• linkedin
خوش آمدید , مهمان - ورود اینجا ثبت نام اینجا . فعال سازی حساب کاربری

Google


normal_post - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا نویسنده موضوع: مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  (دفعات بازدید: 1988 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین امیر شهباززاده

اشاره :
براي اولين تجربه مقايسه عملي محصولات سخت‌افزاري، سراغ اين قطعه حساس و در عين حال پرطرفدار رفتيم تا با بررسي دقيق دوازده مدل از حافظه‌هاي DDR2 800 (البته به جزء دو مدل) بازار ايران اطلاعات فني مناسبي را در مورد قابليت‌ها و مزاياي اين محصولات در اختيار شما قرار دهيم. پس اگر دلتان براي خواندن يك مقاله مقايسه وطني لك زده است، با ما همراه باشيد.
a62_CompairRam05_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا

بررسي اجمالي حافظه‌ها
● Corsair Dominator
a62_CompairRamPic01_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا

حافظه‌هاي سري Dominator معروف‌ترين محصولات شركت Corsair است كه از سيستم خنك‌كنندگي DHX يا Dual-path Heat Xchange براي هدايت گرماي چيپ‌ست‌هاي حافظه بهره مي‌برد.

حافظه ‌CM2X1024-6400C4D كه به صورت دو ماژول يك گيگابايتي در اختيار ما قرار گرفت، از زمان تأخير 12-4-4-4 و قابليت EPP يا Enhanced Performance Profiles براي اوركلاكينگ راحت در مادربورد‌هاي مبتني بر چيپ‌ست‌هاي پيشرفته Nvidia، پشتيباني‌مي‌كند.

اين نوع حافظه مجهز به خنك‌كننده‌هاي آلومينيومي است و در محدوده ولتاژ 2 تا 2.4 ولت فعاليت ‌مي‌كند. البته تا يادم نرفته بگويم كه اين حافظه براي مادربورد‌هاي سري ROG يا Republic for Gamer شركت ASUS بهينه شده است.
● GSkill F2-6400CL4D-1GBPK
a62_CompairRamPic02_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
اگر طرفدار اوركلاكينگ باشيد و روزي چند ساعت از وقت خود را در تالار‌هاي گفتگوي سايت‌هاي معروف سخت‌افزاري بگذرانيد، به طور حتم حافظه‌هاي شركت معروف Gskill را مي‌شناسيد.

اين شركت حافظه‌هاي DDR2 خود را در ده رده مختلف عرضه مي‌كند كه معروف‌ترين سري آن (كه خوشبختانه در بازار ايران هم عرضه ‌مي‌شود) مدل HK است.

البته به علت محدوديت‌هاي ترخيص كالا، ما در زمان رقابت تنها به مدل استاندارد F2-6400CL4D-1GBPK دسترسي داشتيم. اين حافظه مجهز به مدار چاپي شش‌لايه است و از زمان تأخير 12-4-4-4 پشتيباني‌ مي‌كند. بنا به اطلاعات ارايه شده توسط سايت رسمي GSkill، اين محصول در محدوده ولتاژ 1.8 تا 2 ولت فعاليت مي‌كند و داراي يك خنك‌كننده آلومينيومي با رنگ آبي روشن است.

● OCZ Flex XLC
a62_CompairRamPic03_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا

زماني كه براي اولين بار حافظه Flex XLC را به دست مي‌گيريد، ته دلتان خالي مي‌شود. چون شركت OCZ در اين محصول از يك خنك‌كننده آلومينيومي سنگين با امكان ارتباط به خنك‌كننده‌هاي آبي استفاده كرده تا حسابي همه را در جاي خودشان ميخكوب كند.

حافظه DDR2 800 اين مدل در دو زمان تأخير 3 و 4 عرضه مي‌شود كه در اين رقابت حافظه مورد آزمايش از زمان تأخير 15-4-4-3 پشتيباني مي‌كند.

حافظه OCZ2FX800C32GK در ولتاژ 2.1 فعاليت مي‌كند. اما به علت وجود قابليت EVP يا Enhanced voltage Protection امكان افزايش ولتاژ تا 2.4 ولت بدون بروز مشكل به كاربر داده شده است. اين حافظه همانند Corsair Dominator از قابليت EPP پشتيباني مي‌كند. پس اگر مادربوردي با چيپ‌ست nForce680 داشته باشيد، به راحتي مي‌توانيد از اين قابليت بهره‌مند شويد.

● OCZ Reaper HPC
a62_CompairRamPic04_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا

دومين عضو قدرتمند شركت OCZ كه در اين رقابت حضور داشت، حافظه Reaper HPC است. اين محصول توسط سيستم خنك‌كننده لوله‌ مسي، گرماي حاصل از فعاليت چيپ‌ست‌هاي حافظه را به خنك‌كننده آلومينيومي كه در سطح فوقاني حافظه قرار دارد، انتقال مي‌دهد تا باعث كاهش هرچه بيشتر دماي حافظه و ماندگاري آن در شرايط سخت شود.

حافظه‌اي كه از اين سري در تست ما شركت داشت داراي زمان تأخير 12-4-4-4 بود و در ولتاژ 2.1 ولت فعاليت مي‌كرد. اين محصول مانند Flex XLC مجهز به قابليت EPP است و از فناوري EVP تا محدوده 2.2 ولت پشتيباني مي‌كند.

● OCZ Platinum
a62_CompairRamPic05_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا

حافظه سري ‌Platinum يكي ديگر از محصولات شركت OCZ بود كه در اين رقابت نفس‌گير شركت كرد. اين نوع حافظه مجهز به خنك‌كننده‌هاي Platinum Mirrored XTC است كه اين ويژگي باعث هدايت بهتر گرماي توليدي توسط چيپ‌ست‌ها مي‌شود.

تا يادم نرفته بگويم اين حافظه از قابليت EVP پشتيباني مي‌كند. پس مي‌توانيد ولتاژ آن را به راحتي تا 2.2 ولت افزايش دهيد. (ما كه بيشتر از اين هم افزايش داديم، خم به ابرو نياورد!)
OCZ2P8001GK داراي زمان تأخير 15-4-5-4 و در ولتاژ 2.1 ولت فعاليت مي‌كند. اين محصول مجهز به فناوري Enhanced Latency براي مديريت هوشمندانه تأخير حافظه است كه فقط در اين مدل تعبيه شده است! البته در عوض ديگر خبري از قابليت EPP در اين حافظه نيست.
● OCZ Gold GX
a62_CompairRamPic06_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
گفتيم حسابي رقابت را داغ كنيم. به همين دليل چهارمين محصول شركت OCZ را كه دو ماژول يك گيگابايتي حافظه Gold GX است (البته اين يكي براي خودمان بود) را هم وارد رقابت كرديم.

حافظه Gold همانند Platinum از خنك‌كننده‌ لانه ‌زنبوري XTC بهره مي‌برد. البته با اين تفاوت كه خنك‌كننده اين محصول به رنگ طلايي است. OCZ2G8002GK در ولتاژ2.1 ولت فعاليت مي‌كند و زمان تأخير آن 12-5-5-5 است.

اين محصول مجهز به قابليت EVP است. اما مقدار دقيق ولتاژ قابل مديريت توسط اين قابليت در سايت رسمي هم اعلام نشده است. با اين وجود در تست‌هايي كه انجام داديم GX Gold توانست بدون مشكل در ولتاژ 2.2 ولت فعاليت كند.

● Mushkin Tuner XP2

a62_CompairRamPic07_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
شايد محبوبيت نام حافظه ماشكين در بازار به اندازه ديگر مارك‌هاي تجاري نباشد. اما از نظر كيفيت محصولات اين شركت در رده بالايي قرار دارند.

مدل TXP2 اين شركت بعد از سري Redline به‌عنوان حرفه‌اي‌ترين حافظه‌ شركت ماشكين شناخته مي‌شوند كه از قابليت‌هاي مناسبي برخوردار است (به‌علت آن كه سري Redline فقط به صورت ماژول‌هاي DDR2 1000 عرضه مي‌شود، در اين رقابت از آن استفاده نكرديم).

اين حافظه مجهز به يك خنك‌كننده فلزي مشكي رنگ است و در محدوده ولتاژ 1.8 تا 2.1 ولت به خوبي فعاليت مي‌كند. به گفته سايت رسمي اين شركت، حافظه Tuner XP2 از EPIC يا Enhanced Performance IC اختصاصي بهره مي‌برد كه اين مسئله باعث افزايش كارايي آن در هنگام اوركلاكينگ مي‌شود.

حافظه‌ انتخابي ما در اين رقابت داراي زمان تأخير 10-3-4-4 بود. با اين وجود در صورت فعال بودن قابليت EPP مي‌توانست در فركانس 333 مگاهرتز، زمان تأخير 10-3-3-3 و ولتاژ كاري 2.2‌ولت هم فعاليت كند.
● Mushkin Tuner HP2

a62_CompairRamPic08_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
حافظه THP2 را مي‌توان مدل تعديل شده TXP2 دانست كه براي كاربران Mainstream ارايه شده است.

اين حافظه داراي يك خنك‌كننده فلزي آبي رنگ است و در زمان تأخير‌هاي متفاوتي به بازار عرضه مي‌شود. حافظه مورد آزمايش ما از اين سري در زمان تأخير 12-4-4-4 و ولتاژ 2.1 ولت فعاليت مي‌كرد.

جالب است بدانيد كه اين محصول برخلاف ديگر رقباي حرفه‌اي خود از قابليتEPP پشتيباني نمي‌كند. اما با اين وجود در آزمايش‌هاي انجام شده توانست به كارايي مناسبي در مقايسه با ديگر رقبا دست يابد.

● Crucial Ballistix Tracer
a62_CompairRamPic09_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
يكي از حافظه‌هاي پر زرق و برق و در عين حال مناسب موجود در اين رقابت، حافظه Ballistix Tracer شركت Crucial است. اين حافظه مجهز به تعدادي ديود نوري قرمز و سبز است كه بر اساس نوع فعاليت حافظه روشن و خاموش مي‌شوند!

اين محصول داراي يك خنك‌كننده فلزي مشكي رنگ است كه نام حافظه به‌‌خوبي روي آن خودنمايي مي‌كند. حافظه BL2KIT6464AL804 حاضر در اين رقابت داراي زمان تأخير 12-4-4-4 است و در ولتاژ 2.2 ولت فعاليت مي‌كند.

بنا به اطلاعات ارايه شده توسط سايت رسمي شركت Crcuialاين حافظه داراي تأييديه Crossfire است و از قابليت EPP هم پشتيباني مي‌كند.

● Patriot PDC21G6400LLK
a62_CompairRamPic10_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
حافظه‌هاي Patriot به علت قيمت پايين و كارايي مناسب، يكي از پر‌طرفدارترين حافظه‌هاي بازار ايران است. اين حافظه در دو سري Value Edition (با خنك‌كننده آبي‌رنگ و زمان تأخير 18-5-5-5) و Extreme Performance (با خنك‌كننده مشكي‌رنگ آلومينيومي و زمان تأخير 12-4-4-4) به بازار ارايه مي‌شود.

از آن جايي كه ما قصد نداشتيم در رقابت به كسي ظلم كنيم، از حافظه‌هاي سري EP اين شركت كه جزء محصولات با زمان تأخير پايين است، استفاده كرديم. اين حافظه در ولتاژ 2.2 ولت كار مي‌كند.

با اين وجود سعي كنيد كه ولتاژ حافظه را روي كمتر از اين مقدار تنظيم كنيد! PDC21G6400LLK به خوبي از قابليت EPP پشتيباني مي‌كند كه اين مسئله مي‌تواند باعث بهبود چند‌درصدي كارايي آن در تست‌هاي مختلف شود.

● Kingmax Mars
a62_CompairRamPic11_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
سري Mars شركت Kingmax اولين عضو بدون خنك‌كننده و DDR2 1066 حاضر در اين رقابت است. از آن جايي كه ما در هنگام دريافت حافظه زياد دقت نكرديم، به جاي حافظه DDR2 800 يك حافظه DDR2 1066 تحويل گرفتيم!

اين حافظه داراي زمان تأخير 18-5-5-5 است و در ولتاژ 1.8 تا 1.9 ولت فعاليت مي‌كند. با وجود اين ويژگي‌ها نبايد توقع پشتيباني از فناوري‌هاي EPP ،EVP ‌و ... را داشته باشيد . بازهم محصول را در رقابت شركت داديم تا يك تست تمام عيار داشته باشيم
● GoldenMars

a62_CompairRamPic12_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
مطمئن هستم كه معدود افرادي نام اين حافظه را شنيده‌اند (چون خود ما هم نامش را نشنيده بوديم). اما با اين وجود به‌عنوان يك محصول ارزان قيمت در رقابت ما شركت كرد.

محصول GoldenMars يك حافظه DDR2 667 (تعجب كرديد!) با زمان تأخير 18-5-5-5 است.

اين حافظه مانند Kingmax فاقد خنك‌كننده فلزي است و در ولتاژ 1.8 ولت فعاليت مي‌كند. پس در عمل نبايد توقع خاصي از اين محصول ارزان قيمت در اوركلاكينگ داشته باشيد! (ما كه اين مسئله را قبول نداريم)



Linkback: https://irmeta.com/meta/b622/t157/

آفلاین امیر شهباززاده

بخش دوم


سيستم مورد آزمايش‌

براي تست‌ حافظه‌ها از يك سيستم مبتني بر پردازنده Core2 Duo E6400 استفاده كرديم تا امكان اوركلاكينگ بهتر پردازنده و حافظه را داشته باشيم. پردازنده 2.13 گيگاهرتزي انتخابي ما بر اساس هسته Conroe2048 طراحي شده است كه تعداد ترانزيستور‌هاي موجود در آن 124 ميليون بيشتر از هسته Allendale است (تعداد ترانزيستور در هسته Allendale در حدود 167 ميليون است).

اين پردازنده مجهز به دو مگابايت حافظه نهان L2 است و به وسيله مسير FSB با فركانس 1066 مگاهرتز (266 در حالت Quad Data Pumping) با پل شمالي سيستم در ارتباط است.

خوشبختانه به علت همكاري خيلي خوب نمايندگي‌هاي رسمي مادربورد‌هاي Gigabyte و abit توانستيم مدل‌هاي مناسب GA-P35 DQ6 و abit IN9 32 MAX را براي تست تهيه كنيم كه اين عامل امكان بررسي هرچه دقيق‌تر حافظه‌هاي موجود در اين رقابت را روي چيپ‌ست‌هاي intel و nvidia ممكن ساخت.

براي اين كه در تست‌ها مشكل خاصي از لحاظ تأمين ولتاژ مورد نياز پردازنده و ساير قطعات نداشته باشيم، از يك منبع تغذيه ششصد واتي سري GameXStream شركت OCZ استفاده كرديم. اين منبع‌تغذيه داراي چهار شاخه دوازده ولت با حداكثر توان خروجي 72 آمپر بود كه به خوبي ولتاژ مورد نياز ما را در طول تست‌ها تأمين كرد. از آن جايي كه هدف ما تست‌هاي گرافيكي سنگين نبود، در اين رقابت از كارت‌گرافيكي Geforce 7950GT موجود خودمان كه در فركانس استاندارد برد مرجع كار مي‌كرد، استفاده كرديم.

مشخصات فني سيستم تست‌


(CPU: Core2 Duo E6400 (Conroe 2048/2.13GHZ/FSB1066/2MB L2 Cache


(Motherboard: Gigabyte GA-P35 DQ6 (Bios Ver 1.1/Chipset: P35/ICH9R


(abit In9 32MAX wi-fi (Bios Ver 1.1/Chipset : nforce 680i SLI/NF590SLI


(Graphic: Geforce 7950GT (GPU:550 MHZ/Memory:1.4GHZ (700 MHZ Effective


(Harddisk: Seagate Baracuda 250GB (7200 RPM /8MB Cache/SATA2/NCQ


(Power Supply: OCZ GameXStream 600W (PFC Active/4line 12v


(Monitor: Samsung 205BW (Resolution:1680*1050


CPU Cooling System: Gigabyte G-power GH-PDU 21 (Max:3200 RPM


مشخصات سيستم عامل و درايور‌ها

OS:Windows Media Center Build 2600.SP2


Graphic Card Driver Version: Forceware 162.22


(Motherboard Chipset Driver Version: Gigabyte (Version 8.3.1.1009


(Abit (Forceware V9.53


(DirectX Version: 9C(4.09.000.0904
نرم‌افزار‌هاي مورد آزمايش‌

○ Sisoftware Sandra 2007
Sisoftware Sandra يكي از معتبرترين نرم‌افزار‌ها براي تست حافظه و پردازنده است. اين نرم‌افزار با بررسي دقيق قابليت‌هاي سخت‌افزاري و ارايه امتياز، امكان مقايسه همزمان آن را با ديگر محصولات به كاربر مي‌دهد. در مجموع براي نزديكي نتايج حاصل از آزمايشات به واقعيت در تست‌ها، از نسخه Lite نرم‌افزار براي تست پهناي باند حافظه و ويژگي چندرسانه‌اي استفاده كرديم. البته هنگامي كه تست‌ها را انجام مي‌داديم، نسخه 2008 اين نرم‌افزار عرضه نشده بود و مجبور شديم از نسخه 2007 آن استفاده كنيم.

○ Everest Ultimate Edition 2006

با آن كه نرم‌افزار Sisoftware Sandra امكان بررسي زمان تأخير حافظه را دارد، اما با اين وجود براي كسب نتايج ‌دقيق‌تر تأخير زمان حافظه را با برنامه معروف Everest نسخه Ultimate انجام داديم.

○ Super Pi

براي تست دقيق‌تر پردازنده در وضعيت عادي و اوركلاكينگ و تعيين وضعيت پردازشي سيستم در حالت اوركلاك از نرم‌افزار معروف ‌Super Pi نسخه 1.1 در حالت چهار ميليون محاسبه عدد صحيح استفاده كرديم كه در بسياري از موارد اين نرم‌افزار به خوبي وضعيت نامتعادل پردازنده را در هنگام اوركلاك مشخص كرد.

○Cinebench R10

براي تست وضعيت پردازشي سيستم در حالت اوركلاكينگ از نرم‌افزار معروف Cinebench R10 استفاده كرديم. اين نرم‌افزار با پردازش يك تصوير دو‌بعدي پيشرفته به خوبي پردازنده و حافظه را تحت فشار قرار مي‌دهد (در بسياري از موارد، سيستم در اين نرم‌افزار هنگ كرد).

○ Ozone 3D

با آن كه ما تصميم داشتيم كاري به نرم‌افزار‌هاي سه‌بعدي نداشته ‌باشيم، اما با اين وجود از يك نرم‌افزار تست سه‌بعدي (البته نه در حد 3D Mark 2006) به نام Ozone 3D استفاده كرديم. براي كسب نتايج دقيق‌تر، دقت تصوير مورد آزمايش را روي وضعيت 1050*1680 پيكسل تنظيم كرديم تا در صورت وجود عدم‌ثبات سيستم با مشكل اجراي تست روبه‌رو شود.

○ CPU Z

با وجود نرم‌افزار CPU-Z نسخه 1.42 توانستيم به طور دقيق فركانس مسير FSB، ميزان فركانس پردازنده و زمان تأخير حافظه را ثبت كنيم.

○ Prime95

Prime95 يك نرم‌افزار مناسب براي تست ماندگاري سيستم است . اين نرم‌افزار با تست دقيق پردازنده و حافظه خيال شما را از ماندگاري سيستم در زمان اوركلاكينگ راحت مي‌كند

آفلاین امیر شهباززاده

بخش سوم

نتايج تست‌


تازه به مهم‌ترين قسمت مقاله رسيديم. جايي كه امتياز‌ها همه چيز را مشخص مي‌كنند نه حرف‌ها!

به دليل استفاده از دو مادربورد در تست‌ حافظه‌ها، نتايج حاصل را به صورت مجزا براي هر مادربورد ارايه كرديم تا امكان مقايسه راحت‌تر نتايج به‌دست آمده وجود داشته باشد. به همين علت در ابتدا به سراغ نتايج به‌دست آمده از مادربورد GA-P35 DQ6 مي‌رويم. سپس نتايج I9N 32MAX را ارايه خواهيم كرد (با يك تير دو نشان زديم: هم حافظه را مقايسه كرديم و هم چيپ‌ست‌هاي P35 و nforce 680i SLI را وارد يك رقابت جدي كرديم) قبل از اين كه سراغ نتايج برويم بايد به اين موضوع اشاره كنيم كه تمام نتايج حاصل در اين رقابت بعد از چند بار تست به‌دست آمده است و تمام حالت‌هاي ممكن براي دست‌يابي به حداكثر كارايي و فركانس روي حافظه‌ها آزمايش شده است. همچنين اشاره به اين نكته حايز اهميت است كه تمام تست‌ها در شرايط استاندارد و توسط نرم‌افزار‌هاي استاندارد جهاني انجام شده است.


تست با مادربورد GA-P35 DQ6 (در حالت استاندارد)

a62_CompairRamGiga01_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا

قبل از تست استاندارد حافظه، تا جايي كه امكان داشت پردازنده را اوركلاك كرديم تا با تحت فشار قرار دادن پردازنده و مادربورد مشكلات احتمالي را تشخيص دهيم. در اين حالت توانستيم با مادربورد GA-P35 DQ6 به فركانس باور نكردني3.79 گيگاهرتز دست پيدا كنيم و تستي هم با برنامه Sisoft Sandra 2007 بگيريم كه در تصوير شماره 13 نتيجه اين تست را مشاهده مي‌كنيد! در اين حالت سيستم چندان پايدار نبود (بايد واقعيت را گفت). با اين وجود افزايش 1.66 گيگاهرتزي فركانس پردازنده كار كمي نيست. البته سعي نكنيد با كامپيوتر خود اين كار را انجام دهيد. چون اين كار را در شرايطي انجام داديم كه قبل از آن، تمام ولتاژ‌ها به طور دقيق تست شده بود و پردازنده به وسيله يك خنك‌كننده حرفه‌اي، خنك مي‌شد. با اين وجود در هنگام اوركلاك دور فن به حدي بالا رفته بود كه هر لحظه احساس مي‌كرديم كه دستگاه منفجر مي‌شود. در كل هدف ما از اين كار فقط تست ماندگاري سيستم در شرايط سخت و ثبت يك فركانس ايده‌ال در شرايط اوركلاك بود. براي تست دقيق حافظه‌ها در ابتدا فركانس پردازنده و حافظه را روي حالت پيش‌فرض تنظيم نموديم (حالتي كه خود بايوس مادربورد تشخيص مي‌دهد) و با تمام نرم‌افزار‌هاي موجود كه داشتيم نتايج حاصل را ثبت كرديم. در اين حالت تفاوت بين حافظه‌ها بسيار اندك بود و بيشتر حافظه‌ها به امتياز‌هاي يكساني در تست‌ها دست يافتند. با توجه به نمودار‌ها در خواهيد يافت كه حافظه‌هاي ارزان و گران‌قيمت در تست‌ها با تفاوت اندكي از يكديگر قرار مي‌گيرند.
a62_CompairRamGiga02_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
تصویر بزرگ :http://shabakeh-mag.com/img.aspx?l=/data/gallery/a62_compairramgiga02.gif

اشاره به اين نكته حايز اهميت است كه در تست‌هاي انجام شده به علت عدم امكان تغيير زمان تأخير در بايوس، تمام زمان‌هاي تأخير حافظه‌ها به صورت خودكار روي وضعيت 15-5-5-5 تنظيم مي‌شد و هيچ‌گونه تفاوتي ميان زمان تأخير حافظه‌ها وجود نداشت (ما تمام سعي خودمان را كرديم، اما گزينه‌اي براي تغيير زمان تأخير پيدا نكرديم).


نتايج آزمايش در حالت استاندارد
a62_CompairRamN02_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
a62_CompairRamN01_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
a62_CompairRamN04_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
a62_CompairRamN03_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
a62_CompairRamN06_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
a62_CompairRamN05_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
نتايج آزمايش در حالت اوركلا‌كينگ‌

احتمالاً تعجب مي‌كنيد كه چرا ما هيچ يك از تست‌هاي استاندارد را در وضعيت اوركلاكينگ انجام نداديم و فقط به اوركلاكينگ حافظه بسنده كرديم!

a62_CompairRamN07_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
در ابتدا خودمان هم قصد داشتيم كه تمام تست‌ها را در وضعيت اوركلاك انجام دهيم. اما به دليل آن كه امكان مديريت زمان تأخير حافظه در نسخه 1.1 بايوس مادربورد P35-DQ6 وجود نداشت و خود مادربورد زمان تأخير را بر اساس ميزان فركانس حافظه تغيير مي‌داد (به عنوان مثال در فركانس 400 مگاهرتز زمان تأخير 15-5-5-5 بود. اما در فركانس500‌مگاهرتز اين زمان تأخير به 23-7-7-7 مي‌رسيد) باعث تغيير در نتايج حاصل از تست‌ها مي‌شد. پس به همين علت هدف اصلي خود را روي اوركلاكينگ حافظه معطوف كرديم كه خوشبختانه با وجود قابليت‌هاي پيشرفته‌ اين مادربورد توانستيم به نتايج مناسبي در اوركلاكينگ حافظه دست پيدا كنيم. بدون هيچ‌گونه طرفداري مادربورد P35-DQ6 در هنگام اوركلاكينگ حافظه كاملاً قدرتمند عمل كرد و به علت ويژگي خاص بايوس هيچ‌گاه نيازي به استفاده از كليد ريست بايوس پيدا نكرديم. چون در صورت تنظيم نادرست بايوس، مادربورد به صورت خودكار بعد از سه بار بوت شدن ناموفق تنظيمات را به حالت پيش‌فرض باز مي‌گرداند. (نمودار 7)

آفلاین امیر شهباززاده

بخش آخر

تست با مادربورد In9 32MAX Wi-Fi (در حالت استاندارد)
a62_CompairRamAbit01_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
بايوس مادربورد In9 32MAX از لحاظ امكان تنظيم زمان تأخير حافظه و مديريت دقيق قابليت‌هاي سيستم كامل‌تر از رقيب اينتلي خود بود. اين مسئله كمك به‌سزايي به ما در مقايسه تأثير زمان تأخير حافظه كرد (البته اين ويژگي بيشتر به علت قابليت‌هاي چيپ‌ست nforce 680i بود).

در وضعيت استاندارد تمام تنظيمات فركانس پردازنده و حافظه را در روي حالت پيش فرض تنظيم كرديم و فقط زمان تأخير را به زمان ثبت شده روي حافظه تغيير داديم. در اين حالت تمام حافظه‌ها به جزء Gskill ،OCZ Platinum و Kingmax در فركانس و زمان تأخير استاندارد خود فعاليت كردند.

حافظه Gskill با زمان تأخير 12-4-4-4 روي حالت DDR2 533 بوت مي‌شد. به همين علت براي آن كه بتوانيم حافظه را در حالت DDR2 800 بوت كنيم، زمان تأخير حافظه را در بايوس روي 15-4-5-4‌ تنظيم كرديم. در مورد حافظه OCZ Platinum هم همين مشكل وجود داشت و سيستم در حالت 15-4-5-4 بوت نمي‌شود و ما مجبور شديم زمان تأخير حافظه سيستم را روي حالت 15-5-5-5 تنظيم كنيم.

مشكل ما با حافظه Kingmax در مورد زمان تأخير نبود. بلكه اين حافظه در حالت DDR 2 1066 بوت نشد و ما مجبور سيستم را با حافظه DDR2 800 در دو حالت استاندارد و اوركلاك بوت كنيم (البته در اين ميان نسخه بايوس هم بي‌علت نبود ). (نمودارهاي شماره 8- 9- 10- 11- 12- 13)
a62_CompairRamN09_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
a62_CompairRamN08_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
a62_CompairRamN11_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
a62_CompairRamN10_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
a62_CompairRamN13_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
a62_CompairRamN12_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
تست با مادربورد IN9 32MAX Wi-Fi (در حالت اوركلاكينگ)

به علت امكان مديريت دقيق زمان تأخير حافظه و قابليت‌هاي مناسب ديگر، تست‌هاي اوركلاكينگ را با مادربورد In9 32MAX انجام داديم. البته كار چندان آساني نبود. چون با وجود پارامتر‌هاي مختلف ايجاد يك شرايط استاندارد چندان امكان پذير نبود. با اين وجود در ابتدا سعي كرديم شرايط يكساني را براي تمام حافظه‌ها ايجاد كنيم. به همين علت در اولين قدم فركانس پردازنده را با افزايش FSB (از 266 مگاهرتز به 400 مگاهرتز) به 3.2 گيگاهرتز رسانديم و مقدار فركانس پردازنده را روي اين مقدار ثابت كرديم.

در اين حالت نسبت ميان فركانس پردازنده و حافظه را در حالت Unlink (غير‌وابسته) تنظيم كرديم تا امكان مديريت بهتر حافظه را داشته باشيم. (در مادربورد‌هاي مبتني بر چيپ‌ست اينتل نسبت ميان فركانس پردازنده و حافظه به صورت رابطه يك به يك، چهار به پنج و سه به چهار تغيير مي‌كند و امكان مديريت مجزاي نوع حافظه وجود ندارد). با اين وجود باز هم يك پارامتر زمان تأخير وجود داشت كه باعث غير‌منطقي شدن نتايج تست مي‌شد.

به همين علت سعي كرديم كه حافظه‌ها را در زمان تأخير استاندارد خودشان آزمايش كنيم كه در هيچ يك از موارد سيستم بوت نشد. به همين دليل زمان تأخير را روي حالت پيش فرض 18-5-5-5 تنظيم كرديم تا فقط پارامتر فركانس كه در كل بسيار مؤثرتر از تأخير زمان است، نقش تعيين كننده را بازي كند.

بيان اين نكته حايز اهميت است كه براي دست‌يابي به شرايط يكسان و بالاترين فركانس حافظه قابليت EPP براي تمام حافظه‌ها در بايوس سيستم غيرفعال شده بود. چون در صورت فعال بودن اين قابليت امكان افزايش فركانس امكان‌پذير نبود. (البته فعال بودن اين قابليت تأثير خوبي بر افزايش كارايي حافظه داشت و پيشنهاد مي‌كنيم اگر زياد به دنبال اوركلاكينگ سيستم نيستيد و مادربورد خود را از سري nforce 680i انتخاب كرديد، سعي كنيد حافظه‌اي با قابليت EPP بخريد.
a62_CompairRamN015_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
a62_CompairRamN14_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
a62_CompairRamN017_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
a62_CompairRamN016_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
a62_CompairRamN019_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
a62_CompairRamN018_s - مقايسه عملي دوازده مدل حافظه ddr2 بازار ايران‌  - متا
نتيجه‌گيري‌

به علت شرايط خاص بازار كامپيوتر و براي جلوگيري از بروز هرگونه تأثيرات منفي بر افكار عمومي تحليل نتايج تست را بر عهده خود شما مي‌گذاريم تا با بررسي فاكتور‌هايي مانند نوع كاربرد، قيمت و گارانتي بهترين انتخاب را انجام دهيد (نمودار شماره 14-15-16- 17- 18- 19).

پایان


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
عرضه‌ی حافظه‌ی فلش خودنابودگر

نویسنده CIVILAR

0 پاسخ ها
977 مشاهده
آخرين ارسال ۱۷ فروردین ۱۳۸۹ - ۰۱:۰۹:۳۶
توسط CIVILAR
xx
اینترنت قاتل خاموش حافظه!

نویسنده آزاده پرتو

0 پاسخ ها
971 مشاهده
آخرين ارسال ۶ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۰:۲۷
توسط آزاده پرتو
xx
جلوگیری از انتقال اطلاعات به حافظه های فلش

نویسنده سید علا سبزپوش

0 پاسخ ها
1199 مشاهده
آخرين ارسال ۸ آذر ۱۳۸۹ - ۰۹:۲۸:۳۳
توسط سید علا سبزپوش
xx
سریع ترین حافظه فلش جهان با ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت

نویسنده A.Ehsani

0 پاسخ ها
1077 مشاهده
آخرين ارسال ۲۶ دی ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۷:۰۲
توسط A.Ehsani
xx
معرفی لپ تاپ های موجود در بازار

نویسنده A.Ehsani

2 پاسخ ها
2566 مشاهده
آخرين ارسال ۷ مهر ۱۳۸۹ - ۱۳:۵۲:۴۸
توسط A.Ehsani
xx
ویندوز ۷ سهم خود را در بازار افزایش داد

نویسنده CIVILAR

0 پاسخ ها
1061 مشاهده
آخرين ارسال ۱۷ فروردین ۱۳۸۹ - ۰۰:۲۸:۱۹
توسط CIVILAR