• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - کنترل‌های داخلی محصولی عالی ولی بدون خریدار - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google


normal_post - کنترل‌های داخلی محصولی عالی ولی بدون خریدار - متا نویسنده موضوع: کنترل‌های داخلی محصولی عالی ولی بدون خریدار  (دفعات بازدید: 1974 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین A.Ehsani

* گارو هوانسیان فر

بخش اول

در نظر دارم که در مورد کل کنترل‌های داخلی مقاله‌های مختلفی بنویسم و شرح دهم که کنترل‌های داخلی چیست و اهمیت آن‌ها در هر سازمان و واحدی چقدر زیاد است.

ولی قبل از اینکه به مقاله اصلی کنترل‌های داخلی بپردازم، در چند مقاله به مثال‌هایی از سوء‌استفاده‌هایی که از عدم وجود کنترل‌های داخلی در عمل به وجود آمده، اشاره مي‌كنم.. سعی می‌کنم که این مقالات را با مثال‌های ساده شروع کنم تا به مثال‌های پیشرفته برسیم. توجه داشته باشید که مثال‌های ساده هم می‌توانند درس‌های بزرگی به افراد بدهند و تجربه‌های‌ گرا‌‌نبهایی شوند برای کارهای آینده. هیچ مطلبی را در حسابرسی ساده نپندارید زیرا همین مطالب کوچک و ساده ممکن است شما (حسابرس) را روزی در تله‌ بزرگی بیندازد. آگاهی از بسیاری از موارد، حتی آنهايی که به نظر شما ممکن است ساده و پیش پا افتاده باشد، در حسابرسی بسیار مفید و ضروری می‌باشد.

یکی از دوستانم که نزد یک دکتر روانپزشک می‌رفت تعریف می‌کرد که هر بار که نزد آن روانپزشک می‌رفت، مدتی نزد روانپزشک صحبت و مشاوره می‌کرد و از اطاق او خارج می‌شد. منشی دکتر سپس وارد اطاق دکتر می‌شد تا مبلغ حق ویزیت را بپرسد. همانطور که مطلع هستید، اکثر روانپزشک‌ها یا دکترهای اعصاب و روان، حق ویزیت ثابتی ندارند و حق ویزیت آنها بر اساس زمانی که روی یک بیمار یا مراجعه‌کننده صرف می‌کنند، تعیین می‌شود. منشی دکتر مبلغ حق ویزیت را از دکتر می‌پرسید و از اطاق او خارج می‌شد و مبلغ حق ویزیت را به بیمار یا مراجعه‌کننده اعلام می‌کرد و آن‌را از او دریافت می‌نمود. روش کار همیشه همین‌طور بود تا اینکه او یک‌بار متوجه شد که حق ویزیت آن بار خیلی بالاتر از دفعات قبل شده است. ایشان می‌گفت که حق ویزیت را پرداخت کردم و اعتراضی هم نکردم. دفعه بعد که به همان روانپزشک مراجعه کردم، به ایشان عرض کردم که آیا حق ویزیت را افزایش داده‌اید؟ ایشان گفتند خیر. به دکتر عرض کردم پس دفعه قبل چطور حق ویزیت بنده خیلی‌گران شد؟ دکتر گفت که نباید‌گران شده باشد. دکتر مطلب را پیگیری کرد و بعد از بررسی‌های متعدد متوجه شد که مبلغی که او به منشی می‌گفت، منشی مبلغ اضافی به بیمار یا مراجعه‌کننده اعلام می‌کرد و ما‌به‌التفاوت مبلغ اعلام شده توسط دکتر و مبلغی که منشی از بیمار دریافت می‌کرد، در جیب مبارک منشی می‌رفت!!!! البته این موضوع فقط به آن منشی به‌خصوص بر می‌گردد و امیدوارم که سایر منشی‌ها از مطرح شدن این موضوع دلگیر نشوند.

بنابراین متوجه می‌شوید که به علت عدم وجود کنترل‌های داخلی، منشی آن دکتر سوء‌استفاده می‌کرد و دکتر متوجه شد که آن منشی این کار را از مدت‌ها قبل انجام می‌داده و علاوه بر دریافت مبلغ اضافی از بیماران و مراجعه‌کنندگان، ضرر هنگفتی به آن دکتر وارد کرده بود و آن هم این بود که بیماران می‌دیدند حق ویزیت دکتر بسیار بالا است، دیگر به او مراجعه نمی‌کردند و بدین ترتیب دکتر بیماران زیادی را از دست داده بود. بنابراین در اینجا که یک واحد بسیار کوچکی بود و فقط یک دکتر و یک منشی وجود داشتند، به علت عدم وجود کنترل‌های داخلی مناسب، سوء استفاده مالی صورت می‌گرفت. برای چنین دکتری پیشنهاد می‌کنم که برای اینکه چنین کاری دوباره انجام نشود، اولا آن منشی را در اسرع وقت و بدون هیچ‌گونه تذکر قبلی، اخراج كند. ثانیا می‌باید برای منشی‌های بعدی حتما گواهی کار معتبر از محل‌هایی که قبلا کار کرده، اخذ کند و در صورت امکان، ضامن و ضمانت کافی از آنها بخواهد. در قدم بعدی هم باید فورا دفترچه‌ای چاپ کند که دارای شماره سریال چاپی و همچنین ته سوش باشد و در متن برگه‌های دفترچه، چنین جمله‌ای نوشته شده باشد:

لطفا مبلغ...................... ریال (به عدد)...................................... ریال (به حروف) از آقای/خانم...................... به شماره پرونده ........................... بابت کل مبلغ حق ویزیت و مشاوره دریافت شود.

کلیه صفحات دفترچه‌های مذکور باید با مهر نظام پزشکی دکتر ممهور و پاراف‌گردد. دکتر باید این برگه‌ها را پرکرده و در ته سوش آن‌ها هم مشخصات فوق را درج نماید و اصل برگه را به بیمار یا مراجعه‌کننده تقدیم کند تا مبلغ قید شده در برگه را به منشی پرداخت كند. بدین ترتیب، منشی دکتر نمی‌تواند مبلغ اضافی از بیماران اخذ کند. البته لازم به ذکر است که چاپ فرم‌ها باید توسط خود دکتر انجام شود و فرم‌ها نزد او نگهداری‌گردد و هر چند وقت یکبار، طرح و رنگ آن را عوض کند. منشی دکتر نباید در این امر کوچک‌ترین نقشی داشته باشد. مثال ساده فوق نشان می‌دهد که حتی در کوچک‌ترین واحدها، وجود کنترل‌های داخلی بسیار ضروری است. باید گفت که از لحاظ کنترل‌های داخلی، اطمینان هیچ نقشی را بازی نمی‌کند. هر قدر هم بین افراد اطمینان وجود داشته باشد، لزوم کنترل‌های داخلی امری ضروری و غیر قابل اجتناب است. در مقاله‌های بعدی، مثال‌های دیگری را از سوءاستفاده‌ها در اثر عدم وجود کنترل‌های داخلی مناسب، مطرح خواهم نمود. البته توجه داشته باشید که وجود کنترل‌های داخلی، تنها جهت جلوگیری از سوء استفاده‌ها نيست. در این مورد در مقاله‌ای مفصل، درباره فواید وجود و ایجاد کنترل‌های داخلی مناسب بحث خواهم نمود. در خاتمه مقاله باید عرض کنم که موسسات حسابرسی معتبر بهترین کسانی هستند که می‌توانند سیستم‌های کنترل‌های داخلی در هر سازمانی، اعم از کوچک، متوسط یا بزرگ ایجاد نمایند. به مدیران شرکت‌ها، سازمان‌ها و غیره پیشنهاد مي‌كنم که از این خدمات موسسات حسابرسی معتبر استفاده كنند. به مدیران محترم شرکت‌ها، سازمان‌ها و... اطمینان کامل می‌دهم که از این عمل بهره فراوان خواهند برد. یکی از دوستانم که به عنوان یک مشاور به یک تشکیلاتی رفته بود، با ایجاد کنترل‌های داخلی مناسب، در ظرف مدت چند ماه، سود ناخالص آن تشکیلات را از 7‌درصد به 20‌درصد رساند. موسسات حسابرسی معتبر می‌توانند خدمات مفید بی‌شماری را به کل جامعه ما بدهند که نوع این خدمات را در یک مقاله جداگانه به طور مفصل به عرض خوانندگان عزیز می‌رسانم. ان‌شاءا...

*حسابدار رسمی – عضو پیوسته انجمن حسابداران خبره مدیریت انگلستان

Linkback: https://irmeta.com/meta/b280/t1649/

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع مالی

آفلاین A.Ehsani

xx - کنترل‌های داخلی محصولی عالی ولی بدون خریدار - متا
پاسخ : کنترل‌های داخلی محصولی عالی ولی بدون خریدار
« پاسخ #1 : ۱۰ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۴:۲۴ »
بخش دوم

اتفاق زیر در یکی از بانک‌های یکی از کشورهای جنوب شرقی آفریقا رخ داده است.

 کارمند صندوق جلوی پیشخوان بانک، کارمند بسیار ساعی و سخت کار بود و طی سال‌ها کار در آن شعبه، هر ساله به عنوان کارمند نمونه انتخاب شده و به دریافت جایزه نقدی و بعضی مواقع هم بلیت رفت و برگشت به یک کشور خارجی و اقامت در یک هتل 5 ستاره، به خرج بانک، نائل شده بود. البته ایشان از سفر به خارج از کشور همیشه امتناع می‌ورزید. این کارمند طی 15 سال کار در آن شعبه، هیچ وقت غیبت نداشت و هیچ وقت از مرخصی استعلاجی یا مرخصی استحقاقی استفاده نکرده بود و می‌گویند که روزی بود که با وجود داشتن 40 درجه تب، سرکار آمده بود! ريیس شعبه به او گفته بود که آن روز را تعطیل کند و نزد پزشک برود. او در جواب گفته بود که چیزی نیست، خوب می‌شوم، کار مهم‌تر از هر چیزی است! صبح‌ها، اولین نفری بود که سرکار می‌آمد و شبها هم آخرین کسی بود که محل بانک را ترک می‌کرد. همیشه در کارهایش دقیق و مطیع دستورات مافوق خود بود. آیا به نظر شما چنین شخصی مستحق این نبود که به عنوان کارمند نمونه و آن هم برای هر سال انتخاب شود؟ مطمئن هستم که شما خواننده‌‌گرامی هم اگر جای ريیس آن شعبه بودید، هر سال او را به عنوان کارمند نمونه انتخاب می‌کردید و بهترین پاداش‌ها را به او اهدا مي‌كرديد.

حال موضوع چه بود؟ در آن زمان که سیستم‌ها دستی بود (البته در اصل قضیه هیچ فرقی نمی‌کند که سیستم‌ها دستی باشد یا مکانیزه)، ایشان در کارت سپرده مشتریان دست می‌برد و به نحوی از حساب آنها برداشت می‌کرد، ولی در کارت مشتریان، مبالغ واقعی مانده حساب را با مداد در کنار کارت یادداشت می‌کرد تا اگر آن مشتریان به بانک مراجعه می‌کردند، بداند که مانده واقعی آنها چقدر است و تا چه مبلغی می‌تواند به آنها پرداخت به عمل آورد. بدین‌ترتیب، این کارمند نمونه!، نمی‌توانست حتی یک ساعت هم از پشت صندوق خود دور شود، حتی برای مراجعه به... .

روزی یک حسابرس که عضو یکی از انجمن‌های حرفه‌ای حسابداری معتبر دنیا بود و به طور دقيق کار خود را می‌دانست (یک حسابدار خبره عضو یک انجمن حرفه‌ای معتبر دنیا حتما و صد در صد کار خود را می‌داند، در غیر این صورت نمی‌تواند عضو یک انجمن حرفه‌ای حسابداری معتبر دنیا باشد)، پرونده پرسنلی کلیه کارکنان را از قسمت کارگزینی اخذ كرد و شروع به مطالعه (یا به نظر بعضی‌ها، وقت‌‌گذرانی!) کرد تا اینکه به پرونده آن صندوقدار رسید.

خیلی زود متوجه شد که آن کارمند حدود 15 سال به مرخصی نرفته و همیشه یک کار، یعنی صندوقداری بانک را به عهده داشته است. مطلب را با ريیس شعبه در میان گذاشت و از ريیس شعبه خواست که بدون چون و چرا و بدون کوچک‌ترین اتلاف وقت، حکم مرخصی یک‌ماهه برای آن صندوق دار صادر و از آن لحظه صدور حکم، مرخصی ایشان شروع شود. حکم مرخصی صادر و به امضای مسوولان مربوطه رسید و به آن صندوق‌دار اطلاع داده شد که به سرعت به قسمت کارگزینی مراجعه کند. آن صندوقدار هم به قسمت کارگزینی مراجعه كرد. حکم مرخصی اجباری تقدیم حضور ایشان‌ شد که از همان لحظه شروع می‌شد. آن کارمند ابتدا گفت که او به مرخصی احتیاج ندارد و جایی هم ندارد که به مرخصی یا برای تفریح و غیره برود و ترجیح می‌دهد که کار کند، زیرا کار برای او از بهترین تفریحات و استراحت‌ها، مطلوب‌تر و مهم‌تر است. ريیس کارگزینی به ایشان فرمود که این یک حکم مرخصی اجباری است، چه میل داشته باشید چه نداشته باشید، حتما باید به مرخصی بروید. ريیس شعبه به او گفت که از همین لحظه در مرخصی هستید و کارمند دیگری جای شما پشت صندوق نشسته است. آن کارمند وقتی دید که دیگر هیچ چاره‌ای ندارد و باید حتما صندوق عزیز و دوست داشتنی خود را ترک کند، از حال رفت و از حالت عمودی، به صورت افقی روی زمین دراز کشید و به طور كامل بیهوش شد. از روی مانده حساب‌ها که با مداد روی کارت‌ها یادداشت شده بود، کل مبلغ سوء‌استفاده ایشان معلوم‌ شد. باز جای تشکر از ایشان (کارمند نمونه!) دارد که مانده‌های واقعی حساب‌ها را با مداد روی کارت‌ها یادداشت کرده بود! بنابراین مشخص شد که چرا ایشان مایل به رفتن مرخصی و استفاده از مسافرت‌های آنچنانی به خرج آن بانک امتناع می‌ورزید و در بدترین حالت بیماری، سرکار می‌آمد. باید واقعا اعتراف کرد که کارمند نمونه آن شعبه بانک بود! آفرین بر ایشان!

یکی از مواردی که در کنترل‌های داخلی مطالعه می‌کنیم این است که کسانی که دارای پست‌های حساس در یک شرکت هستند (البته حساس از نظر رابطه داشتن با دارایی‌های یک شرکت و سایر موارد مهم)، باید حتما از مرخصی سالانه خود استفاده كنند و در غیاب آنها، کار آنها باید توسط شخص یا اشخاص دیگری در آن شرکت انجام شود و کارهای آنها انباشته نشود تا آن شخص یا اشخاص که از مرخصی بر می‌گردند، کارهای آنها انباشته نشده باشد و خود آنها کارهای انباشته شده را انجام دهند. علت این امر آن است که هرگاه شخصی به مرخصی می‌رود و شخص دیگری در غیاب او کار او را انجام می‌دهد، اگر اشکال یا موردی در کار او وجود داشته باشد، توسط کارمند جایگزین شده مشخص مي‌شود. بنابراین، در هر واحدی لازم است که کارکنان از مرخصی سالانه‌ خود استفاده کنند و در غیاب آنها، حتما شخص یا اشخاص دیگری، کلیه‌ وظایف آنها را انجام دهند. این خود یک کنترل داخلی بسیار مهم محسوب می‌شود.

یکی از کنترل‌های بسیار خوبی که در بانک‌ها مشاهده می‌شود این است که هر چند وقت یکبار، هر کارمندی از یک شعبه به شعبه دیگر منتقل مي‌شود و مدت زمانی که طول می‌کشد تا به او اطلاع دهند که از شعبه فعلی به شعبه دیگری منتقل‌ شود، بسیار کوتاه است. به کلیه شرکت‌ها، سازمان‌ها، ارگان‌ها و... عرض مي‌كنم که به موسسات حسابرسی معتبر اطمینان کامل داشته باشند. آنها می‌توانند خدمات بسیاری در امور مالی به شما ارائه دهند، از جمله: حسابرسی و بازرس قانونی، ایجاد سیستم‌های حسابداری مالی و صنعتی، ایجاد کنترل‌های داخلی مطلوب، رسیدگی‌های خاص، حل اختلافات مالی بین صاحبان سازمان‌ها و واحدها، مشاوره در امور مالی، مالیاتی و بیمه، ایجاد بخش حسابرسی داخلی و ده‌ها نوع خدمات مالی دیگر. در خاتمه مقاله باید داستان کوتاهی تعریف کنم که سال‌ها قبل در واحدی که حسابرسی می‌کردیم، رخ داد. شخصی که در آن واحد مورد رسیدگی سوء‌استفاده کرده بود (جزو همان اشخاص انگشت شماری که بارها در مقاله‌هایم تکرار کرده‌ام که از تعداد انگشتان یک دست، آنهم دستی که دو تا سه انگشت آن در اثر حادثه ناگوار قطع شده، تجاوز نمی‌کند)، طی مدت رسیدگی ما که حدود یک‌ماه طول کشید (البته از همان روز اول از روی‌‌گردش یک حساب پی به سوء‌استفاده ایشان بردیم و موضوع را به مدیریت شرکت اعلام کردیم، ولی می‌خواستیم که کلیه موارد سوء‌استفاده ایشان را کشف کنیم)، موهای پرپشت و سیاه این شخص (البته از جنس مذکر)، کاملا سفید شد. حالش بسیار بد و رنگی بر چهره نداشت. یکی از علائم بارز ایشان این بود که سعی می‌کرد به هیچ وجه به صورت مستقیم به چهره حسابرس‌ها نگاه نکند و به صورت آشکار از روبه‌رو شدن با همه حسابرسان اجتناب می‌ورزید. پایان داستان این شخص این است که عاقبت به خیر نشد. یک مثال معروف است که: شما مواظب ریال‌ها باشید، ریال‌ها مواظب‌تومان‌ها خواهند بود.

ایجاد کنترل‌های داخلی مناسب و مطلوب جزو وظایف مدیریت هر واحد است، ولی این کار باید توسط اشخاص مستقلی که هیچگونه نفعی در آن واحد ندارد، به وجود آید و بهترین این افراد که در کار خود نیز کاملا مسلط و با تجربه هستند، موسسات حسابرسی معتبر هستند.

امیدوارم که کلیه صاحبان و مدیران شرکت‌ها، سازمان‌ها و ارگان‌ها، این سری مقالات را مطالعه فرمایند و به اهمیت وجود کنترل‌های داخلی که طی سال‌های کاری خود تجربه کرده‌ام، پی ببرند. البته مطمئن هستم که کلیه اشخاص نامبرده به این امور کاملا واقف هستند و موارد این سری مقالات فقط می‌تواند تجربیات اینجانب را در رابطه با ایجاد و وجود کنترل‌های داخلی به اطلاع آن سروران برساند.

*حسابدار رسمی – عضو پیوسته انجمن حسابداران خبره مدیریت انگلستان

آفلاین mohammad133

 با سلام

من خودم به عینه فرمایشات هوانسیان فر رو دیدم . مدیر کارخونه و مدیر مالی در یه شرکت چه حالی میکردند. مدیر مالی نزدیک 200میلیون تومن زده بود به جیب
 این رو با اطمینان 100 درصد میگم. اگر کنترلهای داخلی درستی وجود داشت اینطوری نمیشد . مدیر کارخونه برای حفظ موقعیت خودش چه باج هایی به بعضی از پرسنل داده بود. کارمندی 3 ماه سرکار نیومده بود و براش کارکرد داده بودند. وخیلی مواردی که در برخی شرکتها دیده میشه

یادش بخیر در حسابرسی 2 من یه کنفرانس داشتم با عنوان کتنرلهای داخلی و آن موقع از کنترلهای داخلی به عنوان پسر بزرگ صالح خانواده اسم بردم و تعبیرجالبی به نظر استادمون بود.

بادرود
خوشتر آنکس که در این محنت گاه
خاطری را سبب تسکین است

آفلاین A.Ehsani

سلام

مشکل اینجاست که شرکتهای ما  سیستم محور نیستند و تابع فرد بوده و فرد نیز کسانی را انتخاب میکند که با روحیات وی سازگار باشند.
مشکل مدیران ما احترام است و شما فقط احترام بگذار و کار نکن هیچ اتفاقی نمی افتد اما کار درست حسابی کن ولی منتقد باش و از کار و روشهای غلط انتقاد کن مطمئنا" تحمل شما را از دست میدهد و اخراج خواهی شد.این مشکل فرهنگی غیر قابل حل است و در شرکتهای مامتاسفانه خود صاحبان آن اجازه تقلب را به دیگران میدهند چون افکار آنان دخالت دارد در نحوه تفکرات مدیران اجرائی.

نقل قول
1 - اولین مورد در رابطه با صندوق شرکت‌ها است. در بعضی از شرکت‌ها فکر می‌کنند که اصولا صندوق باید تحت نظر حسابداری باشد. باید بگویم که این امر کاملا غلط بوده و قسمت مالی نباید به هیچ وجه با وجوه نقد سر و کار داشته باشد.


آقای هوانسیان فر یک مقداری کلاسیک با مسائل برخورد میکنند. اینکه صندوق زیر نظر کجا باشد خیلی مهم نیست بلکه کنترل آن مهم است که باید زیر نظر واحد مالی صورت بگیرد.همه ما قبول داریم در واحد حسابداری باید بخش دریافت و پرداخت وجود داشته باشد و فکر کنم یکی از موارد دریافت و پرداخت پول باشد و به نظر من سوء استفاده از اسناد اعتباری خیلی بیشتر از صندوق است که در دست مالی قرار دارد.

نقل قول
2 - در بعضی از شرکت‌ها مشاهده می‌کنم که چک‌ها توسط قسمت مالی صادر و مهر می‌شود و سپس جهت امضا، به صاحبان امضاي مجاز ارائه می‌شود. صدور چک‌ها جزو وظایف قسمت مالی نیست، تحت هیچ عنوان. صدور چک‌ها باید توسط یک قسمت مستقل از قسمت مالی (خزانه‌داری) صورت پذیرد و جهت امضا و مهر، به صاحبان امضاي مجاز تسلیم گردد. مهر شرکت نیز باید در اختیار یکی از صاحبان امضاي مجاز باشد.

خوب کاش میگفتید قسمت خزانه داری زیر نظر کجاست .انبار ؟ تولید ؟ حراست؟

حالا استاد هوانسیان فر سر رسید چکها و تعهدات به عهده کیست؟ چون وظیفه واحد خزانه داری است که گزارشی از سررسید تعهدات تهیه کند اما همه میدانیم چکها فقط بخشی از تعهدات شرکت است پس اینجا با این سیستم یک وظیفه مهم را شکستن عواقبش به عهده چه کسیست؟

بند 4 به بعد هم درست است ولی یک چیز مهم هم باید عرض کنم واقعا" نمیتوان همه چیز و همه کس را در همه شرایط کنترل کرد و خود پیاده سازی یک سیستم کنترلی قوی مستلزم صرف هزینه های بسیار گزاف است لذا بجای آن انسانهای درست تربیت کنیم تا مشکلی به وجود نیاید.
مسئله این است که در هر سمتی باید اختیاراتی وجود داشته باشد شما نمیتوانید به یک مسئول دوربین و میکروفن نصب کنید و یک نفر هم مامور او کنید و یک نفر دیگر هم مامور آن مامور کنید که نکند آن 2 تبانی کنند به یکباره خواهید دید 3نفر تبانی کرده اند.مهمترین موضوع تربیت جامعه ای سالم است.


بااحترام



بنر قبل از دومین ارسال در مرجع مالی


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

clip
نمودگر های کنترل داخلی

نویسنده hhhramezani

1 پاسخ ها
886 مشاهده
آخرين ارسال ۲۳ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۲:۲۶
توسط ashkan_pooya
xx
حسابرسی داخلی

نویسنده روحی

3 پاسخ ها
2472 مشاهده
آخرين ارسال ۱۸ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۵:۵۱
توسط روحی
xx
بررسی کنترلهای داخلی یک شرکت

نویسنده فریما

2 پاسخ ها
1540 مشاهده
آخرين ارسال ۲۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۶:۰۱
توسط DELFAN
xx
ضرورت بازنگری نقش حسابرسی داخلی در سازمان‌ها

نویسنده mohammad133

0 پاسخ ها
2761 مشاهده
آخرين ارسال ۱۸ دی ۱۳۸۹ - ۲۲:۰۱:۰۷
توسط mohammad133
xx
خدمات متقابل مدیریت و حسابرسی داخلی در سازمان

نویسنده A.Ehsani

0 پاسخ ها
1993 مشاهده
آخرين ارسال ۵ مهر ۱۳۸۹ - ۰۹:۲۹:۵۳
توسط A.Ehsani
xx
حسابرسی داخلی: تدبیر و هنر ایجاد تغییرات مثبت(بخش اول)

نویسنده محمد ابراهیم کلوب

0 پاسخ ها
411 مشاهده
آخرين ارسال ۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۱:۳۰
توسط محمد ابراهیم کلوب