• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - مغايرت استاندارهاي حسابداري با حسابداري مالياتي - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google



normal_post - مغايرت استاندارهاي حسابداري با حسابداري مالياتي - متا نویسنده موضوع: مغايرت استاندارهاي حسابداري با حسابداري مالياتي  (دفعات بازدید: 1991 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین pooneh


مغايرت استاندارهاي حسابداري با حسابداري مالياتي
1- بر اساس استانداردهاي حسابداري با وقوع يک رويداد مهم بعد از تاريخ ترازنامه ، تعديلاتي بايد صورت گيرد که اين مهم در مقررات مالياتي در نظر گرفته نشده است.
2- در استانداردهاي حسابداري معاملات به دو گروه سريع المعامله و بلند مدت طبقه بندي مي شوند. سود وزيان تحقق نيافته حاصل از ارزيابي سرمايه گذاريهاي معاملاتي در پايان سال به حساب سود و زيان دوره منظور مي گردد ، اما زيان تحقق نيافته حاصل از سرمايه گذاريهاي بلند مدت هر ساله به حساب سود و زيان دوره منظور شده ولي سود تحقق نيافته به حساب صاحبان سهام منتقل مي شود و به حساب سود وزيان سال مورد رسيدگي منظور نمي شود، اين در حالي است مقررات مالياتي زيان تحقق نيافته حاصل از ارزيابي سرمايه گذاريها در پايان سال را هزينه قابل قبول نمي داند و قبول زيان به عنوان هزينه قابل قبول و مشمول ماليات نبود سود به علت انتقال آن به حساب حقوق صاحبان سهام دور از منطق مالياتي است.
3- استانداردهاي حسابداري شرايطي را براي شناسايي درآمد در نظر دارند ، که بحث در مورد آن به کرات صورت گرفته ، ولي بر طبق منطق مالياتي فروش يا درآمد به محض انجام معامله بايد در دفاتر ثبت و در صورت عدم وصول وجه درآمد يا کالاي فروش رفته برابر بند 23 ماده 148 جز هزينه هاي قابل قبول است.
4- بر طبق استاندارد حسابداري پيش آمدهاي احتمالي بايد در تاريخ ترازنامه مدنظر قرار گرفته و آثاري مالي آن برآورد و ذخيره در حسابها در نظر گرفته شود که در اين باره در فصل هزينه هاي قابل قبول در مقررات مالياتي پيش پيني صورت نگرفته است و قابل قبول نمي باشد.
5- موارد مندرج در بيانيه شماره 9 استانداردهاي حسابداري در خصوص موادي چون شناسايي در آمد معادل مخارج متحمله اي که زيان آن محتمل است ، شناسايي مخارج پيمان در دوره وقوع به عنوان هزينه و شناسايي زيان قابل پيش بيني پيمان در همان دوره ، مورد قبول مقررات مالياتي نبوده و ماليات بر اساس سود تحقق يافته حاصل از عمليات سالانه و يا اعمال ضريب که در خصوص پيمانکاران خارجي مورد دوم صادق است به نرخ 12 درصد

6- در خصوص معاوضه دارايي با دارايي در مورد املاک ، ماليات نقل و انتقال از طرف وصول مي گردد و در خصوص معاوضه طرفي که منتفع شده نسبت به مازاد مشمول ماليات است.
7- در خصوص داراييهاي نامشهود به دليل عدم روئيت دارايي و با توجه به اينکه دارايي به صورت حق بوده و عمري براي آن نمي توان در نظر گرفت ، هزينه استهلاک براي آن پيش بيني نشده است.
8- اينکه در استانداردهاي حسابداري سود وزيان حاصل از رويدادهاي غير مترقبه با يد جدا از سود وزيان عملياتي و غير مستمر نشاد داده شده و ماليات هر بخش نير جداگانه محاسبه گردد ، اما اين تفکيک در مقررات مالياتي وجود ندارد.
9- زيان حاصل از تسعير ارز به شرط اتخاد يک روش يکنواخت طي سالهاي مختلف از طرف مودي به عنوان هزينه و طبعا سود ناشي از تسعير بدهيها و داراييها نيز به عنوان درآمد و مشمول ماليات است ، بر طبق ماده 136 قانون محاسبات عمومي سود وزيان حاصل از تسعير دارائيها و بدهيهاي ارزي شرکتهاي دولتي بايد در حساب ذخيره تسعير بدهيها و داراييهي ارزي منظور شود.
10- از ديدگاه استاندارد حسابداري افزايش مبلغ دفتري داراييها در نتيجه تجديد ارزيابي بايد تحت عنوان مازاد تجديد ارزيابي و به عنوان بخشي از حقوق صاحبان سهام طبقه بندي شود و در صورت سود و زيان جامع انعکاس يابد و کاهش آن نيز به عنوان هزينه ثبت شود. اما براساس مقررات مالياتي ، افزايش بهاي دارايي ناشي از تجديد ارزيابي داراييها مشمول ماليات و برابر تبصره 10 جدول استهلاک ماده 151 قابل استهلاک نخواهد بود . کاهش ارزش داراييها ناشي از ... در فصل هزينه هاي قابل قبول پيش بيني نشده است.
11- بر طبق مقررات مالياتي هزينه هاي تاسيس و هزينه هاي زائد بر درآمد دوره قبل از بهره برداري از تاريخ بهره برداري به مدت 10 سال به طور مساوي قابل استهلاک است در حالي که طبق استاندارد موسسه مي تواند در همان سال اول بهره برداري کل هزينه تاسيس را به حساب سود وزيان منظور نمايد.


Linkback: https://irmeta.com/meta/b277/t11539/
خدایا ! تو آنی که من می خواهم پس مرا آنی بساز که تو میخواهی.

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع مالی

آفلاین زیداله محمدی

سلام خانم شاهي

كاش به منبع نوشته تون هم اشاره اي مي كردين !!!!


شاد شاد شاد باشيد


آفلاین pooneh

سلام خانم شاهي

كاش به منبع نوشته تون هم اشاره اي مي كردين !!!!


شاد شاد شاد باشيد
سلام جناب محمدی عزیز و گرامی
این مطلب رو خانم رویا اکبری توی یه سایت گذاشته بودند ولی اشاره ای به منبع  نکرده بودند من فقط کپی پیست کردم چون حیفم اومد بقیه نخونند .
با سپاس و تقدیم احترام
خدایا ! تو آنی که من می خواهم پس مرا آنی بساز که تو میخواهی.

آفلاین omidmail2

موردی که در بند دوم آمده بنظر جای تأمل بیشتری دارد. میدانیم سود(زیان) خرید و فروش سهام از پرداخت مالیات معاف است. شاید عدم قبول زیان تحقق نیافته مورد اشاره این امر باشد که معامله سهام کلاً از معافیت مالیاتی برخوردار است. در نتیجه زیان مزتبط نیز پذیرفته نخواهد بود.

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالی


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
طبق استاندارد حسابداري شماره 17 با عنوان حسابداري دارايي هاي نامشهود احراز كدام

نویسنده A.Ehsani

17 پاسخ ها
11833 مشاهده
آخرين ارسال ۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۹:۲۲
توسط كياني
xx
استاندارد حسابداري‌ شماره‌ 8 حسابداري‌ موجودي‌ مواد و کالا

نویسنده دکتربورس

3 پاسخ ها
1830 مشاهده
آخرين ارسال ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۲۳:۰۱:۳۹
توسط دکتربورس
xx
استاندارد حسابداري‌ شماره‌ 15 حسابداري‌ سرمايه‌گذاريها :=o

نویسنده pcpsoft

1 پاسخ ها
1307 مشاهده
آخرين ارسال ۱۴ مهر ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۶:۱۸
توسط مرضیه زهری
xx
حسابداري سبز

نویسنده pooneh

0 پاسخ ها
2108 مشاهده
آخرين ارسال ۱۰ آذر ۱۳۹۰ - ۱۵:۲۱:۰۵
توسط pooneh
xx
حسابداري

نویسنده ronak

3 پاسخ ها
1308 مشاهده
آخرين ارسال ۱۲ آبان ۱۳۸۹ - ۱۴:۴۸:۲۰
توسط سعدی مومیوند
xx
حسابداري بانكداري

نویسنده آزاده پرتو

14 پاسخ ها
3306 مشاهده
آخرين ارسال ۴ آذر ۱۳۹۲ - ۲۲:۳۲:۲۶
توسط MAZIARDM
 


anything