***براساس اطلاعات اتحادیه مجازی متا شما عضو هیچ یک از گروههای سازمانی متا نیستید *** لطفا در صورت تمایل برای مشارکت و استفاده بهتر از امکانات متا ، فرم عضویت را پرنمایید*** برای این کار برروی همین نوار یا کلمه عضویت کلیک نمایید ...***

بخشهاي فعال

آخرين ارسالهاي هر بخش در همان بخش وجود دارد براي سهولت دسترسي به آخرين مباحث مورد علاقه ، از آخرين ارسالهاي همان بخش استفاده نماييد

بخش آزاد اعتياد حسابداري عمران فلسفه کامپيوتر مديريت خانواده روانشناسي زبان خارجه آمار بورس
بخش آزاد اعتياد حسابداري عمران فلسفه کامپيوتر مديريت خانواده روانشناسي زبان خارجه آمار بورس

نویسنده موضوع: مقایسه روش میانگین با fifo در حسابداری صنعتی  (دفعات بازدید: 1610 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال دیدن موضوع.

• سرپرست آزمایشی
  • تعداد ارسال: 1.847
  • ایجاد موضوع : 365
  • رای برای مدیریت : 21
  • يکي باش براي يک نفر،نه تصويري مبهم در خاطر صد نفر.
  • توان محتوا سازی: +456
  • تخصص: حسابداری
  • سمت: حسابدار
▪ روش های تهیه گزارش هزینه تولید:

1) روش میانگین:
در این روش بهای تمام شده موجودی کالای در جریان ساخت ابتدای دوره به هزینه های دوره اضافه می گردد و بر روی محصولات ساخته شده سرشکن خواهد شد.

2) روش اولین صادره از اولین وارده (fifo):
در این روش بهای تمام شده موجودی کالای در جریان ساخت ابتدای دوره و هزینه های اضافه شده برای تکمیل آنها به طور جداگانه نشان داده می شود.

▪ مقایسه :
استفاده از روش میانگین و fifo هر دو دارای مزیت های مشخصی بوده و به نظر نمی رسد که هر کدام از این روش ها نسبت به دیگری دقیق تر و یا دارای مزیت های چشمگیری باشند. به طور کلی انتخاب هر یک از روش ها بستگی به تصمیم مدیریت واحد تجاری و شرایط موجود و حاکم مزبور را دارد اما اختلاف اساسی بین این دو روش در حقیقت مربوط به کالای در جریان ساخت اول دوره در دوایر مختلف می باشد.

در روش میانگین هزینه های کالای در جریان ساخت اول دوره به هزینه های مواد، دستمزد و سربار کارخانه طی دروه اضافه شده و سپس بهای تمام شده یک واحد کالای ساخته شده از تقسیم جمع هزینه های مزبور به معادل آحاد تکمیل شده حاصل می گردد. ولی در روش fifo بهای تمام شده کالای در جریان ساخت اول دوره به صورت یک رقم جداگانه و مجزا از سایر هزینه ها واقع شده در آن دوره نشان داده می شود و هزینه ها جهت تکمیل آن صورت می گیرد که جمع آنها بیانگر بهای تمام شده قسمتی از واحدهای انتقالی به دایره بعد می باشد.

ضمناً یکی از مشکلات موجود در روش fifo این است که اگر بخواهیم چندین بهای تمام شده متفاوت را همزمان و به طور جداگانه مورد استفاده قرار دهیم لازم است جزییات بسیاری در گزارش هزینه تولید درج نماییم که این امر ممکن است روش fifo را یک روش پیچیده و نادرست قلمداد نمایید.

حمید رضا خداپرست

گنجه برای پنهان کردن :
منبع:سایت عادل طالبی
هواداران کویش را چو جان خویشتن دارم

گروه حرفه ای مدیران مالی

• گروه مدیریت
  • تعداد ارسال: 4.089
  • ایجاد موضوع : 644
  • رای برای مدیریت : 81
  • متحد ایران متا
  • توان محتوا سازی: +1054
  • سمت: مدیرمالی
سلام

دو سوال از دوستان دارم:

1- در چه شرایطی روش میانگین با فایفو یک نتیجه را میدهد؟

2-روش میانگین موزن با متحرک چه فرقی دارد؟
با کارهات خدارو دلخورنکن

• سرپرست آزمایشی
در مورد سوال اولتون(که تا بحال بهش فکر نکرده بودم و تشکر می کنم از این ریز بینی و دقتتون) فکر می کنم در صورتی باشه که کالا نوسان قیمت نداشته باشه.

سوال دومتون رو هم سوال خودم هم بود و می خواستم بدونم روش میانگین با میانگین موزون چه تفاوتی داره؟

• گروه مدیریت
  • متحد ایران متا
تشکر خانم دلفان

خوب یک نکته خیلی خوب رو اشاره داشتید و یک مورد دیگر هم هست و آن زمانی که ما موجودی اول و پایان نداشته باشیم روشها یک جواب میدهند. در مورد تفاوت میانگین موزون و متحرک هم تاثیر آن بر گزارشات میان دوره ای و ارزش موجودی پایان دوره است.
در روش متحرک با هر وارده نرخ تغییر میکند و صادره های بعدی با همین نرخ خارج میشود ولی موزون آخر سال کل خرید و موجودی جمع تقسیم بر مبلغ میشود یک نرخ واحد به تمام صادره ها تسریع پیدا میکند.
با کارهات خدارو دلخورنکن

• سرپرست آزمایشی
با تشکر از شما استاد بزرگوار

لطف می کنید با مثال یا هر طور که تشخیص میدید بیشتر در مورد میانگین موزون و متحرک توضیح بدید؟

میانگین با میانگین متحرک یکیه؟ چون در درسهامون ما 2 نوع میانگین داشتیم، 1-میانگین موزون و 2-میانگین.

• گروه مدیریت
  • متحد ایران متا
سلام

متحرک                               
            شرح              وارده                    صادره                           مانده
                        مقدار    فی    مبلغ     مقدار   فی   مبلغ       مقدار     فی         مبلغ
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
م اول                  50      40   2000                                    50       40          2000
صادره                                               10   40   400           40       40          1600
وارده                  200     55  11000                                   240     52.5       12600
صادره                                            120  52.5  6300          120     52.5       6300

قیمت تمام شده صادره 130 واحد  به مبلغ 6700ریال

در میانگین موزون :

(مبلغ موجودی + کل مبلغ خرید)/مقدار موجودی + کل مقدار خرید   = نرخ

13000/250=52 فی میانگین

فی میانگین * میزان صادره = مبلغ صادره

52*130=6760ریال

اختلاف روش:

6700-6760=760ریال اختلاف روش متحرک با موزون

با کارهات خدارو دلخورنکن

• سرپرست آزمایشی
با تشکر از توضیحات کاملتون.

ببخشید من باز هم سوال دارم؛ در بعضی از نرم افزار ها از روش میانگین و میانگین موزون صحبت شده، آیا میانگین همون میانگین متحرک هست؟

• گروه مدیریت
  • متحد ایران متا
سلام

متاسفانه سازندگان نرم افزار شناخت ندارند و در نرم افزار مطمئنا" میانگین متحرک است مگر طوری تعریف شود که در پایان دوره تعدیل توسط برنامه انجام شود.
با کارهات خدارو دلخورنکن

• سرپرست آزمایشی
واقعا از توجه شما متشکرم.

• گروه مدیریت
  • متحد ایران متا
من هم از توجه شما و شرکت در مباحث تشکر میکنم .موفق باشید.
با کارهات خدارو دلخورنکن

موضوعاتی که ممکن است عنوان یا محتوای آن با این موضوع در یکی از تالارهای متا مرتبط باشد

موضوع / نویسنده پاسخ ها آخرين ارسال
4 پاسخ ها
607 مشاهده
آخرين ارسال ژانویه 27, 2012, 12:04:53
توسط آنوشا
1 پاسخ ها
894 مشاهده
آخرين ارسال ژوئیه 29, 2010, 20:46:22
توسط امیر شهباززاده
5 پاسخ ها
1286 مشاهده
آخرين ارسال ژانویه 28, 2012, 14:00:24