• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - نحوه ثبت حسابداری نقل و انتقالات سهام در شرکت سهامی خاص ؟ - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



normal_post - نحوه ثبت حسابداری نقل و انتقالات سهام در شرکت سهامی خاص ؟ - متا نویسنده موضوع: نحوه ثبت حسابداری نقل و انتقالات سهام در شرکت سهامی خاص ؟  (دفعات بازدید: 15686 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین ولی اله قاسمی

با سلام خدمت دوستان
سرمایه ثبت شده شرکت 10،000،000 ریال می باشد
سود انباشته شرکت معادل 13 میلیارد ریال می باشد
سهامداران و تعداد سهام آنها به صورت ذیل می باشد :
سهامدار الف : 90 سهم
سهامدار ب : 5 سهم
سهامدار ج : 5سهم
اکنون سهامدار جدیدی 15 سهم از سهام الف و 5 سهم (کل) سهام ج را میخرد.
سوال اینجاست که سهامدار جدید بابت 20 سهام خریداری شده چقدر باید به شرکت پرداخت کند و ثبت های مربوطه آن به چه صورت است ؟
ممنون میشم سوال منو جواب بدین

Linkback: https://irmeta.com/meta/b277/t19845/
انسان با خطاهايش تربيت شده است.((نيچه))

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع مالی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

سلام

ارزش سهام چند بوده است و سهامدار جدید چند خریداری نموده است ؟

و در ضمن مطالعه لینک ذیل بد نیست .

ثبت حسابداری نقل و انتقال سهام و هزینه های مربوطه - متا - Page 1 of 1
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین ولی اله قاسمی

سلام مجدد
منظورتون ارزش روز سهام است؟ در این مورد شرکت هنوز ارزش روز سهام خود را ثبت نکرده در واقع سرمایه ثبت شده شرکت همون 10،000،000 ریال میباشد. در مورد شریک جدید هم بهتر بگم هنوز هیچ مبلغی پرداخت نکرده و اول سال 93 وارد شرکت شده و ما هنوز مشخص نکردیم که چقدر باید پرداخت کنه.البته سوال بنده در همین زمینه بود که شریک جدید چقدر باید پرداخت کند؟ آیا ما باید از محل سود انباشته سهم سهامداران قبلی رو مشخص کنیم و بعد طبق ارزش سهام کنونی مبلغ پرداختی مشخص شود؟
از راهنمایینون ممنون میشم
انسان با خطاهايش تربيت شده است.((نيچه))

آفلاین حسابیار

سلام مجدد
منظورتون ارزش روز سهام است؟ در این مورد شرکت هنوز ارزش روز سهام خود را ثبت نکرده در واقع سرمایه ثبت شده شرکت همون 10،000،000 ریال میباشد. در مورد شریک جدید هم بهتر بگم هنوز هیچ مبلغی پرداخت نکرده و اول سال 93 وارد شرکت شده و ما هنوز مشخص نکردیم که چقدر باید پرداخت کنه.البته سوال بنده در همین زمینه بود که شریک جدید چقدر باید پرداخت کند؟ آیا ما باید از محل سود انباشته سهم سهامداران قبلی رو مشخص کنیم و بعد طبق ارزش سهام کنونی مبلغ پرداختی مشخص شود؟
از راهنمایینون ممنون میشم

سلام - توجه فرمایید که شرکت قرار نیست پولی دریافت کند و در شرکت فقط وقوع معامله صورتجلسه میشود و اوراق سهام از فروشنده دریافت و بنام سهامدار جدید صادر میگردد و در واقع سهام منتقل میشود با همان قیمت ارزش اسمی .
اما پول بین فروشنده و خریدار در بیرو ن شرکت رد و بدل میشود . نه الزاماً به قیمت ارزش اسمی - ممکن است حتی زیر قیمت اسمی - مثلا برای یک شرکت غیر موفق و زیان ده .
در بیرون شرکت فروشنده اغلام میکند که اگر چه ارزش اسمی هر سهم مثلا ده هزار ریال است ولی چون هر سهم فلان مبلغ سود تقسیم نشده دارد و مثلا با توجه به پیشنهاد خوبی که شرکت گرفته است و یا هر علت دیگری که البته برای خریدار قابل قبول باشد - هر سهم را فلام مبلغ می فروشم . و پس از چک و چونه مبلغ فروش هر سهم تعیین میشود و وجه آن به فروشنده پرداخت میشود و مراتب توسط شرکت در دفاتر سهام و در صورتجلسه مجمع فوفالعاده ثبت میشود و حتی ثبت حسابداری هم ندارد - متشکرم
قاصد روزان ابری، داروگ کی می‌رسد باران؟

آفلاین ولی اله قاسمی

خیلی ممنون از توضیحات واضح تون .
با این توضیحات تو دفاتر فقط ثبت حذف یا کاهش سرمایه قبلی و ثبت سرمایه شریک جدید انعکاس پیدا میکند.درسته؟
انسان با خطاهايش تربيت شده است.((نيچه))

آفلاین حسابیار

خیلی ممنون از توضیحات واضح تون .
با این توضیحات تو دفاتر فقط ثبت حذف یا کاهش سرمایه قبلی و ثبت سرمایه شریک جدید انعکاس پیدا میکند.درسته؟

 سلام - در دفتر کل و سرفصل سرمایه معمولا ریز سهامداران وجود ندارد و در  هنگام نقل و انتقالات سهام هم چون سهام جابجا میشود و تعداد و مبلغ آن تغییری نمی کند لذا همانطور که عرض کردم اصلا ثبتی ندارد (ثبت حسابداری) مگر اینکه سرمایه افزایش (کاهش ) یافته باشد که ثبت خواهد داشت .
اما هر شرکت ملزم است (اگرچه رعایت نمی شود ) که یک دفتر نقل و انتقال سهام داشته باشد و تغییرات سرمایه و سهامداران در آن ثبت شود و صد البته صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده که این تغییرات طی آن به ثبت رسمی میرسد .
این هم روش ثبت دفتر سهام :

راهنمای تنظیم دفتر نقل و انتقال سهام ( ثبت سهام ) و برگ سهام در شرکتهای سهامی خاص

فصل اول - تنظیم دفتر نقل و انتقال سهام ( ثبت سهام )
الف – لزوم دفتر نقل و انتقال سهام
طبق مواد 40 و 41 لایحه اصلاحی قانون تجارت دفتر نقل و انتقال سهام (ثبت سهام ) برای شرکتهای سهامی اجباری است که متن مواد ذکر شده به شرح زیر است :
ماده 40 - انتقال سهام بانام بايددردفترثبت سهام شركت به ثبت برسد وانتقال دهنده ياوكيل يانمايند قانوني اوبايدانتقال رادردفترمزبور امضاء كند.
درموردي كه تمامي مبلغ اسمي سهم پرداخت نشده است نشاني كامل انتقال گيرنده نيزدردفترثبت سهام شركت قيدوبه امضاي انتقال گيرنده يا وكيل يانماينده قانوني اورسيده وازنظراجراي تعهدات ناشي ازنقل و انتقال سهم معتبرخواهدبود.هرگونه تغييراقامتگاه نيزبايدبهمان ترتيب به ثبت رسيده وامضاءشود.هرانتقالي كه بدون رعايت شرايط فوق بعمل آيدازنظر شركت واشخاص ثالث فاقداعتباراست.
ماده 41 - در شركتهاي سهامي عام نقل وانتقال سهام نمي تواندمشروط به موافقت مديران شركت يامجامع عمومي صاحبان سهام بشود.

ب)ضمانت اجرای نداشتن دفتر نقل و انتقال سهام

1) از آنجا که قانون تجارت داشتن دفتر نقل و انتقال سهام را الزامی دانسته و ضمانت اجرای آن را در آخر ماده 40 لایحه اصلاحی قانون تجارت (هر انتقالی که بدون رعایت شرایط فوق بعمل آید از نظر شرکت و اشخاص ثالث فاقد اعتبار است) لازم دانسته است هر شرکت سهامی دارای دفتر نقل و انتقال سهام(ثبت سهام) باشد تا تضییع حقی از سهامداران و بخصوص خریداران سهام بعمل نیاید.و اهمیت ان تا انجایی است که نقل و انتقالی که دفتر نقل و انتقال سهام ثبت نشده باشد را فاقد اعتبار نسبت به شرکت و اشخاص ثالث دانسته است .
2) و نیز اداره ثبت شرکتها نقل و انتقال سهام شرکت های سهامی را در دفتر ثبت شرکتها ثبت نمی نماید و به همین جهت داشتن دفتر نقل و انتقال سهام  در شرکتهای سهامی خا ص الزامیست .

ج)نحوه تنظیم دفتر نقل و انتقال سهام
با توجه به این که در قانون تجارت روش و دفتر خاصی جهت تنظیم دفاترفوق ذکر نشده است ولی خوشبختانه در بازار فقط یک نوع دفتر جهت نقل و انتقال سهام  موجود میباشد بهتر است
1- ابتدای تاسیس شرکت در صفحه اول دفترکه فقط یک صفحه میباشد  ( بدون در نظر گرفتن جداول دفتر )  نوشته شود.
شرکت ..................................................................................... سهامی خاص در تاریخ    /   /     13 تحت شماره ....................................... اداره ثبت شرکتهای اصفهان ثبت شده و سرمایه آن ...................................... ریال نقدیست که به ..................... سهم..................... ریالی بانام عادی منقسم شده است و 35 درصد آن نقدا پرداخت  و مابقی در تعهد سهامداران است . که برگ سهام به شماره سریال............................... الی .................................... به ان اختصاص یافت  و لیست سهامداران شرکت و مقدار سهام آنها به شرح زیر است:
1)آقای/خانم..........................................................دارنده..................... سهم ..................... ریالی با نام عادی که ورقه سهام به شماره سریال..................... الی ..................... به ان اختصاص یافت – امضـاء

2) 1)آقای/خانم..........................................................دارنده..................... سهم ..................... ریالی با نام عادی که ورقه سهام به شماره سریال..................... الی ..................... به ان اختصاص یافت – امضـاء

3) 1)آقای/خانم..........................................................دارنده..................... سهم ..................... ریالی با نام عادی که ورقه سهام به شماره سریال..................... الی ..................... به ان اختصاص یافت – امضـاء

4) 1)آقای/خانم..........................................................دارنده..................... سهم ..................... ریالی با نام عادی که ورقه سهام به شماره سریال..................... الی ..................... به ان اختصاص یافت – امضـاء

5) 1)آقای/خانم..........................................................دارنده..................... سهم ..................... ریالی با نام عادی که ورقه سهام به شماره سریال..................... الی ..................... به ان اختصاص یافت – امضـاء

رئیس هیات مدیره                           نایب رئیس هیات مدیره                          مدیـر عامل                        مهر شرکت

2- جهت نقل و انتقال سهام : در صفحه دوم که شامل دو برگ روبری هم میباشد با در نظر گرفتن جداول دفتر نقل و انتقال سهام نوشته شود و به ا مضا خریدار و فروشنده برسد  و هیات مدیره نیز ان را امضا و مهر نمایند و سپس در ذیل ان نوشته شود
با توجه به نقل و انتقالات انجام شده لیست سهامداران شرکت و مقدار سهام انها بشرح ذیل است: 

1)آقای /خانم  ................................................. دارنده .................... سهـم ........................ ریالی با نام عادی که ورقه سهام به شماره سریال ....................... الی .......................به ان اختصاص یافته است. 
2) آقای /خانم  ................................................. دارنده .................... سهـم ........................ ریالی با نام عادی که ورقه سهام به شماره سریال ....................... الی .......................به ان اختصاص یافته است. 
3) آقای /خانم  ................................................. دارنده .................... سهـم ........................ ریالی با نام عادی که ورقه سهام به شماره سریال ....................... الی .......................به ان اختصاص یافته است. 
4) آقای /خانم  ................................................. دارنده .................... سهـم ........................ ریالی با نام عادی که ورقه سهام به شماره سریال ....................... الی .......................به ان اختصاص یافته است. 
5) آقای /خانم  ................................................. دارنده .................... سهـم ........................ ریالی با نام عادی که ورقه سهام به شماره سریال ....................... الی .......................به ان اختصاص یافته است. 

رئیس هیات مدیره                           نایب رئیس هیات مدیره                          مدیـر عامل                        مهر شرکت


3- نقل و انتقالات بعدی نیز در صفحات بعدی به همین صورت انجام خواهد شد

فصل دوم -  تهیه و تنظیم برگ سهام در شرکتهای سهامی خاص

الف- تعریف سهام
ماده 24 لایحه اصلاحی قانون تجارت سهم را چنین تعریف نموده است :   سهم قسمتي است ازسرمايه شركت سهامي كه مشخص ميزان مشاركت وتعهدات ومنافع صاحب آن در شركت سهامي مي باشدورقه سهم سندقابل معامله اي است كه نماينده تعدادسهامي است كه صاحب آن در شركت سهامي دارد.
تبصره 1 - سهم ممكن است بانام يابي نام باشد.
تبصره 2 - درصورتي كه براي بعضي ازسهام شركت بارعايت مقررات اين قانون مزايائي قائل شونداينگونه سهام ، سهام ممتازناميده مي شود.
ب- انواع سهام
طبق ماده فوق سهام به صورت بانام و بی نام  میباشد
سهام بانام : سهامی است که به شخص معینی تعلق داشته و بموجب ان شخص مذبور دارای حقوق و تعهداتی میشود .وحقوق وابسته به سهام عبارتند از : حق حضور در مجامع عمومی شرکت – حق رای – حق استفاده از سود سالیانه و ذخایر قابل تقسیم – حق اولویت در نقل و انتقال سهام ( در موارد پیش بینی شده در اساسنامه – حق اقامه دعوی بر علیه شرکت تحت شرایطی و حق استفاده از دارایی شرکت پس از ختم تصفیه و ... .
سهام بی نام :نام دارنده سهام در ان درج نمی گردد و بصورت سند در وجه حامل تنظیم و دارنده ان مالک ان شناخته میشود مگر انکه خلاف ان ثابت گردد . سهم بی نام به سهولت قابل نقل و انتقال بوده و مالکیت ان با قبض و اقباض صورت میگیرد .
ج – شکل برگ سهام
اوراق سهام باید متحد الشکل و چاپی و دارای شماره ردیف بوده و سهام فوق باید به امضائ دو نفر از دارندگان امضا مجاز شرکت برسد .
ورقه سهام باید مشتمل بر نکات زیر باشد ( ماده 26 لایحه اصلاحی قانون تجارت )
1-   نام شرکت و شماره ثبت ان در دفتر ثبت شرکتها
2-   مبلغ سرمایه ثبت شده و مقدار پرداخت شده ان
3-   تعیین نوع سهام
4-   مبلغ اسمی سهم و مقدار پرداخت شده ان به حروف و به اعداد
5-   تعداد سهامی که هر ورقه نماینده ان است










مواد قانون تجارت که مربوط به برگ سهام و دفتر نقل و انتقال سهام می باشد .

ماده 24 - سهم قسمتي است ازسرمايه شركت سهامي كه مشخص ميزان مشاركت وتعهدات ومنافع صاحب آن در شركت سهامي مي باشدورقه سهم سندقابل معامله اي است كه نماينده تعدادسهامي است كه صاحب آن در شركت سهامي دارد.
تبصره 1 - سهم ممكن است بانام يابي نام باشد.
تبصره 2 - درصورتي كه براي بعضي ازسهام شركت بارعايت مقررات اين قانون مزايائي قائل شونداينگونه سهام ، سهام ممتازناميده مي شود.
ماده 25 - اوراق سهام بايدمتحدالشكل وچاپي وداراي شماره ترتيب بوده وبه امضاي لااقل دونفركه بموجب مقررات اساسنامه تعيين مي شوندبرسد.
ماده 26 - درورقه سهم نكات زيربايدقيدشود –
1 - نام شركت وشماره ثبت آن دردفترثبت شركتها.
2 - مبلغ سرمايه ثبت شده ومقدارپرداخت شده آن.
3 - تعيين نوع سهم.
4 - مبلغ اسمي سهم ومقدارپرداخت شده آن به حروف وباعداد.
5 - تعدادسهامي كه هرورقه نماينده آنست.
ماده 27 - تازماني كه اوراق سهام صادرنشده است شركت بايدبه صاحبان سهام گواهينامه موقت سهم بدهدكه معرف تعدادونوع سهام ومبلغ پرداخت شده آن باشد.اين گواهينامه درحكم سهم است ولي درهرحال ظرف مدت يكسال پس از پرداخت تمامي مبلغ اسمي سهم بايدورقه سهم صادروبه صاحب سهم تسليم و گواهينامه موقت سهم مستردوابطال گردد.
ماده 28 - تاوقتي كه شركت به ثبت نرسيده صدورورقه سهم ياگواهينامه موقت سهم ممنوع است.درصورت تخلف امضاءكنندگان مسئول جبران خسارات اشخاص ثالث خواهندبود.
ماده 29 - در شركتهاي سهامي عام مبلغ اسمي هرسهم نبايدازده هزارريال بيشترباشد.
ماده 30 - مادام كه تمامي مبلغ اسمي هرسهم پرداخت نشده صدورورقه سهم بي نام ياگواهينامه موقت بي نام ممنوع است.به تعهدكننده اينگونه سهام گواهينامه موقت بانام داده خواهدشدكه نقل وانتقال آن تابع مقررات مربوط به نقل وانتقال سهام بانام است.
 ماده 31 - درموردصدورگواهينامه موقت سهم مواد 25و26بايدرعايت شود.
ماده 32 - مبلغ اسمي سهام وهمچنين قطعات سهام درصورت تجزيه بايد متساوي باشد.
ماده 33 - مبلغ پرداخت نشده سهام هر شركت سهامي بايدظرف مدت مقرر در اساسنامه مطالبه شود.درغيراينصورت هيات مديره شركت بايدبه مجمع عمومي فوق العاده صاحبان سهام رابه منظورتقليل سرمايه شركت تاميزان مبلغ پرداخت شده سرمايه دعوت كندوتشكيل دهدوگرنه هرذينفع حق خواهد داشت كه براي تقليل سرمايه ثبت شده شركت تاميزان مبلغ پرداخت شده به دادگاه رجوع كند.
تبصره - مطالبه مبلغ پرداخت نشده سهام ياهرمقدارازآن بايدازكليه صاحبان سهام وبدون تبعيض بعمل آيد.
ماده 34 - كسي كه تعهدابتياع سهمي رانموده مسئول پرداخت تمام مبلغ اسمي آن مي باشدودرصورتي كه قبل ازتاديه تمام مبلغ اسمي سهم آن رابه ديگري انتقال دهدبعدازانتقال سهم دارنده سهم مسئول پرداخت بقيه مبلغ اسمي آن خواهدبود.
ماده 35 - درهرموقع كه شركت بخواهدتمام ياقسمتي ازمبلغ پرداخت نشده سهام رامطالبه كندبايدمراتب راازطريق نشرآگهي درروزنامه كثيرالانتشاري كه آگهي هاي مربوط به شركت درآن منتشرمي شودبه صاحبان فعلي سهام اطلاع دهدومهلت معقول ومتناسبي براي پرداخت مبلغ موردمطالبه مقرردارد.پس ازانقضاي چنين مهلتي هرمبلغ كه تاديه نشده باشدنسبت به آن خسارت ديركردازقرارنرخ رسمي بهره بعلاوه چهاردرصددرسال به مبلغ تاديه نشده علاوه خواهدشدوپس ازاخطارازطرف شركت به صاحب سهم وگذشتن يكماه اگرمبلغ موردمطالبه وخسارت تاخيرآن تماماپرداخت نشود شركت اينگونه سهام رادرصورتي كه دربورس اوراق بهادارپذيرفته شده باشدازطريق بورس وگرنه ازطريق مزايده به فروش خواهدرسانيدازحاصل فروش سهم بدواكليه هزينه هاي مترتبه برداشت گرديده ودرصورتي كه خالص حاصل فروش ازبدهي صاحب سهم (بابت اصل وهزينه هاوخسارت ديركرد)بيشترباشدمازادبه وي پرداخت مي شود.
ماده 36 - درمورد ماده 35آگهي فروش سهم باقيدمشخصات سهام مورد مزايده فقط يك نوبت درروزنامه كثيرالانتشاري كه آگهي هاي مربوط به شركت درآن نشرمي گرددمنتشرويك نسخه ازآگهي وسيله پست سفارشي براي صاحب سهم ارسال مي شودهرگاه قبل ازتاريخي كه براي فروش معين شده است كليه بدهي هاي مربوط به سهام اعم ازاصل ، خسارات ، هزينه هابه شركت پرداخت شود شركت ازفروش سهام خودداري خواهدكرد.درصورت فروش سهام نام صاحب سهم سابق ازدفاتر شركت حذف واوراق سهام ياگواهينامه موقت سهام قبلي ابطال مي شودومراتب براي اطلاع عموم آگهي مي گردد.
ماده 37 - دارندگان سهام مذكوردر ماده 35حق حضوروراي درمجامع عمومي صاحبان سهام شركت رانخواهندداشت ودراحتساب حدنصاب تشكيل مجامع تعداداينگونه سهام ازكل تعدادسهام شركت كسرخواهدشد.بعلاوه حق دريافت سودقابل تقسيم وحق رجحان درخريدسهام جديد شركت وهمچنين حق دريافت اندوخته قابل تقسيم نسبت به اين گونه سهام معلق خواهدماند.
ماده 38 - درمورد ماده 37 هرگاه دارندگان سهام قبل ازفروش سهام بدهي خودرابابت اصل وخسارات وهزينه هابه شركت پرداخت كنندمجدداحق حضور وراي درمجامع عمومي راخواهندداشت ومي توانندحقوق مالي وابسته به سهام خودراكه مشمول مرورزمان نشده باشدمطالبه كنند.
ماده 39 - سهم بي نام بصورت سنددروجه حامل تنظيم وملك دارنده آن شناخته مي شودمگرخلاف آن ثابت گردد.نقل وانتقال اينگونه سهام به قبض و اقباض بعمل مي آيد.
گواهي نامه موقت سهام بي نام درحكم سهام بي نام است وازلحاظ ماليات بردرآمدمشمول مقررات سهام بي نام مي باشد.
ماده 40 - انتقال سهام بانام بايددردفترثبت سهام شركت به ثبت برسد وانتقال دهنده ياوكيل يانمايند قانوني اوبايدانتقال رادردفترمزبور امضاءكند.
درموردي كه تمامي مبلغ اسمي سهم پرداخت نشده است نشاني كامل انتقال گيرنده نيزدردفترثبت سهام شركت قيدوبه امضاي انتقال گيرنده يا وكيل يانماينده قانوني اورسيده وازنظراجراي تعهدات ناشي ازنقل و انتقال سهم معتبرخواهدبود.هرگونه تغييراقامتگاه نيزبايدبهمان ترتيب رسيده وامضاءشود.هرانتقالي كه بدون رعايت شرايط فوق بعمل آيدازنظر شركت واشخاص ثالث فاقداعتباراست.
ماده 41 - در شركتهاي سهامي عام نقل وانتقال سهام نمي تواندمشروط به موافقت مديران شركت يامجامع عمومي صاحبان سهام بشود.
ماده 42 - هر شركت سهامي مي تواندبموجب اساسنامه وهمچنين تاموقعي كه شركت منحل نشده است طبق تصويب مجمع عمومي فوق العاده صاحبان سهام سهام ممتازترتيب دهد.
امتيازات اينگونه سهام ونحوه استفاده ازآن بايدبطوروضوح تعيين گردد.هرگونه تغييردرامتيازات وابسته به سهام ممتازبايدبه تصويب مجمع عمومي فوق العاده شركت باجلب موافقت دارندگان نصف بعلاوه يك اين گونه سهام انجام گيرد.
قاصد روزان ابری، داروگ کی می‌رسد باران؟

آفلاین b721947

با سلام و احترام

نقل و انتقال سهام بین سهامداران شرکت (اعم از سهام با نام و یا سهام بی نام) ثبت حسابداری ندارند.

ثبت حسابداری نقل و انتقال سهام و هزینه های مربوطه - متا - Page 1 of 1

ضمناً در خصوص صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده که در یکی از پاسخ ها به آن اشاره شد مطالب زیر قابل اشاره است:

- مطابق با ماده 41 قانون تجارت، نقل و انتقال سهام شرکتهای سهامی عام نمی تواند منوط به موافقت هیأت مدیره و یا مجامع عمومی صاحبان سهام شود

- مفهوم مخالف ردیف بالا این است که در شرکتهای سهامی خاص می توان نقل و انتقال سهام را مشروط به تأیید هیأت مدیره و یا مجامع عمومی صاحبان سهام کرد

- از بند فوق هم اینطور نتیجه می شود که شرط فوق الذکر از شروط و لوازم صحت نقل و انتقال سهام شرکت سهامی خاص نیست بلکه اگر در اساسنامه شرکت سهامی خاص این شرط قید شده باشد آنگاه انتقال دهنده با اخذ تأییدیه هیأت مدیره و یا مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام می تواند سهام خود را به غیر منتقل کند در غیر این صورت، نقل و انتقال سهام شرکت می تواند بدون هیچ قیدی رأساً توسط خود متعاملین انجام شود (بدون تنظیم صورتجلسه هیأت مدیره و یا مجمع عمومی فوق العاده)

- نکته بعد اینکه، اگر در اساسنامه شرکت سهامی خاص تأیید نقل و انتقال سهام توسط هیأت مدیره شرط شده باشد دیگر نیازی به صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده نیست و تنظیم صورتجلسه هیأت مدیره کفایت می کند.

با تشکر

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالی


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
نحوه افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

نویسنده ولی اله قاسمی

0 پاسخ ها
786 مشاهده
آخرين ارسال ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۳:۴۹
توسط ولی اله قاسمی
question
خرید و ثبت حسابداری شرکت سهامی با مسئولیت محدود.

نویسنده محمدبینا

8 پاسخ ها
1945 مشاهده
آخرين ارسال ۱۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۰:۵۰
توسط morteza.tabatabaei
xx
نحوه ثبت سهام داده شده و سود آن به کارمندان همان شرکت

نویسنده فاطمه یعقوبی

0 پاسخ ها
497 مشاهده
آخرين ارسال ۱۸ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۵:۱۴
توسط فاطمه یعقوبی
xx
نحوه ثبت حسابداری مربوط به قراردادهای آتی سهام

نویسنده سیمای ثروت

7 پاسخ ها
5663 مشاهده
آخرين ارسال ۱۵ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۹:۴۰:۱۹
توسط A.Ehsani
xx
نحوه ثبت سند حسابداری مالیات انتقال سهام

نویسنده koushki

1 پاسخ ها
1783 مشاهده
آخرين ارسال ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۲:۱۲
توسط فريدون مظفرنژاد
xx
تفاوت شرکت با مسولیت محدود با شرکت سهامی

نویسنده RAMBOD

0 پاسخ ها
968 مشاهده
آخرين ارسال ۲۲ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۴:۵۱
توسط RAMBOD