• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - اطلاعات و نقش آن در تصمیمات اقتصادی سازمانها - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



normal_post - اطلاعات و نقش آن در تصمیمات اقتصادی سازمانها - متا نویسنده موضوع: اطلاعات و نقش آن در تصمیمات اقتصادی سازمانها  (دفعات بازدید: 1853 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین A.Ehsani

xx - اطلاعات و نقش آن در تصمیمات اقتصادی سازمانها - متا
اطلاعات و نقش آن در تصمیمات اقتصادی سازمانها
« : ۳۰ شهریور ۱۳۹۰ - ۲۱:۱۸:۵۴ »
با سلام و شب بخیر

تصمیم دارم با کمک دوستان تحقیقی راجع به مبحث بسیار مهم اطلاعاتی که مبنای تصمیمات در سازمانهای اقتصادیست بپردازیم. امشب سی ام شهریور ماه 1390 با نام خدا با تعریف این موضوع شروع میکنیم و هر شب مباحث جدیدتری به آن اضافه میکنیم .

ابتدا

اطلاعات چیست؟

اطلاعات از ریشه لاتین  forma, formation  به معنای شکل دادن چیزی یا ساختن الگوئی گرفته شده است. اطلاعات را میتوان گفت بطور رسمی بعد از صنعت چاپ در محافل حرفه ای ذهن دانشمندان را به خود معطوف میکند که به مرور زمان تبدیل به یک دانش و فن آوری گشته و در محافل دانشگاهی تبدیل به یک رشته تخصصی خاص تحت عنوان فن آوری اطلاعات میشود. 

 johanson جانسون  (1709-1784)در فرهنگ مشهور انگلیش 4 مورخ 1755، سه معنا را براى واژه اطلاعات ذکر کرده است:

-بینش و آگاهى که به کسى داده مى‏شود یا آموختن.

-تفهیم اتهامى یا عهده‏دار شدن مسئولیتى.

-عمل-مطلع کردن یا سوق دادن به کارى.

تعاریف دیگری هم راجع به اطلاعات وجود دارد اما باید به این نکته توجه نمود که اطلاعات هدف نیست بلکه یک وسیله است. به این دلیل چونکه هدف نیست و یک ابزار است تعاریف متفاوتی هم از اطلاعات وجود دارد که بنا بر نظرات متفاوت و خواستگاههای مختلف بیان میشود.بر ای مثال میتوان از تعاریف معلومات محور، تعاریف سازمان محور،تعریف کارکرد محور، تعاریف امنیت محور را میتوان نام برد.

روی گودسون نیز مینویسد که اطلاعات عبارت است از دانش، سازمان و فعالیتی که منتج از :
1) جمع آوری، تحلیل، تولید، انتشار و استفاده از معلوماتی است که به هر حکومت، حزب سیاسی یا نیروی نظامی بیگانه مرتبط باشد و در امنیت کشور اصلی تأثیر داشته باشد.
2) هر نوع فعالیت که بتواند با فعالیتهای ذکر شده فوق مقابله نماید.( ضد اطلاعات)
3) هر نوع فعالیتی که هدف آن تأثیر گذاری بر رفتار حکومت یا سازمانهای بیگانه باشد.(عملیات پنهانی). تعریف گودسون یک تعریف کارکردی از اطلاعات میباشد که در آن اطلاعات بر حسب فعالیتها یا فرآیند اطلاعاتی از قبیل جمع آوری؛ پردازش، تحلیل، عملیات پنهانی و ضد اطلاعات تعریف شده است.


مهمترین خصوصیات اطلاعات:

الف:محرمانه بودن:رقبا در صدد بدست آوردن اطلاعاتی مانند فرمولهای ساخت -اطلاعات بهای تمام شده - قیمت های شرکت در مناقصه -قیمت های خرید و... هستند.امنیت اطلاعات یکی از خصوصیات مهم اطلاعات است.

ب:جمع آوری نهائی:اطلاعات حاصل یک فرآیند است و نمیتوان اطلاعات را از نقاطی که فرآیند تکمیل نشده است جمع آوری کرد.برخی مواقع لازم است تمامی مراحل ثبت و بررسی شود تا اطلاعات کافی و لازم از مجموع اطلاعات بدست امده نتیجه گیری شود.

دامنه اطلاعات:اطلاعات صرفا" راجع به توانمندی های داخلی ما نیست بلکه اطلاعات طیف وسیعی از موضوعات داخلی و خارجی است. بخش مهمی از اطلاعات باید خارج از سیستم ما جمع آوری شود.

اطلاعات یک فعالیت سازمان یافته است:برای دسترسی به اطلاعات باید سازماندهی مناسبی داشت و با ابزارهای مناسب فقط میتوان اطلاعات را کسب نمود. اطلاعات اتفاقی و مجانی بدست نمی آید و ارزشمند است.

اطلاعات ارزشمند است:اطلاعات برای ما هزینه دارد و ارزشمند است لذا اگر استراتژی درستی نداشته باشیم ممکن است نسبت به تولید اطلاعات بی مورد هزینه های گزافی پرداخت شود در حالی که از اطلاعات مفید غافل شوید و یا اطلاعات مفید با تاخیر به دست ما برسد که تاریخ مصرف آن بگذرد یا اصلا" نرسد . ارزش اطلاعات به کاربردآن است و چنانچه بین هزینه دسترسی به اطلاعات و منافع استفاده از آن فزونی منافع حاصل نشود سازماندهی ما مشکل خواهد داشت.
فرض کنید شرکت هزینه گزافی صرف جمع آوری اطلاعات اتومبیل های مراجعه کننده به پارکینگ میکند که در نهایت هیچ کاربرد مفیدی هم در بر ندارد.


محافظت از اطلاعات(ضداطلاعات):در سیستم اطلاعاتی باید مبانی ضد اطلاعاتی نیز در نظر گرفته شود تا سطح امنیت و حفظ اطلاعات توسط خود سیستم حفاظفت شود.



Linkback: https://irmeta.com/meta/b277/t8400/

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع مالی

آفلاین A.Ehsani

xx - اطلاعات و نقش آن در تصمیمات اقتصادی سازمانها - متا
پاسخ : اطلاعات و نقش آن در تصمیمات اقتصادی سازمانها
« پاسخ #1 : ۳۰ شهریور ۱۳۹۰ - ۲۱:۵۴:۱۱ »
اگر اطلاعات را بخواهیم طبقه بندی کاربردی کنیم یک چنین طبقه بندی خواهیم داشت:
1-اطلاعات فنی مانند دانش فنی تولید- فرمول ساخت...
2-اطلاعات فرآیند عملیاتی مانند ثبت کارکرد نفرات و ماشین آلات
3-اطلاعات محیطی مانند چارت سازمانی - وظایف پرسنلی و...
4-اطلاعات فرامحیطی مانند اطلاعات رقبا و مشتریان واعتبار دهندگان
5-اطلاعات غیرکاربردی مانند اطلاعات شخصی پرسنل

آنچه که مسلم است هریک از اطلاعات باید در زمان و مکان مناسب خود مورد استفاده قرار گیرد. بعنوان مثال بارها دیده میشود مدیران رتبه اول سازمان وقت خود را صرف اطلاعات بی مورد و کم ارزش مانند ازدواج و زندگی شخصی پرسنل و چنین مواردی میکنند.
اگر به چارت سازمانی توجه کنیم مسئولیتهای افراد را میتوان به اطلاعات مورد نیاز آنان ربط داد مثلا" یک سرپرست تولید بخشی از اطلاعات دانش فنی و بخشی از اطلاعات عملیاتی به وی داده میشود در حالی که مدیر اداری و منابع انسانی شاید اطلاعات ردیف 3 و 5 بیشتر مورد نیاز او میباشد.

بسیاری ازمدیران سازمانهای اقتصادی تصور میکنند اطلاعات به منظور حفظ و نگهداری دارائیها بکار میرود در واقع از اطلاعات برای دفاع از موقعیت سازمانی استفاده میکنند مانند کنترل حسابهای بانکی - موجودیها و دارائیهای ثابت شرکت اما تاریخ نشان میدهد این سازمانها در معرض خطر نابودی هستند چونکه مبانی اطلاعات فقط دفاع و حفاظت نیست بلکه رقبا بیکار نخواهند نشست و عدم توجه به رقبا باعث میشود ما دچار سکون و روزمرگی شویم درحالی که میبایست مدام درحال تجدید سازمانی و تجدید فرآیند عملیاتی و نوآوری باشیم و منابع موجود را صرف انتخاب راه های مناسب تر ازبین راه های نامناسبتر نمائیم.مدیران کمتر خطر ریسک تغییرات را تقبل میکنند مگراینکه اطلاعات مناسبی در دست داشته باشند.

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالی


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
پرسش و پاسخ های کارگاهی - محاسبات حقوق و دستمزد سازمانها 1

نویسنده علیرضا محمدی

5 پاسخ ها
687 مشاهده
آخرين ارسال ۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۱:۵۳
توسط علیرضا محمدی
xx
ثبت نام برای کد اقتصادی

نویسنده آیلان

13 پاسخ ها
4077 مشاهده
آخرين ارسال ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۷:۳۸
توسط لینا
xx
کارت اقتصادی

نویسنده acc.naseri

0 پاسخ ها
805 مشاهده
آخرين ارسال ۲۰ مهر ۱۳۹۱ - ۱۸:۲۵:۲۵
توسط acc.naseri
xx
کد اقتصادی 12 رقمی

نویسنده vahid313

4 پاسخ ها
7655 مشاهده
آخرين ارسال ۱۶ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۱:۰۱
توسط vahid313
xx
مرحله دوم ثبت نام کد اقتصادی

نویسنده الهام ریاحی

5 پاسخ ها
1590 مشاهده
آخرين ارسال ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۸:۵۹
توسط سعدی مومیوند
xx
ثبت نام الکترونیکی و تخصیص کارت اقتصادی

نویسنده acc.naseri

7 پاسخ ها
2936 مشاهده
آخرين ارسال ۸ مهر ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۰:۵۳
توسط حبیبی