تالار گفتگوی تخصصی متا

تالارهای تخصصی خارج از تقسیم بندی وزارت علوم => مرجع موبایل => سایر مباحث و فعالیتهای موبایل => نويسنده: DELFAN در ۴ آذر ۱۳۸۹ - ۱۱:۲۷:۴۹

عنوان: مضرات استفاده از موبایل
رسال شده توسط: DELFAN در ۴ آذر ۱۳۸۹ - ۱۱:۲۷:۴۹
مضرات استفاده از موبایل


تلنا  - استفاده از تلفن همراه در جامعه کنونی و با پیشرفت علم و فن آوری اجتناب ناپذیراست و نگرانی ها درباره اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان با رشد بیش از حد تلفن های همراه بیشتر شده است.
تلنا - استفاده از تلفن همراه در جامعه کنونی و با پیشرفت علم و فن آوری اجتناب ناپذیراست و نگرانی ها درباره اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان با رشد بیش از حد تلفن های همراه بیشتر شده است.
اگرچه بعضا گزارش های ضد و نقیضی درباره اثرات امواج تلفن همراه و میزان جدی بودن مخاطرات آن از سوی مراکز تحقیقاتی مختلف که بعضا به سفارش شرکت های بزرگ سازنده تلفن همراه در این زمینه تحقیق می کنند، منتشر می شود؛ ولی به زعم اغلب کارشناسان، با توجه به ماهیت و تاثیرات شناخته شده امواج الکترومغناطیسی در طول موج های مختلف بر سیستم های بیولوژیک نمی توان خطرات تلفن همراه و تجهیزات مربوط به آن را انکار کرد، اگر چه نتایج چنین تحقیقاتی و انتشار آن مطمئنا برای تولیدکنندگان و شرکت های ارتباطاتی که منظور اقتصادی دارند، چندان خوشایند نیست!
البته از طرف دیگر، نباید این واقعیت را هم فراموش کرد که چنین خطراتی در استفاده از بسیاری از تجهیزات مثل سیستم های الکترونیکی و الکتریکی از تلویزیون و رایانه، اجاق های ماکروویو و ... با کاربری های روزانه گرفته تا تجهیزات پرتونگاری و پرتودرمانی و سیستم های رادار و دکل های انتقال برق هم وجود دارد که هیچ گاه مانعی برای استفاده از آنها نبوده اند و مهم، برخورد علمی و آگاهانه با دستاوردهای فن آوری های جدید و به حداقل رساندن خطرات و آسیب های اجتناب ناپذیری است که ممکن است در ورای فواید و کاربردهای هر محصول و دستاورد تکنولوژیک و فنی وجود داشته باشد.



مضرات استفاده از موبایل برای زنان باردار

پزشکان توصیه کرده اند که زنان باردار روزانه بیشتر از 8 ساعت در معرض امواج الکترومغناطیس که در رایانه، تلفن همراه، دستگاه های مایکروویو و به میزان بسیار کم در تلویزیون وجود دارد، قرار نگیرند. چرا که این امواج ممکن است بر روی رشد جنین تاثیر گذار باشد. حتی تحقیقات نشان داده امواجی که در رایانه وجود دارد می تواند بر کیفیت اسپرم مردان نیز تاثیر بگذارد و باعث عقیم شدن آنها شود. استفاده از رایانه این روزها یکی از الزامات زندگی شده است، استفاده از این دستگاه نه فقط در محیطهای کاری بلکه در خانه ها هم به شدت افزایش پیدا کرده است. رایانه با تمام کارگشایی که برای بشر داشته ضررهایی را هم به جسم او وارد می کند. کارشناسان بهداشت حرفه ای و ارگونومی معتقدند کار با رایانه عوارضی به همراه دارد، از جمله مهم ترین آنها، می توان به مشکلات بینایی برای کاربر، عوارض مفصلی و عضلانی، استرس و تنفس گازهای مضر متصاعد شده از رایانه اشاره کرد.

منبع : تلنا - وبگاه تحلیلی خبری دنیای مخابرات
عنوان: پاسخ : مضرات استفاده از موبایل
رسال شده توسط: DELFAN در ۴ آذر ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۱:۰۶
نتايج عجيب آزمايش تأثير تلفن همراه بر گوجه‌فرنگي


اين نگراني به مجموع نگراني‌‌هاي پيشين افزوده مي‌شود که در شش ماه گذشته، تحقيقات مشابهي نشان دادند امواج ناشي از تلفن همراه، مي‌تواند باعث بروز سرطان مغز، افزايش بزاق دهان، اختلال در بخشي از اعصاب شنوايي گوش و خطر بروز عوارض نازايي نزد زنان و مردان باشد.
بنا بر يک تحقيق علمي انجام شده بر بوته گوجه فرنگي، امواج تلفن همراه، اثرات مخربي بر جانداران دارد.

با اين که اين تجربه علمي روي يک گياه انجام شده، ولي نتايج آن باعث افزايش نگراني‌‌ها از استفاده هميشگي از تلفن همراه بر انسان گشته است.

يک گروه تحقيق علمي وابسته به دانشگاه «کلرمون فران» فرانسه، با هدف بررسي آثار احتمالي امواج هميشگي تلفن همراه بر جانداران، از بوته گوجه فرنگي استفاده کرده و تغيرات اين گياه را در رويارويي با اين امواج، مورد مطالعه و آزمايش قرار داده است.

بر پايه اين تحقيقات، بوته گوجه فرنگي در همان ده دقيقه اول كه در کنار يک تلفن همراه، آن هم بدون مکالمه است و امواج الکترو مغناطيس را دريافت و يا صادر مي‌کند، از خود مولکولي ترشح مي‌کند؛ اين مولکول نزد بيولوژيست‌‌ها، به مولکول «استرس» معروف است و گيا‌‌هان به محض آسيب ديدن، آن را ترشح مي‌کنند.

البته اين نگراني به مجموع نگراني‌‌هاي پيشين افزوده مي‌شود که در شش ماه گذشته، تحقيقات مشابهي نشان دادند امواج ناشي از تلفن همراه، مي‌تواند باعث بروز سرطان مغز، افزايش بزاق دهان، اختلال در بخشي از اعصاب شنوايي گوش و خطر بروز عوارض نازايي نزد زنان و مردان باشد.

بنا بر اين گزارش، تحقيقات علمي بين‌المللي گسترده‌اي در سيزده کشور جهان از مدت‌‌ها پيش با عنوان انتر تلفن در حال انجام است و پيش‌بيني مي‌شود نتايج اين تحقيقات در هفته‌‌هاي آتي منتشر شود؛ هدف از اين تحقيقات، رابطه بين بروز تومور مغزي و تلفن همراه است.

وزارتخانه‌‌هاي بهداشت کشور‌‌هاي غربي، در نظر دارند با استفاده از وسايل آموزشي و رسانه‌‌ها، خانواده‌‌ها را نسبت به خطرات احتمالي استفاده دايمي از تلفن همراه هشدار و آموزش دهند، به ويژه اين‌که پديده تلفن همراه، نوپا بوده و هنوز عوارض امواج الکترو مغناطيس آن در ميان‌مدت، مورد مطالعه دقيق قرار نگرفته است، ولي کاوشگران نسبت به خطرات احتمالي اين امواج براي انسان‌ها به ويژه نوجوانان در بخش مغز آنان و آن هم بر پايه نظريات علمي موجود، نگراني‌‌هاي خود را اعلام كرده و نسبت به آن هشدار‌‌هايي داد‌ه‌اند.

«فرانسواز بودن»، رئيس کانون سلامتي و راديو فرکانس درباره تحقيقات انجام شده بر بوته‌‌هاي گوجه فرنگي به روزنامه فيگارو گفت: تحقيقات انجام شده به وسيله اين گروه علمي معتبر، نشان مي‌دهد که امواج تلفن همراه بر سلامتي انسان بي‌‌تأثير نيست و لازم است تحقيقات گسترده و عميقي در اين زمينه انجام شود تا به نتيجه قطعي دست يابيم، ولي تا انجام اين تحقيقات احتياط حکم‌ مي‌کند در استفاده از اين وسيله بدون دغدغه سلامتي نباشيد.

«روزلين باشلو»، وزير بهداشت فرانسه در زمينه اقدامات وزارت بهداشت در زمينه اثرات مخرب تلفن همراه و اقدام هشدار دهنده اظهار داشت: ما نمي‌خواهيم استفاده از وسيله‌اي را كه يک پيشرفت علمي براي بشريت است، ممنوع كينم و يا آن‌که از آن غولي بسازيم، بلکه مي‌خواهيم روش استفاده درست آن را به ويژه در ميان کودکان و نوجوانان ترويج دهيم.
گفتني است، تلفن همراه حتي در حالت مکالمه نكردن نيز در حال دريافت و يا پخش امواج الکترو مغناطيس به پيرامون خود است.


منبع : سایت تابناک
عنوان: پاسخ : مضرات استفاده از موبایل
رسال شده توسط: DELFAN در ۴ آذر ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۹:۰۸
آنتن‌هاي موبايل؛ دوست يا دشمن؟


از سال 74 كه صحبت ورود موبايل به ايران به ميان آمد، كم‌كم علائم فيزيكي آن هم در شهر ظاهر شد. يكي از اصلي‌ترين علائم متعدد آن آنتن‌هاي موبايل بودند كه بسرعت در شهر پخش شد. البته فناوري موبايل و نوع آنتن‌ها از آن سال تا امروز تفاوت‌هاي زيادي كرده است و استانداردهاي بسياري براي افزايش كيفيت آنها و كاهش اثرات زيست‌محيطي صورت گرفته است. در ابتداي كار اين فناوري، تقريبا تمام تمركز روي افزايش كيفيت آن بود اما بعد از مدتي كه اين فناوري به عنوان يك فناوري تجاري و ابزار ارتباط عمومي در سطح كلان مطرح شد، ملزوماتي از قبيل مراكز سوئيچ، آنتن‌هاي انتقال‌دهنده اطلاعات و گوشي‌هاي تلفن همراه را هم با خود به جوامع مختلف آورد.
 

مهم‌ترين موضوع مورد بحث بعد از ورود آنتن‌هاي موبايل به شهرها 2 نكته بود، اول شكل ظاهري و به هم خوردن زيبايي شهري و دوم موضوع امواج ارسالي اين آنتن‌ها كه به عقيده برخي، براي سلامت مضر بودند. اين در حالي است كه تحقيقات علمي تا به حال هيچ‌كدام از اين مضرات را به اثبات نرسانده‌اند.


شبكه سلولي در آنتن‌هاي BTS

آنتن‌هاي BTS يا Base Transceiver station فناوري‌هاي گوناگوني از قبيل: GSM، WLL WAN، CDMA، WiFi و WiMAX را پشتيباني مي‌كنند.

اين آنتن‌ها در شبكه تلفن همراه كه از نوع شبكه سلولي cell است، وظيفه تشكيل نقاط اتصال سلول‌هاي 6 ضلعي اين شبكه را دارند و عموما 2 نوع ارتباط برقرار مي‌كنند، اول ارتباط با ساير آنتن‌ها و دوم ارتباط با وسايل واقع در دامنه تحت پوشش.

بي‌تي‌اس‌ها اغلب داراي 3 سكتور هستند كه هر كدام حدود 120 درجه را پوشش مي‌دهند كه جمعا 360 درجه مي‌شود، اما هر سكتور يا قسمت مي‌تواند مستقل نيز نصب شود تا محل‌هاي خاصي را پوشش دهد. بي‌تي‌اس حدود 30 كيلومتر برد دارد كه برد مفيد آن را در فضاي باز و بدون هيچ‌گونه ساختمان يا مانعي 20 كيلومتر تخمين مي‌زنند و در فضاي شهر با وجود ساختمان‌هاي بلند و متعدد، برد مفيد را بين 2 تا 5 كيلومتر در نظر مي‌گيرند. اگر در فضاي باز و خارج از شهر باشيد، بسته به قدرت سيگنال دريافتي از بي‌تي‌اس مي‌توانيد مكالمه داشته باشيد به عبارتي ديگر در صورت داشتن شارژ كافي براحتي مي‌توانيد از فاصله 15 كيلومتري سايت مكالمه كنيد. در اين مقطع ميزان تشعشع و قدرت فرستنده و گيرنده اهميت پيدا مي‌كند.

قدرت خروجي بي‌تي‌اس به صورت manual يا دستي و قدرت خروجي گوشي به صورت خودكار تنظيم مي‌شود تا مصرف باتري به حداقل برسد.


امواجي كه توسط آنتن‌هاي موبايل ساطع مي‌شوند

اين آنتن‌ها امواج مايكروويو با فركانس و توان خاصي ارسال مي‌كنند. عموما نيز دو نوع موج ارسال و دريافت مي‌شود كه يك موج براي ارتباط با ساير آنتن‌هاست و داراي قدرت زيادي است و نوع ديگر براي ارتباط با دستگاه‌هاي واقع در منطقه تحت پوشش است كه قدرت كمتري دارد.

در اين ميان براي اين‌كه بدانيم چه نوع تاثيري از اين امواج ممكن است دريافت كنيم بايد تفكيكي از تعاريف را براي خودمان داشته باشيم.

ابتدا آن‌كه هر محركي مي‌تواند تاثيري بر كاربر داشته باشد اما اين تاثير بندرت مضر است. مانند وقتي كه كسي صحبت مي‌كند و شما مي‌شنويد، در اين كار نيز امواج صوتي ارسال مي‌شود و توسط اندام شنوايي شما دريافت و روي لايه‌هاي حساس مانند پرده گوش و استخوان‌هاي ريز و ديگر اجزاي آن تاثير مي‌گذارد و آنها را مرتعش كرده و بعد از فعل و انفعالاتي، شما موج دريافتي را به عنوان صدا درك مي‌كنيد.

دوم آن‌كه ضرر داشتن نيز حدود و مقادير مختلفي دارد و همان‌گونه كه تاثير آن برابر مضر بودن نيست، مضر بودن نيز برابر خطرناك بودن نيست. ضرر داشتن يك سطح دارد مانند اين‌كه خوردن نمك اضافه در وعده‌هاي مختلف غذا مي‌تواند مضر باشد اما كدام يك از ما با توجه به سبك غذايي كشورمان توانسته‌ايم براي مدت طولاني غذاي بدون نمك استفاده كنيم؟ از طرفي مضر بودن در دامنه زماني كوتاه مدت مي‌تواند در زمان طولاني تشديد شود. مانند آن‌كه در تمام وعده‌هاي غذايي در سنين بالا نمك استفاده كنيم كه اين مي‌تواند بسيار ضرر داشته باشد.

سومين ديدگاه نيز آن‌كه خطرناك بودن يعني بالفعل بودن اثر تخريبي. مانند خوردن ماده سمي يا برخورد با خودرو.

اين سه تعريف در صورت تفكيك مي‌تواند دانش بهتري از محيط به ما بدهد و در مورد امواج موبايل نيز همين‌طور است.


امواجي كه سرطان‌زا نيستند

برخي اين امواج را سرطان‌زا و خطرناك مي‌دانند، اما اين موضوع بعيد به نظر مي‌رسد، چراكه خطر در كوتاه‌مدت بايد اثرات خود را نشان دهد اما موبايل چنين تاثيري ندارد و همه ما چند سالي است از آنها استفاده مي‌كنيم بدون آن‌كه سرطان داشته باشيم.

محققان كالج امپريال لندن اطلاعات حدود 7000 كودك پايين‌تر از 5 سال كه 1397 نفر آنها سرطاني بودند را مورد بررسي قرار دادند و هيچ ارتباطي با قرار گرفتن مادر در دوران بارداري در معرض امواج آنتن‌هاي تلفن همراه و ريسك سرطان از جمله تومور مغزي و سرطان خون نيافتند.

عده‌اي نيز بر اين عقيده‌اند كه امواج موبايل مضر هستند، يعني مي‌توانند سلامت افراد را به خطر انداخته و روي طبيعت نيز تاثيرات مشابهي بگذارند. اين موضوع داراي موارد استناد بيشتري است اما از آنجا كه هنوز هيچ مدرك علمي براي اثبات آن به دست نيامده، اين امواج را نيز نمي‌توان مضر دانست. در ضمن تحقيقات درباره عوارض جانبي تلفن همراه هم نشان داد كه اضطراب، سردرد و خستگي با امواج معمولي منتشر شده از آنتن‌هاي تلفن همراه ارتباطي ندارند.

به گزارش ايسنا، اين تحقيقات از سوي گروهي از دانشمندان در انگليس روي 44 نفر از افرادي كه اعلام كرده بودند به عوارض ناشي از امواج تلفن همراه دچار شده‌اند و 114 فرد معمولي ديگر در آزمايشگاهي كه ويژه اين مطالعه طراحي شده بود، صورت گرفت. نتايج نشان داد كه علائم فيزيكي مانند ضربان قلب و فشار خون تحت تاثير آنتن‌هاي تلفن همراه در هر دو حالت خاموش و روشن قرار نمي‌گيرند و اثر قابل توجهي روي افراد گروه اول و دومي كه در معرض امواج GSM قرار گرفته بودند، مشاهده نشد. بر اساس يافته‌هاي اين مطالعه 3 ساله، سيگنال‌هاي تلفن همراه مسوول هيچ عارضه‌اي نيستند بنابراين كساني كه نگران اثرات كوتاه مدت آنتن‌هاي تلفن همراه روي سلامت خود هستند با اين خبر آسوده خاطر خواهند شد.

البته در اينجا ذكر 2 نكته لازم است. اول آن‌كه يكي از اصلي‌ترين دلايل رد يا اثبات قطعي مضر بودن اين امواج سياست‌هاي دست‌اندركار شبكه‌هاي ارتباطي در سراسر جهان است كه با ميلياردها دلار سرمايه خود مي‌توانند جلوي هرگونه تحقيق قطعي و بي‌طرف را بگيرند. مثال مشابه اين كار سيگار است كه هيچ پزشكي تا سال‌ها نتوانسته بود درباره مضرات سيگار تحقيق واقعي انجام داده و نتايج آن را منتشر كند. اما در پاسخ به اين سوال كه آيا امواج موبايل بي‌ضرر هستند هم بايد گفت رد كردن اين‌كه اين امواج به صورت صددرصد بدون تاثير هستند اصولا كار عاقلانه‌اي هم نيست، چرا كه اگر تاثير امواج نبود هيچ وسيله‌اي كار نمي‌كرد و امواج داخل خانه يا خودرويي وجود نداشت.

اما تاثير اين امواج چيست؟ امواج مي‌توانند هنگام برخورد با سلول‌هاي بدن آنها را مرتعش و توليد گرما كنند. اما مقدار ارتعاش بستگي به نوع آنها يعني يوني يا غيريوني بودن و نيز شدت توان آنها دارد. در مورد آنتن‌هاي موبايل، اين توان بسيار كم است؛ اما از طرف گوشي تلفن همراه توان بالا مي‌رود و بنابراين بيشتر از آنتن بايد مراقب گوشي بود.


پاسخ به ابهامات مربوط به ضرر و زيان امواج تلفن همراه

سازمان انرژي اتمي كه متولي تشخيص توان پرتوزايي وسايل و اماكن در كشور است، آنتن‌هاي موبايل اپراتورها را مورد آزمايش قرار داده و براي آنها دستورالعمل و پروانه صادر مي‌كند.

به گفته سخنگوي سازمان انرژي اتمي به طور كلي وقتي كه از پرتوها سخن به ميان مي‌آيد، افراد پرتوهايي نظير ايكس و گاما را به خاطر مي‌آورند. اين پرتوها، مولكول‌ها و اتم‌ها را يونيزه مي‌كنند و به همين دليل با ايجاد واكنش‌هاي شيميايي در بافت بدن انسان بر آنها اثر مي‌گذارند و به عنوان پرتوهايي كه مي‌توانند ريسك ابتلا به سرطان را افزايش دهند شناخته شده‌اند. اين در حالي است كه گرچه ماهيت پرتوهاي ايكس و گاما با ماهيت پرتوهاي راديويي و مايكروويو كه در ارتباطات راديويي مورد استفاده قرار مي‌گيرند، مشابه است، اما به علت تفاوت بسيار زياد در فركانس، تاثيرات اين پرتوها بر انسان مشابه نيست. پرتوهاي راديويي و مايكروويو در هيچ شرايطي قادر به يونسازي در بدن انسان نيستند، نقش اين پرتوها در افزايش ريسك سرطان توسط مجامع معتبر جهاني، نظير سازمان جهاني بهداشت تاييد نشده است.

سخنگوي سازمان انرژي اتمي در ادامه با اشاره به وظيفه اين سازمان در حفاظت مردم و محيط در برابر پرتوها تاكيد كرد: بر اساس قانون حفاظت در برابر اشعه كشور، مصوب مجلس شوراي اسلامي در سال 1368، سازمان انرژي اتمي ايران نظارت بر اجراي اين قانون براي حفاظت، مردم، كاركنان و نسل‌هاي آينده در برابر خطرات انواع پرتوها به عهده دارد و اين وظيفه به مركز نظام ايمني هسته‌اي كشور (امور حفاظت در برابر اشعه) محول شده است.

به اين ترتيب تمامي اپراتورهاي تلفن همراه بر اساس قانون حفاظت در برابر اشعه و با هماهنگي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ايران بايد با اخذ پروانه اشتغال به كار با پرتوهاي راديويي و مايكروويو از امور حفاظت در برابر اشعه كشور به نصب و بهره‌برداري از تجهيزات تلفن همراه بپردازند كه در اين صورت هر اپراتور براي دريافت پروانه اشتغال فوق متعهد مي‌شود ضوابط مربوط و نيز استاندارد ملي ايران را در ارتباط با پرتوگيري مردم رعايت كند. اين سازمان به 10 سوال عمومي درباره امواج، چنين پاسخ داده است.


آيا زندگي در نزديكي محل نصب آنتن‌هاي بي‌تي‌اس خطرناك است؟

معمولا شدت سيگنال‌هاي راديويي در منازل مسكوني مجاور اين آنتن‌ها از حدود استاندارد نيز پايين‌تر است. تنها در نقاط بسيار نزديك به آنتن‌ها ممكن است شدت سيگنال‌هاي راديويي نزديك حد پرتو باشد؛ اما به دليل اين‌كه اين ايستگاه‌ها در ارتفاع نصب مي‌شود، امواج در محل تردد مردم كمتر از يك‌دهم حد استاندارد است.

چرا در بيمارستان‌ها يا برخي مكان‌هاي مشابه براي استفاده از تلفن همراه محدوديت ايجاد مي‌شود؟

سيگنال‌هاي ارسالي توسط تلفن همراه ممكن است در فاصله نزديك با تجهيزات پزشكي تداخل ايجاد كند و باعث اختلال در عملكرد آنها ‌شود. به همين دليل در برخي مكان‌ها علائم و دستورالعمل‌هايي براي اين‌گونه موارد وجود دارد.

آيا استفاده از تلفن همراه براي افرادي كه ضربان‌ساز مصنوعي قلب يا همان Pacemaker دارند (كساني كه در اصطلاح عموم باتري در قلب خود دارند) مانعي ندارد؟

انواع اين دستگاه‌هاي ضربان‌ساز مصنوعي در برابر سيگنال‌هاي راديويي، ايمني متفاوتي دارند، بنابراين افرادي كه از اين نوع درمان استفاده كرده‌اند و مي‌خواهند از تلفن همراه نيز استفاده كنند، بايد به توصيه‌هاي پزشك خود گوش فرا دهند؛ اما براساس توصيه‌هاي كلي ارائه شده توسط سازمان جهاني بهداشت WHO مي‌بايست همواره فاصله 15 سانتيمتري بين ضربان‌ساز مصنوعي و گوشي تلفن همراه حفظ شود. همچنين از گذاشتن گوشي در جيب لباس طوري كه نزديك قلب باشد، بايد خودداري كرد.

بهتر است اين افراد در دفترچه راهنماي ضربان‌سازها از سطح پرتوهاي RF اطلاع كسب كنند و نيز در زمان خريد تلفن همراه از دفترچه راهنماي آن ميزان امواج آن را بررسي تا از عدم ريسك‌پذيري تلفن همراه اطمينان حاصل كنند.


چه استانداردهايي براي ايستگاه‌هاي تلفن همراه و پرتوهاي آن وجود دارد؟

در ايران استاندارد پرتوهاي غير يون‌ساز و حدود پرتوگيري با شماره 8567 كه در سال 85 به تصويب موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران رسيده است، بايد رعايت شود. حدود استاندارد براساس آخرين يافته‌هاي بين‌المللي مورد تاييد سازمان جهاني بهداشت، تنظيم شده است.

آيا تلفن همراه براي كودكان مضر است؟

در حال حاضر دليلي براي محدوديت دسترسي به اين ابزار براي كودكان نيست؛ اما بهتر است كودكان كمتر از آن استفاده كنند.

آيا حفاظ‌هاي موبايل يا باتري‌هاي مخصوص يا برچسب‌ها، تاثيري در كاهش اثرات امواج موبايل دارند؟

بايد توجه داشت كه تلفن‌هاي همراه بنا بر استانداردهاي بين‌المللي توليد مي‌شوند و از طرفي براي اين نوع ابزار مدركي علمي وجود ندارد كه بتواند اثبات كند اين وسايل كارايي دارند. انجمن آزمايشگاه‌هاي مستقل اروپا نيز اين ابزار را تاييد نمي‌كند؛ اما توصيه سازمان جهاني بهداشت به اين قرار است:

با كاهش مدت مكالمه و استفاده از هندزفري از نوع غير بي‌سيم مي‌توان ميزان جذب انرژي تابشي از تلفن همراه را كاهش داد؛ اما اين يك پيشنهاد است و نه يك هشدار.


آيا غلاف‌هاي مخصوص كاهش امواج در اين كار موثر است؟

هيچ‌يك از اين ابزار نيز مورد تاييد نيست و عملا نمي‌توانند سر را در برابر امواج محافظت كنند و برخي نيز ممكن است معكوس عمل كرده و انرژي بيشتري را به بدن منتقل كنند.

آيا حدودي براي پرتوگيري امواج راديويي وجود دارد؟

براي امواج و پرتوگيري امواج مايكروويو، استانداردهايي تعريف شده است. اين استانداردها حدود را براي پرتوگيري شاغلان و مردم مشخص مي‌كند. در كشورهاي اروپايي از حدود ارائه شده توسط ICNIRP و در كشور آمريكا از استاندارد FCCاستفاده مي‌شود. مبناي تدوين حدود استاندارد ملي ايران سند ارائه شده اروپايي است.


آيا كيت‌هاي هندزفري، خطر امواج موبايل را براي سر كاهش مي‌دهد؟

از آنجا كه هنوز مضرات موبايل اثبات نشده است، نمي‌توان گفت كه اين وسيله مي‌تواند امواج را منحرف كند؛ اما مي‌تواند سر را از ميدان مغناطيسي موبايل دور كند. از طرفي ممكن است با نزديك شدن تلفن همراه به ساير نقاط بدن (مانند كمر) جذب انرژي در آن ناحيه افزايش يابد.

چه نظارتي بر اين نوع آنتن‌ها وجود دارد؟

دارندگان پروانه موبايل در كشور بايد از سازمان انرژي اتمي، مجوز تاييد كيفيت آنتن‌ها را دريافت كنند و اين سازمان با بررسي موردي از رعايت اين استاندارد در مناطق مختلف اطلاع كسب مي‌كند.

نوشته: سعيد نوري آزاد
ناشر: جام جم
منابع: arpansa.gov.au‌
‌aeoi.org.ir
عنوان: پاسخ : مضرات استفاده از موبایل
رسال شده توسط: DELFAN در ۴ آذر ۱۳۸۹ - ۱۱:۴۴:۵۴
مضرات موبایل برای سلامتی انسان



تحقیقاتی جالب درباره مضرات موبایل
 

1- آزمایش بر روی تخم مرغ

مدتی قبل، بی بی سی گزارشی از آزمایش یک تخم‌مرغ در کنار یک موبایل را منتشر کرده بود که آن تخم مرغ بعد از گذشت زمانی سفت شده بود.

در عکس‌هایی که با استفاده از دوربین‌های حساس حرارتی گرفته شده است، دیده می شود که یک تخم مرغ را در مقابل یک موبایل روشن در حال صحبت کردن گذاشتند و پس از گذشت یک ساعت، تقریباً نیمی از آن سفت شده بود، زیرا عملکرد امواج مایکرویو موبایل مانند امواج مایكروویو‌های خانگی است که هم اکنون در آشپزخانه‌ها وجود دارد.
 

با مشاهده این آزمایش به خوبی می توان به عمق این فاجعه و مضرات امواج موبایل برای سلامتی انسان پی برد. ببینید که این امواج با تخم مرغ چه کرد، همین کار را با سلول‌های مغز ما می‌کند.



2- آزمایش بر روی خرگوش

در سوئد روی یک خرگوش آزمایش جالبی انجام دادند. یک خرگوش را کنار یک موبایل گذاشتند که آن موبایل همواره روشن بود. در این مدت هم تغذیه کاملی به آن می‌دادند.

پس از 2 ماه خون و سلول‌های خرگوش را برای آزمایش به آزمایشگاه بردند و نتیجه جالب توجهی را اعلام کردند؛ آن خرگوش با ادامه این وضعیت بیشتر از یک سال زنده نمی‌ماند.

حال باید ببینیم اگر روی یک انسان چنین آزمایشی انجام دهند نتیجه چه می‌شود! اگرچه فکر نکنم کسی داوطلب این آزمایش پیدا شود.

نمونه نسبی آزمایش شده این کار برای انسان را می‌توانید در افرادی ببینید که شغلشان مرتبط با رادارهای نظامی است. آن‌ها طول عمر بسیار کمی دارند و یا بسیاری از آن‌ها در زمان سالخوردگی به بیماری هایی مبتلا می‌شوند كه در افراد عادی كمتر دیده می‌شود.



مضرات استفاده زیاد از موبایل

مصاحبه با مخترع الیاف ضد نفوذ امواج موبایل

واقعیت این است كه درباره مضرات استفاده بیش از حد از تلفن همراه، بسیار نوشته شده است. ولی هشدارها جدی گرفته نمی‌شوند و در رفتار عموم مردم تاثیر چندانی نمی‌گذارد.
 

مدتی قبل، در رسانه‌ها، نام یک ایرانی به عنوان مخترع الیاف ضد نفوذ امواج موبایل (Ewall) مطرح شد. نام او علی جاسب بود. مردی که تقریباً تمامی رسانه‌های آلمانی مانند رادیو HR1 و HR3، روزنامه صبح برلین، تت زد، Best Best، رادیو انرژی، تلویزیون بایرن و ... با او مصاحبه کرده بودند.

می‌خواستیم با او درباره اختراعش صحبت كنیم. خوشبختانه در ایران بود. در اولین تماس با او فهمیدیم قضیه می‌تواند مهم‌تر از این ها باشد. علی جاسب یك پژوهش گر حرفه‌ای در موضوع تشعشعات تلفن همراه است و طبیعتا به خاطر اختراع کیفی که 9999/99 درصد از امواج مضر موبایل را می‌گیرد، نشان می دهد سال‌ها درباره مضرات این امواج مطالعه كرده است.

اصلا چطور ایده ساخت پارچه ی ضد نفوذ امواج الکترومغناطیسی موبایل به ذهن شما رسید؟

من هم مثل بقیه جوانان که علاقه‌مند به موبایل هستند، از ابتدایی‌ترین سیستم‌ها و گوشی‌هایی که به بازار می آمد، استفاده می کردم. اگر خاطرتان باشد، اولین گوشی‌های موبایل بسیار بزرگ بودند، خود گوشی 40 سانتی متر بود و آنتن‌ 20 سانتیمتری داشت.

بعد از مدتی متوجه شدم هنگامی که با موبایل صحبت می‌کنم، سر یا چشم‌هایم درد می‌گیرند. این مسأله را با چند نفر از اساتید و دوستان هم دانشگاهی ام در میان گذاشتم و تحقیقات وسیعی را درباره امواج الکترومغناطیسی در گستره (range) امواج موبایل و زیان‌های آن‌ برای انسان، شروع کردم.

در طی تحقیقات یکی از پروژه‌های ناسا توجهم را جلب كرد. ناسا تمامی ماهواره‌ها یا ایستگاه‌های فضایی اش را برای جلوگیری از نفوذ امواج الکترومغناطیسی که در فضا هستند و ایجاد خرابی و اختلال در سیستم‌های کامپیوتری‌شان، با پوشش خاصی می‌پوشاند که ترکیبی از نقره در آن دیده می‌شود.

دسترسی به فرمول آن عایق امکان پذیر نبود و ناسا آن را در دسته اسناد محرمانه‌اش قرار داده بود. من به این فکر افتادم که برای جلوگیری از نفوذ امواج الکترومغناطیس در انسان‌ها چه می‌شود کرد. در واقع ایده ی ساخت چنین عایقی در آن زمان به فکر من رسید و در نهایت اختراعم را در ماه مارس سال 2007 در آلمان به ثبت رساندم.

پوشش عایقی اختراع شما از چیست؟

من با استفاده از فن آوری نانو، یک پوشش نانو سیلور (لایه ظریفی از نقره) را به الیاف بافتنی تزریق کرده‌ام که این نوع پارچه از نفوذ امواج الکترومغناطیسی جلوگیری می‌کند. به همین خاطر نامش را "ای وال (e-wall)" به معنای "دیوار الکترو مغناطیسی" است، گذاشتم.

این پوشش چه میزان از امواج را جذب می‌کند؟

شاید باورتان نشود. 9999/99 درصد از امواج را می‌گیرد.

دقت رقم را چگونه به دست آوردید؟

من اختراعم را در آلمان ثبت کرده‌ام و آزمایشات کیفی آن توسط موسسه تحقیقات راداری و الکترومغناطیسی (وابسته به ارتش آلمان) انجام شده است که یکی از قوی‌ترین مراکز تحقیقات الکترومغناطیسی مجهز به دستگاه‌های بسیار دقیق است.

رقم 9999/99 نشان می‌دهد که این کیف از هر 10 هزار یونیتی که با آن برخورد می‌کند، تنها یک یونیت را عبور می‌دهد.

آیا شما معتقد هستید امواج موبایل برای انسان این قدر مضر است كه به خاطرش این همه سال وقت گذاشتید؟

بله. بسیار زیاد. اگر خطرناک نبود پس چرا در آلمان در جاهایی که آنتن‌های BTS نصب می‌شود، قیمت خانه‌هایی که در معرض آن هستند تا 25 درصد کاهش می‌یابد؟ در سال 2004، 500 دانشمند آلمانی نامه‌ای را به نخست وزیر وقت آلمان (گرهارد شرودر) بدین مضمون نوشتند که: "چرا شما اجازه می‌دهید آنتن‌های BTS در نزدیکی خانه شهروندان نصب شود، در حالی‌كه همه از مضرات آن آگاهی دارند؟ چرا شما بچه و خانواده خود را در معرض امواج موبایل قرار نمی‌دهید؟ مگر شما نمی‌دانید که این امواج سرطان زا هستند؟"

اثرات مضر موبایل برای سلامتی بدن که تا کنون شناخته شده اند، شامل موارد زیر است:

سرطان زا بودن، ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن، کاهش قدرت باروری و قوای جنسی در آقایان، افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون، تغییر ساختار آنزیمی بزاق دهان، تأثیرات منفی بر روی خون و ادرار، تغییر عملکرد جذب مواد معدنی در بدن و افزایش سرعت گسترش تومورها.

 

آیا ثابت شده كه امواج موبایل سرطان زا هستند؟

بله. سرطان زا بودن این امواج ثابت شده است. تحقیقات زیادی در این‌باره صورت گرفته است، البته گاهی هم بعضی از آنها به نتیجه خاصی نرسیده است. اما هیچ تحقیقی ثابت نکرده که این امواج سرطان‌زا نیستند.

موضوع این است كه سود تجاری باعث می‌شود خیلی از این تحقیقات نادیده گرفته شوند. درست مثل سیگار كه مدت‌ها طول كشید تا همه فهمیدند چه مضراتی دارد. تازه با این كه فهمیده‌اند، می‌بینید كه باز هم سیگار می‌كشند. موبایل هم مثل سیگار، علاوه بر سرطان زا بودن مشکلات عدیده دیگری برای انسان دارد.

مثلاً چه مضراتی؟

آن ‌قدر ضرر دارد که برای شرح تمامی آن‌ها باید چند جلد کتاب نوشت. ولی اگر بخواهیم چند خطر مهم آن را معرفی کنیم؛ اول اینکه سلول‌های بدن انسان در گستره 10 تا 1000 هرتز با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند، اکثر موبایل‌ها نیز در گستره 270 تا 1800 هرتز ارتباط برقرار می‌کنند.

می‌بینید که گستره امواج الکترومغناطیسی موبایل با سیستم ارتباط بین سلولی انسان هم‌پوشانی دارد و این مسأله باعث ایجاد اختلالات جبران‌ناپذیری به بدن می‌شود، مانند ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن.

همچنین ثابت شده كه این امواج تأثیر بدی در باروری مردان دارد، زیرا اسپرم‌ها را می‌کشد و باعث کاهش قوای جنسی آقایان می‌شود، مخصوصاً در کسانی که موبایل را به کمرشان می‌بندند. من فکر کنم با وجود استفاده زیاد آقایان از موبایل، در 50 سال آینده خیلی از آن‌ها نابارور شوند یا حداقل توانایی‌های جنسی‌شان کاهش یابد.

به نظر شما مهم ترین مشکل موبایل برای انسان چیست؟

موبایل سرطان زاست. تحقیقات موجهی در این مورد توسط دانشمندان صورت گرفته که این مسأله را اثبات می‌کند و در بسیاری از روزنامه‌های آلمان نیز این مسأله گفته شد.

علاوه بر آن احتمال ابتلا به بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون را هم افزایش می‌دهد. حتی تحقیقات جدید نشان داده اند که اگر شخصی 2 دقیقه با موبایل‌ صحبت کند، ساختار آنزیمی بزاق دهانش کلا تغییر می‌کند. علاوه بر این، تأثیرات منفی بر روی خون و ادرار دارد.

میدان‌های الکترومغناطیسی به ویژه آن‌هایی که در گستره فرکانس بدن هستند، باعث تغییر عملکرد جذب مواد معدنی در بدن می‌شوند و سرعت گسترش تومورها را افزایش می‌دهند.

می‌گویید تأثیر امواج موبایل در این حد زیاد است، ولی عجیب نیست كه مراجع رسمی و دولت‌ها خیلی به این مسأله توجه نمی‌كنند؟

این‌طور هم نیست كه اصلا توجه نكنند. گفتم كه هنوز همه ی افراد نسبت به این مسأله روشن نشده‌اند. ببینید، هر 004/0 ثانیه این امواج به بدن ما برخورد کرده و از آن عبور می‌کنند. حال شما اگر یک روز موبایل را با خود حمل کنید حساب کنید چند بار در معرض آن‌ها قرار می‌گیرید؟ این ها تحقیقات مستند است.



موبایل کثیف تر از دستشویی

میکروب های روی گوش تلفن همراه، از هر شیء مستعمل دیگری در این رده بیشتر است.

تحقیقات جدید نشان می دهد که باکتری و میکروب های موجود روی گوشی تلفن همراه از سنگ دستشویی هم بیشتر است و در حقیقت باکتری موجود روی گوشی تلفن همراه، از هر شیء مستعمل دیگری در این رده بیشتر است.

نکته ی جالب تر اینکه به علت افزایش دمای تلفن های همراه در حین استفاده، این گوشی ها تبدیل به محیط های مناسبی برای کشت و رشد باکتری های خطرناک می شوند، چون باکتری ها برای رشد محلی گرم تاریک را می خواهند و تمامی این امکانات را گوشی که در جیب قرار گرفته است، فراهم می کند. میزان این گونه باکتری ها حتی از دستگیره ی در، صفحه کلید و حتی کف کفش شما بیشتر خواهد بود.

دکتر جووان وران پروفسور میکروبیولوژی دانشگاه متروپولیتن منچستر بیان می کند که علاوه بر آنکه گوشی تلفن همراه مانند دیگر اشیا باکتری دارد به علت محل نگهداری، شرایط مناسبت تری برای ورود و ازدیاد آنها فراهم می سازد.

نکته ی مهم آن است که این وسیله با گوش و دهان ما، یعنی دو راه قوی ارتباط به داخل بدن همواره در تماس است و از این طریق می تواند به راحتی آلودگی را به بدن منقل کند و باعث ایجاد بیماری شود.
عنوان: پاسخ : مضرات استفاده از موبایل
رسال شده توسط: DELFAN در ۴ آذر ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۵:۰۷
موبایل مضر مثل سیگار!!!


سال 500،2004 دانشمندان آلمانی نامه ای به صدر اعظم وقت آلمان ، گرهارد شرودر نوشتند که مضمون آن این بود :« چرا اجازه می دهید آنتن ها ی BTS در نزدیکی خانه شهروندان نصب شود ، در حالی که همه از مضرات آن آگاهی دارند ؟»

آنها نوشته بودند :«آقای شرودر چرا شما بجه و خانواده خود را در معرض امواج موبایل قرار نمی دهید ؟نکند می خواهید بگویید نمی دانید که این امواج سرطان زا هستند؟»

واقعیت این است که درباره مضرات استفاده بیش از حد از تلفن همراه ، بسیار نوشته شده است؛ ولی هشدارها جدی گرفته نمی شوند و در رفتار عموم مردم تاثیر چندانی نمی گذارند . مدتی قبل ، در رسانه ها ، نام یک ایرانی به عنوان مخترع الیاف ضد نفوذ امواج موبایل (EWAII) مطرح شد . نام او علی جاسب بود.

مردی که تقریبا تمامی رسانه های آلمانی مانند رادیو HRI و HR3، روزنامه صبح برلین ، تت زد، BestBest، رادیو انرژی ، تلوزیون بایرن و ... با او مصاحبه کرده بودند . می خواستیم با او درباره اختراعش صحبت کنیم ، خوشبختانه در ایران بود .

در اولین تماس با او فهمیدیم قضیه می تواند مهم تر از این ها باشد. علی جاسب یک پژوهشگر حرفه ای در موضوع تشعشعات تلفن همراه بود و طبیعتا به خاطر اختراعش، کیفی که 99.9999 درصد از امواج مضر موبایل را می گیرد ، سالها بود که درباره مضرات این امواج مطالعه می کرد .

او بعد از آن قضیه نامه 500 دانشمند به صدر اعظم آلمان را تعریف کرد ، گفت (من ایران و ایرانی را دوست دارم و برای کمک به هموطنانم به ایران آمدم تا آنها را از مضرات موبایل آگاه کنم.)

-اصلا چطور ایده ساخت پارچه ضد نفوذ امواج الکترومغناطیسی موبایل به ذهن شما رسید ؟

-من هم مثل بقیه جوانان که علاقه مند به موبایل هستند ، از ابتدایی ترین سیستم ها و گوشی هایی که به بازار آمد ، شروع به استفاده از آنها کردم. اگر خاطرتان باشد اولین گوشی های موبایل بسیار بزرگ بودند ، خود گوشی 40 سانتی متر بود و آنتن های 20سانتی متری داشت. بعد از مدتی متوجه شدم که هنگامی که با موبایل صحبت می کنم ، سر یا چشم هایم درد می گیرند. این مساله را با چند نفر از اساتید و دوستان هم دانشگاهی هایم در میان گذاشتم و شروع به تحقیقات وسیعی درباره امواج الکترومغناطیسی که در گستره (range ) امواج موبایل هستند و زیان های آن برای انسان کردم .

در تحقیقاتی که داشتم یکی از پروژه های ناسا توجه ام را جلب کرد ، ناسا تمامی ماهواره ها و یا ایستگاه های فضایی اش را برای جلوگیری از نفوذ امواج الکترومغناطیسی که در فضا هستند و ایجاد خرابی و اختلال در سیستم های کامپیوتری شان ، با پوشش خاصی می پوشاند که ترکیبی از نقره در آن دیده می شود.

فرمول آن عایق را نمی شد به دست آورد و ناسا آن را در دسته اسناد محرمانه اش قرار داده بود . من به این فکر افتادم که برای جلوگیری از نفوذ الکترومغناطیس در انسان ها چه می شود کرد . در واقع ایده ساخت چنین عایقی در آن زمان به فکر من رسید و در نهایت اختراعم را در ماه مارس سال 2007در آلمان به ثبت رساندم .

-پوشش عایقی اختراع شما از چیست ؟

-من با استفاده از فناوری نانو، یک پوشش نانو سیلور (لایه ظریفی از نقره ) را به الیاف بافتنی تزریق کرده ام که این نوع پارچه از نفوذ امواج الکترومغناطیسی جلوگیری می کند به همین خاطر نامش را ایوال (e-wall ) که به فارسی به معنی دیوار الکترومغناطیسی است ، گذاشتیم .

-این پوشش تا چه میزان از امواج را جذب می کند ؟

-شاید باورتان نشود ،99.9999 در صد از امواج را می گیرد .

-دقت رقم را چگونه بدست آوردید؟

-من اختراعم را در آلمان ثبت کرده ام و آزمایشات کیفی آن توسط موسسه تحقیقات راداری و الکترومغناطیسی (وابسته به ارتش آلمان ) انجام شده است که یکی از قوی ترین مراکز تحقیقات الکترومغناطیسی مجهز به دستگاه های بسیار دقیق است. رقم 9999/99 نشان می دهد که این کیف از هر 10هزار یونیتی که با آن برخورد می کند تنها یک یونیت را عبور می دهد .

-شما معتقدید امواج موبایل برای انسان این قدر مضر است که به خاطرش این همه سال وقت گذاشته اید ؟

-بله ، بسیار زیاد . اگر خطرناک نبود پس چرا در آلمان در جاهایی که آنتن های BTS نصب می شود، قیمت خانه هایی که در معرض آن هستند تا 25 درصد کاهش می یابد؟ در سال 2004، 500 دانشمندان آلمانی نام هایی را به نخست وزیر وقت آلمان (گرهارد شرودر) بدین مضمون نوشتند که چرا شما اجازه می دهید که آنتن های BTS در نزدیکی خانه شهروندان نصب شود .

آنها گفته بودند آقای شرودر چرا شما بچه و خانواده خود را در معرض امواج موبایل قرار نمی دهید؟ مگر شما نمی دانید که این امواج سرطان زا هستند ؟

-این ثابت شده که امواج موبایل سرطان زا هستند ؟

-بله، سرطان زا بودن این امواج اثبات شده است . تحقیقات زیادی در این باره صورت گرفته و البته گاهی هم تحقیقاتی شده که به نتیجه نرسیده؛ اما هیچ تحقیقی نشده که در مقابل تحقیقات دیگر بایستد و ثابت کند این امواج سرطان زا نیستند.

نکته این است که منا فع تجاری که این وسط وجود دارد باعث می شود خیلی از این تحقیقات نادیده گرفته شوند . درست مثل سیگار که مدتها طول کشید تا همه بفهمند چه مضراتی دارد . تازه با این که فهمیده اند ، می بینید که باز هم می کشند. البته موبایل هم مثل سیگار علاوه بر سرطان زا بودن مشکلات عدیده دیگری برای انسان دارد.

-مثلا؟

-آن قدر ضرر دارد که برای شرح تمامی آن ها باید یک جلد کتاب نوشت؛ ولی اگر بخواهیم چند خطر مهم آن را معرفی کنیم ، اول این که سلول های بدن انسان در گستره 10تا1000 هرتز با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند، اکثر موبایل ها نیز در گستره 270تا1800هرتز ارتباط برقرار می کنند .

می بینید که گستره امواج الکترومغناطیسی موبایل با سیستم ارتباط بین سلولی انسان هم پوشانی دارد و این مساله باعث ایجاد اختلالات جبران ناپذیری به بدن می شود ، مانند ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن .

همچنین ثابت شده که این امواج تاثیر بدی در باروری مردان دارد . زیرا اسپرم ها را می کشد و باعث کاهش قوای جنسی آقایان می شود. مخصوصا کسانی که موبایل را به کمرشان می بندند . من فکرکنم با وجود استفاده زیاد آقایان از موبایل، در 50سال آینده خیلی از آنها نابارور شوند یا حداقل توانایی های جنس شان کاهش یابد .

-به نظر شما مهمترین مشکل موبایل برای انسان چیست؟

-سرطان زاست . تحقیقات موجهی در این مورد توسط دانشمندان صورت گرفته که این مساله را اثبات می کند و در بسیاری از روزنامه های آلمان نیز این مساله گفته شد .

علاوه بر آن احتمال ابتلا به بیماری های آلزایمر پارکینوس را هم افزایش می دهد. حتی در تحقیقات جدید نشان داده شده که اگر دو دقیقه با موبایل تان صحبت کنید ، ساختار مولکولی بزاق دهان شما تغییر می کند .

-می گویید تاثیر امواج موبایل در این حد زیاد است ، ولی عجیب نیست که مراجع رسمی و دولت ها خیلی به این مساله توجه نمی کنند؟ این طور که شما می گویید هم نیست که اصلا توجه نکنند . گفتم که هنوز همه نسبت به مساله روشن نشده اند . ببینید ، هر 004/0ثانیه این امواج به بدن ما برخورد و از آن عبور می کنند . حال شما اگر یک روز موبایل را با خود حمل کنید حساب کنید چندبار در معرض آن ها قرار می گیرید ؟ اینها تحقیقات مستند است .

پرفسور برن گروپر در آزمایشی نشان داد که اگر شخصی دو دقیقه با موبایل صحبت کند، ساختار آنزیمی بزاق دهانش کلا تغیر می کند . علاوه بر این ، تاثبرات منفی بر روی خون و ادرار دارد.

پرفسور برن گروپر در مقاله خود نوشته میدان های الکترومغناطیسی به ویژه آن هایی که در گستره فرکانس بدن هستند ، باعث تغییر عملکرد جذب مواد معدنی در بدن می شوند و سرعت گسترش تومورها را افزایش می دهند .

-مدتی قبل صحبت از چنین تحقیقاتی در کشور سوئد بود که در اخبار شنیدیم ، شما یادتان می آید؟

-بله ، در سوئد روی یک خرگوش آزمایش جالبی انجام دادند . یک خرگوش را کنار یک موبایل گذاشتند که آن همواره روشن بود . در این مدت هم تغذیه کاملی به آن می دادند. پس ازدو ماه خون وسلول های خرگوش را برای آزمایش به آزمایشگاه بردند و نتیجه جالب توجهی را اعلام کردند ، آن خرگوش با ادامه این وضعیت بیشتر از یک سال زنده نمی ماند . حال باید ببینیم اگر روی یک انسان چنین آزمایش انجام دهند نتیجه چه می شود ! اگر چه فکر نکنم کسی داوطلب این آزمایش پیدا شود .

نمونه نسبی آزمایش شده این کار برای انسان را می توانید در افرادی ببینید که شغلشان مرتبط با رادارهای نظامی است . آن ها طول عمر بسیار کوتاهی دارند و یا بسیاری از آن هادر زمان سالخوردگی به بیماریهای مبتلا می شوند که در جمعیت عادی کمتر دیده می شود .

-این خطرات برای همه یکسان است یا در گروه های سنی مختلف میزان زیان های متفاوتی دارند؟

-یکی از بدترین چیزها برای جنینی که در شکم مادر است ، امواج الکترومغناطیسی موبایل است . بدن جنین هنوز بافت خوب و کاملی را به خود نگرفته و بسیار حساس است . امواج موبایل منجر به کاهش عکس العمل مولکولی در بدن جنین می شود .

این مساله باعث ضعیف شدن سیستم های مختلف بدن می شود که شاید هنگامی که فرزند به دنیا آمد در آن دیده نشود؛ ولی پس از سال ها بیمار های مختلفی خود را نشان دهند . در کشورهای سوئیس و اتریش به خانواده ها بسیار تاکید شده که بچه های زیر 16 سال اصلا با موبایل صحبت نکنند .

-چرا؟

-شما اگر یک سلول را در نظر بگیرید ، دیواره ای آن را محاط کرده. سلول های مغز بچه ها هنوز شکل و ساختار محکی به خود نگرفته اند. در واقع تکامل یافته نیستند و دیواره محکمی ندارند؛ به همین دلیل میزان بیشتری از تشعشعات را از خود عبور می دهند که با عث اختلالات عصبی در آن ها می شود و مسائلی مانند چشم درد و کم اشتهایی در آنها دیده می شود.

در کل حدود 58 درصد امواج موبایل برای نونهالان و نوجوانان پر ضررتر است . علاوه بر آن در برخی از کشورهای اروپایی استفاده از موبایل ها در فضاهایی که افراد زیادی تجمع کرده اند را صحیح نمی دانند ، مانند اتوبوس . زیرا امواج موبایل تنها به شخص استفاده کننده آسیب نمی رساند، بلکه نسبت به میزان فرکانسش افراد را تحت الشعاع قرار می دهد.

-سوال من این است که با این همه مضرات چرا تاکنون اطلاع رسانی خوبی در مورد زیان های موبایل ها نشده است؟

-این قضیه درست مثل جریان سیگار است . وقتی کمپانی فلیپ موریس میلیاردها دلار درآمد از فروش سیگار داشت ، اجازه نمی داد دانشمندان در این مورد نظر بدهند. حتی اگر به خاطر داشته باشید در سال 1960 ماجرایی برای پرفسور که روی سیگار تحقیق می کرد رخ داد و او را کشتند .

الان هم فروش موبایل ها در دنبا از پر درآمدترین کارهاست و حتی بسیاری از آن ها دولتی هستند و کسی دوست ندارد از میزان سودش کاسته شود . پس با وجود آگاهی از مضرات آن، هیچ اطلاع رسانی نمی کنند . آن ها میلیاردها دلار برای راه اندازی آنتن های BTSخرج کرده اند و می خواهند سودش را ببرند .

اگر بخواهند سیستم هایشان را تغییردهند باید تریلین ها دلار هزینه کنند . پس راه پر سود برای آن ها عدم اطلاع مردم از زیان های موبایل است . یادم است ما اسدادی داشتیم در دانشگاه که می گفت نگران ازدیاد جمعیت جهانی نباشید ، انسان ها خودشان آن قدر چیزهای مضر مانند سیگار، و موبایل و ... می سازند که خود با دست خود می میرند .

-گفته می شود که در ایران اگر در روی خانه ای آنتن های BTSرا نصب کنند به آن ها ماهیانه پول می دهند؟ !

-این پول ها هیچ گاه جای آن زیان ها را نمی گیرد و باید تاکید کنم خانه ها باید حداقل 50تا60 متر از BTSها دور باشند تا امواج کمتر به آن ها کمتر ضرر بزند .

می دانید که بعد از تذکرات بسیار دانشمندان در دنیا در این مورد ، در سازمان ملل بخشی به نام ICNRIP تاسیس شد که کارش فقط تحقیقات و کنترل میزان امواج الکترومغناطیسی مضر برای انسان و طبیعت است .

-چرا کشورهای اروپایی نسبت به این موضوع حساس ترند ؟

در کشورهای اتریش ، آلمان و سوئیس تاکنون دانشمندان مقالات بسیاری را ارائه داده اند و از دولت خواسته اند که به گونه ای قانون گذاری کند که کمترین میزان زیان به افراد برسد . چندی پیش از دولت هایش خواستند که نصب آنتن های BTS در نزدیکی مهد کودک ها، بیمارستان ها و یا مکان های تفریحی که بیشتر کودکان در آن رفت و آمد دارند جلوگیری کنند . در نروژ هم آزمایش جالبی انجام شد که نشان داداستفاده از موبایل برای بچه ها باعث خستگی ، کم خوابی و کم اشتهایی می شود .

-راستی یک سئوال رایج : موبایل تنها در زمان استفاده و صحبت کردن با آن ضرر دارد ؟

-خیر، حمل کردنش هم ضرر دارد . حتی اگر 30سانتی متر هم از شما فاصله داشته باشد امواج الکترومغناطیس حدود 400 هزار Pw/M2 در هر لحظه با بدن اصابت می کند. وقتی که شما با موبایلتان حرکت می کنید ، جا هایی که آنتن ها آنها کمتر پوشش می دهند ، گوشی شما سعی بیشتری برای به دست آوردن آنتن می کند ، در واقع سیگنال های بیشتر و قوی تر ی از خود ساطع می کند که این موضوع بسیار خطرناک است .

حتی به افرادی که مشکل قلبی دارند سفارش می شود که موبایل را دور از خود نگه دارند در صورتی که بعضی ها آن را در جیب بغل خود می گذارند .

خانم های باردار باید حداقل 2 متر از موبایل دورتر باشند . یکی از نکات جالب این است که که زمانی که شما با موبایلتان عکس می فرستید یا همان MMSهزار برابر خطرش بیشتر است . این موضوع را یک دانشگاه اتریشی اثبات کرده است .

-یعنی جاهایی که پوشش آنتن ها کمتر می شود ، امواج خطرناکتری از موبایل ساطع می شود ؟

-بله، جاهایی که پوشش کم است امواج گوشی بیشتر می شود و در مقابل جاهایی مانند نزدیک آنتن های BTSهم که پوشش خوب است ، امواج ساطع شده از طرف آنتن ها برای بدن بسیار خطرناک است .

-در موقع صحبت کردن با موبایل چطور؟

-از هر زمان دیگری برای بدن خطرناک تر است . فرض کنید در اتوبانی در حال رانندگی هستید این امواج همواره در حال کم و زیاد شدن هستند که باعث افزایش میزان برخورد امواج و شدت یافتن آن می شود؛ زیرا در مسیر اتوبان پوشش دهی آنتن  موبایل یکسان  نیست .

-مدتی قبل ، بی بی سی گزارشی از یک تخم مرغ در کنار یک موبایل را منتشر کرده بود که تخم مرغ بعد از گذشت زمانی سفت شده بود . این هم به دلیل این امواج است ؟

-بله ، اتفاقا بعد از آن ما هم در آلمان این کار را انجام دادیم و به صحت موضوع پی بردیم . همانطوری که در عکس هایی که با استفاده از دوربین های حساس حرارتی گرفته شده است ، می بینید که تخم مرغ را در مقابل یک موبایل روشن در حال صحبت کردن گذاشته اند و پس از گذشت یک ساعت تقریبا نیمی از آن سفت شده بود؛ زیرا عملکرد امواج ماکرویو موبایل مانند امواج ماکروویوهای خانگی است که هم اکنون در آشپزخانه ها وجود دارد . با مشاهده این آزمایش به خوبی به عمق این فاجعه پی می برید . ببینید که این امواج با تخم مرغ چه کرد ، همین کار را با سلول های مغز ما می کند . گزارش کامل این آزمایش را می توانید در سایتWWW.ewaII.euببینید .

-استفاده از هندزفری (hands free) نمی تواند درصد امواج را کاهش دهد ؟

-خیر، زیرا هندزفری هم مانند یک آنتن عمل می کند و تفاوت خاصی در میزان اصابت امواج با بدن ندارد .

-آیا در آلمان تا کنون ارگان های دولتی بوده اند که نسبت به اختراع شما عکس العمل خوبی نشان دهند؟

-در آلمان آن قدر از این اختراع استقبال شده که خود من هم باور نمی کردم . علاوه بر آلمان ، از کشورهای ژاپن ، برزیل ، سوئیس و اتریش هم پیشنهاد ات خوبی برای تولید داشتم؛ ولی ایران را بیشتر از تمام دنیا دوست دارم و این کار را در ایران ادامه خواهم داد .

حتی چند روز پیش آقای یورگن تریتن، وزیر محیط زیست سابق آلمان و رئیس کنونی سبز آلمان دعوت نامه ای برای من فرستاد ه تا در گردهمایی در ایالت باواریا آلمان شرکت کنم.

تحقیق و تولید –عمید نمازی خواه


منبع:  hamshahrionline
عنوان: پاسخ : مضرات استفاده از موبایل
رسال شده توسط: DELFAN در ۴ آذر ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۷:۲۷
آيا مي دانيد؟
تا 60% از تشعشعي كه از يك تلفن همراه معمولي ساطع مي شود بوسيله سر صاحب تلفن جذب مي شود و اين ميزان تشعشع براي گرم كردن بدن كافي است.
چندين آزمايش كه توسط گروه هاي مختلف كه با يكديگر ارتباطي نداشته اند، انجام شده است. و اين آزمايشها ثابت كرده اند كه تشعشع ساطع شده از گوشي تلفن همراه تا چهار برابر تشعشع ساطع شده از آنتن تلفن است.
و مقدار مشابهي تشعشع از كي پد و دهني تلفن همراه ساطع مي شود.
مطالعات اخير نشان مي دهد ميزان تشعشع مضر كه باعث عوارض جدي مي شوند كمتر از استانداردهاي تلفن همراه هستند.
كارخانجات سازنده تلفن همراه مي توانند تلفن هايي با تشعشع بسيار كمتر از اين بسازند اما آنها به انجام اين كار بي ميل هستند چون بايد از قسمتي از سود خود صرفنظر كنند.
عنوان: پاسخ : مضرات استفاده از موبایل
رسال شده توسط: DELFAN در ۴ آذر ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۶:۵۵
بررسی ضرر امواج ساطع شده از BTS وگوشیهای تلفن همراه


آيا گوشي هاي موبايل باعث سرطان مي شوند؟
افراد زيادي مي خواهند جواب اين سؤال را بدانند. تلفن هايموبايل از سال 1980 ميلادي مورد استفاده قرار گرفته اند. هر چند ظرف سالیان گذشتهاستفاده از موبايل به طور وحشتناكي افزايش پيدا كرد و عموميت يافت و اين رشد همچنانادامه دارد.

هيچ جواب قطعي براي اين سؤال كه آيا گوشي هاي موبايل سبب بروزسرطان مي شود يا خير وجود ندارد به اين دليل كه اطلاعات موجود در اين زمينه فقط بامطالعات مختصر بدست آمده است. اگر چه چندين تحقيق معتبر در اين زمينه وجود دارد كهنشان مي دهد تاكنون مدركي كه بتواند بين گوشي هاي موبايل و سرطان رابطه برقرار كنددر دست نيست.

امروز مردم زمان بيشتري را در مجاورت تلفن هاي موبايل ميگذرانند و اين باعث مي شود مطالعاتي كه هم اكنون يا در آينده انجام مي شود قطعيتبيشتري پيدا كنند. اين مطالعات در زمينه تأثير موبايل بر تومورهاي با رشد كم در مغزدر زمان هاي طولاني تر ادامه دارد.

تلفن هاي موبايل از فركانس هاي راديويي با انرژيسطح پايين استفاده مي كنند. تاكنون مشاهده نشده است كه قرار گرفتن در معرض فركانسهاي راديويي با انرژي سطح پايين باعث بروز مشكلاتي در سلامتي شود.

در آمريكاسازمان غذا و دارو (FDA) و كميته ارتباطات فدرال(FCC) راهبردهايي را ارائه كرده اندكه مقدار مجاز انتشار امواج راديو فركانسي را براي گوشي هاي موبايل تعيين كردهاست.

اندازه گيري قرار گرفتن در معرض امواج موبايل با SAR كه مخفف عبارت Specific Absorption Rate مي باشد.
SAR مقدار انرژي جذب شده توسط بدن را ميسنجد. SAR مجاز در آمريكا 1.6 وات بر كيلوگرم است. براساس آزمايشات FCC اين ميزانامواج بسيار كمتر از مقداري است سبب بروز تغييراتي در حيوانات آزمايشگاهي شود. درآمريكا هر كارخانه سازنده گوشي هاي موبايل بايد مقدار SAR هر مدل گوشي خود را به FCC اعلام كند.

اگر چه بروز مسئله در اثر استفاده دراز مدت بعيد مي رسد. وليبا رعايت نكته هايي مي توان ميزان ريسك را كاهش داد.

مكالمه هاي طولاني مدتخود را با تلفن هاي سنتي انجام دهيد.
از گوشي هاي موبايلي استفاده كنيد كهداراي آنتن براي نصب در خارج خودرو هستند.
از هندز فري يا هدست استفاده كنيد وگوشي را دور از بدن خود قرار دهيد.
ميزان SAR منتشر شده از گوشي خود را بدانيد. ( در دفترچه راهنمای گوشی به دنبال این اصطلاح بگردید هرچه میزان آن کمتر باشد ضرر آن در مکالمات طولانی تر نسبت به سایر گوشیها با مقادیر بالاتر کمتر خواهد بود)

كودكان و گوشي هاي موبايل

معمولاً مطالعات و آزمايشهاي انجام شده بر روي بزرگسالان و افراد 18 سال به بالا بوده است و استفاده از گوشي هاي موبايل توسط كودكان چند سالي است كهمرسوم شده است بنابراين آثار آن بر كودكان نامعلوم است. اما رعايت نكات گفته شدهميزان ريسك احتمالي را براي كودكان كاهش مي دهد.

موبايل و رانندگي

خطر تصادف در حال صحبت كردنبا موبايل بسيار بيشتر از خطر سرطان است. تحقيقات نشان دهنده اين است كه در پاسخدادن به تلفن در حال رانندگي توجه را از جاده به مكالمه تلفن برمي گرداند. اينتحقيقات مدعي هستند كه مشكل اين است كه مكالمه سبب حواس پرتي راننده مي شود و نهخود موبايل. بنابراين استفاده از هندس فري خطر تصادف را كاهش نمي دهد.
یکی دیگر از نظری که مطرح می باشد نظر یکی از اساتید دانشگاه تهران است:
دكترعلي اكبر موسويموحدي، استاد و پژوهشگر برجسته مركز تحقيقات بيوشيمي - بيوفيزيك دانشگاه تهران(IBB) در گفت‌و‌گو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با بيان اين‌كهپرتو‌هاي الكترومغناطيسي داراي استفاده‌هاي مثبت و منفي هستند، گفت: امواج وميدان‌هاي الكترومغناطيسي كه در گستره وسيعي از انرژي و فركانس‌ها با خواص متفاوتساطع مي‌شوند، نقش مثبت و منفي در زندگي جانداران و گياهان ايفا مي‌كنند. اين اشعههم در طبيعت و هم در صنعت موجود است، با اين تفاوت كه وجود اشعه الكترومغناطيسي درطبيعت بهينه بوده ولي بايد در صنعت به صورت بهينه استفاده شود.
معاون پژوهشيسابق دانشگاه تهران از تلفن‌هاي همراه به عنوان يكي از پرمصرف‌ترين تجهيزات دارايامواج الكترومغناطيس ياد كرد و گفت: نقش منفي ميدان‌هاي الكترومغناطيسي و اثرات سوءآن بر سيستم‌هاي زيستي به دليل عدم دستورالعمل معين، آموزش صحيح بهره‌برداري واستفاده بهينه از سيستم‌هاي ارتباطي و مخابراتي به ويژه عدم آشنايي كاربران ازتداخل و تزاحم‌هاي استفاده همزمان تلفن همراه با وسايل ديگر مانند رايانه، ميكروفر،تلويزيون، استفاده از داروهاي خاص يا داشتن بيماري و ... است.

ميدانالكترومغناطيسي تلفن همراه، نقش تخريبي در ارگانيسم‌ها، بافت‌ها، سلول‌ها،پروتيين‌ها و آنزيم‌ها دارد

اين استاد بيوشيمي فيزيك تصريح كرد: اثر سوءميدان‌هاي الكترومغناطيسي به ويژه ميدان تلفن همراه به صورت فزاينده نقش تخريبي دربدن، ارگانيسم‌ها، بافت‌ها، سلول‌ها و ماكروملكول‌هاي حياتي مانند DNA، پروتيين‌هاو آنزيم‌ها خواهد داشت.
دكتر موسوي موحدي با بيان اين كه در حال حاضر سيستم‌هاي تلفنهمراه داراي فركانس 940 مگا هرتز است كه به بيشتر بافت‌هاي بدن از جمله مغز و حتيگوشت و ماهيچه‌ها آسيب مي‌زند، ابراز عقيده كرد كه نبايد به تلفن همراه به عنوانوسيله‌اي بي خطر نگاه كرد و هر كس هر اندازه كه تمايل داشت از آن استفاده كند؛ بلكهكاربرد تلفن همراه بايد همانند مصرف دارو، محدود و كنترل شده و اصلاحا داراي دوزمشخص باشد؛ به طوري كه يك فرد تنها ساعاتي از روز را مي‌تواند از موبايل استفادهكند و پس از آن حق استفاده دوباره از آن را نخواهد داشت.

دوز استفاده ازتلفن همراه براي مبتلايان به بيماري‌هاي گوناگون متفاوت است
استاد مركزتحقيقات بيوشيمي - بيوفيزيك دانشگاه تهران تصريح كرد: مساله مهم ديگري كه بايد موردتوجه محققان قرار بگيرد، دوز مشخص استفاده از موبايل براي مبتلايان به بيماري‌هايگوناگون است؛ مثلا، ميزان استفاده از تلفن همراه در افراد ديابتي كه در برابر امواجآسيب‌پذيرتر از افراد سالم هستند بايد متفاوت باشد.

دكتر موسوي موحدي درادامه با اشاره به تحقيقات پژوهشگران مركز بيوشيمي - بيوفيزيك دانشگاه تهران درزمينه «اثرات ميدان الكترو مغناطيسي تلفن همراه (940 MHz) روي هموگلوبين خون» بهايسنا گفت: در اين تحقيق، امواج موبايل را به مدت 20 تا 60 دقيقه بر روي هموگلوبينعادي و بيمار تابانديم، سپس ساختار و عملكرد مولكول هموگلوبين را كه وظيفه حياتيحمل اكسيژن از ريه به بافت‌ها را بر عهده دارد مطالعه كرديم. يافته‌هاي تحقيق نشانداد اندركنش ميدان الكترومغناطيسي تلفن همراه با هموگلوبين موجب تغييرات ساختاري درآن و كاهش پيوند اكسيژن با پروتيين مي‌شود.

وي توضيح داد: اختلال در عملكردهموگلوبين، موجب آزاد سازي اكسيژن بيشتر در بافت و در نهايت بروز ناهماهنگي درواكنش‌هاي بدن مي‌شود.

پرتوهاي تلفن همراه، ساختار و عملكرد هموگلوبينخون را دگرگون مي‌كند
اين استاد بيوشيمي فيزيك تاكيد كرد: اثرات سوء تغييرساختاري هموگلوبين خون تحت تاثير امواج تلفن همراه تنها به آزادسازي بيش از حداكسيژن در بافت محدود نمي‌شود، بلكه بر ساير وظايف هموگلوبين هم تاثير منفيمي‌گذارد.
دكتر موسوي موحدي با اشاره به اين‌كه همين پديده در بررسي اثراتامواج در بيماران تالاسمي هم مشاهده شد، تصريح كرد: در اين مورد از نظر ساختارهموگلوبين، ساختمان سوم آن كه عامل اصلي عملكردهاي اين مولكول است، دچار تغييرشد.
موسوي موحدي ادامه داد: البته پژوهش هاي ديگري توسط ديگر محققان صورتپذيرفته است و اثر اشعه الكترو مغناطيسي تلفن همراه روي ساختار پروتيين‌ها،آنزيم‌ها و DNA نشان داده كه اشعه موبايل موجب پارگي رشته‌هاي DNA مي‌شود و به طوركلي بحث توارث و ژن را درگير مي كند.

بدترينشكل تداخل در استفاده همزمان از موبايل و مايكروفر است

اين استاد دانشگاهتهران در گفت‌و‌گو با ايسنا افزود: پاره شدن رشته‌هاي DNA بسياري از بيماري‌ها رابه دنبال دارد كه يكي از مهمترين آنها بيماري سرطان است كه امكان دارد اين بيماريبه علت درگيري DNA به نسل‌هاي بعدي هم منتقل شود.

استفاده از تلفن همراهدر مكان‌هاي مسقف و شهرهاي آلوده همانند تهران دوز خاصي دارد
وي در عين حالبر اثرات تداخل استفاده از تلفن همراه و وسايل ديگر مانند مايكروفر، كامپيوتر وهمچنين مصرف داروهاي مختلف را بسيار حائز اهميت دانست، تصريح كرد: تداخل استفاده ازتلفن همراه و وسايل ياد شده اثرات سوء امواج تلفن همراه را تشديدمي‌كند.

دكتر موسوي موحدي با بيان اين كه بدترين شكل تداخل در استفاده همزمان ازتلفن همراه و مايكروفر است، تصريح كرد: از سوي ديگر شرايط استفاده از تلفن همراه دراثرات آن تعيين كننده است به عنوان مثال استفاده از تلفن همراه در مكان‌هاي مسقف وشهرهاي آلوده همانند تهران دوز خاصي را طلب مي‌كند كه اميدواريم با شروع تحقيقاتبتوان دوز استفاده از موبايل براي هر فرد مانند زن، مرد، كودك و غيره مشخصكرد.
بدترين شكل مكالمه، قرار دادن تلفن هنگام كنار گوشاست
قرار دادن تلفن همراه در كمر، آسيب‌هاي جدي به دستگاه تناسلي انسانوارد مي‌كند
دكتر موسوي موحدي با بيان اين‌كه تلفن همراه در مواقع عدم استفاده بايدبيش از يك متر با كاربر فاصله داشه باشد، تصريح كرد: صحبت با تلفن همراه بايد درفضايي باز و حداكثر به مدت يك دقيقه باشد. بهترين حالت در هنگام پياده روي همگذاشتن تلفن همراه داخل كيف و البته بهترين حالت ممكن خاموش كردناست!
استاد مركزتحقيقات بيوشيمي ــ بيوفيزيك دانشگاه تهران در پايان با تاكيد بر اين كه در صنعتبايد با سرمايه‌گذاري مناسب در زمينه اثرات ميدان‌هاي مغناطيسي روي انسان و محيطزيست تحقيق شود، ابراز اميدواري كرد كه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات هم بخشي ازبودجه خود را صرف تحقيقات در زمينه اثرات تلفن همراه بر سلامتي شهروندان كرده و دوزموبايل را براي هر فرد و يا بيمار تعيين كند.


مضرات BTS :

فاصله‌ي قرار گرفتن بخش فرستنده و گيرنده‌ي آنتن‌هاي BTS تلفن همراه كه امواج از آن‌ها خارج مي‌شود تا زمين، بگونه‌اي است كه ضرري متوجه افراد نيست.
تمام امواج الكترومغناطيسي في‌الذات مضر نيستند، بحث مضر بودن امواج براي آسيب‌رساني به بدن انسان به قدرت فرستنده، شدت تشعشع و زماني كه فرد در برابر آن قرار مي‌گيرد، بستگي دارد.
محاسبات و اندازه‌گيري‌هاي صورت گرفته در مورد مضر بودن امواج BTSهاي تلفن همراه نشان مي‌دهد، فاصله‌ي قرار گرفتن بخشي از آنتن كه امواج از آن خارج مي‌شود، تا سطح زمين و محل رفت و آمد افراد بگونه‌اي است كه ضرري متوجه مردم نيست.
تا امروز در ساير كشورها نيز كه زودتر از ما نسبت به نصب همين نوع تجهيزات با شرايط فعلي اقدام كردند، گزارش مستندي مبني بر مضر بودن تشعشعات مذكور ارائه نشده است و اخيرا گزارشي از شبيه‌سازي براي دريافت تاثيرات امواج در آزمايشگاهي خارج از كشور دريافت شده كه نشان مي‌دهد امواج در باند فركانسي و شدت تشعشعات موجود به انسان صدمه نمي‌رساند.
آنتن‌ها بگونه‌اي نصب شده كه شدت امواج الكترومغناطيس ساطع شده از آن‌ها در سطح زمين، بسيار پايين‌تر از حد مجاز است و هيچ‌گونه ضرري ندارد.
سازمان انرژي اتمي در سايت پارك پرديسان، مطالعاتي بر روي امواج در ارتفاع 1/5 متري برابر با قد متوسط يك انسان انجام داده كه نشان مي‌دهند امواج منتشره بسيار ضعيف هستند، همچنين امواج ارتفاع 3 متري با فاصله‌ي افقي 4 متر از آنتن، شدتي برابر نيم وات در متر مربع داشتند كه تقريبا يك صدم حد ميدان مجاز استانداردهاي بين‌المللي است.
شدت حد مجاز، حدي است كه اگر توان از آن بيشتر شود، كه احتمال ضرررساني امواج الكترومغناطيسي پيش‌بيني شود.
بر اساس گزارش سازمان انرژي اتمي، شدت پرتوها در شرايط فعلي آنتن‌هاي BTS نصب شده در منازل مسكوني مجاور آن‌ها بسيار كمتر از حد مجاز بر اساس استانداردهاي موجود و بلامانع است.
همچنين وزارت بهداشت هم با استناد به گزارشات سازمان جهاني بهداشت عنوان كرده كه قرار گرفتن ايستگاه‌هاي BTS خطري براي مردم ندارد به شرط آن كه خروجي از BTSها از شرايط موجود استاندارد، تجاوز نكرده و فاصله‌ي ايمني 3 تا 5 متري اطراف آن‌ها رعايت شوند.
چنانچه فرد به طور دايم در مقابل تشعشعات يك دكل BTS تلفن‌همراه قرار داشته باشد، بر روي انسان تاثير منفي مي‌گذارد.
هنوز جواب قطعي براي تاثيرات تشعشعات آنتن‌هاي BTS بر روي انسان وجود نداشته و دقيقا كسي نتوانسته ثابت كند، اين تشعشعات براي انسان مشكل‌زا و يا غير مشكل‌زا هستند
زماني كه افراد با BTSها فاصله‌ي زيادي دارند، ميزان تشعشع اثر كمي خواهد داشت، اما چنانچه فرد به طور دايم در مقابل تشعشعات يك دكل قرار داشته باشد، بر روي انسان تاثيرگذار خواهد بود.
ميزان تاثير امواج الكترومغناطيسي آنتن‌هاي BTS تلفن‌همراه با توجه به شدت و مدت زمان قرار گرفتن فرد در برابر آن بيشتر مي‌شود.
آنتن‌هاي BTS مورد استفاده در شبكه‌ي تلفن‌همراه، كم قدرت و در مقايسه با فرستنده‌هاي مخابراتي مانند رادار و يا سيستم‌هاي پر قدرت، از توان پايين‌تري‌ برخودار هستند.
توان BTS‌ ها به طور طبيعي در حد 20 يا 30 وات است كه در ارتفاعات پايين‌تر قدرت آن‌ها به جهت نياز به پوشش كمتر، كاهش مي‌يابد.
بيشتر تشعشعات، موازي با سطح زمين و به گونه‌اي قرار مي‌گيرند كه ما در مقابل حداكثر قدرت آن‌ها قرار نمي‌گيريم و در نتيجه تشعشعات مذكور با توان پايين مشكلي براي انسان ايجاد نمي‌كند، مگر زماني كه فرستنده‌هاي BTS مستقيما بر روي پنجره قرار داشته باشند.
اگر فرد زمان زياد و در فاصله‌ي كمتر از 10 متر از آنتن‌هاي روي دكل BTS و در برابر امواج واقع شود در دراز مدت ممكن است تاثيرات و عوارضي بر روي مولكول‌ها و يا گرم شدن بدن انسان ايجاد نمايد.
ميزان تاثير امواج الكترومغناطيسي آنتن BTS تلفن‌همراه با توجه به شدت و مدت زمان قرار گرفتن فرد در برابر آن بيشتر مي‌شود.
تشعشعات الكترومغناطيسي هميشه بر سلامت انسان تاثير داشته‌است، در همين ارتباط تحقيقاتي در جامعه‌ي آمريكا، بر روي تاثير امواج الكترومغناطيسي تلفن‌همراه بر روي مغز انسان صورت گرفت كه نشان مي دهد ميزان تاثيرگذاري با توجه به شدت بيشتر فركانس و زمان زياد قرار گرفتن فرد در برابر امواج بيشتر مي‌شود.
هر چقدر به امواجي كه از آنتن‌هاي BTS تلفن همراه ساطع مي‌شود فرضا آنتن‌هايي كه پشت بام و يا حياط منزل واقع شدند و افراد دايما در مقابل آن قرار مي‌گيرند، نزديك‌تر باشيم، خطرناكتر خواهد بود.
به همين خاطر يافتن مكان‌ مناسب براي نصب آنتن‌هاي BTS تلفن همراه از مشكلات اصلي است كه سرويس پروايدرهاي آمريكا با آن مواجه هستند.
قوي‌ترين امواج زماني به بدن مي‌رسد كه فرد زير آنتن‌هاي BTS قرار داشته باشد، اما هر چه از فاصله‌ي 5 كيلومتري آنتن‌ها دورتر شويم، امواج قدرت خود را از دست خواهد داد.
قرار گرفتن در معرض تشعشع فركانس، با سطوح بالا مي‌تواند به جهت گرم شدن بافت بيولوژيك بدن خطر ناك باشد.
سال‌ها است اين مساله مشخص شده كه قرار گرفتن در معرض تشعشعات فركانس‌هاي راديويي بالا به اين خاطر كه انرژي فركانس راديويي مي‌تواند بافت بيولوژيكي را به سرعت گرم كند، خطرناك است.
بافت بدن انسان،‌ هنگام قرار گرفتن در معرض تشعشع به دليل عدم توانايي بدن براي مقابله با پراكنده كردن گرماي اضافي آسيب مي‌بيند.
انرژي فركانس راديويي با توان يك تا 10 ميلي وات بر سانتيمتر و بالاتر مي‌تواند گرمايي قابل اندازه‌گيري اما نه در حدي كه الزاما به بافت بيولوژيك بدن صدمه برساند، ايجاد كند، سطوح انرژي فركانس راديويي محيطي مانند تشعشعات BTS كه مردم به طور روزانه با آن رو به رو هستند، بسيار كمتر از سطوح انرژي لازم براي افزايش دماي بدن است.
چند سال پيش مقالاتي علمي به خصوص در خارج از كشور منتشر شد كه از مشاهدات تاثيرات بيولوژيكي سطح پايين امواج حكايت مي‌كرد، با اين وجود در بسياري از موارد، تحقيقات بعدي قادر به تكرار كردن اين تاثيرات نبودند، لذا هيچ تصميم قاطعي در مورد اين كه اين تاثيرات ممكن است باعث ايجاد خطر سلامتي براي انسان شود وجود نداشته است.


خلاصه کلام:

انتشاربررسی آثار و مضرات دكل‌های برق، مخابرات و گوشی‌ تلفن همراه برای سلامتی انسان توسط مركز پژوهش‌های مجلس مركز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به درخواست یكی از نمایندگان مجلس آثار و مضرات دكل‌های برق ومخابرات برای سلامتی انسان و فاصله معقول آن‌ها از محل‌های مسكونی را بررسی كرد.
دفتر مطالعات زیربنایی مركز پژوهش‌های مجلس، در پاسخ به درخواست سیدفضل‌الله موسوی ـ نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورایاسلامی ـ با استناد به نتیجه بررسی‌های محققان خاطرنشان كرد كه افرادی كه بیش ازسایرین در معرض امواج الكترومغناطیسی هستند، معمولا در مراحل اولیه خواب فعالیت‌هایمغزی بیش‌تری نسبت به سایرین داشته و احساس آشفتگی دارند.
هم‌چنین گزارش‌های علمی حاكی از آن است كه تلفن‌های همراه یكی از منابع اصلی تولید امواج الكترومغناطیسی هستند و دانشمندان بر این عقیده‌اند كه استفاده از این وسیله ارتباطی می‌تواند اثرات مخربی بر سلامت انسان داشته باشد.
برخی گزارش‌های ارائه‌ شده از سوی موسسات تحقیقاتی نیز حكایت از آن دارند كه امواج الكترومغناطی ساثر سویی بر سلامت انسان دارند و در همین ارتباط موسسات گوناگون استانداردهای متعددی برای تعیین سطح مضر بودن این امواج برای انسان ارائه كرده‌اند كه از زمان به اجرا گذاشته شدن این گونه استانداردها، سطح مضر بودن این امواج كاهش یافته است.
این گزارش پیرامون آثار و مضرات "احتمالی" ناشی از زندگی در زیر دكل‌های برق تصریح كرد كه حداكثر چگالی مغناطیسی در زیر یك خط انتقال برق 400 كیلوولت حدود 20میكروتسلا است كه این مقدار چگالی در فاصله 15 متری از خط یاد شده به 2 تا 4میكروتسلا كاهش می‌یابد و با توجه به استانداردهای اعلام شده جهانی، در خارج ازحریم خطوط برق هیچ گونه خطری موجودات زنده و از جمله انسان، حیوانات و گیاهان راتهدید نمی‌كند.
هم‌چنین در سمت و سوی فرستنده‌های آنتن‌ مایكروویو نیز در نظرگرفتن فاصله 50 متری از پای دكل، برای دوری از تابش اشعه ناخواسته ضرورت دارد.
مركز پژوهش‌های مجلس در گزارش خود با اشاره به بررسی‌های محققان پیرامون مضرات گوشی‌های همراه افزود: بسته به میزان تشعشع دستگاه تلفن همراه و فاصله آن از بدنانسان، اثرات سوء آن كاهش یا افزایش می‌یابد كه كم شدن حافظه بلندمدت و كوتاه مدت،سردرد، افزایش فشارخون، بروز عوارض قلبی و نارسایی‌های كلیوی نمونه‌هایی از اثرات سوء گوشی‌های تلفن همراه بر بدن انسان به شمار می‌روند.


[spoiler]منبع : FARS-GSM[/spoiler]
عنوان: پاسخ : مضرات استفاده از موبایل
رسال شده توسط: DELFAN در ۴ آذر ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۹:۵۱
آیا امواج موبایل برای افراد مضر است؟

    تحقیقات جدید نشان می*دهد تاثیر امواج منتشرشده از گوشی همراه و رایانه فراتر از تاثیرات حرارتی است و تا 10 درصد مردم نسبت به این امواج، حساسیت شدید دارند.

    به نقل از خبر آن*لاین، به گزارش پایگاه اینترنتی فیزاورگ، اله جانسن، سرپرست واحد پوست*شناسی در موسسه کارولینسکای استکهلم، از ابتدای دهه 1360 به پژوهش روی تاثیر امواج الکترومغناطیس بر فیزیولوژی انسان مشغول است. پژوهش*های جانسن سبب شد که او پشتیبان بی*چون و چرای نگاه مضر بودن امواج الکترومغناطیس باشد که با معیارهای ایمنی موجود که فقط بر مبنای اثرات حرارتی است، به اندازه کافی حافظ سلامت عمومی نیست.

    جانسون در مقاله جدید خود، نتایج ده*ها مطالعه پژوهشی را با موضوع اثرات امواج الکترومغناطیس بر سامانه دفاعی بدن بررسی کرده است. امواج الکترومغناطیس مانند آلرژی*زاها در عملکرد سامانه دفاعی بدن اختلال ایجاد می*کند و سبب فراخواندن پاسخ*های آلرژیک و التهابی در بدن خواهد شد.

    جانسون در گفتگو با پایگاه اینترنتی فیزاورگ می*گوید: "این مقاله به آژیر خطر شدیدی می*ماند که واکنش*هایی را دربرخواهد داشت. برای مثال، پارلمان اروپا در 13 شهریور 1387 تایید کرد که میزان قرارگرفتن در برابر پرتوها را باید با عوامل بیولوژیکی سنجید، نه میزان اثرات گرمایی. همچنین گزارشی از پارلمان اروپا در 5 اسفند 1387، به تحقیق در مورد بازه قرارگیری در برابر پرتوها می*پردازد."


به نقل از خبر آن لاین، در گزارش حاضر، جانسون توضیح داده است که سامانه دفاعی بدن چگونه در برابر دشمنان شناخته شده خودش مقابله کند، ولی در برابر آلرژی الکترومغناطیسی که در اثر عواملی چون سیگنال*های تلویزیون، امواج رادیویی و ماکروویو تلفن همراه یا وای*فای، سیگنال*های رادار، پرتوهای ایکس، پرتوزایی مصنوعی و مانند این*ها که در 100 سال اخیر مورد استفاده بشر قرار گرفته، ناتوان است.

جانسون می*گوید: حساسیت شدید الکترومغناطیسی (EHS) روی 3 تا 10 درصد کل جمعیت تاثیرگذار است و در اغلب موارد، منجر به از دست دادن بازدهی کاری و حتی فرصت*های شغلی*شان می*شود. مردمی که مدعی اثرات نامطلوب نمایشگرهای رایانه*ها یا گوشی*های همراه روی پوستشان هستند، ممکن است که به درستی واکنش اجتناب*آمیزی نسبت به پرتوافشانی داشته باشند.

بحث جانسون این است که پژوهش*های بیشتری لازم انجام شود تا سازوکار میزان تخریب غیرحرارتی امواج الکترومغناطیس بر بدن انسان مشخص شود و تحقیقات روی پاسخ سامانه دفاعی به صورت خاص می*تواند منجر به کشف سازوکار ویژه تخریب زیست*شناختی شود.

با توجه به اینکه تخمین زده می*شود صدهاهزار نفر حساسیت شدید به امواج الکترومغناطیسی دارند، کار بسیار سخت است؛ بخصوص این موضوع که چگونه می*توان مردم را در برابر این اختلال تطبیق داد. جانسون همچنین افزود: فهمیدن اثرات زیست*شناختی امواج الکترومغناطیسی در رابطه با هزینه*های بهداشت عمومی آینده، اثرات اقتصادی نیز در پی خواهد داشت.

وی معتقد است اگر این امواج برای کسی ضرری نداشته باشد، ایجاد محدودیت برای در معرض قرارگرفتن آنها به کسی آسیب نمی*زند و فقط کمی از آزادی موجود در پرتوافشانی*های مختلف می*کاهد و باید ببینیم که برای ما آزادی مردم در استفاده از فناوری*های بیسیم بیشتر اهمیت دارد یا سلامتشان.


منبع : Mobile4Persian.com