• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - حساب جاری شرکا - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



normal_post - حساب جاری شرکا - متا نویسنده موضوع: حساب جاری شرکا  (دفعات بازدید: 25966 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین DiYakO

question - حساب جاری شرکا - متا
حساب جاری شرکا
« : ۲۹ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۸:۱۰:۵۳ »
حساب جاری شرکا چیست و چه زمانی کاربرد دارد   ؟

لطفا در مورد این حساب و نکات این سرفصل توضیحاتی بفرمایید


                                      با تشکر

Linkback: https://irmeta.com/meta/b277/t7070/
هیــــــــچی مــث سابـــــق نـــیس!!!؟!!!.

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع مالی

آفلاین A.Ehsani

xx - حساب جاری شرکا - متا
پاسخ : حساب جاری شرکا
« پاسخ #1 : ۲۹ بهمن ۱۳۸۹ - ۲۲:۴۵:۴۵ »
سلام

در مبحث استانداردهای حسابداری چیزی تحت عنوان جاری شرکاء تعریفی ندارد و اگر ما معادله حسابداری رو به شکل ذیل داریم:


دارائیها  =  بدهیها + حقوق صاحبان

جاری شرکاء حسابی است که بخشی از آن که بدهکاری شریک است در دارائیها -سایر حسابهای دریافتنی و بخشی که طلبکار است در بخش بدهیها - سایر بدهیهای جاری.
نام جاری شرکاء بخاطر تفکیک و مجزا کردن از سایر اشخاص است و عملا" باید توجه کرد به فرض تفکیک شخصیت حسابداری شرکت از مالکان که مراودات با آنان عین اشخاص دیگر در حسابداری ثبت میشود و تنها تفکیک سرفصل حساب تحت نام جاری شرکاء باعث ایجاد این نام میشود لذا نباید تصور شود که این حساب با حساب سرمایه و حقوق صاحبان یکی است.

آفلاین سعدی مومیوند

xx - حساب جاری شرکا - متا
پاسخ : حساب جاری شرکا
« پاسخ #2 : ۱۱ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۰:۳۰ »
با تشکر از جناب احسانی

با توجه به برداشت هایی که صاحبان شرکت گاهاً انجام می دهند حساب فوق ایجاد میشود تا مبالغ برداشت شده کنترل شوند
اگر صاحبان موسسه در موسسه مشغول فعالیت باشند (که معمولاً اینگونه است ) مانند بقیه پرسنل برای آنها نیز حساب مساعده و حقوق و دستمزد و غیره باز میشود اما گاهی برداشت های صاحبان شرکت از حقوق ایشان (به عنوان مدیر یا کارمند) بالاتر میرود و ثبت آن در مساعده قابل قبول نیست چون حساب مساعده معمولاً در پایان ماه و هنگام پرداخت حقوق صفر میشود ، لذا میتوان این مبالغ را در جاری شرکا ثبت کرد.

معمولاً هنگامی که در پایان سال سود متعلق به صاحبان موسسه مشخص می شود ، مبلغ جاری از آن کسر شده و مانده سود به ایشان پرداخت می نمایند.

با درود
***کسی که به من می آموزد ،از کسی که مرا دوست دارد با ارزش تر است***

آفلاین A.Ehsani

wireless - حساب جاری شرکا - متا
پاسخ : حساب جاری شرکا
« پاسخ #3 : ۱۱ فروردین ۱۳۹۰ - ۲۱:۰۵:۰۲ »
سلام


ضمن تشکر از جناب موميوند بايد عرض کنم استفاده از دارائي توسط سهامدار از هر نظري شامل برداشت يا استفاده از دارائي ها يا تخفيف بدهي ها بايد بطور برابر و مساوي به نسبت سرمايه انجام شود و بر خلاف قانون تجارت است مگر با تراضي تمامي سهامداران.
ما نميتوانيم به يک سهامدار وام دهيم به ديگري يا ديگران ندهيم.

آفلاین محمــود ســلیمانی

xx - حساب جاری شرکا - متا
حساب جاری شرکا
« پاسخ #4 : ۲۳ آذر ۱۳۹۰ - ۱۶:۱۷:۳۴ »
این سرفصل در سمت بدهی‌های ترازنامه بعضی از شرکت‌های خصوصی مشاهده می‌شود و مبالغ آنها هم در بیشتر موارد بسیار بالا و در بعضی مواقع غیر قابل مقایسه با سایر اقلام ترازنامه است.


من شخصا به کارکنان موسسه خود گفته‌ام که به این سرفصل با دید «فروش‌ها یا در آمدهای ثبت نشده» نگاه کنند. البته ممکن است که واقعیت امر چنین نباشد، ولی در بیشتر موارد که من با آن برخورد کرده‌ام، عنوان اصلی این سرفصل همان «فروش‌ها و درآمدهای ثبت نشده» است.


بنابراین، حسابرس، نخست باید با این دید به این سرفصل حساب نگاه کند و رسیدگی‌های خود را با توجه به عنوان صحیح آن انجام دهد. البته نمی‌توان نتیجه‌گیری کلی کرد که در هر جا که حساب جاری شرکا وجود دارد، در آنجا حتما فروش‌ها یا درآمدهایی در سرفصل «درآمد»‌ها ثبت نشده است. ممکن است واقعا نام سرفصل «جاری شرکا» با مواردی که تحت آن سرفصل ثبت شده، همخوانی داشته باشد ولی در رسیدگی‌ها باید اصل و مبنا را چنین قرار داد که این سرفصل نماینده درآمدهای ثبت نشده است، مگر اینکه عکس این مطلب ثابت شود.


در رسیدگی به این سرفصل حساب، هر موردی را باید با تعمق بررسی کرد. چرا شرکا به طور مرتب وجه نقد وارد شرکت می‌کنند؟ آیا شرکت واقعا با کمبود نقدینگی روبه‌رو است؟


چرا هر ساله شرکا (صاحبان سرمایه) باید به طور مرتب مبالغی را از جیب خود به شرکت واریز کنند. در بعضی از شرکت‌ها مشاهده می‌شود که این سرفصل حساب هر سال نسبت به سال قبل متورم تر می‌شود. یک حسابرس باید از خود بپرسد که صاحبان سرمایه آن شرکت چه نفعی از ادامه فعالیت آن شرکت می‌برند. ممکن است شرکتی در سال‌های اول یا دوم بعد از تاسیس با مشکلات نقدینگی روبه‌رو شود و حتی زیان‌ده هم باشد، ولی این عمل تا چه زمانی می‌تواند ادامه داشته باشد؟

.

آیا صاحبان سرمایه چنین شرکت‌هایی این درک را ندارند که اگر پول خود را به صورت سپرده ثابت بلند مدت نزد بانک‌ها می‌گذاشتند، می‌توانستند بدون هیچ مشکلی، سود سرمایه گذاری خود را بیشتر از سود احتمالی یا زیان شرکتی که در آن سرمایه گذاری کرده بودند، به‌دست آورند؟


بنابراین، متورم شدن مانده بستانکار این سرفصل حساب از سالی به سال دیگر، باید برای حسابرس سوال‌برانگیز باشد. در اینجا است که حسابرس باید با تردید حرفه‌ای به حساب درآمدها و فروش‌ها نگاه کند و رسیدگی‌های خود را با این فرض انجام دهد که درآمد‌ها و فروش‌هایی در واحد مورد رسیدگی ثبت نمی‌شود.

.

برای این منظور هم باید حساب‌های دیگری از قبیل قیمت تمام شده کالای فروش رفته، و سایر مدارک و مستندات از قبیل گزارش‌های تولید، میزان اضافه کاری کارکنان، حواله‌های خروج که نزد نگهبانی بایگانی می‌شود و … را با دقت رسیدگی کند و به هر ثبت حسابداری که بدهکار آن حساب‌های «صندوق» یا «بانک» هستند و بستانکار آنها «جاری شرکا»، با تردید حرفه‌ای نگاه و رسیدگی کند.

.

به عبارت دیگر، باید به‌دنبال درآمدهای ثبت نشده بگردد و این اعتقاد را داشته باشد که بالا بودن مبلغ مانده بستانکار حساب جاری شرکا و افزایش مانده آن در سنوات بعد، به احتمال بسیار زیاد به علت ثبت نشدن کلیه درآمدها و فروش‌ها بوده است.


نتیجه‌گیری و کلام آخر: برای من این حساب همیشه معادل «درآمدهای ثبت نشده» تلقی می‌شود و با این دید به این حساب نگاه می‌کنم و رسیدگی‌های جانبی خود را در رابطه با سایر حساب‌ها افزایش می‌دهم. این حساب باید با تجزیه تحلیل فراوان، البته به موازات سایر حساب‌های مرتبط رسیدگی شود.


گارو هوانسیان فر – عضو پیوسته انجمن حسابداران خبره مدیریت انگلستان
ای مالک من ، من ملک توام  ملک تو مملوک بشر نیست  
در ملک توام   ملک تو را خوف و خطر نیست
قائم به توام  ذات مرا خوف فنا نیست

آفلاین A.Ehsani

xx - حساب جاری شرکا - متا
پاسخ : حساب جاری شرکا
« پاسخ #5 : ۲۳ آذر ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۳:۱۳ »
سلام

تشکر جناب سلیمانی

خوب باید گفت مطلب درست و قابل توجهی است اما استاد هوانسیان فر به این نکته هم توجه کنند که مانده آخر دوره ملاک نیست چونکه از محل همین جاری شرکاء که برداشت است و کاهنده حساب است خرید های غیر رسمی هم انجام میشود. پس اصلاح کنم بجای مانده گردش بدهکار و بستانکار این حساب و نیز تعدد عملیات آن هر کدام گویای یک سری داستان است که عمدتا" میتوان گفت کارهای غیر رسمی و پنهان.
اما شرکاء نیز میتوانند پول وارد سیستم کنند اما در چارچوب قانون و محکمه پسند که در غیر اینصورت به اعتقاد بنده هم باید حسابرسان جدی برخورد کنند.

آفلاین هومن دست ورز

xx - حساب جاری شرکا - متا
پاسخ : حساب جاری شرکا
« پاسخ #6 : ۲۳ آذر ۱۳۹۰ - ۲۲:۵۲:۰۰ »
باتتشکر از جناب سلیمانی و احسانی
البته باید عرض کنم که گردش بستانکار این حساب به مراتب حساس تر و شک برانگیز تر از گردش بدهکار ان می باشد.زیرا به جای گردش بدهکار این حساب شرکتها می توانند به طرق مختلف حسابسازی و مستندات هزینه فراهم کنند ولی در گردش بستانکار دست حسابدار بسته است شاید به همین دلیل است که نویسنده مقاله تمرکز بیشتری بر گردش بستانکار این حساب داشته است و به ان  گوشزد میکند
با احترام.

آفلاین آیلان

xx - حساب جاری شرکا - متا
پاسخ : حساب جاری شرکا
« پاسخ #7 : ۲۴ آذر ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۱:۰۴ »
با سلام
با جناب آقای دست ورز کاملا موافقم چرا که ممیزین با این حساب همین گونه برخورد می کنند و هر گونه واریز شرکا به شرکت را واریز بابت فروش غیر رسمی می خوانند البته باز هم راه علاج دارد اما خیلی سخت می توان با ممیز در این باره به توافق رسید(از نظر ممیز جاری شرکا=فروش اعلام نشده)
سامانه اطلاعات مالیاتی سام                                                         Emails are not allowed

آفلاین A.Ehsani

xx - حساب جاری شرکا - متا
پاسخ : حساب جاری شرکا
« پاسخ #8 : ۲۴ آذر ۱۳۹۰ - ۲۱:۲۹:۳۴ »
سلام

خانم آیلان خوب این رقمهای فروش رو نریزن تو حساب شرکت بریزن تو حساب شخصی خودشون. نمیشه؟

آفلاین Mousavi_322

xx - حساب جاری شرکا - متا
پاسخ : حساب جاری شرکا
« پاسخ #9 : ۲۴ آذر ۱۳۹۰ - ۲۳:۳۵:۳۳ »
با سلام
ببخشيد من پريدم وسط حرفاتون.
نقل قول
خانم آیلان خوب این رقمهای فروش رو نریزن تو حساب شرکت بریزن تو حساب شخصی خودشون. نمیشه؟
آخه مشكل اينجاست كه طرف حسابهاي شركت براي محكم كاري حتما شماره حسابي رو كه به نام خود شركته قبول مي كنند و به هيچ حساب ديگه اي پول واريز نمي كنند.
يه سوال هم بنده دارم كه البته به بحث فعلي دوستان خيلي ربطي نداره ، شركت تا پايان سال 88 از دارايي مفاصا حساب داره ولي حساب بستانكاران مالياتي در سيستم مانده داره . آيا به استناد مفاصا حساب ميشه اين بدهي رو صفر كرد؟
با تشكر ...

آفلاین آیلان

xx - حساب جاری شرکا - متا
پاسخ : حساب جاری شرکا
« پاسخ #10 : ۲۵ آذر ۱۳۹۰ - ۰۷:۴۵:۴۹ »
سلام

خانم آیلان خوب این رقمهای فروش رو نریزن تو حساب شرکت بریزن تو حساب شخصی خودشون. نمیشه؟
سلام استاد
استاد منظور بنده این بود که ممیزین با این قضیه این طور برخورد می کنند و گرنه همه چیز قابل کنترل است!!!
ببینید استاد واریزی شرکا به حساب شرکت بابت پاس کردن چکها که حتی در برخی موارد ممیزان فیش واریزی را نیز قبول ندارند جای تعجب است!!!!!!
مخصوصا شرکتهای نوپا که بایستی شرکا یک مبلغی را در مسیر شرکت خرج کنند تا به نتیجه دلخواه برسند
منظور من دید ممیز به این حساب است نه اینکه واقعا بابت فروش غیر رسمی واریز شده است استاد ؟حال شما چه فکر میکنید؟آیا درست است؟چه راه حلی دارید؟
سامانه اطلاعات مالیاتی سام                                                         Emails are not allowed

آفلاین A.Ehsani

xx - حساب جاری شرکا - متا
پاسخ : حساب جاری شرکا
« پاسخ #11 : ۲۵ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۹:۴۱ »
سلام

ممیز هر چیزی را قبول دارد یا ندارد باید بر اساس قانون باشد. ممیز حق ندارد بگوید شرکاء حق دادن پول به شرکت را ندارند و اگر دادن من از این مبالغ مالیات میگیرم. این بر اساس استناد چه قانونیست؟

من نمیخواستم بحث رو باز کنم ولی اینطوری هم که استاد هوانسیان فر فرمودند نیست. کسانی که دو دفتره هستند باهوش تر از این حرفا هستند که فاکتور فروش غیر رسمی خود را وصول کرده بعد پولش رو به حساب شرکت بریزند.
همه ما میدانیم شرکتها برای تداوم فعالیت خود به نقدینگی لازم نیاز دارند و نقدینگی یکی از مهمترین نیازهای هر موسسه اقتصادی است که باید از منابع ذیل تامین شود:
1-استقراض از بانکها و موسسات اعتباری
2-فروش دارائیها
3-افزایش سرمایه یا اوراق قرضه
4-استقراض از اشخاص و سهامداران

خوب هر کدام از این موارد یک سری مشکلات و مزایا دارد مثلا" دریافت تسهیلات پرداخت بهره سنگین و نیز پروسه گرفتن آن خیلی دشوار و سخت است و فروش دارائیها هم با ضرر است و ممکن است دارائی قابل فروشی وجود نداشته باشد.
اما نکته مهم گرفتن از سهامداران است که اگر افزایش سرمایه دهیم باید یا سهامداران زیاد شوند یا سهم ها زیاد شوند که خیلی مواقع سهامداران با آن مخالف هستند و میخواهند در مقاطعی که شرکت نیاز به پول و نقدینگی دارد کمک کنند و وقتی مشکل حل شد پول را پس بگیرند این نه خلاف شرع است و نه خلاف عرف و نباید حسابرسان و ممیزها برای زندگی کردن مردم و کار کردن آنان تکلیف های غیر منطقی و غیر قانونی تنظیم کنند.

به نظر شما فرض کنید شرکتی از 100 درصد فروش خود 90 درصد آن را پنهان کند و وجه های آن را هم به حساب شرکت نریزد سپس از محل آنان افزایش سرمایه دهد حالا اینجا از نظر استاد مشکلی نیست و این شرکت حسابهای بسیار شفاف و درستی را ارائه داده است دیگه؟

آفلاین آیلان

xx - حساب جاری شرکا - متا
پاسخ : حساب جاری شرکا
« پاسخ #12 : ۲۵ آذر ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۴:۳۴ »
با سلام
وقتی یکی از دوستان من به دارایی می رود و ممیزین ایشان را حسابساز می خوانند نه حسابدار!!!!خوب دیگر هر چقدر ما بگوییم این طور نیست و... بازهم ممیزین دیدشان همین است
مخصوصا شرکتهای تازه تاسیس که حتما باید شرکا مبلغی را برای جان گرفتن شرکت واریز کنند حال تکلیف چیست؟و آیا هیئت 3 نفره با این که ممیز گزارش دهد بازی با جاری شرکا شده خوب فکر میکنم هیئت هم همکار خودشو نمیذاره و به ما شرکتهایی که همیشه از زیر بار مالیات فرار میکنیم رای بدهد؟درسته؟
استاد من تا بحال به هیئت 3 نفره نرفتم یعنی راستش می ترسم که برم،اما با نتیجه هایی که از دوستان دیدم فکر میکنم با ممیزین کنار آمدن خیلی بهتر از به هیئت رفتن است !!!
و یک سوال دیگر اینست که اگر ممیز یک مبلغی برایتان منظور کند ولی شما توافق نکنید آیا اگر به هیئت برود ممکن است مبلغ بالاتری از آنچه ممیز بریده، برایتان منظور شود؟
سامانه اطلاعات مالیاتی سام                                                         Emails are not allowed

آفلاین A.Ehsani

xx - حساب جاری شرکا - متا
پاسخ : حساب جاری شرکا
« پاسخ #13 : ۲۵ آذر ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۸:۱۴ »
سلام

ببینید اگر ممیز دفاتر شما رو بخاطر واریزی شرکاء رد میکند به راحتی قابل دفاع است چون به این دلیل ممیز قادر به رد دفاتر نیست. حال شما میفرمائید چکار کنیم بنده راهش رو به شما خواهم گفت.
اول در مصوبه مجمع عمومی فوق العاده مصوب کنید که سهامداران آمادگی کمک نقدینگی به شرکت را دارند تا شرکت مجبور نباشد بخاطر تامین منابع نقدینگی مستلزم هزینه زیاد شود. دوم اینکه قبل از دریافت مبالغ از شرکاء یک مصوبه هیئت مدیره تنظیم و با نامه ای به سهامداران یا شرکاء اعلام کنید این میزان پول لازم است و از این عزیزان هم مستند یا چک یا واریز به حساب بگیرید حال ببینید استاد هوانسیان فر یا کدام ممیز قادر است به این موضوع ایراد بگیرد.

آفلاین mr.beydaghi

xx - حساب جاری شرکا - متا
حساب جاری شرکا
« پاسخ #14 : ۲ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۹:۴۶ »
با سلام
تمامی موارد مربوط به حساب جاری شرکا (نحوه ثبت حسابداری و مباحث مالیاتی) رو برام ذکر میفرمایید؟
تشکر

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالی


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

question
بحث پیرامون حساب جاری شرکا

نویسنده آرش صانعی فر

12 پاسخ ها
2575 مشاهده
آخرين ارسال ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۵:۵۳:۱۹
توسط simin.sh.e
xx
حساب صندوق،بانک و یا جاری شرکا؟

نویسنده kourosh

8 پاسخ ها
2628 مشاهده
آخرين ارسال ۱۸ شهریور ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۳:۳۷
توسط فريدون مظفرنژاد
xx
تعریف حساب جاری شرکا چیست

نویسنده blueboymagic

4 پاسخ ها
22805 مشاهده
آخرين ارسال ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۲۳:۳۴:۴۷
توسط hamidi
xx
جاری شرکا یا برداشت

نویسنده anahata

2 پاسخ ها
12572 مشاهده
آخرين ارسال ۱۶ خرداد ۱۳۹۱ - ۲۳:۰۶:۵۴
توسط رضوی 110
xx
استفاده از جاری شرکا

نویسنده اورش

4 پاسخ ها
3098 مشاهده
آخرين ارسال ۱۳ آبان ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۷:۵۹
توسط A.Ehsani
xx
جاری شرکا و وام سرمایه در گردش

نویسنده davod.dashti

11 پاسخ ها
4893 مشاهده
آخرين ارسال ۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۳:۲۰
توسط kiarash