***براساس اطلاعات اتحادیه مجازی متا شما عضو هیچ یک از گروههای سازمانی متا نیستید *** لطفا در صورت تمایل برای مشارکت و استفاده بهتر از امکانات متا ، فرم عضویت را پرنمایید*** برای این کار برروی همین نوار یا کلمه عضویت کلیک نمایید ...***

بخشهاي فعال

آخرين ارسالهاي هر بخش در همان بخش وجود دارد براي سهولت دسترسي به آخرين مباحث مورد علاقه ، از آخرين ارسالهاي همان بخش استفاده نماييد

بخش آزاد اعتياد حسابداري عمران فلسفه کامپيوتر مديريت خانواده روانشناسي زبان خارجه آمار بورس
بخش آزاد اعتياد حسابداري عمران فلسفه کامپيوتر مديريت خانواده روانشناسي زبان خارجه آمار بورس

نویسنده موضوع: نکات مفید برای درست نویسی  (دفعات بازدید: 543 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

نکات مفید برای درست نویسی
« : اوت 06, 2011, 14:55:07 »
0

مقدمه

تا زمانی که مسئله قلم و مهارت های آن به صورت ریشه ای حل نشود، مشکل همچنان ادامه خواهد داشت و خود را با چهره های متفاوتی به ما نشان خواهد داد. هر چه بیشتر با خطا نویسی انس گرفته باشیم، دورۀ درمان قلم نیز افزایش می یلبد. غلط نویسی، بیشتر منابع را احاطه کرده است و تضمینی نیست که یک فراگیر بعد از اصلاح اولیه قلم، بدون همت کافی بتواند درست نویسی خود را کاملا حفظ کنند؛ چون فراگیران مجبورند منابع درسی و غیر درسی و ترجمه های غیر کارشناسانه و آثار بدون ویرایش را بخوانند و چشم و زبان و قلم شان ممکن است دوباره به غلط نویسی آلوده گردد. به نظر شما چه کار باید کرد؟ به نظر می رسد در درجه اول باید خطاها و لغزشگاههای قلم را بشناسیم. در اینجا در جزوه مختصر را در این زمینه مرور می کنیم.

منبع: این جزوه به نقل از استاد اسلامپور است که بنده جمع آوری نموده و در اختیار دوستان قرار می دهم.
ستایشگر استادی هستم که اندیشیدن را به من بیاموزد نه اندیشه ها را!
www.irmeta.com | www.payaonline.ir | www.modiranemali.ir | www.iranmeta.org/v1 | www.irmeta.net | www.daftartelefon.com | www.iranmeta.net |

پاسخ : نکات مفید برای درست نویسی
« پاسخ #1 : اوت 06, 2011, 15:13:21 »
0

1. گرته برداری از زبان های دیگر نکنیم. مانند: تطابق موصوف و صفت، ایرادات وارده، موفقیت های حاصله.

2. پیش و پس از بدل، ویرگول(،) مناسب است. مثال: «معجزه جاودانه اسلام، قرآن، بزرگتریت عامل تربیت انسان است.» همچنین قبل و بعد از جمله معترضه، دو خط تیره می گذاریم. مثال: «قرآن -که یکی از مهم ترین معجزات الهی است- بزرگترین عامل تربیت انسان است.»

3. در تقطیع پایان سطر، نمی توان هر گونه عمل کرد؛ مثلا نمی توان در پایان یک سطر «مو» بنویسیم و «فقیت» را به ابتدای سطر بعد ببریم.

4. بین مسند و فعل ربطی فاصله ایجاد نکنیم. مثال: او مشغول به تحصیل در دانشگاه است(نادرست)

5. تتابع اضافات غلط است. مثال: پایین ترین سطح هرم عوامل بی فایده بودن برخی کارگاههای نویسندگی این است که ...(نادرست)

6. هیچ کدام، هیچ  یک، هر یک، هر کس، مفرد است و فعل آنها هم باید مفرد باشد. برخی کتب دستوری نوشته اند که (کدام) در عبارت «هیچ کدام» غلط است.

این نکات ادامه دارد...
www.irmeta.com | www.payaonline.ir | www.modiranemali.ir | www.iranmeta.org/v1 | www.irmeta.net | www.daftartelefon.com | www.iranmeta.net |

« پاسخ #2 : اوت 17, 2011, 17:08:38 »
0
سلام بر دوستداران درست نویسی، امروز هم با مجموعه ی دیگری از نکات در خدمتتون هستم. امیدوارم هرچه بیشتر بر زیبا نویسی ما تاثیر گذار باشد.

فاصله گذاری در تایپ

1. قبل از علائم نگارشی (نقطه، نقطه ویرگول، دو نقطه، علامت سؤال، علامت تعجب) فاصله نگذارید؛ بلکه بعد از آنها، فاصله بگذارید. اگر پیش از علائم فاصله باشد، گاهی می بینید که آن علامت به اول سطر بعدی رفته است و این اشتباه است. در آخر سطر، می توان علائم نگارشی داشت، نه در اول سطر.

2. پرانتز و گیومه و قلاب، مطلب درون خود را بدون هیچ فاصله در بر می گیرند. از این رو، بعد از باز کردن پرانتز و گیومه یا قلاب، بدون هیچ فاصله مطلب خود را بنویسید و بعد از تمام شدن مطلب، بدون هیچ فاصله ای آنها را ببندید.

3. در نوشتن کلماتی از قبیل موارد زیر باید بین آنها یک سوم فاصله قرار دهیم: نامه ی، زحمت کش، بی حجاب، می روم، علمی ام، دانش پژوه، کتاب ها، خانه ای دیدم؛ خانه ی من؛ پایان نامه؛ با اخلاق، با معنویت، بی دین و مانند آنها. برای این کار باید بعد از تایپ کلمه اول، دو کلید را با هم بزنید و سپس، قسمت دوم را بنویسید. آن دو کلید، کلید کنترل و کلید خط تیره است.

4. در بین کلمات مستقل، فاصله کامل را فراموش نکنیم. در غیر این صورت، مثلا «قانون و زن» خوانئپده می شود: «قانون وزن».

یک نکنه: در فروم امکان فاصله کوتاه با خط تیره و کنترل وجود ندارد؛ به همین دلیل فاصله های کوتاه در اینجا رعایت نشده است.

همیشه موفق باشید

« پاسخ #3 : سپتامبر 21, 2011, 18:10:05 »
0
سلام

با ادامه درست نویسی قلم با ما همراه شوید:

حشو ننویسیم:

مثال هایی برای حشو زاید: تلاش و کوشش، پرسش و سؤال، تحقیق و پژوهش، حد و حدود، حق و حقوق، صبر و شکیبایی، راضی و خوشنود، راضی و خرسند، شیوه و روش، از خداوند طلب یاری می جویم.

* جمله ای که با «از آنجا که» و مانند آن شروع می شود، ما را از «بنابراین» و مانند آن، بی نیاز می کند. به جمله زیر توجه کنید: از آنجا که نیمی از افراد جامعه را زنان تشکیل می دهند و به فرموده امام خمینی ره: «مردان از دامن زن به معراج می رسند»، بنابراین نقش زنان سرنوشت ساز است. (نادرست)

مهارت استفاده از حروف

1.  برخی «را»ی نشانه مفعول را گاهی دوباره تکرار می کنند؛ مثال: نکاتی را که دیروز در مورد نویسندگی برای شما بیان شده است را به خوبی یاد بگیرید .

2.  برخی، واو و که و تا را گاهی با هم خلط می کنند.

مثال درست: حسین رفت و علی آمد. حسین و علی درس خواندند.

درست: کتابی که خریدی، گم شد.

نادرست: یک کتاب به او هدیه دادم که پذیرفت.   تصحیح: یک کتاب به او هدیه دادم و پذیرفت.

نادرست: در فراخوان مقاله، پژوهشی با عنوان «اهمیت عید نوروز و تاثیر آن بر نشاط و سلامت روانی جامعه» ارائه کرد که برتر شد.
تصحیح: ارائه کرد و برتر شد.

موفق باشید...

موضوعاتی که ممکن است عنوان یا محتوای آن با این موضوع در یکی از تالارهای متا مرتبط باشد

موضوع / نویسنده پاسخ ها آخرين ارسال
0 پاسخ ها
227 مشاهده
آخرين ارسال اوت 02, 2010, 22:33:09
توسط رز سرخ
0 پاسخ ها
274 مشاهده
آخرين ارسال اوت 11, 2010, 13:33:35
توسط سید علا سبزپوش
0 پاسخ ها
290 مشاهده
آخرين ارسال سپتامبر 26, 2010, 20:31:15