تالار گفتگوی تخصصی متا

مرجع علوم انسانی متا => مدیریت عمومی => مرجع برنامه ریزی علوم اداری و مدیریت => رهبری => نويسنده: علیرضا محمدی در ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۵:۵۹

عنوان: لزوم طراحی و راه اندازی سیستم حسابداری مدیریت و نقش آن در تحقق استراتژی سازمان
رسال شده توسط: علیرضا محمدی در ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۵:۵۹
دوستان عزیز سلام
علیرضا محمدی هستم.سرپرست حسابداری قیمت تمام شده و حسابداری مدیریت و مشاور مالی - عملیاتی مدیران صنایع.

با توجه به کسب موفقیت در طراحی و پیاده سازی سیستم مدیریت سود و حسابداری مدیریت استراتژیک در شرکتهای قطعه ساز صنعت خودرو کشور و اخذ گرید A  در ممیزی الزامات مالی SSR2 شرکت ایران خودرو و نیز با توجه به درک نیاز دانشجویان و علاقمندان به مباحث مدیریت سازمانی در صدد هستم تا با راه اندازی موضوعاتی در باب:

طراحی و پیاده سازی سیستم حسابداری مدیریت استراتژیک
ارائه آموزه هائی در زمینه پرورش مشاور مالی - عملیاتی مدیریت

کمکی هرچند ناچیز به دانشجویان و نیز کارشناسان محترم علاقمند کرده باشم.

در صورتی که دوستان حاضر در این تالار موافق و علاقمند هستند لطفا علاقمندی خودشون رو اعلام بفرمایند تا در صورت موافقت اکثریت سلسله ای از مباحث رو در این زمینه ارائه کنیم.لازم به ذکر است در نتیجه ارائه مباحث حاضر علاقمندان میتوانند به کسب دانش و نیز مهارت های اجرائی در راستای تبدیل شدن به روئسای حسابداری مدیریت و نیز مشاوران مالی - عملیاتی هیئت مدیره  سازمانها نائل گردند.

با تشکر
علیرضا محمدی
عنوان: پاسخ : لزوم طراحی و راه اندازی سیستم حسابداری مدیریت و نقش آن در تحقق استراتژی سازمان
رسال شده توسط: Sahar Nikounejad در ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۶:۵۸
سلام جناب آقای محمدی
من مشتاق هستم که در این زمینه آموزش ببینم و خیلی خوشحال میشم راهنمایی بفرمایید.

میزان تحصیلات من کارشناسی حسابداری هست و مدت 12 سال است که در زمینه حسابداری فعالیت می کنم ولی هنوز مشتاق یادگیری بیشتر و کسب تجربه هستم.
عنوان: پاسخ : لزوم طراحی و راه اندازی سیستم حسابداری مدیریت
رسال شده توسط: saeid84 در ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۲:۴۷
جناب آقای محمدی با سلام
از اینکه جنابعالی در این زمینه پیش قدم شدید بسیار سپاسگزارم.در واقع همانطور که دوستان مستحضرند پیشرفت شرکت ها امروزه درگرو توسعه و بکارگیری استراتژی هایی است که توسط حسابداری مدیریت پشتیبانی می شود و درواقع حسابدار مدیریت با فرموله کردن و تجزیه و تحلیل مسائل نقش مشاور مدیریت را ایفا می کند. من خودم به شخصه از بابت پویایی این شاخه بسیار به موضوع علاقمندم و به دوستان علاقه مند نیز پیشنهاد میکنم در این زمینه از کتابهای اساتیدی مانند دکتر نیکبخت و دکتر بختیاری استفاده کنند.
در هرحال جناب آقای محمدی بنده از پیشنهاد جنابعالی بسیار استقبال می کنم.
عنوان: پاسخ : لزوم طراحی و راه اندازی سیستم حسابداری مدیریت و نقش آن در تحقق استراتژی سازمان
رسال شده توسط: علیرضا محمدی در ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۰:۰۲
عرض سلام و احترام خدمت 2 دوست عزیز
علی رغم عدم استقبال دوستان از مباحث مربوط به پرورش مشاور مالی و حسابدار مدیریت که البته این عدم استقبال به دلیل نا آگاهی از کاربرد و نیاز جامعه مدیران کشور به چنین سمت سازمانی نشات میگیره ، به احترام شما 2 دوست عزیز به صورت گام به گام و تا آنجا که خود شما در پیشبرد بحث یاریگر باشید در خدمتتون هستم فقط پیش از شروع اعلام میکنم که مباحث قابل توجهی از طرف بنده برای مشتاقان در بخش حسابداری صنعتی قرار داده شده که مطالعه اون در کنار بحث حاضر خالی از لطف نیست...

و اما حسابداری مدیریت و بحث پرورش مشاور مالی:
در گام اول باید راجع به 2 مسئله کمی تامل کرد...

مسئله اول:
فلسفه ایجاد و رایج شدن واحد حسابداری مالی در اکثر سازمانها و شرکتهای کشور

مسئله دوم:
چرائی بی توجهی مدیران به طراحی و پیاده سازی واحد مالی قوی در سازمان اونم در شرایطی که هدف و فلسفه اصلی ایجاد هر شرکت و سازمانی در حوزه انتفاع ، ارتقا شاخص های مالی مثل سود و نقدینگی و ... هستش.

خواهشمندم نظر خودتون رو اعلام بفرمائید تا بحث به حالت فعال پیش بره.

با تشکر
علیرضا محمدی
سرپرست حسابداری قیمت تمام شده و حسابداری مدیریت و مشاور مالی مدیران صنایع کشور
وبلاگ تخصصی:                                           https://sites.google.com/site/smairteh
عنوان: پاسخ : لزوم طراحی و راه اندازی سیستم حسابداری مدیریت
رسال شده توسط: saeid84 در ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۹:۰۹
دوست عزیز آقای محمدی
نظر بنده در رابطه با مسئله اول یعنی فلسفه ایجاد و رایج شدن واحد مالی بطورکلی بحث ثبت رویدادهای مالی شرکت ها و لزوم ارایه صورت های مالی برای استفاده کنندگان بوده است و در بابت مسئله دوم که بنده هم با شما موافقم که در شرکت ها کم توجهی نسبت به واحد مالی وجود دارد که آن را هم بدلیل کم اطلاعی مدیران از کارایی این واحد و در مرحله بعد ضعف حسابداری در ایران میدانم چرا که بنده و امثال من ها نتوانسته ایم با حسابداری نوین همگام شویم و در واقع قصور از ماست که نتوانسته ایم مدیران را وادار به بها دادن بیشتر به این واحد کنیم و خود نیز با برطرف کردن نیاز اولیه مدیریت که همان ثبت و تهیه صورت های مالی بوده از خود راضی بوده ایم.
عنوان: پاسخ : لزوم طراحی و راه اندازی سیستم حسابداری مدیریت و نقش آن در تحقق استراتژی سازمان
رسال شده توسط: علیرضا محمدی در ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۸:۳۱
عرض سلام مجدد
با تشکر از همراه بودن جنابعالی
نظر شما دوست عزیز کاملا درسته...
لزوم ارائه صورتهای مالی برای استفاده کنندگان...
و این الزام رو مراجع بیرونی برای سازمانها قرار دادند... در غیر این صورت بسیاری از مدیران سازمانها همین که حساب نقدینگیشون مشخص باشه و میزان طلب و بدهیشون هم شفاف باشه و آخر سال یه سودی بهشون اعلام بشه ، دیگه حتی تمایل ندارند غیر از صورت سود و زیان مجموعه کامل صورتهای مالی اساسی و یادداشتهای همراه اونها هم تهیه بشه...و عمده دلیل پذیرش ارائه صورتهای مالی بر اساس استانداردها از طرف مدیران هم بحث جذب اعتبار و ارزش پیدا کردن سهام شرکتها بود که بعد از انقلاب صنعتی و رواج یافتن شرکتهائی با تولید انبوه ماشینی موضوعیت پیدا کرد...

در کشور ما هم در شرایطی که مراجع رسمی مثل بورس اوراق بهادار و وزارت امور اقتصادی و دارائی و ... ارائه صورتهای مالی رو الزام نکنند بسیاری از شرکتها خروجی های اصلی حسابداری مالی یعنی صورتهای مالی اساسی رو دیگه در دستور کار قرار نمیدن چرا که ارزش واقعی و نحوه استفاده حقیقی از مطالب مندرج در اون صورتها و نحوه صحیح تحلیل داده های اون رو نمیدونن...به عنوان مثال صورت گردش وجوه نقد یا صورت سود جامع و یا حتی ترازنامه جزء صورتهاییه که فقط به اجبار تهیه میشه و تحلیل صحیح و جامع و پیوسته اونها حتی به ذهن مدیران هم نمیرسه و شما کمتر میبینید که مدیری با تحلیل تراز ، ماموریتی رو برای سازمان تعریف کرده باشه... چرا که اگر مدیران ما تحلیلگران واقعی اطلاعات مالی بودند با پیگیری اطلاعات جزئی تر و مفصل تر در مورد صورتهای مالی و درک این مسئله که تحلیل یکباره اطلاعات عملیات در طول سال راه به جائی نمیبره به مرور خودشون باعث گسترش واحد حسابداری مدیریت میشدند.البته این مسئله در مورد اکثریت شرکتهای فعال در کشور ما صدق میکنه و قلیلی هم هستند که تحت مدیریت صحیح و اصولی چندین سالی هست که واحد حسابداری مدیریت در اونها ایجاد شده.به عنوان مثال تعدادی از شرکتهائی که من بنا به دلائل مختلف باهاشون رابطه کاری داشتم و دارم همچون ایران خودرو و ساپکو و شرکت گلرنگ و ماموت و ... چنین نیاز اطلاعاتی رو درک کردند و در حال اجرا کردن اون هستند.اگرچه که شرکتهای بزرگی همچون خودرو سازان کشور بنا به دلیل آموزش های برون مرزی که میبینن الگوبرداری کرده و چنین مهمی رو رواج میدن.یکی از مهم ترین اموری که شرکتهائی مثل ساپکو در دستور کار قرار میدن اینه که لزوم ارائه چنین گزارشاتی رو برای زنجیره تامین قطعه خودشون هم الزام میکنند و از این طریق بسیاری از شرکتهای متوسط کشور هم کم کم ولو در گام اول به اجبار چنین واحدهائی رو ایجاد میکنند.
مخلص کلام عدم اطلاع کافی و عدم درک نیاز مدیران شرکتهای خصوصی از گزارشات واحد حسابداری مدیریته و لزوم حضور یک مشاور خبره مالی در کنار هیئت مدیره سازمانه که این وظیفه بر عهده ماست تا چنین خلائی رو کم کم پوشش بدی.خوشبختانه انجمن حسابداری مدیریت ایران هم چند وقتی هست که به طور جدی درگیر این ماموریت شده.

و اما...
واحد حسابداری مدیریت و مشاور مالی - عملیاتی سازمان چه خدماتی رو میتونن به مدیران و اعضای هیئت مدیره سازمان ارائه بدن...

با تشکر
موفق باشید و سرفراز
وبلاگ تخصصی:                                            https://sites.google.com/site/smairteh                       
عنوان: پاسخ : لزوم طراحی و راه اندازی سیستم حسابداری مدیریت و نقش آن در تحقق استراتژی سازمان
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۱:۲۸

و اما...
واحد حسابداری مدیریت و مشاور مالی - عملیاتی سازمان چه خدماتی رو میتونن به مدیران و اعضای هیئت مدیره سازمان ارائه بدن...

با تشکر
موفق باشید و سرفراز
وبلاگ تخصصی:                                            https://sites.google.com/site/smairteh                       

سلام و درود

جناب محمدی بنده هم بسیار مشتاقم پاسخ این سوال را از زبان شما بشنوم.

                                                       با سپاس فراوان
عنوان: پاسخ : خدمات حسابداری مدیریت
رسال شده توسط: saeid84 در ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۲:۳۳
با عرض سلام
در پاسخ به سوال جنابعالی در مورد خدمات قابل ارایه توسط واحد حسابداری مدیریت به مدیران سازمان عارضم که وظیفه حسابداری مدیریت بطور کلی ترسیم نقشه راه برای دستیابی به ماموریت و آرمان های شرکت می باشد که در این راه با شناسایی اطلاعات مربوط و به موقع از منابع اطلاعاتی مختلف که این منابع می تواند در داخل سازمان یا خارج سازمانی مانند حجم و میزان فروش رقبا باشد برای تجزیه و تحلیل مسائل استفاده می کند.
در واقع گزارشات حسابداری مدیریت به مدیران کمک می کند تا وظایف خود را به گونه ای موثر ارائه دهند و این گزارشات می توانند مالی(مانند اطلاعاتی در رابطه با هزینه و بهای تمام شده و درآمد) یا غیرمالی(مانند کیفیت محصول) باشد.
عنوان: پاسخ : لزوم طراحی و راه اندازی سیستم حسابداری مدیریت و نقش آن در تحقق استراتژی سازمان
رسال شده توسط: علیرضا محمدی در ۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۸:۳۱
عرض سلام خدمت دوستان عزیز...
در اینجا قصد دارم برای کسب شناخت بیشتر شما دوستان با خدمات واحد حسابداری مدیریت و مشاور مالی - عملیاتی مدیریت مطلبی رو بیان کنم...
خدمات واحد حسابداری مدیریت در قالب خروجی سیستم حسابداری مدیریت خودشو رو نشون میده...
سیستمی که گزارشات اون برای کمک به تصمیم گیری سطوح مختلف مدیران سازمان مورد استفاده قرار میگیره...
چرا که مدیران سطوح مختلف در سطح استراتژیک ، میانی و حتی اجرائی برای پیشبرد امور نیاز به اتخاذ تصمیمات مختلف دارند و زمانی قادر خواهند بود که چنین تصمیماتی رو اتخاذ کنند که اطلاعات کافی و به موقع و قابل اتکا در اختیار داشته باشند...
سرفصل گزارشات سیستم حسابداری مدیریت شامل اخذ تصمیم در مورد مسائل زیره:

تهیه طرح تجاری پیرامون موضوع سرمایه گذاری یک شرکت
تهیه و تدوین و پایش اجرای استراتژی برای فعالیت های یک سازمان شامل:
تعیین ماموریت و تهیه بیانیه ماموریت سازمان
ماتریس ارزیابی عوامل خارجی و ماتریس ارزیابی عوامل داخلی
ماتریس سوات و ماتریس داخلی و خارجی
و ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی
تعریف ، شناسائی ، محاسبه و پایش شاخص های حیاتی و غیر حیاتی فعالیت های یک سازمان در قالب سیستم حسابداری مدیریت
مانند: طراحی و پیاده سازی سیستم مدیریت سود سازمان
تهیه و تحلیل و ارائه گزارشات مدیریت جاری عملیات بر اساس جدول گزارش دهی حسابداری مدیریت شامل:
تهیه و تحلیل گزارشات فروش کالا و خدمات
تهیه و تحلیل گزارشات خرید کالا و خدمات
تهیه و تحلیل گزارشات ارزیابی نرخ خدمات و عملکرد کیفی پیمانکاران
تهیه و تحلیل گزارشات قیمت تمام شده محصولات با رویکردهای سنتی ، بر مبنای فعالیت و بر مبنای فعالیت زمان محور
تهیه و تحلیل گزارشات قیمت تمام شده فرآیندهای عملیاتی و پشتیبانی
تهیه و تحلیل گزارشات قیمت تمام شده پروژه و طرح
مدیریت قیمت تمام شده محصولات سازمان با استفاده از تکنیک بهایابی هدف و اصلاح فرآیندها
تهیه و تحلیل گزارشات هزینه های سازمانی به تفکیک عوامل و مراکز هزینه
تهیه و تحلیل گزارشات ارزیابی عملکرد کارکنان و واحدهای سازمانی
تحلیل قیمت گذاری فروش کالا و خدمات
تهیه بودجه نقدی ، عملیاتی و جامع سازمان
تهیه و تدوین طرح های امکان سنجی و صرفه سنجی سرمایه گذاریها
مدیریت فرآیندهای کیفی و لجستیک سازمانی از طریق سیستم بهایابی کیفیت و لجستیک
گزارشات تحلیلی تصمیم گیری پیرامون ساخت یا اجاره اموال ، ماشین آلات و تجهیزات
گزارشات تحلیلی تصمیم گیری پیرامون اتخاذ با صرفه ترین روش های تولید
گزارشات تحلیلی تصمیم گیری پیرامون برون سپاری op های تولید موضوع بها
تهیه و تحلیل گزارشات درخواستی مدیران اجرائی و میانی پیرامون جنبه های مالی عملیات هر واحد در سازمان

ضمنا نمونه ساده ای از جدول گزارشدهی واحد حسابداری مدیریت در بخش دانلودها نیز قرار داده شده است...
http://irmeta.com/meta/index.php?action=downloads;sa=view;down=434

موفق باشید و سرفراز
وبلاگ تخصصی:                                                     https://sites.google.com/site/smairteh
عنوان: پاسخ : لزوم طراحی و راه اندازی سیستم حسابداری مدیریت و نقش آن در تحقق استراتژی سازمان
رسال شده توسط: m.amiri در ۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۷:۲۸
روز خوش
شاید یکی از مواردی که از مباحث حسابداری مدیریت در سازمانها استقبال نمیشه.اینه که مدیران علم مدیریت ندارند.
دقت کردین در یک کارخانه تولیدات داروئی مدیر عامل یک دکتر داروساز است نه یک کارشناس مدیریت
در یک شرکت تولیدی مدیرعامل پسر صاحب کارخونه است و یا یک نفر که با رابطه در این پست مستقر شده.نه یک کارشناس مدیریت یا صنایع
و در بسیاری از بنگاهها.. حسابداری مدیریت و تجزیه و تحلیلها .عملکرد افراد را زیر سوال میبرد.و بنابراین استقبالی در کار نیست.
در شرکتهای دولتی هم این نقیصه شدیدا زیاد است..
وقتی مدیران بصورت اتوبوسی تغییر میکنند.بدون توجه به آفتهای اینکار.
وزیر که عوض میشه.همه جابجا میشن.
خانه از پای بست ویران است.
عنوان: پاسخ : لزوم طراحی و راه اندازی سیستم حسابداری مدیریت و نقش آن در تحقق استراتژی سازمان
رسال شده توسط: علیرضا محمدی در ۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۶:۰۵
عرض سلام خدمت جناب امیری عزیز
مطلب بیان شده از طرف شما متاسفانه کاملا درسته...
اینکه اکثر مدیران علم مدیریت ندارند...
و این نشون میده که صنعت کشور ما در دوره پیش از جدائی مالکیت از مدیریته...
و این واقعیت درک میشه که در شرکتهای بسیار بزرگ و همچنین در شرکتهای دولتی امکان طراحی و پیاده سازی این سیستم وجود نداره...
اما تجربه شخصی بنده نشون میده که طراحی و پیاده سازی سیستم حسابداری مدیریت در شرکتهای متوسط خصوصی کاملا امکان پذیره مشروط بر اینکه ما قادر به جلب اعتماد و اطمینان صاحب سرمایه باشیم...
و خدا رو شکر باز هم تجربه نشون میده در شرکتهای متوسط خصوصی با مرور زمان و بروز مشکلات جدی برای شرکت به لحاظ مالی و عملکردی این باور که پسر صاحب سرمایه شایستگی مدیریت نداره داره کم کم به اثبات میرسه...
در حال حاضر در چندین شرکت قطعه ساز صنعت خودرو و همچنین در صنعت ریخته گری و پوشاک و مواد غذائی این مسئله رو بنده به عینه شاهد هستم...

ممنون
عنوان: پاسخ : لزوم طراحی و راه اندازی سیستم حسابداری مدیریت و نقش آن در تحقق استراتژی سازمان
رسال شده توسط: امیر عباس علوی در ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۸:۱۶
بنده هم مایل به مشارکت در این مبحث هستم
دوره مشاوره مالی و دوره CIMA را هم گذرانده ام
و درحال شروع سطح اول دوره CFA هستم
ولی مشتاق مباحث حسابداری مدیریت و مشاوره مالی هستم