تالار گفتگوی تخصصی متا

مرجع علوم انسانی متا => مرجع حسابداری (تالار تخصصی حسابداری) => سایر مباحث و فعالیتهای حسابداری => نويسنده: سید علا سبزپوش در ۲۹ آبان ۱۳۸۹ - ۰۹:۲۵:۴۴

عنوان: سامانه ثبت مشاغل خانگی
رسال شده توسط: سید علا سبزپوش در ۲۹ آبان ۱۳۸۹ - ۰۹:۲۵:۴۴
امروزه كسب و كارهاي خانگي به عنوان راهكاري مهم براي ايجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب مي گردند. قابليت انجام اين نوع كسب و كار در «منزل» سبب ايجاد مزاياي بسياري براي شاغلين آن ها مي شود، كه از جمله مي توان به ايجاد توازن بين مسئوليت خانوادگي زنان و اشتغال آنان، حذف هزينه هاي مربوط به خريد، رهن و اجاره كارگاه و اياب و ذهاب، استفاده از نيروي كار ساير اعضاي خانواده و ايجاد زمينه هاي كار خانوادگي، امكان انتقال تجارب از طريق آموزش غيررسمي به شيوه استاد- شاگردي بين اعضاء خانواده و... اشاره نمود.
بايد توجه داشت كه در ساليان اخير به دليل تحولات عظيم در بخش فناوري اطلاعات در جهان و ايجاد مشاغل جديد، امكان اشتغال خانگي براي بسياري از افراد در زمينه هاي IT فراهم گرديده است. اين مشاغل كه روزانه در سراسر جهان تعداد آن ها رو به فزوني و تنوع مي باشد، اين امكان را فراهم مي آورد تا افراد بتوانند در محيط خانه با استفاده از رايانه و وسايل جانبي مورد نياز، به انجام كسب و كارهاي گوناگون در اين حوزه بپردازند.
اين وبگاه كه با هدف ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي طراحي گرديده، از 2 بخش اصلي تشكيل شده است: در يك بخش اطلاعات مربوط به انواع مشاغل خانگي ارايه گرديده، كه از لحاظ كمي و كيفي قابليت گسترش، تكميل و ارتقاء خواهند داشت. بخش دوم شامل فرم ثبت نام متقاضي شغل خانگي مي باشد، كه افراد متقاضي با پاسخ دادن به سوالات مندرج در آن، اطلاعات لازم را ارايه خواهند نمود. باتوجه به اينكه وزارت كارواموراجتماعي برنامه ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي را در دستور كار خود قرارداده و در نظر دارد از طريق ايجاد و گسترش زمينه حمايت هاي قانوني، آموزشي، مالي، بازاريابي و فروش، نسبت به اين امر مهم اقدام نمايد، انتظار مي رود متقاضيان محترم با تكميل كامل فرم و ارايه اطلاعات صحيح همكاري نمايند تا فرآيند حمايت از مشاغل خانگي تسهيل گرديده و حمايت از اينگونه مشاغل به نحو مطلوب امكان پذير گردد.
تعاريف:
- مشاغل يا كسب و كار خانگي: مشاغلي است كه با عضويت اعضاي خانواده در فضاي مسكوني و در قالب يك طرح كسب و كار مجاز بدون مزاحمت و ايجاد اخلال در آرامش واحدهاي مسكوني همجوار شكل مي گيرد.
 - كسب و كار مجازي: كسب و كاري است كه در آن از اينترنت جهت انجام تبليغات و فروش كالا و خدمات استفاده مي گردد.
- NGO: به تشكل هاي مردم نهاد، انجمن، كانون يا موسسه غيردولتي اطلاق مي گردد.
- دوره آموزش كسب و كار : دوره آموزشي كه به منظور تربيت نيروي انساني توانمند جهت راه اندازي كسب و كارهاي كوچك است تا از طريق آن بتوان محصولات و يا خدمات مورد نياز جامعه و يا ديگر كشورها را تامين و در نهايت موجب درآمد زايي و ايجاد اشتغال مولد گردد.
- خوداشغالي : نوعي اشتغال در بخش غير مزد بگيري است كه فرد مي تواند با اتكاء به توان شخصي ، خلاقيت و ابتكار ، به فعاليتهاي توليدي و خدماتي بپردازد كه در نتيجه منجر به كسب در آمد و ايجاد فضاي كسب و كار مي شود.

mashaghelkhanegi.ir
عنوان: پاسخ : سامانه ثبت مشاغل خانگی
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۳۰ تیر ۱۳۹۰ - ۰۰:۳۵:۲۲
سلام

با توجه به اینکه مبحث مشاغل خانگی بسیار مورد توجه مسولین و نیز مردم عزیز قرار گرفته است و سوالات بسیاری در این زمینه طرح است مطالب  زیر را از سایت مربوطه در اختیار عزیزان قرار می دهم .

1- مشاغل خانگي چيست و  شامل چه رشته هايي مي گردد؟
مطابق قانون ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي ، مشاغل خانگي شامل آن دسته از فعاليت هايي است كه توسط عضو يا اعضاء خانواده در فضاي مسكوني در قالب يك طرح كسب و كار بدون مزاحمت و ايجاد اخلال در آرامش واحد هاي مسكوني همجوار شكل مي گيرد و منجر به توليد ويا كالاي قابل عرضه به بازار خارج از محيط مسكوني مي گردد. بر اساس مصوبات ستاد ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي ، رشته هاي مشاغل خانگي در حوزه هاي صنايع دستي ، فرش كشاورزي ، دامپروري ، شيلات ، خدمات ، توليدي صنعت و فناوري اطلاعات(IT )مي باشد و بر همين اساس انواع مشاغل خانگي در هريك از زير بخش ها ارائه گرديده كه فهرست و همچنين اطلاعات هر يك از مشاغل مذكوردر سايت وزارت كار و امور اجتماعي ( به نشاني www.irimlsa.ir ) قسمت مشاغل خانگي موجود مي باشد.

2- براي پيشنهاد عنوان شغلي جديد چه بايد كرد ؟
در صورت عدم وجود شغل مورد نظر متقاضي در فهرست مشاغل خانگي ، متقاضي مي تواند در فرم ثبت نام شغل مد نظر خود را پيشنهاد نمايد .مشاغل پيشنهادي متعاقباً بررسي و در صورت تصويب ، به فهرست مشاغل خانگي اضافه خواهند شد.

3- نحوه فعاليت در مشاغل خانگي چگونه است ؟
فعاليت در حوزه مشاغل خانگي به3 صورت امكان پذير مي باشد:
الف – انجام فعاليت به صورت كارمزدي براي كار فرماي خارج از محيط مسكوني ( متقاضي تحت پوشش )
ب – انجام فعاليت مستقل اعم از تامين مواد اوليه تا عرضه محصول به خارج از محيط مسكوني (متقاضي مستقل )
ج- انجام فعاليت به صورت تعاوني ، و يا مشاركت با بنگاه هاي بالا دستي تامين كننده مواد اوليه و عرضه محصول آنان در بازار ، ترجيحا به صورت كسب و كار خوشه اي ( پشتيبان )

4- نحوه ثبت نام و در يافت مجوز براي مشاغل خانگي به چه صورت است ؟

متقاضيان مشاغل خانگي لازم است با مراجعه به سايت مشاغل خانگي ،‌ متناسب با نوع فعاليت مورد نظر خود يكي از فرم هاي ثبت نام (مستقل – تحت پوشش – پشتيبان ) را تكميل  نمايند . فرمهاي تكميلي توسط دستگاه اجرائي ذيربط بررسي شده و در صورت تائيد طرح در دستگاه اجرائي ، مجوز مربوطه صادر خواهد شد. جهت اطلاع از ضوابط صدور مجوز( شرايط عمومي و اختصاصي ، مدارك مورد نياز و مراحل صدور مجوز) به سايت وزارت كارو امور اجتماعي ( به نشاني www.irimlsa.ir ( قسمت مشاغل خانگي مراجعه شود.

5-آيا براي شروع فعاليت در مشاغل خانگي نياز به مجوز مي باشد ؟
كليه متقاضيان مستقل و پشتيبان براي انجام فعاليت در حوزه مشاغل خانگي نياز به دريافت مجوز دارند.

6-آيا متقاضيان مشاغل خانگي وام و تسهيلات دريافت مي نمايند ؟
متقاضيان داراي مجوز كسب و كار خانگي كه مورد تاييد دستگاه اجرائي ذيربط مي باشند ، مي توانند از اين تسهيلات بهره مند شوند.

7-آيا شاغلين كسب و كار خانگي مشمول حمايت بيمه اي مي گردند ؟
مشمولين قانون ، با ارائه مجوز كسب و كار خانگي ميتوانند نزد صندوق تامين اجتماعي بيمه و از مزاياي آن برخوردار گردند. مشمولين صندوق بيمه اجتماعي روستائيان و عشاير تابع قوانين و مقررات مربوطه خواهند بود.

8-از شاغلين خانگي چه حمايت هايي بعمل خواهد آمد؟
متقاضيان مشاغل خانگي در صورت واجد شرايط بودن از انواع گوناگون حمايت ها نظير حق بيمه خويش فرما ، تسهيلات و  بازار هاي محلي جهت عرضه محصولات خانگي وغيره به برخوردار خواهند شد.

9-عرضه و فروش محصولات خانگي به چه صورت است ؟
مطابق قانون ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي ، عرضه محصول تنها در بازار خارج از محيط مسكوني صورت گرفته و عرضه و فروش محصول(كالا و خدمات ) در منزل مسكوني ممنوع مي باشد. به همين منظور بازارهاي محلي موقت به تناسب جهت عرضه محصولات خانگي اختصاص داده مي شوند.

10 - شيوه نظارت بر مشاغل خانگي به چه صورت است؟
نظارت در حوزه مشاغل خانگي به 3مرحله قبل از پرداخت ، حين پرداخت و پس از پرداخت تسهيلات تقسيم بندي مي گردد.جهت اطلاع ازچگونگي نظارت ،  به سايت وزارت كار و امور اجتماعي( به نشاني irimlsa.ir ) قسمت مشاغل خانگي مراجعه شود.

11- آيا امكان فعاليت همزمان در چند رشته وجود دارد ؟
انجام فعاليت همزمان در چند شغل خانگي در صورت تائيد دستگاه اجرايي ذيربط و چنانچه مجموع ساعات كارخانگي توسط هر يك از شاغلين خانگي از 44 ساعت كار در هفته بيشتر نگردد ، بلامانع است.

12 - شرايط و استاندارد هاي لازم براي مشاغل خانگي كدام است؟
فهرست رشته هاي مشاغل خانگي و نيز اطلاعات مربوط به تعدادي از رشته هاي مشاغل خانگي در سايت وزارت كار و امور اجتماعي ( به نشانيirimlsa.ir ) قسمت مشاغل خانگي موجود و قابل مشاهده مي باشد.

13 – شرايط انجام كسب و كار خانگي چه مي باشد؟
براي انجام كسب و كار خانگي لازم است کار صرفاً توسط عضو یا اعضاء خانواده در واحد مسکونی انجام شود.حجم تولید با شرایط و فضای واحد مسکونی تناسب داشته باشد.آلودگی های زیست محیطی ، صوتی و بصری ايجاد نكند. حقوق همسایگان به طور كامل رعايت گردد. عرضه و فروش محصول (کالا و خدمات ) در خارج از واحد مسکونی صورت گيرد. تردد غیرمتناسب با فضای محل سکونت به ویژه در مجتمع های مسکونی انجام نشود.شغل مجاز باشد و  با محیط مسکونی تناسب داشته باشد.

mlsa.gov.ir
عنوان: پاسخ : سامانه ثبت مشاغل خانگی
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۱۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۸:۱۱:۲۷
سلام

بر اساس اطلاعات واصله متاسفانه تا این لحظه این قانون فقط تدوین شده و به مرحله اجرا نرسیده است .

از عزیزان مطلع تقاضا می شود چنانچه خبری در خصوص اجرای این قانون دارند اعلام فرمایند .

                                           با تشکر
عنوان: پاسخ : سامانه ثبت مشاغل خانگی
رسال شده توسط: کـوکـبـی در ۵ دی ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۰:۱۰
با سلام و احترام

می توان تخصیص وام 50 میلیون تومانی به پشتیبان شغل و 5 میلیون تومانی به  شخصیت مستقل ایجاد کننده شغل را بزرگترین حسن این طرح عنوان کرد.
ظاهرا امکان بیمه نیز برای مشاغل خانگی مهیا شده است که به مزیت قبلی اضافه می گردد.

امیدواریم مشکل آموزش و مربی که یکی از بزرگترین مشکلات برای توسعه مشاغل خانگیست نیز بصورت بنیادی در دستور کار قرار گیرد تا بلکه شاهد بروز حرکتی در این مهم گردیم.

http://www.tamin.ir/NSite/FullStory/News/?Serv=28&Id=3054

http://www.mcls.gov.ir/fa/mashaghelekhanegi

http://www.mcls.gov.ir/icm_content/media/image/2012/12/22484_orig.doc

                                                                                             با احترام

Users found this pages searching for: