Google


normal_post - آشنایی با سندرم داون در کودکان (down syndrome) - متا نویسنده موضوع: آشنایی با سندرم داون در کودکان (down syndrome)  (دفعات بازدید: 3050 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین اجـاقـی

xx - آشنایی با سندرم داون در کودکان (down syndrome) - متا
آشنایی با سندرم داون در کودکان (down syndrome)
« : ۲۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۲۱:۲۲:۱۴ »

اگرچه سندرم داون (down syndrome) قابل پیش گیری نیست، اما می توان قبل از تولد کودک آنرا تشخیص داد. مشکلات جسمی و سلامتی همراه با دی.اس. قابل درمان هستند، و در هر جامعه امکانات و منابع مختلفی برای کمک به این کودکان و والدین آنها وجود دارد.

علت بروز سندرم داون چیست؟

به طور معمول، هر کودک در زمان لقاح اطلاعات ژنتیکی خود را به وسیله 46 کروموزوم از والدین خود به ارث میبرد: 23 کروموزوم از مادر و 23 کروموزوم از پدر. اما در اکثر موارد بروز سندرم داون، کودک یک کروموزوم اضافه دریافت میکند و به جای 46، 47 کروموزوم به او منتقل میشود. این ماده اضافه ژنتیکی موجب تاخیر در رشد جسمانی و عقلانی کودک میشود.
هر چند کسی به طور قطع نمیداند که چرا این حالت اتفاق می افتد و هیچ روشی برای پیش گیری از اشتباه کروموزومی که موجب این نارسایی میشود، شناخته نشده است. تا مدتها تصور میشد بیشتر مبتلایان به دی.اس. از مادران بالای 35 سال به وجود آمده اند، اما آمار وتحقیقات پزشکی جدید ثابت کرده است که 80 درصد کودکان مبتلا به سندرم داون از زنانی زیر 35 سال متولد شده اند، البته بالا رفتن سن مادر شانس ابتلا به این سندرم را افزایش میدهد اما مهمترین دلیل بروز آن نیست.


این کودکان دارای طیف وسیعی از تواناییها هستند و هیچ راهی وجود ندارد تا در هنگام تولد پیش بینی شود که آنها در چه زمینه ای موفق خواهند بود.


سندرم داون چگونه بر کودک اثر میگذارد؟

کودکان مبتلا به سندرم داون دارای خصوصیات ظاهری مشابه هستند که از جمله بارزترین آنها میتوان به نیمرخ مسطح، چشمان مورب رو به بالا، گوشهای کوچک، یک تک خط در وسط کف دست و زبان بزرگ اشاره کرد. یک پزشک معمولا با یک معاینه جسمی میتواند بگوید که یک نوزاد دچار چنین نارسایی هست یا خیر.

ماهیچه های کوتاه و مفاصل نرم هم از جمله خصوصیات کودکان مبتلا به دی. اس هستند و نوزادان مبتلا به آن بیش از حد سست و بی تعادل هستند. هرچند این حالت میتواند به مرور زمان کم شود، اما بیشتر کودکان مبتلا به دی.اس. اصولا دیرتر از کودکان دیگر به نقاط عطف رشد - مانند چهار دست و پا رفتن، نشستن و راه رفتن- میرسند.
معمولا این کودکان در زمان تولد قد و وزن معمولی دارند اما به طور کلی رشد آنها از سرعت کمی برخوردار است و از همسالان خود کوچکتر به نظر میرسند. در کودکان زیر 2 سال، کشیدگی کم و حرکات محدود ماهیچه موجب بروز اشکالاتی در مکیدن و غذا خوردن و همچنین مشکلات هاضمه دیگری چون یبوست میشود. کودکان نوپا و بزرگتر نیز ممکن است در حرف زدن، یادگیری و انجام کارهای شخصی چون غذا خوردن، لباس پوشیدن و دستشویی رفتن تاخیر زیادی داشته باشند.
سندروم داون به اشکال متفاوتی بر تواناییهای شناختی کودکان تاثیر میگذارد، اما بیشتر آنها دچار عقب افتادگی ذهنی خفیف تا میانه هستند. کودکان مبتلا به دی.اس. میتوانند بیاموزند و در طول زندگی خود قادر به پرورش مهارتهایی هستند. به زبان ساده، آنها با سرعتی متفاوت از دیگران به اهداف خود دست می یابند - و به همین دلیل بسیار مهم است که آنان را کودکان دیگر و حتا کودکان با شرایط مشابه، مقایسه نکنیم - .
این کودکان دارای طیف وسیعی از تواناییها هستند و هیچ راهی وجود ندارد تا در هنگام تولد پیش بینی شود که آنها در چه زمینه ای موفق خواهند بود.


Linkback: https://irmeta.com/meta/b396/t10919/
mahak2 - آشنایی با سندرم داون در کودکان (down syndrome) - متا
دفتر تلفن مشاغل سامانه پیام کوتاه ویژه اعضای دفتر تلفن مشاغل

آفلاین اجـاقـی

xx - آشنایی با سندرم داون در کودکان (down syndrome) - متا
پاسخ : آشنایی با سندرم داون در کودکان
« پاسخ #1 : ۲۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۲۱:۲۸:۰۴ »
pic_health1 - آشنایی با سندرم داون در کودکان (down syndrome) - متا

شرایط ایجاد سندرم دان: این بیماری به دو صورت خود را نشان میدهد : نوع اول که 95 درصد از این  بیماران را شامل می شود ، از سن زیاد مادر و اختلال در عمل تخمدانها ناشی  می شود که با سن مادر نسبت مستقیم دارد ، یعنی مادران مسن تر نواقصات -  کروموزومی بیشتری دارند. این قبیل اختلالات را  که در اثر عدم انفصال  کروموزومهای مادر بوجود می آید ، منگولیسم وابسته به سن مادر می گویند.  نوع دوم که فقط 5 درصد از منگولیسم را تشکیل می دهد به علت وجود اختلال   در کروموزومهای شماره 15 یا 22 ایجاد می شود. این اختلال در اثر جا به جایی   کروموزومها به وجود می آید. گاهی ، بندرت ، پدر موجب این نقیصه می گردد.   

 جدول رابطه سن مادر با ابتلای کودک به سندرم دان در هر 1000 مورد تولد

 سن مادر/       درصد ابتلا به بیماری 
 
  30 تا 34                   1 /66 مورد
  35 تا 39                    3/22 مورد   
  40 تا 44                    12/52 مورد 
  45 به بالا                   29/74 مورد


چگونگی تشخیص مبتلایان به سندرم دان
تشخیص قطعی سندرم دان با اتکاء به مشخصات ظاهری نوزاد قدری دشوار است.   به همین دلیل با انجام کاریوتایپ تشخیص قطعی ممکن می گردد. برخی خصوصیات  ظاهری نوزاد با سندرم دان که با شدت و ضعف متفاوتی بروز می کند و الزاما همه  آنها در این نوزادان وجود ندارد، عبارتند از:
  1- شل بودن عضلات بدن  2- نرمی مفاصل و قابلیت خم شوندگی بیش از حد معمول   3- نیم رخ تخت ، بینی کوچک و چشمهای کشیده و بادامی (شبیه مغولها)  4- بزرگی عضله زبان نسبت به دهان.  5-تک شیار عمیق در کف دست.  6- فاصله بیش از حد معمول بین انگشت شصت پا و انگشتان کناری.  7- انقباض عضلانی در این نوزادان ضعیف است و اغلب پس ازبیداری مدتها در محل خود ساکت می مانند و معمولا صدای ضعیفی دارند. نسبت نوزادان پسر به دختر بیشتر است و به میزان 46 درصد پسر و 36 درصد  دختر می رسد.


احتمال مشکلات پزشکی خاص کودکان مبتلا به سندرم دان:

مشکلاتی که ممکن است در برخی از نوزادان با سندرم دان بروز کند عبارت است از:
ناراحتی های قلبی مادرزادی ، ابتلای سریع به بیماریهای عفونی ، مشکلات تنفسی و  برخی ناراحتی های گوارشی ، استرابیسم (لوچی چشم ) ، مشکلات شنوائی و مشکلات ناشی ازکارکرد غده تیروئید.باید توجه داشت که موارد یاد شده در حد احتمال است و پیشرفت های علم پزشکی درمان اکثر آنها را امکان پذیر ساخته است . به گونه ای که افراد با سندرم دان تا سنین بالا ( حدود 55 سالگی ) می توانند به  سلامت زندگی کنند.

  شرایط سازگاری:
افراد با سندرم دان نسبت به جنبه های اجتماعی محیط خویش بسیار حساسند. آنها  عواطف و نیازهایی همچون سایرین دارند و باید از فرصت های یکسانی بهره مند شوند. اگر این افراد تحت مراقبت های مناسب قرار گیرند و در فعالیتهای روزمره   دخالت  داده شوند، در کارهایی چون ادامه تحصیل  ، رفتار اجتماعی و اداره  امور  شخصی خود موفق می گردند.   اگر کودک با سندرم دان در کنار همسالان خود در مدارس عادی تحصیل کند فعال تر  می شود و همزیستی آنها موجب دوستی ، تفاهم و درک متقابل می گردد.
 کانون سندرم دان ایران به صورت موسسه ای غیر دولتی و مستقل  تلاش خود را   جهت بهبود شرایط زندگی افراد مبتلا متمرکز نموده و می کوشد برای توانمند سازی  هرچه بیشتر این افراد فرصت های آموزشی را در کنار حمایت از حقوق اجتماعی  ایشان فراهم آورد.
mahak2 - آشنایی با سندرم داون در کودکان (down syndrome) - متا
دفتر تلفن مشاغل سامانه پیام کوتاه ویژه اعضای دفتر تلفن مشاغل


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter