Google


normal_post - چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا - متا نویسنده موضوع: چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا  (دفعات بازدید: 3940 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین DELFAN

  • کاربر متایی
  • ******
  • index - چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا - متا
  • تعداد ارسال: 1.834
  • متا امتیاز 18141 تومان
  • لیست کدهای من
  • تشکر و اهداء امتیاز به DELFAN
  • رای برای مدیریت : 21
  • يکي باش براي يک نفر،نه تصويري مبهم در خاطر صد نفر.
  • تخصص: حسابداری
  • سمت: حسابدار
  • سپاس شده از ایشان: 29
  • سپاس کرده از دیگران: 4
دکتر فضل‌الله رضا (۱۲۹۳ خورشیدی، رشت - ) مهندس برق، استاد دانشگاه و سفیر ایرانی است. او دومین رییس دانشگاه صنعتی شریف، سفیر سابق ایران در یونسکو و کانادا بوده است.

زندگینامه

وی فرزند «شیخ اسدالله رضا» (روحانی و مالک) و از نبیرگان امیر «هدایت‌الله‌خان فومنی» در سال ۱۲۹۳ خورشیدی در رشت به دنیا آمد. او برادر دکتر عنایت‌الله رضا است. وی تحصیلات ابتدایی را در همان شهر به پایان برد و دیپلم را در تهران و لیسانس خود را در رشته مهندسی برق از دانشگاه تهران گرفت. در سال ۱۳۲۴ مدرک فوق لیسانس را از دانشگاه کلمبیا در آمریکا و دکترای خود را در رشته مهندسی برق از دانشگاه مؤسسه تکنولوژی نیویورک (دانشگاه نیویورک فعلی) دریافت کرد. وی پس از محمدعلی مجتهدی به عنوان دومین رئیس دانشگاه صنعتی آریامهر انتخاب شد.

 سوابق دانشگاهی

طی سال‌های ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۴ عضو گروه مهندسی برق دانشکده مهندسی دانشگاه کاتولیک آمریکا و سپس دانشگاه ام آی تی در بوستون آمریکا بود و بین سال‌های ۱۳۳۳ تا ۱۳۴۷ در گروه مهندسی دانشگاه سیراکیوز در ایالت نیویورک عضویت داشت. پروفسور رضا در سال‌های ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۳ استاد مهمان در دانشگاه‌های مرکزی سوییس، کپنهاک دانمارک و دانشگاه کلرادو در بولدر آمریکا و پاریس بوده است.

پروفسور رضا از سال ۱۳۵۷ تاکنون استاد دانشگاه‌های کنکوردیا در مونترئال در کبک کانادا و دانشگاه مک‌گیل مونترئال است. او همچنین رییس افتخاری کنفرانس مهندسی برق ایران، استاد افتخاری دانشگاه تربیت مدرس، رییس انجمن علمی ایرانیان در آمریکای شمالی، رییس گسترش زبان و ادب فارسی و مشاور و همکار فعال مؤسسات علمی و ادبی فراوانی بوده است. پروفسور رضا یکی از پایه‌گذاران نظریه اطلاعات و مخابرات در جهان است و تحقیقات گسترده‌ای در زمینه ظرفیت شنون و ارسال حداکثر اطلاعات در کانال‌های مخابراتی نویزدار، نظریه اطلاعات و فرایندهای تصادفی، سیستم‌های خطی آنالیز عمومی، نظریه سیستم‌ها و مدارها، نظریه کنترل سیستم‌های پویا، فضاهای خطی، انتقال و تلفات انرژی در شبکه‌های n دهانه‌ای انجام داده است. او همچنین معتقد است که نباید سنت‌های ملی و دینی را آسان از دست داد و در وضع کنونی جهان، خردگرایی به تنهایی نمی‌تواند جوامع جهان سوم را با جهش یک روزه به رده اول اقتصاد و تکنولوژی برساند.

 مشاغل دولتی

    * ریاست دانشگاه صنعتی شریف، ۱۳۴۶ تا ۱۳۴۷
    * ریاست دانشگاه تهران
    * سفیر ایران در یونسکو، ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۳
    * سفیر ایران در کانادا، ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۷

 آثار علمی

تحلیل شبکه‌های برق، تئوری اطلاعات، فضاهای خطی، برگ بی برگی، حدیث آرزومندی، مهجوری و مشتاقی، پژوهشی در اندیشه‌های فردوسی، دیده‌ها و اندیشه‌ها، نگاهی به شاهنامه، محمد اقبال، هندسه عملی و علمی و غیره.

 منبع

وبگاه چهره‌های ماندگار



Linkback: https://irmeta.com/meta/b570/t5696/
هواداران کویش را چو جان خویشتن دارم

آفلاین DELFAN

  • کاربر متایی
  • ******
  • index - چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا - متا
  • تعداد ارسال: 1.834
  • متا امتیاز 18141 تومان
  • لیست کدهای من
  • تشکر و اهداء امتیاز به DELFAN
  • رای برای مدیریت : 21
  • يکي باش براي يک نفر،نه تصويري مبهم در خاطر صد نفر.
  • تخصص: حسابداری
  • سمت: حسابدار
  • سپاس شده از ایشان: 29
  • سپاس کرده از دیگران: 4
xx - چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا - متا
پاسخ : چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا
« پاسخ #1 : ۲۱ آذر ۱۳۸۹ - ۱۷:۲۵:۴۲ »
پروفسور فضل الله رضا


در روز یكشنبه 5 دیماه 1293/9صفر 1333 هـ . ق / 27 دسامبر 1914 م در شهر رشت از استان گیلان متولد شد.

در سال 1317/1938م . دورة كارشناسی را در رشتة مهندسی برق از دانشگاه تهران به پایان رساند و در سال 1324/ 1325/1946م. مدرك كارشناسی ارشد خود را در مهندسی برق از دانشگاه كلمبیا كسب كرد وی در سال 1328/1329/1950م موفق به اخذ مدرك دكترا در مهندسی برق از دانشگاه مؤسسه فنون نیویورك گردید.

در طی سالهای 1329-1334/1951م - 1955م عضو گروه مهندس برق دانشكده مهندسی مؤسسه فناوری ماساچوست در بستون آمریكا بود و در طی سال های 1333- 1347/1955-م 1968م - استاد میهمان درمؤسسه فناوری مركزی سوئیس (ETH) و در سال 1341 - 1342 / 1963 م . استاد میهمان در دانشگاه فناوری سلطنتی كپنهاك دانمارك و در طس سالهای 1347-1353-1969م -1974م استاد میهمان در دانشگاه كلرادو، در بلندر آمریكا و دانشگاه پاریس فرانسه بوده است تحقیقات و درسهای مورد علاقه ایشان در زمینه نظریه ریاضی سیستم ها و مدارهای الكترونیكی است.

پروفسور رضا نویسنده چهار كتاب درسی به زبان انگلیسی و یازده كتاب به زبان فارسی است كه كتابهای انگلیسی و مقاله های علمی ایشان به اغلب زبان های زنده دنیا ترجمه شده است پرفسور در طی سالهای 1346-1348/1967م.1968م. مقام ریاست دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران را بر عهده داشت و در طی سالهای 1348 - 1353/1969م.1974م سفیر ایران در یونسكو او نیز در سالهای 1353-1357/1974- 1978 م سفیر ایران در كانادا بود و از سال 1357/1878 م تاكنون استاد دانشگاهای كنكورد یا، در مونترال در كبك كانادا و دانشگاه مك گیل مونترال كانادا می باشد. نگارش قسمت هایی از دانشنامة آمریكانا و دانشنامة علم و فیزیك و فناوری (به زبان انگلیسی) برعهده پرفسور بوده كه تاكنون چند ویرایش از این دانشنامه به چاپ رسیده است . پرفسور رضا رئیس افتخاری كنفرانس مهندسی برق ایران استاد افتخاری دانشگاه تربیت مدرس و رئیس انجمن علمی ایرانیان در آمریكای شمالی (آمریكا و كانادا) رئیس شورای گسترش زبان و ادبیات فارسی در آمریكای شمالی و مشاور و همكار فعال تعداد زیادی از انجمن ها و كنفرانس ها در سرتاسر جهان بوده است وی برندة مدال های گوناگون و مدارك افتخاری متعدد از موسسه های آمریكای شمالی اروپا و ایران می باشد كه مهم ترین آن ها از دانشگاه های موسسه فنون نیویورك آمریكا، مك گیل كانادا، كشور پاكستان و سازمان انرژی اتمی ایران است و هم اكنون نیز عضو مؤسسه های آموزشی و تحقیقاتی A.A.AS.A.M.S و I.E.E.E و I.E.E می باشد.

پرفسور رضا كه یكی از پایه گذاران نظریه اطلاعات و مخابرات در جهان است . تحقیقات گسترده ای در زمینة نظریه ضرافت شئون و ارسال حداكثر اطلاعات در كانالهای مخابراتی با حضور نویز، نظریه اطلاعات و فرآینده های تصادفی ، سیستم های خطی، آنالیز عمومی، نظریه سیستم ها و مدارها، نظریه كنترل سیستم های پویا، فضاهای خطی در مهندسی، عملگرهای خطی ، انتقال و تلفات انرژی در شبكه های N دهانه ای انجام داده است. پرفسور بیش از صد مقاله علمی به زبان های انگلیسی و فرانسوی در مجله ها و كنفرانس های خارجی و بالغ بر پنجاه مقالة ادبی و فرهنگی در مجله ها و كنفرانس های داخلی و خارجی به زبان فارسی چاپ و ارائه كرده است.

هواداران کویش را چو جان خویشتن دارم

آفلاین DELFAN

  • کاربر متایی
  • ******
  • index - چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا - متا
  • تعداد ارسال: 1.834
  • متا امتیاز 18141 تومان
  • لیست کدهای من
  • تشکر و اهداء امتیاز به DELFAN
  • رای برای مدیریت : 21
  • يکي باش براي يک نفر،نه تصويري مبهم در خاطر صد نفر.
  • تخصص: حسابداری
  • سمت: حسابدار
  • سپاس شده از ایشان: 29
  • سپاس کرده از دیگران: 4
xx - چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا - متا
پاسخ : چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا
« پاسخ #2 : ۲۱ آذر ۱۳۸۹ - ۱۷:۲۸:۳۶ »
در رشت برگزار شد

مراسم تجليل‌از پروفسور فضل الله رضا

جام جم آنلاين: مراسم تجليل از خدمات علمي و فرهنگي انديشمند برجسته گيلاني پروفسور فضل الله رضا روز سه شنبه در زادگاه وي در رشت با حضور جمعي از انديشمندان و فرهيختگان علمي كشور برگزار شد.


100938642284 - چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا - متا

به گزارش ايرنا، در اين مراسم كه توسط استانداري گيلان، شوراي اسلامي و شهرداري رشت برگزار شد، دكتر سيروس شقايق اميري از پزشكان شهير كشور ضمن برشمردن ويژگي هاي شاخص علمي پروفسور رضا در جهان، او را يكي از پربارترين گنجينه هاي فرهنگ و معرفت ايران دانست.

دكتر 'محمود اسعدي' دبير چهره هاي ماندگار كشور نيز در سخناني اظهار داشت: پروفسور رضا در مهندسي برق، علوم رياضي و ادبيات ايران تبحر دارد و از صاحبنظران جهاني محسوب مي شود.
وي افزود: اين انديشمند ايراني از نخستين شخصيت هاي واضع تئوري انفورماسيون در جهان به شمار مي رود و نگاه وي در مسايل علمي و ادبي بسيار عميق ، ژرف و موشكافانه است.

دبير چهره هاي ماندگار كشور فعاليت هاي عمده ادبي پروفسور رضا را در زمينه شاهنامه فردوسي ، مولانا و حافظ دانست و ادامه داد: وي نزديك به يك قرن در علوم پايه و انساني فعاليت داشته و عصاره علم و دانش جديد است و موهبتي الهي براي كشور محسوب مي شود.

وي تصريح كرد: تاكنون از فضل الله رضا ، مجيد سميعي و سيروس شميسا سه دانشمند برجسته گيلاني تجليل شده است.

در ادامه اين مراسم، محمدعلي اسلامي ندوشن يكي ديگر از بزرگان ادبي كشور نيز بيان داشت: جاذبه ادبيات فارسي وصف ناپذير است و به همين دليل بسياري از بزرگان در تاريخ ايران ، انديشه دوگانه علمي و ادبي را باهم داشته اند.

وي افزود: در دوره معاصر نيز سه تا چهار نفر از جمله دكتر هشترودي و دكتر حسين صادقي جراح معروف قلب و از شاخص ترين آنها فضل الله رضا را مي توان در اين خصوص نام برد.

روح الله قهرماني استاندار گيلان نيز در اين مراسم گفت: تجليل و تقدير از فضل الله رضا تجليل از خوبي ها و زيبايي هاست و ايشان در طول زندگي علمي خود نشان داده كه مي توان به همه چيز رسيد بدون اينكه چيزي را از دست داد.

وي افزود: از ايشان 120 مقاله علمي مطرح در جهان باقيمانده و علاوه بر كتاب هاي علمي، 10 جلد كتاب نيز در ادب فارسي به رشته تحرير درآمده است.

همچنين محمدرضا قاسمي رييس شوراي اسلامي شهر رشت نيز با برشمردن خدمات علمي و فرهنگي فضل الله رضا ، گيلان را مهد بزرگاني چون آيت الله العظمي بهجت، آيت الله لاكاني، آيت الله رودباري، احسان بخش، هوشياري گيلاني، دكتر معين، پروفسور فضل الله رضا، پروفسور اكبرزاده صاحبنظر رياضي در جهان، پروفسور مجيد سميعي جراح معروف مغز و اعصاب، دكتر محمود بهزاد پدر زيست شناسي نوين ايران و ميرزاكوچك خان دانست و گفت: شهر رشت در بلنداي تارك علمي ايران مي درخشد و مهد فرهنگي آزادگي و آزادي خواهي است.

وي افزود: مردم گيلان همواره در خط مقدم مبارزه با استعمار و استبداد و مبارزه با رژيم ستمشاهي بوده اند و در دفاع مقدس نيز شهداي زيادي تقديم انقلاب اسلامي نموده اند.

پروفسور فضل الله رضا نيز در پايان اين مراسم از فرهيختگان و شركت كنندگان و مردم استان گيلان و از شوراي اسلامي و استانداري گيلان بخاطر برگزاري آيين تجليل تشكر كرد.

وي به جوانان توصيه كرد راه خردگرايي و بازگشت به فرهنگ عميق ايران را دنبال كنند.

در اين مراسم از تمبر پروفسور رضا رونمايي و هداياي نفيسي به اين دانشمند فرزانه تقديم شد.

همچنين تنديس پروفسور رضا در سبزه ميدان رشت طي مراسمي گلباران شد.

در مراسم تجليل از مقام شامخ علمي پروفسور فضل الله رضا، بزرگان و فرهيختگاني چون محمدعلي اسلامي ندوشن از بزرگان ادبي كشور، سيروس شايق اميري از پزشكان بلندآوازه ايران، محققان برجسته اي چون جعفر خمامي زاده ، نوزاد و اعضاي هيات مديره خيرين مدرسه ساز و جمعي از دانشمندان ، اساتيد دانشگاه ها و دانشجويان و مديران و مسوولان استان شركت داشتند.
هواداران کویش را چو جان خویشتن دارم

آفلاین DELFAN

  • کاربر متایی
  • ******
  • index - چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا - متا
  • تعداد ارسال: 1.834
  • متا امتیاز 18141 تومان
  • لیست کدهای من
  • تشکر و اهداء امتیاز به DELFAN
  • رای برای مدیریت : 21
  • يکي باش براي يک نفر،نه تصويري مبهم در خاطر صد نفر.
  • تخصص: حسابداری
  • سمت: حسابدار
  • سپاس شده از ایشان: 29
  • سپاس کرده از دیگران: 4
xx - چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا - متا
پاسخ : چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا
« پاسخ #3 : ۲۱ آذر ۱۳۸۹ - ۱۷:۳۰:۳۶ »
سخنرانی پروفسور فضل الله رضا

 تأکيد بر خردگرايي

پروفسور رضا

خانه رياضيات اصفهان 20-22/8/1379

مصادف با تولد امام زمان (عج)


خانه رياضی اصفهان به صورت کوچک می‌نمايد. کتابخانه محدود، چند صد رايانه، يک عده‌ای جوان و عده‌ای رهبران و استادان معتقد و البته پيوند به اينترنت. اما در معنی بسيار بزرگ است. اينجا خانقاه دانش‌پژوهان خرد دوست است که می‌خواهند به دنيای دانش پيوند يابند. اينجا کاروانسرای سر راه جوانان خردجوست. معروف است که افلاطون هم چنين خانه‌ای داشت و بر سر درب آن نوشته بود هرکه هندسه نمی‌داند به اينجا راه ندارد. هندسه زبان استدلال و منطق است.
دليل افول ما از دوره 500 ساله شکوفايی دانشمندان اسلامي-ايرانی چه بوده است؟
حدود 550 سال پيش، در سال 1450 ميلادی، اختراع بسيار بزرگی صورت گرفت، چاپ گوتنبرگ. پس از اين اختراع، 2000 جلد از کتابهای بزرگان اسلامی که بيشتر ايرانی بودند از عربی به لاتين ترجمه شد و موجب پايه‌گذاری دوره تجدد در اروپا شد و ما در ايران از اين اختراع بزرگ استفاده نکرديم. ماشين چاپ در سال 1600 به اصفهان آمده ولی بيش از 150 سال از چاپ کتاب در ايران نمی‌گذرد و در اين دوران هم بيشتر کتابهای غير علمی چاپ شدند کتاب نيوتن ترجمه نشد. آيين خردگرايی در غرب در بافت عمومی آن نفوذ کرد درحالی که در شرق چنين نبود و در متن فرهنگ ما جای نگرفت. بی‌خبری ما زيان دارد به همان اندازه که خودباختگی زيان دارد.
آينده علمی و صنعتی کشورها در خانه‌هايی مانند خانه رياضيات شکل می‌گيرد. در خانه رياضی افراد زبان خرد را فرا می‌گيرند. آشنايی با اين زبان تنها شرط ورود به کشور دانش است. اينترنت فرصتی که در 550 سال پيش، با اختراع چاپ گوتنبرگ در اختيار جهان غرب قرار گرفت، در اختيار کل جهان قرار داده است و اين عقب‌افتادگی را قابل جبران کرده است. من مهمترين کليد بازگشت ايران به رده‌های بالا و زندگانی شکوفا را گسترش حساب‌گری و واقع‌بينی يعنی خرد‌گرايی می‌دانم و تأسيس خانه رياضيات و کوشش انجمنهای رياضيدانان در سال 2000 را دروازه سمبليک بازگشت به دوران بزرگی و سروری می‌دانم.
هويت ملی قوم ايرانی تا به حال بيشتر بر پايه هنر بويژه شعر و هنر کلامی استوار بوده از اينرو مردم جهان افتخارات گذشته ايران را در زمينه هنری مهمترين پشتوانه ملی ما می‌شناسند. برای دستيابی به پيشرفتهای دانش و فن‌آوری و اقتصادی و ورود به دوران آگاهی انفرماتيک، مناسب است که بنياد هويت ملی ايران را با ستونهای پولادين خرد نيرومندتر کنيم. درجه پيشرفت کشورها در معنا و در ژرفا متناسب با کل مجموع مردم خردگرا و ميزان متوسط خردگرايی آن کشور است.
هواداران کویش را چو جان خویشتن دارم

آفلاین DELFAN

  • کاربر متایی
  • ******
  • index - چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا - متا
  • تعداد ارسال: 1.834
  • متا امتیاز 18141 تومان
  • لیست کدهای من
  • تشکر و اهداء امتیاز به DELFAN
  • رای برای مدیریت : 21
  • يکي باش براي يک نفر،نه تصويري مبهم در خاطر صد نفر.
  • تخصص: حسابداری
  • سمت: حسابدار
  • سپاس شده از ایشان: 29
  • سپاس کرده از دیگران: 4
xx - چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا - متا
پاسخ : چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا
« پاسخ #4 : ۲۱ آذر ۱۳۸۹ - ۱۷:۳۲:۱۳ »
گزین گویه های فضل الله رضا

v        شور هایی که خدمت گذاران مدبر دارند، انرژی مذاب گرانبها را از چنگ کم دانان و پراکندگان به جان هم افتاده، به در می آورند.

v        وارستگی و آراستگی فردی و ملی ما در این است که در صف اول علم و فرهنگ قرار بگیریم و این هم غیر ممکن نیست. همت عالی می خواهد. همکاری و از خود گذشتگی می خواهد. من قطع دارم، همه این خوبی ها و خصوصیت های نیک در مردم ایران هست.

v        کهنه کاران آزمند، کمتر مجال می دهند که نو رسیدگان بلندی جوی، پخته و بارور شوند.

v        استوار ترین پیوند ایرانیان پراکنده در جهان، همدلی فرهنگی و هم زبانی است.

v        مردمان بزرگ گرانبها ترین چشمه های رحمت و معرفت اند. آدمی وقتی غرق در جزئیات زندگانی بهیمی بشود، اصول حیات انسانی و درخشش آفتاب را دیگر نمی بیند.

v        یک عامل بسیار مهم اشاره که در پیشرفت غرب در دوران انقلاب صنعتی مؤثر بوده ((کار گروهی)) و ((مدیریت)) بوده است. به نظر من، ما در این قسمت هنوز نو پا و تازه کار هستیم.

v        گمان نمی رود کسی در هوشمندی شرقیان و ایرانیان تردید داشته باشد، اما آئین خرد گرایی به وجه عملی آن در شرق به خصوص در این دو سه قرن کمتر مورد توجه بوده است.

v        ما در این دو سه قرن شاید خرد گرایی را در متن فرهنگ خود جا نداده بودیم یا بر آن تأکید نداشتیم. به زعم این بنده در شرق گهگاه، با یک استقلال بی مهار، یک خلاقیت در خلاء ، یعنی بی آگاهی از چگونگی کار و روش دیگران در همان رشته مأنوس شده ایم و این بی خبری همان قدر زیان دارد، که خود باختگی و بردگی افکار دیگران.

v        برای دست یافتن به پیشرفت های دانش و فناوری و اقتصادی ورود به دوران آگاهی انفورماتیک ، مناسب است که، بنیاد هویت ملی ایران را با ستون های پولادین خرد نیرومند تر کنیم.

v        گفته اند: معماری بزرگ آفرینش، این جهان عظیم را، بر مبنای حساب و هندسه ساخته است. ما حداقل باید بگوییم که بشر برای آگاهی خود از جهان آفرینش، از کیهان اعظم، طبیعت را به زبان علائم و اشارات ریاضی _ که دقیق ترین زبان ها است _ ترجمه کرده است.

خرد گرایی در غرب در بافت اجتماعی آن نفوذ کرد و زمینه را برای بنیان گذاری صنایع ماشینی و فناوری آماده کرد. ماشین زبان احساسات ما را در نمی یابد. با او باید به زبان خرد سخن گفت، زبان ماشین ها و رایانه ها زبان خرد است. نظم و ترتیبی که در غرب حکمفرماست از اشاعه خرد گرایی بر می خیزد که ریشه در زبان ریاضی و تعلیمات ریاضی دارد.


انجمن نجوم ثاقب گیلان
هواداران کویش را چو جان خویشتن دارم

آفلاین DELFAN

  • کاربر متایی
  • ******
  • index - چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا - متا
  • تعداد ارسال: 1.834
  • متا امتیاز 18141 تومان
  • لیست کدهای من
  • تشکر و اهداء امتیاز به DELFAN
  • رای برای مدیریت : 21
  • يکي باش براي يک نفر،نه تصويري مبهم در خاطر صد نفر.
  • تخصص: حسابداری
  • سمت: حسابدار
  • سپاس شده از ایشان: 29
  • سپاس کرده از دیگران: 4
xx - چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا - متا
پاسخ : چهره های ماندگار ایران- دکتر فضل الله رضا
« پاسخ #5 : ۲۱ آذر ۱۳۸۹ - ۱۷:۳۳:۴۸ »
پروفسور "فضل الله رضا" در رشت تجلیل شد

رشت - خبرگزاری مهر: طی مراسمی از مقام شامخ دانشمند فرهیخته پروفسور "فضل الله رضا" ظهر سه شنبه در رشت تجلیل شد.

 به گزارش خبرنگار مهر در رشت، در این مراسم که به همت استانداری گیلان، شورای اسلامی و شهرداری کلانشهر رشت برگزار شد جمعی از مدیران استانی، جامعه دانشگاهی و جمع کثیری از علاقه مندان به پروفسور رضا حضور داشتند.

همچنین شخصت های علمی و ادبی برجسته کشور همچون دکتر محمد علی اسلامی ندوشن، دکتر ساسان امیری، استاد جعفر خمامی زاده نیز از جمله شرکت کنندگان در این مراسم بودند.

رئیس شورای اسلامی شهر رشت در این مراسم ضمن خوشامدگویی به میهمانان اظهار داشت: در سرزمینی زندگی می کنیم که تاریخ کهنش روایتگر فرهنگ و تمدنی غنی است، جای جای ایران زمین گواه مردمانی است که در علوم و فنون، سرآمد جهانیان بودند.

محمدرضا قاسمی افزود: گیلان، قطعه ایست از این سرزمین پرآوازه که علما، حکما، هنرمندان و مبارزانی بزرگ در آن بالیدند.

وی خاطر نشان کرد: این دیار، زادگاه یکی از دردانه های آسمان عرفان و شریعت حضرت آیت الله العظمی بهجت (ره) است و ستارگان بی انتهای علم الهی همچون حضرت آیت الله لاکانی، حضرت آیت الله احسان بخش، حضرت آیت الله قربانی، حضرت آیت الله ضیابری و حضرت آیت الله رودباری در آسمان گیلان درخشیدند.

رئیس شورای رشت گفت: نام آوران علم و دانش همچون " کوشیار گیلانی " منجم و ریاضیدان بزرگ ایران، دکتر " محمد معین " پژوهنده یکی از ارزشمندترین لغت نامه های فارسی، پروفسور " فضل الله رضا " واضع تئوری انفورماسیون، پروفسور " مجید سمیعی " بزرگترین جراح قائده مغز در جهان، مرحوم پروفسور " محمود بهزاد " پدرعلم زیست شناسی، پروفسور " حسن اکبرزاده " از صاحب نظران علم ریاضی و بسیاری دیگر از فرهیختگان مطرح در سطوح بین المللی در دامان این سرزمین بالیدند.

وی همچنین با اشاره به تاریخ کهن رشت خاطرنشان کرد: این شهر در سال ۹۳۰ هجری قمری، مرکز گیلان شد، دروازه‌ اروپا بود و پل معروف عراق در این شهر، شریان مواصلاتی ایران به آسیای نزدیک محسوب می‌ شد.

قاسمی گفت: رشت شهریست که بر بلندای فرهنگ ایران زمین می درخشد، تأسیس دومین بلدیه و انجمن شهر در بیش از یکصد و دو سال پیش، شکل گیری اولین مراکز فرهنگی و اجتماعی از جمله اولین تئاتر خانه ایران، فرهنگ احترام به حقوق بانوان با راه اندازی جمعیت نسوان در یکصد سال پیش، ترویج فرهنگ مطالعه با راه اندازی دومین کتابخانه ملی در سطح کشور، توسعه فرهنگ، ادب و هنر با پرورش ادبا و هنرمندان نامی، فرهنگ مبارزه و آزادیخواهی با نهضت جنگل به رهبری مبارز و آزادیخواه بزرگ میرزا کوچک جنگلی، فرهنگ ظلم ستیزی در مبارزه با رژیم ستم شاهی و فرهنگ مقاومت، ایثار و شهادت در دوران هشت سال دفاع مقدس، گویای این واقعیت است که مردم شهر باران به حق، مردمی فرهنگ دوست و فرهنگ پرورند.

وی با اشاره به پیگیری های مجدانه استاندار فرهیخته و عالم دوست گیلان در گرامیداشت مقام پروفسور فضل الله رضا یادآور شد: تأکیدات قهرمانی چابک استاندار گیلان شورای اسلامی و شهرداری رشت را بر آن داشت تا در کنار وی برای تجلیل از چهرهای ماندگار در عرصه علم و ادب آستین همت بالا بزنند، بزرگ مردی که وجود ذیجودش مایه افتخار و سرافرازی ایران، به ویژه زادگاهش شهر باران است، کودک دیروز که غریو شادمانیاش در کوچه پس کوچه های یکی از قدیمی ترین محلات رشت می پیچید سالها بعد در ردیف یکی از نامی ترین نخبگان دانش بشری قرار گرفت.

رئیس شورای رشت پروفسور فضل الله رضا را از مفاخر نامی گیلان زمین دانست و افزود: نظریات برجسته علمی پروفسور فضل الله رضا در زمینه ریاضیات کاربردی، تئوری سیستم و کنترل اتوماتیک، مهندسی برق و مخابرات، تئوری شبکه های برق و تئوری انفورماسیون در کنار علاقه و توجه وافر به زبان و ادب شیرین پارسی و آثار گرانقدر وی در این زمینه از این دانشمند بزرگ چهرهای استثنایی ساخته است، شخصیتی که لحظه لحظه عمر پربرکتش را مصروف یکی از ارزشمندترین اعمال نزد خداوند متعال یعنی کسب و نشر علم کرد.

استاندار گیلان نیز در این مراسم با اشاره به ویژگی های برتر پروفسور رضا گفت: با حضور وی اعتماد به نفس و انگیزه ام افزون می شود زیرا این دانشمند برجسته گیلانی، شخصیت توانمندی هستند که به همه چیز رسیده اند بدون آنکه چیزی از دست بدهند.

روح الله قهرمانی افزود: پروفسور رضا با تلاش و همت خود در طول سالیان متمادی، مصداق عینی عبارت " خواستن، توانستن است " بوده و پشتکار و علاقه وی به فراگیری و نشر علم برای همه قابل احترام است.

وی عنوان کرد:  انسانهای همچون پروفسور رضا انسانهای بی نیازی هستند که تجلیل از آنها، برای شناساندن به نسل جدید و بهره مندی بشریت، غنیمت است تا الگوبرداری از چنین انسانهای وارسته ای که در صراط مستقیم زندگی کرده اند، راهگشای مسیر زندگی آحاد مردم باشد.

استاندار گیلان ادامه داد: من به عنوان یک خادم سرزمین زیبای گیلان آرزو دارم که تمامی زیبایی ها، مهربانی ها و امکانات آسایش و رفاه را برای مردم قدر شناس گیلان مهیا شود و جوانان با مفاخر و بزرگان علم و ادب و هنر آشنا شوند که تجلیل از مفاخر استان همچون استاد برجسته پروفسور رضا نیز با این هدف برنامه ریزی شده است.

در ادامه این مراسم پروفسور فضل الله رضا نیز با قدردانی از استانداری گیلان و شورای اسلامی شهر رشت گفت: علاقه من به این آب و خاک فطریست به همه مردم ایران احترام گذاشته و مراتب قدردانی خود را ابراز می دارم.

پروفسور رضا افزود: اگر قرار باشد بر اساس بیش از 50 سال تجربه و تالیف و تدریس خود پیشنهادی برای نسل آینده و فرزندان این آب و خاک داشته باشم یادگیری مقدمات ریاضی و منطق و خردگرایی را که زبانی شگفت انگیز است برای آموختن پیشنهاد می کنم زیرا ریاضیات زبانی به دور از تعصب و سرشار از تعقل است و زیبایی و عرفان در آن موج می زند.

وی ادامه داد: پیوند با جهان معرفت دومین توصیه ام به جوانان است، بهره مندی از امکانات دنیای امروز باید با بینش و گزینش همراه باشد زیرا در دنیای امروز در صورت عدم بینش و گزینش سرگردانی بر انسان حاکم می شود.

پروفسور رضا اظهار داشت: همچنین از جوانان می خواهم گنج قناعت را همواره در نظر داشته باشند و تلاش کنند نکات مثبت فرهنگ غرب را در فرهنگ خود پیاده کنند و فناوری غرب را به همراه نوآوری و دوری از تقلید مورد توجه قرار دهند زیرا تقلید ما را بنده غرب می کند اما خلاقیت ما را به مسیر پیشرفت و ترقی رهنمون می کند.

وی در ادامه با اشاره به آزادگی و تجددپذیر بودن مردم گیلان گفت: گیلان دروازه اروپا بود و مردم این استان همواره نوگرا بودند اما چیزی که امروز بر این ویژگی ها می افزاید این است که گیلان می تواند مرکز آسیای میانه باشد زیرا به دلیل نزدیکی فرهنگ و زبان مردم آسیای میانه این توانایی در گیلان و مردم این سرزمین دیده می شود.

همچنین رونمایی از تمبر یادبود گرامیداشت مقام پروفسور فضل الله رضا و اهداء لوح سپاس و هدیه به وی و گلباران تندیس این دانشمند فرزانه در سبزه میدان رشت از دیگر برنامه های این روز بود.


منبع : خبر گزاری مهر
هواداران کویش را چو جان خویشتن دارم


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter
 

anything