• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - سوالی از حسابرسان - کدامیک از راه حل‌ها را پیشنهاد می‌کنید؟ - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google


normal_post - سوالی از حسابرسان - کدامیک از راه حل‌ها را پیشنهاد می‌کنید؟ - متا نویسنده موضوع: سوالی از حسابرسان - کدامیک از راه حل‌ها را پیشنهاد می‌کنید؟  (دفعات بازدید: 2186 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین فريدون مظفرنژاد

گارو هوانسیان‌فر
مخاطبین این نوشتار حسابرسان ارشد و سرپرستان در موسسات حسابرسی معتبر هستند.



شرکت سهامی خاص آلفا دارای مانده زیان انباشته هنگفتی است. در سال جاری مورد رسیدگی نیز متحمل هزینه ناخواسته‌‌ای شده که مبلغ آن بسیار بالا است. این هزینه که یک هزینه سال جاری است، اگر در حساب سود و زیان سال جاری منعکس شود، شرکت زیان قابل توجهی را نشان خواهد داد که با زیان‌های انباشته سال‌های قبل، مبلغ زیان انباشته در ترازنامه پایان سال جاری مبلغی چند برابر سرمایه شرکت خواهد شد.



به عبارت دیگر شرکت در گذشته مشمول ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت بوده و در پایان سال مالی جاری نیز این وضع ادامه پیدا خواهد کرد. در صورتی‌که این هزینه ناخواسته در حساب سود و زیان سال جاری ثبت نشود، شرکت آلفا سود خالص مختصری را در صورت سود و زیان سال جاری خود نشان خواهد داد. با توجه به اینکه شرکت نیاز به تسهیلات مالی بانکی زیادی دارد و بانک‌ها معمولا به شرکت‌هایی که سرمایه آنها پایین یا زیانده یا دارای زیان انباشته بالایی هستند تسهیلات مالی اعطا نمی‌کند، مسوولان‌ شرکت  مایلند که این هزینه ناخواسته را یا به حساب دارایی‌های ثابت مشهود آن اضافه نشود یا به حساب جاری سهامداران که دارای مانده‌های بستانکار عمده‌‌ای است، منظور کنند.



شما به عنوان حسابرس این شرکت، کدامیک از راه حل‌های بالا را پیشنهاد می‌کنید؟
درصورتی‌که سهامداران شرکت مایل باشند که این هزینه را به نسبت سهم هر سهام دار در شرکت، به بدهکار حساب جاری آنها منظور کنند، آیا در چنین صورتی صورتجلسه هیات‌مدیره که به امضای کلیه سهامداران شرکت آلفا رسیده کافی خواهد بود یا شرکت مجبور به تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده خواهد شد؟
به غیر از راه حل‌های فوق، چه راه حلی پیشنهاد خواهید کرد که زیان انباشته شرکت را افزایش ندهد.



عضو پیوسته انجمن حسابداران خبره حسابداری مدیریت انگلستان، حسابدار خبره حسابداری مدیریت جهانی

منبع : دنیای اقتصاد


Linkback: https://irmeta.com/meta/b280/t15136/
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع مالی

آفلاین مرتضی رئیسی

سلام
جناب مظفر نژاد بنده 20روز پيشتر اين سئوال را براي دوستان مطرح كردم كه الحمدالله كسي پاسخي نداد.

آفلاین سعدی مومیوند

با سلام

با توجه به اطلاعات ناچیز حقیر پاسخ بنده و دوستانی همچون بنده به این پست مثل این است که با چوب به جنگ تانک برویم. از این رو از مدیران محترم تالار درخواست دارم در پاسخ به سوالات فوق عنایت لازم را داشته باشند تا ما هم در کنار سیل خروشان اطلاعات بزرگواران به قدر جوی آبی نصیب ببریم!!!


لذا از مدیران محترم تالار جناب آقای فریدون مظفر نژاد ، جناب آقای مرتضی رئیسی ، جناب آقای مرتضایی و جناب آقای محمــود ســلیمانی درخواست دارم ما را مرهون رحمت قرار دهند!!!

با تقدیم احترام
***کسی که به من می آموزد ،از کسی که مرا دوست دارد با ارزش تر است***

آفلاین فريدون مظفرنژاد

با سلام

ضمن تشكر و پوزش از جناب رئيسي عزيز و تشكر از جناب سعدي گرامي

مطلبي كه استاد هوانسيان فر فرمودند واقعيت جامعه ما است شركتها از طرفي زيانده هستند و از طرفي تسهيلات ميخواهند و بانكها نيز تا سود نباشد تسهيلات نمي دهند حال چه نمايند ؟
در يكي از شركتها كه من فعاليت ميكردم چنين موردي بود كه با تشكيل جلسه هيئت مديره با توجه به اينكه هيئت مديره آن سه نفر بود تصويب شد براي اينكه شركت براي دريافت تسهيلات از بانك سود ده باشد مبلغ هنگفتي از هزينه هاي تامين مالي را به حساب جاري شركا منظور نمودند و شركت سود نشان داد و اين كار شركت باعث نوشتن بند گزارشي توسط حسابداران رسمي گرديد كه اين كار شركت خلاف استانداردهاي حسابداري مي باشد ولي به نظر شما عزيزان چاره چيست ؟
ادامه حيات شركت يا زير پا گذاشتن استانداردهاي حسابداري ؟
منتظر جوابهاي سبز دوستان هستم .

با احترام
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین مرتضی رئیسی

سلام
در كشور ما اكثر شركتها بر اساس هوش هيجاني و روابط نزديك ايجاد و رشد مييابد و شركا يا سهام داران هم فقط مايل به يكبار سرمايه گذاري هستند اخه مگه تنها راه تامين نقدينگي اخذ وام است كه مجبور شويم يه گزارشات خلاف واقعي را ارائه نمائيم در همين مثالي كه جناب مظفرنژاد فرمودند شركا به جاي اينكه هزينه را بپذيرند همت ميكردند و نقدينگي مياوردند و سرمايه را افزايش ميدادند و يا تزريق نقدينگي موقت مينمودند چه مشكلي ايجاد ميشد؟
مسئله اينجاست كه اين گونه مديران و شركا به سود اوري و توانائيهاي كسب و پيشه خود و توانمنديهاي اجرايي خود شك دارند به همين خاطر حاضر نيستند سرمايه مجدد تامين كنند.
از اين بحث كه بگذريم در انتهاي امر به نظر بنده بقاي چنين سازماني با مديران اينچنيني لازم نيست ولي منحل نشود امروزه بحث خريد و ادغام شركتها يكي از روشهاي بقاي سازمانها ميباشد و در چنين موردي ادغام شوند بهتر است تا با اصلاح حساب ها به سود برسند و وام بگيرند كه بخواهند كار كنند و بعد سود دهي هم داشته باشند و اقساط بانك را هم بپردازند.

آفلاین فريدون مظفرنژاد

 با درود مجدد
رئيسي عزيز حرفهاي شما كاملا درست و منطقي است ولي در همين شركتي كه من اشاره كردم اتفاقا يكي از قويترين و موفقترين شركتهاي ايران مي باشد منتها با توجه به اينكه بيش از 90% از مواد اوليه اين شركت از خارج از كشور وارد مي شود چاره جزء اينكار ندارد ميدانيد علت چيست ؟
قبل از تحريمهاي اقتصادي ما از هر كجا كه دوست داشتيم ثبت سفارش ميكرديم و به هر نحوي كه ميخواستيم پول جنس خريداري شده را چه از طريق بانك چه ساير طريقها و با مدت زياد پرداخت ميكرديم ولي با اغاز تحريمهاي اقتصادي قضيه برعكس شد حالا ما پياده آنها سواره اگر بتوانيم ثبت سفارشي باز كنيم پول را قبلا بايد بدهيم و آنها هر وقت خوششان آمد جنس را مي فرستند آنهم با اين نوسانات وحشتناك نرخ ارز ، حالا آيا با توجه به اينكه پول ملي ارزش خود را هر روز از دست ميدهد دريافت تسهيلات به نفع شركت نيست آنهم بهر قيمتي ؟
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین مرتضی رئیسی

سلام
جناب مظفر نژاد عزيز بنده با توجه به يافته هاي عيني بايد عرض كنم بحث تحريمها به اين غلظت كه در سطح جامعه ميگويند نيست اين كه طرف پول را بگيره و هر وقت كه بخواهد جنس را بده البته نه اينكه اينطور نباشد هست و لي خيلي عموميت نداره در بعضي كالاها مانند فراوردهاي پتروشيمي قطعا اين مشكلات موجود است در صنايع و كالاهاي هاي تك همينطور است بطور كلي بايد عرض كنم بدهكار بودن در زمان ركود تورمي بهترين گزينه براي حفظ بقا و حفظ ارزش زماني پول و هزينه هاي وارده ميباشد.و بنده به همگان عرض كرده ام تو اين دوره تا ميتوانيد بدهكار باشيد چوت اين طوفان بالاخره به ارامش ميرسه و دريا ارام ميشه و ما براي گذر از اين طوفان نياز به نقدينگي داريم.و پس از طي شدن دوره بحران حتما به ارامش خواهيم رسيد كه با تجزيه و تحليل اوضاع امروز بعد از انتخاب رئيس جمهور جديد مواضع كشورهاي ديگر نسبت به مديريت جديد تغيير خواهد نمود و اميد است كه به يك ثبات حتي نسبي در سياست خارجي برسيم تا راه براي توسعه اقتصادي بازتر بشود.چون در وضعيت فعلي بمانند زمان قطع نامه متمولين و صاحبان سرمايه ها رو اورده اند به خريد همه چيز انواع اقسام دارائيها به هر شكل و قيمت و روشي كه فكرش را بكنيد.

آفلاین Safari

با سلام خدمت دوستان

ابتدا يه سوال چرا واقعا در روزنامه دنياي اقتصاد اين همه سوال مطرح و اما يك جواب ار حسابرسان محترم ديده نشده (البته شايد بنده نديدم)
در اكثر موارد حسابرسان محترم فقط تيم مالي يا مدير عامل رو به بندهاي گزارش تهديد ميكنند (كه اگر فلان نشود يا مدارك ارائه نشود  بند خواهد شد)  صدالبته راهكاري وجود دارد شايد ارائه راهكار رو منوط به قرارداد جديدي مي دانند(در قالب مشاوره)
اگر گزارش شركتهاي بورسي تو سايت كدال نگاه كنيد در اكثر مواقع حسابرس براي فرار از مسئوليت با زيركي بندي گذاشته و  از آن مشكل حاد براحتي مي گذرد مثل اين مورد نيز شركت صدرا بود كه خيلي از سهامداران رو بدبخت كرد(به گزارشهاي شش ماه و سالانه شركت صدرا مراجعه شود)

اما در شرائط كنوني بايستي مديران محترم منافع و مواضع خود رو بشناسند و واقعا مواضع مديريتي يا هر موضعي كه به نفع خود است رو زير پا بزارند تا منافع شركت حفظ شود مثل اين مورد نيز زماني بود كه در شركتي پس ازاعمال تحريم و بسته شدن خط سوئيفتها و مشكلاتي از اين قبيل شريك خارجي اين شركت از ادامه ارائه خدمت دست برداشت و در نهايت شركت ورشكسته شد
(حقوق حداقل 8 ماه پرسنل نيز تا كنون پرداخت نشده است)

مورد ديگر در رابطه با سيكل دوره هاي فعاليت شركتها است كه آنچه بنده آموختم پس از شرائط ركود تورمي دوره بحران آغاز ميشود حال چقدر مديران شركتها آمادگي براي مديريت بحران دارند اين سوال مهمي است كه هر روز در روزنامه ها پرسيده و راهكار ارائه شود

با احترام
فایننشال تکنیکس
فایننشال تکنیکس

آفلاین مرتضی رئیسی

سلام
با عرض احترام خدمت عزيزان حسابرس بايد عرض كنم در حرفه حسابرسي كم نيستند افراد متبحر و كار ازموده و اشنا به امور كه ميتوانند كارگشاي خيلي از مسائل شركتها باشند ولي زياد هستند افراديكه به صرف كسب درامد به حرفه حسابرسي امده اند و فقط به فكر خود هستندو در دقيقه اخر شركت را رها ميكنند.و حتي در صورتيكه يك شركت همه موارد قانوني و استاندار را رعايت كرده باشد بازهم يه بندي چيزي پيدا ميكنند براي خودشان و مشروط گزارش ميدهند و از طرف ديگر خيلي از شركتها به صرف حسابرسي مالياتي وارد اين پروسه ميشوند و حسابرس را به عنوان يك سپر دفاعي مالياتي ميبينند.ان مديران و سهام دارانيكه علائق شخصي را به منافع شركتي ترجيح ميدههد باعث اشفتگي بازار ميشود.
بايد در هيئت مديره شركتها علاوه بر سهام داران تعدادي متخصص خارج از شركت هم قرار تا با بحث تعارض منافع برخورد كن

آفلاین فريدون مظفرنژاد

سلام
البته آنطوريكه من گفتم لااقل براي بعضي از شركتها از جمله شركت ما نيست ، فروشندگان خارجي كه سالها با ما كار كردند و به انضباط مالي ما آشنا شده اند به سادگي مشتري خود را از دست نمي دهند ولي بحث محدوديتها و بخشنامه هاي رنگارنگ داخلي كه هر روز محدوديتي علاوه بر تحريمها ايجاد مي كند و حتي بيشتر از تحريمها تجار را اذيت مي نمايد و ما نيز مانند شما به آينده اميدواريم و به اميد فرداي بهتر زندگي مي كنيم . انشاا..
در مورد حسابرسان با توجه به استانداردهاي حسابداري آنها مجبور هستند گزارش خود را تنظيم نمايند و از طرفي جامعه حسابداران رسمي كنترل زيادي به گزارشات آنها دارند و هرز گاهي مي بينيم فلان موسسه تعليق مي شود پس بنابراين آنها مجبور به آوردن بندهاي گزارشي هستند .

با احترام
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین دوکوکب

با سلام
اصولا  مبنای اظهار نظر حسابرسان استانداردهای حسابداری بوده و روش کار آنها نیز می بایستی بر اساس استانداردهای حسابرسی صورت پذیرد.
در متن سوال ذکر شده که : شرکت در سال جاری مورد رسیدگی نیز متحمل هزینه ناخواسته‌‌ای شده که مبلغ آن بسیار بالا است و این هزینه، یک هزینه سال جاری است.
ظاهر سوال نشاندهنده این است که این هزینه واقع شده ( حالا هرچند ناخواسته) و هزینه جاری هم می باشد. لذا می بایستی در سود و زیان سالجاری منعکس گردد.
حال اینکه شرکت تمایل به اخذ وام دارد و ساختار مالی آن جهت اخذ وام مشکل دارد توجیه کننده عدول از استانداردهای حسابداری نیست. بعنوان نمونه وقتی میتوان این هزینه را به حساب دارایی منظور نمود که طبق استاندارد شماره 13 قابل احتساب به حساب دارایی باشد( با در نظر گرفتن اینکه این هزینه، هزینه تامین مالی باشد) و در غیر اینصورت توجیه خاصی در خصوص احتساب آن به بهای تمام شده دارایی( حداقل با توجه به موارد منعکس در صورت مسله) وجود ندارد.
از سوی دیگر عملکرد شرکت در طی دوره مالی در صورت سود و زیان منعکس می باشد و لذا احتساب این قبیل اقلام به حساب جاری شرکا علاوه بر اینکه باعث تحریف صورتهای مالی و عدم انعکاس صحیح رویدادهای مالی شرکت میگردد( که مغایر با مفاهیم مندرج در چارچوب نظری گزارشگری مالی است) بر خلاف استانداردهای حسابداری نیز می باشد. همچنین مفاد مواد مندرج در قانون تجارت (خصوصا مفاد مواد 233 الی 240) نیز می بایستی مد نظر قرار گیرد.
طبق مفاد ماده 141 قانون تجارت اگر بر اثر زیانهای وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از میان برود هیات مدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سرمایه را دعوت نماید تا موضوع انحلال یا بقا شرکت مورد شور و رای واقع شود.هرگاه مجمع رای به انحلال شرکت ندهدباید در همان جلسه و با رعایت مقررات ماده 6 همین قانون سرمایه شرکت را به مبلغ سرمایه موجود کاهش دهد.
با توجه به اینکه در مسله عنوان شده در صورت ثبت این هزینه زیان انباشته چند برابر سرمایه خواهد شد لذا عملا سرمایه ای باقی نمانده تا معادل مبلغ موجود، کاهش سرمایه داد. لذا می بایستی در صورت عدم انحلال شرکت نسبت به افزایش سرمایه جهت جبران این موضوع اقدام گردد.
بعنوان مثال یکی از راههای رفع این موضوع ( البته در زمان مربوط به خود) استفاده از تسهیلات مندرج در قوانین بودجه سنوات 1391و1392 مبنی بر مجاز بودن افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها می باشد ( هرچند که برخلاف استانداردهای حسابداری بوده ولی بدلیل رجحان قانون بر استاندارد عملی شده) که البته این موضوع نیز تبعات خاص و بعدی خود را خواهد داشت که حتما دوستان در این خصوص استحضار دارند.
البته اینکه شرکت بنابر وضعیت خاص خود قصد حسابسازی داشته و با این حسابسازی قصد فریب بانک را نیز دارد بالطبع مطلوب حسابرس نیست که در این موضوع دست داشته باشد. وقتی شرکت زیان انباشته دارد یعنی عملکرد شرکت مطلوب نبوده و زیانبار است و لذا منافع و منابع بانکی هم که بدون توجه به این موضوع ( و یا بدون اطلاع از واقعیت) نسبت به اعطای تسهیلات اقدام می نماید، هدر خواهد رفت.

آفلاین كياني

  • کاربر باسابقه
  • *****
  • index - سوالی از حسابرسان - کدامیک از راه حل‌ها را پیشنهاد می‌کنید؟ - متا
  • تعداد ارسال: 815
  • متا امتیاز 48425 تومان
  • لیست کدهای من
  • تشکر و اهداء امتیاز به كياني
  • رای برای مدیریت : 15
  • تدبیر، هنر ایجاد نظر بدون دشمن‌تراشی است
  • تخصص: دانشجوي حسابداري
  • سمت: كارآموز
  • سپاس شده از ایشان: 230
  • سپاس کرده از دیگران: 156
سلام

قبلا نيز سئوالي با همين مضمون از ايشان در تالار مشاهده كرده بودم:
شرکت آلفا (سهامي خاص) در سال مالي منتهي به 29 اسفند ماه 1388 محصول جديدي را به بازار عرضه کرده و در نتيجه متحمل هزينه آگهي و تبليغات بسيار عمده اي شده است.
    هزينه هاي آگهي و تبليغات انجام شده به حدي است که اگر در حساب هزينه هاي سال مالي مذکور منظور شود، زيان خالص شرکت رقم قابل ملاحظه اي خواهد بود و سهامداران شرکت مايل نيستند که شرکت زيان ده به نظر رسد؛ بنابراين کليه سهامداران شرکت موافقت کرده اند که کل هزينه هاي آگهي و تبليغات در سال مالي منتهي به 29 اسفند ماه 1388 به حساب جاري آنها بدهکار و در سال هاي بعد از محل سود شرکت پاياپاي شود.
    شما به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانوني شرکت آلفا (سهامي خاص) براي سال مالي منتهي به 29 اسفند ماه 1388، نسبت به مورد فوق چه نظري داريد؟ آيا شرکت آلفا مي تواند حساب جاري سهامداران شرکت را بابت هزينه هاي آگهي و تبليغات شرکت بدهکار كند؟
    از طرفي هم آيا اين عمل شرکت مي تواند از نظر سازمان امور مالياتي کشور مورد قبول واقع شود؟ آيا اين عمل شرکت باعث رد شدن دفاتر قانوني شرکت نمي شود؟
 
گارو هوانسيان فر
    * عضو پيوسته انجمن حسابداران خبره مديريت انگلستان

ضمن تشكر از جناب دوكوكب عزيز و در راستاي فرمايشات ايشان ودر پاسخ به آخرين سئوال مطروحه جناب هوانسيان فر :
درصورتی‌که سهامداران شرکت مایل باشند که این هزینه را به نسبت سهم هر سهام دار در شرکت، به بدهکار حساب جاری آنها منظور کنند، آیا در چنین صورتی صورتجلسه هیات‌مدیره که به امضای کلیه سهامداران شرکت آلفا رسیده کافی خواهد بود یا شرکت مجبور به تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده خواهد شد؟

،‌ماده 94 قانون تجارت اشعار ميدارد كه :
 هيچ مجمع عمومي نمي تواند تابعيت شركت راتغييربدهد و با هيچ اكثريتي نمي تواندبرتعهدات صاحبان سهام بيفزايد.

شادباشيد
سامانه اطلاعات مالیاتی سام
هر کس آنچنان می میرد که زندگی می کند

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع مالی


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
سوالی از حسابرسان - اسناد دریافتنی و وجوه علی‌الحساب دریافتی در صورت‌های مالی

نویسنده فريدون مظفرنژاد

23 پاسخ ها
4026 مشاهده
آخرين ارسال ۱۰ تیر ۱۳۹۲ - ۰۷:۲۵:۳۶
توسط فريدون مظفرنژاد
xx
سوال از حسابرسان

نویسنده فريدون مظفرنژاد

4 پاسخ ها
1731 مشاهده
آخرين ارسال ۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۲:۳۱
توسط فريدون مظفرنژاد
xx
ریسک های حسابرسان

نویسنده محمد ابراهیم کلوب

0 پاسخ ها
735 مشاهده
آخرين ارسال ۱۸ تیر ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۳:۰۵
توسط محمد ابراهیم کلوب
xx
حسابرسان و فناوری اطلاعات

نویسنده فريدون مظفرنژاد

0 پاسخ ها
409 مشاهده
آخرين ارسال ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۶:۵۱
توسط فريدون مظفرنژاد
xx
مسوولیت‌های قانونی حسابرسان

نویسنده محمــود ســلیمانی

0 پاسخ ها
1493 مشاهده
آخرين ارسال ۱۶ مهر ۱۳۹۰ - ۱۵:۲۹:۵۰
توسط محمــود ســلیمانی
xx
حسابرسان مواظب باشند

نویسنده فريدون مظفرنژاد

0 پاسخ ها
754 مشاهده
آخرين ارسال ۳ مهر ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۲:۵۶
توسط فريدون مظفرنژاد
 


anything