تالار گفتگوی تخصصی متا

مرجع علوم انسانی متا => مرجع حسابداری (تالار تخصصی حسابداری) => مرجع حسابداری صنعتی => نويسنده: محسن جمالی در ۲۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۴:۰۴

عنوان: مزایای استقرار سیستم بهای تمام شده
رسال شده توسط: محسن جمالی در ۲۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۴:۰۴
با سلام خدمت دوستان عزیز


بطور کلی استقرار یک سیستم بهای تمام شده خوب چه مزیت های برای یک شرکت یا یک سازمان داره و چگونه می تونه مفید واقع بشه؟
عنوان: پاسخ : مزایای استقرار سیستم بهای تمام شده
رسال شده توسط: DELFAN در ۲۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۹:۱۴
سلام


 1.محاسبه بهای تمام شده محصولات تولیدی جهت تعیین قیمت فروش

 2.کنترل بر روی هزینه ها

 3.کاهش بهای تمام شده محصولات

 4.تولید بیشتر محصولات با سود بالاتر

 5.حذف محصولات با سود پایینتر یا زیانده
عنوان: پاسخ : مزایای استقرار سیستم بهای تمام شده
رسال شده توسط: محسن جمالی در ۲۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۳:۰۴
با تشکر از حسن توجه شما

یکی دیگر از مزایای استقرار سیستم بهای تمام شده در واقع این اختيار را به مدیران میدهد تا آنها را در برنامه‌ريزي، کنترل و نظارت و بررسي نتايج فعاليت‌ها، ياري نمايد حال ایکنه  بهای تمام شده  به چه نحوی ویا اینکه چگونه می تونه مدیران را در برنامه ریزی ، کنترل و نظارت و بررسی نتایج و فعالیتها را یاری کنه اگه دوستان نظرشون را بگند ممنون میشم.
عنوان: پاسخ : مزایای استقرار سیستم بهای تمام شده
رسال شده توسط: Yaser Rasa در ۲۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۹:۱۶
1. يك سيستم بهاي تمام شده مي تواند در شرايط رقابتي، براي به حداقل رساندن قيمت فروش (مثلاً با استفاده از تكنيك Marginal Costing و چشم پوشي از هزينه هاي ثابت)مديران را ياري كند.

2. در صورتي كه سيستم چابك و يكپارچه اي داشته باشيم، مي توان از سناريوهاي مختلفي براي تسهيم هزينه ها استفاده، و در كمترين زمان، سناريوي مناسبي را جايگزين كرد.

3. اگر داده هاي مرتبط با مراكز هزينه از زير سيستم هاي مختلف گردآوري شوند و ارتباط ها بصورت بلادرنگ باشد، مباني تسهيم كاملاً بروز و واقع گرايانه خواهند بود. مثلاً در تسهيم هزينه بر اساس تعداد نفرات يك مركز هزينه، اگر تعداد پرسنل آن مركز هزينه از زير سيستم نيروي انساني اخذ شود، در طول سال و در انتهاي هر دوره بستن حسابها (كه اين دوره مي تواند ماهانه هم باشد) تسهيم هزينه ها بر اساس اطلاعات معتبر انجام خواهد گرفت و در نتيجه واقع گرايانه تر خواهد بود.

4. سيستم هاي ERP پيشرفته ابزارهاي قدرتمندي در اختيار دارند كه با استفاده از آنها، در بخشهاي مختلف مي توان قبل از نهايي كردن تراكنش ها، نتايج را بصورت شبيه سازي شده مشاهده و در صورت قابل قبول بودن، سناريويي كه در شبيه سازي از آن استفاده شده است را قطعي نمود.
مثلاً اگر در بخش دارايي ثابت، استهلاك بر اساس سناريوي A محاسبه شود،
و اگر در بخش مراكز هزينه، هزينه ها بر اساس سناريوي B تسهيم شوند،
و اگر در ساير بخش ها، از سناريوهاي خاصي استفاده شود،
قيمت تمام شده محصول X ريال خواهد شد. پس از بررسي مي توان هر يك از سناريوها را تغيير و مجدداً نتيجه را مشاهده نمود و در نهايت شبيه سازي را قطعي كرد.