• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - تهيه صورت‌هاي مالي به صورت حرفه‌ای - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



normal_post - تهيه صورت‌هاي مالي به صورت حرفه‌ای - متا نویسنده موضوع: تهيه صورت‌هاي مالي به صورت حرفه‌ای  (دفعات بازدید: 982 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین zohre bahrami

xx - تهيه صورت‌هاي مالي به صورت حرفه‌ای - متا
تهيه صورت‌هاي مالي به صورت حرفه‌ای
« : ۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۴:۴۲ »
در بيشتر یادداشت‌های همراه صورت‌های مالی شرکت‌ها، افشاهای کلیشه‌ای نظیر موارد زیر مشاهده می‌شود


۱) شرکت طی سال مالی منتهی به ...، هیچ‌گونه معاملات با اشخاص وابسته نداشته است.


۲) رویدادی که در دوره بعد از تاریخ ترازنامه تا تاریخ تصویب صورت‌های مالی اتفاق افتاده و مستلزم تعدیل اقلام صورت‌های مالی یا افشا در یادداشت‌های پیوست صورت‌های مالی باشد، به وقوع نپیوسته است.


۳) شرکت در تاریخ ترازنامه تعهدات سرمایه‌ای نداشته است.


۴) شرکت در تاریخ ترازنامه بدهی‌های احتمالی نداشته است.


درج چنین مطالبی در یادداشت‌های پیوست صورت‌های مالی به هیچ وجه ضروری نیست. گرچه شرکت‌ها می‌توانند یادداشت‌های پیوست صورت‌های مالی خود را با افشاهای فراوان (ولی غیرضروری) تهیه کنند و حسابرس مستقل هم در بيشتر موارد نمی‌تواند ایرادی از افشاهای اضافی به عمل آمده بگیرد (البته اگر مورد یا موارد اشکالی از نظر استانداردهای حسابداری در افشاهای ياد شده وجود نداشته باشد)، ولی انجام چنین کاری به هیچ وجه حرفه‌ای نيست.


صورت‌های مالی و یادداشت‌های پیوست آن باید طبق استانداردهای حسابداری و به صورت حرفه‌ای تهیه و از درج مطالب اضافی و غیرضروری اجتناب شود. گرچه انجام چنین کاری به ضخامت و حجم صورت‌های مالی می‌افزاید و به ظاهر نشان می‌دهد که در تهیه صورت‌های مالی و یادداشت‌های پیوست آن زحمت فراوان کشیده شده، ولی هر حسابدار حرفه‌ای متوجه می‌شود که این اطلاعات به طور كامل اضافیبوده و هیچگونه مطالب و موضوعات ضروری و تكميلي به استفاده‌کنندگان آن نمی‌دهد و تنها براي حجیم کردن دفترچه صحافی شده صورت‌های مالی و یادداشت‌های پیوست آن است که با خط طلایی روی جلد صحافی شده آن عبارت: «شرکت ...، صورت‌های مالی و یادداشت‌های پیوست آن برای سال مالی منتهی به ...» نوشته شده است.


در رابطه با موارد 3،2،1 و 4 يادآوري مطالب زیر ضروري است


۱) هرگاه یک شرکت طی یک سال مالی معاملات با اشخاص وابسته ندارد، چه لزومی دارد که این مطلب را در یادداشت‌های پیوست صورت‌های مالی خود به صورت نداشتن معاملات با اشخاص وابسته درج كند. بدیهی است که حسابرس مستقل رسیدگی‌های خود را انجام داده و به موضوع معاملات با اشخاص وابسته توجه کرده و قانع شده است که چنین معاملاتی در شرکت مورد رسیدگی صورت نگرفته است. اگر چنین معاملاتی صورت گرفته بود و حسابرس متوجه آنها می‌شد و شرکت آن معاملات را افشا نمي‌كرد، در آن صورت حسابرس موضوع را در گزارش حسابرسی خود درج می‌کرد.


از طرفی هم از نظر گزارش بازرس قانونی در رابطه با مفاد ماده 129 قانون تجارت، در متن قانون تجارت درج نشده است که اگر شرکتی چنین معاملاتی نداشت، باید نبود چنین معاملاتی را در یادداشت‌های پیوست صورت‌های مالی خود یا به نحو دیگری افشا كند.


۲) در صورتی که در شرکتی بعد از تاریخ ترازنامه رویدادهای مهمی اتفاق افتاده باشد که طبق استانداردهای حسابداری باید در یادداشت‌های پیوست صورت‌های مالی افشا شود، این موضوع باید به طور حتم توسط آن شرکت رعایت شود. ولی اگر در شرکتی بعد از تاریخ ترازنامه رویداد مهمی به وقوع نپیوسته باشد، شرکتهیچ الزامی ندارد که وقوع نيافتن چنین رویداد یا رویدادهایی را در یادداشت‌های پیوست صورت‌های مالی خود افشا كند.


۳) در صورتی که شرکتی در تاریخ ترازنامه تعهدات سرمایه‌ای داشته باشد، این موضوع را باید به منظور اطلاع استفاده‌کنندگان صورت‌های مالی در یادداشت‌های پیوست صورت‌های مالی خود افشا كند. در صورت نداشتن تعهدات سرمایه‌ای در تاریخ ترازنامه، لزومی به اشاره به نبود آنها در تاریخ ترازنامه در یادداشت‌های پیوست صورت‌های مالی نیست.


۴) بدیهی است که بدهی‌های احتمالی یک شرکت در تاریخ ترازنامه (بدهی‌هایی که احتمال پرداخت آنها از طرف شرکت وجود دارد، ولی طبق استانداردهای حسابداری در صورت‌های مالی منعکس نمی‌‌شود)، با رعایت استانداردهای حسابداری، در یادداشت‌های پیوست صورت‌های مالی افشا می‌شود. ولی اگر اصولا شرکتی چنین بدهی‌هایی را در تاریخ ترازنامه نداشته باشد، طبق استانداردهای حسابداری، هیچ الزامی به درج این موضوع (شرکت در تاریخ ترازنامه بدهی‌های احتمالی نداشته است) در یادداشت‌های پیوست صورت‌های مالی وجود ندارد.


یادداشت‌های همراه صورت‌های مالی، یا در رابطه با اقلامی است که در صورت‌های مالی منعکس شده و به منظور کمک به استفاده‌کنندگان صورت‌های مالی، اطلاعات اضافی و مربوط، طبق استانداردهای حسابداری یا به صورت اختیاری، در مورد آن‌ها در یادداشت‌ها داده می‌شود، یااطلاعاتی است که بنا به ماهیت آنها، در صورت‌های مالی منعکس نشده، ولی استفاده‌کنندگان از صورت‌های مالی باید طبق استانداردهای حسابداری ، از آن اطلاعات آگاهی داشته باشند. افشاهای به عمل آمده در یادداشت‌های پیوست صورت‌های مالی باید هر چه مختصرتر و مفیدتر و طبق استانداردهای حسابداری باشد. اگر قرار باشد که کلیه مواردی که در یک شرکت اتفاق نیفتاده یا وجود ندارد، در یادداشت‌های پیوست صورت‌های مالی آن شرکت افشا شود، یادداشت‌های پیوست صورت‌های مالی حاوی اطلاعات اضافی بسیاری خواهد بود که مورد استفاده هیچ‌کس قرار نمی‌گیرد؛ البته ممکن است بعضی از حسابدارها بر این باور باشند که موارد 3،2،1 و 4 بالا، موضوعات مهمی هستند که افشای نبود یا وقوع آنها از نظر استفاده‌کنندگان صورت‌های می‌تواند مفید واقع شود و یک نوع اطمینان به آنها می‌دهد. باید تصریح کرد که چنین طرز تفکری به هیچ وجه صحیح و حرفه‌ای نيست. توجه داشته باشید که یادداشت‌های پیوست صورت‌های مالی محل انشانگاری و داستان پردازی نیست. در این متن از لغت حرفه‌ای استفاده شد. اصولا در هر کاری مشخص می‌شود که آن کار توسط یک شخص حرفه‌ای (شخصی که در کار خود به طور كامل وارد و مسلط است) انجام شده یا توسط یک آماتور. برای روشن شدن مطلب، یک رهبر حرفه‌ای ارکستر را که ارکستر فیلارمونیک وین را رهبری می‌کند و یک رهبر آماتور ارکستر که یک دسته آواز آماتوری را رهبری می‌کند، مقایسه كنيد. کلیه حرکات دست رهبر حرفه‌ای ارکستر بر اساس اصول و قواعدی است، حال آنکه رهبر آماتور ارکستر فقط دست‌های خود را بی جهت بالا و پایین می‌برد. آیا تفاوت کاری را که این دو رهبر ارکستر انجام می‌دهند، مشاهده مي‌كنيد؟

منبع:www.arshad-hesabdar.ir

Linkback: https://irmeta.com/meta/b277/t13478/
Wake up !wake up
Grab a brush and put a little makeup
Hide the scars to fade away the shakeup

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع مالی

آفلاین shamim007

xx - تهيه صورت‌هاي مالي به صورت حرفه‌ای - متا
پاسخ : تهيه صورت‌هاي مالي به صورت حرفه‌ای
« پاسخ #1 : ۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۱:۳۰ »
سلام
البته بستگی به واحد اقتصادی هم داره که برای چه طیفی صورتهای مالی تهیه میشود عدم افشاء بعضی از موارد یاد شده بالا از دید مدیریت مالی شاید موضوعیت نداشته باشد اما در جهت رفع مشکلات بعدی نیاز است بر این مطلب که به طور مثال شرکت فاقد معاملات ماده129 می باشد تاکید کرد
حرف شما درباره اطلاعات اضافی و حتی گاهی اوقات گمراه کننده (نه از روی تحریف و تقلب) صحیح می باشد در صورتهای مالی کیفیت اهمیت دارد نه کمیت
موفق باشید
محمد بلکشاهی

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالی


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
صورت هاي مالي تلفيقي

نویسنده حميد حقگو

1 پاسخ ها
684 مشاهده
آخرين ارسال ۲۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۱:۳۰
توسط tali_1367
clip
بررسي فراواني و اهميت تجديد ارائه صورت هاي مالي

نویسنده محمد ابراهیم کلوب

1 پاسخ ها
511 مشاهده
آخرين ارسال ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۶:۰۰
توسط حبیبی
clip
بررسي نحوه انعكاس هزينه هاي مالي در صورت جريان وجوه نقد

نویسنده صاحب اسماعيلي

0 پاسخ ها
598 مشاهده
آخرين ارسال ۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۵:۱۹
توسط صاحب اسماعيلي
clip
نحوه ارائه برتر صورت جريان وجوه نقد از ديدگاه مديران مالي

نویسنده محمد ابراهیم کلوب

0 پاسخ ها
522 مشاهده
آخرين ارسال ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۴:۰۷
توسط محمد ابراهیم کلوب
xx
نحوه انعكاس هزينه هاي مالي و تسهیلات مالی دریافتی در صورت های مالی

نویسنده مصطفی شریعتی

4 پاسخ ها
9138 مشاهده
آخرين ارسال ۱۷ تیر ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۴:۵۵
توسط مصطفی شریعتی
xx
اشتباهات متداول در تهيه صورتهاي مالي

نویسنده فريدون مظفرنژاد

14 پاسخ ها
3329 مشاهده
آخرين ارسال ۴ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۶:۴۳
توسط مصطفی شریعتی
 


anything