Google


normal_post - سلنیوم و نقش آن در سلامت انسانها - متا نویسنده موضوع: سلنیوم و نقش آن در سلامت انسانها  (دفعات بازدید: 1440 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین شهبازی.م

xx - سلنیوم و نقش آن در سلامت انسانها - متا
سلنیوم و نقش آن در سلامت انسانها
« : ۱۶ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۹:۰۲ »

ترکیبات سلنیوم، مواد ارزشمند و آنتی‌اکسیدان هستند که برای حفظ سلامتی انسان ضروری است. بنابراین استفاده از مواد غذایی‌‌ا‌ی که این ماده معدنی ارزشمند را دارند، برای انسان به مقدار مورد نیاز، لازم است.
آنتی‌اکسیدان‌ها، جلوی فعالیت رادیکال‌های آزاد که مضر، ویرانگر و باعث بیماری‌های مزمن هستند را می‌گیرند و همچون سدی مانع از تخریب سلول‌های حیاتی بدن می‌شوند، در نتیجه بدن کمتر در معرض ابتلا به بیماری‌های مختلف قرار می‌گیرد. بنابراین استفاده بیشتر از مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان، باعث می‌شود که بدن به‌راحتی رادیکال‌های آزاد مضر را نابود کند.
مقدار مورد نیاز بدن به سلنیوم، برای زنان، مردان و نوجوانان در حدود 60-50میکروگرم در روز، برای کودکان30-20 میکروگرم در روز و برای خانم‌های باردار و زمان شیردهی حدود 70-50 میکروگرم در روز است.
اگر خاک منطقه‌ای از نظر سلنیوم فقیر باشد، قطعا گیاهانی که در آن منطقه رشد می‌کنند نیز از نظر سلنیوم فقیر بوده و به‌دنبال آن بافت بدن حیواناتی که این گیاهان را می‌خورند، مثلاً گوشت، تخم‌مرغ و... آنان نیز از نظر میزان سلنیوم فقیر است و کسانی که از این مواد استفاده می‌کنند نیز با فقر سلنیوم مواجه می‌شوند
در مناطقی از دنیا که تاریخ تمدن طولانی مدتی دارند، مثل مشرق زمین و ایران، به‌دلیل اینکه سال‌های طولانی مواد کشاورزی را از خاک برداشت کرده‌اند، خاک به مرور زمان از نظر میزان سلنیوم فقیر و فقیرتر شده است. البته درصورت بهره‌گیری از یکسری کودهای خاص، می‌توان با انجام عمل غنی‌سازی‌، این کمبود و فقر را جبران کرد که البته در بسیاری از کشورها این اقدام انجام می‌شود.
بین فقر سلنیوم در خاک و بروز انواع سرطان‌های گوارشی و غیرگوارشی و همچنین بین کمبود یا فقر سلنیوم و ناباروری در مردان و زنان رابطه وجود دارد. به عبارت دیگر، کمبود و فقر سلنیوم درصد بروز سرطان و ناباروری را افزایش می‌دهد.
علاوه براختلالات قلبی که تحت عنوان بیماری ناشی از فقر سلنیوم به آن اشاره شد کمبود این ماده معدنی در نوجوانان، باعث درد و التهاب مفاصل می‌شود. سلنیوم، سبب فعال شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود، به‌طوری که در سیستم ایمنی بدن، چه سلولی و چه غیر سلولی نقش دارد. از سوی دیگر، سلنیوم باعث پیشگیری از انواع بیماری‌های عفونی و غیرعفونی مثل سرطان می‌شود. به‌همین دلیل در مناطقی که خاک آن با فقر سلنیوم روبه‌روست، میزان بروز سرطان بیشتر است. همچنین سلنیوم سبب نابودی انواع ویروس‌ها می‌شود. وجود سلنیوم بر عملکرد مغز تأثیر مستقیم دارد و روی سیستم عصبی تأثیرگذار‌است. علاوه بر این، وجود این آنتی‌اکسیدان، بر سیستم تنفس، ریه، پوست و حفظ جوانی تأثیرات مثبت و قابل ملاحظه‌ای دارد.
این ماده ارزشمند شیمیایی در :
غذاهای دریایی، ماکیان، جگر، قلوه، گوشت، سینه تخم مرغ، برنج  پخته شده، پنیر چدار به وفور یافت میشود.


Linkback: https://irmeta.com/meta/b344/t8935/


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter