• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - مالیات ارث - بحث مالیات سهام به ارث رسیده  - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google


normal_post - مالیات ارث - بحث مالیات سهام به ارث رسیده  - متا نویسنده موضوع: مالیات ارث - بحث مالیات سهام به ارث رسیده  (دفعات بازدید: 373 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین ساراپورکیان

سلام .با تشکرفراوان .می خواستم بدونم مالیات سهامی که متوفی داشته دریک شرکتی که عوض بورس نبوده وبعد از مرگش به وراث میرسه چه جوری حساب میشه .

Linkback: https://irmeta.com/meta/b275/t18806/

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع مالیات مستقیم

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - مالیات ارث - بحث مالیات سهام به ارث رسیده  - متا
پاسخ : مالیات ارث - بحث مالیات سهام به ارث رسیده
« پاسخ #1 : ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۱:۲۱ »
با سلام و خوش آمد گویی

ماده 143 ـ معادل ده درصد (10%) از ماليات بر درآمد حاصل از فروش کالاهايي که در بورس هاي کالايي پذيرفته شده و به فروش مي رسد و ده درصد(10%)از ماليات بر درآمد شرکتهايي که سهام آنها براي معامله در بورس هاي داخلي يا خارجي پذيرفته مي شود و پنج درصد(5%)از ماليات بر درآمد شرکتهايي که سهام آنها براي معامله در بازار خارج از بورس داخلي يا خارجي پذيرفته مي شود، از سال پذيرش تا سالي که از فهرست شرکتهاي پذيرفته شده در اين بورس ها يا بازارها حذف نشده اند با تأييد سازمان بخشوده مي شود. شرکتهايي که سهام آنها براي معامله در بورسهاي داخلي يا خارجي يا بازارهاي خارج از بورس داخلي يا خارجي پذيرفته  شود در صورتي که در پايان دوره مالي به تأييد سازمان حداقل بيست درصد(20%) سهام شناور آزاد داشته باشند معادل دو برابر معافيتهاي فوق از بخشودگي مالياتي برخوردار مي شوند.
 تبصرة 1ـ ازهرنقل وانتقال سهام وسهم الشرکه وحق تقدم ‌سهام وسهم الشرکة شرکا درسايرشرکتها ماليات مقطوعي به‌ميزان چهار درصد(4%) ارزش اسمي آنها وصول
مي‌شود. از اين‌بابت وجه ديگري به عنوان ماليات بر درآمد نقل و انتقال فوق مطالبه نخواهد شد. انتقال دهندگان سهام و سهم الشرکه و حق تقدم‌سهام مکلف اند قبل از انتقال‌، ماليات متعلق را به حساب سازمان امو رمالياتي کشور واريز کنند.
 ادارات ثبت يا دفاتر اسناد رسمي مکلف اند در موقع ثبت تغييرات‌يا تنظيم سند انتقال حسب مورد گواهي پرداخت ماليات متعلق را اخذ و ضميمة پروندة مربوط به ثبت يا انتقال کنند.
تبصرة 2ـ در شرکت‌هاي سهامي پذيرفته شده در بورس ‌اندوختة صرف سهام مشمول ماليات مقطوع به نرخ نيم درصد(5/0%) خواهد بود و به اين درآمد ماليات ديگري تعلق نمي‌گيرد. شرکتها‌مکلف اند ظرف سي روز از تاريخ ثبت افزايش سرمايه آن را به حساب سازمان امور مالياتي کشور واريز کنند.
مادة 143 مکررالحاقي- از هر نقل و انتقال سهام و حق تقدم سهام شرکتها اعم از ايراني و خارجي در بورس ها يا بازارهاي خارج از بورس داراي مجوز،ماليات مقطوعي به ميزان نيم درصد(5/0%) ارزش فروش سهام و حق تقدم سهام وصول خواهد شد و از اين بابت وجه ديگري به عنوان ماليات بر درآمد نقل و انتقال سهام و حق تقدم سهام و ماليات بر ارزش افزوده خريد و فروش مطالبه نخواهد شد.
کارگزاران بورسها و بازارهاي خارج از بورس مکلفند ماليات ياد شده را به هنگام هر انتقال از انتقال دهنده وصول و به حساب تعيين شده از طرف سازمان امور مالياتي کشور واريز نمايند و ظرف ده روز از تاريخ انتقال، رسيد آن را به همراه فهرستي حاوي تعداد و مبلغ فروش سهام و حق تقدم مورد انتقال به اداره امور مالياتي محل ارسال کنند.
تبصره1- تـمامي درآمـدهاي صـندوق سـرمايه گذاري در چـارچوب اين قـانون و تمامي درآمدهاي حاصل از سرمايه گذاري در اوراق بهادار موضوع بند(24) ماده (1) قانون بازار اوراق بهادار جمهوري اسلامي ايران مصوب 1384 و درآمدهاي حاصل از نقل و انتقال اين اوراق يا درآمدهاي حاصل از صدور و ابطال آنها از پرداخت ماليات بر درآمد و ماليات بر ارزش افزوده موضوع قانون ماليات بر ارزش افزوده مصوب 2/3/1387 معاف مي باشد و از بابت نقل و انتقال آنها و صدور و ابطال اوراق بهادار ياد شده مالياتي مطالبه نخواهد شد.
تبصره2- سود و کارمزد پرداختي يا تخصيصي اوراق بهادار موضوع تبصره(1) اين ماده به استثناء سود سهام و سهم الشرکه شرکتها و سود گواهيهاي سرمايه گذاري صندوقها، مشروط به ثبت اوراق بهادار ياد شده نزد سازمان جزء هزينه هاي قابل قبول براي تشخيص درآمد مشمول ماليات ناشر اين اوراق بهادار محسوب مي شود.
تبصره3- در صورتي که هر شخص حقيقي يا حقوقي مقيم ايران که سهامدار شرکت پذيرفته شده در بورس يا بازار خارج از بورس،سهام يا حق تقدم خود را در بورس ها يا بازارهاي خارج از بورس خارجي بفروشد،از اين بابت هيچ گونه مالياتي در ايران دريافت نخواهد شد.
تبصره4-صندوق سرمايه گذاري مجاز به هيچ گونه فعاليت اقتصادي ديگري در خارج از مجوزهاي صادره از سوي سازمان نمي باشد.

در ضمن لینک ذیل را نیز مطالعه نمائید .

نحوه ثبت سند مالیات انتقال سهام/سهم الشرکه - متا - Page 1 of 1

با احترام
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین ALIREZABAGHERI

xx - مالیات ارث - بحث مالیات سهام به ارث رسیده  - متا
پاسخ : مالیات ارث - بحث مالیات سهام به ارث رسیده
« پاسخ #2 : ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۴:۰۳ »
سلام .با تشکرفراوان .می خواستم بدونم مالیات سهامی که متوفی داشته دریک شرکتی که عوض بورس نبوده وبعد از مرگش به وراث میرسه چه جوری حساب میشه .

باسلام

ماده ۱۸- وراث از نظر این قانون به سه طبقه تقسیم می شوند :
۱- وراث طبقه اول که عبارتند از : پدر , مادر , زن , شوهر , اولاد و اولاد اولاد
۲- وراث طبقه دوم که عبارتند از : اجداد, برادر , خواهر و اولاد آنها
۳- وراث طبقه سوم که عبارتنداز : عمو, عمه , دائی , خاله و اولاد آنها

ماده ۲۰- نرخ مالیات بر ارث نسبت به سهم الارث به شرح زیر است :
تا مبلغ ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ریال طبقه اول ۵% طبقه دوم ۱۵% طبقه سوم ۳۵%
تا مبلغ ۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال نسبت به مازاد ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ریال طبقه اول ۱۵% طبقه دوم ۲۵ % طبقه سوم ۴۵%
تا مبلغ ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال نسبت به مازاد ۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ریال طبقه اول ۲۵% طبقه دوم ۳۵% طبقه سوم ۵۵% نسبت به مازاد ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ریال طبقه اول ۳۵% طبقه دوم ۴۵% طبقه سوم ۶۵%
از سهم الارث هریک از وراث طبقه اول مبلغ سی میلیون ( ۳۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال به عنوان معافیت کسر و مازاد به نرخ های مذکور مشمول مالیات می باشد . معافیت مذکور برای هریک از وراث طبقه اول که کمتر از بیست سال سن داشته یا محجور یا معلول و یا از کار افتاده باشند مبلغ پنجاه میلیون (۵۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال خواهد بود .

۴- هشتا د درصد اوراق مشارکت و سپرده های متوفی نزد بانک های ایرانی وشعب آنها در خارج از کشور و موسسه های اعتباری غیر بانکی مجاز , همچنین پنجاه درصد ارزش سهام متوفی در شرکتهایی که سهام آنها طبق قانون مزبور در بورس پذیرفته شده باشد و چهل درصد ارزش سهام الشرکه متوفی در سایر شرکتها و نیز چهل درصد ارزش خالص دارائی متوفی در واحدهای تولیدی , صنعتی, معدنی و کشاورزی .

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالیات مستقیم


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
مالیات سود سهام پرداختنی

نویسنده ضیغمی

1 پاسخ ها
3071 مشاهده
آخرين ارسال ۲۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۶:۲۸
توسط دوکوکب
xx
نرخ مالیات فروش سهام به ۰.۱ درصد کاهش یافت

نویسنده فريدون مظفرنژاد

0 پاسخ ها
360 مشاهده
آخرين ارسال ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۳:۵۹
توسط فريدون مظفرنژاد
xx
بخشودگی 40% مالیات تکلیفی و مالیات حقوق پس از تسلیم برگ مالیات قطعی به مودی

نویسنده سعدی مومیوند

14 پاسخ ها
8069 مشاهده
آخرين ارسال ۶ تیر ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۵:۴۱
توسط سعید خطیبی
xx
ماده قانونی مربوط به بخشش 80% جریمه مالیات تکلیفی و مالیات حقوق

نویسنده سعدی مومیوند

8 پاسخ ها
3142 مشاهده
آخرين ارسال ۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۰:۲۲
توسط مرتضی رئیسی
xx
نحوه ثبت مالیات تکلیفی در دفاتر شرکت مودی یا همان شرکتی که از آن مالیات کسر شده

نویسنده محسن جمالی

2 پاسخ ها
5201 مشاهده
آخرين ارسال ۶ تیر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۷:۳۰
توسط zohre rad
xx
نحوه محاسبه مالیات مجموع درآمد و تفاوت آن با مالیات سالانه

نویسنده Ahangarany

1 پاسخ ها
1484 مشاهده
آخرين ارسال ۲۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۱:۲۶
توسط usefi