جلب کرد. سهام صدرا در ابتدای بازار با صف خرید حدودا 15میلیونی همراه شد و در اواسط بازار نه تنها کل صف عرضه شد بلکه صف فروش آن نیز تشکیل شد. در بررسی این مورد اخبار و شایعاتی بدست آمده حاکی از فروش حدود 6میلیون سهام این شرکت توسط یک شخص حقیقی می باشد که از سهامداران معروف صدرا بوده است. برخی فعالان بازار این مورد را، البته در صورت صحت آن، امری مثبت می دانند و پیش بینی می کنند با خروج اینگونه افراد از این سهام بازی صدرا نیز کمتر می شود. در نهایت سهام این شرکت با حدود میلیون 25سهمی که معامله شد بیشترین حجم معاملات امروز را داشت و به قیمت 3404ریال رسید. لازم به ذکر است که شرکت تعاونی اعتبار کارکنان ایران خودرو در معاملات روز چهارشنبه از خریداران صدرا بوده است.
مپنا نیز حدود 5میلیون معامله شد و با قیمت پایانی هر سهم 3508ریال، حدود 2واحد نیز شاخص را پایین آورد.
در گروه خودرو، شاهد منفی شدن این گروه بودیم. ایران خودرو با 17میلیون سهمی که عرضه کرد بیشترین حجم معاملات این گروه را داشت. سهام این شرکت با 1751ریال قیمت خورد و تا 1681ریال هم پایین رفت. اکثر سهام معامله شده بالای صفر تابلو معامله شد و همین موضوع باعث شد تا قیمت پایانی هر سهم با افزایش 1.23درصدی قیمت به 1727ریال برسد. سرمایه گذاری سمند از فروشندگان ایران خودرو بوده است. سایپا نیز 12میلیون و نزدیک درصد منفی معامله شد و در پایان بازار هم صف فروش آن تشکیل شد. قیمت پایانی هر سهم سایپا در معاملات امروز به 2031ریال رسید. همچنین سرمایه گذاری سایپا از فروشندگان و سرمایه گذاری ملی از خریداران سایپا بوده اند. سرمایه گذاری رنا نیز که در چند روز گذشته از سوی سرمایه گذاری ملی ایران عرضه شد، و این عرضه ها توسط دو سهامدار عمده یعنی سرمایه گذاری سایپا و سرمایه گذاری سمند خریداری شد، در معاملات امروز از حدود 2میلیون صف فروش آن تنها 100هزار سهم آن خریداری شد و قیمت هر سهم را به 2267ریال رساند.

گروه بانکی، در معاملات امروز بیشترین تاثیر را بر شاخص گذاشتند. بانک ملت به اندازه حجم مبنا معامله شد و با کاهش 2.41درصدی قیمت پایانی هر سهم و رسیدن به قیمت 1619، بیشترین تاثیر منفی بر شاخص را نیز با حدود 10واحد گذاشت. بانک سینا هم که بعد از اعلام پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 29/12/1389 به میزان 45تومان و تعدیل 22درصدی خود بازگشایی شد مورد استقبال سهامداران قرار نگرفت و با 10میلیون سهمی که عرضه کرد، نه تنها قیمت هر سهم خود را به 2767ریال رساند بلکه شاخص را نیز حدود 2.5واحد منفی کرد. بانک تجارت هم با 600هزار سهمی که معامله شد، با قیمت پایانی 1749ریال، همانند همگروه خود حدود 2واحد شاخص را پایین کشید. همچنین در پايان معاملات امروز نماد معاملاتي شركت هاي بانك كارآفرين و حق تقدم آن (با توجه به توقف نماد اصلي) جهت برگزاري مجمع عمومي عادي ساليانه به منظور تصويب صورتهاي مالي متوقف گردید. بانک صادرات هم به دليل رقابت در دقايق پاياني جلسه معاملاتي در نماد معاملاتي "وبصادر4" تا قيمت 1560 ريال ، ادامه رقابت به روز يكشنبه مورخ 09/03/1389 موكول گرديد.
در گروه فلزات، فولاد مبارکه در محدوده 2380ریال تا 2490ریال، حدود 3میلیون معامله شد و به قیمت 2413ریال رسید. فرآور که در معاملات روز چهارشنبه منفی بود، با 2میلیون صف خرید همراه شد که در مقابل آن عرضه نداشت.
حفاری شمال با اعلام خبر از بین رفتن یکی از دکل های آن با واکنش فعالان بازار روبرو شد. 6.5میلیون سهمی که در معاملات امروز مورد داد و ستد قرار گرفت موجب شد تا قیمت پایانی هر سهم حفاری با کاهش 1.62درصدی قیمت به 2679ریال برسد. شرکت نگین ساحل رویال که حدود 5درصد سهام حفاری را در دست دارد، در معاملات روز چهارشنبه اقدام به خرید آن کرده است.
گروه کانه های فلزی، همه شرکت ها منفی بودند. توسعه معادن روی ایران نیز با توجه به حد نصاب نرسيدن مجمع عمومي عادي ساليانه، بازگشایی شد و با 300هزار سهمی که عرضه کرد، قیمت هر سهم را با کاهش 1.51درصدی به 3781ریال رساند.
در گروه بیمه، بیمه البرز که متوقف می باشد. بیمه آسیا نیز 400هزار سهم معامله شد و با قیمت 2996ریال به کار امروز خود پایان داد.

اخبار انتشار یافته:
عرضه نخستين بلوك شركت سپرده گذاری مرکزی در حالي امروز با عرضه 5 ميليون سهم به قيمت پايه 272 تومان انجام شده بود كه اين بلوك با رقابت حداقل 4 گروه مواجه شد. در نتيجه رقابت اين متقاضيان، نرخ هر سهم بلوك 5 درصدي از سهام شركت سپرده گذاري مركزي به 291 تومان رسيده و ادامه رقابت به فردا موكول شد.
همچنين 3 بلوك ديگر اين شركت نيز به ترتيب با فاصله 4 روز كاري پس از انجام معامله بلوك اول عرضه خواهد شد.


پیش بینی بازار یکشنبه:
کارشناسان ما پیش بینی می کنند در بازار فردا فشار عرضه ها زیاد باشد. همچنین سهامی نیز برای خرید در معاملات فردا توصیه نمی گردد.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: A.Ehsani در ۱۰ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۳:۲۹
متن گزارش مندرج در روزنامه دنياي اقتصاد 8/3/89

در پي تعديل پيش‌بيني سود 89 صورت گرفت

اعلام نظر رسمي «سازمان بورس» در خصوص سود تقسيمي مخابرات

 

گروه بورس- در حالي كه بيش از 2 هفته از پرداخت سود 30توماني مخابرات به «حقيقي»ها مي‌گذرد، سازمان بورس با انتشار اطلاعيه‌اي پرداخت اين سود را خلاف قانون اعلام كرد.

بر اساس اطلاعيه «تعديل پيش‌بيني سود هر سهم براي سال مالي منتهي به 29 اسفند ماه 89» شركت مخابرات كه روي سايت «كدال» منتشر شده، سازمان بورس به استناد ماده 42 قانون بازار اوراق بهادار، سود 30 توماني «اخابر» در مجمع سهامدارانش را خلاف قانون اعلام و موضوع را در دست پيگيري اعلام كرده است.

در اين اطلاعيه، جزئيات تعديل پيش‌بيني سود 89 مخابرات اطلاع‌رساني شده، ولي اداره نظارت بر ناشران بورسي سازمان بورس، در بندهاي آخر اين اطلاعيه، به استناد ماده 42 قانون بازار «تصويب» و «پرداخت» سود نقدي 30توماني مجمع مخابرات را خلاف قانون اعلام كرده است. در متن كامل توضيحات اين «اداره» آمده است:‌ «مطابق مفاد ماده 42 قانون بازار اوراق بهادار نيز ناشر اوراق بهادار موظف است صورت‌هاي مالي را طبق مقررات قانوني، استانداردهاي حسابداري و گزارش‌دهي مالي و آيين‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هاي اجرايي كه توسط سازمان ابلاغ مي‌شود، تهيه كند.

با توجه به مراتب فوق و با عنايت به بندهاي گزارش بازرس قانوني و حسابرس شركت، سود نقدي مصوب مجمع عمومي عادي سالانه شركت بدون رعايت مقررات فوق صورت پذيرفته است. لذا موضوع عدم رعايت مقررات قانوني توسط شركت، بر اساس ضوابط سازمان در دست پيگيري است.»

 

چرا سود 30 توماني بلامحل است؟

همچنين در بخش ديگري از توضيحات سازمان بورس، در خصوص غيرقانوني بودن سود مجمع اينگونه آمده است: «طبق مفاد ماده 17 دستورالعمل انضباطي ناشران پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران» ناشران مكلف هستند با توجه به وضعيت نقدينگي و توان پرداخت سود و با ارائه دلايل و توضيحات كافي، «حداكثر سود قابل تقسيم» را در يادداشت‌هاي همراه صورت‌هاي مالي حسابرسي شده سالانه، افشا كنند و حسابرس معتمد نيز موظف است در مورد آن اظهارنظر كند. در شركت‌هايي كه ملزم به تهيه صورت‌هاي مالي تلفيقي هستند، اعلام «حداكثر سود قابل تقسيم» و تصميمات تقسيم سود بايد مبتني بر صورت‌هاي مالي تلفيقي باشد. ناشر موظف است «حداكثر سود قابل تقسيم» را بر اساس «سود قابل تقسيم طبق صورت سود و زيان تلفيقي يا صورت سود و زيان شركت اصلي، هر كدام كه كمتر باشد» و با لحاظ نمودن توان پرداخت سود، محاسبه و افشا نمايد.

همچنين مطابق مفاد ماده 18 دستورالعمل ياد شده‌ «در صورتي كه بندهاي گزارش حسابرس/ بازرس قانوني در مورد صورت‌هاي مالي، ناشي از عدم انجام تعديلات با اهميت در سود يا زيان يا سود قابل تقسيم ناشر باشد، مجمع بايد با لحاظ نمودن پيشنهادات حسابرس/ بازرس قانوني و در نظر گرفتن الزامات ماده 24 قانون تجارت و ماده 17 اين دستورالعمل، در خصوص تقسيم سود تصميم‌گيري نمايد.»

 

لطفا «نماد» را باز كنيد

از طرفي همراه با اطلاعيه 2صفحه‌اي سازمان بورس، مستنداتي نيز منتشر شده كه در برگيرنده مكاتبات انجام شده ميان سازمان بورس و مخابرات است. بر اساس آخرين نامه‌اي كه «صابر فيضي»، مديرعامل مخابرات خطاب به «اميرحمزه مالمير»، رييس اداره نظارت بر ناشران بورسي نوشته، درخواست بازگشايي نماد «اخابر» را مطرح كرده است.

در متن كامل نامه مديرعامل مخابرات به موارد زير اشاره شده است:‌ «پيرو نامه شماره 19686/101 مورخ 26/2/89 در خصوص ارسال اطلاعات مربوط به درآمد هر سهم (EPS) سال 89 به استحضار مي‌رساند:

1 - ارقام منتقله بابت سود از شركت‌هاي تابعه به شركت اصلي بر مبناي مفروضات ذيل مي‌باشد:

1-1 تاييد و پذيرش رويه مورد اعمال در استهلاك دارايي‌هاي ثابت به استناد مصوبه مورخ 18/2/89 مجمع عمومي عادي سالانه صاحبان سهام

2-1 پذيرش ميزان بدهي دولت از سوي وزارت امور اقتصادي و دارايي به استناد مدارك قانوني موجود و تكليف مقرر مجمع در اين رابطه

3-1 انجام تعامل با شركت زيرساخت و ارائه محاسبات پايه با هدف رفع ابهام شركت مذكور با مشاركت سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي طبق تكليف مقرر مجمع

2 - ارسال جدول اصلاحي بابت صورت وضعيت پرتفوي سهام (سرمايه‌گذاري در شركت‌هاي خارج از بورس)

لهذا با ايفاد موارد فوق و با ذكر اين نكته كه شركت مخابرات ايران در راستاي تعاملات سازنده با سازمان محترم بورس و اوراق بهادار رعايت چارچوب‌هاي مقرر آن سازمان را بر خود فرض دانسته و نهايت جديت لازم را در اين باره اعمال نموده و خواهد نمود، خواهشمند است دستور گشايش نماد معاملاتي اين شركت را صادر بفرمايند.»

به هر روي با موضع‌گيري سازمان بورس ابهامات سود 30 توماني مخابرات كه مصوب مجمع سهامداران اين شركت است، وارد مرحله تازه‌اي شده است.

از طرفي بنابر اعلام مخابرات، اين شركت پرداخت سود به سهامداران حقيقي خود را به مراحل پاياني رسانده و به دنبال پرداخت سود «حقوقي»هاي خود است.

با اين توضيحات، هنوز مشخص نيست پيگيري‌هاي سازمان بورس قرار است به چه نتيجه‌اي برسد؟ «تعامل با شركت‌ و بازگشايي نماد» يا «ابطال مصوبات مجمع»؟

 

تعديل مثبت سود 89

اما مخابرات در گزارش تازه خود از تعديل مثبت پيش‌بيني سود اصلي و تلفيقي سخن گفته است.

بر اساس اين گزارش پيش‌بيني سود اصلي و تلفيقي «اخابر» براي سال مالي منتهي به اسفند ماه 89، به ترتيب 116 و 86 ريال افزايش نشان مي‌دهد، به طوري كه اولين پيش‌بيني سود هر سهم «اخابر» براي شركت اصلي معادل 172ريال و براي سود تلفيقي نيز معادل 216ريال بود كه در تعديل تازه، شركت سود شركت اصلي و تلفيقي را به ترتيب 288 و 302ريال افزايش داده است.

در توضيح دلايل اين افزايش آمده است: پيش‌بيني عملكرد سال مالي منتهي به 29 اسفند ماه 89 در مقايسه با عملكرد واقعي سال مالي قبل به ترتيب سود حاصل از سرمايه‌گذاري‌ها 14‌درصد افزايش، سود عملياتي 9‌درصد افزايش و سود پس از كسر ماليات 9‌درصد افزايش و سود پس از كسر ماليات 9‌درصد افزايش نشان مي‌دهد كه دلايل مغايرت را افزايش درآمدهاي ناشي از فروش بيش از يك‌ميليون و 800هزار تلفن اعتباري خانواده (همراه) و تحقق فروش بيش از 3ميليون شماره فيش تلفن همراه در سال گذشته و همچنين عقد تفاهم‌نامه فروش تلويزيون كابلي با صدا و سيماني جمهوري اسلامي و جذب بيش از 600هزار مشترك در اين بخش اعلام كرده است.»

همچنين در بخش ديگري از توضيحات اداره نظارت بر ناشران بورسي اشاره شده كه «اثر استهلاك در سال جاري نيز معادل با سال گذشته اعلام شده» كه ميزان اين رقم معادل 3هزار و 779ميليارد ريال است.

 

 
کد: 562
گروه: اخبار جرايد
نویسنده خبر: zohreh heidari
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: majid در ۱۳ تیر ۱۳۸۹ - ۲۱:۲۹:۲۹
آغاز معاملات آنلاين در بورس تهران

امروز براي نخستين بار معاملات آنلاين (online trading) در بورس اوراق بهادار تهران آغاز به كار كرد.

شهرام دانشور مدير امور اعضاي بورس تهران ضمن بيان مطلب فوق تصريح كرد: امروز براي اولين بار معاملات مستقيم يا «آنلاين تريدينگ» به صورت آزمايشي در يكي از شركت هاي كارگزاري انجام شد.

وي گفت: اين روش معامله جديد است و براي مشخص شدن نقاط ضعف احتمالي، ابتدا به صورت محدود از طريق كارگزاري صورت مي گيرد و در مراحل بعدي دسترسي به اين سامانه براي عموم سرمايه گذاران و فعالان بازار فراهم     مي شود. وي بر مزاياي روش معاملات مستقيم اشاره كرد و افزود: در اين روش امكان انجام معامله بدون واسطه و با كمترين تاخير فراهم مي شود و سرمايه گذاران ديگر نگران اشتباهات احتمالي نخواهند بود. وي به افزايش حجم معاملات توجه كرد و اظهار داشت: در «آنلاين تريدينگ» امكان انجام معامله الكترونيك سهام براي همه حتي در نقاط دور دست كشور مهيا است و افزايش حجم معاملات و تعداد سرمايه گذاران در بازار سرمايه كشور را به همراه دارد.

دانشور خاطر نشان كرد: هر سرمايه گذار با اجراي سفارش خود مي تواند از آخرين وضعيت حساب خود در كوتاه ترين زمان مطلع شود و با دسترسي لحظه اي به بازار سرمايه در مورد خريد و فروش بهترين تصميم را اتخاذ نمايد.

مدير امور اعضاي بورس افزود: معاملات آنلاين امكان دسترسي سرمايه گذاران در تمامي نقاط جهان به بورس تهران را فراهم مي كند و اين امر علاوه بر افزايش ظرفيت حجم معاملات، رسيدن بورس تهران به يكي از اهداف مهم خود يعني بين المللي شدن بورس اوراق بهادار تهران، كمك فراواني مي كند.

دانشور به ارتقاي فعاليت كارگزاري ها اشاره كرد و افزود: همگاني شدن معاملات مستقيم اوراق بهادار، به شركت هاي كارگزاري امكان مي دهد كه از منابع انساني خود به صورت بهينه در ارايه خدمات بهتر مانند مشاوره تخصصي و تحليل بازار بهره مند شوند. همچنين با اجراي اين روش فضاي فيزيكي براي حضور سرمايه گذاران حذف خواهد شد، كه مي تواند عاملي در كاهش هزينه هاي شركت هاي كارگزاري باشد.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: مرتضایی در ۲۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۳:۱۸
شاخص کل 661 واحد افت کرد/ عقب نشینی بورس تا مرز کانال 69 هزار واحد


خبرگزاری میزان: شاخص کل بورس در اولین روز معاملاتی هفته با افت 661 واحدی در ارتفاع 70 هزار و 22 واحد ایستاد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، بورس طی هفته گذشته تاکنون دومین سقوط 600 واحدی خود را تجربه کرد و بیشترین تاثیر منفی بر نماگرها نیز از سوی حمل و نقل و پتروشیمی ها بوده است.

شاخص کل روز سه شنبه هفته گذشته 684 واحد و امروز نیز 661 واحد سقوط کرد در صورتی که شاخص کل در هفته گذشته صعود بیش از 5 هزار واحدی را تجربه کرده است.

در پایان معاملات امروز بورس، با حجم معملاتی 1458 میلیونی به ارزش 2690 میلیارد ریال در تعداد 134 هزار سهم داد و ستد شد.

در معاملات امروز (شنبه) بورس، س. نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو)، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) و گروه مپنا بیشترین تاثیر منفی و پالایش نفت بندرعباس بیشترین تاثیر مثبت را بر نماگرهای بورس داشتند.

همچنین در پایان معاملات امروز شاخص بازار اول 421 واحد و شاخص بازار دوم 1729 واحد افت را ثبت کرد.

فرابورس نیز با 9.60افت به 763 واحد رسید که پالایشگاه نفت تهران، پالایشگاه نفت لاوان بیشترین تاثیر مثبت و توسعه و خدمات دریایی، بانک دی و بندری سینا بیشترین تاثیر منفی را داشتند.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: مرتضایی در ۲۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۵:۲۸
همشهری آنلاین :

نخستین یکشنبه سیاه بورس در بهار ۹۴


 اخبار‌ بورس - یکشنبه‌ها در ادبیات فعالان بازارسهام به «چاله بورس» معروف است.
اغلب سقوط‌هاي عجيب و غريب بورس در 2دهه گذشته در يكشنبه‌ها رخ داده، جالب توجه آنكه هنوز هيچ‌يك از كارشناسان بازار سرمايه نتوانسته‌اند تحليل درستي درباره دلايل اين رويداد عجيب ارائه كنند.  در نخستين يكشنبه سياه بورس تهران، شاخص كل 1239واحد سقوط كرد.

در اين روز به‌رغم حمايت سهامداران بزرگ، شاخص بورس منفي‌ترين روز خود در بهار۹۴ را ثبت كرد و درعرض يك روز معاملاتي 2كانال را از دست داد و ابتدا به پايين‌تر از مرز 70هزار و سپس به زير مرز 69هزار واحد رسيد.بررسي جريان غالب سرمايه‌گذاري در بورس نشان مي‌دهد در طول روز يكشنبه سهامداران بزرگ در برابر عرضه سهام سهامداران كوچك، با جمع‌آوري سهام عرضه‌شده، از بازار حمايت كردند اما به‌رغم اين حمايت‌ها، شاخص بورس در پايان وقت معاملات روز يكشنبه وارد كانال 68هزار واحد شد. ديروز در فرابورس هم شاخص كل افت قابل توجه داشت و با 13واحد كاهش به سطح750واحد رسيد.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: مرتضایی در ۲۶ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۰:۲۵
مستطيل شيشه اي تالار
افت حجم و ارزش معاملات
طی معاملات روز سه شنبه شاهد کاهش حجم و ارزش معاملات سهام شرکت هایی بودیم که پیشتر حجم و ارزش معاملاتشان خیره کننده بود.


با اتمام ساعات معاملات روز سه شنبه 94.01.25 شاخص بازار اول ( تالار اصلي ) با 113 واحدکاهش به رقم 50225 واحد رسيد. عکس این وضعيت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعي) شاهد هستيم بطوريكه شاخص تالار فرعي در اين روز با ثبت 808واحد رشد عدد 136025واحد را تجربه كرد. شاخص قیمت (وزنی – ارزشی) بورس نيز در روز جاري با 4 واحد افزایش به رقم 29517 رسيد.واحد
همچنین در این روز "حکشتی" با 65 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "شبندر" با 70 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

شاخص فرابورس نیز با 8 واحد رشد به رقم 756 واحد رسید.

گفتني است ارزش كل معاملات در بازار بورس به رقم 1390 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 1126 میلیارد ریال رسید.

معاملات امروز بازار سرمایه متعادل تر از روزهای گذشته بود و به نوعی یک نسبت تعادلی بین خریداران و فروشندگان برقرار شد هرچند که رشد شاخص های بورس قابل توجه نبود و البته اهمیتی هم ندارد چراکه آنچه برای اهالی بازار مورد اهمیت است میزان بازدهی و روند قیمت سهام شرکت ها است نه شاخص بورس.

براساس گزارش بورس نیوز، طی معاملات روز جاری شاهد کاهش حجم و ارزش معاملات سهام شرکت هایی بودیم که پیشتر حجم و ارزش معاملاتشان خیره کننده بود.

کروه حمل و نقل بورس امروز با لیدری "حکشتی" اولین گروهی بود که به روند صعودی بازگشت اما این گروه علیرغم پتانسیل بالایی که دارد توان لیدری بورس را ندارد به همین خاطر روندهای آن تأثیر چندانی بر کلیت بازار ندارد.

از سوی دیگر بازار امروز و روزهای گذشته به نظر می رسد بیشتر تحت تأثیر یک موضوع قابل توجه قرار گرفته که آن برگزاری نشست کنگره آمریکا به جهت بررسی طرح تصویب تحریم های جدید علیه ایران است که برخی ها جهت از لغو این نشست و برخی دیگر خبر از برگزاری آن داده اند. لذا بازار سرمایه چشم انتظار اخبار پیرامونی این موضوع هستند بطوریکه می تواند روند روزهای آتی بازار سرمایه را دستخوش تغییراتی قرار دهد.

آنچه مسلم به نظر می رسد فعلاً نقدینگی وارد شده به بورس در این بازار حضور دارد و در صورت رسیدن اخبار مثبت خارجی می توان با درایت و تصمیمات درست نسبت به افزایش آن اقدام کرد.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: مرتضایی در ۳۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۳:۰۳
یک کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد:
تداوم روند کج دار و مریز بورس تا تیر ماه امسال

تنش های سیاسی منطقه و برگزاری جلسه کنگره سنا طی هفته گذشته موجب شد تا رفته رفته انتظارات خوش بینانه نسبت به آینده اقتصادی و سیاسی کشور کاهش یابد و سهامداران نسبت به سرمایه گذاری در بورس عقب نشینی کنند.
معاملات روزهای ابتدایی سال جاری بازار سرمایه در حالی در پی رویدادهای مثبت سیاسی با روند پر شتاب صعودی آغاز شد که این روند به تدریج به دنبال برخی از وقایع روندی عکس را به خود گرفت.
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: تنش های سیاسی منطقه و برگزاری جلسه کنگره سنا طی هفته گذشته موجب شد تا رفته رفته انتظارات خوش بینانه نسبت به آینده اقتصادی و سیاسی کشور کاهش یابد و سهامداران نسبت به سرمایه گذاری در بورس عقب نشینی کنند. بطوریکه تداوم این روند در نهایت موجب حاکمیت روند منفی بر کلیت بورس شده است.

محمدحسن جنانی به روند آتی بورس اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه هنوز ابهامات موجود در حوزه سیاسی و اقتصادی کشور رفع نگردیده انتظار می رود تا طی تیر ماه سال جاری شاهد روند نوسانی و رو به مثبت بورس باشیم و تا مدت مذکور معاملات بازار سرمایه به حرکت فرسایشی و کج دار و مریز خود ادامه دهد.

این در حالی است که به نظر می رسد برخی عوامل همچون انتشار گزارش های مناسب عملکرد 12 ماهه اخیر شرکت های بورسی و نزدیک شدن به فصل برگزاری مجامع عمومی عادی مجموعه ها تغییرات مثبتی بر روند معاملات بورس ایجاد کند. در غیر این صورت پیش بینی می شود تا موعد مقرر مذاکرات نهایی هسته ای بازار سرمایه در فاز تعادلی خود باقی بماند.

وی در خصوص صنایع پرپتانسیل بورس طی سال جاری ابراز داشت: صنایعی که مشکلات موجود بر سر راه وضعیت تولید و سودآوری آنها تا حدودی برطرف شده و در وضعیت بهتری به سر می برند، از جمله گروه هایی هستند که از پتانسیل رشد سودآوری برخوردارند و گزینه های مناسبی برای سرمایه گذاری هستند.

این کارشناس بازار سرمایه به صنایع خودرو و لیزینگ اشاره کرد و گفت: این گروه ها که متأثر از اعمال تحریم های بین المللی ضرر و زیان قابل توجهی را محتمل شده اند، در شرایط کنونی و در صورت لغو تحریم ها از پتانسیل رشد سودآوری و صعود قیمتی برخوردارند. همچنان که سهام مجموعه های خودروساز و لیزینگ طی هفته های گذشته بازدهی قابل قبولی را محقق ساختند.

جنانی در خاتمه با اشاره به روند معاملات مجموعه های پالایشی، در این خصوص ابراز داشت: سایه ابهامات همچنان بر سر این واحدها وجود دارد و به نظر می رسد در واکنش به رفتار هیجانی و صعود پرشتاب قیمت سهام مجموعه های مذکور، اکنون شاهد روند کاهشی ارزش سهام آنها هستیم.
عنوان: حذف تالار فیزیکی بورس کالا تا پایان سال
رسال شده توسط: Accpanel در ۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۷:۰۳

تهران - ایرنا - مدیرعامل بورس کالا گفت: یکی از محورهای اصلی که توسعه بورس های کالایی و به طور کلی بازار سرمایه را فراهم می کند، امکان و ایجاد بستری است که سرمایه گذاران بتوانند با سرعت بیشتری به سامانه های معاملاتی دسترسی داشته باشند و تالار فیزیکی این بورس حذف می شود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، حسین پناهیان، درباره الکترونیکی شدن بورس کالا، افزود: سیستم معاملاتی بورس کالا هم اکنون د حالت دارد. در یک مدل تالار فیزیکی به صورت حراج حضوری میزبان کارگزاران خریدار و عرضه کننده است و در مدل دیگر از یکی دو سال گذشته برخی از اقلام در تالار چند کالایی معامله می شوند که در این تالار به معنای واقعی تالار فیزیکی وجود ندارد.


وی با تأکید بر حذف کامل تالار فیزیکی، گفت: هدف گذاری ما تا پایان سال این است که تمام معاملات و کالاهایی که در بستر معاملات بر مبنای آپشن که نیاز به الزام ناظر تالار و همچنین کارگزار عرضه کننده و کارگزار فروشنده دارد، حذف شود.


پناهیان درباره یکی از مهمترین اهدافی که الکترونیک شدن بورس کالا و حذف تالار فیزیکی دنبال می کند، گفت: الکترونیکی شدن معاملات بورس کالا کاهش هزینه ها، افزایش کارآمدی و امکان دسترسی تمام فعالان بازار به معاملات بورس کالا را در پی خواهد داشت.

وی به مهمترین هدف الکترونیکی شدن معاملات بورس کالا پرداخت و گفت: الکترونیک شدن معاملات امکان توسعه ابزارهای مالی جدید را ایجاد می کند. یکی از استراتژی های بورس کالا توسعه ابزارهای مشتقه و به ویژه ابزارهای مالی است که هرچقدر بستر الکترونیک بیشتری فراهم باشد امکان توسعه ابزارها بیشتر خواهد بود.


پناهیان با اشاره به اینکه حذف فیزیکی تالار فیزیکی بورس کالا از لحاظ زیرساخت فنی یک اقدام بسیار پیچیده است، تصریح کرد: سالهای سال ناظر تالار به همراه کارگزار عرضه کننده و فروشنده باید در بورس کالا حاضر می شدند که عملاً با این جهت گیری تمام نظارت ها الکترونیک می شود و بدین ترتیب کارگزار عرضه کننده و خریدار در هر نقطه ایران امکان دسترسی به معاملات را خواهند داشت.


وی درباره زمان حذف کامل تالار فیزیکی، گفت: این اقدام در چند فاز انجام می شود، در فاز اول تا آخر خرداد ماه یکسری کالاها حذف می شود تا آخر شهریور ماه تعداد دیگری حذف می شود و تا پایان سال اصلا چیزی به نام تالار فیزیکی بورس کالا با هدف انجام معامله باقی نخواهد ماند و فقط مانند بسیاری از کشورها تالار فیزیکی به عنوان یادآور روزهای غیر الکترونیک و نمادین حفظ می شود.


مدیرعامل بورس کالا در پایان خاطرنشان کرد: سیستم الکترونیک براساس توانمندی نیروهای متخصص بورس کالا و نیروی های داخلی طراحی شده و امکان فراهم شده کاملا بومی است.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۹:۳۹
واکنش رئیس بورس به مصوبه شورای پول و اعتبار

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به مصوبه شب گذشته شورای پول و اعتبار برای کاهش دو درصدی نرخ سود بانکی، گفت: انتظار بازار سرمایه از کاهش نرخ سود بانکی تعیین نرخی پایین تر از 20 درصد بود.

محمد فطانت روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درخصوص تاثیر کاهش دو درصدی نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه کشور، افزود: نرخ بازده بدون ریسک پایه برای تصمیم گیری خرید سهام و ورود پول در بازار سرمایه نقش اساسی دارد.

وی با بیان آنکه، نرخ سود سپرده های بانکی چه 20 درصد باشد و چه از این رقم بالاتر و یا پایین تر باشد ، مهمترین مساله رعایت و انضباط اجرای نرخ است، تصریح کرد: در گذشته نیز نرخ دیگری اعلام شد بود که موسسات مجاز و یا غیرمجاز آن را به درستی رعایت نمی کردند.

وی با تاکید بر اهمیت کنترل و نظارت اجرای دقیق نرخ سود بانکی، گفت: نرخ سود سپرده 20 درصدی و نرخ های تعیین شده برای سود تسهیلات باید به دقت رعایت شوند تا اثرات خود را بر اقتصاد کشور بگذارد.

فطانت افزود: سهامداران برای خرید سهام بازارهای رقیب را مقایسه و فرصت سرمایه گذاری را بررسی می کنند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: اگر بخواهیم تامین مالی بلندمدت بنگاه های اقتصادی را از بازار اولیه انجام دهیم، نرخ سود سپرده 20 درصدی برای دستیابی به این هدف مناسب نیست و این رقم باید کاهش یابد.

وی با بیان آنکه نظر شورای پول و اعتبار نیز کاهش نرخ سود به صورت مرحله ای و پلکانی است، اظهار امیدواری کرد: گام دوم و ضرب العجل برای کاهش نرخ سود بانکی تعیین شود و این نرخ متناسب با کاهش نرخ تورم باشد.

فطانت گفت: تعیین نرخ سود بانکی در حوزه اختیارات شورای پول و اعتبار است و این شورا تعیین کننده نرخ سود می باشد.

وی با بیان اینکه، در سال گذشته نقدینگی گریزی از سمت بازار سرمایه به سمت بازار پول داشته ایم، اظهار داشت: این امر ناشی از نرخ شکنی دربازار پول بود و از طرفی نیز معتقدیم صنایع در بخش واقعی اقتصاد قادر به دریافت تسهیلات کلان نیستند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که بانک ها نرخ های تعیین شده را رعایت کنند.

یادآور می شود با کاهش دو درصدی نرخ سود بانکی براساس مصوبه شب گذشته شورای پول واعتبار بازار سرمایه شاخص کل بورس پس از هفت روز ریزش پیاپی روند مثبتی را در معاملات امروز در پیش گرفته و تا این لحظه از معاملات 118 واحد رشد داشته است.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۵:۵۰

تامین مالی یکی از راه‌حل‌های مشکلات بازار سرمایه

عضو کمیسیون اقتصادی گفت: بازار سرمایه برای رشد و رونق نیازمند ایجاد ایده‌های جدید، تامین مالی، جلوگیری از افزایش واردات، رونق صادرات و مدیریت مصرف است و می‌توان با توجه به این نکات کمبود بازار را پوشش دهیم.


وی تاکید کرد: بازار بورس برای بازگشت به دوران رونق و طلایی گذشته باید از صفر و با سرمایه‌گذاری بر روی پروژ‌ه‌ها شروع کند.

ندیمی ادامه داد: سرمایه ‌گذاری بازار سرمایه بر روی صنایع و کسب در‌آمد از این طریق می‌تواند به رشد آن کمک کند.

عضو کمیسیون اقتصادی در توضیح اهمیت بازار سرمایه تاکید کرد: بازار سرمایه نمایانگر و وارث صنعت کشور است و باتوجه به قابلیت‌های این بازار می‌توان شاهد رشد آن بود.

وی با اشاره به جو موجود در بازار سرمایه اظهار داشت: بازار سرمایه برای رشد و رونق نیازمند ایجاد ایده های جدید، تامین مالی، جلوگیری از افزایش واردات، رونق صادرات و مدیریت مصرف است و می‌توان با توجه به این نکات کمبود بازار را پوشش دهیم.

ندیمی با بیان تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر روند بازار سرمایه گفت: با کاهش نرخ سود بانکی می توان انتظار سرازیر شدن نقدینگی به سمت بازارهای سرمایه‌گذاری من جمله بازار سرمایه داشت و از این طریق در انتظار بهبود شرایط بود.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۶:۴۲

هفتمین دوره بازارهای سرمایه اسلامی در دومین هفته اردیبهشت ماه

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، درهفتمین دوره بازارهای سرمایه اسلامی که با شعار دریچه ای به سوی پیشرفت و عدالت برگزار می شود میزبان مهمانان متعددی از کشورهای اسلامی است.

معادل 25 نفر از شرکت کنندگان این دوره مهمان های خارجی از کشورهای اندونزی، آلمان، ترکیه، پاکستان، هندوستان، عمان، آذربایجان، سودان، تاجیکستان و سوریه و 15 نفر از مهمانان این دوره از نهادهای مالی فعال در ایران هستند.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۹:۴۲


وقت خرید سهام رسیده است

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما، حسن قالیباف اصل، بازار سرمایه را آینه تمام نمای اقتصاد دانست و گفت: بازار سرمایه به همه عوامل در اقتصاد کلان عکس العمل نشان می دهد و با ورود اخبار مثبت ، بازر بورس مثبت و با اخبار منفی، منفی می شود.

وی افزود: از طرف دیگر ما در دوره گذار هستیم و خبرهای سیاسی بین الملل، خبرهای مهمی هستند به گونه ای که در محدوده زمانی توافق لوزان و پس از آن بورس مثبت بود ولی پس از آن به علت مجموعه ای از خرید و فروش ها، ‌دوباره برگشتی را شاهد بودیم.

قالیباف اصل با بیان این که شدت عکس العمل بازار سرمایه هماهنگ با اهمیت اخبار سیاسی مثبت یا منفی نیست گفت: این عکس العمل می تواند زیادتر یا کمتر باشد.

وی افزود: این نوسانات در همه بازارها مشاهده می شود و حتی بازار ما با محدودیتی که دارد نوسانات آن در مقایسه با بازارهای دیگر کمتر است.

مدیرعامل بورس تهران گفت: در اتفاقی که در روسیه درباره واحد پول آنها رخ داد، در یک روز بورس آنها 13 درصد افت کرد در حالی که آن موقع با بررسی هایانجام شده، بورس تهران در یک سال 11 درصد افت کرده بود.

وی با تاکید بر این که باید روی خبرها و اثرگذاری آنها تحلیل داشت افزود: فضای اقتصادی ما اقتصاد شفافی نیست.

مهدی طحانی، فعال بازار بورس هم در ادامه این برنامه گفت: بورس ما نیازی به ضربه گیر ندارد بلکه معلول شرایط اقتصادی ماست، ما تقاضایی که از دستگاه نظارت که شامل شرکت و سازمان بورس می شود، داریم درباره بر نظارت و شفافیت شرکت ها کار کنند.

وی با اشاره به نظارت بر نظام های معاملاتی و گزارش هایی که ناشران بورسی می دهند افزود: ابهامات زیادی در صورت های مالیاتی آنها وجود دارد یا شرکت ها با شرایطی در بورس پذیرفته شده اند که الان مشخص نیست این شرایط باقی باشد و صورت های مالی شرکت های ما شفاف نیست.

قالیباف اصل، بورس را نهاد اجرایی و سازمان بورس را نهاد نظارتی دانست و گفت: اینکه سرمایه گذار انتظار داشته باشد که بورس یا سازمان بورس نقش ضربه گیر را داشته باشند، شامل وظایف آنها نمی شود.
وی افزود: بخش عمده نبود شفافیت از بخش واقعی اقتصاد و خارج از بازار سرمایه که به داخل آن پمپ می شود از جمله بحث هایی است که درباره پالایشگاه ها یا پتروشیمی ها مطرح می شود.

مدیرعامل بورس تهران تصریح کرد: سرمایه گذار به مقررات بلند مدت نیاز دارد ،مجلس هم در قانون فضای کسب و کار مصوبه ای گذراند که به موجب آن به مدت ده سال تکلیف خوراک پتروشیمی ها روشن شود ولی با گذشت چند ماه هنوز آیین نامه آن در دولت تهیه نشده است.

وی افزود:‌وزارت نفت باید تکلیف پتروشیمی را به صورت بلند مدت مشخص کند

در ادامه محمدرضا پورابراهیمی، نماینده مجلس و عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار گفت: به دلیل نظارت هایی که بر شرکت ها در بورس انجام می شود، اطلاعاتی که ارائه می شود قابل قبول است ولی ابهام در این موضوع است که مانند پالایشگاه ها وقتی که کیفی سازی دچار مشکل می شود، امکان تصمیم گیری برای صورت های مالی جهت تصمیم گیری در مورد آینده دچار چالش اساسی می شود.

وی افزود:‌بخش هایی زیادی به دلیل نبود تصمیم گیری در زمان مقتضی به روش منطقی در حوزه بازار سرمایه صورت می گیرد و حتی ابهاماتی که در تصمیمات کلان بخش هایی مثل وزارت نفت و امثال اینها به دلیل وجود آن دارای چالش اساسی است بنابر این در مورد اطلاعات موجود همه تلاش ارکان بازار در این است که اطلاعات موجود را اطلاع رسانی کند.

پورابراهیمی گفت: ما در مجلس قانون بودجه سالانه را به بلند مدت تبدیل کردیم و مجلس وظیفه خود را انجام داده است، آن بخشی که مربوط به وزارت نفت می شود،‌خود آنها باید پاسخگو باشند.
مهدی طحانی گفت: الان رویه به این صورت است که گزارشها به سازمان بورس می رود، آنجا 3 تا 4 روز و بلکه بیشتر باقی می ماند.

وی افزود:‌ما بحثی که با بورس داشتیم این بود که این اطلاعات به شکل روزنامه ای منتشر شود یعنی نظارت بر آنها پس از انتشار صورت بگیرد، این توقف اطلاعات به وی‍ژه در شرایط رکود می تواند شائبه هایی را ایجاد کند.
قالیباف اصل با تایید این موضوع گفت: تا الان به این شکل بوده ولی جمع بندی این است که اطلاعات حداکثر به صورت مستقیم به دست سرمایه گذار برسد و بعد از آن نظارت لازم است.

وی موضوع صندوق توسعه را دخالت یا نظارت ندانست و افزود: با فرسایش شدن کاهش بازار، سال گذشته با کمک وزیر اقتصاد مجموعه ای از نهادهای حقوقی بزرگ جمع شدند و از آنها خواسته شد که به صندوق توسعه کمک مالی کنند که حدود 700 تا 800 میلیارد تومان پول جمع شد.

قالیباف اصل با بیان این که واکنش بازار در اوایل به این صندوق مثبت بود گفت: در دورانی که در بازار بحرانی ایجاد می شود،‌اینها وارد می شوند ولی من فکر می کنم مقداری از این ابزار زیاد استفاده شد البته مدتی است که منابع مالی آن تمام شده و کنار رفته است.

پورابراهیمی واکنش بازار به اخبار خوب یا بد را بیش از حد لزوم و فراواکنشی دانست و گفت: به محض این که خبر خوبی از بازار سرمایه می رسد، ا
ز حوزه مذاکرات هسته ای می رسد،‌ بازار سرمایه بیش از حدی که باید نشان می دهد و برای خبر بد هم همین گونه است.
وی افزود: بازار سرمایه از اقتصاد ما نشات می گیرد لذا وقتی که نرخ رشد ما منفی است و با بعدا به سه درصد می رسد ما نباید انتظار داشته باشیم که ما در این بازار شاهد بازده 40 یا 50 درصدی ایجاد باشیم اما متاسفانه بورس ما به دلیل همان فراواکنشی عمل کردن،‌فراتر از آن چیزی که در حوزه های سیاسی باید اثر بگیرد اثرات خود را می گذارد.

پورابراهیمی تصریح کرد: به نظر می رسد رویکردی که در بازار وجود دارد از واقعیت های حوزه بحث هسته ای به مراتب فراتر است چرا که حدود 70 تا 80 درصد مسائل بازار سرمایه مرتبط با مسائل داخلی کشور است.
قالیباف اصل با مهم دانستن نرخ سود برای صنعت گفت: اگر نرخ سود برای صنعت مثبت باشد قطعا در بازار سرمایه هم اثر مثبت نشان می دهد ولی مهم تر از نرخ سود بحث نظارت است.

وی افزود: الان نرخ سود 27 یا 28 درصد نیست در حالی که در بازار پول نرخ شکنی اتفاق می افتد، یعنی نرخی که رسما اعلام شده، انجام نمی شود و تحلیل بازار است که با این کاهش نرخ سود هم پولی به دستش نمی رسد.
طحانی هم بازار سرمایه را با همه کمی و کاستی ها، شفاف ترین بازار کشور دانست و گفت: ما چشم انداز خوبی از مسائل سیاسی داریم، قیمت سهام 40 تا 50 درصد کاهش پیدا کرده و الان وقت خرید سهام است.

این فعال بازار بورس افزود: البته آنهایی که تازه وارد هستند و امکانات کار را ندارند از ظرفیت صندوق های سرمایه گذاری، از مشاوران سرمایه گذاری و شرکت های سبد گردان استفاده کنند چرا که نهادهای مالی برای پوشش دادن ریسک سرمایه گذارها در فضای هیجانی که وجود دارد، ایجاد شده اند ولی خوب به آْنها پرداخته نشده است و خوب به جامعه معرفی نشده اند.
قالیباف اصل هم وضعیت بازار را برای سرمایه گذاری مثبت دانست و گفت: مردم ما بازار سرمایه را به عنوان واقعیتی اقتصادی پذیرفته اند و ما باید به آنها خوش آمد بگوییم.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۱:۱۱


انتشار 10000 میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی و صکوک برای طرح‌های راه وشهرسازی


 معاون اول رئیس جمهور با ابلاغ آیین‌نامه اجرایی بند "ز" تبصره "6" ماده واحده قانون بودجه سال 94 کل کشور"2" تصریح کرد: در اجرای بند "الف" تبصره "6" ماده واحده قانون بودجه سال 94 کل کشور با ناشران (شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی) اجازه داده شده است مبلغ 10 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی و صکوک (اوراق بهادار اسلامی) به منظور اجرای طرح‌ها با تضمین خود منتشر کند.

بر اساس آیین‌نامه اجرایی بند "ز" تبصره "6" ناشران (شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی) مکلفند فهرست طرح‌های متقاضی استفاد هاز منابع حاصل از فروش اوراق مشارکت و یا صکوک را ظرف 20 روز پس از ابلاغ این آیین‌نامه از طریق بالاترین مقام دستگاه اجرایی ذی ربط برای تصویب شورای اقتصاد ارائه نماید.

بر اساس ماده "7 این آیین نامه، ارا ارائه مدارک و مستندات مورد درخواست بانک مرکزی از ناشر، موافقت اولیه انتشار اوراق مشارکت و یا صکوک ظرف یک هفته صادر می‌شود و ناشر ظرف 20 روز از زمان دریافت موافقت اولیه مکلف به انتخاب بانک یا بانک‌های عامل خواهد بود.

اوراق مشارکت و صکوک منتشر شده موضوع این آیین‌نامه از پرداخت هر گونه مالیات معاف بوده و نرخ سود علی‌الحساب اوراق مشارکت و اجاره صکوک بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار تعیین می‌شود.

با پذیرش این دسته از اوراق مشارکت و صکوک در سازمان بورس و اوراق بهادار، معاملات ثانویه آن تابع شرایط سازمان مذکور خواهد بود.

بر اساس بند الف تبصره "3" ماده واحده قانون بودجه سال 94 کل کشور، به شرکتهای وابسته و تابعه وزارتخانه های نیرو، نفت، راه و شهرسازی، ورزش و جوانان، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت و جهادکشاورزی و سازمان انرژی اتمی ایران اجازه داده می شود با رعایت قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت مصوب 1376.6.30 تا سقف یکصد هزار میلیارد (100.000.000.000.000) ریال برای اجرای طرحهای انتفاعی دارای توجیه فنی، اقتصادی و مالی خود با اولویت اجرای پروژه ها و طرحهای میادین نفت و گاز مشترک با همسایگان و مهار آبهای مرزی، طرحهای حمل و نقل به ویژه وسائط نقلیه برقی، طرحهای آبرسانی و تأمین آب، احداث و تکمیل طرحهای آب شیرین کن، تکمیل شبکه جمع آوری و انتقال فاضلاب، تصفیه خانه های آب و فاضلاب، نیروگاههای برق، احداث و تکمیل طرحهای نیمه تمام ورزشی، تبدیل گاز به فرآورده های شیمیایی و همچنین مناطق محروم و کمتر توسعه یافته، اوراق مشارکت ریالی و یا صکوک اسلامی و با رعایت ماده (88) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و برای طرحهایی که به تصویب شورای اقتصاد می رسد، با تضمین خود درخصوص اصل و سود، منتشر نمایند.

بنابر این گزارش اوراق مشارکت فروش نرفته طرحهای بندهای (الف) و (ب) تبصره "3"، قابل واگذاری به پیمانکاران، مشاوران و تأمین کنندگان تجهیزات همان طرحها در سقف مطالبات معوق طرح با تأیید رئیس دستگاه اجرائی، ذی حساب ذی ربط و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور است. اوراق واگذارشده، قابل بازخرید، قبل از سررسید توسط بانک عامل نیست.

بودجه سال 1394 کل کشور از حیث منابع بالغ بر هشت میلیون و چهارصد و شصت و هفت هزار و چهارصد و یازده میلیارد و چهارصد و هشتاد و هفت میلیون (8.467.411.487.000.000)ریال و از حیث مصارف بالغ بر هشت میلیون و چهارصد و شصت و هفت هزار و چهارصد و یازده میلیارد و چهارصد و هشتاد و هفت میلیون (8.467.411.487.000.000) ریال مصوب شده است.

همچنین بر اساس بر اساس بند "ط" تبصره "3" ماده واحده قانون بودجه سال 94 کل کشور، دولت مجاز است اسناد خزانه اسلامی با حفظ قدرت خرید را با سررسید یک تا سه سال به صورت بی نام و یا بانام، صادر کند و به منظور تسویه بدهی مسجل خود بابت طرحهای تملک دارایی های سرمایه ای و مابه التفاوت قیمت تمام شده برق و آب با قیمت تکلیفی فروش آن در سنوات قبل به شرکتهای برق و آب مطابق ماده (20) قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 1366.6.1 به قیمت اسمی تا سقف پنجاه هزار میلیارد (50.000.000.000.000) ریال به طلبکاران غیردولتی واگذار نماید. اسناد مزبور از پرداخت هرگونه مالیات معاف بوده و به عنوان ابزار مالی موضوع قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب 1384.9.1 محسوب شده و با امضای وزیر امور اقتصادی و دارایی صادر می شود.

اسناد خزانه اسلامی از قابلیت داد و ستد در بازار ثانویه برخوردار است و سازمان بورس و اوراق بهادار باید ترتیبات انجام معامله ثانویه آنها را در بازار بورس یا فرابورس فراهم کند و خرید و فروش این اوراق توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ممنوع است.

بنابر این گزارش بر اساس بند "ل" ماده واحده قانون بودجه سال 94 کل کشور، به وزارت راه و شهرسازی اجازه داده می شود نسبت به انتشار و فروش اوراق مشارکت به میزان پانزده هزار میلیارد (15.000.000.000.000) ریال جهت اجرای طرحهای آزادراهها و خطوط ریلی و با تضمین بازپرداخت اصل و سود اوراق مزبور از محل عواید حاصل از طرحهای مذکور (حق دسترسی و عوارض آزادراههای احداث شده و خطوط ریلی) با رعایت مفاد قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت اقدام کند.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: مرتضایی در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۱:۳۹
رییس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی خبر داد:
سازمان بورس باید پاسخگو باشد/با متخلفان برخورد خواهد شد
این روزها شرایط بازار سرمایه تا حدی بی ثبات و ناپایدار است که داد سهامداران به مجلس نیز رسیده است. بطوریکه خبرها از احتمال حضور وزیر اقتصاد و رییس سازمان بورس به مجلس طی هفته جاری حکایت دارد

قلب بازار نمی تپد؛ به داد بورس برسید. این خواسته و حرف دل سهامداران و سرمایه گذارانی است که مدت ها به امید بهبود شرایط و کسب سود، پیه روند فرسایشی کنونی را به تن خود مالیده اند.

در همین ارتباط، رییس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی درگفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: در حال حاضر ابعاد و آثار ناشی از عدم ثبات در بورس و به ویژه پایین آمدن قیمت سهام و شاخص ها با سرعت زیاد را شاهد هستیم که به دنبال آن اکثر سرمایه گذاران و سهامداران جزء متضرر شده اند و در همین راستا مسئولین بازار سرمایه بایستی پاسخگوی شرایط فعلی بورس باشند.

محمدعلی پورمختار افزود: کمیسیون اصل 90 اطلاعات موثقی از عملکرد کارگزاری ها، شرکت های حقوقی و روش های مورد استفاده آنها در معاملات و همچنین عملکرد سازمان بورس در نظارت بر بازار در اختیار دارد و شبهات موجود در تمامی این موارد موجب شده که کمیسیون اصل 90 در جلساتی با حضور وزیر اقتصاد و رییس سازمان بورس مجموعه این اتفاقات را مورد بررسی قرار دهد.

وی تأکید کرد: همواره نظارت بر روند بازار و عملکرد فعالان بورس اعم از حقیقی و حقوقی و برخورد با سوء استفاده کنندگان احتمالی وظیفه سازمان بورس است تا با مدیریت و نظارت دقیق، بتوان جلوی برخی افزایش و یا کاهش بی رویه قیمت سهام را گرفت. ضمن اینکه برخورد با متخلفان نیز از دیگر وظایفی است که سازمان بورس بایستی آن را عملی کند.

پورمختار با اشاره به برخی تخلفات صورت گرفته در روند معاملات، اظهار داشت: سازمان بورس به دلیل امکانات و دسترسی بالایی که به اطلاعات موجود در بازار سرمایه دارد، بایستی در خصوص نظارت دقیق بر عملکرد فعالان بازار سرمایه و برخورد با متخلفان احتمالی حرکتی جدی را اعمال کند؛ بطوریکه بخشی از این اطلاعات در اختیار کمیسیون اصل 90 بوده و مسلماً این اطلاعات بر سازمان بورس پوشیده نیست و سازمان مذکور دسترسی بیشتری به آنها دارد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در خاتمه سخنان خود پیرامون وجود برخی رانت ها، تخلفات و حتی فساد در بدنه بازار سرمایه تصریح کرد: باید احتمال بروز تخلفاتی همچون دستکاری قیمت و دخالت غیر قانونی در روند معاملات مورد بررسی قرار گیرد و در صورت وجود اسناد و مدارک موثق پیرامون این موضوع، نسبت به برخوردهای قانونی با متخلفان احتمالی اقدام شود. در همین راستا کمیسیون اصل 90 خواستار برگزاری جلساتی با حضور وزیر اقتصاد، رییس سازمان بورس و برخی مدیران و کارشناسان فعال حوزه بازار سرمایه است تا طی هفته جاری نسبت به اتفاقات اخیر شفاف سازی لازم صورت گیرد.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۲:۱۰


بازار سرمایه یکی از اهداف سرمایه گذاران خارجی/ سهامداران تیزهوش باشند

نماینده اکو بانک ترکیه با بیان این که بازار سرمایه ایران از اهداف سرمایه‌گذاران است، گفت: P/E پایین شرکت‌ها در بازار سرمایه موقعیت وسوسه کننده‌ای برای سرمایه‌گذاران خارجی ایجاد می‌کند. لذا، سهامداران باید تیزهوش باشند و سهام خود را به راحتی از دست ندهند.


هم اکنون قیمت ها در بازار سرمایه ما پایین ترین قیمت های ممکن نسبت به کشورهای اطراف است و این موقعیتی جدید برای سرمایه گذاری خارجی محسوب می شود که با استفاده از  P/E پایین شرکت ها، وارد شود و در بورس سرمایه گذاری کند.

محمد صادق آجرلو، نماینده بانک اکو ترکیه در مورد روند سرمایه گذاری خارجی در ایران اظهار داشت: به طور مشخص بعد از توافق سوئیس دید سرمایه گذاران خارجی به کشور تغییر کرده است و بازار سرمایه ما یکی از اهداف سرمایه گذاری آنها خواهد بود.

وی در این باره بیان داشت: P/E پایین شرکت ها در بازار سرمایه موقعیت وسوسه کننده ای است تا سرمایه گذاران خارجی را جذب کند لذا، سهامداران باید تیزهوش باشند و سهام خود را به راحتی از دست ندهند، زیرا با حضور سرمایه گذاران خارجی به کشور و واریز سرمایه های کلان، سهام آنها از دستشان خارج خواهد شد.

آجرلو در باره هفتمین دوره بازارهای سرمایه اسلامی خاطر نشان ساخت: دوره ها بسیار تأثیرگذار بود، اما به نظر می رسد، اگر شرکت کنندگان در این دوره هر کدام از تجربیات خود صحبت کنند و روند اجرایی شدن ابزارهای معاملاتی اسلامی را در کشورهای خود بازگو کنند می توان از این تجربیات استفاده بهینه برد.

وی افزود: در این دوره متوجه شدیم که کمیته فقهی سازمان بورس نقش بسیار حساسی را در بازار سرمایه کشور ایفا می کند و به نظر می رسد ایجاد ارتباط با این کمیته و استفاده از علم و دانش آن برای ترکیه مفید باشد، لذا صحبت های لازم انجام شد که اکو بانک ترکیه ارتباطات بیشتری با کمیته فقهی سازمان بورس برقرار کند.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۴:۲۳

امیری رییس هیات مدیره سمات شد


به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سمات، نشست هیات مدیره شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار عصر شنبه درمحل این شرکت برگزار و حسن امیری معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اکثریت آراء به عنوان رییس جدید هیات مدیره سمات برگزیده شد.

امیری در این نشست اظهار امیدواری کرد، با همدلی و همفکری اعضای هیات مدیره سمات، بتوان گام های بلندی را برای ارتقای بازار سرمایه و این شرکت برداشت.

وی با بیان اینکه اقدامات خوبی در سال های اخیر در شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار انجام شده است، تصریح کرد : این شرکت زیر ساخت‌‌های لازم را توسعه بازار سرمایه فراهم کرده است و امیدوارم روند رو به رشد سمات با سرعت بیشتری ادامه یابد.

باقر طاهریان فر رییس سابق هیات مدیره سمات نیز در سخنان کوتاهی گفت : این شرکت در سال های اخیر با راه اندازی سامانه هایزیر ساختی مختلف به سمت الکترونیکی کردن بازار سرمایه حرکت کرده است.

وی خاطر نشان کرد: سامانه جدید پس از معاملات در آینده نزدیک با امکانات فراوان به طور رسمی راه اندازی
می شود که این امر تحول بزرگی را در بازار سرمایه  ایجاد خواهد کرد.

در ادامه این جلسه، از تلاش ها و زحمات طاهریان فر در مدت حضورش در هیات مدیره شرکت سپرده گذاری مرکزی با اهدای لوح سپاس تجلیل شد.

حسن امیری، سید ابراهیم عنایت، علی رستگار، علیرضا حاجی نوروزی و حامد سلطانی نژاد، اعضای هیات مدیره شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه هستند.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۵:۲۹

مشکلات بورس از کجا نشات می‌گیرد؟

ورس تهران این روزها دیگر به اخبار خوب واکنش مثبتی نشان نمی دهد، اما نسبت به معدود اخبار منفی و برخی شایعات که تعدادی از آنها حتی پایه و اساس درستی هم ندارد، آسیب پذیر شده است.

روند ضعیف بازار سهام که عده ای آن را آینه تمام قد از اقتصاد ایران می دانند، حتی فعالان همیشگی این بازار را نسبت به ادامه ماندن و حضور در بورس با شک و تردید مواجه کرده است.

بسیاری از گروه های موجود در صفحات مجازی که با حضور صدها نفر از فعالان بازار سرمایه تشکیل شده است، می کوشند تا با ارائه اخبار و تحلیل های موثر، قدری از جو منفی بکاهند و به اصطلاح فضا را تلطیف کنند، اما بازهم یک خبر منفی در میان چندین و چند خبر مثبت کافی است تا همه نقشه ها را نقش بر آب کند.

این روزها همه از دلیل سقوط پی در پی بازار سهام می پرسند؛ چه آنها که در بازار فعالیت دارند و چه افرادی که از دور اخبار بورس را پیگیری می کنند. آیا کمبود نقدینگی، عرضه های اولیه متعدد، بی میلی سهامداران یا انتظار برای مشخص شدن نتیجه مذاکرات و ترس از نرسیدن دو طرف به توافق نهایی دلیل این مسائل است؟

چرا کاهش 2 درصدی سود بانکی تاثیری بر بازار نداشته است؟ آیا دولت برنامه ای برای کنترل وضعیت موجود در بازار سهام دارد؟ آیا مدیران فعلی بازار سهام توان لازم برای مدیریت بازار را دارند؟ بی شک تک تک موارد یادشده هم اکنون از مهم ترین پرسش ها و دغدغه های سهامدارن و فعالان بازار سرمایه است.

البته ماجرا به اینجا ختم نمی شود. در دیداری که رئیس سازمان بورس با رئیس مجلس داشت، علی لاریجانی، مصوبات مجلس را در طرح ها و لوایح اخیر از جمله لایحه رفع موانع تولید و همچنین مصوبه الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت دارای ظرفیت های قابل توجهی برای رشد و توسعه هر چه بیشتر این بازار ارزیابی کرد و حمایت قوه مقننه در جهت ارتقا و رونق بازار سرمایه را اولویت دار دانست. محمد فطانت نیز ابهامات و موانع موجود بر سر راه صنایع مهم از جمله پالایشگاهی، سیمان، فولاد، سنگ آهن، پتروشیمی، بانک و خودرو را عامل موثری بر نوسانات اخیر شاخص بورس برشمرد.

شاید آنچه که بیش از دلایل ذکر شده توسط آقای فطانت بر نوسانات بورس تاثیر گذاشته و همچنان در حال آسیب رساندن به این بازار است، نه مشکلات بنیادی برخی صنایع که البته موضوع تازه ای هم نیست، بلکه شیوه مدیریت بر مسایل حاشیه ای و اخبار بازار بوده است.

ممکن است مشکل صنعت پالایشگاهی موضوع جدیدی برای بازار سهام باشد، اما مسایل صنعت سیمان، خودرو و فولاد مباحث جدیدی نیست و از مدت ها قبل این صنایع با مشکلات خاص خود مواجه اند و منطقی نیست این مسایل را به مشکلات کنونی بورس گره بزنیم.

در چنین شرایطی از دولت یازدهم که با نماد تدبیر و امید برگزیده شد، انتظار می رود که با استفاده از ظرفیت های موجود در کشور و مدیریت مذاکرات هسته ای و حاشیه های آن در جامعه از رویکرد صبر و انتظار در مورد مذاکرات فاصله بگیرد و با تحرک بخشیدن به بخش های مختلف، اقتصاد کشور را از شرایط کنونی خارج کند.

بی شک نکته کلیدی نهفته در تصمیمات احتمالی دولت می تواند استفاده از مدیرانی باشد که بتوانند تحرک لازم را به سطوح مختلف جامعه تزریق کنند.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: مرتضایی در ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۶:۲۶
با بررسی سالهای گذشته
اوراق گل گهر پربازده ترین اوراق با در آمد ثابت کشور شد
قیمت تضمینی خرید بازارگردان در تاریخ 94.02.15 موجب شد تا بازدهی سرمایه‌گذاران در چند ماه پایانی سال نخست بازارگردانی اوراق، بسته به قیمت خرید خود تا بیش از 28 درصد روزشمار سالیانه، متناسب با مدت نگهداری افزایش یابد.

بنا بر گزارش بورس نیوز ، اینروزها بحث نرخ سود سپرده بانکی و اوراق مشارکت خیلی داغ است و یکی از شرکتهایی که در سالهای گذشته از فروش اوراق آن استقبال شده است شرکت گل گهر است .
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۴:۳۹


پذیرش تعاونی‌ها در بورس کلید خورد

عضو شورای عالی بورس با اعلام این خبر که موافقت اولیه رئیس سازمان بورس با حضور تعاونی‌ها در بازار سرمایه صادر شده است، گفت: در نشست مشترک معاونان سازمان بورس و اتاق تعاون ایران روند ورود تعاونی‌ها به بازار سرمایه تسهیل می‌شود.
ماشاءالله عظیمی عضو شورای عالی بورس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به پیگیری‌های اتاق تعاونی ایران برای پذیرش تعاونی‌ها در بازار سرمایه اظهار داشت: موافقت اولیه توسط فطانت رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار صادر شده است.

وی با اشاره به سند توسعه بخش تعاون طبق بند الف ماده 9 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی گفت: ایجاد چتر حمایتی، توانمندسازی اقشار متوسط و کم توان جامعه و نیز از دهک‌های پایین درآمدی از طریق سازماندهی و دسترسی مطلوب آنها به منابع، حضور مقتدرانه در سرمایه‌گذاری، مالکیت و مدیریت اقتصاد ملی و بین‌المللی از اهداف کیفی توسعه بخش تعاونی در برنامه پنجم توسعه است.

عظیمی افزود: در اهداف کمی کلان توسعه بخش تعاونی جمع ارزش افزوده بخش تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به 25 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور برسد که شامل 45 درصد از ارزش افزوده سرمایه‌گذاری کل کشور، یک پانزدهم جمع ارزش افزوده بخش در پایان برنامه که ناشی از ارتقای بهره‌وری در بخش تعاونی خواهد بود.

عضو شورای عالی بورس همچنین با اشاره به ضرورت سهم تعاونی‌های سهامی عام از سرمایه‌گذاری‌های جدید شرکت‌های بورس گفت: این میزان طبق برنامه پنجم توسعه باید به 50 درصد می‌رسید به عبارتی دیگر سهم تعاونی‌های سهامی عام از سرمایه‌گذاری جدید افزایش یابد.

وی با بیان اینکه بازنگری و  اصلاح سیاست‌های ناظر بر بازار کار، بازار پولی، بازار سرمایه، بازار کالا و خدمات، نظام توزیع، فقرزدایی و سیاست‌های ناظر بر توسعه فعالیت‌های بخشی از جمله راهبردهای کلان توسعه بخش تعاون است، گفت: به روز کردن موضوع و محتوای آموزشی تعاونی‌ها همگام با تحولات جهانی و نیازهای فعلی و آتی بازار از سیاست‌های اجرایی این موضوع است.

عظیمی با اشاره به اصلاح ساختار بورس برای حضور پرقدرت بخش تعاونی طبق سیاست‌های برنامه پنجم توسعه کشور گفت: عضویت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شورای عالی بورس، پیش‌بینی شرکت‌های تعاونی سهامی عام در نهادهای بازار و تسهیل صدور مجوز برای آنها شامل شرکت‌های تأمین سرمایه، بانک‌های سرمایه‌گذاری، کانون‌ها و کارگزاری‌ها و همچنین سهم 50 درصدی از تشکیل سرمایه در بازار بورس توسط بخش تعاونی در سالهای برنامه پنجم پیش‌بینی شده است.

دبیر کل اتاق تعاون ایران همچنین درباره فراهم کردن امکان انتشار اوراق مشارکت توسط تعاونی‌ها تصریح کرد: تسهیل صدور مجوز برای تأسیس شرکت‌های بیمه تعاونی، تسهیل معاملات سهام تعاونی‌های متعارف در بازار فرابورس مستقل و شفاف‌سازی معاملات و تسهیل مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی در تأسیس و توسعه تعاونی‌ها از دیگر موارد پیش‌بینی شده در قانون است.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۷:۴۱
با ابلاغ معاون اول رییس جمهور؛
جریمه نقدی تخلفات بورسی ۲.۵ برابر شد

با تصویب دولت و ابلاغ معاون رئیس جمهور، جریمه نقدی تخلفات بورسی ۲.۵ برابر شد.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور امروز مصوبه هیات وزیران مبنی بر تعیین حداقل جریمه نقدی مندرج در ماده (14) قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی را برای اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرد.
بر اساس این گزارش؛ هیات وزیران به پیشنهاد شورای عالی بورس و اوراق بهادار و به استناد تبصره (1) ماده (14) قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی ـ مصوب 1388 ـ تصویب کرد:
1ـ حداقل جریمه نقدی مندرج در ماده (14) قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی، مبلغ بیست و پنج میلیون (25.000.000) ریال و حداکثر میزان آن دو میلیارد و پانصد میلیون (2.500.000.000) ریال تعیین می‌گردد.
2ـ مبالغ مندرج در آئین‌نامه اجرایی ماده (14) قانون مذکور موضوع تصویب‌نامه شماره 173265/ت45676 هـ مورخ دوم آذر ماه 90 مطابق بند (1) این تصویب‌نامه، تعدیل و تمامی مبالغ مندرج در آئین‌نامه مذکور 2.5 برابر افزایش می‌یابد.
یادآور می شود، این ابلاغیه امروز در روزنامه رسمی منتشر شده است.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۲:۱۸
صکوک مضاربه در حال نهایی شدن

تهران - ایرنا - رئیس مرکز پژوهش سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: مراحل تنظیم مقررات اوراق صکوک مضاربه در حال انجام است و بزودی نهایی می شود.

محمدرضا عربی، در خصوص اوراق صکوک مضاربه، افزود: اوراق مضاربه قراردادی میان یک صاحب سرمایه و عامل است که از این طریق صاحب سرمایه، نقدینگی لازم را به منظور مدیریت به عامل ارائه می کند.

وی اظهارداشت: در قرارداد مضاربه، هر کدام از طرفین می توانند قرارداد را فسخ کنند اما در صورت بروز هر یک از عوامل زیر فسخ یک قرارداد ممکن نخواهد بود.

وی در خصوص این عوامل گفت: هر دو طرف برای مدتی معین قرارداد مضاربه را به امضا برسانند و در قرارداد ذکر کنند که در مدت مشخصی نباید قرارداد از هر دو طرف فسخ شود و موضوع قرارداد باید همانی باشد که در قرارداد نوشته شده و خارج از آن حیطه نباشد.

عربی اضافه کرد: مضاربه مطلق، یکی از انواع اوراق مضاربه است که طی آن صاحب سرمایه به عامل اجازه می دهد تا سرمایه مربوط به قرارداد را بدون هیچ گونه محدودیتی مدیریت کند.

رییس مرکز پژوهش سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: نوع دیگر اوراق مضاربه ، مضاربه خاص است که طی آن یک سری محدودیت ها از سوی صاحب سرمایه برای عامل اعمال می شود که این محدودیت ها می تواند در خصوص مکان یا مدت زمان سرمایه گذاری، نوع پروژه و سرمایه گذاری باشد.

وی در خصوص مضاربه عام اظهار داشت: اوراق مضاربه عام نیز از دیگر انواع اوراق مضاربه قلمداد می شود که آزادی عمل بیشتری داشته و سرمایه گذاری مختص به کالا با عنوان خاصی نمی شود.

یادآور می شود، کمیته فقهی با انتشار اوراق مضاربه سرمایه گذاران را به طور کامل در سود و زیان سرمایه گذاری مشارکت داده است و به جای سود علی الحساب، پس از تعیین سود و زیان قطعی با سرمایه گذاران تسویه می کند.

بر این اساس، دیدگاه کمیته فقهی در خصوص سود این اوراق، محاسبه و تسویه سود و زیان قطعی به سرمایه گذاران بود، به عبارتی به جای استفاده از فرایند و ساز و کار سود علی الحساب از سودهای قطعی استفاده شود.

تأکید کمیته فقهی بورس در انتشار اوراق مضاربه مشارکت و همراهی سرمایه گذار با سود و زیان بود یعنی اگر سودی محقق شود طبق نسبتی که از ابتدا طرفین (بانی و سرمایه گذاران) اعلام کردند، آن سود پرداخت می شود و اگر خسارت و زیانی از محل آن فعالیت بازرگانی حاصل شود بعد از محاسبه سرمایه گذاران زیان های احتمالی را نیز باید تقبل کنند.

در اوراق مرابحه از عقد مرابحه استفاده می شود که نرخ سود در آن قطعی و معین است در نتیجه سرمایه گذار نرخ سود قطعی دریافت می کند اما در مضاربه نرخ قطعی و ثابتی در کار نیست بلکه سرمایه گذار باید تا زمان روشن شدن سود و زیان قطعی در صورت های مالی منتظر بماند و بعد از اینکه سود و زیان قطعی مشخص شد با آنها تسویه می شود.

اوراق مضاربه قراردادی میان یک صاحب سرمایه و عامل است که از این طریق صاحب سرمایه، نقدینگی لازم را به منظور مدیریت به عامل ارائه می کند.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: مرتضایی در ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۸:۲۱
پایان روند منفی بورس
یکی از دلایل عمده روند منفی این روزهای بازار بحث های پیرامون عرضه اولیه مبین، ابطال معاملات و محدودیت ارسال سفارش در این نماد بود که روند منفی بازار را تشدید کرده و باعث شده بود که سرمایه گذاران درگیر مسائل حاشیه ای و شایعات بازار باشند و اعتمادشان نسبت به بورس کمتر شود.
افزایش یک درصدی دامنه نوسان قیمتی سهام شرکت های بورسی در نگاه اول کمی نگران کننده به نظر می رسد.

مدیر سرمایه گذاری کارگزاری تدبیرگران فردا در گفتگو با خبرنگار بورس نیور ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت: این تصمیم سازمان در خصوص افزایش یک درصدی دامنه نوسان به روند بازار می تواند کمک زیادی بکند، چراکه باعث می شود تا بازار سرمایه هر چه سریعتر به تعادل برسد، در تمام دنیا این امر ثابت شده که هر گونه محدودیت در بازار در نهایت به ضرر خود سرمایه گذاران است چراکه شفافیت بازار را کاهش می دهد.

علیرضا مستقل در ادامه افزود: یکی از دلایل عمده روند منفی این روزهای بازار بحث های پیرامون عرضه اولیه مبین، ابطال معاملات و محدودیت ارسال سفارش در این نماد بود که روند منفی بازار را تشدید کرده و باعث شده بود که سرمایه گذاران درگیر مسائل حاشیه ای و شایعات بازار باشند و اعتمادشان نسبت به بورس کمتر شود.

وی افزود: سرمایه گذاران و سهامداران باید به این نکته توجه داشته باشند که قیمت ها در حال حاضر در محدوده جذاب و کف قیمتی قرار دارند و انتظار افت بیشتر از این برای آنها نمی رود همچنین با توجه به اینکه اخبار بنیادی خوب و توافق سیاسی را پیش رو داریم، کسانی که نقدینگی برای ورود دارند باید با چشم های باز و با تحلیل به خرید پرداخته و ریسک بازاری همچون بازار سرمایه را قبول کنند.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص انتشار اطلاعات شرکت ها به صورت مستقیم در سامانه کدال اظهار داشت: اگر نقش سازمان از این بین کنار رود و ناشران به صورت مستقیم اطلاعات خود را منتشر کنند باعث می شود تا شرکت ها و تحلیلگران با دقت بیشتری این اطلاعات را بررسی کنند و اگر سازمان نیز بعد از انتشار بر آنها نظارت داشته باشد باعث ایجاد شفافیت اطلاعاتی، رفع ابهامات موجود و از بین رفتن رانت در بازار سرمایه کشور خواهد شد.

وی در پایان اظهار داشت: با توجه به تصمیمات جدید سازمان در جهت بهبود وضعیت بورس و روند قیمتها در حال حاضر، به نظر می رسد جو منفی بازار خاتمه یافته و برای هفته آینده نیز انتظار می رود بازار روندی خنثی به خود بگیرد اما به نظر من تا قبل از دهم تیر ماه و انتشار خبر نهایی توافق هسته ای بازار قابلیت ایجاد بازدهی 20 درصدی را برای سرمایه گذاران دارد و امید است این روند رو به رشد تا دو سال آینده نیز ادامه یابد.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۱:۵۸


پول کوتاه مدت را وارد بورس نکنید/مدیران بورسی نمی‌توانند مراقب قیمت سهم باشند

گفت‌وگوی صریح ایسنا با مدیرعامل شرکت بورس:

در این بازار منفی عرضه های سنگین برخی نهادهای حقوقی و نیز سیاست تشدید عرضه های اولیه توسط بورس و ابهاماتی که در این عرضه ها به وجود آمد، حال بد بورس را بدتر کرد و به بی اعتمادی و نگرانی سهامداران دامن زد.با ایجاد این شرایط با - حسن قالیباف اصل مدیر عامل شرکت بورس اوراق بهادار - به گفت‌وگو نشستیم و علت حال بد بورس را جویا شدیم؛ او می گوید نمی توانیم از مدیران بورسی انتظار داشته باشیم که مراقب قیمت باشند، لذا سهامداران باید حواس خود را جمع کنند و سهم ارزنده بخرند چون سهم ارزنده دیگر نگرانی ندارد.

او همچنین هر گونه شائبه دستکاری در قیمت و بازی حقوقی ها با سهم‌ها را رد می کند و می گوید بازی حقوقی ها با سهام شرکتها را قبول ندارم علاوه بر اینکه بورس تهران کسی را تشویق به عرضه نمی کند وهیچ وقت با قیمت کاری نداشته است.

آقای دکتر علت ریزش های مداوم بورس تهران چیست؟ مردم با ادامه رکود دامنه دار بورس دچار بی اعتمادی شده و از بازار خارج شده اند.

بازار سرمایه به عوامل و اخبار مختلف عکس العمل نشان می‌دهد و قیمت هم در بازار سرمایه تابع عرضه و تقاضا است. قطعا در روزهایی که عرضه بالا است قیمت منفی است. متأسفانه به دلیل کمبود نقدینگی، عده ای که از جای دیگر نمی توانند تأمین نقدینگی کنند نیازهای مالی خود را از بورس تأمین می کنند.

یکی از مزایای بورس نقدشوندگی آن است ولی من می خواهم این مطلب را عرض کنم اگر سهام ارزنده باشد، سرمایه گذار نباید نگران باشد به این دلیل که شاید عرضه موجب نوسان قیمت شود ولی بالاخره قیمت به ارزش ذاتی خود خواهد رسید ضمنا اخبارخوب در بازار سهام کم نیست مانند؛ اخبار سیاسی در حوزه بین الملل، افزایش قیمت های جهانی کالاها و نفت، کاهش نرخ سود بانکی، اخبار در حوزه صنایعی مانند پتروشیمی، سیاست های بسط اقتصادی که دولت اعلام کرده و من امیدوارم که اجرایی شود. فلذا مردم نباید نگران باشند.

درست است اما در شرایط فعلی حقوقی ها با عرضه سنگین سهم، جلوی رشد بورس را می گیرند، چرا؟

من این را با اطمینان می گویم که هیچ وقت در بورس به دنبال این نبوده‌ایم که کسی را تشویق به عرضه کنیم اما بازار رونق، بازار تامین مالی بوده و در بازار رکود نمی توان سهم فروخت و افزایش سرمایه داد و از بازار منابع مالی به دست آورد.

لذا عده ای از حقوقی ها در آن شرایط عرضه کردند. بازار سرمایه هم یک بازار رقابتی است. قیمت هم در بازار تعیین می‌شود و یک عده‌ای آزاد و بر اساس رعایت مقررات، اقدام به خرید و فروش در بازار می کنند و بورس تهران یا سازمان بورس مقرراتی ندارند که جلوی عرضه‌ها را بگیرند، در هر جایی مقررات باشد مطمئنا این کار انجام می شود.

همچنین عده ای اظهار کردند که عرضه های اولیه باعث شده است که بورس روند منفی به خود بگیرد ولی مگر عرضه های اولیه انجام شده در بازار به چه میزان بود؟ جمع عرضه های اولیه در حالی به 120 میلیارد تومان رسید که در روز پر رونق بازار سهام، ارزش معاملات به 700 میلیارد تومان هم می رسد.

برداشت عده‌ای این است که اگر کسی سهم عرضه نکند، هر روز قیمت ها افزایش می‌یابد در حالیکه بازاری رقابتی است و به بازاری می توان اتکا کرد که بر اساس حجم بزرگ معاملات، قیمت ها افزایش یا کاهش پیدا کرده و و قیمت‌ها نیز بر همین اساس تغییر می کند.

اینکه سمت عرضه را ببندیم و تقاضا زیاد باشد، قیمت افزایش می یابد و برعکس زیرا قیمت در بازار شکل می گیرد؛ عده ای می گویند که حقوقی ها این کار را انجام داده اند در حالیکه حقوقی ها در جاهایی خریدار بودند و بر اساس تشخیص خود این کار را انجام داده‌اند و این طور نیست که ما دائما به آنها بگوییم که سهم را خرید و فروش کنند.

البته در مواردی ما با حقوقی ها صحبت کردیم ولی زماینکه سهام شناور آزاد آنها بسیار پایین بود زیرا در بازار رو به بالا از ما انتظار دارند که سهام شناور شرکتها را درست کنیم و این مقررات ماست. لذا ما هیچ وقت با قیمت کاری نداشتیم چون قیمت در بازار تعیین می شود و سرمایه گذار باید حواس خود را جمع کند تا سهمی که گران شده را خریداری نکند و یا سهمی که با کاهش قیمت مواجه شده است را با عجله در بازار نفروشد، لذا ما در بورس کار خود را بر اساس مقررات انجام می دهیم.

پس درست است که می گویند زور بورس به حقوقی ها نمی رسد!

بحث اصلا این نیست زیرا حقوقی ها در مقابل سهامی که مدیریتش دست آنها است احساس مسئولیت می کنند و در جاهایی ما به آنها می گوییم که به دلیل پایین آمدن قیمت سهم از بازار حمایت کنند و خیلی وقت ها هم این کار را می کنند ولی در بعضی جاها با وجود کمبود نقدینگی این کار را انجام نمی دهند ولی با توجه به اینکه ما بازارگردان نداریم تنها نهادی که می تواند نقدشوندگی را تضمین کند سهامدار حقوقی است.

اگر بپذیریم که در بازار، قیمت تعیین کننده همه چیز است حقوقی هم اگر سهام ارزان باشد هیچ وقت نمی فروشد چون فردا در مجمع شرکت یا سایر مجامع نظارتی باید پاسخگوی عملکرد خود باشد و ضمناً حقوقی ها باید به مسئولیت های اجتماعی خود بیشتر پایبند باشند. وقتی جامعه سهامداری انتظار دارد که حقوقی در بازاری که کمبود نقدینگی وجود دارد حواسشان به بازار باشد این کار را انجام بدهند و به این نکته دقت کنند که شرایط رکود مناسب برای تأمین مالی از طریق هیچ بازاری نیست و قیمت ها سریعاً عکس العمل نشان می‌دهند.

ولی حقوقی ها بعد از افت قیمت و فروش سهم توسط دیگران، قیمت را بالا می برند و به نوعی با سهم بازی می کنند.

نه اینطور نیست زیرا هر سهمی قیمتی دارد اگر قیمت سهم خیلی افزایش یا کاهش یابد حقوقی هم جرأت نمی کند بفروشد و من بازی کردن حقوقی با سهام شرکتها را قبول ندارم.

درست است که حقوقی ها بزرگ هستند ولی دربازار پدیده دستکاری قیمت وجود ندارد یعنی اگر کسی قیمت را دستکاری کند طبق مقررات برخورد می شود، ولی اینکه کسی می فروشد و می خرد چطور می شود جلوی آن را گرفت؛ اگر به حقوقی ها زیاد گیر بدهیم می گوید اصلا نمی خواهم در این بازار فعالیت کنم.لذا باید بپذیریم که بازار سرمایه باید به سمت بازار رقابتی و آزادی کامل حرکت کند.

بله مردم در طول یک و نیم سال گذشته ضرر کردند ولی نمی توانیم پایین آمدن قیمت را به کسی ایراد بگیریم و یا از مدیران بورسی انتظار داشته باشیم که مراقب قیمت باشند، چون در هیچ جای دنیا این اتفاق رخ نمی دهد. سرمایه گذار باید مسؤلیت تصمیمات خود را بپذیرد و از بورس آن چیزی که براساس مقررات، اختیارش را دارد انتظار داشته باشد.

پس وظیفه بورس در این شرایط چیست؟

وظیفه بورس شفاف سازی ، نقد شوندگی، کشف قیمت و عمق بخشی به بازار است و باید جایگاه بازار سرمایه را در کشور ارتقا دهیم این در حالی است که در مواقعی شرکت بورس و سازمان فراتر از وظایف خود عمل کرده و بعضا به حقوقی ها در مورد سوالاتی که شما می پرسید فشار می آوریم. کلاً بحث هایی از قبیل قواعد معاملاتی، معرفی ابزار جدید و توسعه دسترسی به بازار سرمایه، نظارت بر معاملات و ارتقا سلامت بازار از وظایف بورس است و در ماههای اخیر برای افزایش نقدشوندگی بحث کاهش حجم مبنا را دنبال کردیم که انجام شد. بحث معرفی شاخص های جدید و شاخص قیمت که خوشبختانه به بازار معرفی شدند و افزایش دامنه نوسان از 4 به 5 درصد که براساس ابلاغ سازمان از خردادماه اجرایی خواهد شد.

چرا بورس در مقابل اخبار مثبت ایزوله شده و دیگر به اخبار مثبت واکنشی نشان نمی دهد؟

در حال حاضر قیمت ها بر اساس اطلاعات مختلفی که به بازار می رسد شکل می گیرد و قیمت ها تحت تاثیر خبرهای خوب و بد است که سرمایه گذار باید به آنها توجه کند زیرا اثر گذاری خبرها با یکدیگر متفاوت بوده و نمی شود هر خبر خوشی که آمد انتظار داشت بازار زیر و رو شود، زیرا بازار سرمایه آئینه تمام نمای اقتصاد است و نمی شود در جاهای دیگر خبری نباشد اما هر روز بازار سرمایه رشد کند و برعکس نمی شود وضعیت کلی اقتصاد خوب باشد ولی بازار افت کند؛باید بازار سرمایه را در فضای کلی اقتصاد و جامعه تحلیل کنیم.

به نظر شما روند فعلی بورس طبیعی است؟

نه نیست به این دلیل که رکود و کمبود نقدینگی در اقتصاد وجود دارد و این 2 عامل به بازار سرایت کرده و بازار به آن واکنش نشان می دهد.

ولی من در کل یک توصیه دارم کسی که در بازار سرمایه گذاری می کند نباید به امید اینکه ما جلوی عرضه سهمی را بگیریم تا قیمت بالا برود و به امید اینکه سهمی صف خرید دارد و افراد از وی دنباله روی کنند، سهم بخرند بلکه سهم باید ارزنده باشد و ارزش ذاتی داشته باشد و کسانیکه سهم ارزنده خریدند مطمئن باشند که سهم آنها دیر یا زود به قیمت می رسد، بنابراین باید با این دید نسبت به خرید سهم اقدام کنند.

در دنیا میانگین نسبت گردش یک و در برخی بازارها 2 است یعنی کل سهام شرکتها در یکسال یکبار گردش می کند این در حالی است که نسبت گردش سهام در ایران 25 صدم است تازه می گوییم که می خواهیم بازار را توسعه دهیم، حال می گوییم برای اینکه قیمت ها پایین نیاید باید نقد شوندگی کاهش یابد. همچنین سهام شناور آزاد پایین بیاید و جلوی همه را بگیریم و نگذاریم تا عرضه کنند.

با این شرایط چه راهکارهایی برای بهبود وضعیت بورس در نظر گرفتید؟

شرایط حال حاضر بورس مربوط به فضای اقتصاد کلان و وضعیت صنایع است. آیا از اوضاع صنایع خبر مثبتی آمده و ما در بازار جلوی افزایش قیمت را گرفتیم ؟لذا بحث صنعت، شرکت و اقتصاد کلان مطرح است. مذاکرات و صدها عامل دیگر وجود دارد.

اصل این است که اگر منظور از بهبود، افزایش قیمت ها و جبران ضرر سرمایه گذار است که مربوط به اوضاع بخش واقعی اقتصاد و سایر عوامل خارج از بازار است اگر اخبار مثبت که کم نیست تأیید شوند و سرمایه گذار بتواند اعتماد کند حتما بازار عکس العمل مثبت نشان می‌دهد. کاری که ما دنبال می‌کنیم پیگیری معضلات صنایع و بهبود فضای کسب و کار صنایع است منتها این نکته را دقت کنیم که بورس فقط پیگیری می کند و تصمیم گیری جای دیگری انجام می شود.

کسی که وارد بازار سرمایه می شود باید بداند که در این بازار هم وضعیت رونق را تجربه می کند و هم وضعیت رکود را لذا وضعیت رکود و رونق را باید با هم ببیند.ما همیشه به مردم می گوییم که با مطالعه نسبت به خرید سهم اقدام کرده و صبر و حوصله داشته باشند زیرا کسی که در بازار صبر و شکیبایی می کند پاداش صبر خود را دریافت می کند وکسانیکه دنباله روی دیگران هستند بازندگان بازار سرمایه هستند.

ولی با گذشت یک سال و نیم از رکود، سهامداران پاداش صبر خود را نگرفته اند و هر روز سرمایه خود را از دست دادند!

ما همیشه مردم را به سرمایه گذاری در بورس دعوت می کنیم اما می گوییم حرفه ای وارد بازار شوند، به سراغ صندوق ها بروند و مطالعه کنند و مشاوره بگیرید. الان هم مردم را به سرمایه گذاری در بورس دعوت می کنم چون این بازار مناسب برای سرمایه گذاری است ولی با مطالعه و دقت. کسی اگر سهم کارشناسی خرید نگران نباشد.

ضمن اینکه پول کوتاه مدت را نباید وارد بازار کرد زیرا دید بازار، بلند مدت است سرمایه گذار باید بلند مدت فکر کند و پول یکماهه جایش در بازار نیست زیرا بازار در حال نوسان است؛ پولی باید وارد بازار شود که کسی در کوتاه مدت نیاز به آن نداشته باشد و بتواند در بازار صبر کند.

آیا امسال ضررهای مردم جبران می شود؟

بورس آینه تمام نمای اقتصاد است و من از مردم دعوت می کنم که وارد بازار سرمایه شوند، زیرا بازار سرمایه شفاف ترین و قانون مند ترین بازار کشور بوده و شرکتهایی که در بورس حضور دارند در هیچ جای اقتصاد حضور ندارند بنابراین قابل اعتماد ترین شرکتها در بورس حضور داشته که باید با مطالعه وارد شوند.یعنی اگر کسی به آینده بدبین است نباید خرید کند بلکه باید منتظر باشد تا سهم به قیمت رسیده و سپس خرید کند. ولی دقت کند که در شرایط رونق باید سهام را با قیمت بالاتر بخرد.

ان‌شاءلله با تأیید اخبار مثبت زیادی که وجود دارد شاهد دوران پر رونق بازار سرمایه با رونق گرفتن بخش واقعی اقتصاد و سایر بازارها باشیم.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: مرتضایی در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۷:۲۲
رفتار عجولانه سهامداران ناشی از تغییر دیدگاه سرمایه گذاری است

گروه های پتروشیمی، خودرو و بانک همراه با بهبود وضعیت سیاسی شرایط بهتری را خواهند داشت. چراکه واحدهای پتروشیمی بزرگترین صادر کننده محصولات نفتی و پتروشیمی هستند که در صورت گشایش روابط بین المللی می توانند بازارهای صادرات محصولات خود را توسعه دهند و درآمدهای ارزی حاصل از این محل را در جریان نقدینگی و اجرای طرح های توسعه ای بکار ببرند.
کمبود نقدینگی مشکل اصلی شرایط فعلی بازار سرمایه به شمار می رود و به نظر می رسد پس از ارائه بیانیه لوزان و افزایش تقاضا برای خرید سهام سرمایه قابل توجهی وارد بازار نشده است.

مدیر عامل شرکت کارگزاری رضوی با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: به نظر می رسد پس از فروکش شدن جو هیجانی حاکم بر بورس ناشی از مذاکرات هسته ای طی فروردین ماه سال جاری و در پی آن عرضه های اولیه انجام شده پولی وارد بازار سرمایه نشده و به دلیل کمبود نقدینگی روند نوسانی بورس شکل گرفته است.

کمال خانزاده به راهکار های موجود جهت خروج از وضعیت فعلی بورس اشاره کرد و گفت: رفع ابهامات موجود در صنایع مختلف همچون نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی و پالایشی و نیز قیمت فروش فرآورده های نفتی از جمله مشکلات اصلی بورس است. به گونه ای که برطرف شدن این ابهامات به بهبود شرایط فعلی بورس کمک شایان توجهی خواهد کرد.

وی افزود: انتشار برخی اخبار پیرامون گروه های مختلف همچون عدم تقسیم سود نقدی بانک ها در کنار گزارشات عملکرد شرکت های مختلف بورسی موجب شده تا بازار سرمایه در بلاتکلیفی به سر ببرد و سهامداران به دلیل ذهنیت منفی و عدم انتظار مثبت از وضعیت آتی سودآوری صنایع چندان رقبتی برای سرمایه گذاری نداشته باشند.

علاوه بر این، فشار عرضه سهام توسط سهامداران حقوقی در حالی رو به افزایش است و قیمت سهام شرکت ها افت یافته اند که به نظر می رسد سرمایه گذاران در این شرایط رفتار عجولانه ای از خود نشان می دهند که این امر از تغییر دیدگاه سرمایه گذارای آنها از بلند مدت به کوتاه مدت نشأت می گیرد و آثار آن بر وضعیت کلی بورس مشاهده می شود.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در صورت دستیابی به توافق جامع هسته ای اغلب صنایع از پتانسیل رشد سودآوری برخوردارند، در این خصوص افزود: گروه های پتروشیمی، خودرو و بانک همراه با بهبود وضعیت سیاسی شرایط بهتری را خواهند داشت. چراکه واحدهای پتروشیمی بزرگترین صادر کننده محصولات نفتی و پتروشیمی هستند که در صورت گشایش روابط بین المللی می توانند بازارهای صادرات محصولات خود را توسعه دهند و درآمدهای ارزی حاصل از این محل را در جریان نقدینگی و اجرای طرح های توسعه ای بکار ببرند.

علاوه بر این شرکت های خودرویی نیز می توانند با خودروسازان خارجی مشارکت کنند و گام های موثری در راستای بهبود سودآوری خود بردارند.

مدیر عامل شرکت کارگزاری رضوی در مقابل به تهدید های پیش روی گروه ها ی مذکور اشاره کرد و گفت: خودروسازان در شرایط فعلی زیان انباشته قابل توجهی دارند و بانک ها نیز مطالبات معوقی دارند که در حال حاضر با آن مواجه هستند و از این رو توصیه می شود جهت سرمایه گذاری در سهام این شرکت ها فرصتها و چالش های پیش روی آنها مد نظر قرار بگیرد. این در حالی است که مجموعه های پتروشیمی همچنان برای سرمایه گذاری مناسب هستند.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۴:۵۸

سهامداران بورس در ۱۸ماه ۳۰درصد زیان کردند


علیرضا باغانی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: با گذشت دو ماه از معاملات بورس در سالجاری، بازار سرمایه تنها در مدت سه روز آن هم از پانزدهم تا هفدهم فروردین به طور مستمر مثبت بوده و پس از آن بازار درگیر ریزشی تدریجی شده است.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این که سقوط شاخص و قیمتها در بورس از نیمه دی ماه 92 کلید خورده است و تاکنون ادامه دارد افزود: زیان سهامداران در حدود 18 ماه گذشته بسیار بیشتر آن چیزی است که شاخص ها نشان می دهند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال ارزش بورس تهران در دی ماه 92 معادل 437 هزار میلیارد تومان بوده است در حالی که ارزش بازار این روزها معادل 286 هزار میلیارد تومان ثبت شده و این عدد یعنی دارایی های سهامداران در حدود 18 ماه گذشته 35 درصد کاهش پیدا کرده است و حتی اگر حدود 30 هزار میلیارد تومان سود تقسیم شده در مجامع 93 را از این ارزش بازار تنزل یافته کسر کنیم، می توان گفت که ارزش دارایی های سهامداران حدود 30 درصد افت پیدا کرده است.
این تحلیل‌گر بازار سرمایه اذعان داشت: در واقع سهامداران هر سهمی را که در دی ماه 92 در بورس خریداری کرده‌اند در حال حاضر و در خوشبینانه ترین حالت، یک سوم از دارایی‌شان از بین رفته است.
باغانی در خصوص چرایی تجمع سهامداران در مقابل تالار شیشه ای در روزهای گذشته نیز گفت: اگر تجمعی در تالار شیشه ای اتفاق می افتد به خاطر همین زیان های سنگین است؛ البته اعتراضات باید در محمل کارشناسی و منطقی و از طریق مجاری قانونی پیگیری شود نه تجمع و تحصن؛ ولی به هر حال سهامدارای که در مدت 18 ماه نیمی از دارایی خود را از دست داده‌اند متاسفانه چاره‌ کار را در این می‌بینند که حرف خود را با تجمع به گوش مسوولین برسانند.
وی در خصوص مشکلات بورس نیز تصریح کرد: مشکل بازار سهام از زمانی آغاز شد که بورس تهران از نیمه دوم سال 91 تا دی ماه 92 هر روز رشد می کرد که این رشد دو دلیل عمده داشت.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: مهمترین دلیل رشد شاخص و قیمتها در بورس در این مدت بالا رفتن قیمت دلار و افزایش تورم واقعی بود که این رشد پیوسته به افزایش دارایی های سهامداران به صورت واقعی منتج شد.
باغانی ادامه داد: بخش دوم رشد بورس هم در بازده نیمه دوم سال 91 تا دیماه 92، کاملا هیجانی و بی ‌اساس بود که این هیجان گذرا و موقتی نبود و موجب شد در این بازده زمانی شاخص بورس 91 درصد رشد داشته باشد.
وی تاکید کرد: البته به این دلایل باید وعده و وعیدهای مسوولین در خصوص رونق بورس و دعوت هیجانی مردم به سرمایه گذاری در بازار سهام را نیز اضافه کرد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: کنترل تورم نیز یکی دیگر از دلایل تدوام افت شاخص و قیمتها در بازار است و سیاست کنترل تورم به هر قیمت سبب شده است تا کسب و کار بنگاه های اقتصادی به سختی بگذرد؛ چرا که کنترل تورم در کشور ما در حال حاضر با شرایط رکودی همراه شده و عملا بنگاه‌های اقتصادی برای تولید خود باید هزینه های سنگینی پرداخت کنند.
باغانی تصمیمات گرفته شده توسط دولت و مجلس در خصوص مسایل مربوط به صنایع و شرکتهای بورسی را یکی دیگر از دلایل تداوم افت بازار سهام عنوان کرد و افزود: به عنوان نمونه تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها یکی از این موارد است که مدتهاست بزرگترین صنعت بورسی و در نتیجه کلیت بازار را تحت تاثیر قرار داده است و هنوز هم سهامداران صنعت پتروشیمی انتظار تعیین نرخ جدید خوراک برای سال 94 را می کشند.
این تحلیل‌گر بورسی در ادامه تاکید کرد: بازار سهام هر چند بیشتر از محل ریسک های بیرونی آسیب می پذیرد اما در داخل هم این اوضاع و احوال مقصرانی دارد که نباید از اعلام نظر و نحوه مدیریت مسوولان بورسی در این زمینه غافل شد و به مجموعه این عوامل هم باید مهمترین ریسک داخلی بازار سهام یعنی وضعیت نامطلوب سودسازی شرکت ها را اضافه کرد.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۰:۳۷

دلیل رفتار هیجانی افراد حقیقی‌ در بورس

روز گذشته وزیر اقتصاد در اتاق بازرگانی ایران دلیل سقوط نماگرهای بورس را بروز رفتارهای هیجانی افراد حقیقی فعال در این بازار پر هیاهو اعلام کرد و گفت: «برخی افراد با انتشار برخی از اخبار تصمیمات عجولانه‌ای می‌گیرند که توصیه می‌کنیم برای حضور در بازار سرمایه بر مبنای اطلاعات و مشورت با افراد متخصص تصمیم‌گیری کنند.»

در این ارتباط یک مشاور سرمایه گذاری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس عنوان کرد: بورس اگر امروز با سهامداران حقیقی هیجان زده مواجه شده، به دلیل مولفه ها و عواملی است که به بروز این رفتار دامن زده است.

سهامدار حقیقی به طور ناخودآگاه از خود رفتار هیجانی بروز نمی دهد، مگر زمانی که با از دست دادن اعتماد شاهد بالارفتن ریسک های موجود باشد.

بابک آموخته افزود: در حال حاضر ریسک تصمیم های یک شبه در حوزه های تصمیم گیر کلان مدیریتی از موضوع تاثیر مثبت توافق هسته‌ای فراتر رفته و واکنش انفعالی متولیان بازار سرمایه در مواجهه با این ریسک‌ها بر رفتار هیجانی معامله گران این بازار دامن زده است.

وی با بیان اینکه بازار سرمایه ایران با دو مشکل اساسی عدم اعتماد سهامداران و کمبود نقدینگی مواجه است، افزود: تا زمانیکه موضوع اعتماد گریزپای سرمایه گذاران در بازار سرمایه به سرانجام امنی دست نیابد، نمی توان انتظار چندانی برای سرازیر شدن نقدینگی تازه در شریان این بازار داشت.

به باور آموخته نحوه واکنش متولیان بازار سرمایه ایران در روزهای آغازین سال نو با سرمایه گذارانی که به بهانه بیانیه امیدوار کننده هسته‌ای در لوزان دوباره علاقه مند به حضور در بازار سرمایه شده بودند، درس بزرگی بود که شاید برای عدم تکرار آن باید سرلوحه متولیان جوان بر سر کار آمده در بازار قرار داد.

وی افزود: وقتی متولی بازار سرمایه در مواجهه با نقدینگی 960 میلیارد تومانی سرازیر شده در بازار سهام دست و پای خود را گم می‌کند و با وجود میل باطنی رفتارهایی در جهت از دست دادن آن به جای حفظ کردنش انجام می‌دهد، نباید انتظار داشت که سرمایه گذار خرده پا و حقیقی های از همه جا بی خبر این بازار با احساس اندک تهدیدی برای سرمایه خود؛  هیجان زده از بازار خارج شود.

وی ادامه داد: رفتارهایی همچون محدودیت سفارش خرید یا فروش برای کارگزاران یا اعلام عجیب 20 عرضه اولیه سهام در روزهایی که بازار نیاز به بازیابی خود پس از یکسال رکود کمر شکن داشت، نتیجه ای جز کاهش بی اعتمادی سهامداران نخواهد داشت. در شرایطی که سهام شرکت های بزرگ بورسی با 50 درصد افت قیمت و حتی بیشتر مواجه شده بودند ، به نوعی سهم های موجود در بازار را به عرضه های اولیه‌ای تبدیل کرده بود که برای جذب پول جدید لحظه شماری می کردند. اما اعلام عرضه های اولیه جدید انگیزه مجدد برای خریداران تازه نفس را کور کرد.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه چنین رفتارهایی بر هیجان زدگی سهامداران حقیقی که همواره به رفتار حقوقی ها و بازیگران بزرگ این بازار می نگرند، خواهد افزود، عنوان کرد: در حال حاضر بازیگران بزرگ بورس یا همان حقوقی ها با وجود درخواست های مکرر متولیان بازار سرمایه از جمله وزیر اقتصاد مبنی بر حمایت از این بازار ، راه و روش یک دهه گذشته را می پیمایند. مدارا با رفتار کج دار و مریز نهاد ها و بازیگران ماجراجو که سر ناسازگاری با جریان مدیریتی جدید دارند، چیزی جز افزایش هزینه برای بازار سرمایه و بی اعتمادی گسترده در این بازار ندارد.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۶:۲۰
راه‌اندازی قرارداد آتی زیره سبز، تحویل شهریور ماه 1394


بورس کالای ایران از راه‌اندازی قرارداد آتی زیره سبز برای تحویل در شهریور ۹۴ خبرداد.

به اطلاع کلیه فعالان معاملات قراردادهای آتی می‌رساند، آتی زیره‌سبز، تحویل شهریور ماه 1394 از روز سه‌شنبه مورخ 1394.3.12 راه‌اندازی شده و قابل معامله خواهد بود.

قراردادهای آتی در اولین روز معاملاتی، بدون حد نوسان قیمتی، با دوره گشایش به مدت 30 دقیقه در ابتدای جلسه معاملاتی آغاز و به دوره عادی معاملاتی و اعمال حد نوسان قیمت روزانه ادامه می‌یابد. قیمت پایه قرارداد آتی، همان قیمت کشف شده در حراج تک قیمتی خواهد بود، که مبنای حد نوسان قیمت روزانه برای ادامه معاملات در حراج پیوسته قرار خواهد گرفت. بدیهی است که در صورت عدم انجام معامله در حراج تک قیمتی، قرارداد آتی متوقف و مجددا همین فرآیند روز کاری بعد تکرار خواهد شد.
عنوان: پاسخ : اخبار بورس
رسال شده توسط: Accpanel در ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰:۳۵

معاون نظارت بر بورس ها و ناشران
فاز اول بورس ارز با معاملات آتی راه اندازی می شود

معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، از تشکیل بورس ارز در آینده نزدیک خبر داد.

 حسن امیری کارهای مطالعاتی در خصوص تشکیل بورس ارز انجام شده و  بورس تهران، فرابورس و بورس کالا گزارش های کارشناسی خود را فرستاده اند  تا جمع بندی شود که کدامیک از این بورس ها زمینه ها و امکانات و آمادگی بیشتری را  برای ساماندهی این بازار دارند .

وی با بیان اینکه بورس ارز در فاز اول با معاملات آتی ارز راه اندازی می شود، گفت: این رویداد می تواند کمک خیلی موثری برای پیش بینی نوسانات آتی نرخ ارز باشد.

امیری اظهار داشت:  این مدل در سایر کشورها هم عملیاتی و اجرایی شده است و با توجه به شکل گیری فضای جدید، این امکان در کشور ما هم فراهم شده است که فضای ارزی در مقایسه با گذشته شفاف تر شود.

وی افزود: البته این یک کار کوتاه مدت است که عملیات آن می تواند به سرعت اجرایی شود. اما آن چیزی که تحت عنوان بورس ارز از آن یاد می شود، این است که  معاملات فیزیکی ارز هم بتواند در آن اتفاق بیفتد .

معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه گفتگو با سنا اظهار داشت: بنابراین، کار دوم این است که بورس مستقل ارز داشته باشیم. در آنجا سه نهاد بانک مرکزی، بانک های عامل و صرافی ها نقش ویژه خواهند داشت و طبیعتا محوریت و سیاست گذاری اصلی هم با بانک مرکزی خواهد بود.

وی لازمه این کار بزرگ و بلندمدت را تعامل و همکاری نزدیک بین بانک مرکزی، بانک های عامل و صرافی ها دانست .       

معاون نظارت بر بورس ها و ناشران، یکی دیگر از الزامات اجرایی فاز دوم را برقراری نظام تک نرخی ارز دانست و گفت: اگر ما بخواهیم معاملات فیزیکی ارز را در بورس ارز داشته باشیم، طبیعتا نمی تواند نظام چند نرخی ارز ادامه داشته باشد و اصلا بورس ارز تشکیل می شود تا کشف قیمت اتفاق بیفتد و معاملات ارز از شفافیت لازم برخوردار باشد.

وی تصریح کرد: فاز دوم البته باید مسیر خود را طی کند و به شورای عالی بورس بیاید تا تصمیم گیری نهایی در خصوص آن انجام شود. 

پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، یادآور می شود؛ وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرده است که  بورس ارز در آینده‌ای نزدیک راه اندازی می شود. علی طیب نیا در حاشیه جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اعلام کرد: پیش نویس راه اندازی بورس ارز به وزارت امور اقتصادی و دارایی ارائه شده و سازمان بورس در حال بررسی این پیش نویس است، ضمن اینکه طرح مشترکی را با بانک مرکزی تهیه کرده و مبنای اقدامات بعدی قرار خواهیم داد.

پیش از این محمد فطانت رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از پیشنهاد بورس به وزیر اقتصاد برای راه اندازی بورس ارز خبرداده و اعلام کرده بود: از وزیر اقتصاد درخواست کرده ایم که هماهنگی های لازم را برای راه اندازی این بورس انجام دهد.