• linkedin

تالار تخصصی حسابداری در تلگرام


گروه تالار تخصصی حسابداری در تلگرام فعال است و همکاران در محیطی صمیمانه و تخصصی در کنار هم هستند

می توانید در قسمت جستجوی تلگرام
accmeta
را سرچ کرده و یا از لینک زیر وارد شوید

گروه
https://t.me/accmeta/

وارد شوید.


telegram_128-min - بخشنامه هاي مالياتي  - متا

این گروه جهت تبادل نظر و انتقال تجربه در بین همکاران حسابدار ایجاد شده است.

حضورتان را ارج می نهیم

Google


veryhot_post - بخشنامه هاي مالياتي  - متا نویسنده موضوع: بخشنامه هاي مالياتي  (دفعات بازدید: 16854 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - بخشنامه هاي مالياتي  - متا
بخشنامه هاي مالياتي
« : ۱۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۸:۴۴ »
بخشنامه ۲۴/۹۳/۲۳۰ مورخ ۹۳/۲/۳۱(مبداء احتساب جریمه موضوع ماده ۱۹۰ قانون مالیاتهای مستقیم در مورد درآمدهای کتمان شده (مالیات متمم))

باتوجه به ابهامات مطرح شده درخصوص مبداء محاسبه جریمه موضوع ماده ۱۹۰ قانون مالیاتهای مستقیم نسبت به مالیات درآمدهای کتمان شده، بدینوسیله به اطلاع می رساند:

با توجه به قسمت اخیر ماده ۱۹۰ قانون مالیاتهای مستقیم، مبدأ احتساب جریمه در مورد مؤدیانی که مکلف به تسلیم ‌اظهارنامة مالیاتی هستند نسبت به مبلغ مندرج در اظهارنامه از تاریخ‌انقضای مهلت تسلیم آن و نسبت به مابه ‌الاختلاف از تاریخ مطالبه و در مورد مؤدیانی که از تسلیم اظهارنامه خودداری نموده یا اصولاً مکلف به تسلیم اظهارنامه نیستند، تاریخ انقضای مهلت تسلیم ‌اظهارنامه یا سررسید پرداخت مالیات حسب مورد می‌باشد.
بنابراین با عنایت به مراتب فوق،در صورتی که مودی در موعد مقرر نسبت به تسلیم اظهارنامه مطابق مقررات اقدام نموده باشد، مبداء محاسبه جریمه مذکور از تاریخ مطالبه مالیات یعنی از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص مالیات متمم می باشد،همچنین در صورتی که مودی در موعد مقرر نسبت به تسلیم اظهارنامه مطابق مقررات اقدام ننموده باشد،مبداء محاسبه جریمه مذکور از تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه خواهد بود.
 
حسین وکیلی
معاون مالیاتهای مستقیم

Linkback: https://irmeta.com/meta/b275/t17891/
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

بنر قبل از دومین ارسال در مرجع مالیات مستقیم

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - بخشنامه هاي مالياتي  - متا
پاسخ : بخشنامه هاي مالياتي
« پاسخ #1 : ۱۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۰:۲۳ »
بخشنامه ۲۶/۹۳/۲۰۰ مورخ ۹۳/۳/۳(نحوه اقدام ادارات امور مالیاتی در موارد اشتباه سهوی مؤدیان در ثبت مبالغ برخی از اقلام اظهارنامه مالیاتی)

به قرار اطلاع واصله، برخی از مؤدیان اعلام داشته اند که در زمان تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی عملکرد سال ۱۳۹۱، سهواً برخی از اقلام اظهارنامه، ترازنامه و حساب سود و زیان یا حساب درآمد و هزینه را اشتباهاً بیش از مبلغ واقعی ابراز نموده اند که این امر موجب گردیده فروش، درآمد مشمول مالیات و مالیات ابرازی این گونه مؤدیان با اختلاف فاحشی نسبت به واقعیت امر و یا سنوات قبل در سیستم درج گردد لذا بدینوسیله مقرر می دارد:

مأموران مالیاتی رسیدگی کننده به اظهارنامه اینگونه مؤدیان با بررسی کامل دفاتر و اسناد و مدارک ابرازی یا بدست آمده حسب مورد و ملحوظ نظر قرار دادن درآمد مشمول مالیات و مالیات ابرازی یا تعیین شده سنوات قبل و همچنین میزان فعالیت مؤدی در سال مورد رسیدگی و در اجرای مقررات تبصره ۲ ماده ۹۷ قانون مالیاتهای مستقیم و فارغ از مقررات تبصره ۲ ماده ۲۱۰ قانون مذکور،درآمد مشمول مالیات واقعی اینگونه از مؤدیان را بر اساس موارد مذکور به قرار ذیل تعیین نمایند.
۱- کمیته ای مرکب از یک نفر از معاونین مالیاتی اداره کل(دبیر کمیته)، نماینده دادستانی انتظامی مالیاتی،مسئول حراست اداره کل و رئیس امور مالیاتی رسیدگی کننده به پرونده تشکیل گردد.
۲- مأموران مالیاتی رسیدگی کننده به پرونده مؤدیان مذکور پس از بررسی و تطبیق موارد در صورت احراز اشتباه مؤدیان و حسب درخواست مؤدی مبنی بر اصلاح اشتباه می بایست مراتب را طی فرم پیوست به رئیس اداره امور مالیاتی ذیربط گزارش نمایند.
۳- رئیس اداره امور مالیاتی ذیربط با انجام بررسی های لازم و در صورت احراز اشتباه در تکمیل اظهارنامه مالیاتی توسط مؤدی،مراتب را جهت طرح در کمیته ارسال نماید.
۴- کمیته مذکور پس از بررسی اسناد و مدارک مربوط و در صورت احراز اشتباه،مراتب را به اداره امور مالیاتی اعلام می نماید.
۵- مأموران مالیاتی رسیدگی کننده به پرونده های مالیاتی، با عنایت به صورتجلسه کمیته مذکور حسب مقررات تبصره ۲ ماده۹۷ قانون مالیاتهای مستقیم نسبت به تعیین درآمد مشمول مالیات واقعی مؤدی با رعایت مقررات مربوط اقدام نمایند.
در خصوص اینگونه پرونده ها که در مراحل دادرسی مالیاتی مطرح باشند، هیأت های حل اختلاف مالیاتی راساً اختیار کمیته مذکور را داشته، لذا به موضوع رسیدگی و رأی مقتضی صادر خواهند نمود.
لازم به توضیح است در صورتیکه این قبیل مؤدیان از اطلاعات مندرج در اظهارنامه مالیاتی که به صورت الکترونیکی ارسال شده است،متعاقباً نسبت به تسلیم اظهارنامه مطابق اسناد و مدارک و به صورت دستی و با اصلاح اشتباه فوق در موعد مقرر اقدام نموده اند اطلاعات ارائه شده در اظهارنامه تسلیم شده به صورت دستی و ملاک عمل می باشد.
بدیهی است مأموران مالیاتی رسیدگی کننده و همچنین مسئولان موضوع ماده ۲۳۸ قانون مالیاتهای مستقیم در هر مورد که اجرای تبصره ۲ ماده ۹۷ امکان پذیر باشد،مکلف به اجرای حکم تبصره مذکور خواهند بود.
 
علی عسکری
 رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - بخشنامه هاي مالياتي  - متا
پاسخ : بخشنامه هاي مالياتي
« پاسخ #2 : ۱۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۱:۵۱ »
پـیـرو بـخـشنـامه شماره ۱۱۶۶۰/۲۳۰/د مورخ ۳۰/۴/۱۳۹۲در خصوص ممنوع الخروج نمودن بدهکاران مالیاتی، از آنجا که ممنوع الخروجی بدهکاران مالیاتی از کشور، محروم کردن آنان از حقوق اجتماعی شان محسوب می شود و چنین روالی در شرایط عادی برخلاف مصلحت و در تزاحم با اصول حکومت و مغایر اصل اساسی ضرورت اعتماد و احترام متقابل بین دولت و مردم است و با تأکید بر اهمیت ویژه بر آزادی های شخصی و حقوق اجتماعی افراد و لزوم استفاده از سایر ظرفیتها و ابزارهای قانونی در وصول حقوق حقه دولت و بنا به اختیار حاصل از مقررات ماده ۲۰۲ قانون مالیاتهای مستقیم، بدینوسیله مقرر می دارد:

در خصوص ممنوع الخروجی مؤدیان دارای بدهی مالیاتی قطعی شده(اعم از اشخاص حقیقی و یا مدیران اشخاص حقوقی حسب مقررات مربوط) به شرح زیر اقدام شود:
۱- ضمن استفاده از کلیه ظرفیتها، ابزارها و اختیارات قانونی نسبت به شناسایی اموال، مطالبات و سایر دارایی های مؤدی اقدام گردد.
۲- برای شناسایی دارایی ها و نشانی واقعی مؤدیانی که در نشانی قانونی اعلامی حضور ندارند، حسب مورد از مراجعی که می توانند اطلاعات مذکور را داشته باشند، در اجرای مواد ۲۳۰ و ۲۳۱ اقدام نموده و سپس نسبت به ابلاغ اوراق مالیاتی به هر دو محل، نشانی واقعی و قانونی اعلام شده اقدام نمایند. به عنوان مثال در خصوص نشانی از اداره ثبت شرکتها، ثبت احوال و یا اتاقهای بازرگانی یا اصناف و امثالهم و در مورد اموال و دارایی ها از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، شرکت مخابرات، شرکت سپرده سرمایه گذاری مرکز اوراق بهادار و تسویه وجوه و … استعلام نمایند.
۳- اقـدامات اجرایی به منظور وصول بدهی های مالیاتی اینگونه مؤدیان می بایست از طریق توقیف و برداشت از حسابهای بانکی مؤدی، وصول مطالبات مؤدی نزد اشخاص ثالث، فروش و حراج اموال توقیف شده و سایر ابزارهای مشابه صورت پذیرد.
۴- چنانچه استفاده از ابزارهای قانونی و راهکارهای اجرایی منجر به وصول مالیات نگردید، نسبت به ممنوع الخروجی بدهکاران مالیاتی بر اساس مبالغ بدهی مالیاتی تعیین شده در بخشنامه شماره ۲۴۲۴۶/۲۰۰ مورخ ۲۸/۱۲/۱۳۹۲ اقدام گردد.
۵- در راستای بخشنامه های صادره، ضروری است ادارات یا واحدهای وصول و اجراء قبل از پیشنهاد ممنوع الخروج نمودن اشخاص، ضمن ابلاغ”اخطار قبل از ممنوع الخروجی” و انقضای مهلت یک ماه از تاریخ ابلاغ نسبت به ممنوع الخروج نمودن مؤدی اقدام نمایند.
۶- پس از ممنوع الخروج شدن مؤدی دارای بدهی مالیاتی توسط مراجع ذی صلاح، می بایست مراتب توسط اداره امور مالیاتی مربوط به مؤدی مالیاتی نیز اعلام گردد.
مجدداً تأکید می نماید، چنانچه نشانی های متفاوتی از مؤدی در دست باشد موارد بندهای ۵ و ۶ به کلیه نشانی های مذکور ابلاغ شود.
 
علی عسکری
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - بخشنامه هاي مالياتي  - متا
پاسخ : بخشنامه هاي مالياتي
« پاسخ #3 : ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۴:۱۵ »
بخشنامه ۳۶/۹۳/۲۰۰ مورخ ۹۳/۳/۱۲(الحاق مواد ۲۹ مکرر و ۳۴ مکرر به آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۲۱۹ قانون مالیاتهای مستقیم)

بر اساس پیشنهاد شماره ۱۸۶۵/۲۰۰ مورخ ۷/۲/۱۳۹۳ سازمان امور مالیاتی کشور و موافقت وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی، مواد ۲۹ مکرر و ۳۴ مکرر به آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۲۱۹ قانون مالیاتهای مستقیم الحاق گردید که مراتب به شرح زیر جهت اجرا ابلاغ می گردد:

ماده ۲۹ مکرر:
در ادارات امور مالیاتی که طرح جامع مالیاتی(نرم افزار یکپارچه مالیاتی) اجرائی می شود،واحد حسابرسی ایجاد و مسئولیت آن با مدیر حسابرس خواهد بود که از بین معاونین مدیرکل و یا رؤسای امور مالیاتی انتخاب و مسئولیت ایجاد مورد حسابرسی را از بین پرونده های مالیاتی با رعایت مقررات و دستورالعمل های سازمان امور مالیاتی کشور و همچنین انتخاب حسابرس مسئول و تخصیص موارد حسابرسی،تأیید برنامه حسابرسی، نظارت بر اجرای حسابرسی و تأیید گزارش حسابرسی را بر عهده خواهد داشت.
تبصره۱- در شهرستانها یا شهرهایی که از نظر تشکیلات سازمانی در سطح رئیس گروه مالیاتی اداره می گردد با موافقت مدیرکل امور مالیاتی مربوطه مدیر حسابرسی از بین رؤسای گروه مالیاتی انتخاب می گردد.
تبصره۲- مسئولیت مدیر حسابرسی و هر یک از حسابرسان انتخاب شده جهت حسابرسی پرونده های مالیاتی بر اساس فعالیتها و مسئولیتهای تعیین شده برای آنها در برنامه حسابرسی و دستورالعمل های سازمان امور مالیاتی کشور و مندرجات گزارش و نظریه خود از هر جهت می باشد.
ماده ۳۴ مکرر:
در ادارات امور مالیاتی که طرح جامع مالیاتی(نرم افزار یکپارچه مالیاتی) اجرائی می شود،واحد اعتراضات ایجاد و مسئولیت آن با مدیر اعتراضات که از بین مأموران مالیاتی انتخاب می شود،خواهد بود.
رسیدگی به اعتراضات(درخواست رسیدگی مجدد)مؤدیان در اجرای مقررات مواد ۲۳۸ و ۲۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم و ماده ۲۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده افزوده،به عهده مسئول مربوطه که از طرف اداره کل امور مالیاتی تعیین می گردد،خواهد بود.

علی عسکری
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - بخشنامه هاي مالياتي  - متا
پاسخ : بخشنامه هاي مالياتي
« پاسخ #4 : ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۸:۴۵ »
بخشنامه ۵۰۶/۹۳/۲۰۰ مورخ ۹۳/۳/۱۹(دستورالعمل خوداظهاری در اجرای مقررات ماده ۱۵۸ ق.م.م برای درآمد مشمول مالیات و مالیات عملکرد سال ۱۳۹۰صاحبان مشاغل موضوع بندهای(الف،ب، ج) ماده ۹۵ قانون مالیاتهای مستقیم)

بنا به اختیار حاصل از ماده ۱۵۸ قانون مالیاتهای مستقیم و با عنایت به آگهی منتشره در نیمه اول سال ۱۳۹۲ و در جهت اجرای مطلوبتر عدالت مالیاتی،استفاده بهینه از منابع و توسعه و ترویج فرهنگ خوداظهاری، سـازمان امور مالیاتی کشور طرح خوداظهاری درآمد مشمول مالیات و مـالیات عملکرد سال۱۳۹۲صاحبان مشاغـل موضوع بنـدهای الف، ب و ج مــاده ۹۵ ق.م.م را بـه مـرحـلـه اجــراء درآورده اســـت.بنــابرایـن اظـهارنـامه های تسلیمی هریک از مودیان که با رعایت مقررات و شرایط زیر تسلیم گردد مشمول طرح خوداظهاری خواهد بود.

شرایط خوداظهاری:
۱- ارائه اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۳۹۲ به صورت الکترونیکی از طریق سامانه عملیات الکترونیکی مؤدیان مالیاتی به نشانیwww.Tax.gov.ir، بخش اظهارنامه الکترونیکی در موعد مقرر قانونی. ضمناً ضرورتی به تسلیم پرینت اظهارنامه به صورت کاغذی به ادارات امور مالیاتی نخواهد بود و کد رهگیری دریافتی از سامانه در تاریخ ارسال،به عنوان رسید تسلیم اظهارنامه می باشد.
۲- اظهارنامه مالیاتی شامل«ترازنامه و حساب سود و زیان»،«حساب درآمد و هزینه»و«خلاصه وضعیت درآمد و هزینه»حسب مورد برای هر یک از مؤدیان مزبور به طور کامل تکمیل شده باشد.
۳-در موارد تقسیط مالیات ابرازی،پرداخت حداقل چهل درصد(۴۰%)مالیات به صورت نقد به همراه اظهارنامه و مابقی در ۶ قسط مساوی ماهانه تا پایان دی ماه ۱۳۹۳ تقسیط و پرداخت گردد. ضمناً مؤدیان محترم مالیاتی می توانند برای پرداخت نقدی، بدون مراجعه حضوری به واحدهای مالیاتی و بانک، از طریق سامانه عملیات الکترونیکی مؤدیان مالیاتی به نشانی www.Tax.gov.ir، بخش پرداخت الکترونیکی مالیات اقدام نمایند.
۴- مؤدیان محترم مالیاتی برای تقسیط باقیمانده مالیات ابرازی حداکثر تا پایان مردادماه به ادارات امور مالیاتی مربوطه مراجعه نمایند. عدم پرداخت اقساط در سررسید مقرر مانع از صدور برگ مالیات قطعی برای مؤدیانی که در چارچوب خوداظهاری، اظهارنامه تسلیم نموده اند،نخواهند بود و در صورت عدم پرداخت اقساط تا پایان زمان مقرر، از تاریخ سررسید(تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی)مشمول جریمه مقرر در ماده ۱۹۰ ق.م.م خواهد بود.
۵- مؤدیان موضوع بندهای الف و ب موضوع ماده ۹۵ ق.م.م که پرونده آنها به عنوان نمونه انتخاب و مورد رسیدگی قرار می گیرد و همچنین سایر مؤدیانی که اظهارنامه آنها خارج از چارچوب این دستورالعمل تسلیم شده است چنانچه دفتر روزنامه و کل و یا درآمد و هزینه حسب مورد برای عملکرد سال ۱۳۹۲ ثبت و تحریر ننموده باشند جرایم مربوط، قابل بخشودگی نخواهد بود.
۶- اظهارنامه هایی که مالیات ابرازی عملکرد سال ۱۳۹۲ آنها نسبت به مالیات قطعی عملکرد سال ۱۳۹۱ از حداقل به شرح جدول زیر کمتر نباشد با رعایت بندهای ۱ الی ۳ فوق مشمول خوداظهاری خواهد بود.

میزان مالیات عملکرد
۱۳۹۱
حداقل رشد مالیات
سال ۱۳۹۲
درصد نمونه گیری برای
رسیدگی
تا مبلغ ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال
۴%
۴%
از مبلغ ۱۰،۰۰۰،۰۰۱ تا مبلغ ۳۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال
۹%
۵%
از مبلغ ۳۰،۰۰۰،۰۰۱ ریال و بالاتر
۱۴%
۸%

تبصره:مؤدیانیکه پرونده عملکرد سال ۱۳۹۱آنها تا تاریخ تسلیم اظهارنامه (حداکثر ۳۱/۴/۱۳۹۳)به قطعیت نرسیده باشد، پیش پرداخت موضوع بند ۳ فوق حداقل به میزان سی درصد (۳۰%)مالیات تشخیصی سال ۱۳۹۱بوده و مـانده بـدهی مالیات ابرازی سال ۱۳۹۲حداکثر تا پایان دی ماه سال جاری تقسیط خواهد شد.لازم است مؤدی و اداره امور مالیاتی مربوطه به گونه ای برنامه ریزی نمایند که مالیات مذکور حداکثر تا پایان شهریورماه سال جاری به قطعیت رسیده و به همراه بدهی مالیاتی قطعی شده سنوات گذشته،تا پایان سال ۱۳۹۳ پرداخت یا ترتیب پرداخت داده شود.
بدیهی است در صورت عدم مراجعه هر یک از مؤدیان برای قطعیت مالیات عملکرد ۹۱ تا پایان شهریور ماه سال جاری،مالیات تشخیصی سال ۱۳۹۱ ملاک عمل برای پذیرش شرایط خوداظهاری سال ۱۳۹۲خواهد بود.
مؤدیان مالیاتی نمونه برای رسیدگی،طبق جدول فوق و با در نظر گرفتن میزان مالیات ابرازی، سوابق مالیاتی و نوع فعالیت،توسط اداره کل امور مالیاتی به عنوان نمونه انتخاب و رسیدگی خواهند شد،مشروط بر اینکه در دو سال اخیر به عنوان نمونه انتخاب و رسیدگی نشده باشند.
اتحادیه هایی که تمایل داشته باشند فهرست اعضاء خارج از طرح خوداظهاری و نمونه انتخابی برای رسیدگی خود را دریافت نمایند، سازمان امور مالیاتی مؤدیان مالیاتی فهرست مذکور را بر اساس فایل ارسالی اتحادیه مربوط که شامل نام،نام خانوادگی،شماره ملی،کدپستی و نشانی خواهد بود را به اتحادیه مذکور اعلام خواهد نمود.
سایر شرایط:
۷- با عنایت به آگی منتشره در روزنامه های کثیرالانتشار در نیمه اول سال ۱۳۹۲،مؤدیانیکه ظرف ۵ سال متوالی(عملکرد سال های ۸۷ تا ۱۳۹۱) مالیات آنها بر اساس خوداظهاری یا توافق قطعی شده است، مالیات آنها برای عملکرد سال ۱۳۹۲ مشمول خوداظهاری موضوع این دستورالعمل نبوده و از طریق رسیدگی تعیین خواهد شد.
۸- مؤدیان ردیفهای ۱ الی ۷ و ۱۲ موضوع بند الف ماده ۹۶ قانون مالیاتهای مستقیم مشمول خوداظهاری نبوده و پرونده آنها کلاً توسط اداره امور مالیاتی مورد رسیدگی قرار می گیرد.
۹- مؤدیانی که اظهارنامه آنها به عنوان نمونه انتخاب و مورد رسیدگی قرار می گیرند در صورتیکه درآمد مشمول مالیاتی مشخصه قطعی(قبل از کسر معافیت) با رقم اظهار شده از طرف مؤدی بیش از ۱۵ درصد اختلاف داشته باشد مشمول حکم ماده ۱۹۴ ق.م.م خواهند بود.
۱۰- در اجرای مقررات ماده ۲۲۷ قانون مالیاتهای مستقیم،چنانچه پس از قبولی اظهارنامه و صدور برگ مالیات قطعی طبق اسناد و مدارک بدست آمده ثابت شود مؤدی فعالیتهای داشته که درآمد آن را کتمان نموده است در این صورت مالیات مابه التفاوت برابر مقررات مطالبه و وصول خواهد شد.
۱۱- مبنای تشخیص عمده فروشی از خرده فروشی مؤدیان، پروانه کسب صادره یا فهرست عمده فروشان که تا پایان سال ۱۳۹۱ از سوی اتحادیه ذیربط به اداره امور مالیاتی تسلیم شده باشد، خواهدبود.در مورد آن دسته از مؤدیانیکه فاقد اتحادیه می باشند و یا وضعیت کسبی اعضاء اتحادیه از حیث عمده یا خرده فروشی در پروانه کسب صادره مشخص و تصریح نشده و یا فهرست مورد اشاره تا پایان سال ۱۳۹۱ تسلیم نشده باشد، ملاک سوابق پرونده مالیاتی و فعالیت مؤدی می باشد.
 
علی عسکری
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - بخشنامه هاي مالياتي  - متا
پاسخ : بخشنامه هاي مالياتي
« پاسخ #5 : ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۷:۲۲ »
بخشنامه ۳۷/۹۳/۲۰۰ مورخ ۹۳/۳/۱۳(عـدم شمـول قـانـون مـالیات بـر ارزش افـزوده بـر آگـهی های منتشره در روزنامه هاو نشریات)

با عنایت به نامه شماره ۵۷۷۸۳/۱۰/د مورخ ۹/۹/۱۳۹۲ مشاور محترم رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی(تصویر پیوست) و اطلاق حکم مطبوعات مندرج در بند ۵ ماده ۱۲قانون مالیات برارزش افزوده مصوب ۱۷/۲/۱۳۸۷، آگهی های منتشره در روزنامه ها و نشریات از مالیات و عوارض ارزش افزوده معاف می باشد.
 
علی عسکری
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - بخشنامه هاي مالياتي  - متا
پاسخ : بخشنامه هاي مالياتي
« پاسخ #6 : ۲ تیر ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۶:۲۲ »
 در اجرای قسمت اخیر بند(۵-۵) دستورالعمل اصلاحی شماره ۳۹۵۴/۲۰۰ مورخ ۰۷/۰۳/۱۳۹۲ ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحیه مصوب ۲۷/۱۱/۱۳۸۰ و به استناد بند الف-۱ تصویب نامه شماره ۲۱۸۰۴/ت۵۰۵۵۱ هـ مـورخ ۳۰/۰۲/۱۳۹۳ هیئت محترم وزیران، بدینوسیله مـبلغ ۱۰% حـدنصاب معاملات کوچک به میزان ۱۲،۰۰۰،۰۰۰ ریال اعلام می گردد که مؤدیان محترم مالیاتی می توانند در اجرای مفاد بند(۴-۵) دستورالعمل فوق بر اساس مبلغ مذکور اقدام نمایند.
 
علی عسکری
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - بخشنامه هاي مالياتي  - متا
پاسخ : بخشنامه هاي مالياتي
« پاسخ #7 : ۲ تیر ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۹:۴۸ »
بخشنامه ۴۰/۹۳/۲۰۰ مورخ ۹۳/۳/۲۶( تلقی مؤسسات اعتباری غیربانکی دارای مجوز از بانک مرکزی از مصادیق بند ۱۸ ماده ۱۴۸)

به پیوست تصویر تصویب نامه شماره ۲۸۶۱۰/ت ۵۰۳۴۳هـ مورخ ۱۸/۳/۱۳۹۳ هیأت محترم وزیران در اجرای مقررات ماده ۱۴۷ قانون مالیاتهای مستقیم که در ویژه نامه شماره ۶۸۷ مورخ ۲۵/۳/۱۳۹۳ روزنامه رسمی آگهی گردیده است، مبنی بر اینکه:

“1- کلیه مؤسسات اعتباری غیربانکی که دارای مجوز از بانک مـرکزی جمهوری اسلامی ایران هستند،مشمول بند (۱۸) مـاده(۱۴۸)اصلاحـی قـانون مـالیاتهای مـستقیم-مصوب ۱۳۸۰- می باشند.
۲- این تصویب نامه از تاریخ قابل اجراء بودن تصمیم نامه های شماره ۷۳۸۴۸/ت۴۸۲۲۲ن مورخ ۱۹/۴/۱۳۹۱ و شماره ۲۶۲۶۵۵/ت ۴۸۸۷۷ن مورخ ۲۸/۱۲/۱۳۹۱ جایگزین آنها می شود.”
جهت اجرا ابلاغ می گردد.
با توجه به اینکه تصویب نامه مذکور جایگزین تصویب نامه های شماره ۷۳۸۴۸/ت۴۸۲۲۲ن مورخ ۱۹/۴/۱۳۹۱ و شماره ۶۲۶۵۵/ت ۴۸۸۷۷ن مورخ ۲۸/۱۲/۱۳۹۱ شده و از تاریخ لازم الاجرا شدن تصویب نامه های فوق قابل اجراء می باشد، بنابراین مفاد بخشنامه صادره به شماره ۱۱/۹۳/۲۰۰ مورخ ۱۰/۲/۹۳ لغو می گردد.
در ضمن در حال حاضر صرفاً مؤسسه اعتباری توسعه،مؤسسه اعتباری کـوثر مرکـزی (از تاریخ ۱۴/۱۱/۱۳۹۲) و مـؤسسه اعتباری عـسکریه(از تاریخ ۱۵/۱۱/۱۳۹۲) دارای مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می باشند.
 
علی عسکری
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - بخشنامه هاي مالياتي  - متا
پاسخ : بخشنامه هاي مالياتي
« پاسخ #8 : ۲ تیر ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۳:۵۷ »
بخشنامه ۵۰۸/۹۳/۲۰۰ مورخ ۹۳/۳/۲۰(دستورالعمل اجرایی طرح خوداظهاری عملکرد سال ۱۳۹۲بخش املاک اجاری اعم از مسکونی،تجاری، اداری و…)

پیرو آگهی منتشره در نیمه اول سال ۱۳۹۲، در اجرای مقررات ماده ۱۵۸ قانون مالیاتهای مستقیمو در راستای گسترش فرهنگ خوداظهاری مالیات بر پایه جلب اعتماد عمومی و با هدف بهبود روشهای اجرایی، دستورالعمل پذیرش،نحوه انتخاب نمونه و چگونگی رسیدگی به اظهارنامه های مالیاتی عملکرد سال ۱۳۹۲املاک اجاری اعم از مسکونی،تجاری و اداری … اشخاص حقیقی، به شرح ذیل جهت اجراء ‌ابلاغ می گردد:

1- اظهارنامه مالیات بر درآمد اجاره املاک عملکرد سال۱۳۹۲اشخاص حقیقی که اطلاعات هویتی و جداول مندرج در آن تکمیل و در موعد مقرر قانونی به صورت الکترونیکی از طریق سامانه عملیات الکترونیکی مؤدیان مالیاتی به نشانی www.tax.gov.ir  - بخش اظهارنامه با رعایت سایر مفاد این دستورالعمل ارسال شده باشد، مشمول خوداظهاری خواهد بود.درج کد پستی املاک اجاری در اظهارنامه مالیاتی الزامی است.
۲- اظهارنامه واصله که حائز یکی از شرایط زیر باشد بدون رسیدگی قبول و برگ مالیات قطعی صادر گردد:
۲-۱- مساحت واحد یا واحدهای مسکونی اجاری در تهران تا مجموع ۱۵۰ متر مربع زیربنای مفید و در سایر نقاط کشور تا مجموع ۲۰۰ متر مربع زیر بنای مفید باشد.(در ضمن با توجه به حکم بند(ج) تبصره (۹) قانون بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور عدم تسلیم اظهارنامه اجاره املاک برای سال ۱۳۹۲ موجب محرومیت از معافیت مقرر نخواهد بود).
۲-۲- املاکی که به موجب سند رسمی به اجاره واگذار گردیده در صورتی که موجر علاوه بر اجاره بها وجهی به عنوان ودیعه یا هر عنوان دیگر از مستأجر دریافت ننموده و درآمد اجاره طبق سند رسمی اعلام و درآمد مشمول مالیات و مالیات نیز مطابق مقررات ابراز شده باشد.
۲-۳- اظهارنامه مالیاتی مؤدیانی که املک آنها به وزارتخانه ها، سازمانها، نهادهای عمومی، مؤسسات و شرکتهای دولتی و یا شهرداری ها به اجاره واگذار گردیده و درآمد ابرازی آنها مطابق قرارداد منعقده با اشخاص مذکور ابراز شده باشد.
۳- اظهارنامه های مالیاتی بدون ابراز درآمد اجاره(به استثنای مشمولین بند۲-۱فوق)‌مشمول خوداظهاری نبوده و توسط اداره امور مالیاتی رسیدگی خواهد شد.
۴-در اجرای ماده ۱۵۸قانون مالیاتهای مستقیم از بین سایر اظهارنامه های تسلیمی که مشمول بندهای۲و ۳ فوق نباشند به میزان۲۰% به عنوان نمونه انتخاب و توسط اداره امور مالیاتی رسیدگی و مابقی اظهارنامه ها نیز بدون رسیدگی قبول و برگ مالیات قطعی صادر گردد.
۵- ادارات کل امور مالیاتی مکلفند پرونده های مالیاتی عملکرد سال ۱۳۹۲ آن گروه از صاحبان املاک مذکور را که از تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی خودداری نموده اند در اولویت رسیدگی قرار داده و ترتیبی اتخاذ نمایند که حداکثر تا پایان سال۱۳۹۳،پرونده مالیاتی عملکرد یاد شده آنان رسیدگی شود.
۶-مؤدیانی که اظهارنامه آنها در اجرای بند ۴ این دستورالعمل به عنوان نمونه انتخاب و مورد رسیدگی قرار می گیرند در صورتی که درآمد مشمول مالیات مشخصه قطعی(قبل از کسر معافیت)با رقم اظهار شده از طرف مؤدی بیش از ۱۵%اختلاف داشته باشد مشمول حکم ماده۱۹۴قانون مالیاتهای مستقیم خواهند بود.
۷- با عنایت به متن ماده ۵۴ قانون مذکور چنانچه اسناد و مدارک مثبته به دست آید که معلوم شود اجاره ملک بیش از مبلغی است که مأخذ محاسبه درآمد مشمول مالیات قرار گرفته است مالیات و جرائم متعلقه طبق قانون مالیاتهای مستقیم قابل مطالبه خواهد بود.
۸- در موارد تقسیط مالیات ابرازی،با رعایت مقررات ماده ۱۶۷قانون یاد شده حداقل۴۰% مالیات به صورت نقد به همراه اظهارنامه و مابقی در ۶قسط مساوی ماهانه تا پایان دی ماه ۱۳۹۳تقسیط گردد. همچنین مؤدیان مالیاتی می توانند برای پرداخت نقدی، بدون مراجعه حضوری به ادارات امور مالیاتی و بانک، از طریق سامانه الکترونیکی مذکور،بخش پرداخت الکترونیکی نسبت به پرداخت مالیات متعلقه اقدام نمایند.
۹- مؤدیان محترم مالیاتی برای تقسیط باقیمانده مالیات ابرازی حداکثر تا پایان مرداد ماه به ادارات امور مالیاتی مراجعه نمایند. عدم پرداخت اقساط در سررسید مقرر مانع از صدور برگ قطعی برای مؤدیانی که در چارچوب خوداظهاری، اظهارنامه تسلیم نموده اند نخواهد بود و این گروه از مؤدیان در صورت عدم پرداخت اقساط در زمان مقرر، از تاریخ سررسید(تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی) مشمول جریمه ماده ۱۹۰ قانون مزبور خواهند بود.
۱۰- مدیران کل امور مالیاتی موظفند روش نظارت خود را در اجرای مفاد این دستورالعمل به گونه ای تنظیم نمایند که تمامی موارد پیش بینی شده در موعدهای مقرر با دقت و صحت لازم اجراء‌ و ضمن رعایت مقررات قانون مالیاتهای مستقیم موجبات جلب اعتماد و افزایش رضایت مندی مؤدیان محترم مالیاتی را نیز فراهم نمایند.
 
علی عسکری
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین محمد ابراهیم کلوب

xx - بخشنامه هاي مالياتي  - متا
پاسخ : بخشنامه هاي مالياتي
« پاسخ #9 : ۳ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۶:۱۴ »
ماره:509/93/200
تاريخ:26/3/1393
   
اعلام حدنصاب معاملات کوچک سال 1393
 در اجراي قسمت اخير بند(5-5) دستورالعمل اصلاحي شماره 3954/200 مورخ 07/03/1392 ماده 169 مکرر قانون مالياتهاي مستقيم اصلاحيه مصوب 27/11/1380 و به استناد بند الف-1 تصويب نامه شماره 21804/ت50551 هـ مـورخ 30/02/1393 هيئت محترم وزيران، بدينوسيله مـبلغ 10% حـدنصاب معاملات کوچک به ميزان 12،000،000 ريال اعلام مي گردد که مؤديان محترم مالياتي مي توانند در اجراي مفاد بند(4-5) دستورالعمل فوق بر اساس مبلغ مذکور اقدام نمايند.
 
علي عسکري
رييس کل سازمان امور مالياتي کشور
تـاريـخ اجـراء:  از ابتداي سال 1393 براي 10% حدنصاب معاملات کوچک
   
تا لحظه شکست به خدا ایمان داشته باش
خواهی دید که ان لحظه هرگز نخواهد رسید . . .

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - بخشنامه هاي مالياتي  - متا
پاسخ : بخشنامه هاي مالياتي
« پاسخ #10 : ۲۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۷:۳۹ »
بخشنامه ۵۱۱/۹۳/۲۶۰ مورخ ۹۳/۴/۹(نحوه ثبت اظهارنامه و پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده)

با عنایت به اینکه مالیات بر ارزش افزوده بر پایه مالیات بر مصرف وضع گردیده و مؤدیان مالیاتی مکلف هستند مالیات و عوارض ارزش افزوده را از خریداران کالاها و خدمات نقداً وصول و برابر حکم مقرر در ماده«۲۱» قانون مالیات بر ارزش افزوده پس از کسر مالیات هایی که طبق مقررات این قانون پرداخت کرده اند و قابل کسر می باشد به همراه تسلیم اظهارنامه به حساب های تعیین شده سازمان امور مالیاتی کشور واریز نمایند؛ لذا با توجه به  مبانی دریافت وصول نقدی مالیات و عوارض ارزش افزوده از خریداران بدیهی است مؤدیان مشمول اجرای قانون نیز مکلفند مالیات و عوارض ابرازی را نقداً پرداخت نمایند. علی هذا به منظور اتخاذ رویه واحد در این خصوص مقرر می دارد:

1- مالیات و عوارض ابرازی اظهارنامه مؤدیانی که مانده بدهی(مالیات و عوارض ارزش افزوده) آنان مبلغ ۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال و کمتر باشد قابل تقسیط نبوده و می بایستی نقداً وصول شود.
۲- مالیات و عوارض ابرازی اظهارنامه مؤدیانی که مانده بدهی(مالیات و عوارض ارزش افزوده) آنان بیش از ۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال باشد ضمن تأکید بر وصول نقدی در صورتیکه مؤدیان قادر به پرداخت مالیات و عوارض ابرازی به صورت یکجا نباشند و موضوع عدم توانایی مؤدی در پرداخت مالیات و عواض ابرازی توسط اداره کل امور مالیاتی ذیربط احراز و تأیید گردد، اداره کل امور مالیاتی مجاز خواهد بود با درخواست مؤدی با دریافت حداقل ۵۰% از مبلغ مالیات و عوارض ابرازی نسبت به تقسیط مالیات و عوارض حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ انقضای سررسید تسلیم اظهارنامه هر دوره موافقت نماید مشروط بر اینکه میزان مبلغ نقدی پرداختی از مبلغ ۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال کمتر نباشد.
تذکر: در شرایط خاص و ویژه در خصوص مؤدیانی که مانده بدهی آنان بیش از ۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال می باشد صرفاً تعیین میزان دریافت نقدی با رعایت موارد مذکور تابع شرایط تفویض اختیار قبلی در خصوص تقسیط و بخشودگی جرائم خواهد بود.
۳- مالیات و عوارض شماره گذاری موضوع بند(ج) ماده(۴۲) قانون مالیات بر ارزش افزوده به لحاظ وصول نقدی از خریداران قابل تقسیط نمی باشد و تابع شرایط مذکور نخواهد بود.
۴- با توجه به اینکه به موجب بند(ز) تبصره(۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۳ مقرر شده است:((مالیات بر ارزش افزوده و عوارض آب،برق و گاز با توجه به مالیات و عوارض مندرج در صورتحساب(قبوض) مصرف کنندگان و همچنین نفت تولیدی و فرآورده های وارداتی، فقط یک بار در انتهای زنجیره تولید و توزیع آنها توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی(شرکت های پالایش نفت) و شرکتهای دولتی تابعه ذیربط وزارت نفت و شرکتهای گاز استانی و شرکتهای تابعه ذیربط وزارت نیرو و شرکتهای توزیع آب و برق استانی بر مبنای قیمت فروش داخلی محاسبه و دریافت می شود. مالیات مؤثر به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز و عوارض طبق ماده(۳۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۷/۰۲/۱۳۸۷ توسط سازمان امور مالیاتی کشور واریز می گردد.همچنین مبنای قیمت فروش برای محاسبه عوارض آلایندگی موضوع تبصره (۱) ماده (۳۸)قانون مالیات بر ارزش افزوده، قیمت فروش فرآورده به مصرف کننده نهایی در داخل کشور است.))لذا پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده این دسته از مؤدیان(به استثنای شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی) در خصوص فروش فرآورده های مذکور در زنجیره تابع شرایط تعیین شده خواهد بود. بدیهی است در صورتی که مالیات پرداخت شده سه ماهه اول این گروه از مؤدیان حسب اعلام دفتر نظارت بر امور اجرایی کمتر از میزان ابرازی دوره اول سال ۱۳۹۳ باشد، لازم است تفاوت توسط ادارات ذیربط قبل از ثبت نهایی اظهارنامه وصول گردد.
اضافه می نماید به دلیل عدم واریز وجوه مربوط به شرکت های آب و فاضلاب به حساب های نزد خزانه بر اساس نامه شماره ۱۴۵۳/۵۵ مورخ ۰۷/۰۲/۱۳۹۳ مدیر کل محترم خزانه و عدم امکان وصول مالیات در حلقه آخر، لذا شرکت های مذکور از این موضوع مستثنی هستند و لازم است مالیات و عوارض توسط ادارات کل وصول گردد.
در خاتمه لازم به یادآوری است مؤدیانی که مالیات و عوارض ابرازی خود را کمتر از واقع اظهار و یا بدون دلایل توجیهی قابل قبول،مالیات و عوارض ابرازی را نقداً پرداخت ننمایند. ضمن تعلق جرایم از انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه و قرار گرفتن در اولویت رسیدگی،جرایم تقسیط و تأخیر آنان مشمول مساعدت و بخشودگی نخواهد شد.
 
علی عسکری
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - بخشنامه هاي مالياتي  - متا
پاسخ : بخشنامه هاي مالياتي
« پاسخ #11 : ۲۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۰:۳۸ »
بخشنامه ۵۱۶/۹۳/۲۶۰ مورخ ۹۳/۴/۱۴(نحوه ثبت اظهارنامه و پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده)

پیرو دستورالعمل شماره ۵۱۱/۹۳/۲۶۰ مورخ ۰۹/۰۴/۱۳۹۳ در خصوص مؤدیانی که دارای شرایط کاملاً استثنایی هستند همانند پیمانکاران دستگاه های اجرایی و سایر موارد مشابه که مطالبات خود را در روال عادی معاملات فی مابین از دستگاه های اجرایی دریافت ننموده اند، حسب شرایط و اقتضائات و ترجیحاً مسـتند بـه مدارک عدم پرداخت دستگاه های مذکور بنابر نظر و تصمیم گیری اداره کل این امکان وجود دارد تا حسب تفویض اختیار تقسیط و بخشودگی جرائم قبلی اقدام گردد.

ضمناً مدیران کل محترم امور مالیاتی مجاز خواهند بود با رعایت اصل اهمیت بخشی از اختیارات موضوع دستورالعمل یاد شده را به معاونین و رؤسای محترم امور مالیاتی مربوط نیز تفویض نمایند.
 
علیرضا طاری بخش
معاون مالیات بر ارزش افزوده
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

clip - بخشنامه هاي مالياتي  - متا
پاسخ : بخشنامه هاي مالياتي
« پاسخ #12 : ۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۶:۱۶ »
بخشنامه ۸۲۹۵۹ مورخ ۹۳/۵/۱(عدم کسر حق بیمه از بن نقدی)
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - بخشنامه هاي مالياتي  - متا
پاسخ : بخشنامه هاي مالياتي
« پاسخ #13 : ۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۲:۲۷ »
بخشنامه ۵۰/۹۳/۲۰۰ مورخ ۹۳/۴/۲۴(اصلاحیه ضوابط اجرایی موضوع ماده ۱۷۲ قانون مالیاتهای مستقیم)

به پیوست اصلاحیه ضوابط اجرایی موضوع ماده ۱۷۲ قانون مالیاتهای مستقیم منضم به نامه شماره ۳۸۵/۱۰۰ مورخ ۱۶/۴/۱۳۹۳ وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مبنی بر الحاق یک تبصره به بند(۲) و همچنین اضافه شدن عبارت” مؤسسه غیردولتی خیریه یاوران مهدی موعود برای ساخت بیمارستان مهدی کلینیک متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران” به بند (۳) ضوابط اجرائی موضوع ماده مذکور(پیوست بخشنامه شماره ۴۵۸۵/۱۰۹۴-۲۱۱ مورخ ۲۷/۳/۱۳۸۳) به شرح زیر جهت بهره برداری لازم ابلاغ می گردد:

1- تبصره الحاقی به بند ۲:
تبصره-کمک های نقدی و غیرنقدی اشخاص بابت ساخت بیمارستان، مراکز بهداشتی، درمانی و تأمین امکانات و تجهیزات مورد نیاز آن ها که در محدوده اراضی دانشگاههای علوم پزشکی دولتی واقع و مالکیت آنها نیز متعلق به دانشگاههای مذکور می باشد، در مورد کمک های نقدی یا تأیید ذیحساب و بالاترین مقام دانشگاه و در مورد کمک های غیرنقدی پس از ارزیابی کارشناس رسمی با تأیید اشخاص اخیرالذکر از درآمد مشمول مالیات عملکرد سال پرداخت منبعی که مؤدی انتخاب خواهد کرد قابل کسر می باشد.
۲- در بند(۳) ضوابط اجرایی مذکور،بعد از عبارت “بیمارستان سرطانی یزد” عبارت “مؤسسه غیردولتی خیریه یاوران مهدی موعد برای ساخت بیمارستان مهدی کلینیک متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران” اضافه می گردد.

علی عسکری
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

آفلاین فريدون مظفرنژاد

xx - بخشنامه هاي مالياتي  - متا
پاسخ : بخشنامه هاي مالياتي
« پاسخ #14 : ۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۶:۰۹ »
بخشنامه ۵۲۱/۹۳/۲۰۰ مورخ ۹۳/۴/۲۴( نحوه استرداد موقت مالیات و عوارض ارزش فزوده، موضوع جزء(۴) بند (الف) تبصره(۱۰) قانون بودجه سال۹۳)

در اجرای جزء (۴) بند (الف) تبصره (۱۰) قانون بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور که مقرر می دارد”سازمان امور مالیاتی و ادارات تابعه در استان ها مکلفند مالیات بر ارزش افزوده اخذ شده از صادرکنندگان مواد معدنی و کالاهای غیرنفتی را حداکثر پانزده روز پس از ارائه برگ سبز گمرکی و تأیید گمرک جمهوری اسلامی ایران عودت دهند” لذا ادارات کل امور مالیاتی مکلفند حداکثر ظرف مهلت مقرر و با رعایت موارد ذیل اقدام لازم معمول نمایند:

1- مدارک مورد نیاز جهت استرداد موقت مالیات و عوارض ارزش افزوده:
ü تکمیل فرم درخواست استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده توسط مؤدی(فرم شماره ۱)؛
ü ارائه اصل و تصویر پشت و روی برگ سبز صادرات قطعی؛
ü ارائه اصل و تصویر صورتحساب خرید کالاهای مشمول مالیات و عوارض ارزش افزوده که به خارج از کشور صادر شده؛
ü ارائه اصل و تصویر اسناد و مدارک مربوط به سایر هزینه های مشمول مالیات و عوارض ارزش افزوده مرتبط با کالاهایی که به خارج از کشور صادر شده؛
ü ارائه دفاتر روزنامه و کل تحریر شده سال صدور کالا؛
ü ارائه اصل و تصویر پشت و روی پروانه واردات در مواردی که صادرات از محل واردات صورت گرفته باشد.
تذکر: پس از تطبیق اصل مدارک با تصویر آن، اصل مدارک می بایست به مؤدی عودت گردد.
۲- ادارات امور مالیاتی می بایست پس از دریافت مدارک فوق الذکر به همراه فرم تکمیل شده درخواست استرداد مطابق فرم شماره(۱) مراتب را از گمرک ذیربط طبق فرم شماره (۲)  استعلام و پس از اخذ تأییدیه نسبت به استرداد مطابق فرم شماره (۱)  مراتب را از گمرک ذیربط طبق فرم شماره (۲) استعلام و پس از اخذ تأییدیه نسبت به تنظیم گزارش بررسی دفاتر و اسناد و مدارک مؤدیان در چارچوب مقررات(احراز صادرات،احراز اعتبار پرداختی، تسهیم اعتبار سهم صادرات، مشاهده ثبت رویداد در دفاتر و …)، بر اساس فرم شماره (۳)اقدام لازم را به عمل آورند به نحوی که حداکثر ظرف مدت پانزده روز پس از ارائه تأییدیه گمرک جمهوری اسلامی ایران و با رعایت سایر مقررات استرداد موقت مالیات و عوارض ارزش افزوده به موجب فرم شماره (۴)انجام پذیرد.
۳- در مواردی که در اجرای جزء (۴) بند(الف) تبصره (۱۰) قانون بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور،بابت صادرات قطعی مواد معدنی و کالاهای غیرنفتی، استرداد موقت مالیات و عوارض ارزش افزوده صورت می پذیرد، ادارات امور مالیاتی موظفند بلافاصله پس از انقضاء مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی، رسیدگی به دوره/ دوره های مالیاتی که استرداد موقت انجام شده است را در اولویت قرار دهند.
۴- چنانچه درخواست استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده مؤدی و همچنین اخذ تأییدیه گمرک همزمان با انقضاء مهلت تسلیم اظهارنامه دوره مربوط باشد در اینصورت ادارات امور مالیاتی می بایست ظرف مهلت مقرر جهت تعیین تکلیف نهایی پرونده مورد نظر،نسبت به رسیدگی کامل دوره مذکور اقدام نمایند.
۵- استرداد موقت موضوع جزء(۴) بند(الف) تبصره (۱۰) قانون بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور، صرفاً در خصوص صادرات قطعی مواد معدنی و کالاهای غیرنفتی در سال ۱۳۹۳ بوده و قابل تسری به صادرات خدمات و همچنین صادرات در سایر سنوات و استرداد سایر موارد نخواهد بود.
۶- استرداد مالیات و عوارض موصوف موکول به ثبت نام مؤدیان متقاضی استرداد در نظام مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود.
۷- ادارات امور مالیاتی می بایست ضمن اظهارنظر در خصوص مالیات و عوارض ارزش افزوده پرداختی بابت نهادهای کالاهای صادراتی، نسبت به محاسبه سهم مالیات و عوارض ارزش افزوده به میزان صادرات انجام شده نیز اقدام نمایند.
۸- ادارات کل امور مالیاتی مکلف به تشکیل کارگروهی متشکل از یک نفر رئیس امور مالیاتی، یک نفر رئیس گروه مالیاتی و دو نفر کارشناس ارشد مالیاتی می باشند که کارگروه مذکور نیز موظف است قبل از هر گونه استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده به صادرکنندگان، کنترل های لازم را در خصوص احراز صحت و اصالت صورتحساب و سایر اسناد و مدارک مرتبط با اعتبار مالیاتی اعمال و در فرم شماره(۳) این دستورالعمل اظهارنظر نماید.
۹- هر گونه استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده صادرکنندگان منوط به عدم وجود بدهی ابرازی و یا قطعی شده دوره یا دوره های قبل می باشد.
۱۰- ادارات کل امور مالیاتی می بایست آمار استرداد موقت مالیات و عوارض ارزش افزوده هر ماه را به شرح جدول زیر حداکثر تا پانزدهم ماه بعد به دفتر رسیدگی و استرداد اعلام نمایند.

ردیف
نام مؤدی
شماره
اقتصادی/ملی
مبلغ مالیات استرداد شده
مبلغ عوارض استرداد شده
چک استرداد مالیات
چک استرداد عوارض
شماره
تاریخ
شماره
تاریخ
 
علی عسکری
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور
در طوفانهای زندگی باخدا بودن بهتر از ناخدا بودن است .

                                                    دکتر علی شریعتی

بنر بعد از آخرین ارسال در مرجع مالیات مستقیم


اشتراک گذاری از طریق facebook اشتراک گذاری از طریق linkedin اشتراک گذاری از طریق twitter

xx
بخشنامه و آراء كاربردي مالياتي

نویسنده محمــود ســلیمانی

20 پاسخ ها
6589 مشاهده
آخرين ارسال ۳ مهر ۱۳۹۰ - ۲۱:۰۲:۳۸
توسط A.Ehsani
xx
معاون م م سازمان امور مالياتي خبرداد: بانک اطلاعات مالياتي متمرکز مي شود

نویسنده محمــود ســلیمانی

4 پاسخ ها
2340 مشاهده
آخرين ارسال ۲۰ مهر ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۹:۰۶
توسط محمــود ســلیمانی
lamp
عدم الزام تأييد قبوض مالياتي توسط واحد مالياتي ذي ربط موضوع ماده 104

نویسنده zohre bahrami

0 پاسخ ها
1425 مشاهده
آخرين ارسال ۲۶ دی ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۱:۱۵
توسط zohre bahrami
xx
دانستنيهاي مالياتي (1) موديان مالياتي از قانون چگونه استفاده كنند؟

نویسنده فريدون مظفرنژاد

14 پاسخ ها
6532 مشاهده
آخرين ارسال ۱۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۱:۳۱
توسط فريدون مظفرنژاد
xx
فرم اظهارنامه مالياتي 90

نویسنده آزاده پرتو

0 پاسخ ها
1434 مشاهده
آخرين ارسال ۲۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۲:۲۶
توسط آزاده پرتو
xx
برگ تشخيص مالياتي

نویسنده mina.kavandi

5 پاسخ ها
3418 مشاهده
آخرين ارسال ۲۰ آبان ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۷:۰۸
توسط sasan haddadi