• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - درآمد مشمول مالیات صاحبان مشاغل قبل و بعد از اصلاح قانون مالیاتها - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google


normal_post - درآمد مشمول مالیات صاحبان مشاغل قبل و بعد از اصلاح قانون مالیاتها - متا نویسنده موضوع: درآمد مشمول مالیات صاحبان مشاغل قبل و بعد از اصلاح قانون مالیاتها  (دفعات بازدید: 626 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین فريدون مظفرنژاد

اصلاح قانون مالیات‌ها، سازمان مالیاتی را مکلف کرد تا سال ۹۶ طرح جامع مالیاتی مستقر شود و علاوه بر حذف شیوه علی الراس، همچنین جرایم سنگین برای فرار مالیات پیش بینی کرده است.


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، پیش از اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در سال جاری تعیین درآمد مشمول مالیات صاحبان مشاغل به دو شیوه رسیدگی به دفاتر و شیوه علی الراس تشخیص داده می‌شد.

*تعیین مالیات براساس دفاتر

روش اجرا بدین صورت است که صاحبان مشاغل که مکلف به نگهداری دفاتر و اسناد و مدارک بودند، در صورتیکه دفاتر و اسناد و مدارک را طبق آیین‌نامه تحریر دفاتر و اصول و موازین استانداردهای حسابداری نگهداری و عمل می‌کردند، درآمد مشمول مالیات آنان از طریق رسیدگی به دفاتر تعیین می‌شد.

*چگونه علی الراس اعلام می‌شود؟

در گذشته مودیانی که به برخی از تکالیف خود از جمله تسلیم اظهارنامه، ترازنامه، حساب سود و زیان ارایه دفاتر قانونی و اسناد و مدارک عمل نمی‌کردند درآمد مشمول مالیات آنان از طریق علی‌الراس تعیین می‌شد. اما از آنجاییکه این روش آثار و تبعات نامطلوبی به همراه داشت، قانون‌گذار در آخرین اصلاحیه قانون مالیات‌ها تصمیم به حذف این روش گرفت.

به‌منظور آشنایی بیشتر در ادامه به اصلاح ماده ۹۷ قانون مالیات‌های مستقیم اشاره خواهد شد. درآمد مشمول مالیات اشخاص حقیقی موضوع قانون مذکور که مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی هستند به استناد اظهارنامه مالیاتی مودی که با رعایت مقررات مربوط تنظیم و ارایه‌شده و مورد پذیرش قرارگرفته‌باشد، خواهد بود.

*شروط قبول اظهارنامه مالیاتی بدون رسیدگی

در حال حاضر براساس ماده ۹۷ قانون مالیات‌های مستقیم، سازمان امور مالیاتی کشور می‌تواند اظهارنامه‌های مالیاتی دریافتی را بدون رسیدگی قبول و تعدادی از آن‌ها را بر اساس معیارها و شاخص‌های تعیین‌شده و یا به‌طور نمونه انتخاب و برابر مقررات مورد رسیدگی قرار دهد.

*اگر فعالان اقتصادی اظهارنامه مالیات ندهند چه خواهد شد؟

درصورتی‌که مودی از ارایه اظهارنامه مالیاتی در مهلت قانونی و مطابق با مقررات خودداری کند، سازمان امور مالیاتی کشور نسبت به تهیه اظهارنامه مالیاتی برآوردی براساس فعالیت و اطلاعات اقتصادی کسب‌شده مودیان از طرح جامع مالیاتی و مطالبه مالیات متعلق به‌موجب برگ تشخیص مالیات اقدام می‌کند. در صورت اعتراض مودی چنانچه ظرف مدت سی‌روز از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص مالیات، نسبت به ارایه اظهارنامه مالیاتی مطابق مقررات مربوط اقدام کند، اعتراض مودی طبق مقررات قانون مالیات‌ها مورد رسیدگی قرار می‌گیرد، این حکم مانع از تعلق جریمه‌ها و اعمال مجازات‌های عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی نیست.

*نظام جامع مالیاتی ظرف ۳ سال باید در کل کشور فعال شود

سازمان امور مالیاتی کشور موظف است حداکثر ظرف مدت سه سال از تاریخ ابلاغ این قانون، بانک اطلاعات مربوط به‌نظام جامع مالیاتی را در سراسر کشور مستقر و فعال نماید.

*جریمه صاحبان مشاغل قانون گریز چیست؟

جرایم مالیاتی صاحبان مشاغل قانون‌گذار برای استقرار عدالت و رعایت انصاف میان مودیانی که به تکالیف و وظایف خود عمل کرده و فعالان اقتصادی که از مسئولیت‌های خویش سرپیچی می‌کنند تفاوت قایل است بدین معنی که برای دسته اول امتیازات و تسهیلات خاصی را در نظر گرفته و در مقابل برای گروه دوم جرایم سختی را پیش‌بینی کرده‌است.

*اخذ جریمه دیرکرد

جریمه دیرکرد درصورتیکه فعالان اقتصادی پس از موعد مقرر مالیات خویش را پرداخت کنند، موجب تعلق جریمه‌ای معادل دو و نیم درصد (۲٫۵%) مالیات به ازای هر ماه تاخیر در پرداخت مالیات خواهد بود. مبدا احتساب جریمه در مورد مودیانی که مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی هستند نسبت به مبلغ مندرج در اظهارنامه از تاریخ انقضای مهلت تسلیم آن و نسبت به مابه‌الاختلاف از تاریخ مطالبه و در مورد مودیانی که از تسلیم اظهارنامه خودداری نموده یا اصولا مکلف به تسلیم اظهارنامه نیستند، تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه یا سررسید پرداخت مالیات حسب مورد می‌باشد.

*جریمه عدم تسلیم اظهارنامه

طبق ماده ۱۹۲ قانون، جریمه عدم تسلیم اظهارنامه در کلیه مواردی که مودی یا نماینده او که بموجب مقررات قانون مالیات‌ها از بابت پرداخت مالیات مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی است، چنانچه نسبت به تسلیم آن در موعد مقرر اقدام نکند، مشمول جریمه غیرقابل بخشودگی معادل سی درصد (۳۰%) مالیات متعلق برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع قانون مالیات‌های مستقیم و ده درصد (۱۰%) مالیات متعلق برای سایر مودیان می‌باشد.

*جریمه ۲۰ درصدی برای عدم ارائه دفاتر مالیاتی

ماده ۱۹۳ صراحت دارد: جریمه عدم ارائه دفاتر و اسناد حسابداری نسبت به مودیانی که به موجب این قانون و مقررات مربوط به آن مکلف به نگهداری دفاتر قانونی هستند در صورت عدم تسلیم ترازنامه و حساب سود و زیان یا عدم ارایه دفاتر مشمول جریمه‌ای معادل بیست درصد (۲۰%) مالیات برای هر یک از موارد مذکور خواهند بود.

*جریمه تخلف مالیاتی در قبال دیگر اشخاص

جریمه تخلف در قبال اشخاص ثالث هر شخص حقیقی یا حقوقی که به‌موجب مقررات این قانون مکلف به کسر و ایصال مالیات مودیان دیگر است درصورت تخلف از انجام وظایف مقرره علاوه بر مسئولیت تضامنی که با مودی در پرداخت مالیات خواهد داشت، مشمول جریمه‌ای معادل ده درصد مالیات پرداخت نشده در موعد مقرر و دو و نیم درصد (۵/۲%) مالیات به ازای هر ماه نسبت به مدت تاخیر از سررسید پرداخت، خواهد بود. چنانچه مالیات توسط دریافت‌کننده وجوه پرداخت شود، در این صورت جریمه دو و نیم‌ (۲٫۵%) درصد موضوع این ماده تا تاریخ پرداخت مالیات توسط مودی مزبور از مکلفین به کسر و ایصال مالیات، مطالبه و وصول خواهد شد. این موضوع در ماده ۱۹۹ قانون آمده است.

Linkback: https://irmeta.com/meta/b275/t20105/
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالیات مستقیم


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
مالیات بردرآمد و نرخهای جدید مالیاتی (اصلاح ماده ۱۳۱ قانون مالیاتها)

نویسنده مصطفی شریعتی

2 پاسخ ها
1133 مشاهده
آخرين ارسال ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۱:۴۷
توسط پناهدوست
xx
مالیات صاحبان مشاغل

نویسنده تهمینه اسکندری

0 پاسخ ها
411 مشاهده
آخرين ارسال ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۱:۵۵
توسط تهمینه اسکندری
xx
اقدامات مهم پس از صدور برگ تشخیص درآمد مشمول مالیات

نویسنده tali_1367

0 پاسخ ها
754 مشاهده
آخرين ارسال ۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۹:۲۹
توسط tali_1367
xx
پرداخت سهم اتاق بازرگانی از درآمد مشمول مالیات

نویسنده mehdi hejazi

0 پاسخ ها
965 مشاهده
آخرين ارسال ۲۲ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۵:۵۴
توسط mehdi hejazi
xx
مازاد تجدید ارزیابی ، درآمد نیست که مشمول مالیات شود

نویسنده tali_1367

0 پاسخ ها
815 مشاهده
آخرين ارسال ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۷:۴۱
توسط tali_1367
xx
شرایط خود اظهاری درآمد مشمول مالیات عملکرد سال ۱۳۹۰

نویسنده آزاده پرتو

0 پاسخ ها
855 مشاهده
آخرين ارسال ۳ تیر ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۸:۰۴
توسط آزاده پرتو
 


anything