***براساس اطلاعات اتحادیه مجازی متا شما عضو هیچ یک از گروههای سازمانی متا نیستید *** لطفا در صورت تمایل برای مشارکت و استفاده بهتر از امکانات متا ، فرم عضویت را پرنمایید*** برای این کار برروی همین نوار یا کلمه عضویت کلیک نمایید ...***

بخشهاي فعال

آخرين ارسالهاي هر بخش در همان بخش وجود دارد براي سهولت دسترسي به آخرين مباحث مورد علاقه ، از آخرين ارسالهاي همان بخش استفاده نماييد

بخش آزاد اعتياد حسابداري عمران فلسفه کامپيوتر مديريت خانواده روانشناسي زبان خارجه آمار بورس
بخش آزاد اعتياد حسابداري عمران فلسفه کامپيوتر مديريت خانواده روانشناسي زبان خارجه آمار بورس

نویسنده موضوع: عالم ذر و آفرينش !  (دفعات بازدید: 1186 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال دیدن موضوع.

عالم ذر و آفرينش !
« : ژانویه 03, 2012, 08:32:25 »
خواهشادوستاني كه اعتقاد ندارند بخودشون سختي ندن و وارد بحث نشن چون احتمال كوبيده شدن به بدترين حالات ممكنه وجود داره !
اين مبحث به درخواست آقاي رييسي كه در ادامه مبحث حجاب اومده بود در اين قسمت گذاشته شد .

پاسخ : عالم ذر و آفرينش !
« پاسخ #1 : ژانویه 03, 2012, 08:38:03 »
لطفابيان هرگونه مطلب بر اساس استناد هاي معتبر و صحيح باشد

« پاسخ #2 : ژانویه 03, 2012, 08:38:33 »
قرآن كریم مى فرماید :
«وَإِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِن بَنِىءَادَمَ مِن ظُهُورِهِمْ ذُرِّیَّتَهُمْ وَأَشْهَدَهُمْ عَلَى أَنفُسِهِمْ أَلَسْتُ بِرَبِّكُمْ قَالُوا بَلَى شَهِدْنَآ أَن تَقُولُوا یَوْمَ الْقِیَـمَةِ إِنَّا كُنَّا عَنْ هَـذَا غَـفِلِینَ ، أَوْ تَقُولُواْ إِنَّمَآ أَشْرَكَ ءَابَآؤُنَا مِن قَبْلُ وَكُنَّا ذُرِّیَّةً مِّن بَعْدِهِمْ أَفَتُهْلِكُنَا بِمَا فَعَلَ الْمُبْطِـلُونَ ، (اعراف ،172و173)
و هنگامى كه پروردگارت از پشت هاى آدمى زادگان ، فرزندانشان را گرفت و ایشان را بر خودشان شاهد قرار داد ، آیا من پروردگار شما نیستم ؟ گفتند : چرا ، شهادت دادیم و خدا این كار را انجام داد تا روز قیامت نگویید ما از این مطلب غافل بودیم ، یا نگویید كه پدران ما قبلا شرك ورزیدند و ما نسلى بعد از ایشان و دنباله رو آنان بودیم پس آیا ما را به واسطه كارهاى باطل گرایان ، تباه مى سازى ؟»
آیه ، بیانگر توحید فطرى است و از پیمان نخستین و عالمى به نام «عالم ذر» حكایت دارد . هر چند در مورد تفسیر آیه مذكور و چگونگى «عالم ذر» میان مفسران اختلافات فراوان وجود دارد ; چنان كه مضموم روایات نیز ـ هر چند تعداد آنها زیاد است ـ تفاوت هاى فراوان مشاهده مى شود ; امّا در مجموع ، نكته قابل اثبات ، وجود عالم و نشئه اى مقدم بر این نشئه است كه انسان در آن عالم ، به خداى یگانه نوعى معرفت پیدا كرده است ; آن جا كه مى فرماید : «ألست بربّكم » و انسان ها پاسخ داده اند : «بلى شهدنا» این گفتگو ، به گونه اى رخ داده كه جاى عذر و ادعاى خطاى در تطبیق باقى نمانده است .
به نظر مى رسد چنین رویارویى و مكالمه حضورى و عذر براندازى كه خطاى در تطبیق را هم نفى مى كند ، جز با علم حضورى و شهود قلبى حاصل نمى شود و مؤید آن ، روایات زیادى مشتمل بر تعبیرات «رؤیت » و «معاینه » است ; چنان كه امام باقر(علیه السلام) فرمود «فعرّفهم و أراهم نفسه و لولا ذلك لم یعرف أحد ربّه »(1) و در تفسیر على بن ابراهیم قمى از ابن مسكان نقل شده كه به حضرت عرض كردم : «معاینة كان هذا؟ قال : نعم »(2) و باز از حضرت نقل شده كه فرمود : «و لولا ذلك لم یدر من خالقه و رازقه » ;(3) بنابر این ، انسان قبل از آمدن به این دنیا ، در «عالم ذر» بوده است ; البته تعبیر «قبل » و «بعدى » به مفهوم زمانى آن نیست .(4)
1 . سیماى  معراج پیامبر ، محمد محمدى اشتهاردى و آن از تفسیر برهان ، ج 2 ، ص 400
2 . كافى ، ج 2 ، ص 13 .
3 . تفسیر المیزان ، ج 8 ، ص 340 .
4 . همان ، ص 345- نگاه كنید به تفسیر نمونه ، ج 7 ،ص 3-10 .

« پاسخ #3 : ژانویه 03, 2012, 08:48:34 »
ابن سنان از امام صادق ـ علیه السلام ـ از فطرة لله پرسید. امام فرمود: « هِیَ الْإِسْلَامُ فَطَرَهُمُ اللَّهُ حِینَ أَخَذَ مِیثَاقَهُمْ عَلَی التَّوْحِیدِ فَقَالَ: ] أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ[ وَ فِیهِ الْمُؤْمِنُ وَ الْکَافِرُ؛ فطرت الله اسلام است که خداوند هنگام پیمان گرفتن آنان را بر فطرت توحید آفرید و فرمود: آیا پروردگار شما نیستم؟ در آنجا کافر و مؤمن حضور داشت.»
 البرهان، ج 3، ص 236.

« پاسخ #4 : ژانویه 03, 2012, 08:55:17 »
نبی اکرم(ص) فرمودند:

« كُلُّ مَوْلُودٍ یُولَدُ عَلَى الْفِطْرَةِ فَأَبَوَاهُ یُهَوِّدَانِهِ وَ یُنَصِّرَانِهِ وَ یُمَجِّسَانِه».

هر نوزادی بر اساس فطرت توحید زاده می شود ولي والدینش او را یهودی و نصرانی و مجوسی می کنند.»‏
 (بحار الأنوار ، ج‏58 ،ص187 )

« پاسخ #5 : ژانویه 03, 2012, 08:57:46 »
خواهشادوستاني كه اعتقاد ندارند بخودشون سختي ندن و وارد بحث نشن چون احتمال كوبيده شدن به بدترين حالات ممكنه وجود داره !
اين مبحث به درخواست آقاي رييسي كه در ادامه مبحث حجاب اومده بود در اين قسمت گذاشته شد .

اصلا خوشم نیومد!!!!
هر کسی یک اعتقاداتی دارد که مهم درک کردن همدیگر و پذیرفتن هم با اصول اعتقادات همدیگر است و اینکه اگر دیگری با اصول شما مخالف است دلیل دشمنی نیست امیدوارم شما و آقای رئیسی در این تاپیک به نتیجه برسید
موفق باشید
آدمی در عالم خاکی نمی آید به دست
عالمی دیگر بباید ساخت و از نو آدمی

« پاسخ #6 : ژانویه 03, 2012, 08:58:40 »
1. عالم ذرّ پایین ترین مرتبه ی عالم مثال یا برزخ نزولی یا ملکوت سفلی است. که عالمی غیر مادّی و فرا زمانی و فرا مکانی است. موجودات این عالم مثل موجودات ذهنی انسان یا مثل موجوداتی که انسان در خواب می بیند شکل و رنگ دارند ولی مادّه ندارند.

2. انسان در آن موطن وجودی غیر مادّی و به اصطلاح فلاسفه ، وجود مثالی دارد.

« عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ عَنْ أَبِیهِ عَنْ جَدِّهِ ع أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص قَالَ لِعَلِیٍّ ع أَنْتَ الَّذِی احْتَجَّ اللَّهُ بِكَ فِی ابْتِدَائِهِ الْخَلْقَ حَیْثُ أَقَامَهُمْ أَشْبَاحاً فَقَالَ لَهُمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ قالُوا بَلى ...

امام باقر(ع) از پدرش از جدّش نقل فرموده که رسول الله (ص) به علی (ع) فرمود: تو همان کسی هستی که خدا در ابتدای خلقش با وجود تو بر آنان احتجاج نمود ، آنگاه که آنان را چون اشباحی قائم نمود و سپس فرمود: آیا من پروردگار شما نیستم ... »( بحار الأنوار،ج‏24 ،ص2)

3. خداوند متعال حقیقت ربوبیّت خود را در آن موطن به انسانها نشان داده و از آنها بر ربوبیّت خود گواهی گرفته است.

4. انسان بعد از ورود به عالم مادّه به خاطر ضعف وجودی خود در عالم مادّه قادر به یاد آوردن اصل آن جریان نیست ولی حاصل آن سوال و جواب و مشاهده ، به صورت آگاهی فطری نسبت به خدا ، در ذات همه ی انسانها باقی مانده است. و این آگاهی به تصریح آیه 30 سوره روم تبدیل و تغییر پذیر نیست. بنا بر این ، همه ی انسانها از هر والدینی که زاده شوند با این فطرت زاده می شوند.

« پاسخ #7 : ژانویه 03, 2012, 09:03:39 »
اصلا خوشم نیومد!!!!
هر کسی یک اعتقاداتی دارد که مهم درک کردن همدیگر و پذیرفتن هم با اصول اعتقادات همدیگر است و اینکه اگر دیگری با اصول شما مخالف است دلیل دشمنی نیست امیدوارم شما و آقای رئیسی در این تاپیک به نتیجه برسید
موفق باشید

سركار خانم آيلان لطفا به جمله بنده دقت كنيد اولا خواهش كردم . دوما گفتم آنهايي كه اعتقاد ندارند .

حالا هر كس شامل اين دو بند نباشه مشمول مبحث آخر صحبت منه !

« پاسخ #8 : ژانویه 03, 2012, 09:11:08 »
 عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنْ عُثْمَانَ بْنِ عِيسَى عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُسْكَانَ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ عَنْ أَبِى عَبْدِ اللَّهِ عليه السلام قَالَ قُلْتُ لَهُ مَا الْإِسْلَامُ فَقَالَ دِينُ اللَّهِ اسْمُهُ الْإِسْلَامُ وَهُوَ دِينُ اللَّهِ قَبْلَ أَنْ تَكُونُوا حَيْثُ كُنْتُمْ وَبَعْدَ أَنْ تَكُونُوا فَمَنْ أَقَرَّ بِدِينِ اللَّهِ فَهُوَ مُسْلِمٌ وَمَنْ عَمِلَ بِمَا أَمَرَ اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ بِهِ فَهُوَ مُؤْمِنٌ

يكى از اصحاب گويد : به امام صادق عليه السلام عرضكرد : اسلام چيست ؟ فرمود : دين خدا نامش اسلامست و آن دين خدائى بوده پيش از آنكه شما پديد شويد ، هر جا كه بوده ايد و پس از پديد آمدنتان ( زمانيكه شما در عالم اءرواح و عالم ذر و اءصلاب پدران خود بوده ايد ، دين پسنديده نزد خدا اسلام بوده و پس از اين هم همانست و تغييرى در آن راه نيابد ) پس هر كه بدين خدا اقرار كند ، مسلم است ، و كسيكه بامر خداى عزوجل عمل كند مؤمن است .
اصول كافى ج : 3 ص : 63 رواية : 4

« پاسخ #9 : ژانویه 03, 2012, 09:12:53 »
سركار خانم آيلان لطفا به جمله بنده دقت كنيد اولا خواهش كردم . دوما گفتم آنهايي كه اعتقاد ندارند .

حالا هر كس شامل اين دو بند نباشه مشمول مبحث آخر صحبت منه !
درود بر شما
اما کسی هم که اعتقاد نداشته باشد با دنبال کردن این تاپیک و چند بار حتی عصبانی کردن شما در جوابها شاید اعتقاد پیدا کرد!!!از کجا معلوم!!!پس بیایید با آرامش و ایمان کامل همه را پذیرا باشیم و شاید باعث  و بانی خیر شدید!!!آقا رضای عزیز من کاملا شما رو میشناسم و می دونم صحبتهای شما کمی تند اما قلب بسیار رئوفی دارید
مواظب باشید:
زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد!!!

« پاسخ #10 : ژانویه 03, 2012, 09:21:07 »
بحارالانوار، ج ۳۷، ص ۲۹۵، حدیث۱۰، باب ۵۴؛ امالی صدوق، مجلس ۸۸، ظاهراً این ندا برای اجابت کسانی بوده است که در عالم ذر وجود داشته اند .امام باقر(ع) در حدیثی فرمود : ان الله اخذ من بنی آدم من ظهورهم ذریتهم فقال الست ربکم و محمد رسولی و علی امیرالمؤمنین قالو بلی، سید ابن طاووس، الیقین، ص ۵۰، ۵۵ ، ۸۸٫

« پاسخ #11 : ژانویه 03, 2012, 09:28:11 »
درود بر شما
اما کسی هم که اعتقاد نداشته باشد با دنبال کردن این تاپیک و چند بار حتی عصبانی کردن شما در جوابها شاید اعتقاد پیدا کرد!!!از کجا معلوم!!!پس بیایید با آرامش و ایمان کامل همه را پذیرا باشیم و شاید باعث  و بانی خیر شدید!!!آقا رضای عزیز من کاملا شما رو میشناسم و می دونم صحبتهای شما کمی تند اما قلب بسیار رئوفی دارید
مواظب باشید:
زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد!!!

از الطاف شما نسبت به بنده ممنون
ولي سركار خانم آيلان هميشه خراب كردن ؛ رد كردن ؛ خود را به موش مردگي زدن كار بسيار راحتيه ! مخصوصا در مباحث ديني كه اگر كمي بي اعتقاد باشيم سريع به بيراهه ميرويم .
من اين مطلب را كه در اول اين تاپيك گذاشتم بخاطر اين بود كه بحث داغ ميشه داريم به نتيجه ميرسيم يه نفر بياد با يه بي اعتقادي همه چي رو زير  سوال ببره ! اونوقت حق بدين كه بايد شامل بند آخر صحبت من بشه ! والا من نگفتم تو اين مباحث شركت نكنند . گفتم آنهايي كه با غرض ورزي ميخواهند شركت كنند لطفا اگر جواب كوبند ه اي شنيدند ناراحت نشوند

باز هم از لطف شما ممنون

« پاسخ #12 : ژانویه 03, 2012, 09:32:16 »
امام صادق(ع) فرموده است: «خداوند تعالی بعد از خلقت آسمان ها و زمین امر فرمود که منادی به این سه شهادت ندا دهد».

در حدیثی دیگر آن امام همام(ع) فرموده است که: «خداوند با خلق عرش و کرسی و… بر آنها نوشت لا اله الا الله محمد رسول الله علی امیرالمؤمنین» و آن گاه فرمود: «فاذا قال احدکم لا اله الا الله محمد رسول الله فلیقل علی امیرالمؤمنین ولی الله».

بحار الانوار، ج ۲۷، ص۱، باب۱٫

« پاسخ #13 : ژانویه 03, 2012, 10:00:59 »
از الطاف شما نسبت به بنده ممنون
ولي سركار خانم آيلان هميشه خراب كردن ؛ رد كردن ؛ خود را به موش مردگي زدن كار بسيار راحتيه ! مخصوصا در مباحث ديني كه اگر كمي بي اعتقاد باشيم سريع به بيراهه ميرويم .
من اين مطلب را كه در اول اين تاپيك گذاشتم بخاطر اين بود كه بحث داغ ميشه داريم به نتيجه ميرسيم يه نفر بياد با يه بي اعتقادي همه چي رو زير  سوال ببره ! اونوقت حق بدين كه بايد شامل بند آخر صحبت من بشه ! والا من نگفتم تو اين مباحث شركت نكنند . گفتم آنهايي كه با غرض ورزي ميخواهند شركت كنند لطفا اگر جواب كوبند ه اي شنيدند ناراحت نشوند

باز هم از لطف شما ممنون
آقا رضا اگر آدم ناآگاه و جود نداشت که اینقدر پیغمبر نداشتیم و اگر افراد با د انش در این زمینه با صبر و حوصله نباشند و دانش خود را نتوانند با آرامش به دیگران بدهند پس زکات علم چه می شود؟
خواننده بایستی عاقل باشد و غرض ورزی برخی کاملا مشهود می شود پس با صبر و حوصله باشید
ممنونم

« پاسخ #14 : ژانویه 03, 2012, 11:08:11 »
سلام
سرکار خانم ایلان روز به خیر مطمئنا اقا رضا قصد محدود کردن تاپیک وتهدید نداشته و ندارند.این بحث از اصول بنیادی مذهبی است همانطور که بنده در اخرین ارسال پست حجاب به ان اشاره کردم.شبهه و خلل در این بحث باعث ایجاد کفر میشود حتی اگر به زبان باشد و بنده خواهش دارم حتما در این بحث مشارکت نمائید.
اقا رضا ممنون که بحث را ایجاد نمودید یک خواهش دارم احادیث و روایات را که منویسد حتما ترجمه فارسی داشته باشد.

موضوعاتی که ممکن است عنوان یا محتوای آن با این موضوع در یکی از تالارهای متا مرتبط باشد

موضوع / نویسنده پاسخ ها آخرين ارسال
1 پاسخ ها
649 مشاهده
آخرين ارسال مارس 07, 2010, 23:09:10
توسط امیر شهباززاده
0 پاسخ ها
177 مشاهده
آخرين ارسال ژوئن 06, 2010, 04:56:40
توسط CIVILAR
1 پاسخ ها
662 مشاهده
آخرين ارسال ژوئن 06, 2010, 13:42:38