***براساس اطلاعات اتحادیه مجازی متا شما عضو هیچ یک از گروههای سازمانی متا نیستید *** لطفا در صورت تمایل برای مشارکت و استفاده بهتر از امکانات متا ، فرم عضویت را پرنمایید*** برای این کار برروی همین نوار یا کلمه عضویت کلیک نمایید ...***

بخشهاي فعال

آخرين ارسالهاي هر بخش در همان بخش وجود دارد براي سهولت دسترسي به آخرين مباحث مورد علاقه ، از آخرين ارسالهاي همان بخش استفاده نماييد

بخش آزاد اعتياد حسابداري عمران فلسفه کامپيوتر مديريت خانواده روانشناسي زبان خارجه آمار بورس
بخش آزاد اعتياد حسابداري عمران فلسفه کامپيوتر مديريت خانواده روانشناسي زبان خارجه آمار بورس

نویسنده موضوع: سرمایه زیر پـــــا  (دفعات بازدید: 666 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

سرمایه زیر پـــــا
« : اكتبر 14, 2010, 13:24:55 »
+2
سرمایه زیر پا

همه می‌دانند که فرش برحسب تصادف توجه مصرف کننده را به خود جلب نکرده است. فرش‌ها و قالیچه‌هایی که در ساختمان‌های تجاری و مسکونی پهن شده‌اند، سرمایه قابل توجهی را تشکیل می‌دهند و بنابراین نگاهداری صحیح آنها منطقی به نظر می‌رسد.
تمیز کردن منظم با جارو برقی یا خارج ساختن ذرات غباری که ممکن است به الیاف فرش آسیب برساند جزء اصلی نگهداری فرش تلقی می‌شود. جارو برقی نمای ظاهری فرش را دلچسب می‌کند و میزان غبار موجود در تار و پود فرش را کاهش می‌دهد و حداقل باید هر دو هفته یک‌بار انجام شود. برای زیباتر جلوه دادن ظاهر فرش باید از روش‌های نظافت مرطوب، برای برداشتن لکه‌های چربی و هرگونه لکه دیگر، استفاده كرد. روش نظافت مرطوب، بیشتر توسط موسسات حرفه‌ای و افراد با تجربه صورت می‌گیرد ولی روش‌های ساده‌تری هم برای اجرا توسط مصرف کننده وجود دارد.
واضح است که نظافت فرش در منزل، جایگزین کار حرفه‌ای نمی‌شود؛ فقط در بهترین حالت، نیاز به کار حرفه‌ای را به تاخیر می‌اندازد.
نظافت فرش توسط خود شما به روش خشکشویی(با شامپو فرش)، مشکلاتی مانند خیس شدن فرش، رنگ پس دادن و غیره را ندارد ولی این روش به نوبه خود مسایلی را به همراه دارد. اگر جارو کشیدن نهایی، کامل انجام نشود، بخشی از پودر جاذب غبار، در تار و پود فرش باقی می‌ماند و با تکرار این نوع نظافت، تجمع این ذرات باعث تغییر رنگ فرش می‌شود.

سرمایه خود را حفظ کنید

فرش، قالیچه، روکش مبل و پرده‌ها، احتمالا بخشی از سرمایه‌های اصلی زندگی شما هستند و برای تهیه آنها وقت و پول کافی صرف کرده‌اید؛ بنابراین باید در حفاظت آنها بکوشید. به این منظور از موسسات دارای تجربه برای نظافت آنها استفاده کنید، زیرا در غیر این‌صورت دچار مشکلات زیادی در نگهداری آنها خواهید شد.

چند نكته
•    به هنگام قرار دادن وسایل سنگین مانند پایه مبل یا كمد، حتما از زیرپایه‌ای استفاده كنید تا فرش دچار شكستگی نشود.
•    اگر پنجره‌های بزرگ در خانه دارید و ساعات زیادی از روز بر روی فرش‌ها آفتاب می‌افتد، حتما از پشت پنجره‌ای‌های حصیری یا پارچه‌ای استفاده كنید.
•    ریشه‌های فرش را به وسیله چسب‌های پهن بی رنگ (چسب كارتن) یا شیشه‌مات‌كن‌های بی‌رنگ بپوشانید تا همیشه سفید و تمیز بمانند.

•    اگر قسمتی از فرش شما به هر دلیل دچار پارگی شد، بلافاصله نسبت به رفو كردن آن اقدام كنید تا پارگی بیشتر نشود.
•    سعی كنید فرش‌هایی كاملا هم‌اندازه با ابعاد اتاق‌ها بخرید تا مجبور نشوید بخشی از فرش را تا كنید، این كار آسیب جدی به فرش وارد می‌كند.
•    اگر فرش‌ها را در خانه می‌شویید، پس از استفاده از پودرهای شستشو از پاك شدن همه ذرات پودر مطمئن شوید.

•    اگر غذای چربی دار و رنگین مانند آب مرغ بر روی فرش ریخت، بلافاصله یك كاسه ماست بر روی آن بریزید، بگذارید چند دقیقه بماند و سپس همزمان با برداشتن ماست، لكه‌برداری را انجام دهید.
ستایشگر استادی هستم که اندیشیدن را به من بیاموزد نه اندیشه ها را!
www.irmeta.com | www.payaonline.ir | www.modiranemali.ir | www.iranmeta.org/v1 | www.irmeta.net | www.daftartelefon.com | www.iranmeta.net |

• سرپرست آزمایشی
  • تعداد ارسال: 1.847
  • ایجاد موضوع : 365
  • رای برای مدیریت : 21
  • يکي باش براي يک نفر،نه تصويري مبهم در خاطر صد نفر.
  • توان محتوا سازی: +481
  • تخصص: حسابداری
  • سمت: حسابدار
پاسخ : سرمایه زیر پـــــا
« پاسخ #1 : اكتبر 15, 2010, 13:30:58 »
0
سلام

ممنون فیلسوفیای عزیز، نمی دونم شنیدید یانه که میگن ایرانی ها روی هنر راه میرن(یعنی فرش های ایرانی).

هواداران کویش را چو جان خویشتن دارم

« پاسخ #2 : اكتبر 16, 2010, 10:00:02 »
0
با سلام خدمت خانومهای عزیز

فیلوسوفیای عزیز مرسی از مطلب مفید و ارزنده ای ارائه دادی ، خانم دلفان به خاطر همینه که میگن هنر نزد ایرانیان است و بس !
پشت دریاها شهریست که در آن پنجره ها رو به تجلی باز است.

• سرپرست آزمایشی
« پاسخ #3 : اكتبر 16, 2010, 13:27:49 »
+1
نادی عزیز حتما هم همینطوره.

« پاسخ #4 : اكتبر 16, 2010, 14:27:21 »
+2
با سلام خدمت دوستان عزیزم

البته مطالبی که شما به آن اشاره کردید کاملا درست است. و مطلبی که می خواهم به آن اشاره کنم و جای بحث آن هم نیست، اینکه چه زیباست اگر سعی کنیم به جای کلمه فرش از قالی استفاده کنیم. زیرا که فرش یک کلمه عربی و قالی کاملا ایرانی ست. و قالی به نظر من زیباتره.
البته گفتم این مسئله به این بخش مربوط نمیشه ،  پس از دوستان گرامی خواهش مندم در این رابطه بحث نکنیم.

و اما نکاتی دیگر.

شاید هم بعضی هاشون تکراری باشند.

دستورالعمل نگهداری و شستشو

پاکیزه کردن

برای تمیز کردن قالی جاروی دستی توصیه می شود . از جاروی برقی با دور خیلی تند و همچنین از جارو با برس چرخ دنده ای استفاده نفرمائید

نورآفتاب

هرگز قالی را بطور مداوم در جهت نور آفتاب شدید قرار ندهید. جهت جلوگیری از نور شدید از پرده ضخیم یا کرکره استفاده نمائید

سایش

هر چند وقت یکبار قالی سر و ته شود که به یک اندازه پا خورده و در معرض سایش قرار گیرد . اگر مجبور هستید قسمتی از فرش را زیر درها قرار دهید ، درب را طوری تنظیم کنید که هنگام چرخش با فرش تماس نداشته باشد

حرکت فرش

قالی ها نیز بعضاً در روی موکتهای صاف یا سنگ و موزائیک و سرامیک کف اطاق بر اثر پاخوردن حرکت می کنند . برای جلوگیری از این مورد می توان از آسترهای اسفنج مانند یا شبکه های توری از جنس ( پی وی سی ) نرم استفاده نمود. این آسترها بایستی کوچکتر از ابعاد فرش باشند

تمیز کردن لکه ها

▪ لکه آدامس را با یخ سفت نمائید . با احتیاط با کمک یک کاردک آن را از سطح فرش جدا کنید

▪ لکه شمع را با یخ سفت نمائید . با احتیاط با کمک یک کاردک آن را از سطح فرش جدا کنید

▪ لکه جوهر معمولی ( دوات ) را با کمی ماست مخلوط نمائید و جمع کنید . این کار را چند نوبت انجام دهید تا کاملاً جوهر جذب ماست شود

▪ آب میوه ، چای ، شیر ، شکلات و قهوه را با آب نیمه گرم و صابون و یا شامپو تمیز نمائید

▪ مایعات شیرین ( شربت ، چای شیرین و ... ) پوسیدگی قالی را تسریع می کند. حتماً اثر این مایعات را سریعاً از قالی پاک نمائید

▪ برای زدودن اثرات روغنی و چربی و واکس از صابون و سرکه سفید و پاک کننده های خنثی استفاده نمایید

▪ اثرات خون و تخم مرغ با محلول نمک ، صابون و سرکه سفید با آب نیمه گرم پاک می شوند

▪ روغن ریخته شده را ابتدا با قاشق جمع کنید . یک تکه پارچه سفید بر روی محلول آلوده شده بگذارید و روی آن را با اطوی نیمه گرم اطو کنید، روغن موجود در جسم قالی جذب پارچه سفید خواهد شد

▪ جهت زدودن دوده، به ویژه بر روی موکت تیره رنگ، روی لکه نمک بپاشید. پس از ۵/۱ ساعت با جارو برقی آن را پاک کنید

شستشوی قالی

▪ توصیه می شود شستشوی قالی را به شرکتهای معتبر قالیشوئی بسپارید . قبل از شستشو گرد و خاک از قالی زدوده شود. از شامپوی مخصوص قالی استفاده کنید

خشک کردن قالی

▪ قالی را روی داربستهای مخصوص ، در نور ملایم آفتاب پهن کنید بطوریکه هوا در اطراف آن کاملاً جریان داشته باشد

▪ از آویزان کردن یا بر روی چمن پهن کردن یا استفاده از نور تند و سوزنده آفتاب جهت خشک کردن قالی خودداری نمائید

▪ استفاده از حرارت مستقیم وسایل حرارتی چون بخاری ، شومینه ، رادیاتور و ... جهت خشک کردن قالی ، به قالی صدمه می رساند

▪ جهت خشک کردن رطوبت قسمتی از قالی ،به کمک اسفنج ، حوله و یا پارچه پنبه ای ، آب را جمع آوری کرده و سپس قسمت مرطوب را در مقابل آفتاب ملایم و یا بوسیله حرارت ملایم سشوار دستی ، از پشت و روی قالی خشک نمائید
www.irmeta.com | www.payaonline.ir | www.modiranemali.ir | www.iranmeta.org/v1 | www.irmeta.net | www.daftartelefon.com | www.iranmeta.net |

• سرپرست آزمایشی
« پاسخ #5 : اكتبر 16, 2010, 14:44:41 »
0
سلام

ممنون از نکات دوست هنرمندم، و همینطور نکته ای که از قالی استفاده کنیم.

برای قسمت حرکت فرش یه پیشنهاد داشتم، میشه از ترمز فرش استفاده کرد.

« پاسخ #6 : اكتبر 16, 2010, 14:56:52 »
0
نقل قول
برای قسمت حرکت فرش یه پیشنهاد داشتم، میشه از ترمز فرش استفاده کرد.
؟

خواهش می کنم .ببخشید متوجه ترمز فرش، البته قالی نشدم.مزاح بود؟ ؟ ؟

• سرپرست آزمایشی
« پاسخ #7 : اكتبر 16, 2010, 15:01:53 »
+1
خیلی لاک غلط گیر بی نقصی هستی دوست من، تا الان نتونستم از دستت در برم و حسابی غلطام رو گرفتی. ;D

ترمز قالی( که البته تو بازار به اسم ترمز فرشه، منه بیچاره بی گناهم) یک نوار پهن تقریبا به اندازهی کاغذ A4 هست که چسب خیلی ملایمی داره و در 4 گوشه ی قالی می زنند تا به موکت، موزاییک و ... بچسبه و حرکت نکنه.

« پاسخ #8 : اكتبر 16, 2010, 15:08:18 »
0
سلام بچه ها خوبین ؟

فیلوسوفیا ممنون از مطالب خوبت ، فقط جون من بگو این خندانک ها رو از کجا آوردی ؟خیلی بامزه هستن  :-[
پشت دریاها شهریست که در آن پنجره ها رو به تجلی باز است.

« پاسخ #9 : اكتبر 16, 2010, 15:16:46 »
0
با سلام به هر دوی شما عزیزان و ممنونم و خواهش می کنم.

دلفان جون باشه حالا دیگه لاک غلط گیر هم شدیم

عیب نداره بازم مچ تو یکی رو می گیرم.

ولی به نکته خوبی اشاره کردی ممنونم.(همین ترمز فرش نه نه نه قالی)

نادی جون خندونک ها قابل شما رو نداره ، این شکلک ها رو از جاهای دیگه ذخیره کردم و موقع نیاز استفاده می کنم.

• سرپرست آزمایشی
« پاسخ #10 : اكتبر 16, 2010, 15:35:32 »
0
فیلسوفیا جون اگه می خوای از من غلط بگیری پس کارت در اومده، چون پر از غلطم، از بحث دور نشیم بفرما دیگه از فرش(قالی) چه خبر؟

« پاسخ #11 : اكتبر 16, 2010, 18:41:37 »
+1
خواهش می کنم خانومی شما خیلی هم گلی.

خب گفتی از قالی چه خبر !.هیچی خبرا تو راهه، که به سمعتون البته صفحه مانیتورتون می رسونم.

نکاتی برای نگهداری قالی هنری که بر روی آن راه می رویم:

*حتی المقدور در زمان جابجاکردن فرش آنرا رول کرده و سپس اقدام به جابجایی نمایید.

*روشهای لکه زدایی:

1. هر کدام از لکه ها را که قابل برداشتن است، بوسیلفه قاشق بردارید.
2. محلولی از سرکه سفید، شامپوی فرش و آب ولرم را تهیه کرده و در محل لکه بریزید.
3. پارچه سفید و تمیزی که به تینر یا الکل سفید آغشته شده است بر روی محل لکه قرار داده و مالش دهید.
4. محلولی از شامپوی فرش و آب ولرم تهیه نمایید.
5. پارچه سفید و تمیزی که آغشته به محلول شامپوی فرش و آب ولرم می باشد بر روی محل لکه قرار دهید.
6. محل لکه را طوری مالش دهید که مواد لکه زا بطور کامل در محلول حل شوند.
7. با یک پارچه سفید و خشک محل لکه را بطور کامل مالش دهید تا اثرات لکه و آب حاوی آن بخوبی پاک شده و جمع گردد

*دستورالعمل لکه زدایی:

با توجه به اینکه لکه های مختلف نیازمند روشهای مختلفی جهت تمیز کردن می باشد. لذا شناخت نوع و منشا آنها از اهمیت خاصی برخوردار است. بنابراین در ذیل لیستی از لکه های معمول و عمومی و نحوه بر طرف آنها بیان می گردد.
(برای مثال: برای پاک کردن لکه های چای ابتدا روش 4 را اعمال نمایید بعد از آن روش 5 سپس روش 6 و 7 را انجام دهید)

چای: 4 - 5 – 6 – 7
نسکافه و قهوه: 4 – 5 – 6 – 7
نوشابه: 4 – 5 – 6 – 7
آبمیوه: 4 – 5 – 6 – 7
شیر: 4 – 5 – 6 – 7
شکلات: 4 – 5 – 6 – 7
سس: 4 – 5 – 6 – 7
کره: 1 – 4 – 5 – 6 – 7
روغن: 1 – 4 – 5 – 6 – 7
گریس: 1 – 3 - 4 – 5 – 6 – 7
واکس: 1 – 3 - 4 – 5 – 6 – 7
رنگ: 1 – 3 - 4 – 5 – 6 – 7
ادرار: 2 – 5 – 6 – 7
استفراغ: 2 – 5 – 6 – 7
خون: 4 – 5 – 6 – 7
(برای پاک کردن لکه خون بایستی جهت تهیه محلول پاک کننده از آب سرد استفاده کرد)
آدامس: 4 – 5 – 6 – 7

چنانچه اثر لکه ها بر سطح فرش باقی بماند به مرور زمان شستشوی آنها مشکل تر گردیده و در نهایت سبب تاریک و مات شدن سطح فرش می گردند.

« پاسخ #12 : اكتبر 16, 2010, 18:54:49 »
+1
*ریشه‌های قالی را به وسیله چسب‌های پهن بی رنگ (چسب کارتن) یا شیشه‌مات‌کن‌های بی‌رنگ بپوشانید تا همیشه سفید و تمیز بمانند.

* اگر قسمتی از قالی شما به هر دلیل دچار پارگی شد، بلافاصله نسبت به رفو کردن آن اقدام کنید تا پارگی بیشتر نشود.

* سعی کنیدقالی هایی کاملا هم‌اندازه با ابعاد اتاق‌ها بخرید تا مجبور نشوید بخشی از فرش را تا کنید، این کار آسیب جدی به فرش وارد می‌کند.

* اگر قالی ها را در خانه می‌شویید، پس از استفاده از پودرهای شستشو از پاک شدن همه ذرات پودر مطمئن شوید.

* اگر در بافت قالی شما از ابریشم مصنوعی استفاده شده است، هرچند وقت یک‌بار با کشیدن پارچه‌ای نخی یا کتانی بر روی فرش، براقیت بافت ابریشمین را افزایش دهید.

*در تمام قسمتهای ورودي يك پادري (حصير) قرار دهيد: پادري در قسمت ورودي ها بايد استفاده شود تا آلودگي را جذب كند . آنها از كثيفي بيش از حد ،شن ، ريگ و ديگر چيزها و ورود آنها به خانه جلوگيري مي كنند .و همين پادري نيز بايد بطورمنظم تميز شوند تا خودشان منبع چرك و آلودگي نشوند.

*از زير فرشيهاي مناسب استفاده كنيد : شما بايد از يك لايه مناسب در زير قالي ها استفاده كنيد مخصوصا در پله ها . يك زير فرشی خوب نه تنها يك خاصيت ارتجاعي و راحتي را در زير پا ايجاد مي كند بلكه مي تواند عمرقالی را افزايش دهد. زيرا براي بعضي از قالي ها يك چنين چيزهايي به عنوان ضمانت محسوب مي شود و به همين منظور به همراه قالي عرضه مي شوند قبل از خريد از همراه بودن آنها با قالی تان مطمئن شويد.

*گاهگاهي اجسام سنگين را از روي قالی  جابجا كنيد : گاهگاهي اجسام سنگين قرار گرفته بر روي قالي ها را جابجا كنيد تا از له شدن پرزها جلوگيري شود شما همچنين بهتر است كه از لايه هاي محافظتي در زير پايه ميزها استفاده كنيد ،همچنين در زير صندليها و ديگر لوازم تا سنگيني اجسام را تقسيم كند . از قرار دادن صندليها و لوازمي كه در زير آنها چرخ دارد (چرخ دار)بودن استفاده از لايه هاي محافظتي بر روي فرش خوداري كنيد مخصوصا براي قالي مي تواند باعث خرابي و خسارت شود .

*هنگام جابجايي ولوازم و اثاثيه مراقب قالي باشيد: هنگام جابجايي لوازم چرخ دار مثل (پيانو ،بوفه، ...)از بوجود آمدن خرابي و صدمه زدن به قالي يك مانع محافظتي، مقوا و ....... بين چرخ و قالي جلوگيي كنيد .

*تميز كردن قاليچه ها ي موضعي : اگر بر روي قالي خود در بعضي قسمتها از قاليچه استفاده كرده ايدمطمئن باشيد كه مرتبا آنها را تميز مي كنيد. از پرزهاي زيرو پايين قالي بخوبي مراقبت كنيد آنهارا تميزو بازسازي كنيد. همچنين قبل از استفاده از قاليچه ها از ثابت بودن رنگ آنها مطمئن شويدچرا كه بعضي از آنها ممكن است رنگ پس بدهند . بعد از تميز كردن  قالي قبل از قرار دادن دو باره قاليچه بر روي آن اجازه دهيد كاملا خشك شوند.

*از طول مدت برخورد مستقيم آفتاب كم كنيد: با استفاده از پرده كركره ، چادرهاي سايباني و..... از تماس مستقيم آفتاب با قالي به مدت طولاني جلوگيري كنيد.

و این نکات ادامه دارد....

• سرپرست آزمایشی
« پاسخ #13 : اكتبر 17, 2010, 12:04:17 »
0
یه سوال، ما یه قالی خیلی زیبا داشتیم که یه قسمتش سوخته، در حدی که کاملا سوراخ شده و اطراف اون سوختگی هم سیاه شده، آیا راه حلی براش دارید؟

« پاسخ #14 : اكتبر 17, 2010, 13:40:50 »
0
فکر کنم باید اون رو به تعمیر فرش(نه نه نه قالی)(روفوگر) بدید .تا بتونند اون رو روفو کنند. البته که من قالیباف نیستم. فقط همین رو بلدم.

موضوعاتی که ممکن است عنوان یا محتوای آن با این موضوع در یکی از تالارهای متا مرتبط باشد

موضوع / نویسنده پاسخ ها آخرين ارسال
0 پاسخ ها
218 مشاهده
آخرين ارسال نوامبر 22, 2010, 13:20:54
توسط اکبرزاده
9 پاسخ ها
1178 مشاهده
آخرين ارسال ژوئیه 19, 2011, 17:30:36
توسط A.Ehsani
8 پاسخ ها
493 مشاهده
آخرين ارسال ژانویه 31, 2012, 13:51:08