با نام و یاد خدا...
با سلام و سپاس از توجه آقای احسانی گرامی و آیلان عزیز
ضمن سپاس از مطالب مفید شما، در ادامه عرض می کنم که به نظر من هم جامعه و اطرافیان بسیار در داشتن افکار مثبت مؤثر هستند. اما من معتقدم حتی اگر جامعه روندی ناهنجار داشته باشد افراد با
باورهای قوی می توانند افکار و اندیشه ای مثبت داشته باشند. بنده بسیار در اطرافم توجه کردم. افرادی که دارای باورهای قوی هستند مثبت اندیش ترند. افرادی که باور قوی دارند و بر باورهایشان استوارند دارای ایمان قوی تری هستند. برخی به ظاهر مومن نیستند اما باورهای محکمی دارند باور علمی ، اعتقادی، و ... .آنهایی که باور محکم دارند تکیه بر نیرویی قوی به نام ایمان دارند که باعث می شود همیشه در مقابل همه رویدادها و مسائل زندگی توکل داشته باشند.
به همین دلیل همیشه نیمه پر لیوان را می بینند.
تفکر مثبت باورها، کلمات و تصوراتی محکم رو در پی دارد. حال ما با وجود مشکلات و مسائل زندگی و جامعه چگونه می توانیم تفکر مثبتی داشته باشیم؟ پس تنها کسانی می توانند مثبت اندیش باشند که هیچ مشکلی ندارند!!! در صورتی که ما افراد زیادی رو می بینیم که نه مشکلی دارند و نه بیماری و نه... اما باز هم مثبت نگر نیستند.
چند روز پیش یکی از دوستانم رو دیدم که فرزندش از وقتی به دنیا آمده مشکلاتی رو داره که تحملش برای هر مادر و پدری بسیار دشوار هست. هنوز 9 ماه بیشتر نداره اما ... خیلی ناراحت شدم. طوری که دکتر ها هم به ایشون قبل از به دنیا آمدن نوزاد توصیه از بین بردن بچه را داده بودند. اما ایمان و باور قوی این مادر چنان بود که با مثبت نگری، امید بسیاری به خوب شدن فرزندش و موفقیت او در زندگی داشت. من باور مثبت و امیدواری رو اون روز از دوستم یاد گرفتم.
اگر ما در زندگی در گیر مشکلات و بیماری و ... شویم همانند شنا کردن در دریای متلاطم است؛ گاهی گرفتار امواج میشیم ، اما همان دریای متلاطم گاهی به ما فرصت می دهد موجی رو پیدا کنیم و همراه اون به ساحل امنی برسیم. امّا چگونه این موج رو می توان پیدا کرد. یافتن این موج همان یافتن "
مثبت نگری" ست.
1. در این راه باید صبور بود، با زمان خیلی چیزها حل میشه.
2. این رو بدونیم که هر چیزی در دنیا اتفاق میفته حتما دلیلی داره، پس اگر هر اتفاقی و هر مشکلی برای ما به وجود میاد فکر کنیم که امروز چه درسی از این اتفاق یاد گرفتم چه پیامی برای من داشت نگاهمون به مسائل متفاوت میشه.
گاه زخمی که به پا داشته ام زیر و بم های زمین را به من آموخت است "
سهراب سپهری"
3. توجه داشته باشیم که همیشه شرایط بدتر از شرایط فعلی هم می تونه وجود داشته باشه.
4. به راه حل های زیادی فکر کنیم. وقتی با نگاه خلاقانه به راه حل ها فکر کنیم انعطاف بیشتری برای حل مسائل پیدا می کنیم بنابراین همیشه امیدواریم.
5. به امور معنوی، تفریحی، ورزشی، هنری، سرگرمی و ... بپردازیم. (همان گونه که حضرت عالی اشاره کردید)
6. همیشه نیمه چر لیوان رو بینیم.
7. ایمان، امید و عشق به خدا رو در خود زنده نگه داریم. زیرا اینطوری همیشه او رو در کنار خود حس می نیم پس احساس تنهایی نمی کنیم. با اعتماد به او همیشه پذیرای خواسته او هستیم و به سرعت خسته و ناامید نمیشیم. و این حس علاقه و نوع دوستی به کل جهان باعث میشه همه چیز رو زیبا ببینیم که این باعث نگاهی خوش بین و مثبت در ما میشه.
به خاطر داشته باشیم که باورها و نگرش های ما نیروهای قدرتمندی هستند که به افکار ما شکل می دهند و در نهایت بر زندگــی ما تاثیر می گذارند. پس مراقب آنها باشیم.