• linkedin
خوش آمدید , مهمان - ورود اینجا ثبت نام اینجا . فعال سازی حساب کاربری

Google


normal_post - آشنایی کامل با usb  - متا نویسنده موضوع: آشنایی کامل با usb  (دفعات بازدید: 2271 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین امیر شهباززاده

xx - آشنایی کامل با usb  - متا
آشنایی کامل با usb
« : ۱۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۲۳:۰۲:۰۵ »
                                             

برنامه نويسي پورت Usb
USB، پورت داغ : هميشه در کنار سيستم هاي رايانه اي انواع دستگاه ها و ابزارهاي جانبي به چشم مي خورد . يکي از مسائلي که کاربران هميشه با آن روبرو هستند چگونگي اتصال اين دستگاه ها به سيستم مي باشد . سرعت پائين و هزينه هاي بالا از ديگر مشکلات اين اتصالات به حساب مي آمدند . اين اتصالات تا قبل از پيدايش و به کار گيري پورت هاي USB در چند دسته خلاصه مي شدند :

1- استفاده از انواع کارت ها : اين کارت ها بر روي شکاف هاي موجود در مادربرد نصب مي شد . برخي از اين ابزار ها مانند دستگاه هاي SCSI براي ايجاد سرعت بالا در تبادل اطلاعات از طراحي خاصي استفاده کرده و همراه با کارت هاي ويژه خود ارائه مي شدند .
2- استفاده از پورت هاي موازي (Parallel) : اين پورت ها اکنون نيز به طور عمده جهت اتصال چاپگر و ديگر ابزار ها استفاده مي شوند .
3- پورت هاي سري (Serial) : اين پورت نيز مشابه پورت هاي موازي براي تبادل اطلاعات در نظر گرفته شده و روي انواع مادربرد موجود مي باشد .
USB (Universal Serial Bus) :
هدف از ساختن اين پورت ، افزايش سرعت انتقال اطلاعات و امکان اتصال تعداد زيادي از دستگاه ها در کنار هم بود و در آخر نيز امکان به کارگيري و آماده سازي دستگاه بدون راه اندازي به اين مجموعه اضافه شد . با به ثمر رسيدن اين انديشه ها پورتي با امتيازات فراوان پديد آمد که مهمترين آنها سرعت انتقال اطلاعات 12 Mbps براي نسخه USB 1 و در حدود 480 Mbps براي نسخه USB 2 آن بود که اين مقدار بسيار پرسرعت تر از روش هاي قبلي بود . علاوه بر آن امکان استفاده از ١٢٧ دستگاه در کنار هم با استفاده از اين پورت پديد آمد .

اين تبادل اطلاعات از نوعي سيستم خاص استفاده مي کند . بدين ترتيب که اطلاعات مورد نياز درون بسته هاي (Packet ) قرار گرفته و اين بسته ها توسط کنترلر USB آدرس دهي دقيق مي شوند . استفاده از اين نوع آدرس دهي کمک مي کند با چنين حجم بالائي از اطلاعات امکان بوجود آمدن خطا به صفر برسد .
امروزه در کنار پورت هاي موجود بر روي مادربرد ها چند عدد از اين پورت نيز وجود دارد که امکان اتصال انواع دستگاه ها را فراهم مي کند . گاهي اوقات در صورت وجود نداشتن اين پورت با استفاده از کارت هايPCI نيز مي توان USB را به رايانه خود اضافه کرد . اين سري از کارت ها با قيمت ارزان در دسترس همه قرار گرفته است .

در هنگام اولين اتصال دستگاه ها سيستم عامل با نصب راه انداز ، کنترلر مخصوص آن را به کار انداخته و در مرحله دوم دستگاه مربوطه شناسايي شده و نصب مي گردد . اين راه اندازي سريع و بدون نياز به راه اندازي مجدد در کنار پيکربندي آسان ، پورت USB را به يکي از محبوب ترين درگاه هاي رايانه تبديل کرده است . با نصب و به کارگيري USB Hub مي توانيم روي هر کدام از اين پورت ها چندين دستگاه نصب کنيم .

از آنجا که کانال هاي تغذيه برق اين پورت در هنگام راه اندازي سيستم هميشه باز در نظر گرفته مي شود ، اين پورت مي تواند برق لازم جهت تغذيه کيبورد ، ماوس و دوربين هاي ديجيتالي را فراهم کند .

سرعت بالاي اين پورت باعث شده که حتي هارد هاي پر سرعت نيز در مدل هاي USB عرضه شوند . فاصله استاندارد دستگاه ها بدليل مقاومت موجود درون کابل USB ، پنج متر مي باشد که با استفاده از Hub اين فاصله به سي متر افزايش پيدا مي کند .


اين پورت که امروزه در انواع دستگاه ها نظير چاپگر ، مودم و دوربين هاي ديجيتالي به چشم مي خورد از نوعي طراحي معروف به Hot Plugging يا Hot Spawning استفاده مي کند که باعث شده آنرا پورت داغ بنامند . البته سيستم عامل هاي قديمي در بکار گيري اين پورت با مشکل روبرو مي باشند .
اين پورت مناسب براي اتصال انواع ابزار ها جهت برقراري ارتباط با تلفن هاي همراه مي باشد . ليستي کامل از اين ابزار ها در اين آدرس واقع شده است .



بیشتر بدانیم:
هر کامپیوتری که شما امروزه برای خانه یا محل کار خود می خرید ، دارای یک یا چند رابط USB می باشد که در پشت آن است. این رابطهای USB این اجازه را به شما می دهند که هر گونه وسیله ای اعم از Mouse یا Printer را به راحتی و آسانی به کامپیوتر خود وصل کنید.
سیستم عامل (OS) نیز USB را پشتیبانی می کند ، بنابراین نصب راه انداز سخت افزار (Driver) نیز سریع و راحت می باشد. در مقایسه با سایر روشهای اتصال سخت افزارها به کامپیوتر مثل Parallel Port و Serial Port و یا کارتهای مخصوصی که در Case کامپیوتر خود نصب می کنید ، سخت افزارهای دارای USB به طور باورنکردنی ساده هستند.
هر فردی که حداقل دو تا سه سال با کامپیوتر آشنایی داشته باشد مشکلی را که USB سعی در حل آن دارد را می داند. در گذشته اتصال وسایل به کامپیوترها یک دردسر واقعی بود.
Printer ها به وسیله Parallel Port مخصوص پرینتر به کامپیوتر وصل می شوند که در بیشتر کامپیوتر ها بیشتر از یک درگاه نبود. وسایل دیگری مثل ZIP Drive که در اتصال با کامپیوتر احتیاج به سرعت بالا دارند نیز از درگاه موازی استفاده می کردند که اغلب با موفقیت نسبی و سرعت کم همراه بودند. ولی مودم ها از درگاه سری استفاده می کردند و همچنین برخی از چاپگرها و چیزهای مثل Palm Pilots و دوربینهای دیجیتالی. اغلب کامپیوتر ها حداکثر دو درگاه سری دارند و در اغلب موارد بسیار کند می باشند.
سخت افزارهای دیگری که نیاز به اتصال با سرعت بیشتری داشتند ، با کارتهای خودشان ارائه می شدند که این کارتها می بایست در شیار کارت در داخل Case کامپیوتر قرار می گرفتند. متاسفانه تعداد این شیار های کارت محدود می باشد و شما احتیاج به یک متخصص برای نصب نرم افزار برخی از این کارتها خواهید داشت. هدف USB پایان دادن به این دردسرها می باشد.
USB یک راه استاندارد شده و راحت را برای اتصال تا 127 سخت افزار مختلف به یک کامپیوتر ، در اختیار شما قرار می دهد. هر سخت افزار می تواند حداکثر تا 6 مگابایت در ثانیه از پهنای باند استفاده کند ، که برای تعداد بسیاری از سخت افزارهای جانبی که اغلب مردم می خواهند به کامپیوتر خود متصل کنند به اندازه کافی سریع است. امروزه تقریبا تمام سخت افزارهایی که ساخته می شوند ، USB را دارا می باشند. نمونه لیستی از واحدهای USB که شما می توانید بخرید به شرح زیر است :

Printers
Scanners
Mice
Joysticks
Flight yokes
Digital cameras
Webcams
Scientific data acquisition devices
Modems
Speakers
Telephones
Video phones
Storage devices such as Zip drives
Network connections

اتصال یک سخت افزار USB به کامپیوتر بسیار آسان است. درگاه USB را در پشت کامپیوتر پیدا کنید و اتصال دهنده USB را به آن متصل کنید. چنانچه دستگاه شما جدید باشد ، سیستم عامل آن را به طور خودکار شناسایی کرده و دیسک راه انداز را می خواهد. چنانچه دستگاه نصب شده باشد ، کامپیوتر USB را فعال ساخته و شروع بع ارتباط می کند. (USB می تواند در هر زمان به کامپیوتر وصل و یا از آن جدا شود). اغلب سخت افزارهای USB با کابل مخصوص خود ارائه می شوند و کابل یک فیش A دارد. در غیر اینصورت فیش آن به صورت B می باشد.
اتصال A به صورت UpStream به سمت کامپیوتر عمل می کند ، در حالی که اتصال B در جهت DownStream عمل کرده و به واحدهای مجزا متصل می شود. با استفاده از اتصال دهنده های مختلف در حالت Upstream و DownStream اختلال غیر ممکن است. اگر شما یک کابل اتصال دهنده B را به یک سخت افزار متصل کنید می دانید که کار خواهد کرد. به طور مشابه شما می توانید هر اتصال دهنده A را به هر سوکت A متصل کنید .
USB استاندارد تا 127 دستگاه را پشتیبانی می کند و USB HUB ها نیز یکی از شاخه های این استاندارد هستند. یک هاب معمولا دارای 4 پورت می باشد ولی ممکن است بیشتر باشد. شما هاب مورد نظر را به کامپیوتر خود وصل کنید و بقیه دستگاهها یا حتی هاب دیگری را به این هاب وصل می کنید. با زنجیری شدن این HUB ها به یکدیگر ، شما می توانید ده ها در گاه USB قابل دسترس با یک کامپیوتر داشته باشید.
HUB ها می توانند روشن و یا خاموش شوند. چنانکه جلوتر خواهید دید USB استاندارد به دستگاهها این اجازه را می دهد تا برق خود را از USB Connection بگیرند. مشخص است که یک دستگاه پر مصرف مثل یک پرینتر و یا یک اسکنر خودشان برق مورد احتیاجشان را تامین می کنند اما دستگاههای کم ولتاژ مثل Mouseها یا دوربینهای Digitalی به منظور ساده تر شدن ، برقشان را از BUS دریافت می کنند. برق (تا 500 میلی آمپر در 5 ولت) از کامپیوتر می آید. اگر شما تعداد زیادی از دستگاههای Self Powered مثل پرینتر و اسکنر داشته باشید ، در آن صورت Hub شما احتیاجی به برق نخواهد داشت. هیچ کدام از این دستگاهها که به Hub متصل شده اند احتیاج به برق اضافه ندارند بلکه کامپیوتر آن را تامین می کند.
اگر چنانچه تعداد زیادی دستگاههای بودن منبع تغذیه مثل Mouse و دوربینها را داشته باشید ، احتمالا به یک هاب با منبع تغذیه احتیاج پیدا خواهید کرد. هاب Transformer مخصوص خود را دارد که برق لازم برای bus را تامین می کند. بنابراین دستگاهها بار زیادی به منبع تغذیه کامپیوتر شما وارد نمی کنند.

انواع پورت های به روز:
-1CH Products Multi Function Panel for Flight Sim
-2 I-O Data USB-only External RAID1
-3 TRENDnet High Power Wi-Fi USB Adapter
-4Tiny Pocket Photo Album Seems Pointle
-5Ecosol Powerstick...So That's What it is
-6Egg Shaped MP3 Light Changing Whatchamacallit
-7 Logitech Z10 Interactive Speaker System
-8Striker II USB Laser Guided Missile...Seriously
-9 Metal Keyboard w/ Missle Command Trackball
-10USB Crystal Flowers
-11 Virtually Indestructible Mouse is a Softy
-12Rugged Portable HDD from I-O Data
-13 2.4kg USB Hub, in 'Gold Bar' Style
-14Buffalo's USB Adapter is Cool Enough Without


Linkback: https://irmeta.com/meta/b622/t318/


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
آشنایی با IP-TV

نویسنده اکبرزاده

0 پاسخ ها
897 مشاهده
آخرين ارسال ۲ آذر ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۳:۰۲
توسط اکبرزاده
xx
آشنایی با جی پی اس و نحوه کار با آن

نویسنده اکبرزاده

0 پاسخ ها
1891 مشاهده
آخرين ارسال ۲ آذر ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۶:۴۹
توسط اکبرزاده
xx
آشنایی با پادکست

نویسنده اکبرزاده

0 پاسخ ها
856 مشاهده
آخرين ارسال ۲ آذر ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۵:۰۱
توسط اکبرزاده
xx
پاسخ : آشنایی با میکروکنترلر

نویسنده امیر شهباززاده

4 پاسخ ها
3868 مشاهده
آخرين ارسال ۱۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۲۳:۳۴:۲۵
توسط امیر شهباززاده
xx
آشنایی با Bluetooth و کارکرد آن

نویسنده اکبرزاده

0 پاسخ ها
843 مشاهده
آخرين ارسال ۲ آذر ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۲:۱۹
توسط اکبرزاده
xx
آشنایی با سازمان مدیالب آسیا

نویسنده اکبرزاده

0 پاسخ ها
898 مشاهده
آخرين ارسال ۲ آذر ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۷:۳۴
توسط اکبرزاده
 

anything