تالار گفتگوی تخصصی متا

تالارهای تخصصی خارج از تقسیم بندی وزارت علوم => تالار تخصصی بورس => اخبار بورس => نويسنده: kiarash در ۱۲ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۷:۱۷

عنوان: تحليل بازار بورس از ديدگاه هاي مختلف
رسال شده توسط: kiarash در ۱۲ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۷:۱۷
رشد 8400واحدی شاخص بورس؛ در 100روز
شاخص کل بورس تهران در مبادلات روز گذشته رکورد تازه‌ای بر جای گذاشت و برای نخستین‌بار در طول تاریخ بورس، از مرز 32 هزار و 741واحد عبور کرد، در عین حال آمار‌ها نشان می‌دهد این شاخص در طول 100روز گذشته هشت هزار و 402 واحد رشد کرده است.
 حرکت‌های انفجاری شاخص بورس که از ابتدای شهریور آغاز شده است در مبادلات دیروز هم ادامه یافت و این شاخص در پایان مبادلات روز گذشته با 402واحد افزایش معادل1.2درصد رشد کرد و برای نخستین‌بار در طول تاریخ 46ساله بورس به 32هزارو741واحد رسید.
با احتساب رشد شاخص بورس در مبادلات دیروز میزان بازده سرمایه‌گذاری در بازار سهام به محدوده 25درصد رسید. ضمن اینکه آمار‌ها نشان می‌دهد با رشد 1.2درصدی شاخص کل بورس تهران در مبادلات روز گذشته، میزان رشد شاخص در طول 100روز گذشته به هشت هزار و 402واحد رسیده است. این شاخص در ابتدای شهریور‌ماه در محدوده 24هزار و 339واحد قرارداشت اما در پایان شهریور‌ماه از مرز 30هزار واحد عبور کرد و پس از آن در پایان مهر و آبان‌ماه به‌ترتیب به 30هزارو671 و 31هزارو259 واحد رسید.
تا قبل از شهریور‌ماه شاخص‌های بورس تهران مدام نزول می‌کردند اما با آغاز شهریور‌ماه و پس از آن با به صدا درآمدن زنگ پاییز موج صعودی شاخص‌های بورس تهران شروع شد و بورس تهران توانست گوی سبقت را از همه بازار‌های رقیب برباید. افزایش قیمت دلار و همچنین رشد سود شرکت‌های بورس که در حال حاضر به 25هزار میلیارد تومان رسیده است ازجمله دلایل رشد شاخص‌های بورس بیان می‌شود.
به این ترتیب هر چند برخی از سرمایه‌گذاران در تابستان امسال به سمت بازار‌هایی نظیر طلا و ارز حرکت کرده بودند اما رشد مداوم شاخص بورس بار دیگر تمرکز سرمایه‌گذاران را به سمت بازار سهام بیشتر کرد و باعث ورود نقدینگی بیشتر به سمت بازار سهام شد، به‌طوری ارزش روزانه معاملات هم به‌دلیل ورود سرمایه‌های جدید روزبه‌روز افزایش می‌یابد و در تازه‌ترین رویداد روز گذشته سهامداران در طول یک روز 126میلیارد تومان سهام خریداری کردند. این نشان می‌دهد که نقدینگی موجود در حال حرکت به سوی بورس تهران است.
===============
رشد 147درصدی ارزش مبادلات بورس کالا در هشت‌ماه
طی هشت‌ماه سال‌جاری در پی معامله 13میلیون تن انواع محصولات در تالارهای داخلی و صادراتی بورس کالای ایران، ارزش معاملات این بورس از مرز 388هزار میلیارد ریال فراتر رفت که نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته به لحاظ ارزش 147درصد افزایش نشان می‌دهد.
 بورس کالای ایران اعلام کرد: در این مدت افزون بر هفت میلیون و 699هزار تن انواع محصولات صنعتی و معدنی شامل فولاد، آلومینیوم، مس، کنسانتره فلزات گرانبها، سولفور مولیبدن، روی، کک متالورژی، شمش طلا و سنگ آهن به ارزش بیش از 107هزار میلیارد ریال در این بورس مورد معامله قرار گرفت که از نظر ارزش نسبت به سال گذشته از رشد 83درصدی برخوردار شده است.
براساس این گزارش، درهشت‌ماه نخست سال‌جاری بیش از پنج میلیون و 327هزار تن انواع فراورده‌های نفت و پتروشیمی مانند مواد پلیمری و شیمیایی، قیر، اکستراکت، روغن، وکیوم باتوم، آیزوریسایکل، آیزوفید، گوگرد، لوب کات، حلال‌ها و گازها و خوراک‌ها با ارزشی بیش از 59هزار میلیارد ریال، در بورس کالای ایران معامله شد. همچنین ارزش معاملات فراورده‌های نفت و پتروشیمی در این مدت 45درصد نسبت به‌مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.
این گزارش حاکی است: از ابتدای فروردین تا پایان آبان‌ماه سال‌جاری بالغ بر 176هزار تن انواع محصولات کشاورزی شامل برنج، جو، ذرت، شکر و کنجاله با ارزشی افزون بر یک هزار میلیارد ریال در بورس کالای ایران دادوستد شد که از لحاظ ارزش با رشد دو درصدی مواجه شد. در هشت‌ماه سال 91معامله گران قراردادهای آتی سکه طلا توانستند دو میلیون و 391هزار قرارداد آتی سکه طلا را به ارزش بیش از 220هزار میلیارد ریال در بورس کالای ایران منعقد کنند.
==============
جل الخالق....!!!!!
عنوان: پاسخ : تحليل بازار بورس از ديدگاه هاي مختلف
رسال شده توسط: kiarash در ۷ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۷:۲۳:۱۲
کارشناسان معتقدند بنا به دلایل نامشخصی شرکت‌های بورس گزارش‌های 9ماهه خود را محافظه کارانه منتشر کرده‌اند و این موضوع منجر به خروج سرمایه‌گذاران حقوقی بزرگ و مردم از بورس شده و نقدینگی در حال حرکت از بورس به سمت بازار طلا، ارز و مسکن است.
در طول چند روز گذشته شاخص کل بورس تهران نزدیک به هزار واحد کاهش یافته و فقط از ارزش دو شرکت بزرگ بورس یعنی فولاد مبارکه اصفهان و ملی صنایع مس بیش از دو هزار میلیارد تومان کاسته شده است این در حالی است که دقیقا همزمان با نزول شاخص بورس تهران قیمت مسکن، سکه طلا و ارز افزایش یافت. آمار‌ها نشان می‌دهد تا چند هفته پیش روزانه بین 200 تا 250میلیارد تومان سهام در بورس دادوستد می‌شد که این میزان در مبادلات روز گذشته به 66‌میلیاردو400 میلیون تومان رسید.
این موضوع نشان می‌دهد که نقدینگی موجود در بازار سهام در حال خروج از بورس تهران است و برخی خبر‌ها حکایت از آن دارد که سرمایه‌گذاران حقوقی بزرگ به‌دلیل اعمال برخی سیاست‌ها در حال خروج از بورس تهران هستند. اخبار غیررسمی حکایت از آن دارد که اعمال برخی سیاست‌ها، عامل اصلی خروج نقدینگی از بورس تهران به سمت بازار طلا و ارز بوده است. گفته می‌شود ازشرکت‌های بورس خواسته شده گزارش‌های 9ماهه خود را محافظه کارانه‌تر ارائه کنند تا بازار کنترل شود، این در حالی است که سرمایه‌گذاران، منتظر تعدیل ثبت سود شرکت‌ها در گزارش‌های مالی 9ماهه بودند.
در همین رابطه حسین اسدی نیا کارشناس بازار سرمایه  درباره دلایل نزول بورس تهران در چند روز گذشته گفت:ریشه اصلی نزول شاخص بورس تهران به انتشار گزارش‌های 9ماهه شرکت‌ها بازمی‌گردد چرا که این گزارش‌های مالی به شکل کم‌سابقه‌ای عجیب بود و نتوانست انتظار سرمایه‌گذاران را برآورده کند.

وی افزود:سهامداران انتظار داشتند شرکت‌های بورس سود‌های خود را با توجه به شرایط موجود تعدیل کنند اما چنین اتفاقی در کمال ناباوری نیفتاد و این موضوع باعث خروج سرمایه‌گذاران حقوقی و همچنین نقدینگی از بورس شد. وی افزود: ارزش روزانه معاملات مهم‌ترین مولفه‌ای است که نبض بازار را نشان می‌دهد و محاسبه ارزش روزانه نشان می‌دهد که در طول دو هفته گذشته ارزش روزانه معاملات کاهش محسوسی داشته است.

حسین خزلی خرازی کارشناس دیگر بازار سرمایه هم درباره نزول شاخص به همشهری گفت:انتظار بازار نسبت به گزارش‌های 9ماهه شرکت‌های بورس بیشتر بود و بیشتر سهامداران انتظار داشتند که شرکت‌های بورس سودشان را تعدیل کنند اما به‌نظر می‌رسد مدیران شرکت‌های بورس ترجیح داده‌اند که تعدیل سود خود را در گزارش‌های آخر سال منعکس کنند.

وی تأکید کرد: دیدگاهی که وجود دارد این است که در طول یک سال گذشته اتفاق جدیدی در عرصه اقتصاد در نتیجه تسعیر نرخ ارز افتاد که منجر به افزایش سود ناشی از سود حسابداری در شرکت‌های بورس شد بنابراین برای تداوم روند سودآوری شرکت‌های بورس انتشار گزارش‌های محافظه‌کارانه بهتر است و این سود در سال‌های آینده شناسایی می‌شود. وی عوامل دیگر نظیر شایعه تغییر رئیس‌کل بانک مرکزی و سخنان رئیس‌جمهور در مجلس را کم‌اثر خواند و نزول شاخص‌های بورس را ناشی از انتظار سهامداران نسبت به گزارش‌های 9ماهه بیان کرد.